ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Κολοκοτρώνη 8: Μεσ’ σε καπνούς και σε τσιγάρα


Nέα εξομολόγηση του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου - Ποιους δημοσιογράφους αγάπησε και γιατί θέλει να πετύχει «Η Εφημερίδα των Συντακτών»

Αν μη τι άλλο ο Στάθης Τσαγκαρουσιάνος είναι ειλικρινής όταν περιγράφει την εργασιακή -κι όχι μόνο- εμπειρία του από την παλιά «Ελευθεροτυπία.
O δημοσιογράφος - εκδότης εκφράζοντας εμμέσως πλην σαφέστατα την πικρία του, αναφέρει ότι καταφανώς τον εκμεταλλεύονταν καθώς επί πολλά χρόνια αμειβόταν με μπλοκάκι.
Επίσης από τα γραφόμενά του διαφαίνεται ένα παράπονο και κάτι το ανεκπλήρωτο σε κοινωνικό επίπεδο και σε σχέση με τους συναδέλφους του στην παλιά Ελευθεροτυπία καθώς ομολογεί ότι ποτέ δεν εγκλιματίστηκε. «Μου έκανε εντύπωση ότι οι άνθρωποι εκεί ήταν καλοσυνάτοι και προσηνείς –κάπνιζαν όλοι, καλαμπούριζαν δυνατά– αλλά δεν είχα και πολλά κοινά με τα ενδιαφέροντά τους. Λίγες φορές που βγήκα μαζί τους (σε τραπέζια, σε κέντρα κ.λπ.) αλληλοκοιταζόμασταν σαν αντικρινές όχθες μιας αβύσσου...» γράφει χαρακτηριστικά.
Ο πάντα ειλικρινής και παραπονιάρης Τσαγκαρουσιάνος αναφέρει ποιούς ξεχώρισε  από την κλίκα και το συνάφι -γενικά- των δημοσιογράφων:..

Aνησυχία στη Μιχαλακοπούλου


“Μούδιασμα” κι ανησυχία, σήμερα 1η Νοεμβρίου, στη Μιχαλακοπούλου. Εντολές πληρωμών για τα “μπλοκάκια” δεν έχουν δοθεί ακόμη και τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για νέο κύμα περικοπών και απολύσεων έχουν αναστατώσει τους εργαζόμενους – μισθωτούς και εξωτερικούς συνεργάτες των Μέσων του ΔΟΛ...

Πόσο πολύ σ΄ αγάπησα ποτέ δεν θα το μάθεις…


Με σημείο αναφοράς την παλιά «Ελευθεροτυπία» 

Την αγάπησα πολύ την «Ελευθεροτυπία», ειδικά αυτή του Φυντανίδη, με την απόλυτη δημοκρατία. Δεν μπορώ να σου πω, όμως, ότι στενοχωρήθηκα όταν έκλεισε.
Οι εξελίξεις των δύο τελευταίων χρόνων σκότωναν την όρεξη που είχα για δουλειά. Αυτολογοκρινόμουν πολλές φορές για να είμαι κοντά στο νέο πολιτικό στυλάκι που επικράτησε. Είδα κείμενά μου για πρώτη φορά να κόβονται. Υπήρχαν θέματα απαγορευμένα, καχυποψία απέναντι σε συντάκτες ανάλογα με το τι ψήφιζαν. Αδιανόητα πράγματα.
Για το κλείσιμο της εφημερίδας φταίνε η άτσαλη διαχείριση εκ μέρους της εκδότριας και η πορεία που πήρε η εφημερίδα από τότε που έφυγε ο Φυντανίδης και..

Ouzoubourou blues


Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Πολύ καιρό είχα ν’ ασχοληθώ με την Ουζουμπούρου, πολύ καιρό είχα να την πιάσω στο στόμα μου. Χτύπησαν όμως τα ταμ-ταμ της ζούγκλας, ανέβηκαν ψηλά στον ουρανό τα σήματα καπνού, και πώς θα μπορούσα να τα αγνοήσω; Τα media της Ουζουμπούρου με καλούν. Και αυτή τη φορά η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμη. «Θα καεί το καλύβι μας», λένε έγκυροι αναλυτές και δεν μπορώ, παρά να συμμεριστώ τις ανησυχίες τους.
Οι φήμες, βλέπετε, διογκώνονται. Κι ο τελευταίος ακόμη κροκόδειλος γνωρίζει πως τα πράγματα δεν πάνε καλά στα κορυφαία ΜΜΕ της Ουζουμπούρου, πως είναι αδύνατον να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους και πως δυσκολεύονται σφόδρα να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους. Είμαστε μάλιστα σε μια εποχή όπου χάνουν λεφτά ακόμη και οι κάποτε κερδοφόροι κλάδοι. Κάποτε ήξερες ας πούμε ότι το..

Respira!


Η συμμετοχή σου στην απεργία είναι η κραυγή σου

Τα «γουρούνια» της Μεσογείου απεργούν στις 14 Νοεμβρίου. Μετά την Ελλάδα, την Ισπανία, Πορτογαλία που ήδη έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία και την Ελλάδα τα ιταλικά συνδικάτα συμμετέχουν στην πανευρωπαική κινητοποίηση.
Στην Ισπανία, η αναρχική συνομοσπονδία Confederación General del Trabajo (CGT) μετέφερε την απεργία που προετοίμαζε για τις 31 Οκτώβρη, στις 14 Νοέμβρη, για να συμπέσει με την γενική απεργία που οργανώνουν οι μεγάλες συνομοσπονδίες Unión General de Trabajadores (UGT) και Confederación Sindical de Comisiones Obreras (CCOO). Το βίντεο με το οποίο η CGT καλεί στην απεργία (με τίτλο Respira - Ανάπνευσε) κάνει το γύρο του κόσμο.



Την ίδια ώρα η ισπανική κυβέρνηση είναι πιο τρομαγμένη απο ποτέ μπροστά στην απεργία ενώ πολλοί καλλιτέχνες όπως ο Πέδρο Αλμοδόβαρ και ο Μπαρδέμ, έχουν προχωρήσει..

Να γράψει o Φυντανίδης την ιστορία της «Ελευθεροτυπίας»


- Αλώνιζε η Μάνια πριν πεθάνει ο πατέρας της
- Τι λέει ο Ντένης Αντύπας στο Παρόν για τις φιλοδοξίες Βλαστάρη και τους λοιπούς ήρωες στο μυθιστόρημα της «Ε»

Από τον δημοσιογράφο Ντένη Αντύπα, συγγραφέα του βιβλίου «Ελευθεροτυπία - τρεις φόνοι, ένα πτώμα» (Εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ), που κυκλοφόρησε πρόσφατα, πήραμε την παρακάτω επιστολή σε σχέση με τη διακοπή της έκδοσης της εφημερίδας και την απόλυση του διευθυντή της Σεραφείμ Φυντανίδη.
«Σέβομαι και τιμώ τον Σεραφείμ Φυντανίδη, με τον οποίο συνεργαστήκαμε περίπου 13 χρόνια στην ''Ελευθεροτυπία''. Όμως εντυπωσιάζομαι από το γεγονός ότι ο Σ.Φ., λύνοντας τη σιωπή του, αναφέρεται ανώνυμα σε ανθρώπους ''που ήθελαν να τον βάλουν στην άκρη'', αθωώνοντας ταυτόχρονα τη Μάνια Τεγοπούλου, η οποία τον απέλυσε!
Στο βιβλίο μου –που αναφέρεται σε όλη την πορεία του εντύπου– περιγράφω το κλίμα το οποίο είχε διαμορφωθεί τα τελευταία 10 χρόνια στην άλλοτε κραταιά εφημερίδα. Μιλώντας με επιτελικά..

Ο Tράγκας απειλεί ότι θα δημοσιοποιήσει προσωπικά δεδομένα του Ψυχάρη


Στην αντεπίθεση πέρασε ο Γιώργος Τράγκας μετά την κριτική που δέχτηκε από «Τα Νέα» και «Το Βήμα» για το γεγονός ότι το όνομά του βρίσκεται στη «λίστα Λαγκάρντ». Μέσω ευχαριστήριας επιστολής στον Κώστα Χαρδαβέλα που του «στάθηκε», ο Τράγκας επιτίθεται εναντίον των δημοσιογράφων του ΔΟΛ που θεωρεί ότι τον «έθαψαν (Δ. Μητρόπουλο, Δ. Δανίκα, Πόπη Διαμαντάκου και Καρολίνα Παπακώστα). Ο Τράγκας βάλει ευθέως κατά των αρθρογράφων με στόχο όμως τον ίδιο τον Σταύρο Ψυχάρη και αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Με κολακεύει το γεγονός ότι οι καλύτερες έμμισθες πένες του Ψυχάρη γράφουν και σκιτσάρουν για μένα. Με αποκαλούν performer και αποδεικνύουν ότι δεν έχουν ιδέα για..

Η μετάλλαξη του Τάκη Καμπύλη - Από τα ΝΕΑ, στον ΕΤ της Γιάννας και στον 9,84


Γράφει ο zooρλός

Τον Τάκη Καμπύλη τον γνώρισα στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, απ΄όπου πέρασα ένα φεγγάρι προτού εγκαταλείψω τις εφημερίδες. Ηταν ένα συνεσταλμένο μεν αλλά δυναμικό παιδί και με άποψη. Ως αρχισυντάκτης ελεύθερου και πολιτιστικού ήταν ευγενής και συνεργάσιμος (σχεδόν) με όλους. Τη δουλειά την ήξερε και κατά γενική ομολογία από χειρόγραφο έσκιζε ενώ δεν υπήρξε ποτέ λουφαδόρος.
Η αντίστροφη μέτρηση για τη μετάλλαξη του Καμπύλη άρχισε όταν αυτός -φεύγοντας από τον ΔΟΛ- ενσωματώθηκε στη διευθυντική ομάδα του (χλιδάτου) Ελεύθερου Τύπου της Γιάννας. Η εφημερίδα της Αγγελοπούλου θεωρείται οτι «διέφθειρε» πολλούς δημοσιογράφους - υπήρχε βλέπετε και ο τρόπος και το χρήμα. Ο Καμπύλης δεν «ευδοκίμησε» στην εφημερίδα της Γιάννας, καβγάδιζε καθημερινά με όλους και για όλα και..

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Απεργία στον Αθήνα 9,84 για την απόλυση της Λαμπρινής Θωμά


Με 48ωρη απεργία απάντησαν οι δημοσιογράφοι στον δημοτικό ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84» για την εκδικητική απόλυση της Λαμπρινής Θωμά από τον γενικό διευθυντή Τάκη Καμπύλη.
Αυτό αποφάσισε το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ που κήρυξε απεργία από τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης (συνέπεσε με τη γενική απεργία σε όλα τα ΜΜΕ), έως τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής , για όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στον «9,84».
Η Ένωση ζητεί την αποκατάσταση της Λαμπρινής Θωμά και την επιστροφή της στη θέση, που κατείχε. Επίσης, ζητεί να μην πραγματοποιηθούν οι επιχειρούμενες τροποποιήσεις του Κανονισμού Λειτουργίας και να μη μεταβληθούν έτσι οι εργασιακές σχέσεις..

Ασυνεπής και αφερέγγυος ο Δημήτρης Ρίζος


Τέσσερις μήνες έχουν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα Αδέσμευτος Τύπος που αντιμετωπίζουν αντιμετωπίζοντας την παρατεταμένη ασυνέπεια της εργοδοσίας.
Ο εκδότης Δημήτρης Ρίζος όχι μόνο δεν πληρώνει, αλλά δεν τήρησε την από 4/10/2012 έγγραφη δέσμευσή του για καταβολή της προκαταβολής του μισθού Ιουνίου μέχρι σήμερα.
Ετσι τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης, 1 Νοεμβρίου 2012 έως τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής, 2 Οκτωβρίου για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, οι οποίοι εργάζονται στην έκδοση της εφημερίδας Αδέσμευτος Τύπος.
Y.Γ: Ο Δ. Ρίζος ακόμη αναζητεί φίλους..

Επαναλαμβανόμενες 24ωρες στην ΕΡΤ για τα κρούσματα λογοκρισίας κι όχι μόνο


Στις απεργιακές κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ, που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ, συμμετέχει η ΕΣΗΕΑ εκφράζοντας την αντίδρασή της στα κρούσματα λογοκρισίας και κυβερνητικής χειραγώγησης της «δημόσιας» τηλεόρασης. Η ΕΣΗΕΑ καλεί όλους να συμμετάσχουν αγωνιστικά  στις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης, 1 Νοεμβρίου 2012.
Η δίωξη των παρουσιαστών της «Πρωινής Ενημέρωσης» Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένας Κατσίμη και η απομάκρυνση του ρεπόρτερ της ΕΤ3, γιατί είπε το γνωστό σε όλους του κατοίκους της Θεσσαλονίκης ότι «η πόλη αστυνομοκρατείται», από την Διεύθυνση της ΕΡΤ, αποτελούν ωμή λογοκρισία και..

Καταψηφίστηκε η τροπολογία για ένταξη του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ


 - O Στουρνάρας προτίθεται να επαναφέρει την τροπολογία για να ψηφιστεί μαζί με τα μέτρα!
- Με σημαντικές απώλειες ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ

Aπορρίφθηκε τελικά από τη Βουλή η τροπολογία Στουρνάρα για την ένταξη του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ. Αντίθετα υπερψηφίστηκε, με σημαντικές απώλειες όμως,  από την Ολομέλεια το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών που αφορά στη μείωση του ποσοστού του Δημοσίου στις ΔΕΚΟ. Η διαδικασία έγινε με ονομαστική ψηφοφορία κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην τροπολογία για το ταμείο των δημοσιογράφων συνολικά 136 βουλευτές ψήφισαν «ΝΑΙ», 143 είπαν «ΟΧΙ» και καταψήφισαν, 14 δήλωσαν «ΠΑΡΩΝ».
O Στουρνάρας, όπως ακούστηκε, προτίθεται να επαναφέρει την τροπολογία για να ψηφιστεί μαζί με τα μέτρα κι όποιον πάρει ο... χάρος. Τα σωματεία των εργαζομένων στα ΜΜΕ συνεδρίαζαν για να..

Η τρόικα διατάσσει κι ο έντρομος Σαμαράς εκβιάζει τους ομήρους συνεταίρους του...


Μετά από την τροϊκανή αδιαλλαξία έντρομος ο Αντώνης Σαμαράς σπεύδει να εκβιάσει τους ομήρους ατακτούντες συνεταίρους του, αποστέλλοντας αιφνιδιαστικά ένα προσβλητικό τελεσίγραφο με το οποίο τους υπογραμμίζει ότι η δήθεν διαπραγμάτευση έληξε και ότι πρέπει να πούν "ναί σε όλα" ή να ρίξουν την κυβέρνηση.
Η υπόθεση της συγκυβέρνησης λίγο πριν να πέσει η γκιλοτίνα των 14 δις και της εργασιακής κατεδάφισης δίνει την εικόνα φρενοκομείου με όλους τους συνεταίρους σε κατάσταση νευρικής κρίσης και υστερίας.
Η φαρσοκωμωδία γίνεται πιο έντονη από τη στιγμή που και οι τρείς συνεταίροι δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ένα προϋπολογισμό λαιμητόμο με μείωση μισθών-συντάξεων- επιδομάτων περίπου 10 δις και με ένα πρόσθετο φορολογικό-τσουνάμι περίπου 3 δις.
Όλα δείχνουν ότι η συγκυβέρνηση των τριών συνενόχων συνεταίρων περνάει μέρες Πομπηίας με το τέλος της να είναι θέμα, πλέον, ελαχίστου χρόνου!..

Γενική απεργία σε όλα τα ΜΜΕ

- Γενική απεργία από την Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου τις 6 το πρωί σε όλα τα ΜΜΕ για τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στον Τύπο
- Να αποσυρθεί η τροπολογία Στουρνάρα
- Απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί στα Γραφεία της ΕΣΗΕΑ και πορεία στη Βουλή

Την Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012 στις 8 το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατέθεσε αιφνιδίως τροπολογία, με την οποία οι κλάδοι Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ ΜΜΕ) εντάσσονται βιαίως στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) μαζί με την περιουσία τους. Είναι φανερό ότι σε συνδυασμό και με την εν μέρει ή ολική επικείμενη κατάργηση, όπως προβλέπεται στο Μνημόνιο, του Αγγελιοσήμου, η ίδια τύχη περιμένει και τον ΕΔΟΕΑΠ.
Η κίνηση αυτή θεωρείται Casus Belli από τους εργαζόμενους των ΜΜΕ. Είναι μια κίνηση εχθρική για τον Τύπο, κατάσχει τους πόρους των Ταμείων μας και πλήττει άμεσα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
Για αυτό το λόγο καλούμε τους γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς και..

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Στις 5 Νοεμβρίου κυκλοφορεί «Η Εφημερίδα των Συντακτών»


Ποιοί στελεχώνουν το νέο φύλλο - Ολα τα ονόματα

Tην Δευτέρα 5 Νοεμβρίου κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της «Εφημερίδας των Συντακτών», την οποία εκδίδει ο «Συνεταιρισμός των εργαζομένων σε εφημερίδες και περιοδικά». Τον συνεταιρισμό συγκρότησαν πρώην εργαζόμενοι της «Ελευθεροτυπίας» και της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» – δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί – μετά την κρίση και την αναστολή έκδοσης της εφημερίδας της Μίνωος.
Την Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου στις 11 π.μ., στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ - Ακαδημίας 20, στον 3ο όροφο - θα δοθεί συνέντευξη Τύπου όπου θα παρουσιαστούν οι στόχοι και οι προτεραιότητες της νέας εφημερίδας. Την εκδοτική προσπάθεια της Κολοκοτρώνη στηρίζουν, ανάμεσα σε πολλούς εκπροσώπους της κοινωνίας που θα συνεργάζονται με την εφημερίδα, και πολλοί δημοσιογράφοι που μετείχαν στο ξεκίνημα της «Ελευθεροτυπίας». Η ταυτότητα της εφημερίδας..

Στον ΕΟΠΥΥ τα ταμεία ΜΜΕ!


Η μνημονιακή επίθεση εναντίον εργαζομένων στα ΜΜΕ είναι σαρωτική. Και η επιβολή της μπότας λογοκρισίας και καταπάτησης ελευθεροτυπίας και ελεύθερης ενημέρωσης είναι μόνο η μια πλευρά.
Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ βρίσκονται στο στόχαστρο και στο ασφαλιστικό τους. Η πανικοβλημένη συγκυβέρνηση έβαλε στο μάτι τα αποθεματικά του ΕΤΑΠ ΜΜΕ. Όσα αποθεματικά απέμειναν μετά το σαρωτικό "κούρεμα" τους.
Σήμερα συνεδριάζει εκτάκτως το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ με θέμα, πέραν των άλλων, την εν κρυπτώ προώθηση νομοθετικής διάταξης με την οποία εντάσσονται στον ΕΟΠΠΥ όλα τα ασφαλιστικά ταμεία πρόνοιας του ΕΤΑΠ ΜΜΕ (συντακτών-υπαλλήλων περιοδικού Τύπου, εφημεριδοπώλες, τεχνικοί Τύπου, κ.λ.π.). Πέραν δηλαδή του ΕΔΟΕΑΠ που μένει εκτός (προς το παρόν) για να καταρρεύσει μόνος του σε δυο-τρία χρόνια!
Η κατάρρευση του θα είναι βέβαιη αφού η ένταξη στον ΕΟΠΥΥ συνοδεύεται..

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Εκτακτη συνεδρίαση των προέδρων των Ενώσεων Συντακτών για το κύμα επιθέσεων κατά δημοσιογράφων


Μετά και τα κρούσματα φίμωσης στη ΝΕΤ (Πρωινή Ενημέρωση),  ΕΡΤ-3 (παρέλαση), στον 9,84 (απόλυση Λαμπρινής Θωμά) και τη δίωξη κατά του Κ. Βαξεβάνη, συγκαλείται αύριο Τρίτη, σε έκτακτη συνεδρίαση, το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.).
Η συνεδρίαση θα γίνει με συμμετοχή Προέδρων των Ενώσεων Συντακτών προκειμένου να ληφθούν άμεσες αποφάσεις, για να αποκρουσθεί η συνεχώς κλιμακούμενη επίθεση της κυβέρνησης σε θέματα ελευθεροτυπίας, σχέσεων εργασίας και ασφάλισης των εργαζόμενων στην ενημέρωση.
Η ΠΟΕΣΥ και ο πρόεδρός της Γ. Σαββίδης (φωτογραφία), καταγγέλλουν τα αλλεπάλληλα κρούσματα φίμωσης της ελευθερίας του λόγου, κυρίως από την κατ’ επίφαση δημόσια –αλλά στην πραγματικότητα..

Γιατί ο Λιάτσος έκοψε Αρβανίτη και Κατσίμη - Νέο κρούσμα απροκάλυπτης λογοκρισίας στην ΕΡΤ

Ο «έμπιστος» της διοίκησης, τα τηλεφωνήματα από την Κατεχάκη και οι δικαιολογίες του γενικού διευθυντή

Αφορμή έψαχναν στην Αγία Παρασκευή για να απομακρύνουν το «ενοχλητικό» και «απείθαρχο» δίδυμο της Πρωϊνής Ενημέρωσης στη ΝΕΤ … Εδώ και αρκετό καιρό η εκπομπή του Κώστα Αρβανίτη και της Μαριλένας Κατσίμη είχε μπει υπό στενή παρακολούθηση. Μάλιστα είχε επιφορτισθεί με το συγκεκριμένο έργο (της παρακολούθησης) πρόσωπο «εμπιστοσύνης» προκειμένου να δίνει αναφορά απευθείας στους διευθυντάδες (Λιάτσους και λοιπούς).
Η αφορμή λοιπόν που έψαχναν στην ΕΡΤ, βρέθηκε σε σχόλια που έγιναν για δημοσίευμα της «Αυγής» σχετικά με την υπόθεση βασανισμών συλληφθέντων διαδηλωτών στην Ασφάλεια Αθηνών, θέμα που είχε προβληθεί κυρίως μέσω του Guardian. Κατά της βρετανικής εφημερίδας ο υπουργός ΠΡΟΠΟ, Ν. Δένδιας ήθελε να κάνει μήνυση αλλά τα πορίσματα έδειξαν πράγματι βασανισμούς οπότε....
Αυτά σχολίαζαν οι Αρβανίτης – Κατσίμη και τα τηλεφωνήματα απο..

Mε κατεβασμένο κεφάλι ο Στουρνάρας...


Οι κατακτητές λένε «όχι» στα εργασιακά μέσω των υπαλλήλων τους - της τρόικας

Δεν είναι μόνο ότι ανακοίνωσε το "όχι" της τρόικας για τα εργασιακά. Είναι, και -ιδίως αυτό- ο τρόπος που το έκανε. "Αυτό είναι θέμα της τρόικας" , είπε ο Στουρνάρας σε ερώτηση δημοσιογράφου, παγώνοντας και εξοργίζοντας τους Έλληνες...
Αξιολύπητος. Ο, επί των Οικονομικών, Στουρνάρας βγήκε από το Μαξίμου με κατεβασμένο κεφάλι. Και τα περίπου δύο λεπτά που ήταν οι κάμερες πάνω του, ήταν αρκετά, για να δώσουν την πραγματική εικόνα της χώρας. Μιας χώρας, που για την τύχη της δεν αποφασίζει η κυβέρνησή της, αλλά η τρόικα. "Είναι θέμα της τρόικας", είπε ο Στουρνάρας, με ύφος ανθρώπου που αυτό το θεωρούσε..

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Να σταματήσει κάθε δίωξη εναντίον του Κ. Βαξεβάνη


ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ καλούν σε συμπαράσταση στα δικαστήρια

Σύσσωμος ο δημοσιογραφικός κόσμος και τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.Ελ., ΚΚΕ) διαμαρτύρονται με τον πλέον έντονο τρόπο για την δίωξη και σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών ζητά να σταματήσει κάθε δίωξη κατά του δημοσιογράφου για τη δημοσιοποίηση στο περιοδικό HOT DOC της «Λίστας Λαγκάρντ» με 2059 ονόματα Ελλήνων καταθετών στην ελβετική τράπεζα HSBC.
Ο Βαξεβάνης συνελήφθη το πρωί της Κυριακής μετά την εισαγγελική παραγγελία σε βάρος του για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, αλλά και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου. Η αστυνομία τον συνέλαβε τη στιγμή που έδινε τηλεφωνική συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο». Ο δημοσιογράφος παραπέμφθηκε να δικασθεί τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι στο..