ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Nέος κύκλος συζητήσεων από την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου στο Floral



Νέο κύκλο συζητήσεων διοργανώνει η Πρωτοβουλία Πολιτών για τη σύσταση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου, στο Floral τον Φλεβάρη του 2012.
Ανάμεσά τους και «Η κρίση μέσα από τον παραμορφωτικό φακό των ΜΜΕ» (Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου) με ομιλητές τους Πέπη Ρηγοπούλου (πανεπιστημιακό), Δημήτρη Τρίμη (πρόεδρο ΕΣΗΕΑ), Κώστα Βαξεβάνη (δημοσιογράφο) και συντονιστή τον Άρη Χατζηστεφάνου (δημοσιογράφο). Θέμα συζήτησης ο ρόλος των ΜΜΕ στην κρίση, η προπαγάνδιση των κυβερνητικών πολιτικών και του μνημονίου. Αναφορά σε περιπτώσεις αυθαιρεσίας στον Τύπο και ερωτήματα όπως: Τι συμβαίνει με την ελευθερία λόγου και ποια η σημασία της εναλλακτικής ενημέρωσης;
Γενικότερα οι συζητήσεις στο Floral έχουν αφορμή ερωτήματα όπως: Πόσο ακόμη σε κρίση; Υπάρχει διέξοδος; Με το ευρώ ή χωρίς; Υπάρχουν περιθώρια κοινής δράσης της Αριστεράς; Ποιος ο ρόλος των ΜΜΕ; Θα αποξενωθούμε και θα κλειστούμε στους εαυτούς μας ή θα αναπτύξουμε μορφές κοινωνικής αλληλεγγύης και συλλογικής αντίδρασης;..

Ατομικές συμβάσεις στη Ναυτεμπορική με απειλές και εκβιασμούς...

Λάβαμε mail (λύθηκε το πρόβλημα) από εργαζόμενους της Ναυτεμπορικής και το δημοσιεύουμε:

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ.
Εβδομάδα των παθών για την Ναυτεμπορική. Με χυδαιες απειλές από τον προσωπαρχη της εταιρείας Π. Κουτσομιχαλη σε συνενοηση με το γενικό διευθυντή Ι. Περλεπέ
και τις εκδοτριες της εφημερίδας, εξαναγκαζουν όλο το προσωπικό να υποκύψει στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων. Μέχρι τις 12 τη νύχτα...
«Αν δεν υπογραψεις θα σε απολυσω με προειδοποιηση και θα φυγεις με μιση αποζημιωση». Αυτά έλεγαν μεταξυ αλλων στους δημοσιογράφους...
«Αν δεν υπογραψετε θα δωσουν την εφημεριδα φασον» απειλησε τους τεχνικούς τύπου ο προϊστάμενος τους Δ. Δημητρίου...
«Ολοι εχουν υπογραψει, εσυ τι θα κανεις τωρα;» είπε απειλητικά ο Ν. Σακαρικος, προϊστάμενος πιεστηρίου...

Περιοδικό ΜΟΝΟ: η απάντηση στη μονοφωνία

Κυκλοφόρησε το 1ο τεύχος!

Το ΜΟΝΟ είναι ένα νέο 15ήμερο περιοδικό για την πολιτική, την κοινωνία, την οικονομία και τον πολιτισμό. Ανεξαρτησία, πολυφωνία , αντικειμενικότητα, τόλμη και διαφάνεια αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά της έκδοσης.
Μία προσπάθεια έμπειρων αλλά και νέων δημοσιογράφων για αξιοπρεπή εργασία στον χώρο της ενημέρωσης. Όλοι οι συντελεστές, δημοσιογράφοι, φωτογράφοι και γραφίστες συμμετέχουν ισότιμα στη διαμόρφωση της ύλης του περιοδικού.
Στόχος τους, όπως λένε, είναι να αποτελέσουν ένα βήμα ανεξάρτητης ενημέρωσης, που αντιτίθεται στο τοπίο της σχεδόν ολοκληρωτικής εξάρτησης των ΜΜΕ από επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα.
Ταυτόχρονα αποφάσισαν να λειτουργήσουν με όρους ισότιμης συμμετοχής όπου όλοι οι συντελεστές συνεισφέρουν στο κόστος αλλά και μοιράζονται τα ενδεχόμενα κέρδη της προσπάθειάς τους στα πρότυπα μιας κολεκτίβας της ενημέρωσης.
Στο ΜΟΝΟ συμμετέχουν οι Λευτέρης Αδαμίδης, Αδάμ Γιαννίκος, Γιάννης Gizmo, Δολερός, Χρήστος..

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Πρόστιμα χάδια στο TELE TIME Αχαΐας από τους γραφειοκράτες του ΕΣΡ

Τους γραφειοκράτες του Εθνικού Συμβούλιου Ραδιοτηλεόρασης εγκαλεί η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων καταγγέλλοντάς τους ότι αντί να επιδείξουν πυγμή και να πατάξουν τις ανομίες του τηλεοπτικού σταθμού TELE TIME Αχαΐας, μοιράζουν πρόστιμα-χάδια για να δικαιολογούν τον ρόλο τους. Το TELE TIME αντί να λειτουργεί μεταδίδοντας ενημερωτικό πρόγραμμα (όπως προβλέπει η άδεια λειτουργίας του) προβάλει παρανόμως παιδικό πρόγραμμα καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.
Την στιγμή που από τον σταθμό έχουν απολυθεί το τελευταίο διάστημα περισσότεροι από 40 εργαζόμενοι και έχει τερματιστεί κάθε τοπικό ενημερωτικό αλλά και τοπικό πρόγραμμα, το ΕΣΡ αρκείται στο να επιβάλλει διοικητικές κυρώσεις (πρόστιμα της τάξης των 15.000 ευρώ) επιτρέποντας ουσιαστικά την..

Ο Αρειος Πάγος δικαίωσε τον Γ. Σταματελόπουλο της ΕΡΤ

Της Βασιλικής Κόκκαλη

Υποχρεωμένη να επανατοποθετήσει στη θέση του γενικού διευθυντή της ΕΡΤ, τον Γιώργο Σταματελόπουλο αλλά και να του καταβάλει το ποσό των 15.400 ευρώ για διαφορές αποδοχών και προσβολή της προσωπικότητάς του, είναι η δημόσια τηλεόραση με απόφαση του εργατικού τμήματος του Αρείου Πάγου.
Ο δημοσιογράφος επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου είχε προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο και δικαιώθηκε. Τα 2005 οι τότε διευθυντές της ΕΡΤ του αφαίρεσαν τα καθήκοντα συντονιστή του τηλεοπτικού προγράμματος και του ανάθεσαν καθήκοντα συντονιστή ραδιοφωνικού προγράμματος της ΕΡΤ. Ακόμη, τον απήλλαξαν από όλα τα καθήκοντά του και τον τοποθέτησαν..

Αίτηση κατάσχεσης κατά της ΙΜΑΚΟ και του Π. Κωστόπουλου

ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1,7 ΕΚ. ΕΥΡΩ!

Συνεχίζονται τα προβλήματα στην εκδοτική εταιρεία ΙΜΑΚΟ του Πέτρου Κωστόπουλου. Σήμερα υποβλήθηκε αίτηση συντρητικής κατάσχεσης κατά της ΙΜΑΚΟ και του γνωστού εκδότη από εταιρεία για οφειλές πάνω από 1,7 εκ. ευρω!!! Κλικ για να τη διαβάσετε...

-πηγή
fimotro

Διαβάστε ακόμη στο newpost: «Κόκκινες» επιταγές και αιτήσεις κατάσχεσης για τον Πέτρο Κωστόπουλο

Καψήδες, Ψυχάρηδες και ΝΔ

Ο αδερφός του Μανώλη, που διορίστηκε κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού προηγουμένως είχε αποτύχει ως manager του ΔΟΛ, θα πρέπει να καταλάβει ότι όταν εμφανίζεται στην τηλεόραση ή μιλάει δημοσίως, εκφράζει την κυβέρνηση συνολικά και όχι μόνον το αφεντικό του. Επιπλέον, δεν είναι σχολιαστής της επικαιρότητας για να λέει ανοησίες. Αυτή τη δουλειά την κάνει… επαξίως κάθε βράδυ από το MEGA, ο αδερφός του. Ο κ. Παντελής έχει θεσμικό ρόλο, αν δεν το έχει καταλάβει.
Τα παραπάνω επισημαίνει ο Αδέξιος Δεξιός σε άρθρο του στο antinews και αναρωτιέται:
«Ως πότε η ΝΔ θα ανέχεται τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παντελή Καψή;»
Για να απαντήσει με τη σειρά του κάποιος, πιο προσγειωμένος:
«Εδώ η Συγγρού ανέχεται έναν Ψυχάρη και μάλιστα τον έχει τοποθετήσει ως σύμβουλο δίπλα στον πρόεδρό της, με έναν Καψή θα έχει πρόβλημα;»...

Κλείνει το καθημερινό του Αγγελιοφόρου…

Χθες ανακοινώθηκε και επίσημα στους εργαζόμενους του «Αγγελιοφόρου» ότι σήμερα θα κυκλοφορήσει το τελευταίο καθημερινό φύλλο της εφημερίδας. Με απόφαση της εργοδοτικής τρόικας Μπακατσέλου – Μπόμπολα – Ψυχάρη ο «Αγγελιοφόρος» θα κυκλοφορεί μόνο το Κυριακάτικο φύλλο του.
Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους;
Προφανώς οι εργοδότες θα υλοποιήσουν τις απολύσεις και τις περικοπές που έχουν δρομολογήσει. Από σήμερα οι εργαζόμενοι προχωρούν σε επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Η εταιρία χθες ανακοίνωσε ότι σε πρώτη φάση δεν θα προσφύγει κατά της απεργίας ενώ κάποιοι διευθυντικοί είχαν την φαεινή ιδέα να κάνουν και «αποχαιρετιστήριο» πάρτι για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου. Μετά από παρέμβαση στελεχών και του προέδρου της ΕΣΗΕΜΘ η γελοιότητα αυτή ματαιώθηκε...
Διαβάστε περισσότερα εδώ

Παρέμβαση 10 δημοσιογράφων για δέσμευση του τίτλου της Ελευθεροτυπίας

Παρέμβαση στην υπόθεση για το άνοιγμα της διαδικασίας εξυγίανσης (άρθρο 99) της Ελευθεροτυπίας (εκδικάζεται στις 15 Φεβρουαρίου στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών ) έκαναν 10 δημοσιογράφοι της εφημερίδας. Συγκεκριμένα οι Γιώργος Καρελιάς, Κώστας Τσαπόγας, Γιάννης Παντελάκης, Μαρία Δέδε, Δέσποινα Αντύπα, Φώτης Απέργης, Χρήστος Μιχαηλίδης, Ντόρα Νταϊλιάνα, Παναγιώτα Μπουκουβάλα και Κατερίνα Κατή, με αίτησή τους ζητούν κατ΄αρχάς να εξαιρεθούν οι απαιτήσεις των εργαζομένων για τους μισθούς και τις αποζημιώσεις τους από την αναστολή εκτέλεσης. Οι 10 δημοσιογράφοι ζητούν επίσης να απαγορευτεί οποιαδήποτε διάθεση περιουσιακού στοιχείου της εφημερίδας Ελευθεροτυπία και ειδικότερα του τίτλου της που, όπως αναφέρουν στην αίτηση, αποτελεί το πιο σημαντικό περιουσιακό της στοιχείο. Κάτι αντίστοιχο έχει γίνει από εργαζόμενους στην Απογευματινή καθώς όπως έχει καταγγελθεί ο Σαραντόπουλος θέλησε να απαλλαγεί με πτώχευση από τα βάρη της Απογευματινής, κρατώντας όμως..

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ Καμία απάντηση από την εκδότρια - Όλοι μαζί για το απεργιακό φύλλο

Του Πάνου Σώκου

"Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι να απαντήσουμε στα τέσσερα αιτήματα που έθεσε η συνέλευση...." Αυτή ήταν επί της ουσιας η απάντηση της εκδότριας της εφημερίδας σε επικοινωνία την Τρίτη με αφορμή την λήξη του χρονοδιαγράμματος (τέλος Ιανουαρίου) εντός το οποίου η συνέλευση των εργαζομένων ζητούσε σαφείς απαντήσεις στις προυποθέσεις, που είχε θέσει με το ψήφισμά (18 Ιανουαρίου), προκειμένου να συνεχισθεί ο διάλογος. Αυτές οι προυποθέσεις στηρίζονταν σε δικές της υποσχέσεις (τις είχε διατυπώσει κατά την διάρκεια δυο συναντήσεων με τους εκπροσώπους - μέλη της εργασιακής και επίσης τις αναφέρει και στην επιστολή της).
Αυτό σημαινει οτι:
-Δεν μας δίνει μισθό ούτε εξοφλεί τους συναδέλφoυς της ένθεσης.
-Δεν μας δίνει γραπτή και νομικά ασφαλή δέσμευση οτι θα εξαιρεσει δεδουλευμένα και αποζημιωσεις από το αρθρο 99 ( απο το "κουρεμα"). Επιμένει ότι η γνωστη της δήλωση οτι δεν θέτει σε αμφισβήτηση οσα δικαιούμαστε ειναι αρκετή , παρα το γεγονος οτι..

Εξηγήσεις στο ΣΕΠΕ θα δώσει ο ΔΟΛ για την αυθαίρετη μείωση των μισθών κατά 20%

Σε εξηγήσεις κάλεσε τον ΔΟΛ το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας μετά την έγγραφη καταγγελία του Δ.Σ της Ενωσης Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών κατά του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (για τις εφημερίδες ΒΗΜΑ, ΝΕΑ, το ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM» και τις ιστοσελίδες «in.gr», «vima.gr» και «nea.gr»). Η ΕΠΗΕΑ ζήτησε τις κατά νόμον ενέργειες της υπηρεσίας και την υποβολή κυρώσεων και τιμωρίας των εργοδοτών για την παράνομη, μονομερή και αυθαίρετη μείωση των καταβαλλομένων μηνιαίων αποδοχών των εργαζομένων κατά ποσοστό 20%. Την ερχόμενη Τρίτη και ώρα 10.00, το ΣΕΠΕ κάλεσε το ΔΟΛ σε εξηγήσεις, ενώπιον των δημοσιογραφικών σωματείων, για την παράνομη αυτή συμπεριφορά απέναντι στους εργαζόμενους.
Η νέα μείωση έρχεται να προστεθεί στις, κατά καιρούς και με διάφορα προσχήματα, περικοπές των αποδοχών των εργαζόμενων. Όταν, μάλιστα, αυτή προέρχεται και από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών Σταύρο Ψυχάρη, Εκτελεστικό Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Δ.Ο.Λ., καταδεικνύεται ότι..

Τα τρία Α μιας εξαιρετικής συναυλίας


Aγώνας
Αλληλεγγύη
Αξιοπρέπεια
Τα τρία A της εξαιρετικής συναυλίας όπως μεταδόθηκε, μέσω των εργαζόμενων, στο Alter.
Στην συναυλία συμπαράστασης στον αγώνα εργαζόμενων στον Τύπο, τη Δευτέρα στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Περιστερίου, συμμετείχαν πολλοί γνωστοί μουσικοσυνθέτες, τραγουδιστές και συγκροτήματα.
Μπράβο στα παιδιά του Alter που μετέδωσαν τη συναυλία και τα ψηφίσματα συμπαράστασης στους εργαζόμενους σε ΑLTER, ΔΟΛ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΕΡΤ, ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ.
Εμεις ξενυχτήσαμε βλέποντάς τη το βράδυ της Τετάρτης. Δεν τα καταφέραμε να συμμετέχουμε στο live.
Υ.Γ: η φωτογραφία είναι από το..

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Και η Μάρα Ζαχαρέα στη Real News;

Μετά τη Σεμίνα Διγενή, τη Λιάνα Κανέλλη, τον Στάθη, τους «Ελληνοφρενείς» ποιός ή – για να είμαστε ακριβείς – ποιά(ακόμη), φημολογείται ότι αναμένεται να ενταχθεί στο δυναμικό του “Real Group” και στην ομάδα του Νίκου Χατζηνικολάου;
Οι συζητήσεις στα κολωνακιώτικα καφέ περιέχουν συχνά – πυκνά εσχάτως το όνομα της Μάρας Ζαχαρέα, η οποία ως γνωστόν κατέχει διευθυντική θέση στην ιστοσελίδα του Star.
Η ίδια απολύτως καλοπροαίρετη φημολογία αναφέρει ότι η δημοσιογράφος – και στην περίπτωση που τελικώς συνεργαστεί με τον Νίκο Χατζηνικολάου – επιθυμεί να επιστρέψει στο πολιτικό ρεπορτάζ…

Προς τι η συμπόρευση Λοβέρδου με Βενιζέλο; Εχει να κάνει με το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός της ερχόμενης Κυριακής;

Tι κρύβει το deal

του
Κώστα Γιαννακίδη

Αν η Νέα Δημοκρατία δεν είχε, αποδεδειγμένα, την ευλογία της Θεοτόκου, τα αναθέματα και οι κατάρες του 2009 θα έπρεπε να πάρουν αριθμό πρωτοκόλλου. Θα θυμάστε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή έφυγε ως η χειρότερη της μεταπολίτευσης. Πάντα έτσι γίνεται. Η κυβέρνηση που φεύγει είναι η χειρότερη μέχρι να έρθει η επόμενη. Μάλιστα έχει αποδειχθεί ότι ο βαθμός με τον οποίο επιδεινώνεται η ποιότητα του κυβερνητικού έργου, τείνει στο άπειρο. Θεωρητικά μπορεί να υπάρξει χειρότερη κυβέρνηση από τη διαχείριση Παπανδρέου. Και λογικά ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να πετύχει τη διάκριση.
Όμως αν λέγατε πριν από δύο χρόνια ότι η Νέα Δημοκρατία θα επανακάμψει σύντομα στην κυβέρνηση, θα σας ρωτούσαν σε ποιο νούμερο μπορεί να παραγγείλει κάποιος τα βιβλία σας για την Κούφια Γη. Σήμερα, οι ίδιοι αδαείς και ανιστόρητοι, θα διέθεταν την..

Γέμισε το διαδίκτυο από εκδότες-μπλόγκερς που τώρα μας μιλάνε στον ενικό...

Ξεκίνησε λέει το ταξίδι του στο διαδίκτυο ο Νίκος Χατζηνικολάου ανοίγοντας ένα καινούργιο μπλογκ επιστρατεύοντας και τον Στάθη (πρώην της Ελευθεροτυπίας νυν της Real). Και δικαίως αναρωτήθηκε κάποιος ακούγοντάς το: «Μα δεν του φτάνουν του Χατζηνικολάου όλα τα Μέσα που έχει για να εκφράζεται; Τώρα θέλει και μπλογκ;». Φαίνεται πως σε καποιους δεν αρκούν τα twitter, τα ραδιόφωνα, οι εφημερίδες και τα σάιτ των μέσων που έχουν για να εκφραστούν και να πουν αυτά που θέλουν.
Φαίνεται τελικά πως είναι της μόδας όλοι οι δημοσιογράφοι – εκδότες (βλέπε και τον Σερ. Κοτρώτσο) να έχουν κι από ένα μπλογκ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ (κατα-δικό τους). Φαίνεται πως ξαφνικά αποφάσισαν να μας μιλάνε στον ενικό...
Παρόλα αυτά καλή αρχή και καλή συνέχεια στο enikos

ΕΣΗΕΑ Καμιά πρόταση δεν έλαβε την απόλυτη πλειοψηφία


Kαμία από τις προτάσεις οι οποίες κατατέθηκαν στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΣΗΕΑ της 24ης Ιανουαρίου 2012 δεν έλαβε την απόλυτη πλειοψηφία των ψηφισάντων (50%+1), όπως ορίζεται στο άρθρο 27 παρ. 2 του Καταστατικού, οπότε θεωρείται ότι ουδεμία απόφαση ελήφθη από την Συνέλευση των δημοσιογράφων.
Συνολικά ψήφισαν:2.187, έγκυρα:2.054, άκυρα:23, λευκά:110
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορευτικής Επιτροπής της ΕΣΗΕΑ πλειοψήφησε η πρόταση Γ΄που συγκέντρωσε 897 ψήφους. Η πρόταση Α΄(για απεργία διαρκείας) και η πρόταση που στήριξε το ΚΚΕ συγκέντρωσαν 1.157 ψήφους (809 και 348 ψήφους αντίστοιχα). Αναλυτικά:

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Η κυρία Πρωθυπουργού δεν ομιλεί ελληνικά...

Φοβερό το δελτίο ειδήσεων του Mega σήμερα. Τρομερά ρεπορτάζ, αναλύσεις, ο καιρός, τα αθλητικά.
Όμως, το θέμα που έκανε εντύπωση και θα πρέπει να… χτύπησε 40άρια και βάλε ο διευθυντής του καναλιού, Χρ. Παναγιωτόπουλος, το άφησε για το τέλος.
Ήταν το συγκλονιστικό και άκρως συγκινητικό ρεπορτάζ της επίσκεψης της γυναίκας του πρωθυπουργού, κυρίας Σάννα Ιγκραμ στο Πρώτο Ογκολογικό Νοσοκομείο της χώρας, εκείνο που βλέπουμε κάθε φορά που πρέπει το Mega να παίξει την κ. Μ. Βαρδινογιάννη.
Πράγματι, σπουδαίο το έργο της και το νοσοκομείο είναι παράδειγμα για το πώς μπορεί να γίνει κάτι τόσο καλό με την προσπάθεια και την αρωγή όλων.
Εκείνο, όμως, που μας εντυπωσίασε ήταν που η Ολλανδέζα σύζυγος του πρωθυπουργού έκανε δηλώσεις στα… αγγλικά. Ούτε λέξη στην ελληνική γλώσσα, λες και το νοσοκομείο ήταν στην Αμερική...

Επιστολή για παρακράτηση δεδουλευμένων στον ΔΟΛ

Επιστολή εκπρόσωπων-εργαζομένων στον ΔΟΛ για παρακράτηση δεδουλευμένων
Προς: ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΣΠΗΤ
«Σήμερα 31/1/2012 η εταιρεία Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη παρότι μέσω της διεύθυνσης Ανθρώπινου δυναμικού είχε ενημερώσει με email τους εργαζόμενους της (στις 13/1/2012), ότι η εκκαθάριση μηνός Ιανουαρίου 2012 θα καταβληθεί στο σύνολο της (στις 31/01/2012), με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι πέραν των νόμιμων κρατήσεων (ΦΜΥ 2012, και ασφαλιστικές εισφορές), παράνομα και για δεύτερη φορά στο τελευταίο διάστημα, κατεβλήθη ο μισθός μας μειωμένος κατά περίπου 20%. Ακόμη και σε κείνους που δεν υπέγραψαν τα διάφορα λαθρόβια έντυπα περί δήθεν "συμφωνητικών" που κυκλοφόρησε η εταιρεία. Το τμήμα μισθοδοσίας (Κα Τ. Κωτοπούλου) σε προφορική επικοινωνία που είχαμε δεν μας απάντησε επακριβώς πότε θα γίνει η εκκαθάριση.
Καλούμε τα Δ.Σ των σωματείων μας να προσφύγουν στο ΣΕΠΕ και σε κάθε..

Παππάς, Μανιάτης, Ψαρράς, Τζεδάκις και Κωσταρέλλου για το απεργιακό φύλλο της Ελευθεροτυπίας


Ο Τάσος Παππάς με 96 ψήφους, ο Σωτήρης Μανιάτης με 74, ο Δημήτρης Ψαρράς με 69, ο Γιώργος Τζεδάκις με 66 και η Ελένη Κωσταρέλλου με 60 ψήφους εξελέγησαν από τους 12 που είχαν βάλει υποψηφιότητα και αποτελούν πλέον την 5μελή συντακτική επιτροπή που θα συντονίσει την έκδοση του απεργιακού φύλλου της Ελευθεροτυπίας.
Οπως αναφέρει το μπλογκ ekprosoposeleftherotypias η συμμετοχή στην ψηφοφορία των συντακτών της "Ε" της "Κ.Ε" και του enet.gr ήταν μεγάλη. Συνολικά για την εκλογή της συντακτικής επιτροπής, που θα συντονίσει την έκδοση του απεργιακού φύλλου της Ελευθεροτυπίας ψήφισαν 159 συντάκτες: Λευκά 5. Ακυρα 3. Έλαβαν:..

Ποιό είναι τo στέλεχος του ΔΟΛ με τις μηνιαίες καταθέσεις στους προσωπικούς του λογαριασμούς από το Βατοπέδι;

Η ΑΠΟΨΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ Κ. ΒΑΞΕΒΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΣΤΟ «ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ»

Έγινε και αυτό. Ο Εφραίμ έστειλε εξώδικο στο Κουτί της Πανδώρας, το οποίο κοινοποίησε και στο ΕΣΡ, για να μην παίξει η εκπομπή στη ΝΕΤ. Δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθούν να ασκήσουν προληπτική λογοκρισία στην εκπομπή. Το θράσος του Εφραίμ βέβαια ξεπερνά κάθε όριο. Αφού έπαιξε με τις ευλογίες του η “αλήθεια” για το Βατοπέδι στον ΣΚΑΙ, τώρα που η αλήθεια με έγγραφα και μαρτυρίες βγαίνει στις οθόνες, ο ηγούμενος-μάνατζερ, θυμάται την πραγματική του λειτουργία. Του μπίζνεσμαν που πουλάει, αγοράζει και βέβαια στα πλαίσια της δουλειάς του στέλνει και εξώδικα.
Το Κουτί της Πανδώρας αποκάλυψε το 2008,το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και συνεχίζει. Αυτή τη φορά με δύο έρευνες που αποκαλύπτουν πού πήγε το χρήμα του Βατοπεδίου, ποιοι το χειρίστηκαν και πώς το απέκτησαν.Ένα δαίδαλο από χρηματικές συναλλαγές, πολιτικές διασυνδέσεις και σίγουρα όχι προσευχές.
Στις εκθέσεις της Τράπεζας της Ελλάδας, το Βατοπέδι δεν φαίνεται να αγοράζει λιβάνι και κεριά, αλλά ακίνητα. Χιλιάδες σελίδες συναλλαγών αποκαλύπτουν εκτός από..

Bravo Herr Direktor!




Τελικά έπιασαν τόπο οι πιέσεις του Σταύρου Ψυχάρη που υποχρέωσε τους διευθυντές των εντύπων του σε ταχύρυθμα μαθήματα Γερμανικών (βλέπε εδώ).
Η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) μία από τις σημαντικότερες καθημερινές εφημερίδες της Γερμανίας, αναπαράγει τα τρία Nein του χθεσινού πρωτοσέλιδου της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ.
Η εφημερίδα επανήλθε σήμερα με deutsche Übungen στην πρώτη της σελίδα.
Τώρα που τα στελέχη της Μιχαλακοπούλου έχουν κατακτήσει (και) τη γερμανική γλώσσα, ποιος τους πιάνει!..
BRAVO Herr Direktor!

Οι 12 υποψήφιοι για την επιτροπή που θα διευθύνει το απεργιακό φύλλο της Ελευθεροτυπίας

ΚΑΛΠΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δώδεκα συντάκτες κατέθεσαν υποψηφιότητα στη Μίνωος για την πενταμελή συντακτική επιτροπή που θα συντονίσει την έκδοση του απεργιακού φύλλου της εφημερίδας Ελευθεροτυπία. Η επιτροπή θα εκλεγεί κατόπιν ψηφοφορίας που θα γίνει με κάλπη, σήμερα Τρίτη 31 Ιανουαρίου από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα στην αίθουσα του έκτου ορόφου.
Οι δημοσιογράφοι που κατέθεσαν υποψηφιότητα μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας που έληξε η προθεσμία είναι κατά αλφαβητική σειρά οι εξής:
Ζέρβας Χρήστος, Κωσταρέλλου Ελένη, Λίτσης Μωυσής, Μανιάτης Σωτήρης, Μέγας Χρήστος, Μπογιόπουλος Ιωάννης, Παναγόπουλος Ανδρέας, Παπάς Τάσος, Ρούσης Νίκος, Σχοινάς Ορέστης, Τζεδάκις Γιώργος, Ψαράς Δημήτρης
Καθήκοντα εφορευτικής επιτροπής, σύμφωνα με την απόφαση της συνέλευσης των συντακτών, θα αναλάβουν τα..

Έξι απολύσεις στη Multimedia του ΔΟΛ

Και οι απολύσεις συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς στον ΔΟΛ. Σειρά χθες είχε η Multimedia με έξι (6) απολύσεις Τεχνικών Τύπου. Εργαζόμενοι των 1.000 - 1.200 ευρώ, με παιδιά, στεγαστικά δάνεια, ενοίκια κ.λπ...
Φυσικά, οι υψηλόμισθοι της Multimedia στις θέσεις τους...
Και η ΕΤΗΠΤΑ;
Τα γνωστά - κατ' ιδίαν συνάντηση του Μυλωνά με τον Ψυχάρη, χθες το απόγευμα και νέα σήμερα στις 11 π.μ...
- "Σου δίνω μία ή δύο επαναπροσλήψεις, μου δίνεις τάξη και ασφάλεια" ...
- "Ό,τι πεις πρόεδρε"...

Υ.Γ.: Ο διάλογος είναι στο περίπου, αν και μετά από σειρά άλλων διαλόγων που έχουν προηγηθεί και..

Καταδίκη Ανδρουλιδάκη

Σε 9 χρόνια κάθειρξη για υπεξαίρεση ποσού 24 εκατ. ευρώ από την εταιρεία «Maxiline» καταδικάστηκε ο εκδότης Μιχάλης Ανδρουλιδάκης, ύστερα από μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του ο πρώην συνεταίρος, Θανάσης Βιλδιρίδης. Το δικαστήριο αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, να ορίσει εγγύηση τον εκδότη της «Εξέδρας» το ποσό των 100.000 ευρώ, την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, την εμφάνιση του κάθε μήνα σε αστυνομικό τμήμα και τη στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.
Είναι συνολικά η τρίτη καταδίκη σε βάρος του Μ. Ανδρουλιδάκη, ο οποίος δικάζεται την Τετάρτη στο Β' Tριμελές Κακουργιοδικείο για την παράνομη πώληση του σήματος της εφημερίδας «Sportime»..

Ist es wahr, Herr Direktor?

Αληθεύει ότι ο Σταύρος Ψυχάρης υποχρεώνει τους διευθυντές των εφημερίδων του να επισκέπτονται τρεις φορές την εβδομάδα το νούμερο 14-16 της οδού Ομήρου;
Ist es wahr, sehr geehrter Herr Direktor ?

** Συνεχής η αναβάθμιση της ενημέρωσης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Μετά τους Πορτοσάλτε, Παπαδημητρίου και τους λοιπούς που υπήρχαν στο Φάληρο τώρα ενέσκηψε και ο Νίκος Ευάγγελάτος που είχε εξαφανιστεί από το γυαλί περισσότερο από τρία χρόνια. Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάμε και τον Γιώργο Αυτιά του Σαββατοκύριακου.

**Διέκοψε τη συνεργασία της με τον Αντώνη Καρπέτοπουλο και με άλλους αθλητικούς συντάκτες, η «Καθημερινή». Οι αθλητικογράφοι, όπως γράφουν οι typologies, θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Η εφημερίδα ανέστειλε επίσης την έκδοση του ανδρικού περιοδικού GK».

** Νέες ισχυρές πιέσεις λέγεται ότι δέχεται ο Ηλίας Τσίγκας του Mega από..

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Μαμά, τι σημαίνει «εργοδοτικός»;


Ο Αυγουστίνος Ζενάκος απαντάει στους Τάκη Καμπύλη, Ηλία Κανέλλη, Πάσχο Μανδραβέλη (ξανά), Γιάννη Πολίτη, Έλλη Στάη, Τάσο Τέλλογλου, Παύλο Τσίμα που δεν έχουν κανένα λόγο να ρισκάρουν απεργώντας, αλλά απαντάει κυρίως στους πολλούς που υπέγραψαν το κείμενο με τίτλο «Ας δημιουργήσουμε ένα μέλλον για τη δημοσιογραφία!». Και απαντάει με το ερώτημα: «Οι πιο πολλοί, που βάλατε τα ονόματά σας μαζί με τα δικά τους (εννοεί των Κανέλλη, Μανδραβέλη και λοιπών), είστε σίγουροι πως όταν σας εκφράσουν τα παιδιά σας (που θα έχετε να τα ταΐσετε διότι θα έχετε θυσιάσει τους συναδέλφους σας) την απορία «Μαμά, τι είναι “εργοδοτικός”;», θέλετε να απαντήσετε «εγώ»;
Διαβάστε την εμπεριστατωμένη απάντηση του Ζενάκου:

Ποιοί παίζουν βρώμικο παιχνίδι στην πλάτη των εργαζόμενων του Alter;

Αυτούς που προσπαθούν να παίξουν βρώμικα παιχνίδια πίσω από την πλάτη τους καταγγέλλουν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του Alter που βρίσκονται από τις 10 Νοεμβρίου σε επίσχεση εργασίας.
«Kάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του ALTER είναι αποφασισμένοι για όλα! Καλά θα κάνουν να το χωνέψουν, γιατί κινδυνεύουν να εκτεθούν ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ» αναφέρουν χαρακτηριστικά στο μπλογκ τους και συνεχίζουν:
«Μιλάμε γι' αυτούς που προσπαθούν ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ να παίξουν με τις διεκδικήσεις και τις ίδιες τις ζωές μας.
Μιλάμε για αυτούς που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ μας στηρίζουν, αλλά παίζουν ΒΡΩΜΙΚΟ παιχνίδι. Ξέρουν αυτοί καλά ποιοι είναι και για ποιον λόγο αναφερόμαστε σ' αυτούς.
Καλά θα κάνουν να..

Mαύρα κοράκια πάνω από τον Αγγελιοφόρο

-από το asyntaxtostypos

Η αυθαιρεσία, η αναλγησία και τελικώς η αλητεία αποκτούν μία νέα υπόσταση μετά τις νέες ανακοινώσεις που έκανε η εργοδοσία του Αγγελιοφόρου κατά τη συνάντηση των εκπροσώπων της με τους προέδρους των τριών ενώσεων εργαζομένων στο συγκρότημα.Ο εκβιασμός “θα κλείσω το καθημερινό φύλλο και θα απολύω 10 τον μήνα” επαναλήφθηκε για ακόμη μία φορά, ως δήθεν “οριστική απόφαση”.
Το νέο στοιχείο που παρουσίασε ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας ήταν ότι όσοι θα απολυθούν (και οι 11 που ήδη έλαβαν 4μηνη προειδοποίηση) από 1η Φεβρουαρίου μπαίνουν σε “διαθεσιμότητα” ώστε κι αυτούς τους 4 μήνες (πλην το υπόλοιπο αδείας 2011 –2012 που θα λάβουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ) να πληρώνονται με το 50% του μισθού τους...

Αρθρογραφία και «Ανορθογραφία» στα Μ.Μ.Ε



Ε.Λ.Μ.Ε. Ικαρίας-Φούρνων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση που θα κάνει το σωματείο μας με θέμα: Αρθρογραφία και «Ανορθογραφία» στα Μ.Μ.Ε
Καλεσμένοι ομιλητές θα είναι:
-ο γνωστός σκιτσογράφος της «Ελευθεροτυπίας» Γιάννης Καλαϊτζής
-ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ και μέλος της ΠΟΕΣΥ Νάσος Μπράτσος.
Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι
* Ποια είδηση είναι σημαντική στα Μ.Μ.Ε.;
* Πως η πολιτική γελοιογραφία γίνεται αρθρογραφία;
* Πως βλέπουν την επικαιρότητα οι εργαζόμενοι στον τύπο;
Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γε.Λ. Ευδήλου (Κεραμέ)
Στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί από τις 6 μ.μ. έκθεση πολιτικής γελοιογραφίας (με θέμα το «Μνημόνιο») καθώς και απεργιακών φύλλων αθηναϊκών εφημερίδων (ΕΤ, Aπογευματινή, Ελευθεροτυπία, Κ.τ.Επενδυτή κ.α.).
Σας περιμένουμε

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Οι χορηγοί του Παπουτσή ή όταν η Αστυνομία μπορεί να προσφέρει και Πολιτισμό

ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ, ΤΟ ΚΑΣΤΙΝΓΚ, ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΕΣ ΤΑΞΙΘΕΤΡΙΕΣ ΚΑΙ Η ΦΙΕΣΤΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Το κρυφό όνειρο του Χρήστου Παπουτσή φαίνεται πως πάντα ήταν να υπηρετήσει τον Πολιτισμό! Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι εδώ και ένα μήνα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε βάλει όλο το υπουργείο να δουλεύει νυχθημερόν για την αποψινή φιέστα στο Μέγαρο Μουσικής. Στόχος του; Να δείξει ότι η Αστυνομία μπορεί να προσφέρει και Πολιτισμό!..
Με αφορμή τη συναυλία (από τις μπάντες των ένστολων) στο Μέγαρο ο Χρ. Παπουτσής βρήκε την ευκαιρία και δεν παρέλειψε να βραβεύσει ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ 12 μεγαλοπαράγοντες της επιχειρηματικής και οικονομικής ζωής του τόπου (εφοπλιστές, επιχειρηματίες, τραπεζίτες) για τις χορηγίες τους και την προσφορά τους λέει στα Σώματα Ασφαλείας…
Μάλιστα όπως ακούγεται η ηγεσία του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ πίεζε ασφυκτικά τα επιτελεία και τους αξιωματικούς ώστε να προετοιμάσουν έγκαιρα την φιέστα του Μεγάρου ενώ τους υποχρέωνε όλους «να παρευρίσκονται στην εκδήλωση». Μάλιστα μέχρι και κάστινγκ έγινε προκειμένου να επιλεγούν οι πιο ευπαρουσίαστες αστυνομικίνες καθώς και άλλες ένστολες από το Λιμενικό και την Πυροσβεστική, για την υποδοχή των υψηλών καλεσμένων. Για την..

Πενταμελής συντακτική επιτροπή θα διευθύνει το απεργιακό φύλλο της Ελευθεροτυπίας

«Να κρατήσουμε ζωντανή την εφημερίδα για όσο διάστημα διαρκεί η απεργία»

Με ψηφοφορία θα εκλεγεί η πενταμελής συντακτική επιτροπή που θα συντονίσει την έκδοση του απεργιακού φύλλου της εφημερίδας Ελευθεροτυπία. Η απεργιακή έκδοση θα περιλαμβάνει ύλη από το σύνολο της ειδησεογραφίας και θα είναι μια κανονική εφημερίδα.
Η επιτροπή θα εκλεγεί κατόπιν ψηφοφορίας που θα γίνει με κάλπη, την Τρίτη 31 Ιανουαρίου από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα στην αίθουσα του έκτου ορόφου και σύμφωνα με την απόφαση της συνέλευσης των συντακτών που έγινε την περασμένη Παρασκευή.
Οι υποψηφιότητες θα κατατεθούν μέχρι την Δευτέρα το βράδυ στον εκπρόσωπο των συντακτών Π. Σώκο και καλούνται να ψηφίσουν όλοι οι συντάκτες της Ελευθεροτυπίας, της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας και του enet.gr. Η επιτροπή θα εκλεγεί μόνο για το απεργιακό φύλλο και για όσες φορές αυτό εκδοθεί.
Οπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, μέσω του εκπροσώπου τους, «το εγχείρημα είναι ενωτικό και στόχος δεν είναι να υποκατασταθεί..

Click here

Ένα απίστευτο λάθος έγινε σε εφημερίδα του εξωτερικού και κανείς δεν μπορεί αυτή τη φορά να κατηγορήσει τον ''δαίμονα του τυπογραφείου''...
Σε δημοσιευμένο κείμενο εμφανίστηκε η φράση ''κλικάρετε εδώ'', φανερώνοντας ότι ο αρθρογράφος προφανώς έκανε το κείμενο copy paste από κάποια ιστοσελίδα, χωρίς να κάνει τον κόπο να διαγράψει την φράση που τον πρόδωσε...
Και οι αναγνώστες ακόμα αναρωτιούνται: μα που να κλικάρουμε;..

Κωστόπουλος προς (απλήρωτους) εργαζόμενους: Είστε τσιμπούρια στον σβέρκο μου!

Ανταπόκριση από την ΙΜΑΚΟ / katalipsiesiea
«Στην ΙΜΑΚΟ είμαστε απλήρωτοι για περισσότερο από τρεις μήνες. Παρά τις διαρκείς ενοχλήσεις μας προς την εργοδοσία, η τελευταία αρνείται να μας καταβάλει τα δεδουλευμένα μας.
Ο μεγαλοκαρχαρίας και τραμπούκος Πέτρος Κωστόπουλος -είχε απολύσει τις εκπροσώπους των εργαζομένων με συνοδεία αστυνομικών- λειτουργεί εκβιαστικά και προωθεί την αμισθί ομηρία των εργαζομένων υπό την απειλή της ανεργίας. Έχοντας θησαυρίσει τόσα χρόνια στις πλάτες των εργαζομένων μάς πετάει στον δρόμο. Πριν από έναν μήνα περίπου χαρακτήρισε τους απλήρωτους υπαλλήλους του «τσιμπούρια στον σβέρκο του» και ζήτησε να δουλεύουμε ακόμη πιο σκληρά για να σώσουμε την εταιρεία του.
Άραγε έτσι δουλεύετε εσείς και η σύζυγός σας στον ΑΝΤ1, απλήρωτοι; Απολαμβάνοντας εσείς και η σύζυγός σας τη δημοσιότητα, δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για το τι θα γίνει και μαθαίνουμε από διάφορες ιστοσελίδες ότι ετοιμάζετε προσφυγή στο άρθρο 99...

«Ο Ψυχάρης δεν τα βάζει με τελειωμένους...»

(...)«Ποτέ ο Σταύρος Ψυχάρης δεν τα βάζει… με τελειωμένους», μας είπε κάποιος που μπορεί να θυμάται τον 67χρονο ακριβώς από το… 1967! Από την αφετηρία της Επταετίας, στην οποία έγραψε τη δική του ιστορία ως κοινοβουλευτικός συντάκτης. Πρώτα στο Έθνος και μετά στο Βήμα (1968). Γιατί λοιπόν έσπασε τον προσωπικό του κώδικα; Γιατί απάντησε ο ίδιος στον Γιώργο Παπανδρέου; Και σε τελική ανάλυση, γιατί ασχολείται με τον Παπανδρέου; Με ένα χαρτί που κάηκε (αφού πρώτα λαμπάδιασε ένα ολόκληρο έθνος);
Αυτές είναι ερωτήσεις που ψάχνουν απάντηση τις τελευταίες ημέρες στα «στέκια». Γύρω από το Βυζάντιο του ΔΟΛ. Ή, χαμηλόφωνα φυσικά, και μέσα στον ΔΟΛ. Για τον οποίο, με την ευκαιρία, οι κακές γλώσσες λένε ότι απέχει ένα-δυο μήνες από το να υποκύψει ως η επόμενη… Ελευθεροτυπία. Φτάνει το τέλος; Δείχνει η κίνησή του ότι δεν υπάρχει πλέον το περιθώριο για εκείνους τους «αόρατους ελιγμούς» που έδωσαν μυθικές διαστάσεις στις ικανότητες του Σταύρου Ψυχάρη; Τελείωσαν οι άσοι που αναπαύονταν στο μανίκι; Ή για μία ακόμη φορά, πριν το καταλάβει οποιοσδήποτε, ο «καταφερτζής» θα έχει αλλάξει τράπουλα;..

Στάση εργασίας και συνέλευση στον ΔΟΛ για περικοπές και ατομικές συμβάσεις

Στάση εργασίας στον ΔΟΛ προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνέλευση των εργαζόμενων αποφάσισαν οι Ενώσεις των δημοσιογράφων σε εφημερίδες-περιοδικά, των διοικητικών και των τεχνικών ραδιοφωνίας. Θέμα συζήτησης το πως θα αντιμετωπιστούν η μείωση αποδοχών που επιχειρεί η εργοδοσία του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη καθώς και οι πιέσεις που ασκεί για την υπογραφή καταχρηστικών ατομικών συμβάσεων εργασίας.
Συγκεκριμένα τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΕΡ, της ΕΤΗΠΤΑ και της ΕΣΠΗΤ αποφάσισαν την κήρυξη τετράωρης στάσης εργασίας από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 16.00 της Δευτέρας, 30 Ιανουαρίου 2012 όλων των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων, των τεχνικών ραδιοφώνου και των τεχνικών ηλεκτρονικού και περιοδικού τύπου, που εργάζονται στις εφημερίδες «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM», στις ιστοσελίδες «vima.gr», «nea.gr» και «in.gr» καθώς και στα περιοδικά του ομίλου για να..