ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Τέσσερα χρόνια φυλακή στον Ανδρέα (Γιώργου) Κουρή

Σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών καταδικαστηκε ο Ανδρέας Γ. Κουρής καθώς κρίθηκε ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας επέβαλε στον πρόεδρο του «Real Media Group» και γιο του γνωστού εκδότη, Γιώργου Κουρή, συνολική ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ, ύψους 9.171.778,02 ευρώ που αφορούν τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER. Στον Α.Γ. Κουρή δόθηκε τριετής αναστολή, με αποτέλεσμα, παρά την καταδίκη του να αφεθεί ελεύθερος, ενώ του επεβλήθη και πρόστιμο, ύψους 11.000 ευρώ.
Στον Α. Γ. Κουρή δεν αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου που ζήτησε. Ο εισαγγελέας είχε προτείνει να γίνει δεκτό το αίτημά του αν και στην αγόρευση του ήταν κατηγορηματικός για την ενοχή του κ. Κουρή, λέγοντας πως «δεν νοείται.. αντιπρόεδρος τηλεοπτικού σταθμού χωρίς εκτελεστικές αρμοδιότητες». Aυτός ήταν κι ο βασικός ισχυρισμός του κατηγορουμένου, ο οποίος στην απολογία του υποστήριξε ότι διετέλεσε αντιπρόεδρος αλλά ήταν μη εκτελεστικό όργανο του Δ.Σ. του σταθμού και ως εκ τούτου δεν μπορεί να έχει την ευθύνη για τη μη καταβολή των εισφορών.