ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Ο άγνωστος πόλεμος Βαρδινογιάννη – Ψυχάρη με διαιτητή τον Μπόμπολα


Πόλεμος του Βαρδή Βαρδινογιάννη με τον Σταύρο Ψυχάρη και διαιτητή τον Γιώργο Μπόμπολα. Με αυτό το άκρως ιντριγκαδόρικο θέμα στο πρωτοσέλιδό της -καθώς και τα τρία είναι «βαριά» ονόματα-  κυκλοφορεί σήμερα Σάββατο το 2ο φύλλο της εφημερίδας «Παραπολιτικά».
Η εφημερίδα με δισέλιδο ρεπορτάζ που υπογράφει ο Γιάννης Κουρτάκης αποκαλύπτει τη σύρραξη του αφεντικού της Motor Oil με τον ισχυρό άνδρα του ΔΟΛ και αναφέρεται στα μηνύματα και στα τελεσίγραφα που αντάλλαξαν οι δυό τους καθώς και στον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε ο πατριάρχης της οικογένειας Μπόμπολα με τη μεσολάβησή του.
Αποκαλυπτικό είναι και το ρεπορτάζ με τη λίστα των μελών της Αθηναϊκής Λέσχης..

Ο Φώτης είναι πονηρός!..


- Κόβει ένα εκατομμύριο από τις αμοιβές των στελεχών του
- Στο μισό τα επιμίσθια 
- Εκβιάζει και παζαρεύει για σαράντα εως ογδόντα απολύσεις!

Τελικά στο συγκρότημα του Μπόμπολα δεν θα γίνει μόνο μείωση 50% στα επιμίσθια. Θα γίνουν και πολλά άλλα, τα οποία ο Φώτης Μπόμπολας δεν είχε κανένα πρόβλημα να ανακοινώσει στην εκπρόσωπο των συντακτών όταν αυτή πήγε να διαμαρτυρηθεί για τα επιμίσθια.
Το σχέδιο του εκδότη μετά την επιβολή της απλήρωτης εργασίας στο ραδιόφωνο του Sentra FM για να μην ξεχνιόμαστε, περιλαμβάνει:
- Περικοπή ενός εκατομμυρίου ευρώ από τις αμοιβές για τα στελέχη της εταιρείας (δηλαδή πόσα τους δίνει;)
- Περικοπή 50% από τα επιμίσθια
- Απολύσεις, εθελούσιες αποχωρήσεις τις λέει, 40 εργαζομένων. Με δίλημμα πάλι. Ή θα φύγουν οικειοθελώς 40 άτομα, 20 δημοσιογράφοι 20 διοικητικοί με τις αποζημιώσεις τους σε δόσεις και μείωση ποσού κατά 5%. Ή θα απολυθούν, στη διάρκεια του 2013, 80 εργαζόμενοι. Διαλέξτε.
Στο μεταξύ το πρώτο δίλημμα που τέθηκε στη γενική συνέλευση (την Πέμπτη) και..

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Πήγασος: κάντο όπως ο Ψυχάρης


Τα κόλπα του Σταύρου Ψυχάρη αντιγράφει ο Φώτης Μπόμπολας στον Πήγασο για να καταφέρει να διασπάσει τους (ήδη διασπασμένους) εργαζόμενους.
Ετσι το αφεντικό της Μεταμόρφωσης έθεσε το δίλημμα: Είτε αποδέχεστε μείωση μισθών 5% για όλους είτε θα περικοπούν στο μισό τα επιμίσθια για όσους δίνουν κομμάτια και στο Εθνος και στην Ημερησία και στο κυριακάτικο κλπ.
Και βέβαια έγινε το σώσε και από τα «δικά» τους παιδιά που ξεσηκώθηκαν καθώς βλέπουν ότι τους παίρνει κι αυτούς η μπάλα. Βλέπετε με τα επιμίσθια αρκετοί ήταν αυτοί που είχαν κατορθώσει να διατηρήσουν σε σχετικά υψηλά επίπεδα τις αποδοχές τους. Το θέμα ..

Κουρής, Ρίζος και Κυριακίδης εμπαίζουν τους εργαζόμενους


Σε αδιέξοδο οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες Αυριανή, Αδέσμευτος Τύπος και Espresso. Οι εργοδότες Κουρής, Ρίζος και Κυριακίδης εξακολουθούν να μην καταβάλουν τις δεδουλευμένες οφειλές στους εργαζόμενους, παρά τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τις προειδοποιήσεις από την Επιθεώρηση Εργασίας.
Οι εργαζόμενοι στον Αδέσμευτο του Δημήτρη Ρίζου προχώρησαν σε 24ωρη απεργία καθώς έχουν εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας, αντιμετωπίζοντας την παρατεταμένη ασυνέπεια της εργοδοσίας της εφημερίδας, η οποία δεν έχει καταβάλει τις αποδοχές Μαΐου (εξόφληση), Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου!
Το ίδιο και στην Αυριανή όπου οι απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίζονται καθώς ο Γιώργος Κουρής εξακολουθεί να μην πληρώνει το προσωπικό το οποίο αντιμετωπίζει πλέον..

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Πικρές αλήθειες για την Ελευθεροτυπία από τον Νίκο Αργύρη


Πικρές αλήθειες από τον πιεστή Νίκο Αργύρη για τα τεκταινόμενα στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης και ειδικότερα για την τραγωδία της εφημερίδας Ελευθεροτυπία.
Ο Ν. Αργύρης με άρθρο – παρέμβαση στο μπλογκ της Ανασυγκρότησης επισημαίνει ορθότατα ότι στο νέο υπό διαμόρφωση σχέδιο της ΧΚ Τεγόπουλος, παρατηρείται ασάφεια στο τρόπο πληρωμών και αποπληρωμών και επικρατεί η λογική της απλήρωτης εργασίας. Χώρια που προκύπτει και ένα νέο δίλημμα στους εργαζόμενους αυτούς, διότι μόνο 300 έχουν θέση (από τους 600) στο νέο σχήμα. Ποιος θα διαλέξει αυτούς που θα μείνουν; Πρόκειται για ένα ασαφές σχέδιο που ακροβατεί στα όρια της ηθικής.
Κάποιοι αποθηκεύουν τις ελπίδες τους στην έκδοση μιας νέας εφημερίδας, άλλοι σε μια ηλεκτρονική έκδοση, άλλοι σε νέες δουλειές, άλλοι σε κλειδωμένα σεντούκια με χρήματα κάποιων..

Τι συζητούσε ο Αντώνης Σκυλλάκος με Μουρούτη και Τσιμογιάννη πίνοντας τσικουδιές;


Το σκηνικό διαδραματίζεται σε γνωστό εστιατόριο με κρητική κουζίνα, στα σύνορα Ν, Ψυχικού και Χολαργού.
Στο ένα τραπέζι δίπλα ακριβώς από την εισόδο προς την βεράντα, ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης με τον δημοσιογράφο Αντώνη Σκυλλάκο και τον σύμβουλο επικοινωνίας του Σαμαρά, Γρηγόρη Τσιμογιάννη.
Στο απέναντι τραπέζι -το οποίο χώριζε μόνο ο στενός διάδρομος για να περνάει ο σερβιτόρος- ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ και σήμερα αφεντικό του ΣΚΑΪ Χρήστος Παναγόπουλος, με την πρώην νομική σύμβουλο της ΕΡΤ επίσης, Αθηνά Μπαλωμένου μετά συζύγων.
Στο πρώτο τραπέζι οι «τρεις» συζητούσαν το σενάριο..

Γιατί ρε Προκόπη;


Τις καταγγελίες και τις αντιδράσεις για την εμπλοκή του Ευ. Μειμαράκη σε υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος ακολούθησε η πλήρης ισοπέδωση των πάντων με ύβρεις και απαράδεκτα σεξουαλικά υπονοούμενα. Και εξηγούμεθα:
Ο μεν Νίκος Χατζηνικολάου συνέστησε στον Πρόεδρο της Βουλής «όταν βγάλει το παντελόνι να πηγαίνει τοίχο τοίχο…» ο δε Μειμαράκης τα έβαλε με τον Προκόπη Παυλόπουλο γιατί, λέει, βγήκε στην εκπομπή του Χατζηνικολάου και «έγλειφε» τον δημοσιογράφο.
Σύμφωνα μάλιστα με αρκετούς βουλευτές που ήταν παρόντες στην στιχομυθία, ο πρόεδρος της Βουλής ξεπέρασε τα όρια λέγοντας στον Παυλόπουλο:
«Γιατί ρε Προκόπη πήγες στον Χατζηνικολάου σήμερα; Σε άκουσα το πρωί που βγήκες στον Χατζηνικολάου να του γλύψεις τον π... . Έλα να γλείψεις τον δικό μου, είναι καλύτερος».
Η παραπάνω ατάκα έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου και δεν είναι πλάκα καθώς έχει μεταδοθεί από..

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Άγριος πόλεμος Χατζηνικολάου-Μεϊμαράκη για το «Καρούζος Gate»


Πόλεμος με πολύ σκληρές εκφράσεις εκατέρωθεν ξέσπασε ανάμεσα στον Πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.
Μετά την σημερινή σκληρή επίθεση του Προέδρου της Βουλής, ο οποίος χαρακτήρισε μαφιόζικη την επίθεση εναντίον του από την Real News, ο εκδότης της εφημερίδας, Νίκος Χατζηνικολάου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με έκπληξη και θλίψη πληροφορήθηκα ότι ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης παρουσία δεκάδων δημοσιογράφων εξαπέλυσε προσωπικές απειλές και ύβρεις εναντίον μου, διαπράττοντας πρωτοφανές στα πολιτικά χρονικά ολίσθημα, για το οποίο θα μπορούσα να προσφύγω στη Δικαιοσύνη. Δεν θα το πράξω. Θα συνεχίσω απερίσπαστος τη δημοσιογραφική έρευνα. Δεν πτοούμαι. Οφείλω όμως να επισημάνω ότι από τον πολύπειρο Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ιδίως τώρα που..

Σοφία Βούλτεψη: Το ΣΔΟΕ εξελίσσεται σε ρουφιανομάγαζο!


«Το ΣΔΟΕ έχει εξελιχθεί σε κέντρο συκοφαντίας και διαρροών το οποίο μαζεύει στοιχεία και τα διαχειρίζεται ένα εξωκοινοβουλευτικό κέντρο». Με αυτή την καταγγελία, που εξέπληξε τους πάντες, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ και δημοσιογράφος, Σοφία Βούλτεψη επιτέθηκε κατά του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος με αφορμή την εμπλοκή στελεχών της ΝΔ σε υπόθεση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Η Σοφία Βούλτεψη ανέφερε πως με βάση τα δικά της στοιχεία η υπόθεση που εμπλέκει τον Ευ. Μειμαράκη είναι μια υπόθεση φορολογικής παράβασης 2,5 εκ ευρώ.
«Πιστεύει κανείς ότι υπάρχουν ηλίθιοι που θα έκανα αγορές που δεν συμβαδίζουν με τα εισοδήματα τους για να τους πιάσει το ΣΔΟΕ; Οι έξυπνοι τα έχουν τα λεφτά σε off-shore, να αφήσει τα κουτσομπολιά και τις διαρροές το ΣΔΟΕ, γιατί εξελίσσεται σε ρουφιανομάγαζο» είπε χαρακτηριστικά η Σοφία Βούλτεψη που άσκησε και κριτική στον Υπουργό Οικονομικών και..

Γιατί εκνευρίζεται τόσο εύκολα ο Νίκος Χατζηνικολάου;


Οσοι παρακολουθούν τις εκπομπές (τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές) του Νίκου Χατζηνικολάου θα έχουν διαπιστώσει ότι ο δημοσιογράφος αρκετές φορές εκνευρίζεται εύκολα, χάνει την ψυχραιμία του και αρχίζει τις φωνές και τους καβγάδες, όχι βέβαια αδίκως καθώς πολλές φορές οι συνομιλητές του «του την λένε άσχημα», κατά το κοινώς λεγόμενο και τον φέρνουν στα όρια του.
Πρόσφατο παράδειγμα το σημερινό ξέσπασμα και ο τσακωμός στον αέρα του real fm με τον βουλευτή της ΝΔ Αργύρη Ντινόπουλο (γνωστό «καβγατζή» της ραδιοτηλεόρασης) ενώ είχε προηγηθεί πριν από λίγες ημέρεςκαι ο άγριος καβγάς με τον Μανώλη Κεφαλογιάννη.
Αφορμή για την «σύρραξη» με τον Ντινόπουλο ήταν η συζήτηση σχετικά με την αποκάλυψη της Real News για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε υπόθεση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Η συζήτηση ξεκίνησε σε τεταμένο κλίμα και εξελίχθηκε σε άγριο καβγά όταν ο Ντινόπουλος σε..

Ναι, υπάρχουν δημοσιογράφοι οι οποίοι είναι σε pay-roll


Σταχυολογούμε από τις δηλώσεις του  προέδρου της ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Τρίμη στον “ΒΗΜΑ FM” (18/9/2012), για τους δημοσιογράφους, τις δημόσιες σχέσεις και τα pay-roll:

-Ναι, υπάρχουν δημοσιογράφοι οι οποίοι είναι σε pay-roll, αυτό έχει προκύψει και από την έρευνα για τη SIEMENS και από την έρευνα για το σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου, στα εισαγγελικά έγγραφα, ότι δηλαδή πληρώνονται μέσω εταιριών δημοσιογράφοι για να κάνουν δημόσιες σχέσεις υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων που ζητούν συναλλαγή  για έργα του δημοσίου….

 -Η ΕΣΗΕΑ για να πούμε την αλήθεια, είναι λίγο δειλή. Θα έπρεπε να εφαρμόσει τον Κώδικα Δεοντολογίας -τον ψηφισμένο δημοκρατικά- με αυστηρότητα.  Δεν μπορεί όμως να τον εφαρμόσει με αυστηρότητα, δυστυχώς, λόγω της κακής εννοούμενης συναδελφικής αλληλεγγύης. Είναι οι συμμαχίες, είναι οι φιλίες, είναι διάφορα τέτοια πράγματα...

Ούτε για πίτσα στο Colibri δεν μπορεί να πάει ο Ψαριανός!


Ημέρα απεργίας και διαδηλώσεων η σημερινή. Απεργούν και διαδηλώνουν όλοι ή σχεδόν όλοι. Διότι δεν νομίζουμε να κατέβει στην πορεία και ο Γρηγόρης Ψαριανός. Όχι μόνο επειδή θα ψηφίσει όλα τα επαχθή μέτρα στη Βουλή (τι να κάνει επομένως; να διαδηλώσει ενάντια στον εαυτό του;), αλλά κι επειδή δεν τολμάει να εμφανιστεί πλέον οπουδήποτε υπάρχει πολύ κόσμος.
Την ώρα που εμείς θα είμαστε έξω από τη βουλή και θα διαδηλώνουμε ο Ψαριανός θα μπαίνει στο... μπουρδέλο (όπως το είχε αποκαλέσει στους Πρωταγωνιστές), από την πίσω πόρτα, σκυφτός σε κανένα βουλευτικό αυτοκίνητο μέσα. Όπως και οι υπόλοιποι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Όπως και η Νίκη Φούντα, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΔΗΜΑΡ που ήρθε να πιει σαμπάνια, φορώντας γόβα, στην πλατεία Μαβίλη! Θα έπινε σαμπάνια προφανώς και στο Αγρίνιο, από μικρή. Δεν φτάνει που μας «θάβουν» με τις αποφάσεις τους, μας κοροϊδεύουν κιόλας.
Και ο Ψαριανός θέλησε να φάει πίτσα στο Colibri στην Αναπαύσεως, αλλά τον πήραν χαμπάρι οι..

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Που θα «κάτσουν» τα Παραπολιτικά;


Στην Ιάσονος μπορεί να μην ανοίγουν σαμπάνιες αλλά θα έχουν κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένοι αν η κυκλοφορία της εφημερίδας Παραπολιτικά (το πρώτο φύλλο) ξεπεράσει τελικά τις 35.000 φύλλα.
Ο προβληματισμός στο επιτελείο του Γιάννη Κουρτάκη, τώρα δεν είναι πόσα θα πουλήσει το δεύτερο ή το τρίτο φύλλο αλλά που θα «κάτσουν» κυκλοφοριακά τα Παραπολιτικά. Η διοίκηση της εφημερίδας ποντάρει σε δύο πράγματα: Στις προσφορές που όμως θα είναι δύσκολο να συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό καθώς και στα «αποκαλυπτικά ρεπορτάζ», που είναι εξ ίσου δύσκολο να βρεθούν. Όχι ότι δεν υπάρχουν…
Υ.Γ: Τα Παραπολιτικά, όπως έχουμε ξαναγράψει εδώ επιδέχονται βελτιώσεων. Τα περισσότερα από..

Ο «χαζοχαρούμενος» ΑΝΤ1 - Easy 97,2 και ο Β. Αδαμόπουλος της Μιχαλακοπούλου


«Ο ΑΝΤ1 97,2 είναι παρελθόν από τις 6 το πρωί. Αντικαταστάθηκε από κάποιον... Easy 97.2 που όπως μαθαίνω θα είναι σχεδόν αμιγώς μουσικός σταθμός με μερικές χαζοχαρούμενες ενημερωτικές πινελιές. Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου ολοκληρώθηκε. Θα μπορούσα και θα ήθελα να γράψω πάρα πολλά. Αφιερωμένα σε όσους επί δύο δεκαετίες και πλέον δώσαμε την ψυχή μας γι' αυτό το Μέσο που σήμερα κάποιοι (αν)εγκέφαλοι πετούν ελαφρά τη καρδία στα σκουπίδια. Όμως θα αρκεστώ μόνο σε δύο λέξεις. Ντροπή! Και κρίμα...».
Τα παραπάνω έγραψε στο facebook ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός, Βασίλης Αδαμόπουλος (κατοικοεδρεύει πλέον στη Μιχαλακοπούλου-«Βήμα FM») που άφησε την σφραγίδα του στο ραδιόφωνο του Κυριακού. Βέβαια πολλοί έχουν να λένε για τα..

Εξώδικο στον Κυριακίδη, νέα απεργία στην Αυριανή



Και 4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη όλων των δημοσιογράφων

Εγκλημα διαρκείας και κατ΄ εξακολούθησιν στις εφημερίδες Αυριανή και Espresso καθώς ο Γιώργος Κουρής και ο Πέτρος Κυριακίδης συνεχίζουν το ίδιο τροπάριο αρνούμενοι να πληρώσουν τους εργαζόμενους τους. Ετσι οι Ενώσεις αποφάσισαν την κήρυξη νέας 48ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς, οι οποίοι εργάζονται στην «ΑΥΡΙΑΝΗ» από τις 4 το μεσημέρι σήμερα (Τρίτη) έως τις 4 το μεσημέρι της Πέμπτης.
Tην ίδια ώρα οι Ενώσεις και μετά τις κυλιόμενες απεργίες, έστειλαν εξώδικο προς τον Πέτρο Κυριακίδη διαμαρτυρόμενες για την αντεργατική και προκλητική συμπεριφορά, που έχει επιδείξει. Ο Κυριακίδης εξακολουθεί να μην καταβάλει τις δεδουλευμένες αποδοχές των μηνών..

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τι λέει για το «σκάνδαλο μπεσαμέλ»;


«Είναι πραγματικά λυπηρό αυτά να συμβαίνουν επί υπουργίας του Αντώνη Ρουπακιώτη». Αυτό επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την δικαστική περιπέτεια του 27χρονου που διατηρούσε στο Facebook σατυρική σελίδα αφιερωμένη στον «Γέροντα Παστίτσιο».
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τη σύλληψη του νεαρού στην Εύβοια με την κατηγορία της βλασφημίας και θεωρεί ότι αποτελεί κορυφαία πράξη παραβίασης της ελευθερίας της έκφρασης. «Είναι απαράδεκτο», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «στην Ελλάδα του 2012 να συλλαμβάνεται πολίτης εξαιτίας σατιρικού σχολιασμού σε προσωπική σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που συμβαίνει μόνο σε θεοκρατικά καθεστώτα τύπου Ιράν…».
Υ.Γ: Το μόνο σίγουρο είναι ότι το «σκάνδαλο μπεσαμέλ» εκθέτει την πολιτεία και τα όργανά της. Στη..

Εθελουσία ή απολύσεις στον Πήγασο


Νέες εκκαθαρίσεις ετοιμάζει ο Φώτης Μπόμπολας στο συγκρότημα του Πήγασου με τη μέθοδο  «φεύγεις οικειοθελώς ή σε διώχνω». Αυτή τη φορά και παρά την υπογραφή των ατομικών συμβάσεων εργασίας, έβαλε στο μάτι τους διοικητικούς υπαλλήλους στέλνοντάς τους μήνυμα, όπως γράφει το newpost, ότι είναι πολλοί.
Και ότι καλό είναι, τρεις- τέσσερις από κάθε τμήμα, να αποφασίσουν να αποχωρήσουν «οικειοθελώς». Σε διαφορετική περίπτωση, είπε, θα αποφασίσει ο ίδιος ποιοι θα απολυθούν.
Ταυτοχρόνως, στους διαδρόμους του κτιρίου της Μεταμόρφωσης, κυκλοφορεί η  φήμη για νέα..

Ποιοί απαξίωσαν τόσο εύκολα το ραδιόφωνο του ΑΝΤ1;


“Easy”, λέει; Μόνο Easy; Πανεύκολα. Piece of cake, που θα ‘λεγε και ο αγγλόφωνος γόνος του Ομίλου Κυριακού. Αυτός που αγαπάει το meditation, τη γιόγκα και την αυτοσυγκέντρωση και έχει πειστεί – ποιός ξέρει από ποιό εγχειρίδιο επιτυχίας – ότι οι σωστές αποφάσεις λαμβάνονται εύκολα. Και κυρίως γρήγορα.
Προφανώς, το εγχειρίδιο αυτό σε καμία από τις σελίδες του δεν εξηγούσε στον νεαρό επιχειρηματία ότι τα brand names δεν πετιούνται στα σκουπίδια, όταν για ένα χρονικό διάστημα – έστω και μεγάλο – δεν αποδίδουν τα προσδοκωμένα.
Φυσικά, ο ΑΝΤ1 9,72 δεν ήταν μόνο θύμα μιας κρίσιμης καμπής στη ζωή του. Ήταν και θύμα άτσαλων και άσχετων χειρισμών, ανθρώπων που «προσγειώθηκαν» στο ραδιόφωνο του Ομίλου Κυριακού για να πάρουν και να «απογειωθούν» χωρίς να δώσουν, υποσχέσεων για γρήγορη ανάταση που τελικώς βούλιαξαν τον σταθμό και απαξίωσαν την εμπορική του αξία, αλλά και τη σχέση του με το κοινό...

Η καλή η μπεσαμέλ δένει μόνο με χειροπέδες


Ενας 27χρονος από την Εύβοια ταλαιπωρείται από αστυνομία και Δικαιοσύνη επειδή διατηρούσε στο Facebook μία σελίδα αφιερωμένη στον «Γέροντα Παστίτσιο». Η στόχευση της σελίδας ήταν εμφανώς σατυρική με αντικείμενο τη δημοφιλία ή, καλύτερα τη λατρεία, προς το πρόσωπο του ιερομόναχου Παϊσιου που απεβίωσε το 1994.
Μόλις έγινε γνωστή η σύλληψη του «Παστίτσιου», οι καινούργιες σελίδες στο Facebook εμφανίστηκαν όπως τα σαλιγκάρια μετά τη βροχή. Ο Παστίτσιος αναστήθηκε σε πέντε-έξι από αυτές. Εμφανίστηκε ο Παρίσιος και μία σειρά από γέροντες που, πιθανότατα, έχουν έδρα στο εξωτερικό. Τι θα κάνουν οι αρχές; Θα αρχίσουν αλληλογραφία με την Ιντερπόλ για τις βλάσφημες σελίδες που προσβάλλουν τον Παϊσιο και την Ορθοδοξία; Πώς θα αντιμετωπίσουν το πολλαπλό σοκ που υφίσταται το χριστεπώνυμο πλήθος; Υποθέτω με μέτρα. Με αποφασιστικά μέτρα. Διότι όπως μου είπε ένας μαθητής του Παστίτσιου, ο γέροντας έλεγε ότι..

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Φτιάχνει media group ο Βαγγέλης Μαρινάκης


Επενδύει σε τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες, διαδίκτυο - τα πάντα γύρω από τον Ολυμπιακό

Την απόφαση να μπει δυναμικά στα ΜΜΕ, φτιάχνοντας δικό του όμιλο, φέρεται να πήρε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης. Στόχος του από τη νέα χρονιά να έχει στη διάθεσή του τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό, εντάσσοντας στον νέο όμιλο και τις εφημερίδες που ήδη κατέχει. Την εμπλοκή του στα ΜΜΕ την είχε προαναγγείλει το καλοκαίρι, μετά την αποχώρησή του από τον ΣΚΑΪ, αλλά είχε περάσει απαρατήρητη.
Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και πραγματοποιούνται επαφές σε όλα τα επίπεδα. Οι διαπραγματεύσεις για την απόκτηση τηλεοπτικού σταθμού αφορούν και περιφερειακό αλλά και εθνικής εμβέλειας σταθμό και γίνονται σε υψηλό επίπεδο. Προς την κατεύθυνση αυτή ήταν και το δείπνο την περασμένη Κυριακή με τον Νίκο Χατζηνικολάου οπως έγραψε το enimerosi24. Στην περίπτωση που επέλθει συμφωνία μεταξύ των δύο ανδρών που είναι «κόκκινοι», το νέο κανάλι και με τις μεταγραφές που σχεδιάζει, θα αποκτήσει εξ αρχής ένα ισχυρό κοινό: τους φιλάθλους του Ολυμπιακού.
Σχετκά με το ραδιόφωνο οι επαφές συνεχίζονται καθώς οι διαπραγματεύσεις με την πλευρά..

Με 291 άτομα προσωπικό θέλει η Μάνια να επανεκδόσει την Ελευθεροτυπία


Τι προτείνει(;) για τις πληρωμές προς τους εργαζόμενους σχετικά με οφειλές δεδουλευμένων και αποζημιώσεων

Από πλευράς πλήθους εργαζομένων, όλων των βαθμίδων, το οργανόγραμμα προβλέπει:
175 άτομα στον Τομέα Ενημέρωσης (26 στη Φωτοσύνθεση)
56 άτομα στον Τομέα Εκτυπώσεων
60 άτομα στον Τομέα Εταιρικών Υπηρεσιών
291 άτομα σύνολο.
Ποιό οργανόγραμμα; Αυτό της Μάνιας Τεγοπούλου για την επανέκδοση της Ελευθεροτυπίας και την επανέναρξη λειτουργίας της X.K.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ.
Το συγκεκριμένο οργανόγραμμα αναφέρεται και στο κόστος επαναλειτουργίας που περιλαμβάνει πληρωμές προς τρίτους και πληρωμές προς τους εργαζόμενους. To οργανόγραμμα που πρόκειται να συζητηθεί σήμερα κι αύριο σε συναντήσεις ανα τμήμα με τους εργαζόμενους της Ελευθεροτυπίας στη Μίνωος,..

Τέλος του χρόνου κλείνει και η εφημερίδα Νίκη...


** Αλλη μια εφημερίδα ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο. Πρόκειται για τη ΝΙΚΗ της οποίας ο εκδότης Νίκος Μανδραβέλλος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Ιούλιο. Η διοίηση της εφημερίδας ανακοίνωσε την απόφαση στους εργαζόμενους, λέγοντας πως το φύλλο θα αναστείλει τη λειτουργία του στις 31 Δεκεμβρίου.
** Κυκλοφόρησε το περασμένο Σάββατο η εφημερίδα «Εργασία Τώρα». Ιδιοκτήτρια εταιρεία είναι η Εργασία Press Εκδοτική ΕΠΕ, με εταίρους τους Δήμητρα Ποταμιάνου-Παγώνη, Ελένη Δελβινιώτη, Διονύση Ελευθεράτο, Στέλλα Μικράκη και σύμβουλο έκδοσης τον Γιάννη Αμανατίδη. Το κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε 34.950 ευρώ.
** Στις αρχές Οκτωβρίου δηλώνει πως θα βγει με νέο όνομα και νέο πρόγραμμα το ΤΗΛΕΑΣΤΥ του Καρατζαφέρη. Το κανάλι όπως και το ραδιόφωνο μετονομάζονται σε ARTtv και ARTfm αντίστοιχα. Το κανάλι έχουν αναλάβει να «τρέξουν» ο..

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Παραπολιτικά με (πολλά) περιθώρια βελτίωσης


- Πως σου φάνηκε η εφημερίδα του Κουρτάκη;
- Θέλει δουλειά ακόμη. Η εφημερίδα δεν είναι site...
- Εχεις δίκιο, βγάζει την προχειρότητα τού διαδικτύου χωρίς να έχει όμως τη σπιρτάδα του.
- Το καλό όμως είναι ότι υπάρχουν λεφτά και άρα περιθώρια βελτίωσης...
- Ναι, σε μια εφημερίδα όμως δεν χρειάζονται μόνο λεφτά αλλά και γνώστες του αθλήματος...

Ο παραπάνω διάλογος διημείφθη σε γνωστό καφέ του Κολωνακίου ανάμεσα σε δύο εκδότες -μικρού βεληνεκούς- και αφορούσε την έκδοση της νέας εφημερίδας «Παραπολιτικά».
Ο άνθρωπος που μας μετέφερε την συζήτηση δεν πρόλαβε να ακούσει περισσότερα γιατί οι δύο εκδοτίσκοι -όπως τους αποκάλεσε- πλήρωσαν τον «φρέντο» τους και κατηφόρησαν προς την Κανάρη.
Υ.Γ1: Ακούγεται ότι στην Ιάσονος υπάρχουν παράπονα για τον..

«Case study» στο κογκρέσο της Παγκόσμιας Ένωσης Εφημερίδων η «δημοκρατία»


Εκδοτικό επίτευγμα η εφημερίδα του Γιάννη Φιλιππάκη

Πρωταγωνιστικό ρόλο στο 64ο Κογκρέσο της Παγκόσμιας Ένωσης Εφημερίδων (WAN-World Association of Newspapers), που πραγματοποιήθηκε στο Κίεβο της Ουκρανίας (2-5 Σεπτεμβρίου), είχε η εφημερίδα «δημοκρατία», καθώς αποτέλεσε ένα από τα «case study» της σημαντικής διοργάνωσης.
Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης έκρινε ότι η πορεία της εφημερίδας «δημοκρατία» αποτελεί εκδοτικό επίτευγμα τόσο για την Ελλάδα όσο και γενικότερα για τον αναπτυγμένο κόσμο.
Ο εκδότης της εφημερίδας, Ιωάννης Φιλιππάκης, παρουσίασε στους εκατοντάδες συνέδρους τον τρόπο με τον οποίο η «δημοκρατία» κατάφερε να κερδίσει μεγάλο κομμάτι της ελληνικής αγοράς, και μάλιστα σε μια περίοδο κατά την οποία η χώρα μας διέρχεται την πιο σοβαρή οικονομική κρίση. Ανέλυσε την επιχειρηματική ιδέα, τις προωθητικές κινήσεις, τη δημοσιογραφική πορεία αλλά και τα μελλοντικά σχέδια των εκδόσεων. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που..

Στην πέμπτη θέση το Βήμα με χιλιοπαιγμένο πρωτοσέλιδο


Με χιλιοπαιγμένο θέμα από την περασμένη Παρασκευή (και στον Τύπο και στο διαδίκτυο) το σημερινό πρωτοσέλιδο του Βήματος «Ομηροι του Τόμσεν - Απαιτεί εγγύηση σφαγής». Από την άλλη πλευρά οι κυρίως «ανταγωνιστές» του Σταύρου Ψυχάρη δηλαδή οι κυριακάτικες εφημερίδες Πρώτο Θέμα, Καθημερινή, Real News, Eθνος είχαν αποκλειστικά θέματα στα πρωτοσέλιδα τους και κατάφεραν να εντυπωσιάσουν δημοσιογραφικά αλλά και κυκλοφοριακά και άφησαν το Βήμα στην πέμπτη θέση.
Η εφημερίδα Πρώτο Θέμα (πούλησε κοντά στα 180.000 φύλλα) κυκλοφόρησε με θέμα τις λίστες του ΣΔΟΕ και τα ονόματα των 32 πολιτικών που ελέγχονται γιατί έβγαλαν έξω τα λεφτά τους και τους Ελληνες που έστειλαν 11 δισ. ευρώ στο εξωτερικό.
Η εφημερίδα του Ν. Χατζηνικολάου (με κυκλοφορία περίπου 120.000 φύλλα) προκάλεσε αντιδράσεις με το πρωτοσέλιδο περί εμπλοκής σε σκάνδαλο με ξέπλυμα μαύρου χρήματος του Ευ. Μεϊμαράκη και των Μιχάλη Λιάπη και Γ. Βουλγαράκη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Real News, οι τρεις πολιτικοί φέρονται να συμμετείχαν..