ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Παρέμβαση για τις μαφιόζικες απειλές κατά της ζωής του Λ. Χαραλαμπόπουλου και της οικογενείας του…

…από άτομο που συστήθηκε ως Δημήτρης Μελισσανίδης

- ΕΣΗΕΑ: Οι ψευτοπαλικαρισμοί δεν θα περάσουν
- Εν αναμονή παρέμβασης και της Δικαιοσύνης

Παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ μετά τις σοβαρότατες καταγγελίες της ομάδας που εκδίδει το περιοδικό UNFOLLOW, περί απειλών απο άτομο που συστήθηκε ως Δημήτρης Μελισσανίδης. Αφορμή το ρεπορτάζ για το λαθρεμπόριο ναυτιλιακού πετρελαίου, με τίτλο εξωφύλλου «Λαθρεμπόριο: Θα σπάσει ο νόμος της σιωπής για την Aegean Oil του Δ. Μελισσανίδη και τα ΕΛΠΕ του Σ. Λάτση;».
O προέδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης με χθεσινή δήλωσή του, κάνει λόγο για μαφιόζικες απειλές κατά της δημοσιογραφίας και επισημαίνει ότι στα καταγγελλόμενα του περιοδικού UNFOLLOW οφείλει αμέσως να τοποθετηθεί η πολιτεία και να επιληφθεί η δικαιοσύνη.
Η Ενωση Συντακτών της Αθήνας σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει τις σοβαρές απειλές για τη ζωή του και τη ζωή της οικογένειάς του που δέχθηκε ο δημοσιογράφος Λευτέρης Χαραλαμπόπουλοςθα βάλω να σε τινάξουν στον αέρα την ώρα που κοιμάσαι. Θα βάλω να σε σκοτώσουν, εσένα, τη γυναίκα σου, τα παιδιά σου και ό,τι άλλο έχεις...»). Ο Χαραλαμπόπουλος είναι.. ο συντάκτης που δημοσίευσε στο περιοδικό «UNFOLLOW» την έρευνα για το λαθρεμπόριο πετρελαίου.
Το Δ.Σ. δηλώνει προς όσους πιστεύουν ότι με ψευτοπαλικαρισμούς θα εμποδίσουν την κριτική και την άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος ας είναι βέβαιοι ότι οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν πτοούνται και θα συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο τους.
Η ΕΣΗΕΑ καλεί τους αρμόδιους φορείς να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δημοσιογράφων κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους. Η Πολιτεία οφείλει αμέσως να κινηθεί δραστικά και να λάβει ουσιαστικά μέτρα προστασίας τους, πριν είναι αργά.
Τώρα βέβαια αναμένεται παρέμβαση της Δικαιοσύνης και των αρμοδίων αρχών.