ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

26 απαντήσεις στον Νίκο Καρούτζο

Λάβαμε από εργαζόμενους και πρώην εργαζόμενους του ΕΔΟΕΑΠ, email που απαντάει σε μία προς μία στις 26 ενέργειες και δράσεις τις οποίες πρότεινε το νεοεκλεγμένο μέλος στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, Νίκος Καρούντζος:

26 απαντήσεις στον Νίκο Καρούτζο
Σας παραθέτω τις δικές μας απόψεις - που όμως δεν είναι έωλες σαν τις δικές σας τοποθετήσεις στα 26 θέματα που δήθεν γνωρίζετε και θέλετε να χειριστείτε σαν σύμβουλος του ΕΔΟΕΑΠ.
1) Ηδη εδώ και χρόνια έχει ανατεθεί σε ορκωτούς ελεγκτές ο έλεγχος της οικονομικής κατάστασης του ΕΔΟΕΑΠ.
2) Κατά καιρούς η διοίκηση από όσο γνωρίζουμε έχει καλέσει οικονομικούς συντάκτες γιά θέματα όπως αυτά που ζητάτε τώρα να κληθούν.
3) Σαφώς εδώ και αρκετά χρόνια ο ΕΔΟΕΑΠ αναρτά εμπρόθεσμα ισολογισμούς αλλά και στα..
ετήσια βιβλιαράκια που σας μοιράζει έχει αναλυτικά στοιχεία από όλα τα επί μέρους ποσά του ενεργητικού. Εσείς όμως γιά ποιό λόγο κάνετε ότι δεν τα γνωρίζετε αυτά τα στοιχεία;
4) Αυτό με τον διαγωνισμό γιά καλύτερο επιτόκιο είναι μία παλιά και πονεμένη ιστορία - είναι κάτι που αρκετά παλιότερα Διοικητικά Συμβούλια το έχουν επιτύχει. Τώρα το ανακαλύψατε εσείς;
5) To διοικητικό προσωπικό όχι μόνο δεν έχει ουδεμία αύξηση του μισθού του από το 2009, απεναντίας έχει υποστεί και μείωση περίπου 20% περί το τέλος του 2011.
6) Οι μισθοί των ιατρών του ΕΔΟΕΑΠ είναι για κλάματα. Ήδη κάποιοι από αυτούς έχουν αποχωρήσει διότι τα προηγούμενα Διοικητικά Συμβούλια σκέφτονταν όπως εσείς - αυτό όμως ήταν μία λανθασμένη κίνηση της εκάστοτε διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ.
Για παράδειγμα ο γιατρός Θεόδωρος Πλέρος αποχώρησε οικειοθελώς επειδή λάμβανε λιγότερα χρήματα από την γραμματέα ιατρείων - λιγότερο από 1500 μικτό μισθό.
Όμως ο κ.Πλέρος δεχόταν καθημερινά περισσότερους από 60 ασθενείς.
Αυτό κύριε άσχετε Καρούτζο σημαίνει ότι επί 25 ευρώ που πληρώνονται οι εξωτερικοί γιατροί, θα στοιχίζει εφεξής στον ΕΔΟΕΑΠ 25 επί 60 = 1500 ευρώ καθημερινά. Ενώ ο ιατρός κ.Πλέρος ελάμβανε 1500 τον μήνα.
Δηλαδή δούλευε μία ημέρα του μήνα για τον μισθό του και τους υπόλοιπους δούλευε προς όφελος του ΕΔΟΕΑΠ. Οι προηγούμενες διοικήσεις του ΕΔΟΕΑΠ που σκέφθηκαν όπως εσύ, τον έδιωξαν και τώρα πληρώνουν αυτά τα χρήματα σε εξωτερικούς συνεργαζόμενους ιατρούς εις πολλαπλούν βέβαια.
Εσύ από ότι μας λές, θα μας βρείς ακόμα φτηνότερους ιατρούς;
7) Καλά αυτό το οργανόγραμμα (ξεχωριστό για διοικητικές υπηρεσίες και ξεχωριστό για ιατρικές υπηρεσίες δεν το έχεις πάρει χαμπάρι ότι το έχει πλήρως καταρτισμένο ο ΕΔΟΕΑΠ);
Αυτό το οργανόγραμμα που ήδη υπάρχει και είναι ήδη αποτυπωμένο σε αρκετά έντυπα του ΕΔΟΕΑΠ εσύ κύριε άσχετε Καρούτζο θέλεις να το επανασχεδιάσεις;

8) Αλλαγή διαδικασίας προσλήψεων: Αυτό δεν μας βρίσκει αντίθετους. Εάν όντως είσαι μέσα στον ΕΔΟΕΑΠ και καταφέρεις να προσλαμβάνεις ακόμα πιο αξιοκρατικά από τους προηγούμενους Σύμβουλους, δεν είναι κακό - είναι ότι το καλύτερο.
9) Το ίδιο ισχύει για τις προσλήψεις των διοικητικών υπαλλήλων. Βέβαια η άποψη μου είναι ότι το να ζητάς προσλήψεις με διαδικασίες ΑΣΕΠ και με πρόσθετη μοριοδότηση ανέργων δεν σημαίνει ότι αυτό ήδη δεν γίνεται στον ΕΔΟΕΑΠ.
Εάν όμως έκανες μία βόλτα μέσα στον ΕΔΟΕΑΠ θα διαπίστωνες ότι οι υφιστάμενοι υπάλληλοι του ΕΔΟΕΑΠ είναι ότι καλύτερο υπάρχει – και αυτό κάτι σημαίνει – σημαίνει ότι οι προηγούμενες διοικήσεις δεν περίμεναν εσένα για να προσλάβουν τους καλύτερους. Το έχουν ήδη πράξει αυτό και πάλι λοιπόν έρχεσαι καθυστερημένος.
Εσύ όμως θα τα καταφέρεις να τους διώξεις και θα προσλάβεις ακόμα χειρότερους - φτηνότερους και θα κατορθώσεις να γίνει ΙΚΑ ο ΕΔΟΕΑΠ. Αυτές τις ουρές του ΙΚΑ τις ξέρουμε - από κάτι τέτοιους σαν εσένα δημιουργήθηκαν.
10) Τι λες κύριε άσχετε Καρουτζο σχετικά με το ωράριο του προσωπικού; Θα το κάνεις 8ωρο;
Μα αυτό είναι ήδη 8ωρο.
Δηλαδή μας κοροϊδεύεις και σε αυτό το θέμα;
11) Κύριε άσχετε Καρούτζο, σε ενημερώνουμε ότι κάθε χρόνο επαναδιαπραγματεύεται ο ΕΔΟΕΑΠ με τα νοσηλευτήρια και τα διαγνωστικά κέντρα και οι τιμές με τις οποίες τα πληρώνει είναι το ονομαζόμενο Προεδρικό Διάταγμα το οποίο έχει να αλλάξει τιμές εδώ και 10 χρόνια.
Αλλά εσύ μάλλον κοιμάσαι και ότι θυμάσαι χαίρεσαι.
12) Και αυτό το άμεσο ξεκαθάρισμα είναι κάτι που σχεδόν μία φορά τον χρόνο κλείνει προς όφελος του ΕΔΟΕΑΠ.
13) Οι συμβάσεις του ΕΔΟΕΑΠ με τα νοσηλευτήρια είναι από τις πιο σκληρές που υπάρχουν και εδώ ωφελημένος είναι ο ΕΔΟΕΑΠ. Δηλαδή δεν πρόκειται να καταφέρεις κάτι - και αυτό που έγραψες λέγεται "κομίζεις γλαύκας εν Αθήναις".
14) Αυτό δεν μας βρίσκει σε διαφωνία - πράγματι εάν το γυμναστήριο δεν έχει όφελος πρέπει άμεσα να κλείσει. Εδώ είναι το 1ο θέμα για το οποίο δεν σου βάζω μηδέν - πάρε έναν άσσο.
15) Αυτή η αναλογιστική μελέτη που ζητάς (σε συνεργασία με την αναλογιστική αρχή) είναι αυτό που λέμε ότι θα μας στείλεις στον ΕΟΠΥΥ σούμπιτο.
Διότι αυτό που ζητάς είναι αυτό που ζήτησε ο Σαμαράς από όλα τα ιδιωτικού δικαίου ταμεία - να συντάξουν αναλογιστική μελέτη με απώτερο στόχο να ενταχθούν στον ΕΟΠΥΥ δεδομένου ότι έχοντας κουρέψει τις καταθέσεις τους και έχοντας αποκεφαλίσει τους πόρους τους, αναγκαστικά αυτή η αναλογιστική μελέτη θα οδηγήσει τον ΕΔΟΕΑΠ σούμπιτο στον ΕΟΠΥΥ>
16) Δυστυχώς ο ΕΔΟΕΑΠ ήδη έχει πληρώσει (και ξαναπληρώσει) διάφορους σύμβουλους για αυτό το θέμα. Εσύ απλώς προτείνεις να ματα ξανα πληρώσει και άλλους συμβούλους γιά να λαδώσουν το εντεράκι τους αλλά όχι ότι ο ΕΔΟΕΑΠ θα καταφέρει κάτι καλύτερο.
17) Εδώ πάλι παίρνεις μηδέν - ο ΕΔΟΕΑΠ όσο γνωρίζουμε έχει άριστο μητρώο - είναι παντελώς ξεκαθαρισμένο - δεν χρειάζεται εσένα να του δείξεις τα αμπελοχώραφά του.
18) Καλά τι κεραμίδα είναι και αυτό; Εσένα ρε φίλε περίμενε ο ΕΔΟΕΑΠ γιά να στηρίξει τους ανέργους; Κάνε και κανένα διάβασμα στην ιστοσελίδα του γιά να δεις ότι εδώ και χρόνια ο ΕΔΟΕΑΠ στηρίζει (όσο μπορεί βέβαια) τους ανέργους του. Καλά μας κάνεις τον εργατοπατέρα τώρα;
ή τα λες επειδή είσαι έξω από τον χορό;
19) Εντάξει σε πείραξε και το Κοινωνικό Παντοπωλείο; Ε λοιπόν κάνε και κανένα διάβασμα να δεις τι κάνουν και πολλοί άλλοι φορείς για την στήριξη των πληθυσμών τους; Εδώ υποτίθεται ότι ένα καλά φτιαγμένο "κοινωνικό παντοπωλείο" θα μπορεί να παίρνει δωρεάν τροφές και είδη οικιακής χρήσης και αυτά να τα διανέμει δωρεάν σε ανέργους ή εναλλακτικά να τα πουλάει σε λογικές τιμές στους υπόλοιπους.
Εάν όμως έχεις καλύτερη ιδέα τότε για ποιό λόγο δεν μας την αναφέρεις;
ή απλώς και εδω ρίχνεις την λάσπη σου για να έχουμε να λέμε;
20) Προτείνεις συνεργασία με άλλα ταμεία για μαζικές προμήθειες; Αυτό μου ακούγεται κάτι σαν ΕΟΠΥΥ;
Εάν ναι, τότε γιά ποιό λόγο δεν το λες ευθέως; Ότι θέλεις να βάλεις τον ΕΔΟΕΑΠ στον ΕΟΠΥΥ;
21) Ζητάς άμεσες ενέργειες του ΕΔΟΕΑΠ προς την Τράπεζα της Ελλάδας. Για ποιό λόγο ρε άσχετε Καρούτζο δεν ρώτησες εάν ο ΕΔΟΕΑΠ ήδη έχει κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση;
Από όσο γνωρίζω από την ενημέρωση που μας στέλνει ο ΕΔΟΕΑΠ αυτές οι ενέργειες έχουν ήδη γίνει με αρκετά εξώδικα και αρκετές νομικές διαδικασίες.
22) Αυτό όντως - δηλαδή να ασφαλιστούν όλοι οι εργαζόμενοι με τα μπλοκάκια στον ΕΔΟΕΑΠ είναι κάτι το τέλειο – για τους ίδιους τους συναδέλφους – όχι για τον ΕΔΟΕΑΠ. Δεν γνωρίζω εάν το απελθόν ΔΣ το έχει ήδη προσπαθήσει.
Όχι βέβαια ότι θα βοηθηθεί ο ΕΔΟΕΑΠ από αυτή την κίνηση.
Και δεν θα βοηθηθεί διότι ως γνωστόν ο ασφαλισμένος πληρώνει στον ΕΔΟΕΑΠ 3% επί των αποδοχών του. Αυτό όμως το κάνεις γαργάρα.
Δηλαδή θεωρείς ότι εφόσον ο μπλοκάκιας (που πληρώνει στο ΤΕΒΕ/ΕΤΑΑ 400 ευρώ τον μήνα) έλθει στον ΕΔΟΕΑΠ και του πληρώνει κατά μέσο όρο 60 ευρώ τον μήνα, τότε ο ΕΔΟΕΑΠ θα σωθεί. Εδώ ρε φίλε δεν σώνεται το ΤΕΒΕ με τα 400 που εισπράττει, θα σωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ με τα 60 που θα λαμβάνει μηνιαία από τον «μπλοκάκια»;
Ε λοιπόν είσαι βαθειά νυχτωμένος. Εάν έλθει και αυτός ο μπλοκάκιας στον ΕΔΟΕΑΠ (χωρίς να έλθει και το αγγελιόσημο των ηλεκτρονικών μέσων) τότε ο ΕΔΟΕΑΠ σίγουρα πάτωσε.
23) Εάν καταφέρετε να αναγκάσετε επιβολή αγγελιοσήμου στα ηλεκτρονικά μέσα, τότε θα σας δώσω συγχαρητήρια. Είναι ο 2ος άσσος που σου δίνω από την αρχή της αριθμημένης απάντησης μου. Αυτό όμως το ακούσαμε και από τους προηγούμενους σύμβουλους που δεν έπραξαν δυστυχώς τίποτε για να το υλοποιήσουν.
Οπότε θα το λάβω ως υπόσχεση – χωρίς όμως πιθανότητες.
24) Εδώ μας λες (για όσους δεν ξέρουν το θέμα) ότι υπάρχουν καταθέσεις στον ΕΔΟΕΑΠ που δεν έχουν ταυτοποιηθεί ώστε να γνωρίζει ο ΕΔΟΕΑΠ από ποιους οφειλέτες του αγγελιοσήμου έχουν κατατεθεί αυτά τα χρήματα.
Α) αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι οι καταθέσεις είναι στα χέρια του ΕΔΟΕΑΠ.
Β) Θα έπρεπε όμως να γνωρίζεις ότι υπάρχει εντός ΕΔΟΕΑΠ ένα τμήμα (του αγγελιοσήμου) που διενεργεί καθημερινούς ελέγχους και αυτή είναι η εργασία του – να ταυτοποιεί καθημερινά τέτοιου είδους οφειλές. Οπότε εσύ ρε φίλε τι προτείνεις εδώ; Μία από τα ίδια;
Δηλαδή μας λες να κάνουν ότι έκαναν; Μπράβο – πήρες και εδώ ένα μηδενικό για την άγνοιά σου.
25) Τι λες ρε βλ@κ@; να ζητήσει ο ΕΔΟΕΑΠ λογαριασμό για τα 26 άτομα που αμείβονται από τις Ενώσεις; Μα αυτό δεν πρέπει να το έχουν ζητήσει οι ίδιες οι Ενώσεις;
Ο ΕΔΟΕΑΠ τι ρόλο παίζει; Υποτίθεται ότι οι ενώσεις ελέγχουν τον ΕΔΟΕΑΠ και όχι το ανάποδο - όπως μας το παρουσιάζεις σε αυτή την (όπως και οι άλλες) αποτυχημένη πρόταση σου.
26) Πριν 4-5 χρόνια ο ΕΔΟΕΑΠ προσέλαβε έναν (δυστυχώς) αποτυχημένο manager και ευτυχώς τον έβαλε στην άκρη. Εσύ τώρα πάλι κάνεις μία πρόταση (του είδους "κομίζεις γλαύκας εν Αθήναις").
Είσαι ένα παιδάκι - επικίνδυνο διότι απευθύνεσαι σε συναδέλφους που δεν σε γνωρίζουν και εάν δεν σου αναρτούσα αυτές τις απαντήσεις στα επιχειρήματα σου, θα νομίσουν πολλοί ότι κάτι γνωρίζεις.
Δυστυχώς φίλε - άσχετε - άχρηστε Νίκο Καρούτζο.
Στα 26 θέματα που ανέφερες πήρες 24 μηδενικά και μόλις και με τα βίας 2 άσσους.
Θα σε φορτωθεί τώρα 2 χρόνια ο ΕΔΟΕΑΠ όπου θα επιτευχθούν τα εξής
1) εσύ θα μάθεις - θα σου φάει όμως χρόνο.
2) ο ΕΔΟΕΑΠ θα βουλιάξει έχοντας εσένα για σύμβουλο.
Είσαι επικίνδυνος - άχρηστος - πάμφτωχος στις απόψεις σου και τις γνώσεις σου γιά τον ΕΔΟΕΑΠ.
Κρίμα - που οι συνάδελφοι διάλεξαν για σύμβουλο έναν - ότι χειρότερο θα μπορούσε να προκύψει.
Είσαι μία μικρογραφία της κατάπτυστης πολιτικής σκηνής της Ελλάδας μας - αυτής που διώχνει τους αξιόλογους στο εξωτερικό και αφήνει τους φελλούς στο προσκήνιο.
Μάλλον είσαι και εσύ ένας από αυτούς τους φελλούς.
Τουλάχιστον βελτιώσου - τα παραπάνω δεν σου τα έγραψα μόνο για να σε προβάλλω - εξ άλλου και εσύ προσβάλεις με αυτά που γράφεις την νοημοσύνη αυτών που γνωρίζουν από μέσα τον ΕΔΟΕΑΠ.
Σου τα έγραψα για να προσπαθήσεις (αφού σε φορτώθηκε ο ΕΔΟΕΑΠ) να βελτιωθείς.
Με τις υγείες σας.
Εργαζόμενοι και πρώην εργαζόμενοι στον ΕΔΟΕΑΠ