ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Προς αναζήτηση χρηματοδότη για Το Χωνί

«Μας είναι χρήσιμη και θέλουμε να ακούσουμε κάθε ενδιαφέρουσα πρόταση συνεργασίας που έχετε σκεφθεί.
Μας είναι χρήσιμη κάθε ιδέα που θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας.
Μας είναι χρήσιμη κάθε βοήθεια και προσπάθεια προς τον κοινό σκοπό.»

Ετσι τελειώνει το σημείωμα του Δημήτρη Καζάκη, του Μάνου Κακλαμάνου και του
Γιώργου Χριστοφορίδη που ετοιμάζουν «μια γνήσια αντι-μνημονιακή κυριακάτικη εφημερίδα χωρίς πλαφόν αντίδρασης...» ονόματι ΧΩΝΙ.
Θυμίζουμε οι δύο πρώτοι (Καζάκης-Κακλαμάνος) αποχώρησαν από το Ράδιο 9 όταν τους λογόκρινε ο Κοντομηνάς επειδή ήταν «υπέρ του δέοντος αντιμνημονιακοί» ενώ ο τρίτος..

Requiem aeternam dona eis, Domine...

-από τον Βασίλη Μπόνιο

Αθήνα- Μάρτιος 2012.
Η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να είχε το τίτλο το «Το τέλος μιας ιστορίας».
Κάτι σοσιαλιστικά κουφάρια χωρίς περιεχόμενο έδωσαν για τελευταία φορά ένα ρεσιτάλ υποκρισίας που αφορά πλέον μόνο τους ίδιους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία λεπτά της ομιλίας του Βενιζέλου τα παρακολουθούσαν από τη web.TV του κινήματος μόλις 200 άτομα.
Η μεγαλύτερη υπηρεσία που θα μπορούσαν να προσφέρουν στον τόπο είναι να μας ζητήσουν συγνώμη και να εξαφανισθούν στα έγκατα των πολυτελών επαύλεων των χορηγών τους.
Eίναι πρόκληση ν’ ακούς από τον Βενιζέλο για παράδειγμα να ζητάει «δουλειά, δουλειά, δουλειά» από τους ανέργους συμπολίτες του που περιμένουν στην ουρά του Άουσβιτς της ΔΕΗ, για να πληρώσουν το χυδαίο χαράτσι που ο ίδιος εμπνεύστηκε...

Ο Γιάννης Αντύπας διευθυντής στο ΚΑΡΦΙ


-από το fimotro

Ο πολιτικός συντάκτης Γιάννης Αντύπας αναλαμβάνει από την επόμενη εβδομάδα τη διεύθυνση της εφημερίδας "Στο Καρφί". Το σημερινό φύλλο είναι το τελευταίο που εκδίδεται υπό τη διεύθυνση του Κ. Γιαννόπουλου, ο οποίος μετά από μια πετυχημένη πορεία πολλών ετών, θα παραμείνει στην εφημερίδα ως αρθρογράφος.

Ποιοι ειναι οι «βλαπτικοί» και «επικίνδυνοι» για τα Ταμεία και τη χώρα

Οι νέες απειλές του Βενιζέλου αποδεικνύουν την ανεύθυνη ορμή του σε εκδικητικές αποφάσεις, εις βάρος πάντα μόνο των εργαζομένων

Από «θέσεως μνημονιακής ισχύος», ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός των Οικονομικών επιτέθηκαν με ανοίκειες εκφράσεις εναντίον των διοικήσεων των ασφαλιστικών Ταμείων, που υπερασπίστηκαν τα αποθεματικά τους, αρνούμενοι να δεχθούν το «κούρεμα».
Λησμονούν ότι στερούνται μιας νωπής, ξεκάθαρης, λαϊκής εντολής για την οικονομική διαχείριση της χώρας και λοιδορούν όσους δεν υποκύπτουν, όπως αυτοί, στα αντιλαϊκά σφαγιαστικά μέτρα που τους επιβάλλει η Τρόικα, σε βάρος της υγείας, της περίθαλψης και της σύνταξης των εργαζομένων. Όταν μάλιστα το Δημόσιο δεν έχει επιδοτήσει ούτε με ένα ευρώ το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και τον ΕΔΟΕΑΠ.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) χαιρετίζει και πάλι τις διοικήσεις των Ταμείων που δεν συναίνεσαν στον αυτοσφαγιασμό τους, με το «κούρεμα» των αποθεματικών. Παράλληλα, αποδοκιμάζει τους ελάχιστους –κυριολεκτικά και μεταφορικά- δημοσιογράφους, κάποιοι από τους οποίους είναι εκδότες και οφείλουν παρακρατημένες εισφορές στα Ταμεία, που έστησαν..

Tα καλύτερα του Βασίλη Παπακωνσταντίνου σε 4 cd


Αξιόλογες προσφορές από τις εφημερίδες αυτό το Σαββατοκύριακο. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν:
-ΤΑ ΝΕΑ: για βιβλιοφάγους αυτό το Σάββατο άλλο ένα μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα («Μάγκας»)
-ΒΗΜΑ: για θεατρόφιλους (περιορισμένα ) εισιτήρια για την Εθνική Λυρική Σκηνή και τα θέατρα «Το τρένο στο Ρουφ», «Χώρα», «Επί Κολωνώ» και «Εγνατία» (Θεσσαλονίκη).
-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: για όσους αγαπούν τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, μια μουσική συλλογή με τα καλύτερα τραγούδια του σε 4 cd (όλα μαζί αυτή την Κυριακή). Ενα συλλεκτικό δισκογραφικό απόκτημα σε μια τετραπλή κασετίνα. Απλώς μια εξαιρετική προσφορά...

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Οι έμπειροι Καψής και Μιχελάκης μίλησαν για τη χειραγώγηση των ΜΜΕ από την πολιτική εξουσία

Ποιός υπουργός είχε διορίσει όλους τους δημοσιογράφους που «κάλυπταν» το υπουργείο του;

Aπό πρώτο χέρι γνωρίζουν και ο Παντελής Καψής και ο Γιάννης Μιχελάκης τις «δύσκολες σχέσεις» της πολιτικής εξουσίας με τα Μέσα Ενημέρωσης και σε αυτές αναφέρθηκαν σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ χθες βράδυ.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Καψής (επί χρόνια διευθυντής στα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ του συγκροτήματος Λαμπράκη) και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης (στρατευμένο στέλεχος επί μακρόν και διευθυντής σε τηλεόραση κι εφημεριδες) εύκολα μετεπήδησαν από τα Μέσα στην Πολιτική και μάλιστα χωρίς κανέναν απολύτως δισταγμό... Σαν έτοιμοι από καιρό!
Ηταν λοιπόν οι πλέον κατάλληλοι να μιλήσουν στην εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ με θέμα «Υπάρχει ανεξαρτησία του Τύπου από τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα;»
Ο Καψής (με την πείρα του στα ΜΜΕ αλλά -πλέον- και στην πολιτική) είπε ότι η εκάστοτε κυβέρνηση έχει τρόπους να παρεμβαίνει στα Μέσα Ενημέρωσης μέσω θεσμικού, οικονομικού και διοικητικού ελέγχου. «Στην χώρα μας υπάρχει θεσμική αυθαιρεσία, αφού οι περισσότεροι..

Μoneypost στο διαδίκτυο για ειδήσεις που πρέπει να ξέρεις

Στο διαδίκτυο από χθες το νέο οικονομικό πόρταλ moneypost.gr με ειδήσεις από το χρηματιστήριο, τις επιχειρήσεις, την αγορά. Επίσης θέματα για την φορολογία με όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζει ο φορολογούμενος σχετικά με τα νέα χαράτσια που έρχονται. Ξεχωριστή θέση στο moneypost.gr έχει και το αυτοκίνητο με ειδήσεις από τις εταιρείες, τα νέα μοντέλα αλλά και τις διεθνείς εκθέσεις όπως αυτή της Γενεύης.

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Όταν η Τσαπανίδου ήταν επαγγελματικά ασταθής και ανακάλυπτε τις αξίες Roc

«Στη ζωή μου έμαθα να διακρίνω το ψεύτικο. Να κοιτώ εκεί που κρύβεται η αυθεντική ομορφιά, η αλήθεια, η ειλικρίνεια. Στις αξίες αυτές στηρίζεται κάθε σχέση μου. Αυτές τις αξίες ανακάλυψα στη Roc, γι αυτό την εμπιστεύομαι για την περιποίησή μου. Αξίες Roc… Τρόπος ζωής για μένα!»
Αυτά έλεγε η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου ανακαλύπτοντας αξίες στα καλλυντικά Roc.

«Η πρόταση για τη διαφήμιση της Roc , μού έγινε σε μια περίοδο δύσκολη οικονομικά για μένα. Ήταν η εποχή που απολυόμουν από την ΕΡΤ και απολύθηκα. Απλά η πρόταση έγινε όταν ήταν φανερό πλέον ότι φεύγαμε από την ΕΡΤ. Η αποδοχή έγινε όταν ήμουν εκτός ΕΡΤ. …Δεν θα το επαναλάμβανα, εάν είχα επαγγελματική σταθερότητα. Η διαφήμιση θα προβάλλεται έως το τέλος του χρόνου...Δεν προτίθεμαι να επαναλάβω διαφήμιση».
Αυτά είπε η Πόπη Τσαπανίδου απολογούμενη ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ για παράβαση του Κώδικα Δεοντολογίας.
Η συμμετοχή δημοσιογράφων σε εμπορικές διαφημίσεις προϊόντων και υπηρεσιών απαγορεύεται ρητά από τον Κώδικα Αρχών δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Ετσι η Πόπη Τσαπανίδου παραπέμφθηκε..

Ευτυχώς το Ανάπτυξης δεν... μοιράζει βιβλία

του Γιάννη Μακρυγιάννη

Στήριξε με όλες τις δυνάμεις της, παίνεψε, κολάκεψε, διαφήμισε τον Παπαδήμο και την κυβέρνησή του και τελικά τα κατάφερε η Άννα Διαμαντοπούλου. Πέτυχε το σκοπό της: Να φύγει (έστω και νύχτα κυριολεκτικά) από το υπουργείο Παιδείας και να πάει σε ένα άλλο προβεβλημένο, ώστε να περισώσει ό,τι μπορεί από την πολιτική της καριέρα.
Από την πρώτη ημέρα που έπεσε στο τραπέζι το όνομα του Λουκά Παπαδήμου ως υποψήφιου πρωθυπουργού και όλο αυτό τον καιρό, που η συγκεκριμένη «κυβέρνηση» κυβερνά τον τόπο η Άννα υποστηρίζει τη χρησιμότητα και του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης και προτείνει την παράταση του βίου της, παραβιάζοντας κάθε έννοια πολιτικής εντιμότητας, αφού η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών άλλα λέει και μάλιστα ρητά. Μας έπρηζε σε κάθε περίπτωση και με κάθε ευκαιρία με την προσπάθειά της.
Το βράδυ της Τρίτης φάνηκε γιατί η Αννούλα έκανε όλη αυτή τη φασαρία. Και φυσικά

To «Bήμα 99,5» βρίσκεται (ακόμα) σε στάδιο επώασης

του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Φτάσαμε αισίως στις 8 Μαρτίου και ούτε φωνή, ούτε ακρόαση από το «Βήμα 99,5» σχετικά με το ζήτημα των μετρήσεων ακροαματικότητας. Τρεις μήνες έχουν περάσει από τότε που ο Βασίλης Χιώτης (εικονίζεται στη φωτογραφία) εξαπέλυε -on air- μύδρους εναντίον της BARI-Focus αμφισβητώντας ευθέως (ή εμμέσως, έστω) την αξιοπιστία των μετρήσεων. Έλεγε πως είχε συγκεντρώσει και πολλά στοιχεία. Έκτοτε, λοιπόν, άκρα του τάφου σιωπή για το ζήτημα. Και να έλεγες πως πήγαινε καλά στις μετρήσεις το «Βήμα 99,5»; Το αντίθετο. Ιδού οι ακροαματικότητες των τελευταίων μηνών. Πτωτικές.
  • Νοέμβριος:3,0%, Δεκέμβριος: 2,3%, Ιανουάριος:2,2%, Φεβρουάριος:2,2%
Κατά τη γνώμη μου το «Βήμα 99,5» είναι το πιο αμιγώς ειδησεογραφικό ραδιόφωνο των FM. Με τις καλές και τις κακές στιγμές του, εννοείται.
Με τους Κακούση / Πετρόπουλο ή Αδαμόπουλο / Ξενάκη τα πρωινά αλλά και με τον Παπαχρήστο να support-άρει κάθε τι κυβερνητικό. «Πας μη ΠΑΣΟΚος, βάρβαρος».
Με τον Σταμάτη Κραουνάκη να μην επιτυγχάνει ακόμα ιδιαίτερο γκελ στους ακροατές και τον Ηλία Κανέλλη να...

Μαθήματα από τους Βίκινγκς

Μια διαφορετική διαχείριση της οικονομικής κρίσης

Το 2008 η Ισλανδία ήρθε αντιμέτωπη με μια άνευ προηγουμένου οικονομική καταστροφή. Οι τρεις τράπεζές της κατέρρευσαν συμπαρασύροντας στο γκρεμό όλη την κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας.
Τέσσερα χρόνια μετά, το 2012, η Ισλανδία άρχισε να δείχνει σημάδια ανάκαμψης. Η ανεργία μειώνεται, η ανάπτυξη βρίσκεται περίπου στο 2,5%. Ωστόσο για να γίνει αυτό, μπήκαν σε εφαρμογή ανορθόδοξοι χειρισμοί, τελείως διαφορετικοί από αυτούς που επιβάλλει η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. σε χώρες της ευρωζώνης που πλήττονται από την κρίση. Χειρισμοί που πολλές φορές έφεραν τη χώρα αντιμέτωπη με τη Διεθνή Κοινότητα και τις αγορές. Πλέον ακόμα και το Δ.Ν.Τ. παραδέχεται πως η διαφορετική διαχείριση της κρίσης από τους Ισλανδούς έφερε καρπούς. Πώς τα κατάφεραν οι απόγονοι των Βίκινγκς;
Οι απαντήσεις απόψε στον..

Aνοιχτή σύσκεψη – συζήτηση στην ΕΣΗΕΑ

Πρόσκληση της “Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος” τη Δευτέρα, 12/3/2012, στις 8:30 μ.μ. στην ΕΣΗΕΑ

Πρόσκληση
Σε μια περίοδο σκληρών εργοδοτικών επιθέσεων στους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, με το Μνημόνιο στον Τύπο να τίθεται σε πλήρη εφαρμογή και ενώ προετοιμάζεται η χειροτέρευση των όρων εργασίας και η διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος στα πλαίσια των αντεργατικών νομοθετημάτων που κωδικοποιήθηκαν στο δεύτερο Μνημόνιο, αναδεικνύεται μεγάλη αναγκαιότητα να ανασυγκροτηθούν οι συνδικαλιστικές πρακτικές σε αγωνιστική κατεύθυνση στον κλάδο.
Σ’ αυτό το τοπίο η «Συσπείρωση Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος» καλεί συναδέλφους και συλλογικότητες που μοιράζονται αυτό τον προβληματισμό σε μια ανοιχτή σύσκεψη – συζήτηση προκειμένου να ανταλλάξουμε εμπειρίες, να καταγράψουμε από κοινού το νέο τοπίο που διαμορφώνεται και να αναζητήσουμε..

Με εκβιασμούς και απειλές η ληστεία στα ασφαλιστικά Ταμεία

Τα αποθεματικά των ταμείων δεν είναι τζόγος, δεν είναι ιδιωτικές καταθέσεις για κερδοσκοπικούς σκοπούς, δεν έχουν καμία σχέση με όσα χρήματα επένδυσαν τα ξένα funds για να αποσπάσουν υπερκέρδη

-από το paratypos


Μια πρωτοφανή επιδρομή στις περιουσίες των ασφαλιστικών ταμείων επιχειρεί η κυβέρνηση, αφού όπως φαίνεται έχει προσφέρει αυτά τα χρήματα ως αντάλλαγμα για τη νέα δανειακή σύμβαση. Βενιζέλος, Κουτρουμάνης, Παπαδήμος και τρόικα βαφτίζοντας τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων ιδιωτικό χρέος, προσπαθούν με κάθε τρόπο να τα εντάξουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI) και με το λεγόμενο «κούρεμα» να τα μειώσουν στο μισό.
Κάπου 24 δισ. ευρώ αποθεματικά των ταμείων, τοποθετημένα σε ομόλογα, πρόκειται να αποτελέσουν περισσότερο από το 10% του συνολικού «κουρέματος». Συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ., τρόικα, Ε.Ε., ΔΝΤ, διεθνείς τοκογλυφικοί οργανισμοί που..

Νέα 48ωρη απεργία σε «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη»

Nέα 48ωρη απεργία κήρυξε η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης στις εφημερίδες Μακεδονία και Θεσσαλονίκη. Η ΕΣΗΕΜ-Θ διαμαρτύρεται για τις αιφνιδιαστικές απολύσεις δημοσιογράφων, με τις οποίες η εργοδοσία δυναμιτίζει την προσπάθεια των εργαζομένων να ανακτήσουν οι δύο εφημερίδες το έδαφος που έχασαν εξαιτίας των επιλογών της.
Η απεργία αρχίζει σήμερα, Πέμπτη 8 Μαρτίου στις 17.0, και ολοκληρώνεται το Σάββατο 10 Μαρτίου, την ίδια ώρα. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ ζητά από την εργοδοσία να ανακαλέσει αμέσως τις απολύσεις που ανακοίνωσε και να διασφαλίσει με κάθε τρόπο τις προδιαγραφές αξιοπιστίας και τον..

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Στα 25 εκατ. ευρώ η αξία του τίτλου της Ελευθεροτυπίας

Στις 19 Μαρτίου θα συνεχιστεί η συζήτηση για το 99

Διεκόπη λόγω λήξης του ωραρίου η συζήτηση της αίτησης της «Χ.Κ.Τεγόπουλος», για την υπαγωγή της στο καθεστώς του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα. Η συζήτηση θα συνεχιστεί στο Πρωτοδικείο στις 19 Μαρτίου. Ως μάρτυρας από την Χ. Κ. Τεγόπουλος εξετάστηκε ο οικονομικός διευθυντής της επιχείρησης Μ. Κοντοδήμος που κατέθεσε ότι «το μόνο περιουσιακό στοιχείο της εφημερίδας είναι ο τίτλος της η αξία του οποίου υπολογίζεται γύρω στα 25 εκατομμύρια ευρώ».
Σχετικά με την επαναλειτουργία της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» δεν υπήρξε καμμιά δέσμευση για εξόφληση των οφειλόμενων. «Αν οι εργαζόμενοι συμφωνήσουν, ενδεχομένως η Τράπεζα Πειραιώς να αποδεσμεύσει τα χρήματα που κρατάει από το πρακτορείο διανομής Τύπου» είπε ο Κοντοδήμος. Ο οικονομικός διευθυντής είπε ότι..

Εισαγγελέας μετά τις καταγγελίες για τα χρέη Μυτιληναίου σε ΔΕΗ και ΔΕΠΑ

Παρέμβαση εισαγγελέα με αφορμή τις καταγγελίες και τα δημοσίευματα για χρέη του Ομίλου Μυτιληναίος προς τη ΔΕΗ και τη ΔΕΠΑ, ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης διέταξε προκαταρτική εξέταση μετά και τα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Ισοτιμία» σχετικά με οφειλές της εταιρείας Αλουμίνιον της Ελλάδος (θυγατρική του Ομίλου Μυτιληναίος) ύψους 110 εκατ. ευρώ - μαζί με τους τόκους για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Την έρευνα, που αφορά σε αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος, θα διενεργήσει ο αναπληρωτής οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης, ο οποίος καλείται να εξετάσει και τις συνθήκες επιδότησης του ομίλου Μυτιληναίου από την Ε.Ε. ύψους 15 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής.
Από την πλευρά του ο όμιλος Μυτιληναίου ζήτησε την παρέμβαση της Πολιτείας προκειμένου..

SOUTH: Νέο περιοδικό Τέχνης από τη LifO

ΚΑΙ O ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ ΣΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΤΣΑΓΚΑΡΟΥΣΙΑΝΟΥ

Μια νέα, έκδοση προστίθεται εντός του επομένου μηνός στη LifO. Είναι το δίγλωσσο περιοδικό Τέχνης SOUTH, το οποίο πλήν της Ελλάδος θα διανέμεται σε κορυφαία μουσεία και Γκαλερί της Ευρώπης. Διευθύντριά του είναι η Μαρίνα Φωκίδη και τον σχεδιασμό έχει κάνει ο Γιάννης Καρλόπουλος του ΔΟΛ.
Την ίδια ώρα ο συγγραφέας και χρονογράφος Γιάννης Ξανθούλης εντάσσεται στο δυναμικό της LifO και μέσα από τη στήλη «Εν μέσω Κρίσης» θα σχολιάζει την επικαιρότητα. Η στήλη του Ξανθούλη θα αναδημοσιεύεται και στην ψηφιακή έκδοση της LifO. Παράλληλα..

Πατάτες και πατατοφάγοι

Μία σκέψη με αφορμή το «Κίνημα της Πατάτας» και τα πολιτικο-ραδιο-τηλεοπτικά παραφερνάλια

Ο "θάνατος" - αν για αυτό μιλάμε - των μεσαζόντων είναι θετική εξέλιξη. Και οι πρωτοβουλίες που εκδηλώνονται ανά τη χώρα για την προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης απευθείας από τον παραγωγό είναι στη σωστή κατεύθυνση και πρέπει να οργανωθούν ακόμα περισσότερο, έστω κι αν αυτό σημαίνει ότι η ευθύνη θα περάσει κατ' ανάγκην από τα χέρια λίγων ευαισθητοποιημένων πολιτών σε πιο μαζικό επίπεδο, σε σωματεία και ενώσεις. Μην τις φοβάστε αυτές τις λέξεις, παιδιά• δεν υπάρχει άλλος δρόμος...
Αλλά αυτό είναι απλώς μία αρχή, ένα βήμα. Χρειάζονται κι άλλα αφού - αν είμαστε ειλικρινείς πρέπει να το παραδεχτούμε - και για την ακριβή πατάτα στο βάθος ο φταίχτης δεν είναι άλλος από το σύστημα που λέγεται καπιταλισμός.
Γι' αυτό και μόνο καχυποψία πρέπει στους ύμνους των πονηρών πολιτευτάδων (και από κοντά των εκστασιασμένων μέσων) για την..

Στο «κόκκινο» και τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας αντιμετωπίζει η «Αυγή» και ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο». Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας έκρουσαν ήδη το κουδούνι του κινδύνου ζητώντας από το Συνασπισμό αλλαγή ρότας στη λειτουργία της εφημερίδας.
Η πιθανότητα κατάργησης των ισολογισμών θα είναι η χαριστική βολή για την εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ και σύμφωνα με πληροφορίες οι εργαζόμενοι κατέληξαν σε πλαίσιο προτάσεων. Ζητάνε να διαμορφωθεί ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης και να αποφασισθεί νέα στρατηγική για την εφημερίδα με την ισότιμη συμμετοχή..

Απολύσεις και μειώσεις μισθών κατά 40% με τριήμερη εργασία στη Lifo

Σε σοβαρές καταγγελίες προβαίνει το σάιτ enimerosi24 για τα τεκταινόμενα στη LifO σε σχέση με τα εργασιακά στo free press έντυπο του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου αλλά και τις απειλές που λέει ότι δέχτηκε από τον εκδότη. Διαβάστε τι γράφει το enimerosi24.gr:

Ο Τσαγκαρουσιάνος απειλεί το Enimerosi24

Πού κρυβόταν αυτός ο οχετός; Όταν του κλείσαμε το τηλέφωνο στα μούτρα, μετά από το ντελίριο απειλών, ανακατεμένο με βρισιές – όχι από αυτές τις αντρικές, ούτε σαν κι αυτές στην υπόγεια την ταβέρνα, τις άλλες, ήρθαν στο μυαλό σκηνές από την ταινία του Οικονομίδη, «Σπιρτόκουτο»… Ήταν η ανάγκη να εξηγήσει το μυαλό και η ψυχή γιατί ο πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά του, αλλά και γιατί η Ελλάδα παραπαίει αιχμάλωτη των δανειστών της!
Για να μην φλυαρούμε όμως, ο Στάθης Τσαγκαρουσιάνος έβαλε τον δικηγόρο του, όπως οφείλεις να έχεις όταν κάνεις δουλειές, προκειμένου να μας εξηγήσει ότι οι φήμες για την Lifo είναι ανακριβείς! Σεβόμενοι τον κόπο να μας πάρουν τηλέφωνο και να διαψεύσουν τις φήμες, δεχθήκαμε να τις κατεβάσουμε, διότι αλλιώς θα ερχόταν αγωγή με τόσα μηδενικά που δέκα ζωές να ζεις τέτοιο… νούμερο δεν το συναντάς μπροστά σου!
Να όμως τι δημοσιεύσαμε:..

Τα χάπια μου!..

Αριθμητική λαθροχειρία - Τα γενόσημα και τα υπερκέρδη των φαρμακοβιομηχάνων

Όλα τα ψέματα, όπως και τα θαύματα, διαρκούν τρεις μέρες. Μετά αποκαλύπτονται. Με την υστερία που χρησιμοποιεί για να γίνει πιστευτός ο υπουργός της Υγείας (και την άγνοια - αν όχι συμπαιγνία - των δημοσιογράφων που τον βγάζουν στα παράθυρα) το παραμύθι με τα γενόσημα, που δήθεν δεν κυκλοφορούν ευρέως στην Ελλάδα (είναι λέει μόλις το 18% των φαρμάκων έναντι 40, 50 ή και 60% στην υπόλοιπη Ευρώπη) για χάρη των πανάκριβων πρωτότυπων - κράτησε λίγο παραπάνω.
Στην πραγματικότητα, λοιπόν, όταν ο Ανδρέας Λοβέρδος διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για το ποσοστό των γενόσημων λέει αλήθεια - αλλά μόνο τη μισή. Γιατί άλλο ένα 30 με 35% είναι τα off patent, τα πρωτότυπα δηλαδή που έχει λήξει η πατέντα τους (και θα έπρεπε να είναι φτηνά υπουργέ μου!).
Αυτά τα δύο ποσοστά μαζί μας φέρνουν μία η άλλη με την υπόλοιπη Ευρώπη, που μετράει - πονηρέ πολιτευτή - μαζί γενόσημα και off patent στο 40, 50 και 60% που..

Αγωγές Τατούλη κατά δημοσιογράφων στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Καλαμάτας

Μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά του δημοσιογράφου Γιάννη Σινάπη, συντάκτη της εφημερίδας «Ελευθερία» της Καλαμάτας έχει εξαπολυθεί από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη.
Ο Π. Τατούλης, σε συνέχεια της προσπάθειας του να φιμώσει και να τρομοκρατήσει τον δημοσιογράφο υπέβαλε σε βάρος του αγωγή, με την απαίτηση να του καταβληθούν 50.000 ευρώ ενώ με την ίδια αγωγή στρέφεται και εναντίον του εκδότη – διευθυντή της εφημερίδας «Ελευθερία» Ντίνου Πλεμμένου και του αρχισυντάκτη της Ηλία Μπιτσάνη.
Οι μέθοδοι που επιλέγει ο περιφερειάρχης για να «απαντήσει» στην δημοσιογραφική κριτική..

Οταν οι «δημοσκόποι» του διαδικτύου έχουν φαντασία...

Τελικά κάποια ειδησεογραφικά sites αντιμετωπίζουν τους αναγνώστες τους, όπως οι πτηνοτρόφοι τα φυλακισμένα κοτόπουλα στις μονάδες που είναι αναγκασμένα να τρώνε την επεξεργασμένη τροφή που τους σπρώχνουν.
Αυτό το λέμε διότι δεν εξηγείται αλλιώς το ότι το newsbomb βάζει τον Πάνο Καμμένο στη Βουλή με ποσοστό 8%! Το σαιτ «αξιοποιεί» με ιδιαίτερα «δημιουργικό» τρόπο τις ερωτήσεις δημοσκόπησης της ΑLCΟ με τον συντάκτη – αναλυτή να προβαίνει σε συμπεράσματα, που επιεικώς, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν αυθαίρετα και σε τελική ανάλυση κάνουν κακό στον ίδιο τον Καμμένο.
«Θα ψηφίζατε το κόμμα Ανεξάρτητοι Έλληνες που ανακοίνωσε ο Καμμένος;» ήταν η διατύπωση του ερωτήματος και το 70% απάντησε ΟΧΙ, ενώ το 22% ούτε να ξέρει ήθελε ούτε και ν΄ απαντήσει. Μια σχετική προθυμία επέδειξε το 8% που απάντησε ΝΑΙ..
Τι καταλαβαίνουν από την απάντηση αυτή οι άνθρωποι του σάιτ που «επεξεργάστηκαν» τα αποτελέσματα του γκάλοπ; Ότι στις εκλογές ο Καμμένος θα συγκεντρώσει ποσοστό 8% και κυρίως ότι ως αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης, το κόμμα του Καρατζαφέρη θα μείνει εκτός Βουλής. Προφανώς και δεν μας πέφτει λόγος ποιο κόμμα θα μπει και ποιο θα μείνει εκτός Βουλής. Αλλά να συμπεραίνεις από την απάντηση αυτή ότι το 8% είναι το ποσοστό του Καμμένου και ότι τα απόνερα της εξέλιξης αυτής θα παρασύρουν τον..

Αυτοί χτυπάνε μάτια μου και κύπελλο Ουέφα...

Δυο στην συσκευασία του ενός. Ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει ο τόπος, στο λαϊκισμό. Ευαγγελάτος και Αυτιάς μαζί. Όρθιοι, έτοιμοι να... τρομοκρατήσουν το μεγαλύτερο και πιο δυναμικό κομμάτι του τηλεοπτικού τους κοινού: τις γριούλες και τους συνταξιούχους.
Μόνος του δεν τα κατάφερε χτες (μονοψήφια νούμερα χτύπησε) κι απόψε επιστράτευσε τον Αυτιά..

Οι απολύσεις στον «Sentra FM» του Μπόμπολα άρχισαν - Ερχεται και μείωση μισθών κατά 50%!


Δεν ήταν άγνωστο ότι επέρχεται νέο κύμα απολύσεων στο συγκρότημα Μπόμπολα. Για έξι απολύσεις σε σύνολο 29 μισθωτών δημοσιογράφων στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM» είχε ενημερωθεί εγκαίρως η ΕΣΗΕΑ, έστω και ανεπίσημα.
Κατά πληροφορίες μάλιστα ο διευθυντής του αθλητικού σταθμού Β. Μπραουδάκης υπέβαλε την παραίτηση του αρνούμενος να εφαρμόσει το πρόγραμμα των απολύσεων που του υποδείχθηκε.
Και το πλάνο είναι πολύ συγκεκριμένο και άρχισε χθες. Πρώτον απολύεται ένας τεχνικός και αμέσως μετά οι δημοσιογράφοι και μετά πάλι τεχνικοί.... Ως δεύτερο μέτρο μειώνονται οι αποδοχές κατά 50%(!), τόσο σε μισθωτούς όσο και σε δελτία παροχής.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ Καταγγελίες για πιέσεις σε εργαζόμενους να αποσύρουν τις υπογραφές τους

Αφού φτάσαμε στο σημείο να μιλάμε για εργοδοτικούς, εκβιασμούς και απειλές στην Ελευθεροτυπία, τότε τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά.
Γράφει η Ανασυγκρότηση (συνδικαλιστική παράταξη Τεχνικών Τύπου Αθήνας – ΕΤΗΠΤΑ) στο μπλογκ της:
Οι εργοδοτικοί στην Χ.Κ.Τεγόπουλος απειλούν και εκβιάζουν εργαζόμενους για να αποσύρουν τις υπογραφές τους.
Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες καταγγελίες, η εργοδοσία - μέσω προϊσταμένων και ανθρώπων της "εμπιστοσύνης της" - έχει εξαπολύσει ένα όργιο τρομοκρατίας με σκοπό να κάμψει το ηθικό των απεργών ...
Σε πρώτη φάση γίνεται λυσσαλέα προσπάθεια να αποσύρουν τις υπογραφές τους από την Κύρια Παρέμβαση ...
Στοχευμένη ομάδα εργαζομένων σ' αυτή τη φάση είναι..

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

6 Μαρτίου 1910

Σαν σήμερα πριν από 102 χρόνια οι αγρότες σταματούν πια να εκλιπαρούν τα αφεντικά στον κάμπο της Θεσσαλίας. Με κεντρικά συνθήματα «θέλουμε απαλλοτρίωση», «κάτω οι τσιφλικάδες», «θέλουμε τη Λευτεριά μας» διαδηλώνουν τη θέλησή τους να πάψουν πια να είναι οι παρίες της ελληνικής κοινωνίας. Η απάντηση της κυβέρνησης είναι άμεση. Η ένοπλη δράση χωροφυλάκων και στρατιωτών σήμαινε ένα σαφές μήνυμα προς τις οργανωμένες διεκδικήσεις των αγροτών. Η προσπάθεια των στρατιωτικών δυνάμεων να επιβάλουν την



τάξη των τσιφλικάδων στον κάμπο των μαρτυρίων, πέρασε μέσα από νεκρούς και τραυματίες.
Η πρώτη μεγάλη διεκδικητική συγκέντρωση των κολίγων με το πανθεσσαλικό συλλαλητήριο στη Λάρισα έπρεπε με κάθε τρόπο να μην επαναληφθεί. Όλα ξεκίνησαν από..

Γιώργος Νταλάρας: Μάγκας ή απρόσεχτος;

Ελέγχονται ως ανακριβείς οι φήμες ότι τα γιαούρτια στο Ιλιον τα έριξαν αγανακτισμένοι «φαν» του Τζίμη Πανούση


Παραθέτουμε δύο απόψεις για τα επεισόδια εις βάρος του τραγουδιστή Γιώργου Νταλάρα στη συναυλία στο Ιλιον που ομολογουμένως μας «χάλασαν» και μας ξένισαν παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε και την καλύτερη γνώμη για τα πεπραγμένα του καλλιτέχνη και των κοντινών του προσώπων.
Η μία λοιπόν άποψη είναι του Κώστα Γιαννακίδη που σε άρθρο του στο citi-zen.gr κάνει λόγο για μαγκιά του Νταλάρα ο οποίος παρά τις καρέκλες, τα γιαούρτια και τους καφέδες που εκτοξεύονταν εναντίον του παρέμεινε στη σκηνή αρνούμενος «να υποχωρήσει μπροστά στην ανώνυμη αλητεία, στον άθλιο τσαμπουκά που θέλει να ιδιοποιηθεί τον χαρακτηρισμό της δίκαιης οργής για να διεκδικήσει αποδοχή».
Η άλλη είναι του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου στη LiFO o οποίος αφου επισημαίνει το γεγονός ότι μπήκαμε στην κόλαση της αυτοδικίας και της βαρβαρότητας καθώς όπως λέει «κοινωνία που πεινά και στριμώχνεται γίνεται επικίνδυνη και πρώτα επιτίθεται στα (αμφιλεγόμενα) σύμβολά της και μετά τρώει τις σάρκες της». Ο Τσαγκαρουσιάνος ωστόσο αναρωτιέται:

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ Εμμένουν οι εργαζόμενοι στην άσκηση κύριας παρέμβασης στην συζήτηση για το 99


ΟΙ εργαζόμενοι στην Χ.Κ Τεγόπουλος και στην Φωτοεκδοτική στην συνέλευσή τους στις 5 Μαρτίου 2012 αποφάσισαν με συντριπτική πλειοψηφία, να ασκήσουν ΚΥΡΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην συζήτηση που θα γίνει την Τετάρτη 7 Μαρτίου για την αίτηση υπαγωγής της επιχείρησης στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κωδικα.
Υπέρ της Κύριας παρέμβασης ψήφισαν 231 εργαζόμενοι και υπέρ της Πρόσθετης παρέμβασης ψήφισαν 35 εργαζόμενοι.
ΥΓ: Είναι η τρίτη κατά σειρά φορά που οι εργαζόμενοι στη ΧΚΤ τάσσονται υπέρ της Κύριας Παρέμβασης με συντριπτική πλειιοψηφία.

Προσοχή στο κενό


Στο τέλος Μαΐου ο Φίλιππος Πλιάτσικας θα ξαναβγεί στο δρόμο για να μας διηγηθεί μια ιστορία, που θα επικεντρωθεί σε τρία άλμπουμ που σημαίνουν πάρα πολλά για αυτόν: δύο από την εποχή των Πυξ Λαξ “Ο Μπαμπούλας τραγουδάει μόνος τις Νύχτες” (1996) και “Στίλβη” (1998) και ένα από την προσωπική του δισκογραφία “OMNIA” (2007) και φυσικά στο τελευταίο του “Προσοχή στο Κενό”. Θα προσπαθήσει να τα επαναπροσεγγίσει με τη βοήθεια φίλων και συνεργατών για να δούμε τι έχουν να μας πουν μετά από τόσα χρόνια…
Στο πρώτο μέρος αυτού του ταξιδιού θα βρεθεί σε επιλεγμένες πόλεις της Ελλάδας ξεκινώντας από την Αλεξανδρούπολη στις 30 Μαΐου και θα συνεχίσει στην Κομοτηνή, στις Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, στα Γιάννενα για να καταλήξει στην Αθήνα…

Επτά μήνες απλήρωτοι στον «Επικοινωνία 94FM»


Νέες κινητοποιήσεις στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής καθώς ο δήμος χρωστάει στους εργαζόμενους δεδουλευμένα 7 μηνών! Παρά τις υποσχέσεις του Δημάρχου Παντελή Βλασσόπουλου (εικονίζεται στη φωτογραφία) και της Δημοτικής Αρχής ότι εξασφαλίστηκαν χρήματα και ότι μέχρι...τέλη Γενάρη οι εργαζόμενοι θα έπαιρναν τουλάχιστον 3 μισθούς.
Ετσι το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στον Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό Ηρακλείου Αττικής «Επικοινωνία 94FM» κήρυξε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 7 Μαρτίου και επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας. Οι εργαζόμενοι στο δημοτικό ραδιόφωνο διεκδικούν δεδουλευμένα επτά μηνών : Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2011, καθώς και Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2012.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σωματείου:

Επιμένουν στα ασφαλιστικά μέτρα οι εργαζόμενοι της Bestend (Γιαννίκος)

Απεργιακό δελτίο εργαζόμενων στην Bestend

Άλλη μια εβδομάδα πέρασε με συζητήσεις και επαφές για την καταβολή των δεδουλευμένων μας και το εργασιακό μας μέλλον. Ωστόσο, το deal «που σχεδόν έκλεισε», όπως επαναλαμβάνουν (εδώ και τρεις εβδομάδες τουλάχιστον) ο κ. Γιαννίκος και οι (εμφανιζόμενοι ως αγοραστές του τίτλου «Ο Κόσμος του Επενδυτή») κ.κ. Μπενέκος και Σκαναβής, μάλλον δεν περιλαμβάνει την εξόφλησή μας… Συνοπτικά, τα συμπεράσματα των συνομιλιών της εβδομάδας που πέρασε συνοψίζονται στα εξής:
1. Οι «νέοι επενδυτές» μας ζητούν να τους εμπιστευτούμε (!) και να «αναλάβουμε το ρίσκο», ήτοι να υπογράψουμε την άρση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουμε καταθέσει για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων μας, χωρίς να πάρουμε λεφτά στο χέρι, με την…

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Επίθεση του Γ. Ραγκούση στον δημοσιογράφο Ν. Φελέκη για το σπίτι στην Πάρο

-Ραγκούσης προς Φελέκη: Είναι επίτευγμα, ακόμα και για έναν επαγγελματία του είδους, να χωρέσει σε ένα τόσο μικρό κείμενο τόσες ανακρίβειες και ανοησίες

-Φελέκης προς Ραγκούση:
Όσοι καταφεύγουν σε ψέματα, λάσπη και νταηλίκια δείχνουν την ποιότητα του χαρακτήρα τους και τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται


Επίθεση με υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά του δημοσιογράφου Νίκου Φελέκη εξαπέλυσε ο Γιάννης Ραγκούσης με αφορμή δημοσίευμα στο σάιτ του τ. διευθυντή του «Κόσμου του Επενδυτή» υπό τον τίτλο «Ο Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΕΚ».
Ο αν. υπουργός αφού παραδέχεται, με επιστολή του ότι είναι αυτός που πήρε το «καθόλα νόμιμο δάνειο» για να χτίσει σπίτι 200 τ.μ με πισίνα στην Πάρο, χαρακτηρίζει το δημοσίευμα ως «μνημειώδες παράδειγμα ανυποληψίας, χυδαίας ψευδολογίας και κλασικής μεταπολιτευτικής λασπολογίας».
Επίσης αναφέρει ότι ο Φελέκης έθεσε το δημοσίευμα «στην υπηρεσία των πολιτικών του προϊσταμένων»(!), για τους οποίους, όπως αναφέρει, κάποια στιγμή θα μιλήσει. Συνεχίζοντας τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς ο Γ. Ραγκούσης γράφει στην επιστολή του χαρακτηριστικά:..

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Απλήρωτοι στα ΜΜΕ σώζουν τα αφεντικά τους...

Ο επίμονος Μάρτης της πτώχευσης στα Μέσα Ενημέρωσης

της Ματίνας Παπαχριστούδη

Η ερχόμενη εβδομάδα κρύβει ορισμένες από τις καθοριστικές εξελίξεις για το χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ. 7 Μαρτίου εκδικάζεται η προσφυγή της εκδότριας Μάνιας Τεγοπούλου για την ένταξη της εκδοτικής εταιρείας «Χ.Κ.Τεγόπουλος» στο άρθρο 99. Την ίδια μέρα λήγει η «προθεσμία» που έδωσε η διορισμένη από τον Γιώργο Κουρή, προσωρινή διοίκηση του Alter στα σωματεία να εγκαταλείψουν το κτίριο του καναλιού στο Μπουρνάζι. Κοινός παρονομαστής και στις δυο μιντιακές ανοιχτές υποθέσεις είναι το άρθρο 99. Το μεν Alter έχει ήδη ενταχθεί-με τη σύμφωνη τότε γνώμη των συνδικαλιστικών σωματείων και των εργαζομένων- η δε Ελευθεροτυπία το ζητά. Με έναν και μόνο στόχο, όπως ήδη αποδείχθηκε. Να συνεχίσει τη λειτουργία και έκδοση της χωρίς να..

Και γραπτώς η πρόταση της Μάνιας στους εργαζόμενους -Ενστάσεις και επιφυλάξεις

Εστάλη στους εκπροσώπους των εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας από τους εκπροσώπους της διοίκησης και γραπτώς η τελική πρόταση της Χ.Κ.Τεγόπουλος, μετά και τη νέα μεταξύ τους συνάντηση, νωρίτερα το απόγευμα της Κυριακής. Η πρόταση της Διοίκησης της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ προς τους Εργαζόμενους της εταιρείας και της Φωτοεκδοτικής ΑΕ έχει αναρτηθεί στο μπλογκ του εκπροσώπου των συντακτών της Ελευθεροτυπίας, της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας και του enet.gr, Πάνου Σώκου. Η πρόταση θα δοθεί στα συνδικαλιστικά σωματεία ενώ πρόκειται να συζητηθεί διεξοδικά στη συνέλευση των εργαζομένων αύριο Δευτέρα (5/3) στη μια το μεσημέρι.
- Διαβάστε: Χ.Κ. Τεγόπουλος - σήμερα αποκαλύφθηκαν ...
ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ / "Εχουμε δικούς μας ανθρώπους
που θα κάνουν παρέμβαση υπέρ μας"

Ο Ψωμιάδης και το IQ 189

της Χριστίνας Ταχιάου

H περασμένη Τετάρτη ήταν μια περίεργη ημέρα στη Θεσσαλονίκη: ανά διαστήματα είχε ταυτόχρονα αέρα, συννεφιά, ήλιο, χιόνι και βροχή. Το απόγευμα, δε, ο καιρός άνοιξε κι ένα υπέροχο πελώριο ουράνιο τόξο έκανε την εμφάνισή του πάνω από την πόλη. Λίγα λεπτά αργότερα, άρχισε ξανά να ψιχαλίζει! Είναι προφανές: αυτή ήταν η συμμετοχή της φύσης σε αυτό που είχε προαναγγελθεί για τις 6 το απόγευμα. Την ανακοίνωση του Πατριωτικού Δίκτυου Αφύπνισης «ΠΑΤΡΙ.Δ.Α.» από τον Παναγιώτη Ψωμιάδη. Η πρώτη πανηγυρική θα ολοκληρωνόταν με «ομιλία στρατηγικού συμβούλου Ν. Λυγερού για την ΑΟΖ».
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είναι γνωστός ανά το πανελλήνιο. Λατρεμένος των media (αν και, μεταξύ μας, πάλι φοβάμαι ότι θα βρεθούν κάποιοι να πουν «Μα τι είναι αυτά που λέτε, εμείς δε βλέπουμε ούτε Παπαδάκη ούτε Αυτιά ούτε Στεφανίδου ούτε Λαζόπουλο ούτε Αρβύλες και δεν ξέρουμε τον Ψωμιάδη ούτε στη φάτσα» αλλά αυτό είναι άλλης τάξεως ζήτημα) έχει εμφανιστεί σε περισσότερους ρόλους κι απ’ την Barbie. ο Παναγιώτης γαμπρός, ο Παναγιώτης αλευρωμένος, ο Παναγιώτης Ζορό, ο Παναγιώτης..