ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Τι κρύβουν οι «αιφνιδιαστικές παραιτήσεις» στο Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ

«Αιφνιδιαστική παραίτηση» για την πρόεδρο και τα τέσσερα μέλη του Δ.Σ. του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) που προέρχονται από την EΣHEA.
Παραιτηθέντες είναι η πρόεδρος Ελένη Σπανοπούλου, ο γενικός γραμματέας Αργύρης Δεμερτζής, ο πρόεδρος ΤΥΠ Παναγιώτης Τσούτσιας και τα μέλη Γιώργος Βλαβιανός και Ελένη Δελβινιώτη. Οι πέντε υποστηρίζουν ότι παραιτούνται επειδή λέει η ΕΣΗΕΑ δεν έχει ορίσει ακόμη ανεξάρτητη ελεγκτική αρχή που θα διενεργήσει έλεγχο για τη διαχείριση..
των αποθεματικών του επικουρικού ταμείου των δημοσιογράφων.
Στόχος των «αιφνιδιαστικών παραιτήσεων» είναι η άμεση προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.
Από την πλευρά της ΗΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την κα Σπανοπούλου για το ότι προχώρησε σε.. μήνυση κατά του μέλους του ΔΣ Γιώργου Φιλιππάκη (για την επεισοδιακή συνέλευση του Ιουνίου) και πως η ενέργειά της αυτή εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό για διατήρηση του ίδιου –σε βάρος των χιλιάδων ασφαλισμένων– καθεστώτος στον ΕΔΟΕΑΠ, όπως αποδεικνύεται πλέον και με την «αιφνιδιαστική παραίτηση».
Το μπλογκ greektv γράφει για τις παραιτήσεις:
Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση των αναλυτικών καταλόγων επιχειρήσεων ΜΜΕ που χρωστάνε εισφορές (3%) των εργαζομένων στο ταμείο και των επιχειρήσεων που χρωστάνε από αγγελιόσημο, το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ γνωστοποίησε την παραίτηση του! Αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι πως ο υπουργός οικονομικών Γ. Στουρνάρας έχει θέσει σχεδόν ως σκοπό του να κλείσει τον ΕΔΟΕΑΠ. "Δεν καταλαβαίνω", λέει δεξιά και αριστερά "γιατί να έχουν οι δημοσιογράφοι το δικό του ιατρικό ταμείο". Και δεν βρέθηκε κανείς να του πει δυνατά, όμως, "Γιατί το πληρώνουν με το αίμα τους ρε φίλε".