ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Βραβεία σε άνεργους, εφημερίδα για άστεγους και real estate έρευνα στο Κολωνάκι

**Επεκτείνεται η επιτυχημένη ιστοσελίδα iefimerida.gr και ο δημοσιογράφος Χρήστος Ράπτης αναζητά νέα γραφεία. Μάλιστα απευθύνθηκε και σε μεσιτικό γραφείο στο Κολωνάκι.
κούγεται ότι πέρα από το σάιτ ο δημοσιογράφος σκέπτεται σοβαρά να προχωρήσει στην έκδοση και εβδομαδιαίας εφημερίδας μόλις οι (οικονομικές) συνθήκες το επιτρέψουν. Στα άμεσα σχέδια του Χρ. Ράπτη είναι και η δημιουργία ενός δεύτερου σάιτ από την ίδια ομάδα που έχει αναλάβει το iefimerida. Ισως και γι αυτό η έρευνα προς αναζήτηση νέων (μεγαλύτερων) γραφείων.

** Eφημερίδα για τους άστεγους με το όνομα Σχεδία ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στην Αθήνα. Πρόκειται για ένα εγχείρημα αντίστοιοχο με αυτό άλλων μεγάλων πόλεων με παράδοση στον χώρο..
της κοινωνικής εξαθλίωσης. Παρόμοιες γερμανικές ή αγγλικές εφημερίδες πουλιούνται από άτομα των λεγόμενων ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Σε όσους ικανοποιούν τα κριτήρια για να γίνουν πωλητές παρέχεται δωρεάν ένα αρχικό στοκ-μερικά φύλλα της εφημερίδας- που μόλις πουληθεί χρηματοδοτεί την αγορά άλλων φύλλων σε τιμή περίπου μισή από αυτή της λιανικής πώλησης.

**  Στον άνεργο πορτογάλο φωτορεπόρτερ, Ντανιέλ Ροντρίγκες, απονεμήθηκε ένα από τα διεθνή βραβεία του World Press Photo. Ο Ροντρίγκες, ο οποίος αναγκάστηκε να πουλήσει τον φωτογραφικό εξοπλισμό του για να επιβιώσει,  απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Καθημερινή ζωή», για την ασπρόμαυρη φωτογραφία του που απεικονίζει νεαρούς να παίζουν ποδόσφαιρο σε χωριό της Γουινέας-Μπισάου.