ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Η ελληνική νεολαία στην εποχή του μνημονίου. Μένουμε ή φεύγουμε;

Ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Η ελληνική νεολαία στην εποχή του μνημονίου. Μένουμε ή φεύγουμε;» θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη την ερχόμενη Πέμπτη 22 Μαρτίου στις 7.30 μ.μ. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι βιωματικές εμπειρίες ανθρώπων που μεγάλωσαν στο εξωτερικό, οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι νέοι που διαβιούν την περίοδο αυτή εκτός Ελλάδας και οι προοπτικές της ελληνικής νεολαίας μπροστά στα αδιέξοδα που γεννά η Ελλάδα του μνημονίου.
Για το θέμα θα μιλήσει ο Ηλίας Παρασκευόπουλος και ζωντανά από το Βερολίνο μέσω skype ο Διονύσης Γρανάς. Συντονίζει ο Κωνσταντής Σεβρής.
Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στον εναλλακτικό πολυχώρο Άρδην στη Θεσσαλονίκη. Βαλαωρίτου 1 & Δωδεκανήσου γωνία στον 8ο όροφο.

Η Αννα προσφεύγει κατά της «δημοκρατίας» - Ο Γέρων Παΐσιος ας βάλει το χέρι του!


Θίχτηκε η τιμή και η υπόληψη της Αννας Διαμαντοπουλου για δημοσίευμα της εφημερίδας «δημοκρατία» όπου υπό τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Αννα Αντουανέτα» καταγγέλλεται ότι «την ημέρα που αποχωρούσε από το υπουργείο Παιδείας υπέγραψε απόφαση για 16 προσλήψεις συμβασιούχων έργου για έξι μήνες και με εργασία εξ αποστάσεως». Και αφού λοιπόν θίχτηκε η τιμή και η υπόληψη της νυν υπουργού Ανάπτυξης θεώρησε καλό να αρχίσει τις απειλές ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
«Τα όσα αναφέρει το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας "δημοκρατία" ότι δήθεν η υπουργός "την ημέρα που αποχωρούσε από το υπουργείο Παιδείας υπέγραψε απόφαση για 16 προσλήψεις συμβασιούχων έργου για έξι μήνες και με εργασία εξ αποστάσεως", είναι απολύτως ψευδή και έχουν ως σκοπό την κατασυκοφάντηση της» αναφέρεται σε..

Το παράπονο του Θανάση Τσεκούρα…

Εάν με διαγράψετε τότε θα πρέπει να το πράξετε για όλους τους διευθυντές

«Εαν εμμείνετε στην απόφασή σας περί διαγραφής μου, τότε οφείλετε να διαγράψετε και όλους τους διευθυντές εφημερίδων, γιατί δυστυχώς στη συγκεκριμένη συγκυρία της κρίσης, όλοι έχουν αναγκαστεί να υλοποιήσουν «σκληρές» αποφάσεις, με γνώμονα τη βιωσιμότητα του Μέσου που διευθύνουν. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα θεωρώ ότι είμαι θύμα επιλεκτικής δίωξης και μόνο». Αυτά αναφέρει ο διευθυντής του ΕΘΝΟΥΣ Θανάσης Τσεκούρας που διαγράφηκε από τα μητρώα της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών καθώς και το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ επικύρωσε ομόφωνα την ποινή προσωρινής διαγραφής 18 μηνών από τα μητρώα της Eνωσης, ύστερα από έγκληση του Ευάγγελου Γιάννου εναντίον του.

Υ.Γ: Στο πρόσφατο παρελθόν, το να σε διαγράψουν από την ΕΣΗΕΑ ήταν ό,τι πιο ατιμωτικό για έναν δημοσιογράφο. Σήμερα πολλοί (διευθυντές) πιθανόν και να το θεωρούν τίτλο τιμής...

Νέες εκκαθαρίσεις εργαζομένων σε Πήγασο και Μega


Την στιγμή που η ΕΣΗΕΑ απορρίπτει την έφεση του διευθυντή του ΕΘΝΟΥΣ Θανάση Τσεκούρα, επικυρώνοντας ομόφωνα την ποινή της διαγραφής για 18 μηνες από τα μητρώα της Ενωσης, ο Μπόμπολας προχωρά σε νέες «εκκαθαρίσεις» εργαζομένων στον Πήγασο.
Συγκεκριμένα η εργοδοσία προχώρησε την Παρασκευή σε νέες απολύσεις στο ραδιοφωνικό σταθμό «SΕΝΤRΑ FM»και ειδικότερα ενός τεχνικού, μέλους της ΕΤΕΡ και τριών δημοσιογράφων, του Κωνσταντίνου Μπελιά, της Ξανθίππης Γιαννάκου και της Έλενας Κεφαλά αλλά και μιας διοικητικού υπαλλήλου, της Ελευθερίας Αβραμίδου.
Η ΕΣΗΕΑ, η ΕΠΗΕΑ και η ΕΤΕΡ μετά τις νέες απολύσεις προχώρησαν χθες σε 8ωρη στάση εργασίας στο «SΕΝΤRΑ FM» και 48ωρη απεργία από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου, 17 Μαρτίου 2012 έως τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας, 19 Μαρτίου 2012.
Tην ίδια ώρα η διοίκηση του Τηλέτυπου προχώρησε την Παρασκευή στη «διακοπή συνεργασίας» με δέκα διοικητικούς υπαλλήλους..

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Το ΠαΣοΚ ταιριάζει στον Βενιζέλο

Νέες αποκαλύψεις από τον Κ. Βαξεβάνη για τα έργα, τον βίο και την πολιτεία του διαχρονικού υπουργού

«Για όλους εσάς στο ΠΑΣΟΚ που θα ψηφίσετε τον Βενιζέλο για να σώσει το κόμμα, αναρωτηθείτε μήπως μιλάτε πλέον για ένα κόμμα το οποίο ταιριάζει μόνο στο Βενιζέλο».
Mε αυτό το υστερόγραφο ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης πετάει για τρίτη φορά το γάντι στον Βαγγέλη Βενιζέλο προχωρώντας σε νέες αποκαλύψεις για τον βίο και την πολιτεία του υπουργού.
Ο Βαξεβάνης μέσω μιας τρίτης ανοιχτής επιστολής προς τον υπουργό Οικονομικών, αναφέρεται στο 2003 όταν ο Βενιζέλος ως υπουργός Πολιτισμού υπέγραψε υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες αποχαρακτηρίζονταν από Ιστορικά Διατηρητέα Μνημεία, δύο βιομηχανικά μνημεία της Θεσσαλονίκης. Τα εργοστάσια ΦΙΞ και ΑΛΛΑΤΙΝΗ. Και τα δύο σε περιοχές της Θεσσαλονίκης με μεγάλη αξία γης. Οι ιδιοκτήτες τους που είχαν ήδη αποζημιωθεί, θα γίνονταν σκανδαλωδώς πιο πλούσιοι.
Επίσης ξαναφέρνει στην επικαιρότητα την υπόθεση με την προμήθεια 4 γερμανικών υποβρυχίων S-214 και την επισκευή 4 ακόμη S-209 επί υπουργείας Βενιζέλου. Υπόθεση που εξελίχθηκε σε..

Ο Κουίκ στον Καμμένο, ο Παπαγιάννης στο Kontra

Έπειτα από μια μακρά καριέρα στη δημοσιογραφία, ο Τέρενς Κουίκ αποφασίζει να μεταπηδήσει στην πολιτική. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, ο Τέρενς Κουίκ αναλαμβάνει εκπρόσωπος τύπου του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» του Πάνου Καμμένου.
Σε ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού Κontra εκφράζονται ευχαριστίες στον Τέρενς Κουίκ "για την έως τώρα πολύτιμη συμβολή του" και ευχές για "καλή επιτυχία στην συνέχεια του αντιμνημονιακού του αγώνα, που ξεκίνησε από το Kontra Channel".
Οπως ανακοινώθηκε από το Kontra Channel, τη θέση του Κουίκ στην παρουσίαση του κεντρικού δελτίου του σταθμού αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης.

Τιμούν τη μνήμη του Ηλία Ματθαίου

από την Πόπη Χριστοδουλίδου / peiratikoreportaz

Ενας χρόνος, χωρίς τον αγαπημένο μας φίλο, Ηλία Ματθαίο - Το Σάββατο, στο Ξηροκάμπι Λακωνίας διοργανώνεται ποδοσφαιρικός αγώνας* στη μνήμη του!

Ο Ηλίας ήταν και έντιμος και μαχητικός αγωνιστής και συμμετείχε πάντα ενεργά στους εργατικούς αγώνες και στους αγώνες του κλάδου μας!
...Εφυγε ξαφνικά, το βράδυ της 27ης Μαρτίου του 2011 και άφησε πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό.
Ποιος απο μας θα ξεχάσει ποτέ το χαμόγελο του, που ήταν αποκούμπι στις δυσκολίες;
Ποιος θα λησμονήσει την αγκαλιά ενός πραγματικού φίλου, που όταν έβλεπε, πως κάποιος η κάποια απο μας περνούσε ζόρι ήταν πάντα εκεί; Για να τον εμπιστευθείς, να τον συμβουλευτείς και να σου κάνει μια...αγκαλιά να γαληνέψεις.
Για αυτό έγραψα, τότε, απο καρδιάς, αυτά, που πίστευα και πιστεύω για την πίεση, που..

Ο Λυμπέρης απέλυσε την Αφροδίτη Σημίτη γιατί του «έβγαλε γλώσσα»!

Τον είχε εγκαλέσει για τις μειώσεις μισθών και τα προβλήματα στον Best Radio 92,6

H ραδιοφωνική παραγωγός Αφροδίτη Σημίτη απολύθηκε απο τον Best Radio 92,6, έπειτα απο 11 ολόκληρα χρόνια εκπομπών στο σταθμό. Η Αφροδίτη Σημιτη, τόλμησε και έστειλε
προσωπικό mail στον ιδιοκτήτη του σταθμού Αντώνη Λυμπέρη, στο οποίο του ανεφέρε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο σταθμό, οι οποίοι έχουν δεχθεί μέχρι τώρα απίστευτες μειώσεις μισθών.
Ο Λυμπέρης, μετά το mail "δεν ανέχθηκε" να του "βγάλει γλώσσα" μια εργαζομένη του και γι' αυτο προχώρησε στην απόλυσή της! O Αντώνης Λυμπέρης με την κίνησή του αυτη, ουσιαστικά θέλησε να "τρομοκρατήσει" τους υπόλοιπους εργαζόμενους του ομίλου σε περίπτωση που τολμήσουν να σηκώσουν κεφάλι.
Η Αφροδίτη Σημίτη δημοσιοποίησε την απόλυσή της στο twitter της γράφοντας:
«Απολύθηκα από τον Best γιατί είπα τη γνώμη μου! Ναι συμβαίνει ακόμα αυτό
».

Νέα μείωση μισθών στο Mega κατά 20%

@ Κλείδωσε η νέα οριζόντια μείωση μισθών 20% στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Παράλληλα μαθαίνουμε ότι τρέχει άτυπα, πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου και το κίνητρο για τους ενδιαφερόμενους εκτός της ατομικής διαπραγμάτευσης για κάποιους επιπλέον μισθούς, είναι αποζημιώσεις χωρίς μειώσεις σε ένα εργασιακό τοπίο που αλλάζει μέρα με τη μέρα!
@ Δυναμικά στήριξαν οι αναγνώστες της «Παρασκευής + 13» την απόφαση της εφημερίδας να μειώσει την τιμή της στο 1 ευρώ και να κυκλοφορεί μόνο με την δημοσιογραφική της ύλη, κόβοντας τις προσφορές. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, κατάφερε να..

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Κανονικοί συντάκτες τα «μπλοκάκια» του enet.gr σύμφωνα με τη δικαιοσύνη


Υπέρ των εργαζομένων εκδικάστηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των «μπλοκάκηδων» του www.enet.gr κατά της Χ. K. Tεγόπουλος. Στην απόφαση που εξέδωσε στις 6 Μαρτίου 2012 το Ειρηνοδικείο, έγινε σαφές ότι οι εργαζόμενοι του www.enet.gr αν και πληρώνονταν με ΔΠΥ, βρίσκονταν σε «σύμβαση εξαρτημένης εργασίας» κατά την οποία ήταν όλοι τους υποχρεωμένοι να «προσέρχονται στα γραφεία της επιχείρησης, … βάση συγκεκριμένου εβδομαδιαίου προγράμματος, που συγκροτούσε η διεύθυνση η οποία …καθόριζε με εντολές και υποδείξεις και το περιεχόμενο της εργασίας ώστε να είναι σύμφωνο με το ύφος και τη γραμμή της εφημερίδας και κατάλληλα προς δημοσίευση».
Εκρινε δε ότι ο μισθός τους από την δουλειά τους στο www.enet.gr είναι «η μόνη τους απασχόληση που..

Οταν οι Κανέλληδες κάνουν δηλώσεις...


H Δημοσιογραφική Μεταρρύθμιση μπορεί να έχει Κανέλληδες και Μανδραβέληδες αλλά έχει και πολλά σοβαρά κι αξιόλογα παιδιά. Και δεν είναι δυνατόν αυτοί να μην αντιδρούν στις ανοησίες του Ηλία Κανέλλη με αφορμή την απεργιακή κινητοποίηση που αποφάσισε το διασωματειακό των συνδικάτων Τύπου. Δεν αντιλαμβάνονται άραγε ότι ο Κανέλλης παίζει ξεκάθαρα το παιχνίδι των εργοδοτών και συγκεκριμένα του (αγαπημένου του εργοδότη) Σταύρου Ψυχάρη; Τα επιχειρήματα Κανέλλη δεν αντέχουν σε καμμία σοβαρή κριτική και μια απλή ανάγνωση της δήλωσής του θα πείσει περί αυτού και τον πιο δύσπιστο:
«Μόλις πληροφορηθήκαμε ότι το περίφημο διασωματειακό όργανο των συνδικάτων Τύπου προαποφάσισε απεργιακή κινητοποίηση την επόμενη εβδομάδα, μάλιστα για δύο ημέρες – με αιτήματα κάτι νεφελώδη περί αντίστασης..

Προς Ειδικό Δικαστήριο για το έλλειμμα του 2009

Σε εξεταστική επιτροπή που ράβει κουστούμι με… ρίγες στον πρώην Υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, εξελίσσεται η υπόθεση διερεύνησης του ελλείμματος του 2009.
Οι μάρτυρες προβαίνουν σε αποκαλύψεις φωτιά, οι οποίες επαρκούν πλέον για να αρχίσουν να ετοιμάζονται τα… γουνάκια και το κατηγορητήριο για το ειδικό δικαστήριο.
Επιβεβαιώνεται επίσης το σχέδιο να μας πάνε στο ΔΝΤ αλλά και το ότι οι ΠΑΣΟΚοι θα αρχίσουν πλέον να βγάζουν μόνοι τα ματάκια τους.
Παράδειγμα, ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους, Πέτρος Χριστοδούλου, ο οποίος αν και διορίσθηκε από το ΠΑΣΟΚ, ήταν καταπέλτης και για τον Παπανδρέου και για τον Παπακωνσταντίνου.
Αναφερόμενος χαρακτηριστικά στην δήλωση του Παπανδρέου (στις 4 Μαρτίου του 2010) ότι η Ελλάδα θα πάει στο ΔΝΤ και ότι “έχει το πιστόλι πάνω στο τραπέζι“, ο κ. Χριστοδούλου είπε ότι τον Ιανουάριο του 2010 όταν η Ελλάδα είχε βγάλει “μία πολύ πετυχημένη έκδοση ομολόγων δεκαετίας, έγιναν κάποια σχόλια ότι εμείς εάν δεν πάρουμε βοήθεια από τη Γερμανία, θα πάμε στο ΔΝΤ. Ήταν μία ατυχής τοποθέτηση για τις αγορές. Γιατί οι αγορές ενώ..

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι θα απολυθούν στο Mega μέχρι τέλος Ιουνίου!


Ως τον πλέον τρομοκρατημένο άνθρωπο της τηλεοπτικής αγοράς εμφανίζουν οι γνωρίζοντες τους αριθμούς τον Ηλία Τσίγκα του Mega. «Άστα, άστα» είναι η μόνιμη επωδός του στελέχους του μεγάλου καναλιού, όπως αναφέρουν οι συχνοί συνομιλητές του προσπαθώντας να αποδώσουν την επαγγελματική του ψυχολογία!
Και δυστυχώς δεν θα μπορούσε να ήταν αλλιώς, αφού η εντολή που έχει από τους εκδότες είναι να απολύσει μέχρι τέλος Ιουνίου λίγο πάνω από 100 εργαζόμενους! Τα νούμερα για το μεγάλο κανάλι δεν βγαίνουν και οι εκδότες το μόνο που βλέπουν μπροστά τους ως λύση είναι η συρρίκνωση του προσωπικού, η οποία ξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου – όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει και θα κορυφωθεί τους επόμενους μήνες.
«Ολέθριες» όμως χαρακτηρίζουν στελέχη του Mega τη μείωση του προσωπικού, επικαλούμενοι τις συνέπειες που αντιμετωπίζουν καθημερινά στη δουλειά τους από τις ελλείψεις λόγω των απολύσεων του Φλεβάρη! Και υποστηρίζουν ότι υπάρχουν κι άλλοι..

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι «Στο Κόκκινο» και στην «Εξπρές» προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις

Απεργιακές κινητοποιήσεις στην εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ και στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ. Τα σωματεία των εργαζομένων ζητούν και στις δύο περιπτωσεις την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και καθυστερούμενων οφειλών στους εργαζόμενους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς.
Συγκεκριμένα τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ έχοντας εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας στην παρατεταμένη ασυνέπεια της εργοδοσίας της εφημερίδας «ΕΞΠΡΕΣ» στην καταβολή των οφειλομένων στους εργαζόμενους, αποφάσισαν την κήρυξη 48ωρης απεργίας για..

Ο κύριος ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ

«Ανύπαρκτος και ΔΟΛιος» είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που αποδίδονται στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παντελή Καψή από το σύνολο σχεδόν των δημοσιογράφων. Τον χαρακτηρίζουν δε ως ΔΟΛιο διότι πέραν του γεγονότος ότι προέρχεται από τον ΔΟΛ, ο Καψής εσχάτως στα μπρίφινγκ δεν προλαβαίνει να δίνει συγχαρητήρια και να απονέμει εύσημα στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ της οποίας υπήρξε (επιτυχημένος ομολογουμένως) διευθυντής. «ΤΑ ΝΕΑ είναι από τις λίγες -αν όχι η μοναδική εφημερίδα- που έχει αποκαλυπτικά και αποκλειστικά ρεπορτάζ» λέει χαρακτηριστικά σε δημοσιογραφικά πηγαδάκια! Το γεγονός αυτό -πέραν της δυσφορίας- έχει προκαλέσει και θυμηδία στους λοιπούς δημοσιογράφους καθώς, όπως λένε, είναι σαν να δίνει συγχαρητήρια στον εαυτό του, αφού υπάρχει η υποψία -αν όχι η βεβαιότητα- ότι ο ίδιος δίνει τα «αποκλειστικά» σε συντάκτες των ΝΕΩΝ και στον άσπονδο φίλο του Χρήστο Μεμή.
Ένα άλλο σημείο κριτικής απέναντι στον Καψή είναι το γεγονός ότι υπερασπίζεται εργοδοτικές επιλογές που αφορούν στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ της οποίας υπήρξε (αποτυχημένος ομολογουμένως) διευθυντής. Συγκεκριμένα σε μια συζήτηση με..

Ίντριγκες στα αμφιθέατρα του ΑΠΘ και στο «Kαφενείο του Τάκη»

Eνα άκρως διαφωτιστικό ανάγνωσμα του Χρήστου Ράπτη στο ifimerida.gr αποκαλύπτει ότι το μισό πολιτικό προσωπικό του ΠΑΣΟΚ, πολλοί βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που παίζουν σήμερα πρωταγωνιστικό ρόλο στη κεντρική πολιτική σκηνή και στο ψυχόδραμα της διεκδίκησης της ηγεσίας του κινήματος, προέρχονται από τα αμφιθέατρα του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.
Στα σπουδαστήρια, τα καφέ, τις ταβέρνες όπου σύχναζε ο φοιτητόκοσμος και στο «μυθικό» κυλικείο της Νομικής σχολής γνωστότερο ως «καφενείο του Τάκη» γεννήθηκαν φιλίες, αναπτύχθηκαν ίντριγκες, πολιτικά πάθη και αβυσσαλέα μίση που συχνά διαρκούν έως σήμερα. Η μεγάλη καχυποψία που χωρίζει σήμερα λόγου τον νέο -σε λίγες μέρες- πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλη Βενιζέλο με τον Χάρη Καστανίδη χρονολογείται από τα χρόνια της Νομικής. Η πληθωρική προσωπικότητα του Βαγγέλη φαίνεται ότι «καταπίεζε» από τότε τις φιλοδοξίες του Χάρη.
Την περίοδο εκείνη, από το 1973 έως το 1980, τα ελληνικά πανεπιστήμια εξελίσσονται σε ανεξάντλητα φυτώρια παραγωγής πολιτικού προσωπικού τροφοδοτώντας έκτοτε με στελέχη τα πολιτικά κόμματα. Κυρίως το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και τον Συνασπισμό.
Για επτά ολόκληρα χρόνια θα συνυπάρξουν ως φοιτητές κάποιοι εκ των πρωταγωνιστών μετέπειτα του πολιτικού ψυχοδράματος που ζει τα..

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Γιατί χαίρονται στα ΝΕΑ και χαμογελούν πατέρα;

-Επανεκκίνηση το στοίχημα Βενιζέλου!
-Ο υπομονετικός δελφίνος που τα έπαιξε όλα για όλα
-Υποχρεωμένος να πετύχει
-Προσκλητήριο νίκης από Βενιζέλο
-Κυρίαρχος του παιχνιδιού ο Βενιζέλος ζήτησε συγγνώμη και έβαλε στόχο την πρωτιά
Τα παραπάνω είναι μερικοί μόνο τίτλοι από ΤΑ ΝΕΑ που πανηγυρίζουν, μαζί με τους υπόλοιπους Πασόκους (σε εθνικές συνδιασκέψεις και συμβούλια), για το γεγονός ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος του ΠαΣοΚ που θα οδηγήσει το… Κίνημα νικηφόρα στις εκλογές. Ο μόνος που δεν πανηγύρισε (από ΤΑ ΝΕΑ) ήταν ο Γιάννης Πρετεντέρης που ξεκινάει το άρθρο του γράφοντας χαρακτηριστικά: «Ομολογώ ότι δεν κατάφερα να καταλάβω για ποιον λόγο πανηγύριζαν και χειροκροτούσαν τα στελέχη του ΠαΣοΚ επί διημέρου. Εχει συμβεί άραγε κάτι που δεν υπέπεσε στην αντίληψή μας; Διότι αν δεν συνέβη κι αν δεν ζούμε σε άλλη χώρα, δυσκολεύομαι να καταλάβω για ποιό λόγο αποθεώνονται μεταξύ τους»...
Υ.Γ: Κάποια απο τα ντόπερμαν της ενημέρωσης τεντώνουν επικίνδυνα το λουρί που τα..

Το τέλος του τελευταίου βασιλείου

Σήμερα ανεβαίνει τα σκαλιά της αρχηγίας.
Ο πιο επικίνδυνος πολιτικός που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα!
...έχοντας ήδη βυθίσει τη χώρα στο πιο βαθύ σκοτάδι που γνώρισε ποτέ!


Το τελευταίο πολιτικό "βασίλειο" της Ελλάδας καταλύθηκε.
Σκιά του εαυτού του σήμερα, το πρώην κραταιό κίνημα, άρχισε να παρακμάζει λίγο πριν το θάνατο του ιδρυτή του. Οταν "μάγοι", αεροσυνοδοί και αστρολόγοι περιέβαλαν το "θρόνο". Ημιθανής ο Ελ-Σιντ δέθηκε στο άλογό του και κατάφερε άλλη μία περιφανή νίκη. Κράτησε λίγο. Ο βραχύσωμος Ριχάρδος ανέβηκε στο θρόνο όσο ακόμη ήταν νωπό το χώμα στον τάφο. Οδήγησε τη χώρα σε θηριώδεις "νίκες". Τι ΟΝΕ! Τι Ολύμπικ Γκέιμς! Τι καταστροφή!
Σε όλο αυτό το διάστημα θέριεψε όμως και ο σώγαμπρος Ιαβέρης-Ριχάρδος ο Γ'-Μάκμπεθ. Στήνοντας απίστευτους μηχανισμούς, μαχαιρώνοντας πισώπλατα, προδίδοντας και μηχανορραφώντας...
Τρεις φορές προσπάθησε να κατακτήσει το θρόνο.
Τρεις φορές μαχαίρωσε κι όταν ηττήθηκε έσκυψε το κεφάλι και αποδέχτηκε τον διάδοχο.
Κι ο ανόητος διάδοχος τον έχρησε αρχιστράτηγο και μέγα θησαυροφύλακα.
Σήμερα ανεβαίνει τα σκαλιά της αρχηγίας.
Ο πιο επικίνδυνος πολιτικός που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα!

...έχοντας ήδη βυθίσει τη χώρα στο πιο βαθύ σκοτάδι που γνώρισε ποτέ!

-naftilos

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

O Τσίπρας στην Αυγή, ο Ριζοσπάστης στον Περισσό

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα αναμένουν στην «Αυγή» την ερχόμενη Τρίτη καθώς ανοιχτό παραμένει το ζήτημα της πρότασης των εργαζομένων να συμφωνηθεί κοινό στρατηγικό σχέδιο για την αναμόρφωση της εφημερίδας που αντιμετωπίζει έντονα οικονομικά προβλήματα. Η στήριξη που ζητάνε εργαζόμενοι αλλά και διεύθυνση από τον Συνασπισμό δεν είναι απαραίτητα η οικονομική.
-Στον Περισσό αναμένεται να επιστρέψει ο «Ριζοσπάστης» μετά το κλείσιμο της «Τυποεκδοτικής». Η μείωση δραστηριοτήτων του τυπογραφείου στο Κορωπί έχει άμεση επίπτωση και στην εφημερίδα του ΚΚΕ που..

Ποιοί αγοράζουν το Channel 9 από τον Κοντομηνά;


Αλλάζει χέρια το Channel 9 και γίνεται… Ζούγκλα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δημήτρης Κοντομηνάς είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με δύο επιχειρηματίες για τη μεταβίβαση του τηλεοπτικού σταθμού.
Οι σχετικές συζητήσεις ολοκληρώθηκαν και οι δύο πλευρές κατέληξαν στο τίμημα. Απομένει η καταβολή του και η υπογραφή της συμφωνίας. Είναι άγνωστο πόσοι επιχειρηματίες συμμετέχουν στο εγχείρημα αυτό. Στον τηλεοπτικό σταθμό θα φιλοξενηθούν ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και η «Ζούγκλα», ο Κώστας Χαρδαβέλας και άλλοι..