ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Με ποιους «μιντιάρχες» συναντάται μυστικά ο Σαμαράς


Διαδοχικές κατ΄ ιδίαν επαφές με τους «ισχυρούς» των media έχει το τελευταίο διάστημα ο Αντώνης Σαμαράς.
Αν και ο πρωθυπουργός, λένε, είναι της άποψης ότι «δεν έχουμε τίποτε να κρύψουμε», δέχεται στο γραφείο του με απόλυτη διακριτικότητα -αν όχι μυστικά- εκδότες όπως ο Σταύρος Ψυχάρης και ο Γιάννης Φιλιππάκης.
Το κατώφλι του Μαξίμου έχουν περάσει κατ΄επανάληψιν το τελευταίο διάστημα το αφεντικό του ΣΚΑΪ, Γιάννης Αλαφούζος, ο στενός συνεργάτης του Θοδωρή Κυριακού και γενικός διευθυντής του ΑΝΤ1, Στρατής Λιαρέλλης καθώς επίσης και ο εκδότης Γιώργος Κουρής(!).
Τόσο ο Σαμαράς όσο και ο στενός συνεργάτης Δ. Σταμάτης έχουν επαφές και με τον διευθυντή της Καθημερινής Αλέξη Παπαχελά όπως επίσης και με τους..

Πρωτοσέλιδα από τα παλιά...


Αν μη τι άλλο η Εφημερίδα των Συντακτών πρωτοτυπεί στα πρωτοσέλιδά της και ειδικά στους τίτλους.
Μετά το «Εχθρός λαός» και το «Η εργατική τάξη πάει στην κόλαση» ήλθε το φύλλο του Σαββατοκύριακου που κυκλοφορεί με τον τίτλο «Τα δισ. εξαμαρτείν» που θυμίζει παλιές καλές εποχές Ελευθεροτυπίας.
Στο αντίστοιχο ρεπορτάζ της Ελένης Κωσταρέλλου διαβάζουμε:
Σε θρίλερ αλλεπάλληλων πακέτων μέτρων, που θα φτάνουν κάθε φορά το πλαφόν του 1 δισ. ευρώ ύστερα από οποιαδήποτε αστοχία ιδιωτικοποιήσεων, την οποία η τρόικα προεξοφλεί, μπαίνει η ελληνική οικονομία με το 3ο Μνημόνιο. Τα ψιλά γράμματα στο προσχέδιο του Μνημονίου αποκαλύπτουν όχι μόνο τον ευρύτατο έλεγχο, αλλά και τις..

Προς απεργίες στον ΔΟΛ για τις αιφνίδιες μαζικές απολύσεις


Τι αποφάσισε η γενική συνέλευση των εργαζομένων

Σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων στον ΔΟΛ (δημοσιογράφοι, διοικητικοί και τεχνικοί) προχώρησε αιφνιδιαστικά ο Σταύρος Ψυχάρης το μεσημέρι της Παρασκευής. Αμέσως συνεκλήθη γενική συνέλευση στο αμφιθέατρο από όλους (!) τους εκπροσώπους των εργαζομένων (ΒΗΜΑ, ΝΕΑ - Διοικητικοί Τεχνικοί).
Σε ψήφισμά της η γενική συνέλευση της Μιχαλακοπούλου, δηλώνει ότι οι εργαζόμενοι είναι ενάντια στις απολύσεις (περισσότερες από δέκα) των συναδέλφων τους και είναι αποφασισμένοι να τους υπερασπιστούν έμπρακτα με απεργιακές κινητοποιήσεις έως ότου η εταιρεία τις πάρει όλες πίσω.
Οι εργαζόμενοι εισηγούνται στα σωματεία (απουσίαζαν, πλην της ΕΣΠΗΤ) να πάρουν άμεσα την απόφαση για κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων στον όμιλο του ΔΟΛ.
Επιπλέον, διατυπώθηκε και το αίτημα να υπάρξουν διαδικασίες..

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ξέσπασε ο Δελλατόλας κατά των Πρετεντέρη, Καρακούση και Παπαδημητρίου


«Αυτοί που υπερασπίστηκαν τα μνημόνια ξεφτιλίζονται τώρα. Ας βάλουν κατω τα γραπτά τους να μας πουν τώρα ποιος λέει την αλήθεια»

«Πυρά» κατά των δημοσιογράφων Γιάννη Πρετεντέρη, Αντώνη Καρακούση και Μπάμπη Παπαδημητρίου εξαπέλυσε σήμερα ο εκδότης Αντώνης Δελλατόλας, με αφορμή την κριτική που δέχονται τα ΜΜΕ για την στάση τους απέναντι στο μνημόνιο. «Ξεφτιλίστηκαν με αυτά που έγραφαν δύο χρόνια και τώρα γράφουν τα αντίθετα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δελλατόλας.
Σε συνέντευξή του στον Real fm, ο γνωστός εκδότης σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Eurogroup, επεσήμανε πως δεν υπάρχει ουσιαστικά απόφαση καθώς «δεν μπορεί να υλοποιηθεί γιατί η κυβέρνηση αυτή έχει εξαντλήσει το πολιτικό της κεφάλαιο».
Όταν η συζήτηση οδηγήθηκε στην κριτική που δέχονται οι δημοσιογράφοι, ότι «καλλιεργούν αρνητικό κλίμα για την χώρα», ο Δελλατόλας υποστήριξε πως αυτά θα πρέπει να τα λένε για τους δημοσιογράφους των «Νέων», του «Βήματος» και του «Έθνους» που «δύο χρόνια τώρα μας έχουν..

Υποχώρηση Καμπύλη στον 9,84 – Γιατί δεν τον εμπιστεύεται η ΕΣΗΕΑ


Προφορική διαβεβαίωση έδωσε ο γενικός διευθυντής του ραδιοσταθμού «ΑΘΗΝΑ 9,84» , για αποκατάσταση της δημοσιογράφου Λαμπρινής Θωμά. Ο Τάκης Καμπύλης, κατάπιε τον «εγωισμό» του και διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, Δ. Τρίμη ότι η Θωμά θα επιστρέψει στη θέση, που κατείχε προτού απολυθεί. Κατόπιν τούτου η ΕΣΗΕΑ αναστέλλει την 24ωρη απεργία στον «ΑΘΗΝΑ 9,84».
Η ΕΣΗΕΑ ωστόσο δείχνει να μην εμπιστεύεται τον Καμπύλη καθώς, όπως αναφέρει, παραμένει σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα για την άμεση υλοποίηση της προφορικής δέσμευσης του Γενικού Διευθυντή του σταθμού.
Η Ενωση επισημαίνει ότι η τήρηση του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας είναι υποχρέωση και καθήκον του δημοσιογράφου και ως εκ τούτου εξακολουθεί να θεωρεί ότι..

Γλυκανάλατε Μήτσο, κάντο όπως ο Στάλιν!..


...προτρέπει ο Μήτσος των ΝΕΩΝ ("Αγιογραφίες") τον συνονόματό του της Άμυνας
Διαβάστε και την προτροπή: «Αν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν ήταν αφόρητα γλυκανάλατος και είχε μέσα του κάτι από το μέταλλο ενός Ιωσήφ Βησαριόνοβιτς (Στάλιν), θα εκανε χθες μια ωραία δηλωση: "Ο Μπερίσα; Πόσες μεραρχίες;"».
Και... αναφέρει το περιστατικό , οπου ο Στάλιν όταν πληροφορήθηκε οτι το Βατικανό είχε ενοχληθεί για την καταπίεση των καθολικών στην Σοβιετική Ένωση, σχολίασε με τον γνωστό κυνισμό του: «Ο Πάπας; Πόσες μεραρχίες;».
Θέλετε και τη συνέχεια; Ο «Αγιογραφος», παρά το γεγονός ότι θεωρεί αστείο πράγμα ένα ενδεχόμενο πολέμου με την Αλβανία, ρίχνει μεταξύ σοβαρού και αστείου την εκτίμηση: Σε μεραρχίες η Αλβανία δεν λέει πολλά πράγματα. Ακομη και μια Ελλαδα γονατισμένη οικονομικά και με προβλήματα ανταλλακτικών και πυρομαχικών, θέλει κανα - δυο μέρες για να φτάσει στα..

Τι ξέρει ο Ψυχάρης και απειλεί τον Κακλαμάνη με αποκαλύψεις;


Ως Αθηναίος Πολίτης και μέσω της στήλης Μικροπολιτικός της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ απάντησε ο Σταύρος Ψυχάρης στον... έφεδρο Απόστολο Κακλαμάνη που είπε ότι «πέρασε ο καιρός που τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ τους έβγαζαν ο Ψυχάρης και ο Μπόμπολας».
Η δήλωση Κακλαμάνη φαίνεται πως ενόχλησε τα σφόδρα τον ισχυρό άνδρα του ΔΟΛ που πέρασε στην αντεπίθεση και μέσω «επιστολής» στον Μικροπολιτικό προειδοποιεί και απειλεί με αποκαλύψεις (έγγραφα και φωτογραφίες) τον πρώην πρόεδρο της Βουλής και νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.
Κάποιοι απόρησαν με αυτή την αντίδραση αφού -όπως είπε κάποιος- «ο Ψυχάρης δεν τα βάζει με τελειωμένους...» και αναμένουν τώρα τη συνέχεια...
Διαβάστε τι γράφει ο Αθηναίος Πολίτης -υπό τον τίτλο «Ξέρει αυτός!»- για τον Κακλαμάνη:

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Ποιοι και πόσοι φεύγουν από ΤΑ ΝΕΑ - «Εθελουσία» χωρίς κίνητρα σε όλο το Συγκρότημα Λαμπράκη


Μαύρα σύννεφα μαζεύονται πάνω από τη Μιχαλακοπούλου. Μετά από μια σχετικά ήρεμη περίοδο στον ΔΟΛ  άσχημα μαντάτα προκαλούν νέα αναστάτωση στους εργαζόμενους του Συγκροτήματος.
Μια πρώτη γεύση πήραν οι εργαζόμενοι της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ από την ενημέρωση που τους έκανε το απόγευμα της Τετάρτης ο διευθυντής σχετικά με την εθελουσία.
Ο Χρήστος Μεμής μάζεψε τους εργαζόμενους και τους ανακοίνωσε ότι «παροπλίζονται» και φεύγουν 15 με 20 άτομα που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη και τους οποίους η επιχείρηση θα αποζημιώσει πλήρως και βάσει των μισθών που είχαν πριν από τις περικοπές. Και αυτό θα είναι το μοναδικό κίνητρο!..
Αν δεν δεχτούν την «εθελουσία» αποπομπή τους, είπε ο Μεμής, τότε το πιθανότερο είναι πως θα..

Εκτός ΕΣΗΕΑ ο διευθυντής του Κέρδους, Δ. Ευαγγελοδήμος


Τη διαγραφή του διευθυντή της εφημερίδας ΚΕΡΔΟΣ από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ για 2 χρόνια, αποφάσισε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών. Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Ευαγγελοδήμος, κρίθηκε ομόφωνα πειθαρχικά ελεγκτέος, για αντισυναδελφική και αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά (μάρτυρας υπέρ της εργοδοσίας εναντίον της ΕΣΗΕΑ).
Η ΕΣΗΕΑ είχε ασκήσει αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη κατά του Δ. Ευαγγελοδήμου επειδή:
1ον) με την ιδιότητά του ως διευθυντή της εφημερίδας «Κέρδος», μετείχε κατά τον περασμένο μήνα στις απαράδεκτες συνεχείς προσπάθειες της εργοδοσίας για..

Βαρύ κλίμα στη Μιχαλακοπούλου

Ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες ώρες στη Μιχαλακοπούλου. Πέρα από τα σενάρια περί εθελουσίας και τα δυσάρεστα μαντάτα που περιμένουν ν’ ακούσουν οι εργαζόμενοι – των «Νέων» ειδικώς, όλο το προηγούμενο διάστημα, στελέχη του ΔΟΛ έμπαιναν σε συσκέψεις, από τις οποίες έβγαιναν με τα μάτια καρφωμένα στις μοκέτες.
 Την ίδια ώρα στην “Εφημερίδα των Συντακτών” ψάχνονται για ενισχύσεις σε πρώτους, αλλά και δεύτερους ρόλους. Πάντως, για την ώρα οι κυκλοφορίες δεν είναι κακές ούτε για αυτή την προσπάθεια ούτε για τις “6 ημέρες” του Αντώνη Δελατόλλα. Άλλωστε δεν είναι λίγοι, εκεινοι που με την αγορά του εντύπου νιώθουν ότι στηρίζουν τους δημοσιογράφους της “Ελευθεροτυπίας” που ταλαιπωρήθηκαν σοβαρά το προηγούμενο διάστημα..

H νέα ήττα του Πέτρου Κωστόπουλου

Τι ήττα! Ο Τατσόπουλος έδωσε συνέντευξη στον Τράγκα. Στοπ. Είπε το δημοφιλές πλέον τσιτάτο που έκανε τη… μισή Αθήνα να ψάχνεται (που έμεινε έξω από τη λίστα). Στοπ. Στα καπάκια προαναγγέλλεται η συνέντευξη του στον Πέτρο Κωστόπουλο. Στοπ. Ο Κωστόπουλος γράφει στο editorial του στο PKool ένα κείμενο που αφήνει πολλές υποσχέσεις για το… «Βράδυ». Στοπ. Η άλλη μισή Αθήνα «στήνεται» να δει τη συνέντευξη. Στοπ. Αλλά η εκπομπή είναι «γυρισμένη» πριν τα πανηγύρια της γνωστής δήλωσης και… τέτοιες ώρες, τέτοια λόγια. Στοπ. Λόγια, δηλαδή, άσχετα με την ατάκα της συνέντευξης. Στοπ. Μα πως την πάτησε έτσι ο κ. Κωστόπουλος; Στοπ. Αν ήταν άλλες εποχές θα είχαν γυρίσει εξώφυλλα καθ’ οδόν για το τυπογραφείο πίσω, θα είχαν ξαναγυριστεί εκπομπές, θα είχε αναποδογυρίσει το σύμπαν, αλλά…

Πάρτι τιμών και εργοδοτικής ασυδοσίας στα Metropolis

Το «σοφό» αφεντικό των Metropolis, Ανδρέας Κουρής έχει την συνήθεια να ονοματίζει τις καταστάσεις με το δικό του μοναδικό τρόπο.
Ονόμασε το κλείσιμο των μαγαζιών «προσπάθεια εξυγίανσης της επιχείρησης».
Ονόμασε την συστηματική άρνηση  των χρεών του προς τρίτους «προσωρινή αδυναμία εκταμίευσης».
Ονόμασε την συστηματική –και σε μερικές περιπτώσεις και επιλεκτική- άρνηση πληρωμής δεδουλευμένων «προσωρινή κατάσταση».
Ονόμασε την απόλυση δεκάδων εργαζόμενων χωρίς αποζημίωση  «αδυναμία καταβολής».
Ονόμασε την εξαφάνισή του και το κρύψιμό του κάτω από την ομπρέλα  του άρθρο 99 «εξυγίανση και ρύθμιση χρεών».
Τελευταία, ονόμασε το ξεπούλημα των..

Καλή η επανέκδοση της Ελευθεροτυπίας αλλά τι γίνεται με τα χρεωστούμενα στους εργαζόμενους;


Λάβαμε και δημοσιεύουμε:
Αγαπητοί zoornalistas,
σας παρακολουθώ εδω και καιρό και κατα βάση ακολουθείτε μια αντικειμενική ενημέρωση. Ωστόσο, μια ανάρτησή σας για την επανακυκλοφορία της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, αληθινα μου προκάλεσε εκπληξη. Ειδα οτι δεν πρόκειται για δική σας πληροφόρηση, αλλα για αναδημοσίευση απο άλλο site. Ομως, νομίζω πως θα επρεπε να αναφερθείτε σε μερικά πράγματα που το ίδιο το δημοσίευμα αγνοεί επιδεικτικά, εσεις ωστόσο δεν θα επρεπε να αγνοείτε αφου ειναι γνωστό τοις πασι, πως 850 νυν και πρώην εργαζόμενοι της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ παραμένουν απλήρωτοι για αποζημιώσεις και δεδουλευμένα.
Οπως σωστά αναφέρετε..

Πανωλεθρίαμβος!


Σκηνικό θριάμβου στήνει η συγκυβέρνηση, αλλά η πραγματικότητα δεν απέχει πολύ από την πανωλεθρία. Η δόση των 44 δισ. ευρώ θα δοθεί σε πέντε «τε'υχη» - τα τρία τλευταια υπό προϋποθέσεις που θα καθοριστούν από την αποτελεσματικότητα της εφαρμογής των μέτρων. Και το ποσό που απομένει θα πάει σχεδόν καθ' ολοκληρίαν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Η ρευστότητα στην αγορά θα παραμείνει φρούδα ελπίδα και η ύφεση, στο καλύτερο σενάριο, θα παραμείνει σταθερή, στο χειρότερο θα πάρει την ανιούσα.
Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης συναντώνται σήμερα για να αποτιμήσουν τα αποτελέσμα του Eurogroup, ενώ συνεδριάζει και το υπουργικό συμβούλιο -πιθανώς στην πρώτη ουσιαστική και τελευταία συνεδρίασή του, καθώς ο ανασχηματισμός είναι προ των πυλών. Την ίδια ώρα ο..

Οι πέντε μαύρες τρύπες της απόφασης του Eurogroup


Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Οι πέντε μαύρες τρύπες της απόφασης» κυκλοφορει σήμερα Τετάρτη 28 Νοεμβρίου η εφημερίδα «6 μέρες».
Το ρεπορτάζ αναφέρεται στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας και στους νέους όρους και τους πολλούς αστερίσκους, που σε βάθος χρόνου θα μετατραπούν σε νέα μέτρα. Πίσω από τις θριαμβολογίες της συγκυβέρνησης κρύβονται όροι που θα φέρουν νέα σκληρά μέτρα, φτώχεια και εκρηκτική άνοδο της ανεργίας
Διαβάστε ακόμα:
- Nέα βάρη για τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία και ιδιώτες κατόχους ΄΄κρύβει΄΄ η πολιτική συμφωνία, που υπεγράφη στο Εurogroup.
- Κάγιο Λάρα, ο ηγέτης της Ισπανικής Αριστεράς μιλάει στις «6μέρες» για τις εκλογές στην Καταλονία: «Ηταν δημοψήφισμα κατά της λιτότητας. Ο κόσμος γέρνει πλέον αριστερά».

Συναυλιακό διήμερο αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης των απολυμένων στα Metropolis


Σήμερα και αύριο στο An Club

Έχοντας περάσει το μεγαλύτερο μέρος του 2012 σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων αλλά και των νόμιμων αποζημιώσεών τους οι εργαζόμενοι των καταστημάτων Metropolis, προχωρούν στη διοργάνωση συναυλιακού διήμερου αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης των απολυμένων των Metropolis σήμερα Τετάρτη 28 και αύριο Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στο An Club με τη συμμετοχή μερικών εκ των καλυτέρων εκπροσώπων της ελληνικής αγγλόφωνης underground σκηνής.
Συγκεκριμένα σήμερα Τετάρτη  θα εμφανιστούν οι:
- Rosewood Brothers with special guests Thanos Amorginos (Last Drive) & Stavros X. (Deus X Machina)
- The Ward with special guest Alex K. (Last Drive)
- Surf BBP Spectacular [Babis Bone, S.Pyros.D. (ex members of Rockin’ Bones), Panos Tomaras (ex member of Earthbound)]
- Automaton
-Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου θα παίξουν οι:..

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

«Λυκαβηττός» και σε εφημερίδα;


Γράφει ο zooρλός

** Μετά τις αφίσες της οργάνωσης «Λυκαβηττός» (τη δεκαετία του 90) και το σάιτ  με το ίδιο όνομα (lykavitos.gr), φημολογείται ότι έρχεται και ομώνυμη εφημερίδα. Οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας lykavitos.gr εξετάζουν, λέει, το ενδεχόμενο έκδοσης εφημερίδας με το ίδιο όνομα. Σημειώνουμε ότι ομώνυμη στήλη υπάρχει και στην «Αξία» του Πίκουλα…

** Αυτό πάντως που προξενεί εντύπωση στους αναγνώστες, είναι η εμμονή του σάιτ lykavitos.gr με τον υπόδικο για τα δάνεια της Proton Bank, επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Κι όταν λέμε εμμονή δεν εννοούμε εναντίον του επιχειρηματία αλλά η επίθεση εναντίον οιουδήποτε τολμήσει και γράψει κάτι κατά του Λαυρεντιάδη.

** Ευχαριστημένοι λέει ότι είναι οι συντελεστές της εβδομαδιαίας (σκανδαλοθηρικής) εφημερίδας «News», του..

Το μπαρ-γραφείο του Γιώργου Κογιάννη και οι βόλτες στους διαδρόμους της ΕΡΤ


Πολλοί ισχυρίζονται ότι δεν είναι κι άσχημα να έχεις το γραφείο σου σε μπαρ… Το αντίθετο όμως πιστεύει ο δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης, Γιώργος Κογιάννης που με επιστολή του προς τον Αιμίλιο Λιάτσο αναφέρει διαμαρτυρόμενος:
«Έως σήμερα ούτε καθήκοντα μου έχετε αναθέσει, ούτε γραφείο μου έχει διατεθεί, παρ’ ότι προσέρχομαι καθημερινά στην εργασία μου, με συνέπεια να στεγάζομαι στο μπαρ ή να περιφέρομαι στους διαδρόμους χωρίς αντικείμενο και αρμοδιότητες.».
Ο Κογιάννης αφού αναφέρει ότι δυσβάσταχτη κατάσταση «ψυγείου» τον απαξιώνει εργασιακά και κοινωνικά μετά από 32 χρόνια στη δημοσιογραφία, με..

O Δ. Ρίζος δεν πληρώνει και εκβιάζει τους εργαζόμενους με πτώχευση


Απλήρωτοι επί 5 μήνες παραμένουν οι εργαζόμενοι της εφημερίδας Αδέσμευτος Τύπος. Και σαν να μην φτάνει αυτό, όπως καταγγέλλουν με ψήφισμά τους, ο εκδότης Δημήτρης Ρίζος τους εκβιάζει ότι θα πρέπει να παραιτηθούν από τη δουλειά της -χωρίς αποζημίωση- να υπογράψουν χαρτί παραιτήσεως έναντι οιουδήποτε άλλου δικαιώματός τους, ειδάλλως θα κηρύξει πτώχευση χωρίς να τους καταβάλει ούτε ευρώ.
Οι εργαζόμενοι στο ψήφισμά τους αναφέρουν:
Από την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012 βρισκόμαστε σε απεργιακές κινητοποιήσεις διεκδικώντας τουλάχιστον το μισθό του Ιουλίου, αποδεικνύοντας εμπράκτως -σε αντίθεση με την εργοδοσία- την πρόθεση μας να στηρίξουμε την εφημερίδα και να διαφυλάξουμε..

Στα περίπτερα μέχρι τα Χριστούγεννα η Ελευθεροτυπία


Επιστρέφει στα περίπτερα ως τα Χριστούγεννα η «Ελευθεροτυπία». Η εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου θα επιχειρήσει να διεκδικήσει το χαμένο έδαφος, μετά τους τραγικούς της χειρισμούς που συνέβαλαν αποφασιστικά στο κλείσιμο της ιστορικής εφημερίδας πριν από ένα χρόνο. Στόχος η επάνοδος στα περίπτερα με το καθημερινό και το κυριακάτικο φύλλο, το οποίο θα συνοδεύεται και από το περιοδικό «Έψιλον» αλλά και από μια ισχυρή ηλεκτρονική παρουσία, μέσα από το site www.enet.gr .
Η μάχη γίνεται και για τον τίτλο και για το αναγνωστικό κοινό, το οποίο διεκδικούν η «Εφημερίδα των Συντακτών» και οι «6 Μέρες» του Αντώνη Δελλατόλα.
Αύριο είναι προγραμματισμένη η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων της Alpha Bank η οποία είχε δανειοδοτήσει την Χ. Κ. Τεγόπουλος ζητώντας τη συντηρητική κατάσχεση..

Τον εξέπληξε ο πρωθυπουργός...



Γραφικότητες.
Μετά τον Σαμαρά, που το΄παιξε χθες Σκάρλετ Οχάρα, στο ίδιο κλίμα και το στουρνάρι ο Στουρνάρας.
Μετά τον απολογισμό των πεπραγμένων του που έκανε χθες το βράδυ, πέταξε και το καλαμπουράκι:
«Με εξέπληξε ευχάριστα ο πρωθυπουργός με τον τρόπο που μας συντόνισε».
Και τι έχουμε να ακούσουμε ακόμη!..

Γιατί ο Αλαφούζος έδιωξε τον Σταύρο Λυγερό


Εκπληξη προκάλεσε η απόφαση της διοίκησης της εφημερίδας «Καθημερινή» να διακόψει τη συνεργασία της με τον Σταύρο Λυγερό! Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος ήταν ένας από τους πιο πολυδιαβασμένους, έγκυρους και με μεγάλη απήχηση αρθρογράφους του ομίλου
Αλαφούζου, με σημαντική τηλεοπτική και ραδιοφωνική παρουσία.
Οι απόψεις του Λυγερού (ήταν μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου), φαίνεται πως δεν ήταν πλέον αποδεκτές από το συγκρότημα του Νέου Φαλήρου, καθώς κινούνταν σε διαφορετική πολιτική γραμμή. Είχε προηγηθεί, πριν από περίπου έναν χρόνο, η μετακίνηση των άρθρων του από την πρώτη σελίδα στις εσωτερικές, Ως δικαιολογία για την απομάκρυνσή του χρησιμοποιήθηκε η συνεργασία με την εφημερίδα «6 μέρες»..

Η αγωνία του Κώστα Γιαννακίδη πριν την παράσταση

Πρεμιέρα την Παρασκευή για το θεατρικό έργο «Και δεν έχει ξημερώσει ακόμη»

«Και δεν έχει ξημερώσει ακόμα» - φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν ξημερώσει! Ο λόγος για το θεατρικό έργο του Κώστα Γιαννακίδη που κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου στο Μεταξουργείο.
Ο ίδιος ο Γιαννακίδης λίγα 24ωρα πριν την πρεμιέρα δηλώνει στρεσαρισμένος, παρακολουθεί ανελλιπώς τις πρόβες του έργου και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ειναι εμπειρία να παρακολουθείς θεατρική πρόβα. Και αν τα λόγια είναι δικά σου αισθάνεσαι τεράστια αμηχανία...»
Το έργο του πολυπράγμονα Γιαννακίδη σκηνοθετεί ο αξιόλογος Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης και παίζουν οι ηθοποιοί Μαρία Μπαγανά και Δημήτρης Πετρόπουλος (στη φωτογραφία στιγμιότυπο από τις πρόβες).
Η μαύρη κωμωδία «Και δεν έχει ξημερώσει ακόμα» ανεβαίνει (κάθε Τετάρτη & Πέμπτη στις 20.30 και Κυριακή στις 19.00) σε έναν νέο χώρο τέχνης, στο stage theater bar Ενδορφίνη, Βιργινίας Μπενάκη 7 στο Μεταξουργείο (πρώην El Bandoneon).
Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Ο ΑΝΤ1 ανοίγει παράθυρο μόνο στην πραγματική είδηση!..


«Ο ΑΝΤ1 ανοίγει παράθυρο μόνο στην πραγματική είδηση και τη μοιράζεται μαζί σας». Αυτό είναι το σλόγκαν του τηλεοπτικού σταθμού της οικογένειας Κυριακού και ως φαίνεται το εφαρμόζει κατά γράμμα. Ετσι ο γνωστός για τις ανταπoκρίσεις του από τα πολεμικά μέτωπα, Νικόλας Βαφειάδης, αμέσως μετά την είδηση (του δευτερολέπτου) για τα νεκρά παιδιά στη Συρία, πέρασε αμέσως με ένα πλατύ χαμόγελο στην περιγραφή της πετυχημένης παράστασης της Μαρί Κυριακού.
Το «ρεπορτάζ» για τις περιπέτειες του Μάικλ του Φασολάκη διήρκεσε κοντά στα 10 λεπτά και μονοπώλησε σχεδόν το μεσημεριανό δελτίο του ΑΝΤ1 με δηλώσεις συντελεστών, θαυμαστών, θεατών και λοιπών συγγενών. «Το έχω δει πέντε φορές» είπε..

Για τους αναγνώστες της (κεντρο)αριστεράς


Σε ένα δυσοίωνο μιντιακό τοπίο κάνουν την εμφάνισή τους νέα μέσα, που διεκδικούν μερίδιο στην αγορά των πωλήσεων και της διαφήμισης, αλλά και της πολιτικής επιρροής και παρέμβασης. Αν και η ζήτηση βαίνει συνεχώς μειούμενη και τα διαφημιστικά κονδύλια τείνουν να εξανεμιστούν, οι καινούργιες επιχειρηματικές προσπάθειες δείχνουν να έχουν σημαντικές δυνατότητες επιβίωσης, πολύ περισσότερο όταν και το πολιτικό σύστημα παραμένει ρευστό.
Δύο νέες εφημερίδες, η "Εφημερίδα των Συντακτών" και οι "6 Μέρες", διεκδικούν το δικό τους κοινό. Μπορεί να έχουν χαμηλότερους τζίρους έναντι των μεγάλων συγκροτημάτων, με χαμηλότερα έσοδα από πωλήσεις και λιγότερη διαφήμιση, όμως υπερτερούν στον τομέα των εξόδων: ο αριθμός των εργαζομένων είναι χαμηλός, όπως και το συνολικό μισθολογικό τους κόστος. Επιπλέον δεν έχουν καθόλου αιμορραγία από προηγούμενο δανεισμό, που για άλλους αποτελεί βαρίδι πρώτου μεγέθους.

Με τη θηλιά στον λαιμό τα ΜΜΕ


της Αγγελας Νταρζάνου

Στο χείλος του γκρεμού βρίσκονται τα μεγάλα συγκροτήματα ΜΜΕ, με χρέη μη εξυπηρετήσιμα, με συνεχιζόμενα ελλείμματα στους ισολογισμούς τους που δεν αφήνουν καμία ανάσα και με τζίρους που διαρκώς συρρικνώνονται. Κάθε συγκρότημα είναι μια "μικρογραφία" της ελληνικής οικονομίας, που, ως γνωστόν, έχει πέσει στα βράχια.
Τα μεγάλα συγκροτήματα ΜΜΕ, το γνωρίζουν οι μέτοχοί τους, είναι αδύνατον να επιβιώσουν, τουλάχιστον ως έχουν σήμερα: με το ίδιο προσωπικό, τις ίδιες δραστηριότητες, την ίδια θέση στην αγορά, εν τέλει με την ίδια επιρροή.
Ότι την τελευταία εβδομάδα φωνάζει μόνος ο Σταύρος Ψυχάρης για "αφελληνισμό των επιχειρήσεων" και για την ανάγκη "η Ελλάδα να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντά της με κάθε μέσο" καθόλου δεν σημαίνει ότι και τους υπόλοιπους δεν τους έχουν ζώσει τα φίδια. Αντιθέτως. Όλοι..

Οι συμπλεγματικοί του Αθήνα 9,84


Λογοκρισία, τρομοκρατία, εκφοβισμός

Πολύ ακριβά πληρώνει ο Αθηναίος δημότης την επιλογή του δημάρχου Γ. Καμίνη να τοποθετήσει επικεφαλής στον Δημοτικό ραδιοσταθμό "Αθήνα 9,84" τον Τάκη Καμπύλη. Κι αυτό γιατί ο κ. Καμπύλης έχει πολύ ισχυρό εγώ. Προκειμένου να ικανοποιηθεί το "εγώ" δεν διστάζει, όχι μόνο να να θέσει σε κίνδυνο το προφίλ του δημάρχου και την αξιοπιστία του σταθμού -που τελευταίως κατηγορείται επισήμως για λογοκρισία και εκδικητική διοίκηση- αλλά και τα οικονομικά του σταθμού: Πληρώνει κάτι παραπάνω αλλά η "δουλειά" γίνεται. Πληρώνει ο σταθμός, όχι από την τσέπη του ο κ. Καμπύλης.
Όπως για παράδειγμα όταν πριν από ένα χρόνο, βάλθηκε να διώξει τρεις τεχνικούς και αντιμετώπισε την αντίσταση της Ένωσης Τεχνικών (ΕΤΕΡ), η οποία έκανε συνεχείς αναφορές στην Επιθεώρηση Εργασίας. Μετά από συνεχείς ελέγχους, η Επιθεώρηση επέβαλλε πρόστιμα συνολικού ύψους..

Ο Χριστοφοράκος αγαπάει το χαβιάρι (και τον σολομό)...


Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, άλλοτε πανίσχυρος άνδρας της Siemens, μόνο ως φυγόδικος δεν ζει πλέον στην εξαιρετικά φιλόξενη για αυτόν Γερμανία. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», άνθρωποι που τον βλέπουν καθημερινά στο Μόναχο, αναφέρουν ότι ζει πλουσιοπάροχα, κατοικεί στην ακριβότερη συνοικία της πόλης, και «συχνάζει σε μέρη που αποδεικνύουν ότι δεν στερείται τίποτα από όσα απολάμβανε τη χρυσή εποχή που κυριαρχούσε στην Ελλάδα».
Το «Πρώτο Θέμα» όχι μόνο τον εντόπισε στο Μόναχο αλλά και τον ακολούθησε, διαπιστώνοντας ότι μια βόλτα για τα ημερήσια ψώνια του, κοστίζει περισσότερο από τον μηνιαίο μισθό ενός καλοπληρωμένου Έλληνα. Ο περίπατος ξεκίνησε από την περίφημη Maximilianstrasse, τον δρόμο με τις διασημότερες μπουτίκ του Μονάχου, εκεί που συχνάζουν η αριστοκρατία αλλά και η οικονομική ελίτ της πόλης, για ψώνια σε κορυφαίους οίκους μόδας.
Ο Χριστοφοράκος περιηγήθηκε μαζί με τον γιο του Νίκο σε μια μπουτίκ με «ρούχα βουνού» και..

Ποιοι θα ξεναγήσουν τους 40 ξένους δημοσιογράφους της Κομισιόν;


** Την άλλη εβδομάδα στέλνει η Κομισιόν 40 ξένους δημοσιογράφους στην Ελλάδα για να δουν πως είναι τα πράγματα «από κοντά». Ποιοι θα αναλάβουν να τους ξεναγήσουν και τί θα τους δείξουν;

** Εφοδο έκανε κλιμάκιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού στα πρακτορεία των εφημερίδων και στις ενώσεις των εφημεριδοπωλών. Στη Μιχαλακοπούλου (και στην Α’ Αθηνών) το έμαθαν και άρχισαν να χάνουν το τουπέ τους.

** Ψηλά κι αυτή την Κυριακή (25/11) οι κυκλοφορίες των εφημερίδων. Σύμφωνα με τα ανεπίσημα στοιχεία των πρακτορείων, τα κυριακάτικα φύλλα πούλησαν πανελλαδικά:
«Θέμα»: 161.000, «Έθνος»: 143.000 (τα κουπόνια «πουλάνε»), «Βήμα»: 108.000, «Real news»: 105.000, «Ελεύθερος Τύπος»: 25.000, «δημοκρατία»: 23.000.

** Ολο και καλύτερα ο Σταμάτης Μαλέλης που..

Ο κούκος αηδόνι μάς κοστίζει το Βουλή TV


Του Σωτήρη Μανιάτη
Ορισμένοι κάνουν λόγο για σκάνδαλα διπλοθεσιτών -και μάλιστα σε δύο υπηρεσίες του Δημοσίου-, αργομισθιών, αποσπάσεων, υπέρογκους μισθούς τουλάχιστον την προηγούμενη δεκαετία και πάει λέγοντας. Αλλοι για πανάκριβο κανάλι μικρού σχετικά βεληνεκούς αλλά υψηλού κόστους. Κάποιοι το χαρακτηρίζουν ακόμα και αχρείαστο…
Η πραγματικότητα είναι ότι ο τηλεοπτικός σταθμός της Βουλής θα μπορούσε να θεωρηθεί απαραίτητος, ξοδεύει όμως σημαντικά ποσά και δυστυχώς φαίνεται να απευθύνεται σε..

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Το απεργοσπαστικό Κέρδος και ο ρόλος του διευθυντή του


Απεργοσπαστικό φύλλο κυκλοφόρησε το ΚΕΡΔΟΣ. Οι εργαζόμενοι στην οικονομική εφημερίδα απεργούν από την περασμένη Τετάρτη διεκδικώντας την καταβολή παλαιότερων οφειλών εκ μέρους της εταιρείας, την ομαλοποίηση της τρέχουσας μισθοδοσίας αντί να πληρώνονται με καθυστερήσεις ενάμιση μήνα και την συμμόρφωση της ΚΕΡΔΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ με την απόφαση της Επιθεώρησης Εργασίας ότι η μονομερής μείωση μισθών από τον Ιούνιο είναι παράνομη.
Ο διευθυντής του ΚΕΡΔΟΣ κ. Δ. Ευαγγελοδήμος αφού είπε κατάφωρα ψέματα στους εκπροσώπους των σωματείων την Παρασκευή ότι δεν προωθεί την έκδοση απεργοσπαστικού φύλλου – υπήρχαν σχετικές ενδείξεις- στην πράξη έκανε ακριβώς αυτό.
Μήπως ήρθε η ώρα η ένωση στην οποία ανήκει ο κ. Ευαγγελοδήμος, δηλαδή η ΕΣΗΕΑ, να τον θέσει εκτός σωματείου. Η τελευταία του αυτή ενέργεια είναι το «κερασάκι» σε μία πολύ μεγάλη «τούρτα» αντεργατικών