ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

«Μας ζηλεύουν γι΄αυτό μας πολεμούν!» - Οικονομόπουλος εναντίον όλων

Τα τρία βήματα για την «επαναφορά» της Ελευθεροτυπίας

- Μας ζηλεύουν γι' αυτό μας κυνηγούν!
- Όταν οι τράπεζες μπορούν ίσως μπορέσουμε κι εμείς...
- Εγώ είμαι μόνος, αλλά έχω κι άλλους δίπλα μου
- Έχω βάλει 343.000 ευρώ!
- Θα πουλήσουμε τα κτίρια (όλα) και θα πληρωθούν οι απλήρωτοι...
- Όχι στο 99, αλλά στο 106, αν συμφωνήσουν όλοι.
- Όταν θα εξυγιανθούμε, θα βάλουμε -εγώ και οι άλλοι επενδυτές- πέντε (5) εκατομμύρια ευρώ...
- Αν δεν εξυγιανθούμε θα πουλήσω το σπίτι μου
- Πρέπει να σώσουμε την Ελλάδα...
Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων ο μεγαλομέτοχος της Μίνωος και δικηγόρος Χάρης Οικονομόπουλος στη συνέντευξη Τύπου της «Ελευθεροτυπίας όπου παρουσίασε και τα 3 βήματα για το total recall της εκδοτικής επιχείρησης. Ο Οικονομόπουλος εξαπέλυσε επίθεση κατά ΔΟΛ, Πήγασου αλλά και..
της «Τυποεκδοτικής» και αφού παρουσίασε την οικονομική κατάσταση των «συγκροτημάτων», αναφέρθηκε στην αθέτηση της συμφωνίας που υπήρχε με την «Ίριδα» για την εκτύπωση της εφημερίδας.
Επίσης αναφέρθηκε και στη στάση που επέδειξαν η «Τυποεκδοτική» και η «Καθημερινή», δηλώνοντας πως υπήρξε απόπειρα, χωρίς να είναι σε γνώση όλων να μην κυκλοφορήσει η εφημερίδα. Ωστόσο δεν επέδωσε δόλο στο Θέμη Αλαφούζο ή στους εργαζόμενους της “Τυποεκδοτικής”.
Ο Χ. Οικονομόπουλος αναφέρθηκε και στο Θεοχάρη Φιλιππόπουλο, αναφέροντας ότι είχε συναντηθεί μαζί του στις 9 Νοεμβρίου, χωρίς να αναφερθεί στο ιδιωτικό συμφωνητικό που παρουσίασε.
  
Τα 3 βήματα για  το total recall
Ο Χάρης Οικονομόπουλος παρουσίασε και το σχέδιο επαναπροσδιορισμού της “Ελευθεροτυπίας” ως ανεξάρτητου Μέσου Ενημέρωσης στην Ελλάδα. Το σχέδιο περιλαμβάνει 3 βήματα και μια προϋπόθεση: την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Τα 3 βήματα για την επαναφορά της “Ελευθεροτυπίας” έχουν ως εξής:
1. Επανακυκλοφορία της εφημερίδας, η οποία και έγινε.
2. Εξυγίανση της Χ. Κ. Τεγόπουλος με την αποδοχή  του επενδυτικού σχεδίου από τις τράπεζες.  Στο σχέδιο προτείνεται “κούρεμα” των χρεών κατά 40% και τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων, μαζί με την αποπληρωμή οφειλών και αποζημιώσεων. Η διαδικασία θα γίνει μέσω του άρθρου 106 του πτωχευτικού κώδικα, εφόσον συμφωνούν εργαζόμενοι και τράπεζες.
3. Συμμετοχή ιδίων κεφαλαίων ως και 5 εκατ. ευρώ.  Στην τρίτη φάση, εκτός από τον Χ. Οικονομόπουλο, θα μπουν στην εταιρεία και νέοι επενδυτές που δεν θα έχουν σχέση με προμήθειες του δημοσίου ή οπλικά συστήματα.

πηγή: typologies / Ανασυγκρότηση