ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Ασυνήθιστο δάνειο σε συγγενείς Βενιζέλου

Πως το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο χορήγησε με διαδικασίες-εξπρές 1 εκατ. ευρώ στην προβληματική εταιρεία «Υιοί Δ. Μπακατσέλου»

Toυ Μπάμπη Αγρολάμπου

Τη στιγμή που οι ελληνικές τράπεζες είχαν κλείσει τις στρόφιγγες της χρηματοδότησης προς όλες τις επιχειρήσεις, ακόμη και τις πιο υγιείς, μετρώντας τις συνέπειες του πρώτου «κουρέματος» που είχε γίνει το καλοκαίρι του 2011 και αναμένοντας το βάθος του δεύτερου που ακολούθησε στις αρχές του 2012, ένα από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ενέκρινε και έδινε την ίδια ημέρα ομολογιακό δάνειο σε εταιρεία που βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας.
Στις 23 Δεκεμβρίου 2011, η διοίκηση του Τ.Τ. ενέκρινε δάνειο ύψους 1 εκατ. ευρώ στην εταιρεία Υιοί Δ. Μπακατσέλου Α.Ε., το οποίο και εκταμιεύτηκε αυθημερόν με..την έκδοση τραπεζικών επιταγών και τη μεταφορά των χρημάτων στους δικαιούχους. Το δάνειο, σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. του Τ.Τ. είναι ομολογιακό και την ίδια ημέρα οι επιταγές εκδόθηκαν από το κεντρικό κατάστημα της τράπεζας στην Αθήνα.

- από την Εφημερίδα των Συντακτών (διαβάστε περισσότερα εδώ)