ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

«Θέλετε να μου πείτε πως η Μενεγάκη είναι χαζή;»...

Ανθηή... Με δύο "η". Έτσι υπέγραφε όταν έγραφε σε εφημερίδες, είπε. Ο Κωστόπουλος τη ρώτησε «ξέρεις να γράφεις;» , αλλά δεν απάντησε (δεν κατάλαβε την ερώτηση).
«Γυναίκες στην τηλεόραση, ποιες σ' αρέσουν;»
Έκανε πως ξαφνιάστηκε. «Ανεξαρτήτως ηλικίας;», ρώτησε τάχα μου χαζοχαρούμενα, για να απαντήσει, «η Στάη, η Μενεγάκη και η Στεφανίδου»!
Όταν δε, ο Κωστόπουλος της είπε μεταξύ Μενεγάκη και Στεφανίδου, σε ποια θα 'θελε να μοιάσει, έκανε δήθεν την απορημένη. «Θέλετε να μου πείτε πως η Μενεγάκη είναι χαζή;»
Ψιλοκόμπλαρε, ο επιδειξίας (εξυπνάδας) Κωστόπουλος. «Προσωπικά θεωρώ την Ελένη..

Η σύλληψη του Α. Γ. Κουρή και τα ερωτήματα για τη στάση του (συνέταιρου) Χατζηνικολάου

Oι εξελίξεις των τελευταίων 24ωρων, η σύλληψη του Ανδρέα Γ. Κουρή και η ανακοίνωση των υπόλοιπων καναλαρχών που ζητούν την παρέμβαση του ΕΣΡ, για την επιστροφή της συχνότητας του "902 TV" στο δημόσιο, συνθέτουν ένα σκηνικό που ενδεχομένως να χαλάσει την τόσο καλή... φιλία και συνεργασία που έχουν οι δύο συνέταιροι στον Όμιλο Real (Κουρής - Χατζηνικολάου).
Διαβάσαμε σε «mediaκο» ιστότοπο, που ανέβασε την είδηση για το tweet του Nίκου Χατζηνικολάου το οποίο έλεγε ότι η υπόθεση αφορά το Alter. Ότι ο γνωστός μεγαλοδημοσιογράφος/μεγαλοεκδότης, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη σύλληψη Ανδρέα Κουρή «δεν κρύφτηκε, ενώ το θέμα "έπαιξε" σε όλα τα μέσα του Ομίλου», σύμφωνα πάντα με το σχόλιο - αβαντάρισμα στο μεγαλοδημοσιογράφου, από..

Αξιόπιστα και ζημιάρικα αυτοκίνητα

Οταν ψάχνεις στο διαδίκτυο (και με λίγη βοήθεια από φίλους) βρίσκεις πραγματικά «διαμάντια».
Ετσι ανακαλύψαμε το πολύ καλό σάιτ για το αυτοκίνητο, autoreport.gr που συνδυάζει το χρηστικό με την διασκέδαση και την ενημέρωση. Παράδειγμα το ρεπορτάζ που αναφέρεται στα πιο αξιόπιστα αλλά και στα πιο ζημιάρικα αυτοκίνητα, κάτι που ενδιαφέρει ΟΛΟΥΣ τους ιδιοκτήτες ΙΧ και ειδικά τώρα σε περίοδο κρίσης.
Το ρεπορτάζ βασίζεται στη νεότερη έκθεση αξιοπιστίας επιβατηγών μοντέλων που παρουσίασε ο γερμανικός οργανισμός τεχνικού ελέγχου TUV SUD. Τα αποτελέσματα βασίζονται σε τεχνικούς ελέγχους, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν από τον οργανισμό σε περίπου 300.000 Ι.Χ. το δεύτερο εξάμηνο του 2011 και το πρώτο εξάμηνο του 2012 και τα αυτοκίνητα χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με την «ηλικία» τους.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ- ΕΩΣ ΤΡΙΑ ΕΤΗ
Αξιόπιστα:
- VW Polo Είναι το μοντέλο που εμφανίζει τις λιγότερες βλάβες απ΄ όλα στην..

Στο σφυρί η ιστορική εφημερίδα ΘΕΣΣΑΛΙΑ!

Μετά την κατάσχεση του σήματος της ιστορικής εφημερίδας «H Θεσσαλία» από τους εδώ και πολλούς μήνες απλήρωτους εργαζόμενους, σειρά έχουν οι τράπεζες.
Στην κατάσχεση των κτηρίων όπου βρίσκονται οι δημοσιογραφικές εγκαταστάσεις στο κέντρο της πόλης του Βόλου αλλά και οι τυπογραφικές εγκαταστάσεις στην βιομηχανική ζώνη Βόλου προχώρησε η τράπεζα Eurobank για οφειλές της εφημερίδας από δάνεια, που συνολικά σε όλες τις τράπεζες ανέρχονται σε 6.000.000 ευρώ!
Το ερώτημα είναι ποιός και γιατί έδινε αυτά τα τεράστια δάνεια σε μια επαρχιακή εφημερίδα (έστω κι αν εκδίδεται από το 1898) και τι..

Τι κρύβει η κόντρα(;) Θωμόπουλου - Γιακουμή στην ΕΡΤ

Μιλούν για κόντρα Θωμόπουλου - Γιακουμή στην ΕΡΤ, αλλά όσοι γνωρίζουν εκ των έσω τα πράγματα τίποτα πραγματικά δεν συμβαίνει. Ή μάλλον συμβαίνει, αλλά αφορά την πλευρά του συντάκτη.
Ο Γιακούμης, από την πρώτη στιγμή που ανέβηκε στην Αγ. Παρασκευή δεν είχε αντικείμενο εργασίας και προσπάθησε ο τότε διευθυντής ειδήσεων Κογιάννης να τον τοποθετήσει στη θέση του σχολιαστή για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ.
Φεύγοντας ο Κογιάννης από το πόστο του και μέχρι να έρθει ο σημερινός διευθυντής ειδήσεων, πλασαρίστηκε χωρίς να του το ζητήσει η γενική διεύθυνση σε ρόλο συντονιστή του ρεπορτάζ. Με την έλευση Θωμόπουλου και την ανασυγκρότηση του πολιτικού ο Γιακουμής ήταν, εκ των πραγμάτων περιττός, αφού συντάκτες για..

Φορολογικές δηλώσεις στα «όρια της φτώχειας» από Κόκκαλη, Αλαφούζο, Βγενόπουλο και Μάνεση

Tα εκκαθαριστικά σημειώματα μερικών εκ των ισχυρότερων οικονομικών παραγόντων της χώρας, δημοσιεύονται στο 13ο τεύχος του περιοδικού UNFOLLOW. Στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ  εμφανίζονται:
- Ο μεγιστάνας επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης να δηλώνει συνολικό ατομικό εισόδημα 26.870,11 ευρώ
- Ο πανίσχυρος εφοπλιστής και μηντιάρχης Γιάννης Αλαφούζος, να δηλώνει συνολικό ατομικό εισόδημα 26.160,40 ευρώ
- Ο τραπεζίτης Ανδρέας Βγενόπουλος, να δηλώνει συνολικό ατομικό εισόδημα 18.217,41 ευρώ
- Ο βιομήχανος Νίκος Μάνεσης να δηλώνει συνολικό ατομικό εισόδημα 30.714,52 ευρώ.
Φορολογικές δηλώσεις στα «όρια της φτώχειας» δηλαδή...
Πώς γίνεται αυτό; Μα τους το επιτρέπει ο νόμος. Και ο παλιός και ο καινούργιος και κάθε «μεταρρύθμιση» που παρουσιάζεται ως «λύση» στη συστημική αδικία που μαστίζει την Ελλάδα. Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, «λεφτά υπάρχουν» αλλά καμία κυβέρνηση δεν τολμά να τα απαιτήσει από τους… αναξιοπαθούντες κεφαλαιοκράτες,..

Τέσσερα χρόνια φυλακή στον Ανδρέα (Γιώργου) Κουρή

Σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών καταδικαστηκε ο Ανδρέας Γ. Κουρής καθώς κρίθηκε ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας επέβαλε στον πρόεδρο του «Real Media Group» και γιο του γνωστού εκδότη, Γιώργου Κουρή, συνολική ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ, ύψους 9.171.778,02 ευρώ που αφορούν τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER. Στον Α.Γ. Κουρή δόθηκε τριετής αναστολή, με αποτέλεσμα, παρά την καταδίκη του να αφεθεί ελεύθερος, ενώ του επεβλήθη και πρόστιμο, ύψους 11.000 ευρώ.
Στον Α. Γ. Κουρή δεν αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου που ζήτησε. Ο εισαγγελέας είχε προτείνει να γίνει δεκτό το αίτημά του αν και στην αγόρευση του ήταν κατηγορηματικός για την ενοχή του κ. Κουρή, λέγοντας πως «δεν νοείται..

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Η αιφνιδιαστική(;) πτώχευση του Δ. Ρίζου που ζητά και έξοδα διατροφής!

Με ελαφρά πηδηματάκια ετοιμάζεται να την κάνει ο δημοσιογράφος-εκδότης Δημήτρης Ρίζος από τον Αδεσμευτο Τύπο όπου οι εργαζόμενοι το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις καθώς έχουν να πληρωθούν περισσότερο από πέντε μήνες.
Αυτά έγραφαν προ ημερών οι zoornalistas και ήρθαν τα γεγονότα να μας επιβεβαιώσουν. Οπως γράφει η Mατίνα Παπαχριστούδη στο greektv-com εν μέσω διάφορων διαρροών και πληροφοριών, οι εργαζόμενοι του «Αδέσμευτου Τύπου» εντάχθηκαν σε καθεστώς επίσχεσης εργασίας.
Διαπίστωσαν επίσης χριστουγεννιάτικα πως τα κομπιούτερ από τα γραφεία τους έκαναν φτερά! Και λίγες μέρες μετά, ενώ διάβαζαν πως ο "Αδέσμευτος Τύπος" θα επανακυκλοφορήσει ως "παραπολιτική εφημερίδα" και ο εκδότης του θα είναι..

Μπαλατσινού: Δεν έπαιρνα μισθό 25.000 ευρώ από τον Λαυρεντιάδη

H σύζυγος του Πέτρου Κωστόπουλου διαψεύδει και προειδοποιεί...

Διαψεύδει η Τζένη Μπαλατσινού  ότι ο μηνιαίος μισθός της ήταν 25.000 ευρώ όπως γράφτηκε στον Τύπο και στο διαδίκτυο. Με μια οργισμένη ανακοίνωση, μέσω του δικηγόρου της, η σύζυγος Κωστόπουλου και πρώην ιδιοκτήτρια της εταιρίας Beautywork,s που πουλήθηκε στην Alapis του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη το 2009 έναντι 1,5 εκατομυρίου ευρώ, με την συμφωνία ότι η ίδια θα παραμείνει στην θέση της γενικής διευθύντριας, αναφέρει ότι η αμοιβή της ήταν 6.000 ευρώ το μήνα.
Η είδηση διέρρευσε μετά την κατάθεση του συνεργάτη του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, επιχειρηματία Κωνσταντίνου Μπαλλή το πρωί της περασμένης Παρασκευής όταν εμφανίστηκε..

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Συνελήφθη ο επικεφαλής του Real Group, Ανδρέας Γ. Κουρής

UPD Στη ΓΑΔΑ κρατείται ο πρόεδρος του Real Group Ανδρέας Γ. Κουρής εναντίον του οποίου ασκήθηκε δίωξη για μη καταβληθείσες εργοδοτικές εισφορές πολλών εκατ. ευρώ προς το ΙΚΑ για το ΑLTER. Σήμερα ο Α. Κουρής θα παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών.
Ο γιός του Γιώργου Κουρή είχε συλληφθεί από άνδρες της Ασφαλειας Αττικής το μεσημέρι της Πέμπτης .
Οι οικονομικές εκκρεμότητες και οι οφειλές του Ανδρέα Κουρή προς το Δημόσιο προκύπτουν από τη μη απόδοση εισφορών στο..

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Απλήρωτοι επί μήνες στην εφημερίδα «Πελοπόννησος»

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι

Με άλλοθι την οικονομική κρίση πολλοί ιδιοκτήτες ΜΜΕ αφήνουν απλήρωτους επί μεγάλο χρονικό διάστημα εργαζόμενους που δεν έχουν πλέον την δυνατότητα να καλύψουν έστω και τις βασικές ανάγκες των ιδίων και των οικογενειών τους. Το ίδιο συμβαίνει και στην ημερήσια εφημερίδα «Πελοπόννησος» της Πάτρας, όπου οι εργαζόμενοι, που παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες, προχώρησαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.
Οι εργαζόμενοι στην «Πελοπόννησο» απεργούν στις 3 και 4 Ιανουαρίου 2013, ζητώντας από την ιδιοκτησία της εφημερίδας την άμεση καταβολή των οφειλομένων.
Θυμίζουμε ότι από την εφημερίδα έχει περάσει κι ο γνωστός καλλιτέχνης Θανάσης Λάλας που είχε πουλήσει..

O Μάκης Γεωργίου, ο Γ. Παπαχρήστος και η εθελουσία στα ΝΕΑ και στον ΔΟΛ


Δεν φεύγει από ΤΑ ΝΕΑ ο πολιτικός συντάκτης Γιώργος Παπαχρήστος. Αυτό αποκαλύπτει ο Mάκης Γεωργίου αναφερόμενος στην ανάρτηση των zoornalistas για την αποχώρηση παλιών (καταξιωμένων) συντακτών στα ΝΕΑ και στον ΔΟΛ.
Aναλυτικά ο Μάκης Γ. -που αναδημοσίευσε στο crimenet.gr την ανάρτηση των zoornalistas- γράφει:

Μου το 'πε ο ίδιος, χτες βράδυ. Ο Γιώργος Παπαχρήστος παραμένει στα ΝΕΑ και διατηρεί τη στήλη του ("Στίγμα"). Τελευταία δημοσιογραφική επιτυχία του Γιώργου, η αποκάλυψη του πολιτικού (Παπακωνσταντίνου) που καίει η λίστα Λαγκάρντ. Τον πήρα στο τηλέφωνο, όταν..

Ο Φυντανίδης λογάριαζε χωρίς τον Κοντομηνά…

Εκτός του ομίλου Alpha ο πρώην διευθυντής της Ελευθεροτυπίας

«Με τις σημερινές συνθήκες δεν θα πήγαινα να δουλέψω σε εφημερίδα. Έκανα μια επίσκεψη στην Εφημερίδα των Συντακτών, όπου κάνουν μια συγκινητική προσπάθεια. Μου έγινε και πρόταση, όμως δεν έχω την άνεση να πάω. Ακόμη και το σπίτι που μένω είναι νοικιασμένο. Πρέπει να εργαστώ για βιοποριστικούς λόγους. Από την άνοιξη εργάζομαι ως σύμβουλος στα μέσα επικοινωνίας του Alpha».
Αυτά έλεγε ο Σεραφείμ Φυντανίδης πριν από μία εβδομάδα που λογάριαζε όμως χωρίς τον …Κοντομηνά. Με απόφαση του ιδιοκτήτη του Alpha λύθηκε η συνεργασία του παλαίμαχου δημοσιογράφου με τον όμιλο. Ο πρώην διευθυντής της Ελευθεροτυπίας είχε..

Εδιωξαν τον Νάσο Γουμενίδη από τον όμιλο Ρέστη

 ** Παρελθόν αποτελεί o Νάσος Γουμενίδης για τον όμιλο Ρέστη. Η διοίκηση των MTV Greece, Nickelodeon και Music 89,2 ανακοίνωσε με δελτίο τύπου τη λύση της συνεργασίας της με τον Νάσο Γουμενίδη που διατελούσε εξωτερικός σύμβουλος διοίκησης. Ο Γουμενίδης είναι διαχειριστής της ιστοσελίδας gossip-tv, που ανήκει στον όμιλο Γιαννακόπουλου.
** Ειρήσθω εν παρόδω, μετά την κυριακάτικη εφημερίδα Το Χωνί, ο Θεσσαλονικιός Γιώργος Χριστοφορίδης προσανατολίζεται στην έκδοση αθλητικού περιοδικού, με χρηματοδότηση του ομίλου Γιαννακόπουλου.
** Ο επιχειρηματίας Δ. Γιαννακόπουλος (γιός του Παύλου), όπως έχουμε ξαναγράψει, ετοιμάζεται..

Τέλος εποχής για Ελλη Στάη και Ολγα Τρέμη

Κρίσιμη χρονιά για την Ολγα Τρέμη και την Ελλη Στάη, θα είναι το 2013 που θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη τους όπως έμεινε και η χρονιά που ξεκίνησαν να παρουσιάζουν δελτία ειδήσεων.
Για τις δύο κυρίες της δημοσιογραφίας, το 2013 -υποστηρίζουν οι γνωρίζοντες- θα είναι ορόσημο αλλά και εφαλτήριο για μια νέα αρχή, μακριά από τα φώτα και τις κάμερες!
Για διαφορετικούς λόγους για την καθεμία, το 2013 θα κριθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το μέλλον τους στα δελτία ειδήσεων.
Για την Ελλη Στάη ο γρίφος αναμένεται να απαντηθεί τον Φεβρουάριο που λήγει και το συμβόλαιό της με την ΕΡΤ ενώ για..

Γιατί ο Φυντανίδης «αποθεώνει» τον Θεοχάρη Φιλιππόπουλο;

(…) Έλεγε ο Κίτσος (Τεγόπουλος) για να βγάλεις καλή εφημερίδα θες και έναν μάγκα εκδότη. Θυμάμαι τον μακαρίτη τον Φιλιππόπουλο όταν έφυγε από το Έθνος και έβγαλε εφημερίδα πάτωσε. Ο γιός του ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος είναι εξαιρετικός. Ο μόνος που είχε κάνει ελάχιστες ζημιές – αν και δεν έχει ασχοληθεί με τις εφημερίδες.
Τον Θεοχάρη τον ξέρω από μικρό παιδί, τον πήγαινα στο γήπεδο αν κι αυτός είναι Ολυμπιακός και εγώ ΑΕΚ. Είναι χαμηλών τόνων και έχει την υποστήριξη του Βαρδινογιάννη και μέτοχο τον Μπερλουσκόνι στις Αττικές Εκδόσεις. Τα πάει μια χαρά (…)
Με τον παραπάνω διθύραμβο ο πρώην διευθυντής..

Με Real fm και ΔΟΛ συζητάει ο Β. Κουφόπουλος

Αποχώρησε -έπειτα από 10 χρόνια-  με εθελουσία από τον ΣΚΑΪ 100,3

Εξελίξεις στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ καθώς αποχώρησε, μετά από 10 συναπτά έτη, ο Βασίλης Κουφόπουλος που κρατούσε την καθημερινή εκπομπή «Στιγμιότυπα». Οπως αναφέρει ο ίδιος ο δημοσιογράφος, η απόφαση για την αποχώρηση μπορεί να ήταν δύσκολη, αλλά ήταν δική του καθώς εγκρίθηκε η αίτησή του για υπαγωγή στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου. Ένα πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και έναν μήνα σε όλα τα Μέσα του Φαλήρου.
Ετσι ο Βασίλης Κουφόπουλος από το νέο έτος δεν ανήκει πλέον στο δυναμικό του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ 100,3 και αναζητά νέα ραδιοφωνική στέγη. Ακούγεται ότι υπάρχουν επαφές και..

Ο Βαρδινογιάννης «έφαγε πόρτα» από τον Χατζηνικολάου!

** Πρόταση έκανε λέει ο Βαρδής Βαρδινογιάννης στον έμπιστό του Νίκο Χατζηνικολάου για να αναλάβει το σχέδιο και την προσπάθεια ανασυγκρότησης του καναλιού Star. Ο επιχειρηματίας θέλοντας να ενισχύσει τον ενημερωτικό χαρακτήρα του σταθμού απευθύνθηκε στον Χατζηνικολάου ο οποίος αρνήθηκε όπως γράφουν τα Παραπολιτικά... 'Η τα πράγματα στα media έχουν αλλάξει τόσο πολύ ή κάποιοι τα διαρρέουν σκοπίμως, έτσι για να γίνεται ντόρος... Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Χατζηνικολάου παζαρεύει με την Παπαρήγα και το ΚΚΕ για την τηλεοραση του 902...

** Εβδομαδιαίο θα είναι τελικά το φύλλο που θα βγάλει στα περίπτερα ο Κοσμάς Σφαέλος (πρώην του Alter) ο οποίος διαψεύδει τα..

Τι κρύβεται πίσω από τις «επιθέσεις» κατά της Εφημερίδας των Συντακτών

** Ασφαλιστικά μέτρα κατά της Εφημερίδας των Συντακτών προτίθεται να καταθέσει ο Χάρης Οικονομόπουλος που βρίσκεται στην τελική ευθεία για την έκδοση της Ελευθεροτυπίας -φιλοδοξεί να την βγάλει στα περίπτερα στις 10 Ιανουαρίου. Από την άλλη πλευρά ο δικηγόρος έχει να αντιμετωπίσει τον Θεοχάρη Φιλιππόπουλο και ένα έγγραφο του 1975 από το οποίο συνάγεται  ότι ο τίτλος  της ιστορικής εφημερίδας ανήκει σε αυτόν...

** Την ίδια στιγμή η Εφημερίδα των Συντακτών δέχεται  «επίθεση», μέσω δημοσιευμάτων, από το συγκρότημα Φιλιππάκη (γιατί στην Κολοκοτρώνη ο Ιός έγραψε για τον τρόπο μεταβίβασης της Εspresso) αλλά και από τον όμιλο Κουρτάκη (γιατί ο Ασημακόπουλος έγραψε στην Εφ. Συν., για την «αυτοκαταστροφική κυριαρχία Μαρινάκη»).  H Εspresso σε δημοσίευμα της, τη Δευτέρα..

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Εκκαθάριση παλιών (καταξιωμένων) συντακτών στα ΝΕΑ και τον ΔΟΛ

Ηχηρά ονόματα ανάμεσα σε αυτούς που αποχωρούν από την Μιχαλακοπούλου – Τι γίνεται με Γεωργουσόπουλο, Δανίκα και Διαμαντάκου

Εκκαθάριση ή τέλος εποχής στα ΝΕΑ; Ό,τι και να υποθέσουμε, γεγονός είναι πως φεύγουν σχεδόν όλοι οι παλιοί -«καταξιωμένοι» θα λέγαμε- συντάκτες της εφημερίδας. Στον 4ο όροφο της Μιχαλακοπούλου γνωστοποιήθηκε πως γύρω στα 15 άτομα, φεύγουν με εθελουσία έξοδο. Πολλοί κάνουν λόγο για «υποχρεωτική»… εθελουσία (νέος όρος για τις απολύσεις) στα ΝΕΑ. Ισως κάποιοι από αυτούς που έμαθαν ότι φεύγουν να είχαν συμφωνήσει με τη διεύθυνση για την αποχώρησή τους, κάποιοι άλλοι όμως όχι.
Το σίγουρο είναι ότι από Τα ΝΕA αποχωρούν περισσότερα από 15 άτομα , αν και κάποιοι από αυτούς πιθανόν να συνεχίσουν την συνεργασία με την εφημερίδα (άγνωστο με ποιους όρους). Aνάμεσα σε αυτούς που αποχωρούν -όπως ακούγεται- περιλαμβάνονται και τα κάτωθι ονόματα:

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Καλή χρονιά


Καλή χρονιά νάχουμε και... προσοχή γιατί έχουν βαλθεί να μας ξεκάνουν! Εκτός από το άγχος, τις κρίσεις πανικού και την κατάθλιψη η κρίση ευνοεί  και τα εμφράγματα.
«Γράψτε» πολλά πράγματα εκεί που πρέπει και ρίξτε το και λίγο έξω.
Αλλιώς δεν τη βγάζουμε καθαρή...
Και ειδικά το «νέο έτος 2013»...
Καλή χρονιά!..

Σκάνδαλο Λαυρεντιάδη: κατάθεση - φωτιά για Μπαλατσινού και Κωστόπουλο

Το όνομα της Τζένης Μπαλατσινού εμπλέκει στην κατάθεσή του ο επιχειρηματίας-χημικός Κ. Μπαλής, που ανέφερε πως ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης της πλήρωνε αδρά  το μήνα 25.000 ευρώ για την εταιρεία που είχε ιδρύσει η σύζυγος του Κωστόπουλου στην Κηφισιά. Πρόκειται για την BEAUTYWORKS που το ζεύγος Κωστόπουλου κάποτε προέβαλε ως επιτυχημένο εγχείρημα μιας … πετυχημένης μητέρας, αλλά στη συνέχεια την έδωσε στον τρόφιμο πλέον του Κορυδαλλού. Ο Μπαλής κατέθετε μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στην ανακρίτρια κ. Χατζάκη και όπως αποκάλυψε με ντοκουμέντα ο Λαυρεντιάδης έγινε στυγνός εκμεταλευτής και εκβιαστής της εταιρείας που ο χημικός είχε στήσει με πολύ κόπο!

Ο ριψοκίνδυνος(;) Γιάννης Κουρτάκης τολμά - Βγάζει περιοδικά και ψάχνει για ραδιόφωνο

Aν μη τι άλλο ο πολυπράγμων δημοσιογράφος Γιάννης Κουρτάκης ρισκάρει και τολμά. Κάπως έτσι τον περασμένο Σεπτέμβριο προχώρησε στην έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας Παραπολιτικά. Ενός φύλλου που κατέκτησε αμέσως την πρώτη θέση στην κατηγορία των εβδομαδιαίων εντύπων.
Βέβαια θα πουν πολλοί ότι το ρίσκο ήταν χαμηλό καθώς είχε τις πλάτες (και τη χρηματοδότηση) του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη. Δεν πρέπει όμως να μας διαφεύγει ότι ουδείς επιχειρηματίας βάζει χρήματα σήμερα στα media αν το προϊόν δεν είναι αξιοπρεπές-ανταγωνιστικό και βέβαια το χέρι δεν μπαίνει στην τσέπη αν οι κυκλοφορίες είναι πολύ χαμηλές. Και τουλάχιστον η εφημερίδα «Παραπολιτικά» -κυκλοφοριακά τουλάχιστον- τα πάει καλά, ειδάλλως ο Μαρινάκης θα την είχε «κάνει» στην πρώτη ευκαιρία...
Ο ριψοκίνδυνος Γιαννης Κουρτάκης όμως έχει πάρει φόρα και δεν αρκείται στην έκδοση της εφημερίδας «Παραπολιτικά» καθώς έχει ως στόχο το αμέσως επόμενο διάστημα να βγάλει στα περιπτερα και τηλεοπτικό περιοδικό. Μέσα στην άνοιξη του 2013 θα είναι έτοιμο το έντυπο «Αλάτι και πιπέρι» (το όνομα της τηλεοπτικής εκπομπής του αξέχαστου Φρέντι Γερμανού) ενώ ταυτόχρονα θα βγεί και..

Μπίζνες στην Ουζουμπούρου (ποιούς εννοεί άραγε;)

του Χρήστου Ξανθάκη

Είχα καιρό να μάθω νέα απ’ την Ουζουμπούρου κι ανησυχούσα. «Τι να γίνονται άραγε αυτά τα παιδιά;», αναρωτιόμουν. Κι εκεί που πνιγόμουν στις απορίες, ήρθαν τα σήματα καπνού να μου τις λύσουν. Δυο μεγάλοι φύλαρχοι προσπαθούν να αγοράσουν την επιχείρηση ενός τρίτου. Ο ένας δίνει λιγότερο χρυσάφι αλλά περισσότερη κατανόηση, ο άλλος έχει ανοίξει φουλ το σεντούκι, αλλά είναι φρέσκος στο παιχνίδι και δεν εμπνέει την ίδια εμπιστοσύνη.
Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Δυο είναι τα μεγάλα τα μαντριά στην Ουζουμπούρου. Αμφότερα διαθέτουν ποικιλία ζωντανών, από βουβάλια έως κατσίκια κι από πρόβατα έως αντιλόπες. Είναι, μάλιστα, συνεταίροι οι ιδιοκτήτες τους σε υπηρεσία ταμ ταμ, που διανέμει τα νέα σε όλη τη ζούγκλα. Υπηρεσία υψηλού κύρους μέχρι πρότινος,..

«Εφημερίδα των Συντακτών» Vs Βαγγέλη Μαρινάκη και τούμπαλιν ...

Το μπλογκ της Ανασυγκρότησης σταχυολογεί:

"Η αυτοκαταστροφική κυριαρχία του Μαρινάκη" (τίτλος στην ΕτΣ)

"Γιατί η "μαϊμού" Ελευθεροτυπία χτυπά τον Μαρινάκη" (τίτλος στα parapolitika.gr)

"... ποιο λόγο έχω, όταν ξέρω πως θα ξοδέψω 30, 40, 50 ή και παραπάνω εκατομμύρια για να φτιάξω μια ομάδα που δεν θα μπορεί να πάρει πρωτάθλημα επειδή τις άκρες θα τις έχει ο άλλος (βλ. Μαρινάκης) που δεν θα με αφήνει; ..." (Ν. Ασημακόπουλος, "ΕτΣ")

"... ένα κείμενο που εύκολα κανείς μπορεί να βγάλει συμπεράσματα. Κάποιοι, λένε, ότι αν το έγραφε ο Αλαφούζος, ίσως και να ήταν πιο προσγειωμένο στην πραγματικότητα. Επειδή, η χώρα που ζούμε εκτός

Tζάμπα λεφτά, ρε Γιάννη...

Στα γραφεία της Ιάσονος η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη. Η κλειστή σύσκεψη έβαινε προς το τέλος της και οι περισσότεροι ήταν κατηφείς...

- Μα ταξιδιωτικό περιοδικό τέτοιες εποχές;
- Εγώ τον Γρηγόρη τον πιστεύω!
- Τζάμπα λεφτά, ρε Γιάννη...
- Ο Αρναούτογλου έχει όραμα και είναι αισιόδοξος ότι θα πάει καλά.
- Η αισιοδοξία όμως δεν πληρώνει και η έκδοση περιοδικού κοστίζει...
- Tα είπαμε με τον Γρηγόρη και το περιοδικό θα βγεί στα περίπτερα τον Απρίλιο με τα Παραπολιτικά. Τέλος!

Ο απίστευτα ψεύτης και αλαζόνας Γ. Παπακωνσταντίνου

Πολιτικός σεισμός με σοβαρές προεκτάσεις και άμεσες συνέπειες για το συνολικό πολιτικό σκηνικό από τις νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την πολύκροτη υπόθεση με τη λίστα Λαγκάρντ, οι οποίες ανοίγουν διάπλατα τον δρόμο για να οδηγηθεί στο Ειδικό Δικαστήριο ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου, πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Η  πρώτη άμεση συνέπεια ήρθε με την κοινή στάση που αποφάσισαν να τηρήσουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης, τα οποία κατέθεσαν στη Βουλή κοινή πρόταση για την άμεση σύσταση προανακριτικής επιτροπής, σε μια προσπάθεια να προκαταλάβουν η αντιπολίτευση, η οποία επιδιώκει να διευρύνει τον κύκλο των υπαιτίων που θα μπουν στο κάδρο της κοινοβουλευτικής και δικαστικής διερεύνησης του σκανδάλου.

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Περί c(l)opy paste με αφορμή την επίθεση των ΝΕΩΝ στο Διαδίκτυο

Τελικά ο Παπαχρήστος γνώριζε ή όχι την προέλευση της φωτο Τσίπρα;

Μεγάλη κουβέντα η «εντιμότητα», είτε χρησιμοποιείται από ανθρώπους του διαδικτύου είτε από ανθρώπους του Τύπου. Ακόμη πιο μεγάλη κουβέντα όμως, το ποιος αντιγράφει ποιον. Και το λέμε διότι η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» με αφορμή τη φανέλα Τσίπρα με το Νο 10 αναφέρεται στο «Πως τα "λαγωνικά" του διαδικτύου έβγαλαν είδηση από ένα παλιό φωτομοντάζ των Νέων». Καταρχάς η εφημερίδα δεν έχει άδικο. Αδικείται όμως όταν τοποθετείται εχθρικά απέναντι – ακόμη και στο «κακό», διαδίκτυο. Διότι η δημοσιογραφία, είτε καλή είτε κακή, είναι μία, είτε ασκείται στα παραδοσιακά Μέσα είτε στα σύγχρονα! Επιτέλους οι άνθρωποι του Τύπου πρέπει να δεχθούν ότι το διαδίκτυο δεν είναι εχθρός τους, αλλά ένα νέο Μέσο που ήρθε να προστεθεί στα παλιά και φυσικά να τα συμπληρώσει. Με άλλα λόγια το θέμα είναι η δημοσιογραφία, διότι κατά τα άλλα, το ένα Μέσο – όπως είπαμε, συμπληρώνει το άλλο… Η συγκεκριμένη συζήτηση είναι πολύ μεγάλη για να την ανοίξουμε εδώ και τώρα! Για αυτό θα περιοριστούμε στα πρόσφατα και συγκεκριμένα παραδείγματα.