ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Ξυδάκης και Τσαπανίδου εξέθεσαν τον «φίλο Πάσχο» στον ΣΚΑΪ

Φαίνεται πως τα πράγματα αγριεύουν πολύ στην Ελλάδα. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς βλέποντας τηλεόραση και παρακολουθώντας τα κανάλια και τις εκπομπές που θεωρούνται φιλομνημονιακά-ες. Οι παρουσιαστές τους έχουν κάνει στροφή 180 μοιρών. Παράδειγμα ο ΣΚΑΪ και η (όψιμη αμφισβητίας) Πόπη Τσαπανίδου που σήμερα στην εκπομπή της με τη βοήθεια του Νίκου Ξυδάκη αποδόμησαν τα επιχειρήματα του φιλομνημονιακού Πάσχου Μανδραβέλη που εξακολουθεί να επιπλήττει τους «ανίκανους και διεφθαρμένους» Ελληνες και να υμνεί τους «σωτήρες της τρόικας». Τσαπανίδου και Ξυδάκης, σε υψηλούς τόνους, εξέθεσαν και στρίμωξαν σε τέτοιο βαθμό τον «φίλο Πάσχο» που ξέμεινε από επιχειρήματα και επιστράτευσε ρήσεις και αποφθέγματα μεγάλων ανδρών (από το βιβλίο του) για να ξεφύγει από το σφυροκόπημα.
Υ.Γ: Ευτυχώς που υπάρχει και ο κύριος Μπάμπης στον ΣΚΑΪ και κρατάει (ακόμη) ψηλά την..

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ενας διανοούμενος διευθυντής ειδήσεων

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ;
Μπορεί ο διευθυντής ειδήσεων λαμπερού καναλιού που δοξάζει το life style να είναι ταυτόχρονα ένας διανοούμενος; Το «διανοούμενος» μάλιστα το εγγυάται μπλόγκερ γνωστός για το φαρμακερό χιούμορ του…
Tip: Ο συγκεκριμένος διευθυντής θα είναι, εκτός απροόπτου, υποψήφιος σε κόμμα που τα ποσοστά του σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις αγγίζουν το 18%.

Πυρκαγιά στη Θεσσαλία και στα δώδεκα χωριά...

ΙΜΑΚΟ: ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της ΙΜΑΚΟ είχαν συνέλευση σήμερα το απόγευμα στα γραφεία της εταιρίας με τα σωματεία Τύπου προκειμένου να ενημερώσουν τους εκπροσώπους τους και να αποφασίσουν τις κινήσεις τους στο μέλλον. Μπορεί οι φήμες για την είσοδο της ΙΜΑΚΟ στο άρθρο 99 να έχουν σταματήσει εδώ και λίγες ημέρες αφού ο Πέτρος Κωστόπουλος δεν έκανε αίτηση υπαγωγής, ωστόσο, είναι κοινό μυστικό πως το 2012 που ξεκίνησε με το κλείσιμο του περιοδικού People θα είναι μια δύσκολη χρονιά και συνεπώς οι εργαζόμενοι της ΙΜΑΚΟ πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους προκειμένου να μην βρεθούν πάλι αντιμέτωποι με καταστάσεις σαν αυτές του 2011, όπου εκτός από απολύσεις έγιναν και ένα σωρό άλλα πρωτόγνωρα έξω από το κτίριο της εταιρίας.
Η ειρωνεία είναι πως ο δρόμος που βρίσκεται η ΙΜΑΚΟ ονομάζετε Μαρίνου Αντύπα: την..

Ενυπόγραφες γκρίνιες για το απεργιακό φύλλο της Ελευθεροτυπίας

«Παρακαλούνται οι συντάκτες να ενημερώσουν, μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης, τους υπεύθυνους των τμημάτων για τη συμμετοχή τους στο απεργιακό φύλλο και για το θέμα που θα γράψουν. Οι μεμονωμένοι συντάκτες να ενημερώσουν τα μέλη της Συντακτικής Επιτροπής».
Τα παραπάνω αναφέρονταν στο mail που έφτασε χθες το πρωί σε όλους τους συντάκτες της Ελευθεροτυπίας. Αιτία; Πάρα πολλοί και πάρα πολλές αντιδρούν στην έκδοση απεργιακού φύλλου άνευ υπογραφών και δήλωσαν ότι δεν θα συμμετάσχουν στην προσπάθεια. Ανάμεσά τους και ο Γιάννης Τριάντης, που δήλωσε στην έκτακτη συνέλευση της Τρίτης ότι όχι μόνο δεν γράφει άνευ υπογραφής, αλλά άμα βγει φύλλο ανυπόγραφο, καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιηθεί ούτε καν ο λογότυπος της στήλης του προς αποφυγήν παρεξηγήσεων.
Θυμίζουμε ότι στην συνέλευση της Τρίτης έγινε συζήτηση για τα θέματα που δυσχεραίνουν..

Μετά το «σύμφωνο Ψυχάρη» και ατομικές συμβάσεις εκβιαστικά στον ΔΟΛ



Επείγουσα επιστολή προς την ΕΣΗΕΑ απέστειλε ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων στο ΒΗΜΑ καθώς χθες το βράδυ η εργοδοσία του ΔΟΛ, μέσω του διευθυντή Αντώνη Καρακούση στο Βήμα, καλούσε έναν έναν τους εργαζόμενους να αποδεχτούν τις μειώσεις του «συμφώνου Ψυχάρη» υπογράφοντας χαρτάκια ατομικών συμβάσεων. Ο εκπρόσωπος Τάσος Αναστασιάδης καταγγέλλει:
Την ώρα που η τρόικα απαιτεί μειώσεις, η εργοδοσία του ΔΟΛ τις εφαρμόζει, καλώντας έναν έναν εργαζόμενο να υπογράψει εκβιαστικά ένα χαρτάκι εν είδη ατομικής σύμβασης με περικοπές τροϊκανών διαστάσεων και παρά τις επανειλημμένα διατυπωμένες θέσεις των εργαζομένων ότι θέλουν πολιτισμένες συλλογικές διαδικασίες και όχι την αγριότητα της ατομικής υπογραφής.
Σε διαμαρτυρία μου, ο διευθυντής του Βήματος, που ανέλαβε τη δουλειά..

Γνώριζε ο Αρχιεπίσκοπος για το πραξικοπηματικό λουκέτο στον σταθμό της Εκκλησίας;

Κατάπληκτοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ παρακολούθησαν την απεμπόληση κάθε έννοιας δικαίου, την κατάλυση της ατομικής ελευθερίας εργαζομένων, την απόπειρα κατάργησης στοιχειωδών δικαιωμάτων στην εργασία και στην κοινωνική ζωή, που εκτυλίχθηκαν στον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος. Οπως καταγγέλλει το διασωματειακό η διεύθυνση του σταθμού ύστερα από τις μάταιες απόπειρες να προχωρήσει σε αυθαίρετη περικοπή μισθών και χωρίς καμιά αναστολή απέναντι σε εργαζόμενους, που για πολλούς η εργασία τους είναι η μοναδική πρόσοδος, προχώρησε απροειδοποίητα και παράνομα σε αυθαίρετη αναστολή της λειτουργίας του σταθμού.
Είχε προηγηθεί η -με ανάλογες συνθήκες- απόλυση από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου, της Μαρίας Πάλλη, αιρετού μέλους της Εφορευτικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών.
Η διεύθυνση του σταθμού -ελπίζουμε εν αγνοία του Αρχιεπισκόπου- ανασταίνοντας καθαρά..

Η Δημοκρατική Αριστερά

του Χρήστου Ξανθάκη / protagon.gr

Το νοστιμότερο κοπλιμάν της ζωής μου το εισέπραξα πριν από 25 έτη. Ήμουν τότε μέλος στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αθηνών εκπροσωπώντας τον Δημοκρατικό Αγώνα, την φίλα προσκείμενη στο ΚΚΕ Εσωτερικού φοιτητική παράταξη. Με πλησίασε λοιπόν μια μέρα ένας γηραιός Συγκλητικός, ένας δεξιός, δεξιότατος κύριος καθηγητής με όνομα και ιστορία και μου είπε: "Εσύ νέε μου, είσαι πολύ έξυπνος και πολύ σοβαρός. Τί δουλειά έχεις με τους αριστερούς;" Νομίζω πως αν ζει ακόμη ο γηραιός Συγκλητικός, θα διατηρεί τα καλυτέρας των εντυπώσεων από την Δημοκρατική Αριστερά!
Αυτό δεν σημαίνει ότι η ΔΗΜΑΡ είναι δεξιά, δεξιότατη, ούτε ότι δεξιοί, δεξιότατοι θα την ψηφίσουν. Μην αρχίζουμε τους παιδικούς συλλογισμούς και προσβάλλουμε τους αναγνώστες μας. Αναμφιβόλως ωστόσο, το κόμμα του Φώτη Κουβέλη αποτελεί την πιο μοντέρνα εκδοχή της καθησυχαστικής αριστεράς που κάποτε εκπροσώπησε εν Ελλάδι το ΚΚΕ Εσωτερικού. Κι επειδή ένα σημαντικό τμήμα του εκλογικού σώματος προτιμά τα μικρά από τα μεγάλα..

Σικέ (ξανά) το παιχνίδι στο Μαξίμου - Οι κούριερ της τρόικας είναι και επίσημα τέσσερις

Κάποιος αποκάλεσε χθες τον «πρωθυπουργό» Λουκά Παπαδήμο κούριερ της τρόικας (νομίζω ήταν ο αναρχοπατριώτης και «συνήγορος» του Σαμαρά, Φαήλος Κρανιδιωτης). Με αυτά όμως που έγιναν το βράδυ της Τετάρτης ο ελληνικός λαός σιγουρεύτηκε πλέον πως το παιχνίδι ήταν από την αρχή στημένο και πως όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί εκτελούν χρέη κούριερ του Τ...τ...τ...Τόμσεν και της παρέας του. Παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα μέσα από τα έκτακτα τηλεοπτικά δελτία (ο Μανώλης Καψής έδωσε πάλι ρεσιτάλ) καταλάβαινες το πόσο ΣΙΚΕ είναι το παιχνίδι και σου ερχόταν αναγούλα. Ο Παπαδήμος και οι λοιπές μαριονέτες του πολιτικού συστήματος όχι μόνο δεν πείθουν πλέον κανένα αλλά υποτιμούν και τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Συμφώνησαν λέει σε όλα όσα επιτάσσουν οι δανειστές μας και τα οποία οδηγούν στην εξαθλίωση τους Ελληνες για τα επόμενα 50 χρόνια, αλλά: ο «σκληρά διαπραγματευόμενος» πρόεδρος της ΝΔ διαφώνησε με τον… Παπανδρέου για το πόσο πρέπει να περικοπούν οι επικουρικές ή οι κύριες συντάξεις. «Προσπαθούμε να πονέσουμε λιγότερο» είπε ο Σαμαράς και όλοι (στη Συγγρού) ανάσαναν με ανακούφιση που ο πρόεδρος διαπραγματεύεται. Ο δε..

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Θετική δικαστική απόφαση για μέλος της ΕΣΠΗΤ


Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την απόφασή του (αριθμ.1006/2012 Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων) έκρινε άκυρη την απόλυση εργαζομένου δημοσιογράφου και διέταξε την επαναπρόσληψή του στην θέση που κατείχε για 10 συναπτά έτη ως Διευθυντής Σύνταξης στην ιστοσελίδα www.media2day.gr (ιδιοκτήτρια εταιρία του euro2day.gr ).
Σύμφωνα με τους πληρεξουσίους δικηγόρους του εργαζόμενου Δημήτριο Περπατάρη (ο οποίος παραστάθηκε και για λογαριασμό της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου) και Κωνσταντίνας Κονιδάρη, το δικαστήριο έλαβε υπ' όψιν του το γεγονός ότι ο εργαζόμενος απολύθηκε αφότου είχε αντιδράσει στις απεργοσπαστικές πρακτικές της εργοδότριας εταιρίας εξαιτίας..

Εκλεισαν τον Σταθμό της Εκκλησίας

Με την δικαιολογία ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Ραδιοσταθμό της Εκκλησίας δεν παρέστησαν στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου όπου θα συζητούνταν οι… περικοπές μισθών, η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε να βάλει λουκέτο στο σταθμό!
Ετσι σύμφωνα με ανακοίνωση η Διαρκής Ιερά Σύνοδος λόγω, λέει, της αδυναμίας καλύψεως του ελλείμματός του για το 2012, αποφάσισε άμεση αναστολή της εκπομπής του ραδιοφωνικού σήματος του ραδιοφώνου της Εκκλησίας. Η απόφαση για λουκέτο ελήφθη, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μετά την ενημέρωση που είχε η ΔΙΣ από τους μητροπολίτες, Χαλκίδος Χρυσόστομο, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Ιωήλ και Πατρών Χρυσόστομο, οι οποίοι είχαν ορισθεί για να συζητήσουν, σήμερα το πρωί, με εκπροσώπους των εργαζομένων στον Σταθμό σχετικά με την ανάγκη μείωσης των μισθολογικών αποδοχών τους, προκειμένου να αποφευχθούν απολύσεις...

Το αγαθό της ενημέρωσης ή όταν ο Καρακούσης τολμά...

...και δημοσιεύει τα επικριτικά εις βάρος του σχόλια
«Είστε ''νεκροί'', όλοι σας. Πλέον δεν ''ενημερώνετε'' κανέναν, ούτε μπορείτε να παραπληροφορήσετε, να κάνετε αυτό δηλαδή για το οποίο είστε εντεταλμένοι. Είστε απλά οι ''ξενιστές'' μέσω του Διαδικτύου στο οποίο μπορείτε να φυτοζωείτε και οι πολίτες, που όσο κι αν προσπαθήσατε να τους μετατρέψετε σε ''πληθυσμό'', είναι εδώ και δεν αφήνουν τον όποιο Καρακούση, Δανίκα, Παπαχελά κτλ να διαμορφώσει άποψη για το οτιδήποτε. Γνωρίζουμε πριν από εσάς τι θα συμβεί, δεν είναι δα και δύσκολο σε μιά κοινωνία - ζούγκλα... Δημοσιογραφία είναι τα σχόλια των αναγνωστών, αυτοί μεταδίδουν και την πληροφορία και την άποψη για τα πάντα, είτε μορφωμένοι είτε αμόρφωτοι, είτε δεξιοί είτε αριστεροί, είτε πλούσιοι είτε φτωχοί και προπαντός είτε απλοί πατριώτες είτε γελοία κομματόσκυλα.»
Το παραπάνω είναι ένα από τα πολλά επικριτικά σχόλια στο άρθρο του διευθυντή της εφημερίδας «Το Βήμα» Αντώνη Καρακούση υπό τον τίτλο «Το αγαθό της ενημέρωσης».
Στο άρθρο ο Καρακούσης υποστηρίζει πως δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι κλέφτες, λωποδύτες ή διαπλεκόμενοι και συναλλασσόμενοι με κάθε μορφή εξουσίας και σπεύδει να υποστηρίξει την εφημερίδα στην οποία είναι διευθυντής γράφοντας χαρακτηριστικά:..

Ο ξαφνικός(;) έρωτας του Ψυχάρη με τις τράπεζες

Ετοιμάζεται δανειοδότηση ύψους 15 εκατ. ευρώ προς τον ΔΟΛ

Αν διαβάσει κανείς το άρθρο του Σταύρου Ψυχάρη στο Βήμα της Κυριακής θα καταλάβει γιατί αυτός ο άνθρωπος τόσα χρόνια λύνει και δένει στα πολιτικά και οικονομικά αυτής της χώρας.
Γνωστός μετρ της ίντριγκας και των στοχευμένων άρθρων που στέλνουν μηνύματα εκεί που πρέπει, ο κ. Ψυχάρης δίνει το δικό του τόνο στα όσα συμβαίνουν. Η προσωπική του άποψη έχει τίτλο «Να ξαναφέρουν τον Κοσκωτά!» και αφού τα χώνει στον Γ. Παπανδρέου (γνωστή πλέον η κόντρα τους) καταλήγει στο εξής συμπέρασμα, αν έχουμε καταλάβει καλά: Ότι κάποιοι συνωμοτούν πίσω από τις κουρτίνες για να καταστρέψουν τους καλούς τραπεζίτες που όλα σωστά τα έχουν κάνει.
Λέει ότι η κυβέρνηση τους έβαζε να αγοράζουν ομόλογα, η κυβέρνηση φταίει που φύγαν οι καταθέσεις ενώ οι τράπεζες παρά τα θαλασσοδάνεια που έδωσαν πάνε πολύ καλά. Απόδειξη η… ανάπτυξη στην Τουρκία και τα Βαλκάνια. Και ο κ. Ψυχάρης καταλήγει στο συμπέρασμα ότι κάποιοι θέλουν τραπεζίτες όπως ο..

O Kουβέλης, ο Κανέλλης κι ο Μαλέλης


Ηλίας Κανέλλης, Σταμάτης Μαλέλης, Βασίλης Λυριτζής. Τρεις δημοσιογράφοι βάζουν πλώρη για την Βουλή. Μετά και τη δημοσκόπηση του Αλαφούζου (V-PRC) που δίνει 18% στη ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη θεωρείται σίγουρο ότι και οι τρεις θα είναι υποψήφιοι. Αν ωστόσο τεθεί το δίλημμα Κανέλλης ή Λυριτζής, όπως λένε οι γνωρίζοντες, αυτό μπορεί να λυθεί εύκολα με κλήρο. Υπάρχει άλλωστε και το προηγούμενο με το δ.σ. της ΕΣΗΕΑ…
Οσο για την υποψηφιότητα Μαλέλη, εκεί φαίνεται πως δεν υπάρχει πρόβλημα εκτός ίσως από κάποιες μουρμούρες βουλευτών της ΔΗΜΑΡ και κάποιες ενστάσεις εργαζόμενων στο STAR Channel. Παρόλα αυτά ο Μαλέλης θα είναι σίγουρα υποψήφιος και μάλιστα είναι έτοιμος για «ηρωική» έξοδο από το STAR όπου λέγεται ότι τα πράγματα θα δυσκολέψουν πολύ..

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Ποιούς ευνοεί η κατάργηση της δημοσίευσης των ισολογισμών στις εφημερίδες;

Επιστολή των εργαζομένων σε «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» και «ΚΕΡΔΟΣ» σε Βενιζέλο, Καψή και Κουτρουμάνη

Μας ήρθε με email η επιστολή των εργαζομένων των τριών μεγαλύτερων οικονομικών εφημερίδων «Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», «ΚΕΡΔΟΣ» την οποία απέστειλαν προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς και στον Υπουργό Επικρατείας κ. Παντελή Καψή, αλλά και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργο Κουτρουμάνη με θέμα τη διακοπή της προσπάθειας κατάργησης της υποχρεωτικής δημοσίευσης ισολογισμών στις εφημερίδες. Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν το γεγονός ότι από τη στιγμή που το κόστος για κάθε δημοσίευση είναι μικρό (για παράδειγμα για τις μικρές επιχειρήσεις είναι περίπου 430 ευρώ ετησίως), γεννά υποψίες ότι δεν είναι μόνο οικονομικοί οι λόγοι, για τους οποίους επιδιώκεται η κατάργηση της δημοσίευσης των ισολογισμών στις εφημερίδες. Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής:..

«Φρένο» από την Επιθεώρηση Εργασίας στις μειώσεις μισθών στον ΔΟΛ

Αναίτιες και αδικαιολόγητες έκρινε η Επιθεώρηση Εργασίας τις μειώσεις 20% στις αποδοχές των εργαζομένων του ΔΟΛ, που αποφάσισε η επιχείρηση το Δεκέμβριο και την υποχρεώνει να εξοφλήσει τα οφειλόμενα έως τις 20 Φεβρουαρίου 2012.
Ως γνωστόν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ προσέφυγε μαζί με τις άλλες Ενώσεις του Τύπου, που καλύπτουν τους εργαζόμενους, στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, ΠΕΛ) στην Επιθεώρηση Εργασίας, διότι οι αποδοχές, που τους καταβλήθηκαν, από την εργοδότρια εταιρεία ήταν αναιτίως και αδικαιολογήτως μειωμένες κατά 20% περίπου.
Η εκπρόσωπος της εργοδοσίας προέταξε ως επιχείρημα ενώπιον της Κοινωνικής Επιθεωρήτριας ότι «η εν λόγω οφειλή είναι αποτέλεσμα της πρόσκαιρης ταμειακής δυστοκίας, που..

48ωρη απεργία στην «4π Ειδικές Εκδόσεις»

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ της ΕΣΠΗΤ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΠΕΛ και της ΕΠΠΗΤ αποφάσισαν την κήρυξη 48ωρης απεργίας από τις 6.00 π.μ. της Τετάρτης, 8 Φεβρουαρίου 2012 έως τις 6.00 π.μ. της Παρασκευής, 10 Φεβρουαρίου 2012 για τους εργαζόμενους δημοσιογράφους, τεχνικούς τύπου, λιθογράφους και το προσωπικό της εκδοτικής εταιρείας «4π Ειδικές Εκδόσεις Α.Ε.» με αίτημα την άμεση καταβολή και εξόφληση όλων των δεδουλευμένων οφειλών.

Η περιουσία του Θ. Ρουσόπουλου, η έγκληση του Γ. Βλάχου και η υπέρμαχος της δεοντολογίας

Eπίπληξη, με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας, ήταν η ποινή που επιβλήθηκε στην Ιωάννα Μάνδρου από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (υπήρξε και πρόταση για προσωρινή διαγραφή της ενός έτους από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ). Η δημοσιογράφος είχε κριθεί πειθαρχικά ελεγκτέα ύστερα από έγκληση του συναδέλφου της Γιώργου Βλάχου. Η έγκληση του Γ. Βλάχου, ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Στην τηλεόραση του Σκάι τη Δευτέρα 20.06.11 στο δελτίο ειδήσεων (περίπου 21:20), η Ιωάννα Μάνδρου ανέφερε για το πρόσωπό μου ονομαστικά ότι έκανα δημοσιογραφική κριτική για την περιουσία του Θόδωρου Ρουσόπουλου σε «διατεταγμένη αποστολή». Βαρύτατη καταγγελία χωρίς καμία απόδειξη. Αφορμή στάθηκε η έκδοση απόφασης δικαστηρίου για απλή εξύβριση με την οποία καταδικάστηκα για χρηματική αποζημίωση προς τον Θόδωρο Ρουσόπουλο, ύψους 3.750 ευρώ, ενώ ο ίδιος ζητούσε 1.200.000 ευρώ. Μάλιστα, τη συγκεκριμένη ημέρα..

Παραίτηση Μπίτση στην ΕΡΤ και σκηνές απείρου κάλλους στο Ραδιομέγαρο

Του κουτρούλη το πανηγύρι γίνεται από το πρωί στην ΕΡΤ. Διοίκηση και συνδικαλιστές τσακώνονται για την απεργία, το κτίριο έμεινε χωρίς ρεύμα ενώ από το μεσημέρι υπήρχε έντονη φημολογία για μια ηχηρή παραίτηση. Του Γενικού Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης Βασίλη Μπίτση. Λίγο μετά τις 2.30 έγινε γνωστό ότι η παραίτηση έχει υποβληθεί στον 4ο όροφο, εκεί όπου κατοικοεδρεύει το ΔΣ.
Το πρωί, μόλις η διοίκηση αντελήφθη ότι ο αριθμός των απεργών της ΠΟΣΠΕΡΤ δεν είναι και τόσο μεγάλος, προσπάθησε να πιέσει ώστε να βγει πρόγραμμα. Όμως οι τεχνικοί που βρισκόταν στο στούντιο, αίφνης… εξαφανίστηκαν. Το γεγονός πυροδότησε ένταση μεταξύ του Ταγματάρχη και του Καλφαγιάννη, με τον πρώτο να ζητάει να βγει πρόγραμμα και τον δεύτερο να αρνείται πεισματικά.
Την ίδια ώρα στους διαδρόμους κυκλοφορούσε ότι ο Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης Β. Μπίτσης υπέβαλε παραίτηση. Το γεγονός σχετιζόταν με τη χθεσινή επίθεση της ΝΔ εναντίον της ΕΡΤ...

Αρνητικό...


Οι εγκέφαλοι του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη άλλαξαν το λογότυπο και στα ΝΕΑ. Το είχαν κάνει και στο παλιό καθημερινό ΒΗΜΑ που το έκλεισε ο Ψυχάρης (οιοσδήποτε συνειρμός προκύπτει είναι εντελώς τυχαίος και καλόν είναι να αποφευχθεί).
Ο τίτλος των ΝΕΩΝ μέσα στο αρνητικό, θα είναι πάντα κάτι αρνητικό έστω κι αν αυτό είναι χρώματος μπλε...

Εφιάλτης το τέλος των κλαδικών συμβάσεων

Πώς θα ένιωθε αλήθεια ο κάθε εργαζόμενος, αν μετά από πολύχρονη προϋπηρεσία αμείβεται π.χ. με 1.200 ή 1.500 ή 2.000 ευρώ και ένα πρωί έρχεται ο εργοδότης του και του λέει: «Από αύριο, ο μισθός σου θα είναι ο... κατώτατος μισθός των 750 ευρώ μεικτά!»; Ε, λοιπόν, αυτή τη σκηνή της απόλυτης φρίκης για εκατομμύρια Ελληνες εργαζόμενους επιδιώκουν να νομιμοποιήσουν η ΕΕ και το ΔΝΤ! Οσο απίστευτο και αν ακούγεται, ακριβώς αυτό επιδιώκει η τρόικα!
«Μα πώς θα γίνει αυτό;» είναι εύλογο να αναρωτηθεί κανείς. Μέσω της κατάργησης των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, είναι η απάντηση. Αγωνιώντας μήπως χάσουν τον 13ο και τον 14ο μισθό και επικεντρώνοντας σωστά εκεί την προσοχή τους οι εργαζόμενοι, αφού η απώλεια αυτή θα συνιστούσε άμεση μείωση κατά 15% του εισοδήματός τους, δεν έχουν προλάβει να συνειδητοποιήσουν πόσο τρομερός κίνδυνος για το βιοτικό τους επίπεδο είναι η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων.
Αν καταργηθούν οι κλαδικές συμβάσεις, οι οποίες ορίζουν κατώτατες αμοιβές σε κάθε κλάδο συναρτώμενες με την προϋπηρεσία, τα προσόντα, τις ιδιομορφίες της συγκεκριμένης απασχόλησης κ.λπ., τότε το μόνο νόμιμο όριο - φραγμός προς τα κάτω που δεν επιτρέπεται να..

TO MEΛΛΟΝ ΜΑΣ «Η Ελλάδα του πεντακοσάρικου»


Βαρύτατο είναι το τίμημα που καλείται να πληρώσει η χώρα μας για να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Οι όροι των Γερμανών είναι βαρύτατοι: οικονομικός, κοινωνικός και πολιτικός εξανδραποδισμός της Ελλάδας και των Ελλήνων. Ολα αυτά μαζί με την επιστροφή του λαού μας -τηρουμένων φυσικά των αναλογιών- στη φτώχεια των δεκαετιών του 1960 και του 1970, όταν εκατομμύρια νέοι Ελληνες έπαιρναν τον δρόμο της μετανάστευσης για να επιβιώσουν. «Η Ελλάδα του πεντακοσάρικου», η πτώση δηλαδή των μισθών στη χώρα μας γύρω στα 500 μέχρι 1.000 το πολύ ευρώ τον μήνα, είναι το νέο «ευρωπαϊκό όραμα» που επιβάλλει η ΕΕ στην πατρίδα μας. Αλλο παραμύθι μάς είχαν πει για την ευρωπαϊκή ενοποίηση...

Δεν έχουμε αυταπάτες για το ρόλο των περισσότερων ΜΜΕ και των ιδιοκτητών τους

ΤΟ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟ* ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑΣ:

Η νέα βάρβαρη αντεργατική, αντιλαϊκή επέλαση αφορά πλήρως και τους εργαζόμενους στον Τύπο και τα ΜΜΕ. Η θέση μας είναι μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας.
Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ καταγγέλλουμε την επιχειρούμενη από την κυβέρνηση και την εργοδοσία μείωση, σε επίπεδα εξαθλίωσης, του κατώτατου μισθού, την κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ και την περαιτέρω περικοπή των συντάξεων στο βωμό τής δήθεν σωτηρίας του λαού μας, η οποία ουσιαστικά βασίζεται στην πτώχευση του κάθε εργαζόμενου και συνταξιούχου.
Καταδικάζουμε, ειδικά αυτές τις κρίσιμες στιγμές, τη χειραγώγηση του λαού μας από τα επιτελεία της τρόικας, της κυβέρνησης και των οικονομικών συμφερόντων που κατέχουν ή επηρεάζουν τις επιχειρήσεις του Τύπου και των ΜΜΕ.
Γνωρίζουμε ότι η πλειονότητα των Μέσων εξυπηρετεί τα συμφέροντα της τάξης, στην οποία..

Απεργοσπαστικές προσλήψεις στη «Ναυτεμπορική»

Νέα προσπάθεια δημιουργίας απεργοσπαστικού μηχανισμού με προσλήψεις προσωπικού από την εργοδοσία της εφημερίδας «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ». Στόχος ο εκβιασμός των εργαζομένων οι οποίοι αντιστέκονται στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας.
Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της επιχείρησης δηλώνοντας ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν εργοδότη να καταργήσει το δικαίωμα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και να επιβάλλει ατομικές και άλλες μορφές εργασίας, με εκβιασμούς, απειλές και απεργοσπαστικούς μηχανισμούς.

Συνέλευση στον Ελεύθερο Τύπο για τις ατομικές συμβάσεις

Να παραμείνουν ενωμένοι οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και να μην υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις, τις οποίες εξακολουθεί να προσπαθεί να επιβάλλει μονομερώς και αυθαιρέτως η εργοδοσία. Αυτό ζητούν τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ και της ΕΦΕ. Οι Ενώσεις επαναλαμβάνουν ότι αποτελεί ειλημμένη απόφασή τους να είναι σταθερά στο πλευρό όλων των συναδέλφων που υφίστανται τέτοιες πιέσεις και θα τους προστατεύσουν με όλα τα νόμιμα και θεμιτά μέσα που διαθέτουν.
Για το λόγο αυτό οι Ενώσεις, στη χθεσινή συνεδρίαση του Διασωματειακού, αποφάσισαν να καλέσουν τους εργαζόμενους στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» σε συνέλευση στα γραφεία της εφημερίδας σήμερα Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012 στις 17.00, προκειμένου να..

Oμόσπονδο κρατίδιο...

Στη χώρα μας προσφέρεται πλέον μόνο μια επιλογή. Στην λογική πάντα του μνημονίου που ως μονόδρομο υπηρέτησαν διαδοχικά με ζέση δύο ανάλγητοι πρωθυπουργοί. Η επιλογή αυτή συνοδεύεται από όρους πολύ κοντά σε αυτούς που θα επέβαλε ένας νικητής στον ηττημένο μιας πολεμικής σύρραξης:
-Τα επαναλαμβανόμενα μέτρα που εξαθλιώνουν την κοινωνία και εξοντώνουν την αγορά, προκειμένου να βρεθούν τα χρήματα των τοκοχρεολυσίων, θυμίζουν τις εποχές των φοροεισπρακτόρων του μεσαίωνα.
-Η εμμονή των δανειστών για τις έγγραφες δεσμεύσεις των κομμάτων, συνθλίβουν τη δημοκρατία και την έννοια της πολιτικής ανεξαρτησίας. Ουσιαστικά οι δανειστές δεν επιθυμούν μια ανεξάρτητη κυβέρνηση που θα εκτελεί την πολιτική βούληση των πολιτών, αλλά την κλωνοποίηση της δοτής κυβέρνησης Παπαδήμου στο διηνεκές, θυμίζοντας τις εποχές των Γκαουλάιτερ.
-Η εφαρμογή ενός ξένου δικαίου σε τόσο μαζική κλίμακα, μετατρέπει μια ανεξάρτητη χώρα σε ένα ιδιότυπο προτεκτοράτο. Οι ελληνικοί θεσμοί υποβιβάζονται κυνικά, η ελληνική πολιτεία μετατρέπεται σε ομόσπονδο κρατίδιο, ενώ ο κίνδυνος από μια μελλοντική διάσπαση της ευρωζώνης που θα μας αφήσει ένα δυσβάσταχτο χρέος σε σκληρό νόμισμα, γίνεται ασύμμετρος και μη διαχειρίσιμος.

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Θύμωσε ο Σαμαράς με την ερωτική γιόγκα στη Συγγρού

Κι όμως, κάνουν σεξ στη Νέα Δημοκρατία. Στέλεχος του κόμματος που ζήλεψε τη δόξα του εθισμένου στο σεξ Μάικλ Φασμπέντερ στην ταινία «Shame» «συνελήφθη» προ ημερών στα υπερσύγχρονα γραφεία της Συγγρού να βρίσκεται σε προχωρημένη στάση γιόγκα με νεαρά εργαζομένη.
Δεν πρόκειται για βουλευτή, αλλά για έναν εκ των ανθρώπων που εργάζονται για την επιστροφή της ΝΔ στην εξουσία. Το στέλεχος της Δεξιάς προσέγγισε την εκπρόσωπο της εργατικής τάξης διότι διέκρινε ταλέντα της που παραμένουν ανεκμετάλλευτα και θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την έξοδο του τόπου από την κρίση. Μετά τη γνωριμία του μαζί της έσπευσε να τη συναντήσει νωρίς το πρωί, ορμώμενος και από ορμονικά φαινόμενα που τα ξημερώματα διαταράσσουν τον ύπνο των ανδρών. Ηταν τέτοιο το πάθος ανάμεσα στο ρομαντικό ζεύγος - συμβολικό της επανένωσης του κόμματος με τα λαϊκά στρώματα... - που δεν διέκριναν την..

Το λαγοδοπόδαρο του Κουτρουμάνη και το στιφάδο της τρόϊκας

Zόρια για τoν υπουργό Απασχόλησης Γ. Κουτρουμάνη που το τελευταίο διάστημα έχει εκτός όλων των άλλων να αντιμετωπίσει και τους αντιπαθητικούς της τρόϊκας με τους οποίους το τελευταίο διάστημα έχει (θέλοντας και μη) συνεχείς επαφές. Ευτυχώς βέβαια που υπάρχουν οι φίλοι και οι γνωστοί από την Λευκάδα και τη Ζάκυνθο και του στέλνουν κανένα πεσκέσι (ψάρια και κυνήγι κα.) για να το ρίχνει λιγο έξω. Φαίνεται όμως πως οι τροϊκανοί και οι συν αυτοίς πήραν μυρουδιά τα πεσκέσια και αποφάσισαν να επέμβουν! Κι αυτό διότι δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι από το γραφείο του Κουτρουμάνη, έκανε φτερά ένας… λαγός που ο υπουργός τον είχε φυλάξει στην κατάψυξη ψυγείου με σκοπό να τον πάρει κάποια στιγμή σπίτι του και να τον κάνει με τα κρεμμυδάκια…
Λέγεται όμως πως αυτό που στοίχισε περισσότερο στον υπουργό είναι το γεγονός ότι εκτός από το στιφάδο έχασε και τα λαγοπόδαρα. Γιατί όπως και να το κάνουμε, μέρες που έρχονται, λίγη περισσότερη τύχη την χρειάζεται κι αυτός και οι άλλοι υπουργοί…

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Το λάιφστάιλ θρηνεί στο Μεταγωγών


Aλλος με χειροπέδες προφυλακισμένος για χρέη προς το Δημόσιο, άλλος πουλάει το σπίτι του για να μην πάει φυλακή, άλλος λουφάζει και περιμένει τη σειρά του. Το λάιφστάιλ πέθανε, λένε. Δεν πέθανε τώρα, διορθώνω. Εχει πεθάνει από καιρό, τώρα εξαπολύθηκε η δυσωδία των πτωμάτων του.
Η εγχώρια βιοτεχνία του λαϊφστάιλ, εκδότες, μοντελίστ, δημοσιογράφοι, μοντέλες, γλάστρες, τηλεπερσόνες, πάρτι άνιμαλ, ντίλερ, κοθώνια, θύματα, γεννήθηκε στη δεκαετία του ’80 και άνθησε όσο κυκλοφορούσε ορμητική η δίψα της ανόδου, ο θαυμασμός για την αρπαχτή, και άφθονο μαύρο χρήμα. Εξέπνευσε όταν μαράθηκαν όλα αυτά. Παρήγαγε αέρα. Ηταν μια φούσκα, Η φούσκα, που μέσα της όμως περιείχε τον τοξικό αέρα του θράσους, του κυνισμού, την υπόσχεση της επιτυχίας, κι εντέλει τον αέρα της ματαίωσης και της διάψευσης.(...)
Πολλοί βιοτέχνες του λάιφστάιλ κυκλοφορούν ακόμη στα μήντια, ξεπουπουλιασμένοι, κυνηγώντας το μεροκάματο του κλόουν με το πλατινένιο ρινοδιάφραγμα, άλλοι ξεπλένονται ως δημοσιογράφοι αφού ξέπλυναν χρήμα, άλλοι υποδύονται τους ξινούς τιμητές και τις Αντουανέτες. Οι περισσότεροι ξέπεσαν. Η παράγκα κατέρρευσε, τα σελέμπριτι θρηνούν στο Μεταγωγών και στα πρωτοδικεία, ξεπουλάνε Ντόλτσε ε Καμπάνα, Καγιέν, Λέξους και σπίτια...

Hell-Αss!

Ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων, Γιώργος Χατζημαρκάκης -σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild- προτείνει να αλλάξει το όνομα της χώρας μας από «Greece» σε «Hellas» για να βελτιωθεί η εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό. Είναι προφανές πως ο κ. Χατζημαρκάκης δεν αντιλαμβάνεται τους συνειρμούς που θα δημιουργούσε -ειδικά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο- στο μυαλό των ξένων μια χρεοκοπημένη χώρα που ονομάζεται Hellas.
Δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να αντιληφθεί κάποιος πως σύντομα οι πάντες θα αναφέρονται στη χώρα μας όπως οι Σκοπιανοί φίλαθλοι στο πανό της φωτογραφίας: Hell – Ass.
Να δείτε που από εκεί που ζητούσαμε από τους Σκοπιανούς να αλλάξουν το όνομα της χώρας τους, θα αναγκαστούμε να αλλάξουμε εμείς το όνομα της δικής μας...

Είμαστε πουλημένοι;


Γράφουν οι εργαζόμενοι της Bestend (εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδυτή», περιοδικά «TiVο», «Δίφωνο», «Informer»):

Την εβδομάδα που πέρασε, από μέρα σε μέρα προσμέναμε την αίσια έκβαση των διαβουλεύσεων με τον ένα επενδυτή (οι δύο έγιναν ένας τελικά) με τον οποίο η ιδιοκτησία διατείνεται ότι «παζαρεύει» την πώληση της εφημερίδας:
- Την Πέμπτη (2/2/2012), ο κ. Γιαννίκος θα μας ανακοίνωνε το όνομα. Αντ’ αυτού, μας είπε «περάστε αύριο».
- Την Παρασκευή, μας διαβεβαίωσε ότι έκλεισε η συμφωνία (πουληθήκαμε;!) και ότι τη Δευτέρα θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας στους προέδρους των Ενώσεων, παρουσία των νομικών συμβούλων και των εκπροσώπων των εργαζομένων στην Bestend.
Εμείς όλα αυτά τα ακούμε με σκεπτικισμό και κρατάμε μικρό καλάθι. Ας μην ξεχνάμε ότι εμείς έχουμε ένα και μόνο αίτημα: την καταβολή των δεδουλευμένων που μας οφείλει από τον Νοέμβριο. Γι’ αυτό και συνεχίζουμε τη διεκδίκηση και τον αγώνα για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων μας, αξιοποιώντας κάθε πρόσφορο νομικό μέσο:..

Με ύφος 1000 καρδιναλίων και το θράσος ενός «αγίου»…

1 εκατ. ευρώ ζητάει ο Εφραίμ από τον K. Βαξεβάνη για το κουτί της Πανδώρας – Ολοι την Τρίτη στις 11 το βράδυ βλέπουμε ΝΕΤ!

Mε το ύφος 1000 καρδιναλίων και το θράσος ενός «αγίου» ο προφυλακισμένος ηγούμενος της μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ κατέθεσε αγωγή 48(!) σελίδων κατά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη όπου υποστηρίζει πως έχει συκοφαντηθεί, ενώ έχει θιγεί η τιμή και η υπόληψή του.
Είχε προηγηθεί εξώδικο του Εφραίμ, (είχε κοινοποιηθεί και στο ΕΣΡ) για να μην προβληθεί από τη ΝΕΤ η εκπομπή «Το Κουτί της Πανδώρας» που είχε ως θέμα το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.
Φαίνεται πως μετά και τη χθεσινή επίσκεψη συμπαράστασης του Αρχιεπισκόπου στον Κορυδαλλό, ο Εφραίμ αναθάρρησε (ή μήπως αποθρασύνθηκε) ζητώντας 1 εκατ. ευρώ από τον δημοσιογράφο! Η αγωγή πείσμωσε τον Βαξεβάνη που, αφού καταγγέλλει συντονισμένες ενέργειες για να κοπεί η εκπομπή, δηλώνει έτοιμος για το 2ο μέρος της με αποκαλύψεις για το Βατοπέδι (ΝΕΤ, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου στις 23:00 μμ).
Εύλογα λοιπόν μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος: Τι άραγε ενόχλησε τόσο πολύ τον Εφραίμ; Φοβάται τόσο πολύ για περαιτέρω αποκαλύψεις και..

Μικρά καθημερινά «εγκλήματα» στην εφημερίδα Θεσσαλία

Ανεπιφύλακτα στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων (δημοσιογράφων και τεχνικών) στην εφημερίδα «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» η Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων – Επιτροπή εργαζόμενων στον Τύπο του ΠΑΜΕ Μαγνησίας που σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων:
Ο εργοδότης της ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ από τον Μάιο του 2010 ακριβώς μετά την υλοποίηση από αυτόν με «διευθυντικό δικαίωμα» των διαθεσιμοτήτων, προχώρησε από τον Ιούνιο του ίδιου έτους στην αλλαγή των συμβάσεων των δημοσιογράφων στο δευτεριάτικο φύλλο και απασχολούσε αυτούς που δέχθηκαν να εργαστούν με «Μπλοκάκι» (ελαστικές μορφές εργασίας), με όλα τα αρνητικά επακόλουθα γι’ αυτούς που αρνήθηκαν αλλά και γι’ αυτούς που τελικά συμφώνησαν, ύστερα μάλιστα και από δική τους πρόταση. Ο εργοδότης της ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ εκμεταλλεύθηκε την υποχωρητικότητα ορισμένων στο όνομα «να σωθεί η επιχείρηση» (άραγε από ποιους), για να υλοποιήσει αντεργατικές ρυθμίσεις και..

Πέντε μήνες απλήρωτοι στην «Θεσσαλία»!


Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Θεσσαλία» που έχουν να πληρωθούν πέντε μήνες! Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας κήρυξε 24ωρη απεργία μετά από απόφαση των εργαζομένων για την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου (από τις 6 το πρωί) με στόχο να μην εκδοθεί το φύλλο της Δευτέρας.
Η Ενωση καλεί την εργοδοσία της εφημερίδας να προχωρήσει στην άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων πέντε μηνών των εργαζομένων και στην οριστική αποκατάσταση της ομαλής καταβολής της μισθοδοσίας.

Ανω κάτω με την υποψηφιότητα του υιού Ψυχάρη στη Νέα Δημοκρατία

Κυκλοφορεί σήμερα η ανανεωμένη (κυριακάτικη πλέον) «Ισοτιμία»

«Ανω κάτω με την υποψηφιότητα του υιού Ψυχάρη στη Νέα Δημοκρατία». Με αυτό το (πρωτοσέλιδο) ρεπορτάζ του Γιάννη Παπαγιάννη κι άλλα αποκαλυπτικά θέματα κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή η νέα «Ισοτιμία».
Η ανανεωμένη εφημερίδα κυκλοφορεί σήμερα με περισσότερες σελίδες, νέες συνεργασίες καθώς και με σοβαρές και έγκυρες αναλύσεις για την Πολιτική και την Οικονομία.
Στο φύλλο αυτής της Κυριακής όπως μας πληροφορεί σχετικό δελτίο τύπου:
Όλο το παρασκήνιο για το θρίλερ με τις κοινές και προνομιούχες τραπεζικές μετοχές. Σε ποιές τιμές θα γίνουν οι αυξήσεις κεφαλαίου.
Αποκαλύψεις για τη Μαφία των Ακινήτων. Ο Εισαγγελέας Ντογιάκος και ο εφοπλιστής Ρέστης.
Το σκάνδαλο με τη διαφαινόμενη εκποίηση του Αστέρα. Ποια συμφέροντα θέλουν να αρπάξουν το «φιλέτο» της Μεσογείου.
Δυο Έλληνες πολιτικοί, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης παρεμβαίνουν μέσα από την «Ισοτιμία», με μια συνέντευξη και ένα άρθρο που θα συζητηθούν...

Τίποτα δεν χάθηκε στη Χάγη για τις αποζημιώσεις

της Χρυσάνθης Λαμπροπούλου

Απέρριψε τελικά το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης τις ελληνικές αξιώσεις περί αποζημίωσης των θυμάτων του ναζισμού στο μαρτυρικό Δίστομο, αναγνωρίζοντας στη Γερμανία το δικαίωμα της ετεροδικίας, με βάση το οποίο δεν μπορεί ως κράτος να δικάζεται από δικαστήρια άλλης χώρας.
Με την απόφασή του, η οποία ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής και ουσιαστικά θέτει το ελληνικό κράτος ενώπιον των δικών του ευθυνών, το Δικαστήριο της Χάγης αποφάνθηκε ότι η Ιταλία παρέβη τις υποχρεώσεις της απέναντι στη Γερμανία, επιτρέποντας τη διεξαγωγή δικαστικών διαδικασιών, με αντικείμενο την καταβολή αποζημιώσεων από το Βερολίνο προς τα θύματα ναζιστικών εγκλημάτων.
«Το δικαστήριο θεωρεί ότι η άρνηση των ιταλικών δικαστηρίων να αναγνωρίσουν την ασυλία συνιστά παράβαση των υποχρεώσεών τους απέναντι στο..

«Πίσω από τη μάσκα» και στη Φλώρινα


«Πίσω από τη μάσκα» είναι ο τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας του Απόστολου Ντόμαλη, που εγκαινιάζεται την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, στις 8.30 μ.μ, στο μπαρ Εν ΦλωρOINOI οδός Τ. Φουλεδάκη 16 στην Φλώρινα.
Πρόκειται για μια ενότητα έγχρωμων φωτογραφιών που έχουν επιλεγεί έπειτα από μακροχρόνια δουλειά (από το 1997 έως σήμερα) κατά την οποία ο Ντόμαλης ακολούθησε με το φωτογραφικό του φακό τα άρματα και τους καρναβαλιστές, στους δρόμους και τις πλατείες του Τυρνάβου, τις διαδικασίες προετοιμασίας του Μπουρανί, τα γλέντια και τις συναθροίσεις.
Η έκθεση κάνει τον δεύτερο της σταθμό στη Φλώρινα και θα διαρκέσει έως την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου.

Εξώδικο προς την ΤτΕ για τα κεφάλαια ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ


Mε εξώδικο προς την Τράπεζα της Ελλάδος παρενέβη το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών για τη διασφάλιση των κεφαλαίων των Ταμείων ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ. Η ΠΟΕΣΥ στην εξώδικη δήλωσή της επισημαίνει:
«Η Τράπεζα της Ελλάδος είχε πληροφορήσει με αντίστοιχα έγγραφά της το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και τον ΕΔΟΕΑΠ ότι τα κεφάλαιά τους έχουν ενταχθεί, από κοινού με τα κεφάλαια των υπολοίπων Ταμείων Κοινωνικής Ασφάλισης, σε ομάδα περιουσίας, που, ως κοινό κεφάλαιο, επενδύθηκε σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου.
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ., καταγγέλλοντας την αντισυνταγματική απόσπαση της εξουσίας διαχείρισης των κεφαλαίων των ασφαλιστικών Ταμείων από τις διοικήσεις τους και καθιστώντας σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι..