ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Οι υποταχτικοί του Αλαφούζου και η χυδαιότητα Κεδίκογλου- Καμπύλη

Πως ο Δ. Τσαλαπάτης πήγε να πέσει στην παγίδα των προκλητικών απεργοσπαστών του Σκάι 100,3

Χρυσή ευκαιρία για απεργοσπασία, με το γνωστό όψιμο ενδιαφέρον για την κρίση στα ΜΜΕ αποτέλεσε η χθεσινή τρίωρη στάση εργασίας για τους Άρη Πορτοσάλτε, μέλος της ΕΣΗΕΑ και διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΙ 100.3 και του Μπάμπη Παπαδημητρίου.
Από τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, την ώρα που οι δημοσιογράφοι βρίσκονταν στη συγκέντρωση-συμπαράσταση για τους εργαζόμενους στα δημόσια ΜΜΕ, το δίδυμο βρήκε την ευκαιρία να χύσει ακόμη περισσότερο δηλητήριο για το Σωματείο και τα μέλη του Δ.Σ.
Δεν δίστασαν μάλιστα να καλέσουν τηλεφωνικά όλα τα μέλη του Δ.Σ. έτσι ώστε να τους.. προσκαλέσουν να συμμετάσχουν σε μία απεργοσπαστική εκπομπή με το περιτύλιγμα ότι αυτή αφορούσε τη κρίση στα ΜΜΕ.
Και μόνο από τα ονόματα των καλεσμένων της εκπομπής Πορτοσάλτε-Παπαδημητρίου μπορεί κάποιος να βγάλει ένα πρώτο συμπέρασμα για το περιεχόμενο του τρίωρου προγράμματος.
Πρώτος και καλύτερος ο πρώην συνεργάτης της Ρούλας Κορομηλά, σήμερα κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος όχι μόνο δέχτηκε να συμμετάσχει σε απεργοσπαστική εκπομπή αλλά παράλληλα εξέφρασε την απορία του για τους λόγους που οι εργαζόμενοι στα δημόσια ΜΜΕ απεργούν όταν -όπως ο ίδιος είπε- θα πάρουν αυξήσεις στους μισθούς τους!
Ακολούθησε ο έτερος συνδαιτυμόνας της τρικομματικής, ο διευθυντής του 9.84, Τάκης Καμπύλης, ο οποίος αφού με μεγάλη ικανοποίηση δημοσιοποίησε ότι έχει απολύσει τους μισούς εργαζόμενους το τελευταίο χρονικό διάστημα στο τέλος τόνισε ότι ο χώρος “δεν χρειάζεται Συλλογικές Συμβάσεις”.
Στη συζήτηση, οι δύο διευθυντές των ραδιοφωνικών σταθμών, (Πορτοσάλτε-Καμπύλης) επιτέθηκαν εκ νέου στην ΕΣΗΕΑ και στο Δ.Σ. κάνοντας λόγο για εκβιασμό και εκφοβισμό των δημοσιογράφων που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις λόγω του φόβου της διαγραφής (όχι τόσο από το Σωματείο όσο από τον ΕΔΟΕΑΠ), προτείνοντας μάλιστα η επόμενη κινητοποίηση να εξαιρεθεί από οποιοδήποτε πειθαρχικό παράπτωμα για να δούμε πόσοι θα συμμετέχουν.
Φυσικά ο κ. Πορτοσάλτε, όταν μιλάει για εκβιασμούς ξεχνάει τον τρόπο που εκβιάζονται επι 3 συνεχόμενα χρόνια οι εργαζόμενοι στον ΣΚΑΙ ώστε να υπογράψουν τις μειώσεις μέσω ατομικών συμβάσεων. Όπως επίσης ξεχνάει ότι οι μισοί εργαζόμενοι από το 2010 έχουν απολυθεί. Αυτόν το συνδικαλισμό, αυτό το Σωματείο θα ήθελε ο διευθυντής του ραδιοφώνου του ΣΚΑΙ και ο αντίστοιχος του 9.84, Τάκης Καμπύλης.
Ακολούθησε στην συζήτηση ο κ. Άγγελος Στάγκος, πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ, σήμερα Σύμβουλος Έκδοσης της εφημερίδας “Καθημερινή” ο οποίος με τη σειρά του έκανε λόγο για “έναν αγκυλωμένο συνδικαλισμό με συμμετοχή ανθρώπων που δεν έχουν σχέση με το χώρο”.
Και ενώ η απεργοσπαστική εκπομπή για την…κρίση στα ΜΜΕ εξελισσόταν με ειδήσεις ανάμεσα στη νάρκη της Ζακύνθου, τη δήλωση περί παραίτησης του Πάπα και ειδήσεις από την ελληνική υπηρεσία της DW, τελικά έφτασαν στο σημείο να καλέσουν τηλεφωνικά ακόμη και τον Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ την ώρα που αυτός ήταν στα δικαστήρια για την δίκη της ΕΡΤ, χωρίς φυσικά να ανταποκριθεί θετικά στο χυδαίο κάλεσμά τους.
Στην “παγίδα” έπεσε τελικά το μέλος του Δ.Σ. ο κ. Δημήτρης Τσαλαπάτης, ο οποίος βγήκε μεν στον ραδιοφωνικό αέρα, εξήγησε δε ότι δεν κατανόησε ότι πρόκειται για απεργοσπαστική εκπομπή, δηλώνοντας πως δεν θα νομιμοποιήσει το σπάσιμο της στάσης εργασίας με την παρουσία του, αποχωρώντας μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα.
Και όλα αυτά όταν πριν από μόλις 10 ημέρες ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΚΑΙ 100.3, υπό την διεύθυνση του Άρη Πορτοσάλτε, απέλυσε ακόμη 7 εργαζόμενους δημοσιογράφους, ενώ μερικές μέρες νωρίτερα είχε υποχρεώσει τους μισούς εργαζόμενους να υπογράψουν νέες μειώσεις μισθών. 

- Αctive Media (Συσπείρωση δημοσιογράφων)