ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΟΠΑΠ συνεχίζει να «ταΐζει» τους εκδότες - Πρώτος στη λίστα ο όμιλος Μπόμπολα

Οι χορηγίες αυτού του μήνα προς τα ΜΜΕ και ο ρόλος του Κ. Λουρόπουλου 

Την ώρα που ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, δέχεται πυρά από τους εργαζομένους στον οργανισμό και από αγνώστους που κυκλοφορούν ανώνυμες επιστολές στα γραφεία της εταιρείας, ο ίδιος σπεύδει να ικανοποιήσει αιτήματα μικρών και μεγαλύτερων εκδοτών για διαφημίσεις ή και χορηγικά προγράμματα από τον πρώτο κιόλας μήνα του 2013.
Οι εργαζόμενοι κατηγορούν τον κ. Λουρόπουλο για σειρά θεμάτων, ότι δεν τήρησε δεσμεύσεις, ότι δεν διαπραγματεύτηκε το θέμα του φόρου, ότι έχει παγώσει όλα τα θέματα που είναι σε εκκρεμότητα και ότι το μόνο που κάνει, είναι να «ταΐζει»..
τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, για να μη «μιλάνε» για την ιδιωτικοποίηση. Η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», πιστή στην παράδοση (δημοσίευσε πρόσφατα και παλαιότερα θέματα περί ΟΠΑΠ, είτε έπαιρνε είτε όχι διαφήμιση), αποκαλύπτει και σήμερα τις τελευταίες χορηγίες, που εγκρίθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες.
Πρώτες στη λίστα των ετήσιων χορηγιών του ΟΠΑΠ εξακολουθούν να είναι εφημερίδες και ιστοσελίδες του Ομίλου Πήγασος, συμφερόντων της οικογένειας Μπόμπολα.
- Η εφημερίδα «Ημερησία» έλαβε μόνο για την έκδοση του Σαββάτου ποσό 100.000 ευρώ (άνευ ΦΠΑ) από τον ΟΠΑΠ. Μάλιστα, εξασφάλισε τη χορηγία στις 17 Ιανουαρίου 2013 (συνεδρίαση διοικητικού συμβουλίου του ΟΠΑΠ) - δηλαδή νωρίτερα από την ημέρα κατά την οποία ο εκδότης Φώτης Μπόμπολας απείλησε ότι κλείνει την εφημερίδα. Στο ίδιο Δ.Σ. ο ΟΠΑΠ ενέκρινε χορηγία 150.000 ευρώ (άνευ ΦΠΑ) και προς την εφημερίδα «Εθνος», του ιδίου ομίλου.
Λίγες ημέρες αργότερα (στις 30 Ιανουαρίου 2013) ο ΟΠΑΠ ενέκρινε άλλη μία χορηγία επίσης προς τον ίδιο όμιλο. Συμφώνησε για ποσό 100.000 ευρώ (άνευ ΦΠΑ κι αυτή) αυτή τη φορά προς την ιστοσελίδα e-go.gr (ανήκει στην Πήγασος Interactive, θυγατρική της Πήγασος Εκδοτικής). Σύνολο χορηγιών στον Ομιλο Πήγασος από τις αποφάσεις του Ιανουαρίου: 350.000 ευρώ.
- Για την εφημερίδα «Δημοκρατία» κλήρωσε διπλό τζόκερ. Το Δ.Σ. του ΟΠΑΠ ενέκρινε ποσό 150.000 ευρώ για την καθημερινή έκδοση και 75.000 ευρώ προς την «Κυριακάτικη Δημοκρατία». Σύνολο 225.000 ευρώ για να μην παραπονιέται... και γράφει ότι μόνο ο ΔΟΛ παίρνει χορηγίες.
- Στις 30 Ιανουαρίου 2013 είχε την τιμητική της η ιστοσελίδα pamesports.gr, που ανήκει στην εταιρεία Real Media Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Α.Ε. Η ιστοσελίδα έλαβε ως χορηγία ποσό 60.000 ευρώ.
- Κι επειδή είπαν να μην αφήσουν κανένα παραπονεμένο, ποσό 50.000 ευρώ εγκρίθηκε και για την ιστοσελίδα www.scorer24.com, που ανήκει στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος Εκδοτική Α.Ε.».
- Ενα μήνα νωρίτερα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΠΑΠ είχε εγκρίνει χορηγία 100.000 ευρώ για μία καμπάνια με τίτλο «Οδική ασφάλεια»