ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Μύλος με την… Οργάνωση Δημοσιογράφων της ΔΗΜΑΡ - «Χτύπησαν» ξανά Μανδραβέλης, Κανέλλης, Κουβέλης, και σία…


Kαι επιστολή - καταπέλτης προς τον Φώτη Κουβέλη από την εκπρόσωπο των συντακτών στην ΕΡΑ, Βασιλεία Ζερβού

Είχε δεν είχε ο Πάσχος Μανδραβέλης και η παρέα του και τα κατάφεραν να δημιουργήσουν ειδήσεις! Σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα εσωκομματικά προβλήματα της Δημοκρατικής Αριστεράς, καταμεσίς στον Αύγουστο ο δημοσιογράφος των Αλαφούζων και η Οργάνωση Δημοσιογράφων της ΔΗΜΑΡ (τι είναι ετούτο πάλι;) συνεδρίασαν και έβγαλαν ανακοίνωση που καταδικάζει την απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.
Μάλιστα στην ανακοίνωση της Οργάνωσης(;) τονίζεται ότι η απόφαση του Πειθαρχικού «αποτελεί όνειδος για την ελευθερία του τύπου»…Θυμίζουμε ότι ο Μανδραβέλης είχε τιμωρηθεί με τρίμηνη διαγραφή από τα μητρώα της Ενωσης για  άρθρο του στην Καθημερινή στο οποίο αναφερόταν υποτιμητικά και απαξιωτικά για την ΕΡΤ, τους εργαζόμενους της και τις κινητοποιήσεις τους.
Η… Οργάνωση (Κανέλλης και σία δηλαδή) στην ανακοίνωση, κάνει λόγο κι αυτή για λογοκρισία (μετά το άρθρο στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ) ενώ εκθειάζει υπερασπιζόμενη με πάθος τον Μανδραβέλη καθώς θεωρεί ότι..

Η φλόγα έσβησε στην pub


O Taylor Walker δεν είναι κάποιος τυχαίος. Στο Λονδίνο ο Taylor Walker είναι πιο γνωστός από τον Ζακ Ρογκ αν και χρεώνει πιο ακριβά τη μπύρα. Ο Ζακ Ρογκ δεν κερνάει μπύρες. Ούτε ο Σεμπάστιαν Κόε, ούτε ο Μπόρις Τζόνσον. Αυτός είναι ο ένας λόγος για τον οποίο είδα την τελετή λήξης από τη μπάρα του Taylor Walker, μιας διάσημης pub στο Knightsbridge.
O άλλος λόγος είναι η τιμή του εισιτηρίου. Το να βρεις εισιτήριο ήταν δύο κλικ υπόθεση. Το να το πληρώσεις ήταν μεγάλη ιστορία. Το φθηνότερο κόστιζε 500 λίρες. Έμπαινες μέσα θεατής και έβγαινες χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων. Όχι ότι ο λογαριασμός του Taylor Walker σου φέρεται πολύ καλύτερα, αλλά όπως και να έχει, η θέση στη μπάρα είναι ένας καλός τερματισμός μίας κούρσας που ξεκίνησε από το Heathrow και διέσχισε το ολυμπιακό Λονδίνο πατώντας στα βήματα των μαραθωνοδρόμων.
Όταν σήμανε ο Βig Ben της τελετής έναρξης, οι διπλανοί μου τσέκαραν τα ρολόγια τους. «Πάει μπροστά ένα λεπτό» είπαν. Κανένας δεν γέλασε. Το σχόλιο ήταν τόσο british, όσο και η τελετή λήξης. Το ίδιο και οι αντιδράσεις τους. Η μπάρα έχει γεμίσει, όπως και τα τραπέζια μπροστά στην..

Ηλία, τα πιστεύεις αυτά που γράφεις;


Στο χθεσινό του άρθρο (14/8/2012) ο Ηλίας Κανέλλης στην τελευταία σελίδα των ΝΕΩΝ κατηγορεί τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Τρίμη για λογοκρισία και σταλινισμό, επειδή το Πρωτοβάθμιο πειθαρχικό της Ενωσης, που ως γνωστόν είναι ανεξάρτητο αιρετό όργανο του σωματείου, διέγραψε προσωρινά, για 3 μήνες, τον Πάσχο Μανδραβέλη από την ΕΣΗΕΑ.
Τα πράγματα έχουν ως εξής:
1. Στις 10/12/2011 ο Πάσχος Μανδραβέλης έγραψε στην “Καθημερινή” για τις απεργίες των εργαζομένων στην ΕΡΤ και για τον ρόλο των δημοσιών μέσων ενημέρωσης.
2. Στις 12/12/2011 οι δύο συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των δημοσιογράφων της ΕΡΤ (από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο -εκλεγμένοι στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ) προσέφυγαν στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό όργανο της ΕΣΗΕΑ κατά του Πάσχου Μανδραβέλη. Δεν προσέφυγε κανένας άλλος. Ούτε το Διοικητικό Συμβούλιο, ούτε βέβαια ο..

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Αντιδράσεις στο διαδίκτυο για Σοφία Γιαννακά, Νατάσα Ράγιου κι όχι μόνο...


Δηκτικά σχόλια και κριτική μετά τις διαρροές ότι οι δύο πρώην βουλευτίνες ανεβαίνουν στην ΕΡΤ με εκπομπές - Κατηγορώ για τις σπατάλες και τις νέες προσλήψεις

Πολλές οι αντιδράσεις (κυρίως στο διαδίκτυο) από τις διαρροές ότι πρώην βουλευτές ανεβαίνουν στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής με εκπομπές. Ηδη υπήρξαν αντιδράσεις -και μάλιστα από συναδέλφους τους στην ΕΡΤ- για την επιστροφή των αποτυχόντων να επανεκλεγούν Παντελή Ασπραδάκη (ΠΑΣΟΚ) και Αριας Αγάτσα (πρώην ΠΑΣΟΚ και ακολούθως ΝΔ). Τώρα ακούγεται ότι η Νατάσα Ράγιου και η Σοφία Γιαννακά, θα ανέβουν με εκπομπές στην ΕΡΤ.
Ειδικά για την ενδεχόμενη άνοδο της Ράγιου στην Αγία Παρασκευή, στο σάιτ anatropinews.gr ο Σεραφείμ Κοτρώτσος αναφέρει δηκτικά  ότι η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Αχαϊα, ανασύρεται από τα αζήτητα και επιστρέφει στη μικρή οθόνη μέσω της κρατικής τηλεόρασης. Ο Κοτρώτσος κάνει λόγο..

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

O Π. Κυριακίδης επιβαρύνει τη θέση του με «παράνομες και ανήθικες» απολύσεις


Η «παράνομη και ανήθικη» απόλυση του δημοσιογράφου, διευθυντή της εφημερίδας «ESPRESSO», Μιχάλη Τιγκίρη (φωτο) ήρθε να προστεθεί στην ήδη επιβαρυμένη θέση του Πέτρου Κυριακίδη ο οποίος οφείλει στους εργαζομένους δεδουλευμένα των τελευταίων δύο μηνών (Ιουνίου και Ιουλίου) και το ήμισυ του επιδόματος αδείας.
Οι Ενώσεις των εργαζόμενων (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΦΕ) που έχουν ήδη κηρύξει 24ωρη απεργία, καταγγέλλουν ότι ο Τιγκίρης απολύθηκε χωρίς την καταβολή της νομίμου αποζημίωσης, με μεθοδευμένη πρόφαση την ανάρτηση στο site μιας ανακοίνωσης περί δήθεν συμφωνίας μεταξύ της εργοδοσίας και των συνδικαλιστικών σωματείων. Oι αυθαιρεσίες της εργοδοσίας καταγγέλλονται από..

Ποιός θα αντικαταστήσει τη Σαράφογλου;

Mετά τη μεταγραφή της Μαρίας Σαράφογλου στο Μega, έχει μείνει «ορφανή» η πρωινή εκπομπή (10 με 12) που έκανε στη ΝΕΤ, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή. Στην Αγία Παρασκευή αναζητούνται τα πρόσωπα που θα καλύψουν το κενό και προς αυτή την κατεύθυνση ακούγονται διάφορα. Δεν θα αποτελεί πάντως καθόλου έκπληξη αν επιλεγεί ο πολιτικός συντάκτης Διονύσης Μποτώνης που έδωσε και πέρασε τις «εξετάσεις» το 15νθήμερο που μαζί με τον Γιάννη Χρηστάκο παρουσίασαν την πρωϊνή εκπομπή που έκανε ο Κ. Αρβανίτης...

Απόλυτος κυρίαρχος του ΔΟΛ ο Σταύρος Ψυχάρης

Ο γιός Παναγιώτης και ο ρόλος του Στέλιου Σοφιανού

Ο Σταύρος Ψυχάρης αποδεικνύεται τελικά μεγάλος παίκτης στη σκακιέρα των ΜΜΕ…
Μετά την έξοδο και του Ρέστη, σχεδόν το 100% του ΔΟΛ περνάει εξ ολοκλήρου στα χέρια του. Και «καθαρός» πλέον ο ΔΟΛ θα ξαναμπεί στο Χρηματιστήριο. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται ακόμα και να αλλάξει όνομα.
Με τις κινήσεις αυτές, ενισχύεται και ο ρόλος του Ψυχάρη στο Mega. Την ίδια στιγμή, ο Ψυχάρης περνάει σε μεγάλες αναδιαρθρώσεις-μεταρρυθμίσεις… Ενοποιεί όλα τα σάιτ του Συγκροτήματος σε ένα για όλα τα Μέσα, εφημερίδες, ραδιόφωνα, περιοδικά. Επικεφαλής της θυγατρικής που δημιουργεί για τα social media, όπου δίνει μεγάλη βαρύτητα και προτεραιότητα, θα είναι ο γιος του Παναγιώτης Ψυχάρης και ο..

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Γιατί ο Κυριακίδης απέλυσε τον διευθυντή της Espresso;

 Εκτός εφημερίδας ο Μιχάλης Τιγκίρης και μάλιστα χωρίς αποζημίωση - Tι του είπε ο Πέτρος Κυριακίδης

Ο Μιχάλης Τιγκίρης ήταν από καιρό «προγραμμένος» στον όμιλο Λαυρεντιάδη. Απλώς η εργοδοσία περίμενε την  κατάλληλη στιγμή για να τον εκπαραθυρώσει. Κι αυτό γιατί ο διευθυντής της εφημερίδας Espresso δεν «ταίριαζε» στο περιβάλλον Λαυρεντιάδη. «Είναι εκτός κλίματος, δεν μας κάνει» ελεγαν οι διάφοροι συμβουλάτορες στα αφεντικά -κάποιοι βέβαια έφυγαν πιο γρήγορα από τον Τιγκίρη. Φαίνεται όμως πως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και ο Πέτρος Κυριακίδης έπαυσε από τα καθήκοντά του τον Τιγκίρη.
Κάτι ακούστηκε για τις «κουμπαριές» του Τιγκίρη με την ομάδα που έβγαζε το Bet και τις έντονες διαμαρτυρίες του προς την ιδιοκτησία για την διακοπή έκδοσης του περιοδικού. Η απόλυση(άνευ αποζημίωσης)του Τιγκίρη, σύμφωνα..