ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

«Τα ΜΜΕ στην υπηρεσία των τραπεζιτών»



«Σύμφωνα με δημοσιογραφικές έρευνες ξένου, ασφαλώς, μέσου, η Τράπεζα Πειραιώς και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Μιχάλης Σάλλας έχουν επιδοθεί σε επιχειρηματικές δραστηριότητες, οι οποίες είναι, αν μη τι άλλο, αμφιλεγόμενες. Τα ελληνικά ΜΜΕ ωστόσο σιωπούν εκκωφαντικά. Την ίδια στιγμή που ένα θέμα μείζονος κοινωνικού ενδιαφέροντος αποσιωπάται, τα ίδια ΜΜΕ γεμίζουν το χρόνο και τις σελίδες τους με τραπεζική διαφήμιση…»
Tα παραπάνω αναφέρονται στο 8ο τεύχος του περιοδικού UNFOLLOW και στο ρεπορτάζ  του SPY – Jungle Report.
Αλλα θέματα που μπορείτε να διαβάσετε στο UNFOLLOW #8:
- «Το κίνημα πάει διακοπές. Αλλά από Σεπτέμβρη θα γίνει της πουτάνας!», άρθρο της Αφροδίτης Πολίτη
- «Σύνοδος Κορυφής: Que se jodan…», άρθρο του Λεωνίδα Βατικιώτη
- «Η Ιστορία δεν έχει τελειώσει», άρθρο της Έφης Γιαννοπούλου
- Λιάνα Κανέλλη: «Ελπίδα μου η επανάσταση», συνέντευξη στον..

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Πόσο αθώα είναι η αθλήτρια Βούλα Παπαχρήστου;

 Η Χρυσή Αυγή, οι κακές συναναστροφές  και οι ακραίες θέσεις της ελληνίδας πρωταθλήτριας

Λέτε να είχε δίκιο ο κυρ Φώτης της ΔΗΜΑΡ και να επέμενε να τεθεί η Βούλα Παπαχρήστου εκτός της Ολυμπιακής ομάδας των Αγώνων του Λονδίνου; Κι αυτό διότι η ξανθιά αθλήτρια -πέρα από το ρατσιστικό σχόλιο-αστείο(;) για τους Αφρικανούς, που ανήρτησε στο Twitter- όπως αποδεικνύουν φωτογραφίες και σχόλια που έχει ανεβάσει στον προσωπικό της λογαριασμό έχει ακραίες πεποιθήσεις και θέσεις τις οποίες μάλιστα δεν διστάζει να μοιραστεί με τους «followers» της:
Την επομένη του ρατσιστικού tweet για τους Αφρικανούς και τα κουνούπια, η Βούλα Παπαχρήστου έγραψε στο Twitter, χωρίς καμμιά διάθεση απολογίας: «Έτσι είμαι εγώ. ΓΕΛΑΩ! Δέν είμαι CD ΝΑ ΚΟΛΛΑΩ!!! ΚΙ αν κάνω λάθη, ΔΕΝ ΚΑΝΩ... REPLAY! Συνεχίζω μπροστά, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟ PLAY!!! :-)». Λίγες ημέρες νωρίτερα η αθλήτρια είχε αναρτήσει μια φωτογραφία με ένα όπλο(!), το οποίο είχε πάνω του χαραγμένη..

Κινητοποιήσεις και στην τηλεόραση του Alpha για την εργασιακή σφαγή


Κατέφθασε όπως αναμενόταν η θύελλα και στην τηλεόραση του Alpha. Αναμένεται η διανομή των ιδιωτικών συμφωνητικών , ανάλογων αυτά του ραδιοφώνου. Μειώσεις μισθών κατά περίπτωση και ατόμου, διαφορετικές κάθε φορά από 5% ως και 30%, αποχώρηση-οικειοθελή(!) για όσους δεν υπογράψουν, απολύσεις, κ.λ.π., κ.λ.π. Σήμερα Πέμπτη είναι προγραμματισμένη γενική συνέλευση στην Κάντζα και την Παρασκευή πραγματοποιείται η απεργία της ΕΣΗΕΜΘ για το λουκέτο στο γραφείο της Θεσσαλονίκης.
Είναι φανερό πως η ολοκλήρωση της μετακόμισης του Alpha group από την Κάντζα στο Κορωπί, στο στούντιο Pro , θα βρει το κανάλι με εντελώς διαφορετικές εργασιακές συνθήκες.
Εν τω μεταξύ η ΕΣΗΕΑ συζητά την προκήρυξη στάσης εργασίας την Παρασκευή και υπάρχει πρόταση για 24ωρες απεργίες από Δευτέρα. Η Δευτέρα βέβαια είναι το όριο της διοίκησης για να μπουν οι υπογραφές στα ιδιωτικά συμφωνητικά με..

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Οταν ο Γιάννης Βλαστάρης «έφαγε» τον Νίκο Σίμο από τη θέση του διευθυντή


Μια ξεχασμένη ιστορία που αποκαλύπτει γιατί οι δυό τους δεν θα μπορούσαν να συνυπάρξουν στην ΕΡΤ

Η υποψηφιότητα του δημοσιογράφου Γιάννη Βλαστάρη για την ΕΡΤ από την αρχή που έπεσε στο τραπέζι ήταν προβληματική. Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα με ανάρτησή μας είχαμε αναφερθεί στις ενστάσεις του Μαξίμου…
Σήμερα θα αποκαλύψουμε τους βαθύτερους λόγους – μεταξύ άλλων φυσικά, για τους οποίους η υποψηφιότητα Βλαστάρη δεν θα μπορούσε να έχει μέλλον, από τη στιγμή που ο δημοσιογράφος Νίκος Σίμος ήταν ο μόνος που έχει «κλειδώσει» για την ΕΡΤ! Η μικρή ιστορία που ακολουθεί στην ουσία αποκαλύπτει γιατί ο Νίκος Σίμος και ο Γιάννης Βλαστάρης δεν θα μπορούσαν να συνυπάρξουν:
Οι δύο δημοσιογράφοι πρωτογνωρίστηκαν και συνεργάστηκαν  πριν περίπου 20 χρόνια στο ιστορικό περιοδικό «ΕΝΑ», όταν αυτό..

«Δίδυμο» Καλημέρη - Σίμου στην ΕΡΤ. Και η Μαγιάση αρωγός στη νέα προσπάθεια!


Ο Τζόνι Καλημέρης επιστρέφει για μια ακόμη φορά στην ΕΡΤ, αυτή τη φορά ως πρόεδρος, με το δημοσιογράφο Νίκο Σίμο να αναλαμβάνει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου. Οι ιθύνοντες προχώρησαν στην επιλογή Καλημέρη όταν και «ναυάγησε”» η περίπτωση του Γιάννη Βλαστάρη, για τη θέση του προέδρου στην κρατική ραδιοτηλεόραση.
Στο νέο ΔΣ της ΕΡΤ που προήλθε από διεργασίες μεταξύ των 3 κομμάτων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ) που στηρίζουν την κυβέρνηση, συμμετέχουν, ως μέλη ακόμη οι Νίκος Τέλλης, ως εκπρόσωπος του υπουργείου οικονομικών, οι δημοσιογράφοι Ένυ Μαγιάση (εχει πείρα στην κρατική τηλεόραση απο τη δεκαετία του 80) και Τέλης Σιαμαντάς και ο πρόεδρος της εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, Χάρης Παπαδόπουλος.
Εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ είναι ο Αρίστων Κοντιζάς με αναπληρωτή τον Συμεών Σαζιακόγλου.

Ο Μπόμπολας εκβιάζει τώρα με «λουκέτο» στην Goal News

Σε νέες μεθοδεύσεις προχωρά ο Φώτης Μπόμπολας, προκειμένου να υποχρεώσει τους εργαζόμενους της εφημερίδας GOAL NEWS να συναινέσουν στις εξαιρετικά μεγάλες μειώσεις των αποδοχών τους.
Σε κλίμα απαξιωτικό ο Μπόμπολας, ζητεί νέες απολύσεις από τους διευθυντές της εφημερίδας, ενώ απαιτεί, όσοι γλιτώσουν από το «πογκρόμ» των απολύσεων, να υποχρεωθούν να προσφέρουν επιπλέον και την εργασία τους αμισθί στον ραδιοφωνικό σταθμό SENTRA FM.
Η εργοδοσία προβάλλει δε την απειλή ότι θα κλείσει τελικά την εφημερίδα, και δηλώνει ότι έχει συναντήσεις με ενδιαφερόμενους αγοραστές, που είναι, όπως λέει, οι «φερέγγυοι» Ανδρουλιδάκης και Γέρου, οι οποίοι «έχουν διαπρέψει» στο χώρο των ΜΜΕ με τη γνωστή σε όλους πορεία τους...

Ο Κυριακίδης εμπαίζει τους εργαζόμενους και οδηγεί σε απαξίωση τα Μέσα που ελέγχει


Αγνοείται η τύχη του εγγράφου που υποτίθεται ότι θα έφευγε από τη νομική υπηρεσία του Πέτρου Κυριακίδη και με το οποίο η εργοδοσία θα ζητούσε να υπάρξει ελεγχόμενη ροή χρημάτων από δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι της εφημερίδας Espresso και του ραδιοφωνικού σταθμού Flash. Ο Κυριακίδης είχε εκδηλώσει την πρόθεση να καταθέσει σχετικό αίτημα στον εισαγγελέα.
Η κατάσταση στα Μέσα του Κυριακίδη είναι έκρυθμη με τους εργαζόμενους να βρίσκονται στα κάγκελα -εξ αιτίας της παράνομης κι αντεργατικής συμπεριφοράς της εργοδοσίας- και τις Ενώσεις να προχωρούν σε κινητοποιήσεις. Ηδη έχει εξαγγελθεί 48ωρη απεργία όλων των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα Espresso. Απλήρωτοι είναι και οι εργαζόμενοι στην Athens News του ομίλου Κυριακίδη όπου και εκεί υπάρχουν απεργιακές κινητοποιήσεις.
Αυτό που ακούγεται έντονα στα δημοσιογραφικά γραφεία είναι ότι ο Κυριακίδης με τη στάση του επιδιώκει να εξαναγκάσει τους εργαζόμενους (όσους έχουν απομείνει) σε παραίτηση και όταν (και αν) εξοικονομήσει χρήματα να τα διαθέσει μόνο για..

Ο Κοντομηνάς απολύει εργαζόμενους στον ALPHA και «παίζει» με την άδεια του καναλιού


Σε απολύσεις στην περιφέρεια προχώρησε αιφνιδιαστικά η διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA και μάλιστα τη στιγμή που οι εργαζόμενοι βρίσκονταν σε καλοκαιρινή άδεια. Είναι γνωστό ότι ο Κοντομηνάς διαθέτει άδεια πανελλαδικής εμβέλειας και προϋπόθεση για τη χρήση της συχνότητας και τη χορήγηση της αδείας είναι η πανελλαδική ειδησεογραφική κάλυψη με επαγγελματίες δημοσιογράφους. Oι απολύσεις αυτές, πέραν του ότι παραβιάζουν τις προϋποθέσεις χρήσης του δημοσίου αγαθού των συχνοτήτων, έχουν δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία και στους εργαζόμενους της Αθήνας. Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί την άμεση ανάκληση των απολύσεων και καλεί τη διοίκηση του ALPHA να μην υποβαθμίζει το δημοσιογραφικό προϊόν και να μην καλλιεργεί κλίμα φόβου και..

Μια πρώτη νίκη για τους εργαζόμενους και τους απολυμένους των Metropolis


«Από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την εργοδοτική αυθαιρεσία, και στη συνέχεια με την εργοδοτική ασυδοσία του Ανδρέα (Μάκη) Κουρή - ιδιοκτήτη της άλλοτε κραταιάς αλυσίδας καταστημάτων Metropolis - είχαμε αντιληφθεί ότι εμείς οι εργαζόμενοι και οι απολυμένοι μόνο αν κινηθούμε όλοι μαζί, συντονισμένα και σε όλα τα επίπεδα, με κάθε προσφερόμενο τρόπο, μπορούμε να πετύχουμε την καταβολή των μισθών και των αποζημιώσεών μας.» Αυτό αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι και οι απολυμένοι στα καταστήματα Metropolis του Α. Κουρή που επισημαίνουν: «Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα αντισταθήκαμε στην επίθεση που δεχτήκαμε, απαντώντας με κλιμακούμενες κινητοποιήσεις. Οργανώνοντας συγκεντρώσεις έξω από τα καταστήματα και κατάληψη στα γραφεία της επιχείρησης. Πραγματοποιώντας πορεία διαμαρτυρίας μέσα στο εμπορικό κέντρο Mall και παρεμβαίνοντας στη φιέστα της απονομής των μουσικών βραβείων MAD.
Και, βέβαια, ακολουθήσαμε και τη δικαστική οδό, δεδομένου ότι ο Ανδρέας Κουρής παρανομεί κατ’ εξακολούθηση μη καταβάλλοντας τόσο τους μισθούς μας (που αυτή τη στιγμή πλησιάζουν τους 5 μήνες) όσο και..

Οι εργαζόμενοι της Ισοτιμίας καταγγέλλουν Λαυρεντιάδη – Τσιρογιάννη


Την επανειλημμένη ασυνέπεια της ιδιοκτησίας ως προς την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στην πολύπαθη εφημερίδα ΙΣΟΤΙΜΙΑ που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι σήμερα το μεσημέρι (Τετάρτη 25/7). Οι εργαζόμενοι κατηγορούν τον εκδότη διευθυντή Γιώργο Τσιρογιάννη (γνωστού και από την Αυριανή) ότι ουδέποτε τήρησε με συνέπεια τα χρονοδιαγράμματα πληρωμής, για τα οποία είχε δεσμευθεί, ενώ τον καταγγέλλουν και για τακτική απειλών και εκβιασμών καθώς, όπως λένε, δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε αναστολή έκδοσης της εφημερίδας και σε έκδοση νέου φύλλου!
Οι εργαζόμενοι της ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ υπενθυμίζουν ότι στο τέλος Ιουλίου θα οφείλονται στους μισθωτούς της επιχείρησης το 60% των αποδοχών Μαίου και το 100% των αποδοχών Ιουνίου – Ιουλίου. Παρομοίως, οφείλεται το 100% των απολαβών Μαρτίου – Απριλίου – Μαίου – Ιουνίου – Ιουλίου στους δημοσιογράφους που αμείβονται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών. Οι εργαζόμενοι της ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ ζητούν την αποσαφήνιση των προθέσεων της Διοίκησης και του πραγματικού ιδιοκτήτη Λαυρέντη Λαυρεντιάδη όσον αφορά το μέλλον της εφημερίδας. Άλλωστε, από τα «ταμεία» του συγκεκριμένου επιχειρηματία..

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Σε Ισραηλινούς πουλάει ο Βαρδινογιάννης, μέτοχος στο kontra ο Χατζηνικολάου


Σημαντικές εξελίξεις κυοφορούνται, λέει, στην τηλεοπτική αγορά. Στο επίκεντρο αυτή τη φορά των διαρροών, η είσοδος ισραηλινών επενδυτών στο STAR, η αλλαγή μετοχικής σύνθεσης στο kontra Channel και η επανεργοποίηση της συχνότητας του Alter.
 Για το kontra ακούγεται ότι οι συζητήσεις του Γιώργου Κουρή με τον Νίκο Χατζηνικολάου βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο με τον εκδότη της Real News να βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του 50% του μετοχικού κεφαλαίου του καναλιού. Ο Χατζηνικολάου το τελευταίο διάστημα επιθυμεί διακαώς να αποκτήσει τηλεοπτική στέγη και όπως ακούγεται υπάρχει και αίτημα, που διακινείται αρμοδίως, για χορήγηση τηλεοπτικής συχνότητας.
Σχετικά με τον τηλεοπτικό σταθμό STAR, γίνεται λόγος για πωλητήριο αφού το προηγούμενο διάστημα έκανε την εμφάνισή του στις εγκαταστάσεις του σταθμού ισραηλινός επενδυτής με σκοπό την εξαγορά του καναλιού! Ο ενδιαφερόμενος επενδυτής Ισραηλινής καταγωγής -σύμφωνα με πληροφορίες..

Ο Αλαφούζος ξεπουλάει - Βγάζει στο σφυρί και τη θαλαμηγό του για 16 εκατ. ευρώ…


Ξεπουλάει ο Γιάννης Αλαφούζος και βγάζει στο σφυρί και το υπερπολυτελές σκάφος του «Ερμής 2». Το αφεντικό του ΣΚΑΪ φαίνεται πως είτε έχει ανάγκη από ρευστό είτε σχεδιάζει να αντικαταστήσει το πανάκριβο «παιχνιδάκι» του με κάποιο άλλο…
Ο Αλαφούζος, μέσω αγγελίας στο εξωτερικό, ζητάει ούτε λίγο ούτε πολύ 16 εκατομμύρια ευρώ για την «πιο γρήγορη» θαλαμηγό στον κόσμο. Το «Ερμής 2» -όπως έγραψε ο Δ. Θανάσουλας στην εφημερίδα «δημοκρατία»- είχε κοστίσει στον ιδιοκτήτη του όταν το αγόρασε περισσότερα από 22 εκατομμύρια ευρώ!
Κατά τα άλλα ο Αλαφούζος κόβει μισθούς των 1.000 ευρώ, καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις και απολύει εργαζόμενους γιατί υπάρχει κρίση και το «μαγαζί δεν βγαίνει»…

Υ.Γ: Ελέγχονται ως ανακριβείς οι φήμες που θέλουν τον Αλαφούζο να πουλάει τη θαλαμηγό για να..