ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Αποκαλυπτήρια για τη σχέση Σαμαρά - Μελισσανίδη

Τριγωνικές σχέσεις και ύποπτες συμπτώσεις με φόντο το ξεπούλημα του ΟΠΑΠ

Το ρεπορτάζ του περιοδικού "Unfollow" για το λαθρεμπόριο ναυτιλιακού πετρελαίου, αλλά και οι καταγγελίες του ότι δέχθηκε απειλές από συστηθέντα ως Δημήτρη Μελισσανίδη, έδωσαν την αφορμή να ξετυλιχθεί ένα κουβάρι τριγωνικών σχέσεων και ύποπτων συμπτώσεων, με φόντο το ξεπούλημα του ΟΠΑΠ.
Αυτό έγινε όταν ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης θέλησε να διαψεύσει ότι ήταν εκείνος που απείλησε τη ζωή του συντάκτη του ρεπορτάζ και το έκανε μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου του: του Φαήλου Κρανιδιώτη.
Και εδώ αρχίζουν οι περίεργες συμπτώσεις: Ο Φ. Κρανιδιώτης, εκτός από πληρεξούσιος δικηγόρος του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, τυγχάνει προνομιακός συνομιλητής και στενός φίλος..
του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ενώ ήταν υποψήφιος με τη Ν.Δ. στις τελευταίες εκλογές. Επίσης, ο Δ. Μελισσανίδης συγκαταλέγεται στους -τουλάχιστον- φιλικούς προς τον Αντ. Σαμαρά μεγαλοεπιχειρηματίες, ενώ είναι και ένας εκ των διεκδικητών της "χρυσοτόκου όρνιθος" που ακούει στο όνομα "ΟΠΑΠ".

ΣΥΡΙΖΑ: "Μυρίζει διαπλοκή"
Με αφορμή την "αποκάλυψη" πως ο μυστικοσύμβουλος του Αντ. Σαμαρά είναι και πληρεξούσιος δικηγόρος ενός επιχειρηματία που διεκδικεί τον ΟΠΑΠ, ο ΣΥΡΙΖΑ αξίωσε απαντήσεις, διερωτώμενος αν "είναι νόμιμη και ηθική η διπλή ιδιότητα του κ. Φ. Κρανιδιώτη ως συμβούλου του πρωθυπουργού και ταυτοχρόνως δικηγόρου του κ. Μελισσανίδη". "Η υπόθεση μυρίζει διαπλοκή", επισήμανε η αξιωματική αντιπολίτευση. Στη δική του απάντηση, στο γνωστό ύφος του, ο Φ. Κρανιδιώτης επιβεβαίωσε ότι είναι δικηγόρος του Δ. Μελισσανίδη "σε υποθέσεις συκοφαντικής δυσφήμησης εδώ και 15 χρόνια", ενώ δεν διέψευσε ότι τελεί μυστικοσύμβουλος του Αντ. Σαμαρά. Την ίδια στιγμή, "αιδήμονα σιωπή" τήρησε κεντρικά η κυβέρνηση, καθώς ο Αντ. Σαμαράς και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Κεδίκογλου, δεν μπήκαν καν στον κόπο να απαντήσουν στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, με τις οποίες η Κουμουνδούρου ζητούσε εξηγήσεις.

Μ. Βορίδης: "Απειλή μεταξύ ιδιωτών"
Ο μόνος "γαλάζιος" που τοποθετήθηκε δημοσίως επί του θέματος ήταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Μ. Βορίδης, ο οποίος, μιλώντας στη Βουλή, επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα, χαρακτηρίζοντάς το "πλημμέλημα της πλάκας, μια απειλή μεταξύ ιδιωτών", αν και οι καταγγελίες για απειλές επιχειρηματιών προς δημοσιογράφους για τα όσα γράφουν δεν είναι απλώς "απειλές μεταξύ ιδιωτών".
Ο ΣΥΡΙΖΑ προχθές επανήλθε, κατηγορώντας το Μαξίμου για "ένοχη σιωπή", η οποία "σε συνδυασμό με τις απαντήσεις του κ. Κρανιδιώτη, βεβαιώνει τους πολίτες για δύο πράγματα: πρώτον, πως ο διαπρύσιος κήρυκας της συνεργασίας της Ν.Δ. με τη Χρυσή Αυγή συνεχίζει, όντας σύμβουλος του κ. Σαμαρά, να είναι την ίδια στιγμή δικηγόρος επιχειρηματία που διεκδικεί τον ΟΠΑΠ. Δεύτερον, ότι η πώληση του ΟΠΑΠ έχει προαποφασιστεί να γίνει προς τον συγκεκριμένο επιχειρηματία". "Πάντα αποκαλυπτικός ο κ. Κρανιδιώτης. Να τον χαίρεται ο κ. Σαμαράς", κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Κι όμως, το Μαξίμου δεν απάντησε ούτε σ’ αυτή την ανακοίνωση, επιβεβαιώνοντας με την ένοχη σιωπή του τις υποψίες περί "οσμής διαπλοκής".

Γιώργος Μελλιγγώνης  / Αυγή (10/2)

- Διαβάστε εδώ (Kourdistoportokali) μια άλλη άποψη για τον ΟΠΑΠ και τα γραφόμενα στην Αυγή