ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Ανδρέα Κουρή, την ώρα που εσύ κάνεις καταδύσεις, οι εργαζόμενοι στα Metropolis πεινάνε!


Ευα Καϊλή - Α. Κουρής
Ανοιχτή επιστολή των εργαζόμενων στα καταστήματα Metropolis προς τον ιδιοκτήτη Ανδρέα Κουρή

«Ανδρέα Κουρή
Όταν πριν από τρία περίπου χρόνια απέκτησες πλήρως την αλυσίδα καταστημάτων Metropolis εμείς οι εργαζόμενοι προσπαθήσαμε να πιστέψουμε ότι θα κοίταζες με ενδιαφέρον τη νέα σου επιχείρηση, προκειμένου να εξασφαλίσεις τη βιωσιμότητά της και την ομαλή λειτουργία των 12 καταστημάτων που παρέλαβες στα χέρια σου.
Εντούτοις, εσύ, μόλις 2,5 μήνες μετά, εξαπέλυσες ανεπιτυχώς την πρώτη σου επίθεση εναντίον μας επιδιώκοντας την μετατροπή των εργασιακών μας σχέσεων με την καθιέρωση 4ήμερης εργασίας.
Σχεδόν ένα χρόνο μετά αποφάσισες να μην ξαναπατήσεις το πόδι σου στα καταστήματα αφήνοντας στη θέση σου τα (προκλητικά) υψηλόμισθα στελέχη που προσέλαβες, απολύοντας παράλληλα..

Ο υφυπ. Ναυτιλίας Γ. Βερνίκος έχει και offshore - ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση

-από το agitatoras

Συνήθως τους χαρακτηρίζουμε «ανθρώπους της αγοράς» και αυτός ο προσδιορισμός «της αγοράς» χαιρετίζεται ως θετικός, σε αντιδιαστολή μάλιστα με αυτούς «του Δημοσίου» που ταυτίζονται με το απόλυτο κακό.
Μια τέτοια περίπτωση είναι ο κ. Γ. Βερνίκος που ανέλαβε υφυπουργός παρότι ως επιχειρηματίας είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Ο κ. Βερνίκος, ο άνθρωπος στον οποίο ανατέθηκε το υφυπουργείο Ναυτιλίας, δηλαδή η δι-επαφή με τους εφοπλιστές, είναι και ο ίδιος εφοπλιστής και άνθρωπος της αγοράς.
Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι το αντιστασιακό του παρελθόν αποτελεί εγγύηση ή έστω μία έξωθεν καλή μαρτυρία ότι ως υπουργός θα είναι με το στρατόπεδο του δημοσίου συμφέροντος και όχι με την..

Iσπανία: Spreads, διαδηλώσεις και… ιντιφάντα

του Μωυσή Λίτση*

Με υψηλά επιτόκια εξακολουθεί και δανείζεται η Ισπανία, αν και η διαφαινόμενη πρόθεση των Ευρωπαίων να στηρίξουν με αγορά ομολόγων από τους μηχανισμούς στήριξης τόσο τη Μαδρίτη όσο και τη Ρώμη, φαίνεται να απομακρύνει προς το παρόν τον κίνδυνο προσφυγής άμεσα σε οικονομική βοήθεια.
Την ίδια στιγμή χιλιάδες Ισπανοί βγαίνουν ξανά στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τη λιτότητα, ενώ σκηνές…ιντιφάντα εξελίσσονται με ανθρακωρύχους και μεταλλωρύχους που με αυτοσχέδιες «ρουκέτες» και σφενδόνες επιτίθενται κατά των αστυνομικών  στη βόρειο Ισπανία, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στις επιδοτήσεις και τους μισθούς.
Προχθές το ισπανικό υπουργείο Οικονομικών διέθεσε 2,2 δισ. ευρώ σε τριετή και πενταετή ομόλογα, καλύπτοντας τον στόχο για 2 δισ, ευρώ, πληρώνοντας ωστόσο για μία ακόμη φορά υψηλό επιτόκιο. Το επιτόκιο των τριετούς διάρκειας ομολόγων που λήγουν τον Ιούλιο του 2015 διαμορφώθηκε κατά μέσο όρο στο 5,547%, σε σύγκριση με 4,876% στις 17 Μαΐου. Το χθεσινό επιτόκιο είναι το υψηλότερο από το..

Ο Μπόμπολας απέλυσε 52 εργαζόμενους - Συνεχίζει ανενόχλητος τις προκλήσεις και τους εκβιασμούς!

Θύελλα στον όμιλο Μπόμπολα μετά τις μαζικές απολύσεις στο ραδιοσταθμό SENTRA FM 103,3. Η εργοδοσία του σταθμού μέσα σε διάστημα δέκα ημερών, απέλυσε εντελώς παράνομα και καταχρηστικά ολόκληρο το δημοσιογραφικό δυναμικό του σταθμού, αφήνοντας στο δρόμο 52 εργαζόμενους!
Η αρχή των απολύσεων έγινε στις 14 Ιουνίου, μόλις τρεις μέρες μετά την τριμερή συνάντηση με τον τότε Υπουργό Εργασίας Αντώνη Ρουπακιώτη και αφορούσε τρεις συντάκτες, δύο αμειβόμενους με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ) και έναν «μαθητευόμενο».
Η συνέχεια δόθηκε στις 20 Ιουνίου, όταν απολύθηκαν 45 δημοσιογράφοι, οι οποίοι καταχρηστικά αμείβονταν με ΔΠΥ. Η εργοδοσία του σταθμού επικαλέσθηκε ως λόγο για την απόλυσή τους τη συνεχιζόμενη απεργία των τεχνικών. Παράλληλα, τεχνηέντως προσπάθησε να διασκεδάσει τις..

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Αρχισαν από τώρα οι διαρροές για αλλαγές σε ΕΡΤ και ΑΠΕ

Τι θα γίνει με τα «ορφανά» της κυβερνητικής ενημέρωσης

Ακόμη δεν πρόλαβε να ορκιστεί η κυβέρνηση και άρχισε η ονοματολογία σχετικά με το ποια στελέχη θα «φύγουν» από τα δημόσια (κρατικά) Μέσα Ενημέρωσης  και ποιοι θα τους αντικαταστήσουν.
Ηδη έχει ξεκινήσει έντονο παρασκήνιο και υπόγειες διαβουλεύσεις για αλλαγές προσώπων στην ΕΡΤ και στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ετσι για τη θέση του διευθυντή ειδήσεων της ΕΡΤ υπάρχουν διαρροές και ακούγονται τα ονόματα των δημοσιογράφων Γιώργου Κουβαρά (του Ελ. Τύπου και του Kontra) και Γιώργου Βλαβιανού (του ΑΝΤ1). Σημειώνεται ότι στα υπέρ και των δύο είναι η πολύ καλή σχέση που είχαν και έχουν με τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ, Γιάννη Μιχελάκη.
Στο ΑΠΕ προς το παρόν ουδείς φέρεται διατεθειμένος να «ακουμπήσει» τον Ηλία Μάτσικα αν και ακούγονται τα..

Αντώνης Σαμαράς! Eίναι ο νέος Εθνάρχης;


Μετά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων δύο ημερών όπως όλα δείχνουν αναδείχθηκε ένας νέος Εθνάρχης που ακούει στο όνομα Αντώνης Σαμαράς! Κατά γενική ομολογία μετά τον αείμνηστο Κων/νο Καραμανλή αυτός είναι ο νέος Εθνάρχης. Αυτός είναι ο αρχηγός της ΝΔ και πρωθυπουργός που απολαμβάνει της εμπιστοσύνης όχι μόνο του ΠαΣοΚ αλλά και της Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη.
 Ας δούμε και τη σύνθεση της κυβέρνησης Εθνικής Ευθύνης (όπου ξεχωρίζει η Ολγα Κεφαλογιάννη με το λευκό της φόρεμα) του Αντώνη Σαμαρά. Ας κοιτάξουμε προσεκτικά ποιοι είναι οι υπουργοί και υφυπουργοί που θα σώσουν την Ελλάδα, ο καθένας από το πόστο του:..

Ιδού πως εξανεμίστηκαν τα αποθεματικά του ΕΔΟΕΑΠ

της Χριστίνας Κοψίνη

Σοβαρά ερωτήματα ως προς τον τρόπο διαχείρισης των αποθεματικών του ασφαλιστικού φορέα ΕΔΟΕΑΠ, μετά το «κούρεμα» των ομολόγων του αλλά και σκεπτικισμό για την Τράπεζα της Ελλάδος η οποία ως διαχειριστής και θεματοφύλακας του «Κοινού Ασφαλιστικού Κεφαλαίου» οφείλει να προειδοποιεί για τις συνέπειες που έχουν οι χρηματοοικονομικές κινήσεις των Ταμείων, προκύπτουν από την απάντηση που απέστειλε χθες ο υποδιοικητής Ιωάννης Παπαδάκης στην πρόεδρο του φορέα Ελένη Σπανοπούλου.
Στην επιστολή διευκρινίζεται ότι παρ’ όλο που είχε απομειωθεί το αποθεματικό του Ταμείου από το PSI (με το οποίο το Δ.Σ. του φορέα είχε διαφωνήσει) ο ΕΔΟΕΑΠ προχώρησε, από τις 19 Μαρτίου έως τις 23 Απριλίου 2012 σε πέντε αναλήψεις, συνολικού ποσού 25 εκατ. ευρώ.
Καθώς όμως τα καταβληθέντα στο Κοινό Κεφάλαιο περιουσιακά στοιχεία του Ταμείου είχαν ήδη..

Κυκλοφορεί (ξανά) το Σάββατο η «Ελευθεροτυπία - απεργιακή έκδοση των εργαζομένων»

«Νέο απεργιακό φύλλο» προαναγγέλλει η Συντακτική Επιτροπή που έχει εκλεγεί για να συντονίζει την έκδοση απεργιακών εκδόσεων της Ελευθεροτυπίας.
Το φύλλο θα κυκλοφορήσει αυτό το Σάββατο (23 Ιουνίου) και -όπως αναφέρει η Επιτροπή- σε αυτό θα υπάρχουν νέες... φιλικές συμμετοχές συνεργατών (πανεπιστημιακών, λογοτεχνών κ.α.).
Η «Ελευθεροτυπία - απεργιακή έκδοση των εργαζομένων» που κυκλοφόρησε παραμονή των εκλογών της 17ης Ιουνίου, έφτασε στις 36.000 φύλλα και οι συντελεστές της θεωρούν ότι πρόκειται για σημαντική επιτυχία, αφενός διότι πολύς κόσμος δεν γνώριζε ότι θα κυκλοφορήσει η εφημερίδα, αφού δεν υπήρχε η δυνατότητα διαφημιστικής δαπάνης και αφετέρου

Δραματικές εξελίξεις στο θέμα της διαχείρισης των αποθεματικών του ΕΔΟΕΑΠ


Προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης

Aναστάτωση και έντονη ανησυχία, προκαλούν οι δραματικές εξελίξεις που αφορούν τον ΕΔΟΕΑΠ και τους χειρισμούς της διοίκησής του καθώς και τη στάση της διοίκησης της Τραπέζης της Ελλάδος για τα οικονομικά του αυτόνομου και αυτοδιοίκητου Ταμείου των δημοσιογράφων.
Ολοι πλέον μιλούν για τις ευθύνες που αναδεικνύονται και κάνουν λόγο για προκλητική διαχείριση των αποθεματικών του Οργανισμού καθώς η απαντητική επιστολή της Τράπεζας της Ελλάδας με αποκαλυπτικές και σοκαριστικές λεπτομέρειες, προκαλεί τεράστια ερωτήματα και αποκαλύπτει το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες εργαζομένων και ασφαλισμένων.
Την ίδια ώρα o οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τα αποθεματικά του ΕΔΟΕΑΠ (η διοίκηση του Οργανισμού έχει προσφύγει στην δικαιοσύνη) ενώ η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τις παλινωδίες της διοίκησης που παραμονές της Γενικής Συνέλευσης (την οποία επέλεξε να πραγματοποιήσει Σάββατο και μάλιστα εν μέσω καύσωνα) επιδίδεται..

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

«Μύλος» με τα περί λίστας δημοσιογράφων που υποτίθεται ότι συνεργάζονται με την ΕΥΠ

Τι αναφέρει ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ - Αντιδράσεις και καταγγελίες για χαλκεία και προβοκάτσια

Το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργηθεί πολύς θόρυβος αναφορικά με δημοσιογράφους που υποτίθεται ότι συνεργάζονται με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ενώ έχουν δει το φως της δημοσιότητας (σε εφημερίδες - διαδίκτυο) και σχετικές αποδείξεις δήθεν πληρωμών που έχουν αποδειχτεί πλαστές και έχουν διαψευστεί κι από την ίδια την ΕΥΠ.
Αυτή τη φορά δημιουργήθηκε νέο θέμα και έγινε  «μύλος» στο διαδίκτυο (κι όχι μόνο) με ανάρτηση του σάιτ enimerosi24.gr η οποία αναφερόταν σε φάκελο που παρέλαβε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δ. Τρίμης (από ανώνυμο αποστολέα) και ο οποίος περιείχε ονόματα 10-15 δημοσιογράφων που υποτίθεται ότι συνεργάζονται με την ΕΥΠ.
Η ΕΣΗΕΑ σχετικά με την παραλαβή και το περιεχόμενο του φακέλου (φωτοτυπημένες δήθεν αποδείξεις πληρωμής της ΕΥΠ δέκα δημοσιογράφων μελών της Ενωσης) με..

EΡΤ: Το Twitter, τα πράσινα και τα ροζ «παπαγαλάκια» κι ο κ. Μουρούτης

Με αιθέρες και βεντάλιες, η κοινωνία, που πλέον έχει σαφώς σοβαρότερα προβλήματα, συνειδητοποιεί ότι δεν έχει δημόσια τηλεόραση, αλλά κρατική.
Το συνειδητοποιεί και συγχίζεται τώρα. Με αφορμή ένα σχόλιο του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Twitter.  Έγραψε – και κατόπιν έσβησε – ο κ. Γιώργος Μουρούτης στο εν λόγω «αμαρτωλό» social media των 140 χαρακτήρων που έχουν κλείσει σπίτια και θέσει σε κίνδυνο καριέρες:  «Τα πρώην πράσινα και νυν ροζ παπαγαλάκια της ΕΡΤ δίνουν τις τελευταίες παραστάσεις τους».
Ακολουθεί κατακραυγή και «στριγκλιές». Το τιτίβισμα… «μπουκώνεται» καθόλου διακριτικά από τον κ. Μουρούτη, ο οποίος όμως επανέρχεται κελαηδώντας: «Ζητάω ταπεινά συγγνώμη που η ΕΡΤ έκοψε και τις 2 δηλώσεις Σαμαρά, χαρακτηρίζοντας φθαρμένη την κυβέρνηση που ακόμα δεν ορκίστηκε!».
Αν είναι κανείς απολύτως αντικειμενικός και μένει κοντά… στην ΕΡΤ, δεν μπορεί να μη δει μια κάποια αλήθεια στους (πρώτους) 140 χαρακτήρες του κ. Μουρούτη. Είναι αληθές, ότι εσχάτως,..

Τι έγινε ρε παιδιά με το ΒΗΜΑ;



Κυριακή εκλογών (και τι εκλογών) και η ναυαρχίδα του ΔΟΛ έπεσε στις 78.000 φύλλα!

Μεγάλη κυκλοφοριακή πτώση σημείωσαν πανελλαδικά το ΒΗΜΑ και η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ την περασμένη Κυριακή. Και μάλιστα μια Κυριακή με κατ εξοχήν πολιτικά γεγονότα! Εκλογές είχαμε και μάλιστα τις πιο κρισιμες των τελευταίων 40 ετών! Προφανώς το όποιο αναγνωστικό κοινό έχει απομείνει δεν τις εμπιστεύεται πλέον για την ενημέρωσή του.
Η Καθημερινή έχασε 32.000 (την προηγούμενη είχε και «Γαστρονόμο») και πούλησε 85.220 φύλλα ενώ το Βήμα έπεσε στις 78.000(!) καθώς πούλησε 21.000 φύλλα λιγότερα.
Κατά τα άλλα το Πρώτο Θέμα παραμένει, για μία ακόμη Κυριακή, πρώτο σε κυκλοφορία με πωλήσεις σταθερά πάνω από τις 160.000 φύλλα, ενώ η Real News του Χατζηνικολάου..

Η Ελευθεροτυπία (Απεργιακή έκδοση των εργαζομένων) πούλησε 36.000 φύλλα


«Ξεπέρασε τις προσδοκίες μας η υποδοχή που επιφύλαξαν οι αναγνώστες στο απεργιακό φύλλο των εργαζομένων της "Ελευθεροτυπίας"». Αυτό αναφέρεται σε ανάρτηση στο μπλογκ του Πάνου Σώκου (εκπροσώπου των συντακτών στη Μίνωος) όπου σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που δίνει το πρακτορείο κυκλοφορίας "Άργος", οι πωλήσεις της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία - Απεργιακή έκδοση των εργαζομένων" ανήλθαν σε 36.000 φύλλα (19.000 στην Αθήνα και 17.000 στην επαρχία), με τιράζ 50.000.
Τα τελικά στοιχεία κυκλοφορίας αναμένεται να ανακοινωθούν το απόγευμα της Τετάρτης, μέσω του δελτίου κυκλοφορίας των πρακτορείων τύπου.
Θυμίζουμε ότι τα προηγούμενα..

Εμπλοκή στη σχέση Κωστόπουλου – ΔΑΦΝΗ Επικοινωνίες





Εμπλοκή λέγεται ότι έχει προκληθεί στην σχέση του Πέτρου Κωστόπουλου και των εκδόσεων της ΔΑΦΝΗ Επικοινωνίες, με αποτέλεσμα να μην προχωράει το νέο site που σχεδίαζαν από κοινού. Ωστόσο, άλλες πηγές αναφέρουν ότι τελικά το site θα προχωρήσει, χωρίς τη συμμετοχή του Πέτρου Κωστόπουλου που δεν βρήκε ρόλο στο νέο σχήμα. Μάλιστα, αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο δημοσιογράφος και πρώην εκδότης, λέγεται ότι έχει..

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Κρίση στη σχέση των εκδοτών του Mega – ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα


-από το enimerosi24.gr

Προβληματισμό, αλλά και ερωτηματικά για το μέλλον έχει προκαλέσει η αρνητική διάθεση και στάση της οικογένειας Μπόμπολα, μεταξύ των εκδοτών του Mega. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Γιώργος Μπόμπολας αρνείται πεισματικά να χρηματοδοτήσει το κανάλι, αλλά και να βοηθήσει συνολικά, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους μετόχους να ξεπεραστούν τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σταθμός, εξωθώντας την κατάσταση στα άκρα!
Λέγεται ότι o Γ. Μπόμπολας αποδέχθηκε να συνεισφέρει σύμφωνα με το ποσοστό του, μόνο 3.000.000 ευρώ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, αρνούμενος οποιαδήποτε άλλη οικονομική συμμετοχή. Η στάση της οικογένειας – σύμφωνα με τους γνωρίζοντες τις ισορροπίες και το παρασκήνιο, έχει προκαλέσει τη δυσφορία των υπολοίπων, ενώ δεν αποκλείουν ακόμη και τη ρήξη, μεταξύ των μετόχων που ανταποκρίνονται σε κάθε οικονομικό κάλεσμα αδιαμαρτύρητα!
Η κατάσταση αρχίζει να περιπλέκεται για το Mega, αφού οι υπόλοιποι δεν αποκλείεται να επανεξετάσουν με τη σειρά τους τη στάση τους! Για παράδειγμα η πλευρά Βαρδινογιάννη φέρεται..

Ο βαζελάκος, ο επίκτητος και ο «γερμανοτσολιάς»


Oταν πήγα να ψηφίσω συνοδευόμουν από τον μικρό μου γιό, τον «βαζελάκο». Μπαίνοντας μαζί πίσω από το παραβάν τον έβαλα να δει τα ψηφοδέλτια και να προτείνει αυτό που εκείνος προτιμά με βάση τις ονομασίες. Μετά από αρκετό ψάξιμο το πρόσωπό του φωτίστηκε: «Αυτό μπαμπά να βάλουμε στο φάκελο!» μου ανακοίνωσε δείχνοντάς μου ένα ψηφοδέλτιο που είχε σήμα το τριφύλλι κι έγραφε Παναθηναϊκό Κίνημα…
Τελικά το γεγονός ότι το ΠΑΝ.ΚΙ πήρε 12.439 ψήφους στις εκλογές της 17ης Ιουνίου δεν είναι δυσεξήγητο. Είναι βέβαια πολύ πιθανόν ο 10χρονος γιός μου να έχει περισσότερο μυαλό από τους 12.439 που ακολούθησαν κάποιον Μπέτσκα ο οποίος έχει ως κεντρικό σύνθημα «Τέρμα τα αστεία, τον λόγο τώρα έχει η θύρα 13». Θεωρώ επίσης πολύ πιθανόν, πως ο 10χρονος γιος μου μπορεί να έχει λίγο περισσότερο μυαλό από τον 44χρονο πολυαγαπημένο «επίκτητο» φίλο μου που ψήφισε τον Θ. Τζήμερο που -ο ίδιος αποκαλύπτει ότι- ενοχλήθηκε επειδή τον αποκάλεσαν «γερμανοτσολιά» και..

Ελλάδα Vs Γερμανίας από τους ανεπανάληπτους Monty Python



Νίκη της Ελλάδας επί της Γερμανίας είδαν οι Monty Python.
Κι ας έκανε αλλαγή η Γερμανία βάζοντας μέσα τον Μάρξ.
Πρωταγωνιστής αυτή τη φορά για την Ελλάδα όχι ο Γιώργος ντε Νίρο, αλλά ο Αρχιμήδης.

Δείτε το βίντεο:

Γιώργος Ντε Νίρο



Οι Γερμανοί ανακάλυψαν τώρα και ομοιότητες ανάμεσα στον ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας, Γιώργο Καραγκούνη και στον ηθοποιό Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

 
Δείτε το βίντεο:

Η παλιά «Ελευθεροτυπία» τελείωσε...


 «Το μόνο κοινό, που έχουμε πλέον όλοι μαζί είναι η οικονομική απαίτηση των δεδουλευμένων μας και των αποζημιώσεων μας»

Ο Νίκος Αργύρης γράφει για θεούς και δαίμονες στην "Ε" ...

Το "πλιάτσικο" στη ζωή μας
Αθήνα, 17 Ιουνίου 2012
Συνάδελφοι, επειδή στους χαλεπούς καιρούς της εξέλιξης του αγώνα μας, τίποτε δεν μένει κρυφό και σταδιακά όλοι μας θα υποστηρίξουμε κάποια πλευρά, θέλω να εκφράσω μερικές σκέψεις μου, με την παράκληση να αναρτηθούν στο blog των εργαζομένων.
 Για τη μαζικότητα των συνελεύσεων
Είναι λογικό ότι όσο περνάει ο καιρός η μαζικότητα μειώνεται, χωρίς βέβαια αυτό να είναι σωστό. Σ΄ όλες τις συνελεύσεις από τον Γενάρη και μετά παρευρίσκονταν περίπου 180-200 άτομα (και η πορεία ήταν φθίνουσα). Άρα νομίζω ότι λάθος κάποιοι επικαλούνται «την ενθουσιώδη συμμετοχή της πλειοψηφίας ...». Πλειοψηφία είναι οι 600 που λείπουν (δεν ξέρω βέβαια, αν διατηρούν τον ενθουσιασμό τους ακόμη).
Για την «τριμερή» και τις αοριστίες της εργοδοσίας
Όπως αναφέρει ο συνάδελφος Σώκος, έγινε προσπάθεια διάσπασης των εργαζομένων από την εργοδοσία προσπαθώντας να υιοθετήσει το επόμενο «απεργιακό» φύλλο. Δυστυχώς όμως συνάδελφοι, διαίρεση μεταξύ μας υπάρχει. Οι δημοσιογράφοι είναι 3-4 ομάδες. Διαίρεση υπάρχει και..

Πως ο Προβόπουλος της ΤτΕ «λεηλάτησε» το υγιέστερο Ταμείο της Ελλάδας

Με άμεση κατάρρευση απειλείται ο ΕΔΟΕΑΠ - Τι καταγγέλλει το ΔΣ του Οργανισμού - Γιατί από τα 115 εκατ. ευρώ έμειναν μόνο 5,6 εκατ;

Τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας καταγγέλλει ο ΕΔΟΕΑΠ ότι κατ’ εντολή της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Τρόïκα έδωσε τη χαριστική βολή στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα της χώρας και τον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης. Η διοίκηση του Οργανισμού καταγγέλλει την ΤτΕ ότι με πραξικοπηματικό τρόπο, κούρεψε (κουρσεύοντας) τα αποθεματικά του ταμείου, «τα χρήματα που με κόπους ζωής χιλιάδες εργαζόμενοι στον τομέα της Ενημέρωσης συγκέντρωσαν και συγκεντρώνουν δεκαετίες τώρα, διαχειριζόμενοι το Ταμείο τους χωρίς καμία επιχορήγηση ή οικονομική βοήθεια από το κράτος».
Στην καταγγελία επισημαίνεται ότι «ο υγιέστερος Ασφαλιστικός Φορέας της Ελλάδας, ο ΕΔΟΕΑΠ,..

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Αγρίεψε ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τον ΣΚΑΪ


Μετά τις μηνύσεις κατά Αλαφούζου, Παναγιωτόπουλου και Παπαδημητρίου ήλθαν και τα εξώδικα για την αξιοπιστία των Μέσων του Φαλήρου

Την πλήρη διαφοροποίησή του εκφράζει ο μέτοχος του ΣΚΑΪ Βαγγέλης Μαρινάκης από εκείνες τις επιλογές και τις τακτικές του Γιάννη Αλαφούζου που εκθέτουν το κανάλι και έχουν αρνητικό αντίκτυπο το μετοχικό σχήμα του τηλεοπτικού σταθμού.
Ο εφοπλιστής με εξώδικο που απέστειλε στον Πρόεδρο του Δ.Σ και μεγαλομέτοχο, Γιάννη Αλαφούζο, υπογραμμίζει την διαφωνία του για τον τρόπο που λειτούργησαν τα media του Ομίλου ΣΚΑΪ κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά και το βράδυ των εκλογών (όπου το exit poll του σταθμού καθώς και οι δημοσκοπήσεις του προηγούμενου διαστήματος απέτυχαν παταγωδώς).
Επιπλέον ο Β. Μαρινάκης κάνει λόγο για διαδοχικά κρούσματα έλλειψης δεοντολογίας και αντικειμενικότητας..

Ο κυρ Σταύρος, ο κυρ Φώτης και ο (νέος) πρωθυπουργός

Ο Αβραμόπουλος θέλει, ο Δήμας λέει ότι δεν μπορεί γιατί έχει διάβασμα, ενώ από την πλευρά Βενιζέλου δεν κινείται τίποτε ΑΠΟΛΥΤΩΣ!..

Διαβάζοντας το Βήμα της Κυριακής των εκλογών στάθηκα κατ αρχάς σε δύο σημεία που έχουν να κάνουν με τη Νέα Δημοκρατία και δείχνουν τις δυσκολίες αναφορικά με το πρόσωπο του πρωθυπουργού που ανέφερε παρεμπιπτόντως και ο κυρ Φώτης (ο Κουβέλης).
Το πρώτο είναι ένα ρεπορτάζ του Βασίλη Χιώτη το οποίο αναφέρεται στις κινήσεις του Δ. Αβραμόπουλου για την επόμενη ημέρα καθώς και στην ψυχρότητα του αντιπροέδρου με τον Σαμαρά. Ως μεγάλο πρόβλημα αναφέρεται το «παρασκήνιο για το ποιος θα είναι αύριο πρωθυπουργός» ενώ επισημαίνεται ότι Σαμαράς και Αβραμόπουλος κινούνται στο ζήτημα αυτό σε αντίθετη τροχιά με τον αντιπρόεδρο να φωτογραφίζει τον εαυτό του ως τον..

Η El Pais και ο νικητής των εκλογών στην Ελλάδα





– Ποιος ήταν ο νικητής των εκλογών στην Ελλάδα;
– Η Γερμανία...

Ετσι «είδε» ο σκιτσογράφος Bernardo Erlich, στην ισπανική εφημερίδα El Pais, το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Η «επαναδιαπραγμάτευση» ξεχάστηκε κιόλας;

του Σπύρου Γκουτζάνη

Το πρώτο αβίαστο συμπέρασμα από τις χθεσινές εκλογές είναι ότι το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» πέρασε στο εκλογικό σώμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας δεν κατάφεραν να πείσουν ότι ενδεχόμενη επικράτησή τους δεν θα έθετε σε διακινδύνευση την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. Βοήθησε βέβαια σε αυτό όλο το ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον και οι παρεμβάσεις των ξένων ηγετών με πρώτους την κυρία  Μέρκελ και τον κ. Ολάντ. Αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο πιέσεων το αξιοποίησε στο έπακρο το εγχώριο πολιτικό και μιντιακό σύστημα που συναποτελούν το κόμμα του Μνημονίου.
Το αποτέλεσμα της κάλπης ενίσχυσε τις μνημονιακές..

Ποσοστά και έδρες στη νέα επτακομματική Βουλή - τελικό αποτέλεσμα

Με καταμετρημένο το 100% των ψηφισάντων και σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα στην Επικράτεια, τα κόμματα λαμβάνουν:
  • Νέα Δημοκρατία: 29,65%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 26,89%
  • ΠΑΣΟΚ: 12,28%
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7,51%
  • Χρυσή Αυγή: 6,92%
  • Δημοκρατική Αριστερά: 6,25%
  • ΚΚΕ: 4,50%
  • Δράση - Δημιουργία Ξανά: 1,59%
  • ΛΑΟΣ: 1,58%
  • Οικολόγοι Πράσινοι: 0,88%
  • Άκυρα - Λευκά: 0,99%
ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΕΜΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΔΡΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

O δημοσιογράφος θέλει να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει



 Όταν ο δημοσιογράφος πηδάει από την χαρά του ακούγοντας τα εκλογικά αποτελέσματα που τον συμφέρουν

του Βαγγέλη Μακρή

Το ανέκδοτο της ημέρας: Ο δημοσιογράφος μένει αμέτοχος σε ότι και αν συμβαίνει γύρω του, μεταφέρει ψυχρά χωρίς συναίσθημα την είδηση. Ακόμα να γελάσετε;
Τι γέλια, προσθέσεις και αφαιρέσεις, μόνο πάνω στην καρέκλα δεν ανέβηκαν μερικοί, όταν ανακοινώθηκε το τελικό Exit Poll. Πως κάνουν έτσι που ο παλιός κόσμος δεν φαίνεται να έπαθε τοοοσο στραπάτσο; Λέτε να έχουν συμφέροντα;(σ.σ Ρητορική η τελευταία ερώτηση.)
 Αναλύσεις και αναλύσεις στα δελτία των οκτώ. Αλλά στο απρόβλεπτο και απρόσμενο φαίνεται ο χαρακτήρας του ανθρώπου. Ξεχάστηκε και το βρετανικό φλέγμα, και..

Και Σύριζα και Ξώφαλτσα


Εμφανώς ανακουφισμένος εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στα Προπύλαια έχοντας δίπλα του τον Μανώλη Γλέζο. «Φτάσαμε κοντά στην πηγή να πιούμε νερό, δεν το ήπιαμε, αλλά θα καταφέρουμε να ξαναδώσουμε την εξουσία στο λαό μας» είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έχοντας ένα τεράστιο χαμόγελο ανακούφισης στο πρόσωπό του...
Την ίδια ώρα ο Αντώνης Σαμαράς εκδήλωσε την ίδια (ελαφριά) κατάθλιψη που είχε το βράδυ της 6ης Μαίου. Τώρα έχει αναλάβει την πρόσθετη δέσμευση -έναντι των εταίρων- να σχηματίσει κυβέρνηση μέχρι το βράδυ της Δευτέρας έστω κι αν ο ιδιος δεν..

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Αντώνης Σαμαράς: ο αιώνιος loser της ελληνικής πολιτικής σκηνής

Και ο σχεδόν πάντα εκτός εαυτού Βενιζέλος

του Γαλαξιάρχη

(Περι)σκεψη ελάχιστα λεπτά πριν την κάλπη και όχι κάλεσμα σε κομματική συστράτευση, αγαπητέ αναγνώστη μου.

Τρόμον έδωκας… τρόμο θα λάβεις
Ο Αντώνης Σαμαράς βάλθηκε να αποδείξει για μία ακόμη φορά ότι είναι ο αιώνιος “loser” της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Δεν έμαθε ποτέ ότι τρόμος και κάλπη δεν συμβαδίζουν. Διότι, όσο καταπραϋντική κι αν είναι η δράση της αντιπροσώπευσης, η κίνηση της τοποθέτησης του φακέλου στη σχισμή συνοδεύεται πάντα από ελπίδα. Ακόμη και στις πιο ζοφερές περιόδους της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.
Ο Αντώνης έχει χάσει ακόμη κι αν γίνει πρωθυπουργός αύριο. Για δύο βασικούς λόγους:..

Τα γκεσέμια του μιντιακού συστήματος

Ολοένα περισσότεροι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ότι το Επείγον είναι απατηλό. Εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια, κάθε εβδομάδα καταρρέουμε: ακόμη μία δόση, ακόμη ένας νόμος, ακόμη ένα μνημόνιο, για να σωθούμε από την καταστροφή, για να έχουμε αύριο να πληρώσουμε τις «ανάγκες του κράτους και της κοινωνίας». Αλλά δεν έχουμε. Τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα, όλο και πιο πολλοί υποφέρουν. Και οι περισσότεροι από όσους ζητούν να μας ξανακυβερνήσουν –αφότου πρώτα προσπάθησαν να μας τρομοκρατήσουν ξανά ώστε να αποφύγουν νέες εκλογές, στις οποίες ενδέχεται όχι απλώς να πληγούν κι άλλο αλλά να καταβαραθρωθούν– δεν μας λένε τίποτε άλλο παρά ηλίθιους: παρασυρθήκαμε από τη δημαγωγική μαεστρία του ΣΥΡΙΖΑ και ζούμε στα σύννεφα, αγνοώντας τη δική τους, υπεύθυνη πρόταση.
Ποια είναι η υπεύθυνη πρόταση; Μα ότι λέει ψέματα ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει άλλη. Ολημερίς αποπειρώνται, οι ίδιοι οι πολιτικοί, μαζί και τα ΜΜΕ τους, να λοιδορήσουν, να απαξιώσουν, να..