ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

O Φρίξος (του Πρώτου Θέματος) και το χρυσόμαλλο δέρας της Καλογρέζας



Ο Φρίξος Δρακοντίδης φαίνεται πως ανακάλυψε το δικό του χρυσόμαλλο δέρας στα νερά μιας θερμαινόμενης πισίνας στο Ολυμπιακό Στάδιο.
Ο ρεπόρτερ - ερευνητής της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» είχε την τύχη(;) να συναντήσει τον Γιώργο Ανδρέα Παπανδρέου σε μία από τις πισίνες της Καλογρέζας και να κολυμπήσει μαζί του.
Ο ΓΑΠ, γυμνασμένος όπως πάντα και φορώντας μαγιώ-σορτσάκι, κόκκινο σκουφί και goggles χρώματος μπλε, απέδειξε για άλλη μια φορά το πόσο δεινός κολυμβητής είναι και πόσο ενδιαφέρεται για τα προβλήματα του ελληνικού λαού.
Τώρα το τι είπε και τι εξομολογήθηκε ο Παπανδρέου στον -εξίσου δεινό κολυμβητή- Φρίξο Δρακοντίδη, αυτό είναι..

Και τώρα φουλ εργασιοθεραπεία!

«Η εργασία αποτελεί έναν από τους τομείς της ζωής μας που συμβάλλει στην ομαλή ψυχική μας λειτουργία» λένε οι γιατροί και φαίνεται πως ο Πέτρος Κωστόπουλος ακολουθεί κατά γράμμα τις συμβουλές τους. Ο έκπτωτος πατριάρχης του life style, που η οικονομική κατάρρευση της ΙΜΑΚΟ του προκάλεσε κατάθλιψη, ξεκινάει εργασιοθεραπεία και μέσω του νέου του πόστου στη «ΔΑΦΝΗ Επικοινωνίες». Από Δευτέρα, όπως γράφει το enimerosi24, οι μηχανές (του Κωστόπουλου) θα δουλεύουν στο φουλ για να ετοιμάσουν το νέο site που θα μοιάζει πολύ ως προς το περιεχόμενο του με το yupi της ΙΜΑΚΟ. Ο Κωστόπουλος έχει αναλάβει ρόλο συμβούλου, με αρμοδιότητες που αφορούν στο δημιουργικό κομμάτι του νέου site και φυσικά τη συνολική επίβλεψη αυτών που θα το «τρέχουν».
Υ.Γ: Ο Κωστόπουλος ακόμη και μέσα από την εκπομπή του (ΒΡΑΔΥ) στον ΑΝΤ1 συνεχίζει την..

Βραδυνό ρεσιτάλ υποκρισίας...


Ρεσιτάλ υποκρισίας... Βράδυ, νύχτα κατάμαυρη... Κωστόπουλος με Χατζηνικολάου... Χατζηνικολάου με Κωστόπουλο. Ενώπιος ενωπίω σε μια κάκιστη παράσταση...
Ο Γιώργος Κουρής; Ο καλύτερος εργοδότης!.. Ποτέ δεν λογόκρινε κανέναν! Αριστος!
Λυπηρό θέαμα... Βράδυ στον Αντεννα. Βράδυ για χαχόλους...

Υ.Γ: Γνωρίζουμε ότι τα..

Αποκαλύψεις στο Καρφί



ΣΤΟ Καρφί (αυτού) του Σαββατοκύριακου:
Πορνεία, καζίνο και τζαμιά σε πολυκατοικίες.
Μαφίες νοικιάζουν διαμερίσματα, νεοκλασσικά, γραφεία, καταστήματα και εγκαταλειμμένα κτίρια.
Εκμεταλλεύονται τους μετανάστες - διώχνουν τους Eλληνες.

Επτά (7) συνολικά οι απολύσεις στον ΔΟΛ

Ο Ψυχάρης κόβει και τα «μπόνους σωτηρίας»

Τελικά οι απολύσεις, χθες, διοικητικών υπαλλήλων στον ΔΟΛ ήταν επτά (7), μεταξύ αυτών και της εκλεγμένης εκπροσώπου των διοικητικών υπαλλήλων Γιάννας Σακελλαρίου...
Να σημειωθεί ότι οι τέσσερις (4) απολύσεις αφορούν εργαζόμενους που είχαν υπογράψει τη μείωση του μισθού τους ...
Η ΕΠΗΕΑ κήρυξε 24ωρη απεργία για τη Δευτέρα 2 Απριλίου (από τις 06.00)
Τα υπόλοιπα σωματεία "επιφυλάχθηκαν" να συνεδριάσουν και να αποφασίσουν ...
Η έκτακτη συνέλευση των εργαζομένων που έγινε - με σημαντικές απουσίες καθ' ύλην αρμόδιων συνδικαλιστικών στελεχών - αποφάσισε να μην υποκύψει στις ορέξεις της εργοδοσίας...
Η «Ανασυγκρότηση» εύχεται όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ και όχι μόνον - να συνειδητοποιήσουν ότι όσο κι αν υποκύπτουν στις απαιτήσεις της εργοδοσίας δεν υπάρχει γι αυτούς «μπόνους» σωτηρίας...
Το αντίθετο συμβαίνει - όποιος υπογράφει τις κατάπτυστες συμβάσεις μείωσης μισθού και πιό ευάλωτος και «συμφέρει»...
Σε αναμονή, λοιπόν, για τις όποιες αποφάσεις θα παρθούν από τα διοικητικά συμβούλια των Ενώσεων και..

«Πρόσκληση» και στον Θωμά Λιακουνάκο…

Μετά την «πρόσκληση» στον Πέτρο Κυριακίδη της Espresso (αντ΄ αυτού εμφανίστηκε ο Σουβατζής) οι Ενώσεις των εργαζόμενων έστειλαν επιστολή και στον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της «ΚΕΡΔΟΣ Εκδοτική Α.Ε.» Θωμά Λιακουνάκο. Οι ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ καλούν τον Λιακουνάκο σε συνάντηση την ερχόμενη Δευτέρα στα Γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20), για να υπάρξει μια συνολική αντιμετώπιση και επίλυση των ζητημάτων, που δημιουργήθηκαν από τη μη καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων. Ο Λιακουνάκος υποσχέθηκε ότι θα καταβάλει τη μισθοδοσία Φεβρουαρίου μέχρι την επόμενη Πέμπτη και οι Ενώσεις σε ένδειξη καλής θέλησης ανέστειλαν τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Επίσης ανεστάλη η απεργία και στην«Ισοτιμία»μετά την καταβολή του μισθού του Φεβρουαρίου στους εργαζόμενους.
Την ίδια ώρα στον ραδιοφωνικό σταθμό «SΕΝΤRΑ FM», μετά την ΕΤΕΡ, απεργία κήρυξαν και..

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

«Τιμωρία» για την απεργία από τον Φώτη Μπόμπολα

Αν απεργήσεις παιδάκι μου θα τιμωρηθείς. Με αυτή, προφανώς τη λογική, οι εργαζόμενοι στο συγκρότημα του Πήγασου έμαθαν πως δεν θα πληρωθούν για τον Μάρτιο στο τέλος της εβδομάδας, όπως συνηθιζόταν ως σήμερα. «Αν θέλετε κάντε μου μήνυση», φέρεται να είπε ο εκδότης, σαν μικρό παιδί που του πήραν το «παιχνίδι» του.
Και να 'ταν μόνο αυτό. Αφού μετά τη σχετική ανακατωσούρα στη Μεταμόρφωση δόθηκε η διαβεβαίωση πως οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν στις 3 του Απρίλη, έγινε γνωστό πως για τους δημοσιογράφους του ραδιοφωνικού Sedra υπάρχει κι άλλη τιμωρία. Θα κοπούν τα μεροκάματα της απεργίας των τεχνικών!
Δηλαδή λόγω της απεργίας της ΕΤΕΡ (συνεχίζουν την απεργία μέχριτο πρωί της Τρίτης) στην οποία ο σταθμός-όπως ήταν φυσικό σίγησε- οι δημοσιογράφοι που δεν απήργησαν θα χάσουν επίσης τα ημερομίσθια τους.
Πέρα από το προφανές παράνομο της απόφασης του εκδότη, και μόνο μια τέτοια ανακοίνωση προκαλεί..

Η Μάνια θέλει να βγάλει την «Ελευθεροτυπία» στα περίπτερα πριν από τις εκλογές

Σε κάποιους δεν άρεσε η κυκλοφοριακή -κι όχι μόνο- επιτυχία των δύο απεργιακών φύλλων που έβγαλαν οι εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας και προσπάθησαν να διαβάλλουν και να υπονομεύσουν την προσπάθεια με διάφορους τρόπους. Ενας από αυτούς ήταν η αμφισβήτηση των οικονομικών στοιχείων για την έκδοση και διακίνηση των δύο φύλλων. Η συντακτική επιτροπή βέβαια είχε παρουσιάσει τα μέχρι τώρα γνωστά οικονομικά στοιχεία – έσοδα, έξοδα – από την κυκλοφορία των δύο απεργιακών φύλλων ( OI EΡΓAZOMENOI) στην τελευταία γενική συνέλευση των εργαζομένων ενώ είχε προηγηθεί σε παλιότερη συνέλευση η παρουσίαση των εσόδων – εξόδων για το πρώτο απεργιακό φύλλο. Οπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων στην Ελευθεροτυπία (Πάνος Σώκος, Σωτήρης Νικολόπουλος, Φώτης Παναγόπουλος) η έκδοση των δύο απεργιακών φύλλων με τον τίτλο "ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ" ήταν απο τις κορυφαίες στιγμές του απεργιακού αγώνα ενώ η κυκλοφορία και..

Και για να μην ξεχνιόμαστε η Espresso δεν έκλεισε. Απεργεί!

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στην εφημερίδα του Κυριακίδη, στην Ισοτιμία και στο Κ'ερδος

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στο χώρο του Τύπου συνεχίζονται καθώς οι εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν παράνομες απολύσεις, μη καταβολή δεδουλευμένων και γενικά παράνομες κι αντεργατικές συμπεριφορές εκ μέρους των εργοδοτών. Συγκεκριμένα οι δημοσιογράφοι, διοικητικοί και τεχνικοί, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΚΕΡΔΟΣ» και στην ιστοσελίδα «kerdos.gr» απεργούν από τις 21.00 της Πέμπτης έως τις 17.00 της Παρασκευής, με αίτημα την άμεση καταβολή και εξόφληση όλων των δεδουλευμένων αποδοχών τους. Με το ίδιο αίτημα συνεχίζουν την απεργία (από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής έως τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου) όλοι οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «ΙΣΟΤΙΜΙΑ» και στην ιστοσελίδα «isotimia.gr». Την ίδια στιγμή οι Ενώσεις όλων των εργαζομένων αποφάσισαν την..

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Αβραμόπουλος εναντίον Βενιζέλου για τα γερμανικά υποβρύχια

Ο υπουργός Αμυνας αλλάζει την συμφωνία – «Δίνουμε λεφτά χωρίς να έχουμε υποβρύχια»

Την «άρτια συμφωνία» του Βαγγέλη Βενιζέλου για τα γερμανικά υποβρύχια που γέρνουν, φαίνεται να αμφισβητεί ο υπουργός Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος και προσπαθεί να την τροποποιήσει. «Δίνουμε λεφτά χωρίς να έχουμε υποβρύχια» λένε χαρακτηριστικά στη Μεσογείων καθώς, όπως ισχυρίζονται, δεν έχει προβλεφθεί η εναρμόνιση του χρόνου πληρωμών με την πορεία των εργασιών για τα υποβρύχια. Ετσι καταγγέλλουν εμμέσως πλην σαφέστατα τον πρώην υπουργό Αμυνας και νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλη Βενιζέλο, ότι δεν είχε φροντίσει να διασφαλίσει πως το δημόσιο θα εκταμίευε τα χρήματα για τους Γερμανούς αφού προηγουμένως έχει βεβαιωθεί ότι είναι έτοιμα τα υποβρύχια.
Από την πλευρά τους κύκλοι προσκείμενοι στην Ιπποκράτους, πληροφορούμενοι τις κινήσεις Αβραμόπουλου κάνουν λόγο για..

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Ο Κυριακίδης εκλήθη στην ΕΣΗΕΑ για το χάος στην Espresso

Απεργίες και σε Ισοτιμία - Κέρδος

Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων στο χώρο του Τύπου. Στην εφημερίδα Espresso συνεχίζονται οι 24ωρες απεργίες καθώς η εργοδοσία αρνείται να πάρει πίσω τις απολύσεις και συνεχίζει να επιδεικνύει παράνομη και αντεργατική συμπεριφορά. Τα διοικητικά συμβούλια των ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ και ΕΦΕ έχουν καλέσει σε συνάντηση αύριο (Πέμπτη) το πρωί τον Πέτρο Κυριακίδη, πρόεδρο της εργοδότριας εταιρείας ή οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτόν. Στη συνάντηση με τον Κυριακίδη οι Ενώσεις θα επιδιώξουν την επίτευξη εργασιακής ειρήνης καθώς και την επίλυση των εργασιακών θεμάτων που έχουν ανακύψει μετά τις τελευταίες απολύσεις.
Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι της εφημερίδας «ΙΣΟΤΙΜΙΑ» και της ιστοσελίδας «isotimia.gr» προχωρούν σε..

Αθλος για το Χωνί που πούλησε 16.120 φύλλα!

Γράφαμε προχθές πως αν η εβδομαδιαία αντιμνημονιακή εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ πουλήσει περισσότερα από 16.000 όπως φημολογούνταν, τότε θα πρόκειται περί άθλου!
Και πράγματι ΤΟ ΧΩΝΙ πούλησε, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των πρακτορείων (κάντε κλικ) , 16.120 φύλλα! Και γράφαμε ότι θα πρόκειται περί άθλου διότι το φύλλο δεν διαφημίστηκε καθόλου μέσω της κλασσικής οδού (τηλεόραση κλπ), ενώ από το «στήσιμό» του ΤΟ ΧΩΝΙ (στο πρώτο του φύλλο) παραπέμπει σε μια εφημερίδα η οποία στήθηκε χωρίς «εξειδικευμένο» προσωπικό και χωρίς καμιά ιδιαίτερη προετοιμασία. Προφανώς, όπως γράψαμε, η αντιμνημονιακή σημαία που σήκωσε, έπεισε τους αναγνώστες να το αγοράσουν. Το θέμα βέβαια είναι τι θα κάνει στη συνέχεια διότι δεν μπορεί στηριχτεί, ως ύλη, μόνον σε άρθρα και στην προσωπική δουλειά του Καζάκη, του Κακλαμάνου και στο μεράκι δύο-τριών μπλόγκερς.
Υ.Γ: Το στοίχημα τώρα για Το Χωνί είναι..

Ιn memoriam…


Ο Τρύφων Κουταλίδης (δεξιά) διετέλεσε επί χρόνια μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΟΛ. Στη φωτογραφία, σε συνέλευση των μετόχων της εταιρείας το 2003 δίπλα στον αείμνηστο πρόεδρο του ΔΟΛ Χρήστο Δ. Λαμπράκη (στο κέντρο) και τον νυν πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Σταύρο Π. Ψυχάρη



Με αυτή τη λεζάντα και με αυτή την εξάστηλη φωτογραφία, στην 24 σελίδα, το ΒΗΜΑ της Κυριακής είχε αφιέρωμα στον «Παπινιανό», Τρύφωνα Κουταλίδη που κηδεύτηκε την περασμένη Τετάρτη. Στη συγκεκριμένη φωτογραφία στην 24 σελίδα υπήρχε «ένθεση» ενός τίτλου πάνω αριστερά με γκρίζα γράμματα που έγραφε: IN MEMORIAM. Κι εντάξει, in memoriam για τους αείμνηστους Κουταλίδη και Λαμπράκη… Ο Ψυχάρης όμως; Πώς και γιατί φιγουράρει στη φωτογραφία ακριβώς κάτω από το in memoriam; Ευσεβείς πόθοι κάποιων; Δεν πρόσεξε κανείς το..

Nothing Impossible (ακόμη και η πτώχευση) κύριε Μάκη Σεριάτε...


Αίτηση πτώχευσης από την εταιρεία Ashley & Holmes του «εθνικού διαφημιστή»

Nothing Impossible. Αυτός είναι ο τίτλος ενός από τα βιβλία του Μάκη Σεριάτου που κυκλοφόρησε το 2007 και προβλήθηκε ως ένα πρώτης τάξεως εγχειρίδιο για τους διαφημιστές αλλά κι ένα σημαντικό βοήθημα για τους μελετητές της διαφήμισης.
Και πράγματι, τίποτε δεν είναι αδύνατο… Ακόμη και το «λουκέτο» για την εταιρεία Ashley & Holmes του «δάσκαλου» της διαφήμισης, Μάκη Σεριάτου που κατέθεσε αίτηση πτώχευσης (θα εκδικαστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο), μετά και από τις αποτυχημένες προσπάθειες να υπαχθεί στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του άρθρου 99.
Η κατάρρευση του «εθνικού διαφημιστή» έχει αφήσει άνοιγμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες – κάποιοι λένε ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της εταιρείας ξεπερνούν τα 15 εκατ. ευρώ. Ο Σεριάτος..

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Ο Αρχοντας, ο Αρχιεπίσκοπος και ο πολιτευτής...


Ο Σταύρος Ψυχάρης ανέκαθεν ήταν θρήσκος και θεοσεβούμενος. Πολλοί θυμούνται πως τέτοιες ημέρες -όταν ακόμη κατοικοέδρευε στη Χρ. Λαδά- πεταγόταν με τη φρουρά του μέχρι τον Αγιο Γεώργιο Καρύκη να ανάψει ένα κεράκι. Μάλιστα προτιμούσε την Ακολουθία των Χαιρετισμών γιατί όπως έλεγε αγαλλίαζε η ψυχή του «από τους υπέροχους ύμνους που ακούγονταν από τους ψαλτάδες».
Σήμερα ο Αρχοντας Πρωτονοτάριος Ψυχάρης εξακολουθεί να σέβεται την Εκκλησία και τους ιερούς θεσμούς της. Για αυτό πήρε τον γιο του τον Ανδρέα και τον πήγε στην Αρχιεπισκοπή προκειμένου να λάβει την ευλογία του προκαθήμενου της Εκκλησίας.
Βλέπεται η εκλογική μάχη στην Α΄ Αθηνών προβλέπεται δύσκολη και οι ευλογίες της Εκκλησίας μεταφράζονται (ακόμη) σε χιλιάδες ψήφους πιστών: «Αν δεν ψηφίσεις τον (ευλογημένο) Ψυχάρη ποιόν θα ψηφίσεις;»

Υ.Γ: Δεν θα σχολιάσουμε τη θητεία του εντιμολογιώτατου Σταύρου Ψυχάρη στο Αγιον Ορος, καθότι έχει κριθεί ως επιτυχημένη: «Ειργάσθη φιλοπόνως και επιτυχώς δια την πολυμερή και πολύτροπον ενίσχυσιν των σεπτών αγιορειτικών μοναχικών καθιδρυμάτων και συνέβαλεν εις την κατά πάντα εξύψωσιν του ονόματος και του κύρους της αγίας Αθωνικής Πολιτείας παγκοσμίως» είχε πει ο Βαρθολομαίος τον Ιούνιο του 2010 χειροθετώντας τον Ψυχάρη στις τάξεις των οφικιάλιων Aρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ο Ψυχάρης συγκεκριμένα είχε τιμηθεί με το..

Οταν έκλαψε η Πόπη...


«Στην ηλικία μου πρέπει να προσέχω το πρόσωπό μου και σε αυτό έχω βρει σύμμαχο τη RoC» μας λέει η ομολογουμένως εντυπωσιακή Πόπη Τσαπανίδου στην τηλεοπτική διαφήμιση καλλυντικών ομορφιάς. Aρχικά η δημοσιογράφος διαφήμιζε τα καλλυντικά μόνο μέσω περιοδικών αλλά το τελευταίο διάστημα τα σποτ παίζουν με μεγάλη συχνότητα και στην τηλεόραση και μάλιστα θα παίζουν μέχρι τέλος του χρόνου!
Επίσης η RoC είναι και ο σπόνσορας της εκπομπής της Τσαπανίδου στον ΣΚΑΙ και κάθε λίγο και λιγάκι σκάει μύτη διαφημιστικό σποτάκι εν είδει τηλεοπτικού «παραθύρου». Μάλιστα η Τσαπανίδου στην εκπομπή «Σκάι τώρα», όποτε εμφανίζεται το σποτάκι της RoC, χαμηλώνει τα μάτια ενώ η αμηχανία της είναι περισσότερο από εμφανής! Σε αυτό ίσως έχει συμβάλλει και η παραπομπή της στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ όπου κατά την απολογία της ακούστηκε πως η δημοσιογράφος άφησε δύο δάκρυα να κυλήσουν στο όμορφο πρόσωπό της... Η Τσαπανίδου είχε επικαλεστεί στο Πειθαρχικό το ότι ήταν... επαγγελματικά ασταθής και ότι δέχτηκε να συμμέτάσχει στη διαφήμιση επειδή τότε, λέει, απολυόταν από..

Συναγερμός στο ΚΕΕΛΠΝΟ - Ενας στους τρεις πεθαίνει στην Εντατική!

της Παναγιώτας Καρλατήρα

Ζουν και βασιλεύουν τα πολυανθεκτικά επικίνδυνα μικρόβια στα νοσοκομεία της χώρας. Η ψευδομονάδα, το acinetocacter και η κλεμπσιέλα αποδεικνύονται οι τρεις αόρατοι αλλά πιο ισχυροί εχθροί των ασθενών στο ΕΣΥ. Η αντίστασή τους στα αντιβιοτικά ξεπερνά ακόμη και το 80%, δίνοντας στην Ελλάδα μια ανεπιθύμητη ευρωπαϊκή πρωτιά, και στους νοσηλευόμενους σοβαρές, συχνά και θανατηφόρες, λοιμώξεις. Βακτηριαιμία, πνευμονία, ουρολοιμώξεις και λοιμώξεις χειρουργικές αποτελούν τις τέσσερις «εθνικές» μας ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις που ευθύνονται για θανάτους, αύξηση των ημερών νοσηλείας, επιβάρυνση του ΕΣΥ.
Τα αποτελέσματα του Eθνικού Σχεδίου Δράσης για τον Έλεγχο της Διασποράς των Πολυανθεκτικών Μικροβίων με την ονομασία «Προκρούστης» που υλοποιεί από τον Νοέμβριο του 2010 το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) είναι αποκαλυπτικά για την κατάσταση που..

Στο έλεος των ανθρώπων του Κυριακίδη η Espresso

ΟΥΔΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ

Eργασιακή κόλαση στην εφημερίδα Εspresso. Ουδείς από τους εργαζόμενους γνωρίζει τι θα του ξημερώσει ενώ αρχισυντάκτες και διευθυντικά στελέχη σηκώνουν τα χέρια ψηλά αφού κι αυτοί δεν ξέρουν τι τους επιφυλάσσουν οι Σουβατζήδες και οι άλλοι «μπιστικοί» του Κυριακίδη. Κανείς δεν γνωρίζει πλέον τι θα γίνει στην Espresso καθώς, όπως ακούγεται χαρακτηριστικά, «τώρα κάνουν κουμάντο στο μαγάζι οι άσχετοι του Κυριακίδη», με την εφημερίδα να έχει αποψιλωθεί εντελώς από το απαραίτητο για την έκδοση προσωπικό!
Την ίδια στιγμή κλιμακώνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στην εφημερίδα, μετά τις οκτώ απολύσεις της περασμένης εβδομάδας και με την εργοδοσία να συνεχίζει την παράνομη και αντεργατική συμπεριφορά της μειώνοντας τις θέσεις εργασίας και συνεχίζοντας τις καταχρηστικές – παράνομες απολύσεις.
Ετσι τα Διοικητικά Συμβούλια των ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ και ΕΦΕ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις με νέα 24ωρη απεργία όλων..

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Mε «μαγιά» 18.000 φύλλα (χωρίς διαφήμιση) ξεκίνησε Το Χωνί!

Φημολογείται ότι η εβδομαδιαία αντιμνημονιακή εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ (φύλλο 0) πούλησε γύρω στα 18.000 φύλλα. Αν το νούμερο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα τότε θα πρόκειται περί άθλου! Και εξηγούμεθα: Από το «στήσιμό» του ΤΟ ΧΩΝΙ παραπέμπει σε μια εφημερίδα η οποία στήθηκε χωρίς «εξειδικευμένο» προσωπικό και μάλιστα χωρίς να διαφημιστεί καθόλου μέσω της κλασσικής οδού (τηλεόραση, εφημερίδες κλπ). Φαίνεται πως έχει στηριχθεί μόνον σε προσωπική δουλειά και μεράκι (Καζάκης, Κακλαμάνος κλπ). TO XΩΝΙ άρεσε στους αναγνώστες, παρά τις υπερβολές και τις αρνητικές κριτικές και για το lay out (κάποιοι είπαν ειρωνικά ότι αν έπαιρνε μέρος στο διαγωνισμό των ΝΕΩΝ για τα μαθητικά έντυπα ίσως και να έπαιρνε το πρώτο βραβείο…). Φαίνεται πως η αντιμνημονιακή σημαία που σήκωσε, έπεισε τους αναγνώστες να το αγοράσουν. Και γεγονός είναι ότι από τον έντυπο χώρο απουσιάζουν (με εξαιρέσεις) τα αντιμνημονιακά φύλλα. Το Χωνί φιλοδοξεί να καλύψει αυτό το κενό. Τα 18.000 φύλλα που πούλησε συνηγορούν προς αυτή την κατεύθυνση. Ευχόμαστε να βελτιωθεί και να συνεχίσει έτσι. Όπως ευχόμαστε τα καλύτερα και για τα..

Ποιος δημοσιογράφος του αθλητικού τμήματος φεύγει από το Mega μετά από 20 ολόκληρα χρόνια;

Ενας ένας αποχωρούν από το Mega Channel αστέρες κι αστεράκια της τηλεοπτικής δημοσιογραφίας. Κάτι οι δραστικές περικοπές μισθών κάτι οι εθελουσίες, το μεγάλο κανάλι αδειάζει από γνωστές και λιγότερο γνωστές τηλεπερσόνες…Ετσι η Μάρω Λεονάρδου, όπως γράφει η «Παρασκευή +13», μετά από 20 χρόνια παρουσίας μπροστά και πίσω από τις κάμερες αποφάσισε να αποχωρήσει οριστικά από το Mega. Η Λεονάρδου μιλώντας για την απόφασή της να αποχωρήσει, εξέφρασε το παράπονό της πως παρά τις πολλές ώρες σκληρής δουλειάς ποτέ δεν ανταμείφθηκε όπως θα έπρεπε, ούτε οικονομικά αλλά ούτε και ηθικά. Την ίδια ώρα..

Νόμιμη μίζα 4% υπέρ των υπαλλήλων της Βουλής!..

από τους Μάκη Πολλάτο, Χρήστο Μπόκα

Επίσημη και θεσμοθετημένη «μίζα» 4% από κάθε διαγωνισμό που κάνει η Βουλή των Ελλήνων κατευθύνεται στο Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής. Αυτό όµως είναι µόνο ένα µέρος της κρατικής επιχορήγησης που έχει θεσµοθετηθεί εδώ και χρόνια για το Ταµείο των προνοµιούχων υπαλλήλων της Βουλής.
Εντός του κτιρίου της Βουλής στο Σύνταγµα λειτουργεί εδώ και 28 χρόνια ένα υποκατάστηµα της Εθνικής Τράπεζας. Πρόκειται για έναν χώρο περίπου 30 τ.µ., όπου µε το ζόρι χωράνε 5-6 γραφεία, στα οποία εργάζονται τραπεζικοί για την εξυπηρέτηση των βουλευτών, των συνεργατών τους και των υπαλλήλων της Βουλής.
Η Εθνική Τράπεζα βρίσκεται στο περιστύλιο του Κοινοβουλίου, ανάµεσα στην κύρια είσοδο (πάνω από το Μνηµείο του Αγνώστου Στρατιώτη) και την κεντρική επιβλητική πόρτα που οδηγεί στο αµφιθέατρο της Ολοµέλειας. Εξω από την τράπεζα έχουν τοποθετηθεί δυο µηχανήµατα αυτόµατης ανάληψης (ATM). Από το 2008 η Εθνική καταβάλλει µίσθωµα για να χρησιµοποιεί αυτό τον χώρο εντός της Βουλής, στον οποίο οι εθνοπατέρες και όσοι εργάζονται στο κτίριο κάνουν τις συναλλαγές τους γρήγορα, χωρίς να συνωστίζονται σε..

Στα 57 εκατ. ευρώ οι ζημιές για Mega και ΔΟΛ το 2011

του Δημήτρη Παφύλα

Ζημιές, αύξηση δανείων, πτώση διαφημίσεων και απολύσεις είναι το τετράπτυχο από τους δύο πρώτους ισολογισμούς εισηγμένων εκδοτικών επιχειρήσεων για την χρήση του 2011. Μόνο δύο εταιρείες εμφάνισαν συνολικές ζημιές 57, 3 εκατ. ευρώ.
Ο Τηλέτυπος (ΜEGA) παρουσίασε ζημιές 20,4 εκατ. ευρώ από 27,4 εκατ. ευρώ, ενώ ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε στα 90,5 εκατ. ευρώ από 112,1 εκατ. ευρώ το 2010. Η εταιρεία αύξησε τον βραχυπρόθεσμο δανεισμό της σε 62,6 εκατ. ευρώ από 58 εκατ. ευρώ το 2010, ενώ οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις μειώθηκαν σε 33,5 εκατ. ευρώ από 34,6 εκατ. ευρώ. Οι δε χρεωστικοί τόκοι του MEGA έφθασαν τα 9 εκατ. ευρώ από 7,4 εκατ. ευρώ δείχνοντας την τεράστια επιβάρυνση. Οι απαιτήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν σε 35, 8 εκατ. ευρώ από 24,7 εκατ. ευρώ. Η μετοχή του Τηλέτυπου παραμένει σε επιτήρηση λόγω..

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Πέτρος Κωστόπουλος: και ξανά προς την δόξα τραβά...

@ Πριν από 2-3 χρόνια ήταν πολύ της μόδας να αναρωτιέται η πιάτσα για ποιο λόγο ο κ. Λαυρεντιάδης αγόραζε ό,τι εκινείτο – και δεν «εκινείτο» – στα ελληνικά media. Πλέον η απορία λύνεται με τον πιο διεξοδικό τρόπο, μόνο που η φύση της συγκυρίας είναι τέτοια που λίγοι συγκινούνται.
@ Απειλές στον ΔΟΛ, προειδοποιήσεις για μη καταβολή δεδουλευμένων σε απεργούς στον Sentra, φόβος και τρόμος στην Espresso, μαύρες σκέψεις (ύστερα κι απ’ το χουνέρι με τους ισολογισμούς της κ. Διαμαντοπούλου) στη «Βραδυνή». Φυσικά, η ιστορία των ισολογισμών πλήττει όλα τα οικονομικά φύλλα – όσα άντεξαν μέχρι σήμερα – και κυρίως αυτά που επένδυσαν στο Διαδίκτυο.
@ Δεν είναι δουλειά αυτή. Σόρυ. Ήδη μάλιστα, οι ιδιοκτησίες κάποιων εφημερίδων σκέφτονται σοβαρά την κατάργηση του καθημερινού τους φύλλου…
@ Το ‘χουμε ξαναγράψει. Σαφώς και είναι ελπίδα η κυκλοφορία νέων εντύπων τη στιγμή που πυροβολούν εν ψυχρώ τον Τύπο. Η απορία όμως παραμένει; Πως «ζουν» αυτά τα..

Τριήμερη απεργία των τεχνικών στον ραδιοσταθμό Sentra


Νέα απεργιακή κινητοποίηση από την Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας για τις απολύσεις εργαζομένων στον ραδιοφωνικό σταθμό SENTRA από το πρωί της Δευτέρας 26 Μαρτίου μέχρι το πρωί της Πέμπτης (29 Μαρτίου). Συγκεκριμένα η Γενική Συνέλευση της ΕΤΕΡ, απαντώντας στις απολύσεις των εργαζομένων από την διοίκηση του ραδιοσταθμού SENTRA αποφάσισε την κήρυξη 3ημερης απεργιακής κινητοποίησης από την ώρα 06.00η της Δευτέρας μέχρι και την 06.00η ώρα της Πέμπτης, στον ραδιοφωνικό σταθμό «SENTRA» με αιτήματα:
1. Την επαναπρόσληψη των εργαζόμενων, οι οποίοι απελύθησαν επειδή δεν υπέγραψαν ατομική σύμβαση με μειώσεις μισθού και κατά παράβαση της ισχύουσας Διαιτητικής..

«Θέλουμε να μοιραζόμαστε με τους συνεργάτες μας ένα κοινό όραμα»

Πόσο κερδοφόρο είναι για το TAF (The Art Foundation) να «προσλαμβάνει» διαφορετικά άτομα για να κάνουν πρακτική άσκηση με 200 ευρώ μαύρα, στο τέλος του τετραμήνου να τα διώχνει και να ζουν αυτοί καλά κι οι άλλοι χειρότερα;

Είμαι κι εγώ μια από σας. Δε θα πω την ιστορία της ζωής μου. Απλά μια μικρή επαγγελματική ιστορία που ίσως ενδιαφέρει όσους είναι στην ίδια θέση με μένα. Δηλαδή όλους σας…
Έπιασα δουλειά στο Μοναστηράκι σε έναν καλλιτεχνικό οργανισμό (στην ουσία καφέ-μπαρ μαζί με εκθεσιακό χώρο). Στην αγγελία έγραφε για πρακτική άσκηση, 20 ώρες την εβδομάδα, αμοιβή 200 ευρώ. Ζητούσαν άνθρωπο για να αναλάβει επεξεργασία οπτικοακουστικού υλικού και επικοινωνία με το κοινό μέσω social media. Έστειλα το βιογραφικό μου. Λίγο από περιέργεια, λίγο γιατί είχα ανάγκη τα χρήματα, λίγο γιατί στέλνω το βιογραφικό μου παντού πια κι ό,τι κάτσει, λίγο γιατί είχα σε εκτίμηση το συγκεκριμένο χώρο που υποτίθεται πως προάγει την τέχνη.
Πέντε μέρες μετά τη συνέντευξη, με ενημέρωσαν με μήνυμα στο κινητό πως..