ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Εισαγγελική παρέμβαση για το photoshop της Αστυνομίας, τα βασανιστήρια και την κακοποίηση των 4 κρατουμένων

Τι καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Παναγιώτα Φάκου μετά τις φωτογραφίες και τις καταγγελίες γονέων σύμφωνα με τις οποίες οι συλληφθέντες για τη ληστεία στο Βελβεντό, υπέστησαν βασανιστήρια και κακοποιήθηκαν σοβαρά.
Την ίδια ώρα η οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα Διεθνής Αμνηστία κάλεσε τις ελληνικές αρχές να εξετάσουν αμέσως τις κατηγορίες για βασανιστήρια. Ο υποδιευθυντής της οργάνωσης για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, Μάρεκ Μαρζίνσκι εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις «επανειλημμένες καταγγελίες βασανισμών και κακομεταχείρισης από την Ελληνική Αστυνομία».
«Οι ελληνικές αρχές δεν μπορούν να εξαφανίσουν τα προβλήματα τους με Photoshop. Αυτή η.. κουλτούρα ατιμωρησίας πρέπει να σταματήσει» είπε ο Μαρζίνσκι καλώντας την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε ενδελεχή και ανεξάρτητη έρευνα για τα βασανιστήρια από την αστυνομία ώστε να οδηγηθούν άμεσα οι υπεύθυνοι στη δικαιοσύνη.