ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Τα κατάφεραν πάλι! - O κουμπάρος του Σαμαρά επικεφαλής στην ΕΡΑ


Τελικά είναι η μοίρα αυτού του κόμματος, οι κουμπάροι να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο! Ο λόγος για τη ΝΔ και την πρόθεση του επικοινωνιακού επιτελείου της κυβέρνησης να τοποθετήσει στη διοίκηση της ΕΡΑ, αντικαθιστώντας (και σωστά τον Δημήτρη Παπαδημητρίου), τον κουμπάρο του πρωθυπουργού, Γιώργο Αντωνίου!
Η σχέση των δύο ανδρών θα έπρεπε να καθιστά απαγορευτική την τοποθέτηση του στελέχους στην Ελληνική Ραδιοφωνία. Όχι μόνο λόγω του κακού προηγούμενου επί κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή, αλλά επειδή κάτι τέτοιο είναι εξόχως προκλητικό και ανεπίτρεπτο για την περίοδο που διανύουμε.

Ενοικιάζονται «γραφιάδες» με δύο-τρία κατοσταρικάκια...


@ Πτωμαΐνη ζέχνει αυτό το καλοκαίρι. Και οι εκλεκτοί του θεού είναι πάλι λίγοι. Οι ίδιοι και οι ίδιοι, δηλαδή, να παρκάρουν τα κορμιά τους σε μέρη εξωτικά με περίεργα ονόματα, όπως η Καναπίτσα και το Καλό Λιβάδι, αφήνοντας πίσω τον πιστό κι απλήρωτο στρατό τους.
@ Ο Παύλος Παπαδόπουλος, διευθυντής του «BHMAgazino» απάντησε στους κυρίους Φασουλή – Χατζηγιάννη και στην κυρία Μακρυπούλια, μετά τις αγωγο-μηνύσεις που επιφύλαξαν στο περιοδικό οι δύο καλλιτέχνες και η κυρία.
@ Το πρώτο μέρος της απάντησης, προς τον κ. Φασουλή, αρκετά καλά δομημένο. Υπήρχε επιχειρηματολογία και εμφανής γεφυρωτική διάθεση. Άλλωστε και το κείμενο του κ. Νάστου επέτρεπε στον διευθυντή του περιοδικού μία τέτοια προσέγγιση. Το δεύτερο μέρος της ίδιας αυτής απάντησης, ας μείνει στην κρίση των αναγνωστών.
@ Σημείο των καιρών: Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε τους ghost writers βιβλίων. Τώρα μαθαίνουμε και τους ghost συντάκτες στηλών, σελίδων ολόκληρων, με το καλό και ενθέτων. Ας πούμε, έχεις εσύ δυο σελίδες ρεπορτάζ να κλείνεις κάθε εβδομάδα, αλλά βαριέσαι. Του θανατά. Με δύο, άντε τρία κατοσταρικάκια βρίσκεις συνεργάσιμο άνθρωπο να σου κάνει αυτή τη δουλίτσα. Ούτε ο εκδότης παίρνει πρέφα ούτε κανείς κι όλοι ευχαριστημένοι. Αυτές είναι δουλειές και τ’ όνομα σου φαρδύ πλατύ από πάνω. Ε, και μην ξεχνάς να δίνεις τα 2-3 κατοσταρικάκια, αμαρτία είναι.


Το άδοξο τέλος της «Ισοτιμίας» του Λαυρεντιάδη


Άδοξο τέλος για την οικονομική εφημερίδα της «Ισοτιμίας». Το «πείραμα» διαχείρισης του φύλλου από ομάδα δημοσιογράφων της «Αξίας» και του Γ. Τσιρογιάννη απέτυχε. Η εφημερίδα δεν κυκλοφορεί πλέον.
Οι μεν εργαζόμενοι που είναι απλήρωτοι από τον Μαϊο συνεχίζουν με 48ωρες απεργίες και ορισμένοι από αυτούς έχουν ήδη κατέλθει σε επίσχεση εργασίας ενώ κατατέθηκαν τα πρώτα ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρείας. Η προσφυγή που κατέθεσαν τα μελη της ΕΣΠΗΤ εκδικάζεται στις 31 Αυγούστου.
Από την πλευρά της διοίκησης έγινε δήλωση πως η εφημερίδα αναστέλει την έκδοση της ως τις 22 Αυγούστου και μετά θα αποφασισθεί η τύχη της . Όταν η δημοσιογραφική ομάδα ανέλαβε την «Ισοτιμία», ενώ όλο γνώριζαν πως η εφημερίδα του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, απλά άλλαξε off shore εταιρεία, από τον Γιάννη Βλαστάρη πέρασε σε άλλη off shore της Κύπρου. Τότε, ο διευθυντής της «Αξίας» αιτιολογώντας τη μετατροπή της από σαββατιάτικο σε κυριακάτικο φύλλο, είχε δηλώσει θα γίνει προσπάθεια δημιουργίας ενός..

Και δεν πληρώνει και ψεύδεται ο Κυριακίδης - 24ωρη απεργία στην Espresso


Oχι μόνο δεν πληρώνει τους εργαζόμενους ο Πέτρος Κυριακίδης -τους χρωστάει Ιούνιο, Ιούλιο και το μισό επίδομα αδείας- αλλά ψεύδεται επικαλούμενος δήθεν συμφωνία των σωματείων με την εργοδοσία. Ο συνεταιρος του Λαυρεντιαδη με μια αυθαίρετη και παντελώς ψευδή ανακοίνωση που ανήρτησε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «ESPRESSO» ισχυρίζεται ότι δήθεν οι εργαζόμενοι, σε συνεργασία με τα συνδικαλιστικά σωματεία τους, συμφώνησαν με την ιδιοκτησία της εφημερίδας για την καταβολή των μισθών τους. Στην ανακοίνωση αναφερόταν πως ο Ομιλος έχει ως «πρωταρχικό μέλημα τη διάσωση της ESPRESSO και τη συνεχή, χωρίς διακοπές, κυκλοφορία του εντύπου».
Κατόπιν ολων αυτών τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ και της ΕΦΕ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας όλων των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων, των τεχνικών και των φωτορεπόρτερ που εργάζονται στην εφημερίδα «ESPRESSO» από τις 6.00 σήμερα το πρωί (Πέμπτη, 9 Αυγούστου) έως τις 6.00 το πρωί της Παρασκευής, 10 Αυγούστου. Οι Ενώσεις καταγγέλλουν την εργοδοσία η οποία επικαλούμενη αδυναμία..

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Με εσωτερικό mail ανακοίνωσαν μειώσεις μισθών στο Star Channel!


Οι τεχνικοί (ΕΤΙΤΑ) καταγγέλλουν τις μεθοδεύσεις της διοίκησης του καναλιού

Η διοίκηση του Τ/Σ STAR CHANNEL δεν παύει ποτέ να μας εκπλήσσει! Μέσω εσωτερικού mail ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους τεχνικούς του σταθμού πως από την μισθοδοσία του Αυγούστου η εταιρία θα προχωρήσει ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ σε τροποποίηση ατομικών συμβάσεων εργασίας εφαρμόζοντας κλιμακούμενες μειώσεις της τάξεως του 9% με 10% (μεσοσταθμικά). Επίσης θα αφαιρεθεί όποιο ποσοστό αύξησης δόθηκε σε εργαζόμενους τεχνικούς μέσω ωριμάνσεων(2ετιών 5ετιών) από την 31-3-2011 και μετά.
Η επίσημη αιτιολογία ή πρόφαση αν θέλετε, είναι η… ισότητα που πρέπει να υπάρχει μεταξύ όλων των εργαζομένων αφού από αυτήν την ημερομηνία και μετά οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του σταθμού (δημοσιογραφικό και διοικητικό προσωπικό) υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις με μειώσεις και πάγωμα μισθών. Και όλα αυτά χωρίς η διοίκηση να ζητήσει και να πάρει τις υπογραφές των εργαζομένων καθώς όπως υποστηρίζει οι..

Μετά τα εξώδικα και τις μηνύσεις ο Μαρινάκης επέστρεψε στους Αλαφούζους το ποσοστό του στον ΣΚΑΪ

Επειτα από πολλές διακυμάνσεις έλαβε τέλος η επιχειρηματική συνύπαρξη του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον όμιλο Αλαφούζου. Ο εφοπλιστής έλυσε τη συνεργασία με τον Γιάννη Αλαφούζου, αποχωρώντας από το μετοχικό σχήμα του ΣΚΑΪ. Ο Μαρινάκης επέστρεψε στους Αλαφούζους το 13% που κατείχε στο Φάληρο έναντι περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ.
Η συνεργασία στο Φάληρο ήταν πάντα προβληματική ενώ ο προεδρος του Ολυμπιακού με εξώδικό του, πριν από ενάμισι μήνα, είχε εκφράσει την πλήρη διαφοροποίησή του από εκείνες τις επιλογές και τις τακτικές του Γιάννη Αλαφούζου που εκθέτουν τον ΣΚΑΪ και έχουν αρνητικό αντίκτυπο το μετοχικό σχήμα του τηλεοπτικού σταθμού.
Ο Β. Μαρινάκης τότε έκανε λόγο για διαδοχικά κρούσματα έλλειψης δεοντολογίας και αντικειμενικότητας ενώ στρεφόταν κατά της διοίκησης και του ειδησεογραφικού τμήματος κατηγορώντας τους για μεροληψία και προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης.
Επίσης ο εφοπλιστής είχε υποβάλει και μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον των Γιάννη Αλαφούζου, Χρήστου Παναγόπουλου και

Κόβονται τα οικονομικά φύλλα της Δευτέρας


Τέλος για τις δευτεριάτικες εκδόσεις των οικονομικών εφημερίδων! Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός Επικρατείας Σίμος Κεδίκογλου αποδέχθηκε τη σχετική πρόταση των εκδοτών και θα προχωρήσει σε ρύθμιση που θα ορίζει ότι οι εφημερίδες που θα έχουν δικαίωμα δημοσίευσης ισολογισμών θα πρέπει να έχουν 5 εκδόσεις την εβδομάδα (τέσσερις καθημερινές + μία σαββατιάτικη) και όχι 6 που ισχύει σήμερα.
Η ρύθμιση προωθείται ενώ η υπόθεση των ισολογισμών βρίσκεται ακόμη στον αέρα (είχαν περάσει οι διατάξεις στον νόμο Διαμαντοπούλου για την κατάργηση των ισολογισμών) και θα επιτρέψει στους εκδότες των οικονομικών εφημερίδων να περιορίσουν το κόστος τους κόβοντας το φύλλο της Δευτέρας, με προφανείς συνέπειες στις αποδοχές των δημοσιογράφων.

Tα εκατομμύρια των τραπεζιτών

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλος απεκάλυψε ότι στέλεχος της ΑΤΕ…φυγάδευσε στο εξωτερικό 10 εκατομμύρια ευρώ.
Ο πρώην (;) Διοικητής της ΑΤΕ κ. Πανταλάκης, δημοσίως είπε ότι αυτός έστειλε 8 εκατομμύρια στο εξωτερικό, τα  οποία δικαιολογούνται και προορίζονταν για την απόκτηση ..περιουσιακού στοιχείου!
Προκύπτουν μια σειρά από ερωτηματικά:
- Πρώτον, Ο κ. Προβόπουλος δεν είναι ..δημοσιογράφος για να ασκείται στο ..ημι-αποκαλυπτικό ρεπορτάζ. Όφειλε, επομένως, να δώσει ..διευθύνσεις, ονόματα και στοιχεία.
- Δεύτερον, ο κ. Προβόπουλος αναφέρονταν στον κ. Πανταλάκη; Αν ναί, τότε υπάρχει μια …ασήμαντη διαφορά 2 εκατομμυρίων! Κάποιος από τους δυο δεν μας λέει όλη την αλήθεια εκτός και αν υπάρχει και ..τρίτο πρόσωπο!
- Τρίτον, αν ότι έκανε ο κ. Πανταλάκης ήταν απολύτως νόμιμο, τότε για ποιό λόγο ο κ. Προβόπουλος ανέφερε το θέμα; Αν πάλι η ενέργεια του Διοικητή της ΑΤΕ δεν ήταν σύννομη, τότε ο ο Διοικητής της ΤτΕ γιατί δεν μας εξήγησε την παρατυπία;
- Τέταρτον, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους ήλεγξαν τις συναλλαγές του κ. Πανταλάκη και τις..

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Το διαδίκτυο και το επικοινωνιακό «βατερλό» της ΝΔ


Το «νεοδημοκρατικό κομμάτι» της κυβέρνησης συνεχίζει να αντιμετωπίζει την επικοινωνία λες και δεν υπάρχει το διαδίκτυο. Όλοι λένε στις κουβεντούλες πόσο ωραίο και πόσο χρήσιμο είναι το Internet, στην πράξη όμως “σκοτώνονται” ποιος θα κάνει πρώτος διαρροή στα διαπλεκόμενα ΜΜΕ και στον κατεστημένο Τύπo... ελαχίστης κυκλοφορίας. Το αποτέλεσμα είναι μόλις βγαίνει η κάθε διαρροή να «κατασπαράζεται» στο διαδίκτυο και η κυβέρνηση να μην ξέρει από που της ήρθε. Κάνουν λες και νομίζουν ότι τώρα που διαλύθηκε το ΠΑΣΟΚ δεν έχουν παρά να καταλάβουν την θέση του στις σχέσεις με τον Τύπο και το ΜΜΕ και ότι έτσι θα ελέγξουν την επικοινωνία και την... κοινωνία. Μιλάμε δηλαδή για πραγματική επικοινωνιακή τραγωδία.
Ακόμα να καταλάβουν αυτό που έχει καταλάβει και ο “τελευταίος” Έλληνας πολίτης. Ότι δηλαδή χωρίς το διαδίκτυο η πολιτική κατάσταση θα ήταν τελείως διαφορετική...

Ποιός φοβάται την Αριστέα Μπουγάτσου;


Την λεηλασία του αρχείου της στην Ελευθεροτυπία καταγγέλλει η δημοσιογράφος Αριστέα Μπουγάτσου, γνωστή για τα αποκαλυπτικά της ρεπορτάζ στην εφημερίδα της Μίνωος. Το αρχείο της Μπουγάτσου περιελάμβανε έγγραφα σημαντικών υποθέσεων τα οποία μάζευε επί χρόνια. Με επιστολή της στο μπλογκ του εκπροσώπου των συντακτών της Ελευθεροτυπίας, της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας και του enet.gr, Πάνου Σώκου, η δημοσιογράφος γνωστοποιεί το «περιστατικό» και αναφέρει συγκεκριμένα:
«Την Κυριακή -29 Ιουλίου 2012-ανακάλυψα πώς λεηλατήθηκε κυριολεκτικά αλλά και επιλεκτικά το μέρος απο το αρχείο μου που είχα αφήσει στην 'Ε' και περιελάμβανε έγγραφα σημαντικών υποθέσεων τα οποία μάζευα επί χρόνια. Η ντουλάπα δεν ήταν παραβιασμένη αλλά βρέθηκε ξεκλείδωτη, τα δε αρχειοθετημένα έγγραφα είχαν ψαχθεί προφανώς επι ώρες καθώς απ' αυτά αφαιρέθηκαν κυρίως στοιχεία λογαριασμών που βρίσκονταν σε πολλλούς φακέλους. Μάλιστα, όποιος ή όποιοι υπαίτιοι, μετά την πράξη τους, αφου συγκέντρωσαν απο κοντινά αλλά και απομακρυσμένα γραφεία άλλων συναδέλφων άσχετα έγγραφα,τα απόθεσαν πάνω απο το λεηλατημένο αρχείο για να καλύψουν το..

«Θερμή» υποδοχή στην ΕΡΤ για τους αποτυχόντες (στις εκλογές), Ασπραδάκη και Αγάτσα


Μας τηλεφωνήσαν και μας είπανε ότι η επιστροφή στην εργασία των αποτυχόντων να επανεκλεγούν Παντελή Ασπραδάκη (ΠΑΣΟΚ) και Αριας Αγάτσα (πρώην ΠΑΣΟΚ και ακολούθως ΝΔ), δεν ήταν και ιδιαιτέρως άνετη. Υπήρξαν αρκετοί στην ΕΡΤ που θυμήθηκαν ότι και οι δύο ψήφιζαν μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους και τους το έδειξαν, όχι απαραίτητα με "κομψό" τρόπο.
Μάθαμε διάφορα για την "υποδοχή" των δύο αποτυχόντων να επανεκλεγούν, από τους συναδέλφους τους, αλλά η ανατροφή μας δεν μας επιτρέπει να τα αναπαράγουμε. Θυμίζουμε ότι όταν ψήφιζαν μνημόνια στη Βουλή, κυκλοφορούσαν στην ΕΡΤ, κηδειόχαρτα και φωτοτυπίες με φέρετρα που τους "ευχαριστούσαν" για το "καλό" που έκαναν στον κλάδο, με υποσχέσεις για ανταπόδοση. Η πρώτη, το εκλογικό φούμο, ήδη συνετελέσθη.

Τίτλοι τέλους για την «Παρασκευή & 13» - Ποιός αγοράζει το Star;


Ανεστάλη η έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Παρασκευή & 13» με αποτέλεσμα περίπου 30 εργαζόμενοι να μείνουν στο δρόμο. Το φύλλο που κυκλοφόρησε την περασμένη Παρασκευή είναι εκτός απροόπτου και το τελευταίο. Τα προβλήματα είναι και σε αυτή την περίπτωση οικονομικά καθώς όπως λέγεται υπήρχε «άνοιγμα» της τάξης των 400.000 ευρώ. Το πιθανότερο είναι ότι ο εκδότης Αιμίλιος Λιάτσος θα κάνει αίτηση για να υπαχθεί η εταιρεία στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα...

Υ.Γ: «Καλά κι ο Βαρδινογιάννης τι κάνει;» ρώτησε κάποιος μόλις μαθεύτηκε το επικείμενο λουκέτο στην Παρασκευή & 13. «Εχει φουρτούνες με το STAR και..

Από πότε οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι λειτουργούν ως αρχισυντάκτες του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ;

Οι αφελείς απορίες του Γ. Κογιάννη - Πότε, από ποιόν και γιατί ζητήθηκε η παραίτηση του διευθυντή ειδήσεων της ΝΕΤ

Πρωτοφανής καβγάς ξέσπασε ανάμεσα στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, υφυπουργό για θέματα Τύπου και Ενημέρωσης Σίμο Κεδίκογλου και του διευθυντή ειδήσεων της ΝΕΤ, δημοσιογράφου  Γ.ιώργο Κογιάννη. Αφορμή στάθηκε η ασυνήθιστη επίθεση που εξαπέλυσε ο Κεδίκογλου προς τη Διεύθυνση Ειδήσεων, χαρακτηρίζοντας τους επικεφαλής της «ανεπαρκείς, γιατί χάνουν ειδήσεις».
Αμεση ήταν η απάντηση του Κογιάννη που διερωτήθηκε «από πότε οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι, κάθε κυβέρνησης, λειτουργούν ως αρχισυντάκτες του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ, όπως τουλάχιστον εμφανίζεται ο κ. Κεδίκογλου;».
Η νέα διοίκηση της ΕΡΤ, που τοποθετήθηκε από τον Κεδίκογλου, προτού ακόμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάνει τη δήλωση περί ανεπάρκειας της Διεύθυνσης Ειδήσεων, είχε ζητήσει την παραίτηση Κογιάννη, χωρίς να εξηγήσει τους λόγους. Ο Κογιάννης όμως..