ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Μήνυση Βαξεβάνη κατά Βενιζέλου - Παπακωνσταντίνου

**Mήνυση κατά Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου καταθέτει ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης. Όπως σημειώνει ο εκδότης του HOT DOC στο τεύχος που κυκλοφορεί, καταθέτει την μήνυση «ως έλληνας πολίτης, προσπαθώντας να βρει ένα παράθυρο νομιμότητας για την τιμωρία τους, την ώρα που η κυβέρνηση φροντίζει να τους καλύψει».

**Ειρήσθω εν παρόδω ο Κώστας Βαξεβάνης είναι υποψήφιος στα βραβεια Δημοσιογραφιας Index με την αιγίδα της εφημεριδας Guardian στα οποία βραβεύονται άνθρωποι οι οποίοι έχουν υπερασπιστεί ο καθένας από το χώρο του την ελευθερία του λόγου. Μαζί με τον Κώστα Βαξεβάνη υποψήφιοι είναι.. ο Mosireen -Αιγύπτιος πολίτης, η Ta Phong Tan Φυλακισμένη Βιετναμέζα blogger και η Sadiye Eser, φυλακισμένη δημοσιογράφος από τη Τουρκία.

** Και οι Ισπανοί κάνουν λάθη αλλά φροντίζουν να τα διορθώνουν πάραυτα. Η εφημερίδα El Pais μπλόκαρε τη διανομή της έντυπης έκδοσής και προχώρησε στη διανομή νέας στα σημεία πώλησής της. Κι αυτό όταν η φωτογραφία του διασωληνωμένου άνδρα που είχε δημοσιεύσει στο πρωτοσέλιδό της και υποτίθεται ότι ήταν ο Ούγκο Τσάβες, αποδείχθηκε ψεύτικη…

** Σε υψηλά, σχετικά, επίπεδα εξακολουθεί να κινείται η κυκλοφορία της εφημερίδας «Παραπολιτικά». Η εφημερίδα του Γιάννη Κουρτάκη είναι πρώτη σε κυκλοφορία ανάμεσα στα εβδομαδιαία έντυπα που κυκλοφορούν το Σάββατο και σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείου, το περασμένο Σάββατο (19/1) πούλησε 37.095 φύλλα. Με μεγάλη διαφορά ακολουθούν η «News» με 17.000, ο «Επενδυτής» με 15.000 και το «Καρφί» με 13.500.