ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Μαζικές «εκκαθαρίσεις» στον ΑΝΤ1 FM και στον Flash

- Ποιοι απολύθηκαν από τους δύο ραδιοσταθμούς - Γενική συνέλευση των εργαζομένων την Δευτέρα στα γραφεία του ομίλου ΑΝΤ1

Σε μαζικές «εκκαθαρίσεις» εργαζομένων προχώρησε η εργοδοσία στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΑΝΤ1 και Flash με τη Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ να καταγγέλλει τις απολύσειςκαι να καλεί σε ετοιμότητα.
Στον ΑΝΤ1 FM χθες ανακοινώθηκαν οι απολύσεις δύο ηχοληπτών, της Μαίρης Αυγερινοπούλου, καθώς και των ραδιοφωνικών παραγωγών Παναγιώτη Λιάκου, Δημήτρη Γιαννουλόπουλου (οι δύο «Αδιαβροχοι») καθώς και του Δημήτρη Σούλτα.
Στο ραδιοφωνο του ΑNT1 επίκεινται κι άλλες απολύσεις καθώς ο Δανός σύμβουλος Ερικ Χάνσεν έχει πάρει εντολή να μην «χαριστεί» σε κανέναν...
Την ίδια ώρα στον στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash έγιναν 18 απολύσεις. Ανάμεσα στους εκδιωχθέντες και..

Κανονικά η Espresso στα περίπτερα


Κανονικά σήμερα η εφημερίδα  ESPRESSO στα περίπτερα καθώς ο Πέτρος Κυριακίδης μετά την προκήρυξη απεργίας, έβαλε το χέρι στην τσέπη και εξόφλησε τις δεδουλευμένες αποδοχές των δημοσιογράφων, διοικητικών και τεχνικών τύπου για τον μήνα Μάιο.
Κατόπιν αυτού τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ αποφάσισαν την αναστολή της απεργίας που είχε προκηρυχθεί από τις 14.00 της Παρασκευής, 29 Ιουνίου 2012 έως τις 14.00 του Σαββάτου, 30 Ιουνίου 2012.
Βέβαια από τη Δευτέρα μπαίνει άλλος μήνας και θα πρέπει..

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Ο Κώστας Βαξεβάνης και τα μαύρα γιλέκα του Μάκη

Γιατί ο πάλαι ποτέ Δημοσιογράφος και νυν επιχειρηματίας Τριανταφυλλόπουλος θύμωσε με το Κουτί της Πάνδωρας

Κίτρινος Τύπος εναντίον Κώστα Βαξεβάνη! Σχεδόν μια ολόκληρη εκπομπή στο EXTRA 3 αφιέρωσε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος για να επιτεθεί στον δημοσιογράφο-δημιουργό των εκπομπών της κρατικής τηλεόρασης «Το Κουτί της Πανδώρας». Κι αυτό διότι ο Βαξεβάνης  στην τελευταία του εκπομπή  την περασμένη Τρίτη τόλμησε να αποδομήσει τα… θαυματουργά νανοβιονικά(;) γιλέκα που πουλάει ο Μάκης μέσα από το «μαγαζί» της Ζούγκλας κι έχει γίνει πάμπλουτος.
Ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε λόγο για μαιμού δημοσιογράφους και μαιμού έρευνες και επί τούτου επιστράτευσε και τον Γ. Σούρλα για να..

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

«Αν η Σπανοπούλου είναι ο εχθρός, η παραίτησή μου στη διάθεσή τους...»

- Τι αναφέρει η πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ σε δήλωση συγγνώμης(;)
 – Μέχρι το 2014 μπορεί να καταβάλει συντάξεις και παροχές το Ταμείο!

Συγγνώμη ζητάει με δήλωσή της η πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ Ελένη Σπανοπούλου, που διευκρινίζει ότι «ο ΕΔΟΕΑΠ δεν κατέρρευσε  αλλά κινδυνεύει σοβαρά  από το «κούρεμα», την αδιαφανή διαχείριση των Αποθεματικών του από την Τράπεζα Ελλάδος και αποδεδειγμένα διοικητικά λάθη στο πάλαι ποτέ εύρωστο  παρελθόν του».
Παρόλα αυτά όμως η Ελ. Σπανοπούλου διαβεβαιώνει ότι το Ταμείο «είναι σε θέση να καταβάλει κανονικά τις Συντάξεις, να  παρέχει υψηλής Ποιότητας  Περίθαλψη  και να στηρίζει με κοινωνικές παροχές  τους 20.000 ασφαλισμένους του για το 2012  μέχρι και  το 2014»!..
Η πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ στη δήλωσή της καταγγέλλει τον Γιώργο Φιλιππάκη για βιαιοπραγία εναντίον της καθώς ισχυρίζεται ότι «χτύπησε την ίδια και άλλους συναδέλφους»...
Η Ελ. Σπανοπούλου προβαίνει σε πολλές διαβεβαιώσεις (για τα αποθεματικά) που δυστυχώς πλέον δεν βρίσκουν ευήκοα ώτα…
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο..

Απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι σε Αυριανή, Αδέσμευτο και Espresso

Τι έγιναν τα λεφτά από τις πολυσέλιδες εκδόσεις με τη δημοσίευση των ισολογισμών;

Την αντεργατική, παράνομη και κατάφωρα καταχρηστική συμπεριφορά των εργοδοτών αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε πολλές επιχειρήσεις Μέσων Ενημέρωσης. Τα πιο τρανταχτά παραδείγματα είναι αυτά των εφημερίδων ΑΥΡΙΑΝΗ, ESPRESSO και ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ.
-Στην εφημερίδα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ με νέα συμφωνία, που υπογράφηκε χθες μεταξύ του Δημήτρη Ρίζου και εκπροσώπων των Ενώσεων Συντακτών, Προσωπικού και Τεχνικών Τύπου ο εκδότης δεσμεύθηκε ότι στις 4 Ιουλίου θα καταβάλει στους εργαζόμενους έναν μισθό από τους τέσσερις οφειλόμενους. Στα ταμεία του Δ. Ρίζου όπως και..

Απάντηση του Δημήτρη Ψαρρά στον Γ. Παπαδόπουλο - Τετράδη


O δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς μας έστειλε με mail (το είδαμε με καθυστέρηση) απάντηση για την ανάρτησή μας σχετικά με τους ισχυρισμούς του Γ. Παπαδόπουλου – Τετράδη. Επειδή η ανάρτηση για τον Τετράδη αναφερόταν (εκτός της Αφροδίτης Πολίτη) και στο πρόσωπό του κατά τρόπο συκοφαντικό, όπως λέει, φιλοξενούμε και την απάντησή του Δ. Ψαρρά.

Ο καιρός των συκοφαντών

του ΔΗΜΗΤΡΗ ΨΑΡΡΑ

Απαντώντας σε κείμενο της Αφροδίτης Πολίτη σχετικά με την Ελευθεροτυπία, ο μέχρι πρότινος διευθυντής έκδοσης της εφημερίδας κ. Παπαδόπουλος Τετράδης, ξεσπάει σε έναν απίστευτο οχετό λάσπης εναντίον της δημοσιογραφικής ομάδας Ιός και ειδικά εναντίον μου, επικαλούμενος σημεία και τέρατα και συκοφαντώντας ανοιχτά όχι μόνο εμάς, αλλά και ολόκληρο τον πολύμηνο αγώνα των εργαζομένων της Χ.Κ. Τεγόπουλος, υπαινισσόμενος ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η απεργία μας που αποφασίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία όλων των εργαζομένων της εταιρείας υπήρξε σωτήρια για την …εργοδοσία.
Ας μην παρεξηγηθώ. Δεν θίγομαι από τη βαθιά απέχθεια και το ξέχειλο μίσος που αποπνέει το γραπτό του κ. τέως διευθυντή. Είναι αλήθεια ότι μας χωρίζει ένα πολιτικό και δημοσιογραφικό χάος και μπορώ να αντιληφθώ την ανήμπορη λύσσα που θα αισθάνθηκε κάποιες φορές όταν έβλεπε να δημοσιεύονται οι έρευνές μας, τις οποίες με τέτοια βδελυγμία αποτάσσεται. Αλλά αυτό ήταν η συνταγή της παλιάς καλής Ελευθεροτυπίας. Η δυνατότητα συνύπαρξης τόσο αντίθετων απόψεων όσο..

Απάντηση σε «δυσφημιστικά δημοσιεύματα για την απεργιακή Ελευθεροτυπία»


Συνέχεια στη διαμάχη ανάμεσα στους πάλαι ποτέ «ενωμένους σαν γροθιά» εργαζόμενους στην ΧΚ Τεγόπουλος 

«(...)H επιτυχία και ο αντίκτυπος των τελευταίων απεργιακών φύλλων της Ελευθεροτυπίας, θορύβησε πολλούς. Αλλα μέχρις εδώ. Ευχόμαστε σε όσους επιχειρούν μια άλλη εκδοτική προσπάθεια καλή επιτυχία και καλό ταξίδι στη περιπέτεια της ενημέρωσης. Χρειαζόμαστε άλλωστε θέσεις εργασίας και εναλλακτικές πηγες πληροφόρησης, στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε. Ομως το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και την έντιμη μάχη για την επιβίωση σε καιρούς αντιξοους, δεν το παραχωρούμε σε κανένα, παλιό, ή όψιμο τιμητή».
Ετσι τελειώνει η απάντηση* της εργασιακής και της συντακτικής επιτροπής της Μίνωος με αφορμή , όπως λένε,  «δυσφημιστικά δημοσιεύματα για την απεργιακή Ελευθεροτυπία που εκδίδουν οι επί 11 μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι της, τα οποία διαστρεβλώνουν πλήρως την πραγματικότητα»...
Φανταζόμαστε πως ανάμεσα στα «δυσφημιστικά» δημοσιεύματα περιλαμβάνονται..

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Κάποιοι στέλνουν τον Γιάννη Μιχελάκη στην Αγία Παρασκευή...


-Ποιοί δημοσιογράφοι παρακαλάνε για εκπομπές και θέσεις (αργόμισθων) συμβούλων στην ΕΡΤ;

- Ποια ονόματα ακούγονται για την προεδρία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης

Από την Συγγρού στην Αγία Παρασκευή ο Γιάννης Μιχελάκης; Εντονο παρασκήνιο έχει αναπτυχθεί γύρω από τη μη αξιοποίηση Μιχελάκη σε κάποιο κυβερνητικό πόστο ενώ οι φήμες για μεταφορά του στο Ινστιτούτο Καραμανλή δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Μια άλλη διαρροή όμως κάνει λόγο για άνοδο του Γ. Μιχελάκη στην Αγία Παρασκευή καθώς πολλοί είναι εκείνοι που θα ήθελαν να δουν τον μέχρι πρότινος ισχυρό άνδρα της Συγγρού και εξ απορρήτων του Αντώνη Σαμάρα, να «θάβεται» στο πόστο του προέδρου της ΕΡΤ. Κάποιοι αντιτείνουν ότι ο Μιχελάκης είναι από τους ελάχιστους που γνωρίζουν την τηλεόραση και πως θα είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.
Την ίδια ώρα πολλοί δημοσιογράφοι συνωστίζονται στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού. Και ο λόγος φυσικά δεν είναι η κάλυψη του ρεπορτάζ, αλλά...

Ο Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης απαντά στην Πολίτη: Όταν η εμπάθεια λασπώνει τη δημοσιογραφία και την αριστερά

Πριν από λίγες ημέρες οι zoornalistas έλαβαν με mail κείμενο της Αφροδίτης Πολίτη «για τα "τύποις απεργιακά" φύλλα της Ελευθεροτυπίας με γενναίες δόσεις ομφαλοσκόπησης για ένα θέμα που δυστυχώς ξεπερνά το δημοσιογραφικό μικρόκοσμο», όπως έγραφε χαρακτηριστικά.
Στο κείμενο που οι zoornalistas δημοσίευσαν, υπήρχαν αναφορές και στα ονόματα του πρώην διευθυντικού στελέχους Γιώργου Παπαδόπουλου – Τετράδη (του γνωστού Καιρού της«Ε») και του σκιτσογράφου Στάθη Σταυρόπουλου. Η Αφροδίτη Πολίτη τους κατηγορούσε ότι «στις γενικές συνελεύσεις τους πρώτους μήνες της "απληρωσιάς", καταψήφιζαν τις προτάσεις για απεργία, στο όνομα του "δημοσιογραφικού λειτούργηματος" για το καλό της αντιμνημονιακής ενημέρωσης».
Επίσης στο κείμενο ανέφερε ότι «κατόπιν, όπως άλλοι, αποχώρησαν με ελαφρά πηδηματάκια και μπράβο τους, αλλά όσο μας τιμούσαν με την παρουσία τους καταψήφιζαν τις απεργίες - ο Τετράδης μάλιστα ψήφιζε για το δικαίωμα της απλήρωτης εργασίας των άλλων από την προνομιακή θέση του συνταξιούχου διευθυντή».
Στην Αφροδίτη Πολίτη απάντησε με σκληρή γλώσσα ο πρώην διευθυντής..

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

H υπόθεση του ΕΔΟΕΑΠ ίσως αποδειχτεί καταλύτης και για άλλα Ταμεία

Tης Χριστίνας Κοψίνη

Η υπόθεση του ασφαλιστικού φορέα επικούρησης και υγείας των δημοσιογράφων (ΕΔΟΕΑΠ) και η επεισοδιακή γενική συνέλευση των μετόχων–ασφαλισμένων του το περασμένο Σάββατο δεν αποτελεί εσωτερική υπόθεση του κλάδου. Αντιθέτως, αφορά όλα ανεξαιρέτως τα ασφαλιστικά ταμεία, τις διοικήσεις και τα σωματεία που αρκούνται να συμμετέχουν διά των εκπροσώπων στις διοικήσεις, αρνούμενα να αντιμετωπίσουν την κατάρρευση των διαθεσίμων, περιορίζοντας την παρέμβασή τους σε έναν καταγγελτικό λόγο.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η έντονη αμφισβήτηση των επιλογών της 9μελούς (πολυπαραταξιακής) διοίκησης (η οποία, για την άντληση 25 εκατ. ευρώ, προχώρησε σε ρευστοποίηση «κουρεμένων» ομολόγων, μετατρέποντας τη δυνητική ζημία από το PSI σε πραγματική), η καταψήφιση του απολογισμού και του προϋπολογισμού μπορεί να αναδειχθούν η κατάλληλη αφορμή για να αρχίσει μια σοβαρή συζήτηση, έστω και στο παρά πέντε.
Ομως, αυτή η συζήτηση θα είναι λειψή, αν εκτός από τη..

Ο αδελφικός φίλος του Βενιζέλου και η άγνοια νόμου του εξωχώριου (τέως) υφυπουργού

Είχε βουίξει το διαδίκτυο για τις offshore εταιρείες του νέου υφυπουργού Ναυτιλίας Γιώργου Βερνίκου. Ο εφοπλιστής ανέλαβε υφυπουργός παρότι ως επιχειρηματίας είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και παρά το γεγονός ότι το πορτοφόλι του το έχει σε offshore στον φορολογικό παράδεισο των Νήσων Μάρσαλ – όπως άλλωστε και κάθε Έλλην εφοπλιστής που σέβεται τον εαυτό του...
Ο αδελφικός φίλος του Ευ. Βενιζέλου, Γ. Βερνίκος οδηγήθηκε τελικά σε παραίτηση μετά και τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξωχώριες εταιρείες του εφοπλιστή. Ο Γ. Βερνίκος δικαιολογήθηκε επικαλούμενος άγνοια νόμου και συγκεκριμένα του νόμου 3849/2010 (άρθρο 6) που αναφέρει ότι απαγορεύεται ρητά υπουργοί και εν γένει πολιτικά πρόσωπα να συμμετέχουν σε εξωχώριες (offshore) εταιρίες. Σε περίπτωση μάλιστα παραβίασης αυτού του νόμου προβλέπονται βαρύτατες ποινές και..

ΠΟΕΣΥ: Παραιτηθείτε κυρία Σπανοπούλου!..

Σε προτροπή προς τη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ να παραιτηθεί, προχώρησε το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) ώστε να αποκατασταθεί το κλίμα ηρεμίας στον Οργανισμό και να υπάρξει άμεση εκλογή νέας διοίκησης, σύμφωνα και με το καταστατικό που επικαλείται συνεχώς η πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, Ελένη Σπανοπούλου.
Με αφορμή την αποκάλυψη της μεγάλης κλοπής των αποθεματικών του ΕΔΟΕΑΠ, που από 115 εκατομμύρια ευρώ προ «κουρέματος» PSI στις 09/03/2012, έιναν 56 εκατομμύρια ευρώ μετά PSI, για να απομείνουν μόνο 5,6 εκατομμύρια ευρώ στις 7 Ιουνίου, σύμφωνα με γραπτή ενημέρωση της ΤτΕ, το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
• Ζητά να επιστρέψουν κυβέρνηση και ΤτΕ τα αποθεματικά του Ταμείου.
• Απαιτεί την άμεση κάλυψη των αναγκών του Ταμείου με ευθύνη της κυβέρνησης.
• Καλεί τους εργοδότες-επιχειρηματίες να εξοφλήσουν τις παρακρατημένες εισφορές, που δεν τις..

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Τι κρύβει η μη αξιοποίηση Μιχελάκη και ποιος ο ρόλος του «Εξαρχειώτη» που σπούδασε στη Μόσχα


Το πρόβλημα υγείας του Β. Ράπανου, οι «Αβραμόπουλοι» της Συνόδου Κορυφής και το άνοιγμα στους Ρώσους

 Τελικά ο τραπεζίτης Βασίλης Ράπανος δεν αποδέχτηκε την πρόταση για να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών επικαλούμενος το γνωστό πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί χρόνια (κάντε κλικ στην εικόνα αριστερά για να διαβάσετε την επιστολή του προς τον Σαμαρά). Οι Σαμαράς , Βενιζέλος και Κουβέλης τρέχουν τώρα να βρουν άλλον στη θέση του. Μπορεί βέβαια να τον έχουν ήδη βρει καθότι πολλοί μιλάνε για «στημένο παιχνίδι» αφού ο Ράπανος είχε αρνηθεί από την αρχή να είναι υπουργός καθώς, πέρα από το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε, είχε θέσει όρους και προϋποθέσεις για να συμμετέχει στην κυβέρνηση.
Την ίδια ώρα στις Βρυξέλλες -στη θέση του Σαμαρά- θα πάει ο Κάρολος Παπούλιας καθώς μόνο αρχηγοί κρατών και πρωθυπουργοί μπορούν να συμμετέχουν σε Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και όχι «διάφοροι Αβραμόπουλοι» όπως έλεγε χαρακτηριστικά παλιός ευρωβουλευτής.
Εκπληξη έχει προκαλέσει σε κάποιους σκεπτόμενους Ελληνες η μη αξιοποίηση του Γιάννη Μιχελάκη σε κυβερνητικό πόστο ενώ αντίθετα..

Η «μοιραία Ελένη» συγκαλεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο


Επικαλούμενο το Καταστατικό το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ συνέρχεται σε έκτακτη συνεδρίαση, μετά τις εξελίξεις στη Γενική Συνέλευση της 23ης Ιουνίου. Το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ «εκφράζει τη λύπη του για τα έκτροπα καταδικάζοντας κάθε μορφής βία από όσους την άσκησαν».
Η Πρόεδρος του Οργανισμού, Ελένη Σπανοπούλου (η «μοιραία Ελένη») συγκαλεί έκτακτο Δ.Σ με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη «την εκτίμηση της κατάστασης και τη λήψη αποφάσεων, με γνώμονα τη νομιμότητα, το συμφέρον του Οργανισμού και των 20.000 ασφαλισμένων μελών του, τις οποίες και θα ανακοινώσει».
Σχετικά με τη θυελλώδη Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ το Σάββατο και τις εξελίξεις..

Χρήμα υπάρχει (στον όμιλο Κυριακίδη) αλλά όχι για τους εργαζόμενους της Espresso


Στο κόκκινο βρίσκεται πλέον η υπομονή των εργαζομένων στην εφημερίδα Espresso.
Οι «είλωτες» του Κυριακίδη έμειναν απλήρωτοι παρά τις διαβεβαιώσεις του οικονομικού διευθυντή ότι την περασμένη Παρασκευή θα υπήρχε εξόφληση σε μισθολόγια και μπλοκάκια. Μετά τις αντιδράσεις ειπώθηκε ότι θα μπει στους λογαριασμούς ένα 25%  έναντι, αλλά ούτε αυτό συνέβη με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να είναι απλήρωτοι κοντά στους δύο μήνες.
Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι καταγγελίες ότι απέναντι στην εργοδοτική αναλγησία ο εκπρόσωπος των δημοσιογράφων σφυρίζει αδιάφορα καθώς «εντελώς συμπτωματικά απέχει  από κάθε συνέλευση των συντακτων». Στην Espresso βέβαια έχει γίνει ανέκδοτο και η συμπεριφορά του πολυμήχανου «διαπραγματευτή» αρχισυντάκτη ο οποίος κυκλοφορεί στους διαδρόμους του 4ου ορόφου και με διευθυντικό ύφος προχωρεί σε συστάσεις προς τους εξαθλιωμένους-εξαγριωμένους εργαζόμενους λεγοντάς τους να είναι ήρεμοι και να μην αντιδρούν…
Y.Γ: Τελικά κάποιοι στον όμιλο Κυριακίδη λειτουργούν σαν να μην ενδιαφέρονται ουδόλως για

Ολα όσα έγιναν στην θυελλώδη και επεισοδιακή ΓΣ του ΕΔΟΕΑΠ

  Τα μέλη του ταμείου
-δεν αναγνωρίζουν τις περικοπές που έγιναν από τη διοίκηση
-απορρίπτουν τις νέες περικοπές
-ζητάνε πίσω τα "κλεμμένα" των αποθεματικών και
-αίρουν την εμπιστοσύνη τους στη σημερινή διοίκηση ζητώντας την παραίτηση του ΔΣ. ενώ
-δεν ελήφθη απόφαση για την αύξηση των εισφορών

Αύριο για τον ΕΔΟΕΑΠ θα είναι μια άλλη μέρα. Η διοίκηση του οργανισμού καταψηφίστηκε από την πλειονότητα των 900 και πλέον μελών του ταμείου που βρέθηκαν το Σάββατο από τις 2.00 το μεσημέρι στην κρισιμότερη γενική συνέλευση του. Ως τα μεσάνυχτα που η συνέλευση ολοκλήρωσε τις εργασίες της στην αίθουσα του ξενοδοχείου Τιτάνια βρίσκονταν περίπου 300 μέλη. Ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός απολογισμός όπως και ο προϋπολογισμός καταψηφίστηκαν ενώ δεν ελήφθη απόφαση για την αύξηση των εισφορών.
Το ψήφισμα που εγκρίθηκε στο τέλος της συνέλευσης συνοψίζει σε μεγάλο βαθμό τα όσα ακούστηκαν στη 10ωρη γενική συνέλευση του οργανισμού. Τα μέλη του ταμείου δεν..

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ Πώς να έχετε και την απεργία ολόκληρη και το αφεντικό χορτάτο



Η Αφροδίτη Πολίτη -αλλη μια απολυμένη χωρίς αποζημίωση και καταβολή δεδουλευμένων από την “Ελευθεροτυπία”- γράφει για τα “τύποις απεργιακά” φύλλα της Μίνωος

Γίνεται ένα απεργιακό φύλλο να εξυπηρετεί συμφέροντα της εργοδοσίας; Μιας εργοδοσίας που δεν πληρώνει ούτε αποζημιώνει 800 και πλέον εργαζόμενους  και απολυμένους επί σχεδόν ένα χρόνο;
Γίνεται οι υπέρμαχοι ενός ουλτρα-μνημονιακού μπίζνες-πλαν που προβλέπει πετσόκομμα θέσεων και μισθών κατά 50% να βαφτίζονται όψιμα απεργοί-αγωνιστές, υπογράφοντας αντιμνημονιακούς θούριους στο πλευρό της συγκεκριμένης «εναλλακτικής» κατά τα άλλα εργοδοσίας;
Γίνεται να κυκλοφορεί απεργιακή εφημερίδα με την ευγενή αρωγή, συναίνεση και ενθάρρυνση του αφεντικού, που έξαφνα ανοίγει διάπλατα πόρτες, κομπιούτερ και λοιπές υποδομές, που ως τώρα κρατούσε ερμητικά κλειδαμπαρωμένες;
Γίνεται, σε αυτή την πρωτοφανή επίδειξη οργουελιανής αντιστροφής των εννοιών «απεργία» και «εργατικός αγώνας» να συμπαρίστανται άνθρωποι «της τέχνης και του πνεύματος», προσωπικότητες της αριστεράς και της προόδου,  διαφόρων ηλικιών και αποχρώσεων ριζοσπαστικότητας, με πιο τρανταχτή τη συγχαρητήρια επιστολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα; 
Φυσικά γίνεται. Για όσους δεν γνωρίζουν για τι ακριβώς μιλάμε, δεν οφείλουν άλλωστε, πρόκειται..