ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Τακτικές Γκουαντάναμο στην Ελλάδα καταγγέλλει ο Guardian

Tι γράφει η βρετανική εφημερίδα για τα βασανιστήρια και τις κακοποιήσεις των συλληφθέντων στην Κοζάνη 

«Η ελληνική αστυνομία κακοποίησε τέσσερις ύποπτους ως τρομοκράτες και έπειτα το συγκάλυψε». Αυτός είναι ο τίτλος της βρετανικής εφημερίδας Guardian σχετικά με την κακοποίηση των τεσσάρων νεαρών που συνελήφθησαν για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.
Η εφημερίδα κάνει λόγο για χρήση βίας με «τακτικές του Γουαντάναμο». Επίσης αναφέρει ότι «οι ελληνικές αρχές αντιμετώπισαν αντιδράσεις μετά τις καταγγελίες ότι αστυνομικοί έδειραν βάναυσα τέσσερα άτομα ως ύποπτα μέλη τοπικής τρομοκρατικής οργάνωσης, προτού δώσουν στη δημοσιότητα τις πειραγμένες φωτογραφίες..
σε μια ωμή προσπάθεια να αποκρύψουν τα τραύματα».
Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι εισαγγελέας της Αθήνας διέταξε έρευνα μετά τις καταγγελίες συγγενών των συλληφθέντων, που «κατηγόρησαν την ελληνική αστυνομία για υιοθέτηση τακτικών του Γκουαντάναμο».
Η εφημερίδα, που πέρυσι είχε δημοσιεύσει καταγγελίες για βασανισμό κρατουμένων στη ΓΑΔΑ, και είχε προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια, επανέρχεται εμμέσως σε εκείνο το θέμα αναπαράγοντας δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ. Oπως γράφει η Guardian “το κόμμα υπενθύμισε στους Έλληνες το δημοσίευμα της περσυνής χρονιάς με παρόμοια περιστατικά κτηνωδίας”.
Eξ άλλου όπως γράφει το enet.gr ένα ακόμα "πύρινο άρθρο" για τη χώρα μας είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για δημοσίευμα του περιοδικού NewStatesman με τίτλο: «Επιλεκτική μηδενική ανοχή: εξακολουθεί να υπάρχει δημοκρατία στην Ελλάδα;», το οποιο στηλιτεύει την κυβερνητική πολιτική στο πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.