ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Οταν ο Χάρης Οικονομόπουλος έχει απορίες, αρθρογραφεί για να βρει απαντήσεις

Που βρίσκουν οι άλλοι τα λεφτά και εκδίδουν τα φύλλα τους; Ποιός τα δίνει και γιατί; 

«Εχει «τρελαθεί» ο δικηγόρος Χάρης Οικονομόπουλος (της Ελευθεροτυπίας) καθώς βλέπει εκδότες των οποίων οι επιχειρήσεις έχουν ζημιές να συνεχίσουν να εκδίδουν. Και πρωτοσέλιδα και μέσω του κύριου άρθρου της εφημερίδας, αναρωτιέται με τίνος χρήματα εκδίδονται τα φύλλα τους, ποιος τα δίνει και γιατί... Που τα βρίσκουν τα λεφτά οι άλλοι κι εγώ δεν μπορώ; (το τελευταίο είναι δικό μας, αλλά μας βγήκε εντελώς συνειρμικά).
Συγκεκριμένα στο τέλος του κύριου άρθρου της Ελευθεροτυπίας της Τετάρτης ο Χ. Οικονομόπουλος αναφέρει:
«(...) Οσο ανεχόμαστε να διατηρείται ανέλεγκτη πολιτική δύναμη σε εκδότες και δημοσιογράφους, που δεν μπορούν ούτε στοιχειωδώς να δικαιολογήσουν πώς ζουν, πώς πλούτισαν και, κυρίως, πώς..
οι εφημερίδες και τα Μέσα τους, ενώ δεν βγαίνουν, εξακολουθούν να παίρνουν δάνεια, δεν θα μαθαίνουμε την αλήθεια. Οσο η κοινωνία δεν ξεσηκώνεται για την τιμωρία των υπευθύνων, στον τόπο αυτό δεν θα 'χουμε ούτε δουλειές ούτε μέλλον ανθρώπινο.
Ρωτώ, λοιπόν, ευθέως, πρωτοσέλιδα, από την περασμένη Κυριακή, όλους τους εκδότες των οποίων οι εκδοτικές επιχειρήσεις βρέχουν ζημιές: Με τίνος χρήματα εκδίδουν; Με τίνος χρήματα εκδίδονται τα φύλλα τους; Ποιος τα δίνει και γιατί;»

Υ.Γ Ο Χ. Οικονομόπουλος αρέσκεται στο να αρθρογραφεί. Φαίνεται πως είχε όνειρο να γίνει δημοσιογράφος. Κι αφού δεν τα κατάφερε είπε να γίνει εκδότης, να έχει δική του εφημερίδα και να γράφει όποτε θέλει και ό,τι θέλει. Και μάλιστα με πρωτοσέλιδη υπογραφή.