ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Γιαννίκος - Λυμπέρης διασκέδαζαν στο Παλλάς...

-από το fimotro

Όλα τα καλά παιδιά της δημοσιογραφίας εκεί. Και κυρίως οι Γιαννίκος και Λυμπέρης. Grande Opening διασκέδαζαν την Παρασκευή το βράδυ στο Παλλάς για τις δύο μεγάλες κυρίες του Ελληνικού πενταγράμμου, η Χάρις Αλεξίου και η Δήμητρα Γαλάνη. Μπορεί να χρωστάνε εκατομμύρια ευρώ, την πλάκα τους την κάνουν κανονικά, πάντως. Στα παλιά τους τα παπούτσια οι απλήρωτοι εργαζόμενοι και οι άνεργοι...

Σε εξέλιξη η υπογραφή ατομικών συμβάσεων στη «Μ» με την ανοχή της ΕΣΗΕΜΘ – Οι «καλοί», οι περιττοί και οι ανεπιθύμητοι συντάκτες…


Ξεκίνησε χθες το πρωί και έληξε σε «πρώτη φάση», νωρίς χθες το βράδυ στο συγκρότημα της «Μακεδονίας» η διαδικασία υπογραφής ατομικών συμβάσεων εργασίας και εθελούσιας αποχώρησης με την ανοχή και την προτροπή της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΕΣΗΕΜΘ και φυσικά υπό τις ευλογίες της νέας διευθυντικής ομάδας, που φρόντισε επιμελώς να επιτευχθεί το σχέδιο της «εκδότριας» Σουλοπούλου.
Η μείωση των μισθών κατά 30%, η κατάργηση των ισχυόντων διατάξεων της ΣΣΕ μέσω των ατομικών συμβάσεων και η «εξάλειψη» 85 θέσεων εργασίας είτε με αναγκαστική εθελούσια είτε με δεκάδες απολύσεις είναι ένα γεγονός πρωτοφανές για τα εκδοτικά χρονικά της πόλης. Σε ότι αφορά τη διαδικασία πρέπει να επισημάνουμε ότι επιχειρήθηκε η «τελική λύση» μετά τους εκβιασμούς των προηγούμενων ημερών. Από το πρωί χθες οι δικηγόροι και οι οικονομικοί επιτελείς της εταιρίας καλούσαν δημοσιογράφους να πάρουν μέρος στη διαδικασία. Είτε να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας είτε να δηλώσουν συμμετοχή στην εθελούσια. Υπήρξαν και δημοσιογράφοι που δεν κλήθηκαν καν. Οι τελευταίοι προφανώς είχαν «προγραφεί» και είχαν τοποθετηθεί στη λίστα των απολυμένων. Δηλαδή τους ξεχώρισαν σαν τα «αρνιά» σε κατηγορίες και ανάλογα έπραξαν:..

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Και το Διασωματειακό των Ενώσεων του Τύπου και ΜΜΕ απεργεί στις 17 και 18 Ιαναουαρίου

Ομόφωνα οι εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων Ενώσεων του Τύπου και ΜΜΕ συμφώνησαν, κατά την συνεδρίαση του Διασωματειακού, με την πραγματοποίηση της 48ωρης απεργίας (17 και 18/1/2012) την οποία ήδη έχουν κηρύξει οι Ομοσπονδίες (ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΜΤΥΜ).
Μετά την απεργιακή πορεία της Τρίτης, 17/1/12, δηλαδή γύρω στις 2 μ.μ, το Διασωματειακό καλεί σε ανοιχτή συζήτηση τους απεργούς του Τύπου και ΜΜΕ στον πρώτο όροφο των γραφείων της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).
Παράλληλα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί τα μέλη της Ένωσης σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, στο Ξενοδοχείο «DIVANI CARAVEL», (Λεωφόρος Βασιλέως Αλεξάνδρου αρ.2), τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου και ώρα 11.00’ π.μ., με θέματα ημερήσιας διάταξης:..

Τρία "αγκάθια" για την Ενωση Τεχνικών Ημερήσιου & Περιοδικού Τύπου Αθήνας

-από το μπλογκ anasigrotisi

1) "Ελευθεροτυπία" - απεργοσπάστες με απόφαση Δ.Σ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΗΠΤΑ, στην σημερινή του συνεδρίαση, απεφάσισε με έξι (6) ψήφους υπέρ - Μυλωνάς, Θεοφανίδης, Νίνος, Ανδρουτσόπουλος, Δουμένης, Απεσάκης - έναντι δύο (2) κατά - Μπελίκας, Φοβάκης - να καλύψει μια ομάδα πρόθυμων πιεστών ώστε να σπάσουν την απεργία των συναδέλφων τους στην "Χ.Κ. Τεγόπουλος" και "Φωτοεκδοτική"...
Θα ήταν άξιο δημοσίευσης, για ιστορικούς και παιδευτικούς κυρίως λόγους, να καθαρογραφεί και να δημοσιευθεί το σκεπτικό της κατάπτυστης αυτής απόφασης...
Δεσμευόμαστε να δημοσιεύσουμε την απόφαση αυτή...
Υ.Γ.: ... η ως άνω απόφαση εικάζεται ότι πάρθηκε - ως συνήθως - καθ' υπόδειξιν του επικεφαλής της πλειοψηφίας του Δ.Σ., Όθωνα Θεοχάρη...

2) "Ναυτεμπορική" - εν δυνάμει απεργοσπάστης
Γιώργος Σακαρίκος - μέλος της ΕΤΗΠΤΑ - ως προϊστάμενος του πιεστηρίου της "Ναυτεμπορικής", προσέλαβε από την "πίσω πόρτα" πέντε πιεστές για να σπάσει την προαλειφόμενη απεργία του Σωματείου, λόγω των γνωστών προβλημάτων με την εργοδοσία Εγινε αντιληπτός από τους άλλους συναδέλφους και "οχυρώθηκε" στο πιεστήριο αρνούμενος να επιτρέψει την είσοδο στους συνδικαλιστές της ΕΤΗΠΤΑ και των Λιθογράφων...
Η είσοδός τους έγινε δυνατή μετά την επέμβαση της Αστυνομίας...
Περιμένουμε να δούμε ποιά θα είναι η απόφαση του Δ.Σ. της ΕΤΗΠΤΑ...

Ο Ψυχάρης καρφώνει τα στελέχη του!

Του ζητάνε, λέει, μαζικές απολύσεις για να μην υποστούν οι ίδιοι περικοπές στις αποδοχές τους!

Έγινε κι αυτό. Ο Σταύρος Ψυχάρης μετά τη "νίκη" του να διαπραγματευτεί αποκλειστικά με επιτροπή συντακτών του "Βήματος" τις μειώσεις κατά 20% στις αποδοχές του, βγάζοντας εκτός την ΕΣΗΕΑ, "κάρφωσε" κανονικά τα στελέχη του.
Όταν ρωτήθηκε στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης γιατί δεν μειώνει τις αποδοχές στα στελέχη της εταιρείας αφού όπως ο ίδιος είπε στην ΕΣΗΕΑ θα έχει όφελος 12 εκατομμύρια ετησίως ενώ με τις οριζόντιες μειώσεις το όφελος είναι μόλις 6 εκατ. το χρόνο, αποκάλυψε πως δεν τον αφήνουν τα στελέχη του. Ζητάνε, λέει, μαζικές απολύσεις.
Απορία 1η: Μετά από αυτό πιστεύουν οι εργαζόμενοι ότι το μαγαζί σώζεται;
Απορία 2η: Όλοι γνωρίζουν -κι αν δεν το γνωρίζουν είναι γιατί δεν θέλουν να το μάθουν- πως ο οργανισμός έχει σοβαρό πρόβλημα οικονομικό. Όλοι επίσης γνωρίζουν την εξέλιξη στις σχέσεις των μετόχων του ΔΟΛ. Ποιος θα εκπλαγεί αν τελικά μετά τις μειώσεις που θα συμφωνηθούν θα γίνουν και απολύσεις; Ή το χειρότερο. Δεν θα υπάρχουν χρήματα για πληρωμές;..

Απεργία ξανά στο «Κέρδος» για την (νέα) απόλυση Λεοντάρη

Νέα απεργιακή κινητοποίηση (ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ και της ΕΦΕ) στην εφημερίδα «ΚΕΡΔΟΣ» καθώς η εργοδοσία, που αφένος δεν έχει εξοφλήσει τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων και αφετέρου επιμένει στην παράνομη και καταχρηστική απόλυση του δημοσιογράφου Γιάννη Λεοντάρη.
Για το θέμα της απόλυσης Λεοντάρη μας εστάλη «ανταπόκριση από το ΚΕΡΔΟΣ» που έχει μεγάλο ενδιαφέρον:

ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ

Ο συνάδελφος Γιάννης Λεοντάρης έκανε κανονικά σήμερα την βάρδια του στο τμήμα Internet της εφημερίδας ΚΕΡΔΟΣ όταν στο σπίτι του έφθασε το εξώδικο που του κοινοποιούσε την απόλυση του. Η μητέρα του ήταν αυτή που την παρέλαβε και τον ενημέρωσε τηλεφωνικά για τα ευχάριστα μαντάτα.
Για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει το «σήριαλ» του ΚΕΡΔΟΣ –Κέρδος μόνο για τους ιδιοκτήτες προφανώς - όλα ξεκίνησαν από τον Νοέμβριο όταν η ΚΕΡΔΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ξεκίνησε την διαδικασία πιέσεων για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων με βασικό στοιχείο την μείωση μισθών αλλά και μία σειρά άλλους όρους μετατροπής των εργαζομένων σε δουλοπάροικους απόλυτης εξάρτησης από τις εκάστοτε ανάγκες της εταιρείας...

Πέντε όρους θέτουν οι εργαζόμενοι στο διάλογο με τη Μάνια



Τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ κατά την χθεσινή γενική τους συνέλευση. Παράλληλα αποφάσισαν κι ενώ βρίσκονται σε απεργία, να ανταποκριθούν στην πρόσκληση της εκδότριας Μάνιας Τεγοπούλου για διάλογο ζητώντας:
  1. Την καταβολή τουλάχιστον ενός μισθού άμεσα.
  2. Γραπτή συμφωνία ότι η καταβολή της μισθοδοσίας θα γίνεται κανονικά και στις προβλεπόμενες ημερομηνίες.
  3. Να γνωστοποιήσει η διοίκηση εντός του τελευταίου δεκαημέρου του Ιανουαρίου το σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των δεδουλευμένων.
  4. Το σχέδιο αναδιοργάνωσης για την συνέχιση της έκδοσης της εφημερίδας θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός του ίδιου χρονικού διαστήματος και να τεθεί υπόψιν των εργαζομένων. Στο μεσοδιάστημα θα συνεχίζεται ο διάλογος των δύο πλευρών επί των προτάσεων της εκδότριας τις οποίες οι εργαζόμενοι αναμένουν.
  5. Στο σχέδιο να υπάρχει ρητή αναφορά - δέσμευση της διοίκησης ότι τα δεδουλευμένα και οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν στο ακέραιο ανεξαρτήτως της υπαγωγής στο άρθρο 99. Ενόψει της συζήτησης στο δικαστήριο της αίτησης υπαγωγής να επαναβεβαιώσει η διοίκηση αυτή την δέσμευση και στην δικαστική διαδικασία.
Οι παραπάνω προτάσεις της συνέλευσης των εργαζομένων διατυπώθηκαν αφού πρώτα έγινε ενημέρωση για το περιεχόμενο της συζήτησης που είχε η ομάδα διαλόγου με την εκδότρια την Τρίτη το απόγευμα. Σε αυτή την συζήτηση η εκδότρια πρότεινε..

Απεργία στην ΕΡΤ για τους συμβασιούχους

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αντιμέτωπο με την επαπειλούμενη μη ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου των δημοσιογράφων, που εργάζονται στην ΕΡΤ, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, κατ’ εντολή και εξουσιοδότηση της Γενικής Συνέλευσης, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 13.00 της Πέμπτης, 12 Ιανουαρίου 2012 έως τις 13.00 της Παρασκευής, 13 Ιανουαρίου 2012 όλων των δημοσιογράφων, που εργάζονται στην ΕΡΤ.
Το Δ.Σ. ζητεί την άμεση αντιμετώπιση και επίλυση των ψευδεπίγραφων συμβάσεων ορισμένου χρόνου, τη μετατροπή τους σε συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου και την αποκατάσταση όλων των εργαζόμενων που απασχολούνται με το καθεστώς αυτό. Επιπλέον ζητεί την αποκατάσταση όλων αυτών που αδικήθηκαν διαχρονικά και..

To Διασωματειακό καταγγέλλει την «πειρατία» του Κ. Γιαννίκου με το ΤΙVO


Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων* στο χώρο των ΜΜΕ καταγγέλλει την «πειρατική» έκδοση εντύπου με συναφές περιεχόμενο, παραλλαγμένο τίτλο και ίδια μέρα κυκλοφορίας με το εβδομαδιαίο περιοδικό «TIVO» του Κ. Γιαννίκου, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του οποίου βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις και απειλούνται με απολύσεις και ανεργία. Eπισημαίνεται ότι από την ταυτότητα, του υπό έκδοση εντύπου, απουσιάζει το όνομα του εκδότη και υπευθύνου σύμφωνα με το νόμο, η δε αναγραφόμενη διεύθυνση συμπίπτει με αυτή της εταιρείας Modern Times, συμφερόντων επίσης του Κ. Γιαννίκου.
Η εταιρεία (Τυποεκδοτική) που είχε αναλάβει την εκτύπωσή του κατήγγειλε δημόσια ότι μόλις διαπίστωσε τη σχέση του με τον Κ. Γιαννίκο διέκοψε τη συνεργασία.
Οι Ενώσεις καλούν τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα απέναντι σε αυτές τις μεθοδεύσεις που καταστρατηγούν εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματά τους, ρητά δε επιφυλάσσονται να ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους...

Ο Ρίζος καλεί φίλους να επενδύσουν στον κερδοφόρο Αδέσμευτο!

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΦΕΣΩΣΑΝ ΛΕΕΙ ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ

(…)Ξεκινώντας από το γεγονός ότι η επιχείρηση του ‘'Αδέσμευτου’’ είναι η πιο υγιής -χωρίς τραπεζικά δάνεια και χρέη προς τρίτους- καλώ όποιον φίλο θέλει να κάνει μικρή ή μεγάλη επένδυση στην εφημερίδα, είναι ευπρόσδεκτος(…)
Με αυτό τον (λίγο ασύντακτο) τρόπο και μέσω άρθρου του στον Αδέσμευτο Τύπο, ο εκδότης της εφημερίδας Δημήτρης Ρίζος καλεί επενδυτές «να βοηθήσουν την πιο καθαρή και πιο παραταξιακή εφημερίδα»…
Ο Ρίζος αφού επισημαίνει ότι το 2011 ήταν κερδοφόρο για τον Αδέσμευτο αναφέρεται στις δυσκολίες που έχει στο να πληρώσει τους μισθούς των εργαζόμενων καθώς η επιχείρηση έχει πρόβλημα ρευστότητας. Ως κύρια αιτία προβάλλει «τα ‘΄φέσια’’ που έβαλαν στην εφημερίδα τέσσερις μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες, των οποίων οι ακάλυπτες επιταγές ξεπερνούν τις 250.000 ευρώ»…
Ο εκδότης του Αδέσμευτου αναφέρεται και στα δάνεια του ΔΟΛ και του Πήγασου που ανέρχονται σε 240 και 220 εκατ. ευρώ αντίστοιχα εννοώντας ότι ο Αδέσμευτος αποτελεί επενδυτική όαση στο γκρίζο τοπίο του Τύπου και των ΜΜΕ…

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Τυποεκδοτική: Δεν γνωρίζαμε ότι το περιοδικό TiVi είναι απεργοσπαστικό

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ TiVi Weekly

Η διεύθυνση της Τυποεκδοτικής αναλαμβάνει την ευθύνη για την εκτύπωση του περιοδικού TiVi Weekly που όπως αποδεικνύεται είναι ιδιοκτησίας Γιαννίκου. Η συμφωνία της Τυποεκδοτικής έγινε με την εταιρία «Κίνηση Ήχου και Εικόνας Α.Ε» που εμφανίστηκε ως ιδιοκτήτης νέου εβδομαδιαίου περιοδικού. Όταν αποκαλύφθηκε ότι το περιοδικό είναι απεργοσπαστικό και ο πραγματικός ιδιοκτήτης είναι ο Κ. Γιαννίκος σταμάτησε τη συνεργασία με τη συγκεκριμένη εταιρία.
Η Διεύθυνση της Τυποεκδοτικής

Με δυο – τρεις απεργοσπάστες ο Γιαννίκος έβγαλε το… TiVi στην Τυποεκδοτική


Νέα 48ωρη απεργία (Πέμπτη και Παρασκευή) κηρύχθηκε από τα σωματεία για όλους όσοι εργάζονται στην εφημερίδα «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ» και στις περιοδικές εκδόσεις («TIVO», «Δίφωνο» και «Informer») του Γιαννίκου.
Παρά τις κινητοποιήσεις όμως που έχουν ξεκινήσει ηδη από την προηγούμενη εβδομάδα, το περιοδικό TIVO εκδόθηκε κανονικά (με το όνομα TIVI-φωτογραφία) και διανεμήθηκε από το πρακτορείο ΕΥΡΩΠΗ. Όπως γράφει αποκλειστικά το μπλογκ fimotro η Τυποεκδοτική τύπωσε το νέο μαϊμού περιοδικό που ο Κώστας Γιαννίκος το ονόμασε TIVI από TIVO. Όπως αναφέρει το fimotro ο Γιαννίκος έφτιαξε απεργοσπαστικό μηχανισμό με δύο-τρεις δημοσιογράφους που κρυφά έστελναν υλικά και κείμενα από το σπίτι τους στην νέα εταιρεία του Γιαννίκου κοροϊδεύοντας τους συναδέλφους τους.

Απομονώστε τα «παπαγαλάκια» του Μπόμπολα και μην υπογράφετε καμμιά «συμφωνία»

Απομονώστε τα «παπαγαλάκια» που υπονομεύουν τη συλλογική δράση των εργαζόμενων, αντισταθείτε στην εκβιαστική και αυταρχική πολιτική της εργοδοσίας και μην υπογράφετε καμιά «συμφωνία», που καταστρατηγεί τα βασικά εργασιακά δικαιώματα.
Αυτό είναι το τρίπτυχο της ανακοίνωσης των ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΣΠΗΤ και ΠΕΛ, μπροστά στην καταχρηστικά επιχειρούμενη προσπάθεια της εργοδοσίας του Ομίλου Πήγασος (εφημερίδες «Εθνος», «Ημερησία» και «GOAL NEWS», ραδιοφωνικός σταθμός « SΕΝΤRΑ FM », περιοδικά Car & Driver , Elle , Astra & Orama , Harmonia , Chronos oro , Sporty , W , Ιδανικό Σπίτι, ιστοσελίδες κτλ.) να επιβάλλει την υπογραφή νέων ατομικών συμβάσεων υπό την απειλή της μείωσης 10% όλων των μισθών, αλλά και απολύσεων.
Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση τα «παπαγαλάκια» με ψεύτικα ή διαστρεβλωμένα στοιχεία και..

Πέτα την ΕΣΗΕΑ από τον ΔΟΛ

Επιτροπή από εργαζόμενους που θα συζητήσει και θα διαπραγματευθεί με τον ιδιοκτήτη του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη συνέστησαν στο «ΒΗΜΑ» με απόφαση γενικής συνέλευσης. Η συνέλευση με ψήφους 54 έναντι 25 και 5 λευκά αποφάσισε να παρακάμψει την ΕΣΗΕΑ καθώς, εκτός από τη σύσταση της επιτροπής που θα διαπραγματευτεί με τον Ψυχάρη, αποφασίστηκε ότι:
«Εάν αυτή η διαπραγμάτευση καρποφορήσει το αποτέλεσμά της να τεθεί στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ προκειμένου η διοίκηση του συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσιογράφων να χειριστεί εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος (π.χ. μίας εβδομάδας) την υπογραφή της συμφωνίας – σύμβασης με τη διοίκηση του ΔΟΛ. Σε περίπτωση που το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αρνηθεί τη διαδικασία αυτή, να συγκληθεί άμεσα ΓΣ του «Βήματος» που θα αποφασίσει πώς θα υλοποιήσει τη συμφωνία που θα έχει επέλθει».
Πολλοί αναρωτήθηκαν τι θα γίνει σε περίπτωση που η διαπραγμάτευση με τον Ψυχάρη δεν καρποφορήσει. Μηπως τότε οι εργαζόμενοι θα προστρέξουν ξανά στην ΕΣΗΕΑ μπας και βρεθεί λύση; Και πότε θα θεωρηθεί ότι η διαπραγμάτευση καρποφόρησε; Και ποιος θα το κρίνει αυτό; Θα είναι καρποφόρα η διαπραγμάτευση αν ικανοποιηθούν όλα ανεξαιρέτως τα αιτήματα ή μόνο τα 3/4 ή μόνο τα μισά; Και τι γίνεται με τις γκρίζες ζώνες και τα χρονοπδιαγράμματα που δεν έχουν τεθεί;
Κάποιοι άλλοι αναρωτήθηκαν πως είναι δυνατόν να διαπραγματευτούν..

Και ο ΓΑΠ συνεχίζει τις χειμερινές του διακοπές...


Αφού πρώτα κατέστρεψε τη χώρα αφήνοντάς τη στο χείλος του γκρεμού να δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα ακόμα και για την παραμονή της στην ευρωζώνη, ο Γιώργος Παπανδρέου συνεχίζει τις πολυήμερες διακοπές του στην Ευρώπη.
Μετά την επίσκεψή του από κοινού με τη σύζυγό του Αντα στο Λονδίνο, όπου σπουδάζει η κόρη τους Μαργαρίτα, για περίπου μία εβδομάδα, ο τέως πρωθυπουργός ταξίδεψε χθες στο Παρίσι. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, μάλιστα, βρέθηκε να βολτάρει στο Λούβρο όπου συνεχίζεται (ως την ερχόμενη εβδομάδα) η έκθεση για το βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ άγνωστο παραμένει πότε ακριβώς θα επιστρέψει στην Ελλάδα. Δεν ξέρουμε βέβαια αν τις βόλτες στο Λονδίνο (όπου μεταξύ άλλων εθεάθη να αγοράζει από το κατάστημα «Harvey Nichols» απέναντι από τα «Harrods» στην περιοχή Knightsbridge παπούτσια Oliver Sweeney αξίας 200 ευρώ) και το Παρίσι τις καλύπτει το κόμμα του, ενώ στενοί συνεργάτες του υποστηρίζουν ότι επιστρέφει απόψε ή το πολύ αύριο το πρωί. Κυκλοφόρησαν πάντως και φήμες ότι αύριο θα κάνει και ταξίδι-αστραπή στη Γερμανία, που καλύπτεται όμως από μυστήριο για το περιεχόμενό του...

Στη Real news ο Στάθης και η σύζυγος του Δ. Δρούτσα

Αν ήταν οι παλιές καλές(;) εποχές στον Τύπο θα κάναμε λόγο για μεταγραφές. Τώρα όμως...
Οπως μαθαίνουμε από το διαδίκτυο λοιπόν πλώρη για την κυριακάτικη εφημερίδα Real news βάζει ο "Ναυτίλος". Ο επί χρόνια σκιτσογράφος της "Ελευθεροτυπίας", Στάθης Σταυρόπουλος έδωσε τα χέρια με το Νίκο Χατζηνικολάου και αναμένεται σύντομα να μεταφέρει την ιστορική του στήλη στη Real news. Ο Στάθης αποχαιρέτησε το κοινό της "Ε" στο τελευταίο φύλλο πριν την έναρξη των απεργιών και την αίτηση προσφυγής στο άρθρο 99, στις 22 Δεκεμβρίου.
Εκτός από τον Στάθη, όπως γράφει το enimerosi24, και η Φαίη Καραβίτη πιάνει δουλειά στη Real News με ανταποκρίσεις της από το Βερολίνο όπου και η έδρα του συζύγου της, πρώην υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα. Η Καραβίτη δούλευε στο συγκρότημα Μπόμπολα και στο ΑΠΕ. Δεν γνωρίζουμε αν διατηρεί ακόμη τις παλιές της δουλειές ή αν αναγκάστηκε να τις αφήσει εξ αιτίας της μετακίνησής της το Βερολίνο.

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

H Μάνια θέλει την «Ελευθεροτυπία» πίσω στα περίπτερα


Ύστερα από μια τετράωρη συνάντηση της Εργασιακής Επιτροπής με την εκδότρια της «Ελευθεροτυπίας» Μάνια Τεγοπούλου, έγινε φανερό ότι υπάρχει διακαής πόθος για να κρεμαστεί και πάλι η εφημερίδα στα περίπτερα...
Η πρόταση της εκδότριας περιλαμβάνει την καταβολή ενός μισθού στο αμέσως επόμενο διάστημα (εντός δεκαημέρου) ώστε να καταστεί δυνατή η έκδοση της εφημερίδας ...
Επίσης η εκδότρια δεσμεύτηκε για ένα καινούργιο «επιχειρησιακό σχέδιο σωτηρίας» και μάλιστα σε πολύ σύντομο διάστημα.
Φυσικά η εκδίκαση της αίτησης για εισδοχή στο Άρθρο 99 στις 15 Φεβρουαρίου θα καθορίσει και τον τρόπο καταβολής των δεδουλευμένων που εκκρεμούν ...
Θα ακολουθήσει και άλλη συνάντηση τις επόμενες ημέρες της Εργασιακής Επιτροπής με την εκδότρια.
Υ.Γ: Εως ότου καταστεί δυνατή η επανέκδοση της εφημερίδας, οι απεργιακές κινητοποιήσεις εξακολουθούν...

48ωρη απεργία των τεχνικών στο «MAD RADIO»


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας, κατά την σημερινή του συνεδρίαση και αφού εξάντλησε κάθε περιθώριο συζήτησης με την Διοίκηση του ραδιοσταθμού «MAD RADIO» για την αποπληρωμή των χρεωστούμενων δεδουλευμένων των τεχνικών, αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης από την ώρα 07.00η της Πέμπτης 12ης Ιανουαρίου 2012 μέχρι και την 07.00η ώρα του Σαββάτου 14ης Ιανουαρίου 2012, στον εν λόγω ραδιοφωνικό σταθμό.
Η ΕΤΕΡ καλεί τη Διοίκηση του ραδιοσταθμού MAD RADIO να σταματήσει επιτέλους την παραβίαση της ΣΣΕ και να προχωρήσει αμέσως στην αποπληρωμή των δεδουλευμένων.

Ωμός εκβιασμός από Φώτη Μπόμπολα: Ή δέχεστε μειώσεις μισθών και απολύσεις ή βάζω λουκέτο!

ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΚΡΕΣΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΚΥΡ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΟΥ ΕΙΣΕΒΑΛΕ ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ «ΠΗΓΑΣΟ»

Στη σημερινή γενική συνέλευση των δημοσιογράφων της «Πήγασος» παρουσία μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, αίφνης, εμφανίστηκε Φώτης… μπαστούνι συνοδευόμενος από τον διευθυντή του Έθνους Θανάση Τσεκούρα. Και στη συνέχεια, έγινε το… έλα να δεις. Τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ παρατήρησαν ότι είναι συνέλευση των συντακτών και άρα ο εκδότης δεν έχει λόγο παρουσίας, κάτι που προφανώς εξόργισε τον Φώτη Μπόμπολα ο οποίος πέρασε στην επίθεση.
Αφού είπε ότι χθες ήταν απόλυτα ειλικρινής στη συνάντηση που είχε- θυμίζουμε ότι υποσχέθηκε σαν νέος Τσώρτσιλ «Ιδρώτα, αίμα και δάκρυα», πέρασε στην επίθεση. Κατηγόρησε την ΕΣΗΕΑ ότι κλείνει τα μαγαζιά με τις κινητοποιήσεις και ότι αν τον άφηναν, αυτός με τους συντάκτες θα μπορούσε να σώσει τις εφημερίδες του.
Ράμμος και Νταουντάκη σήκωσαν το γάντι και ανταπάντησαν ότι οι εκδότες, αφού..

Νέα γενική συνέλευση στην «Ελευθεροτυπία»


Νέα γενική συνέλευση αύριο το μεσημέρι για τους εργαζόμενους στην Χ. Κ. Τεγόπουλος μετά την απόφαση του δικαστηρίου που έκανε δεκτή την αίτηση της εταιρείας για αναστολή των ατομικών και διωκτικών μέτρων εις βάρος της στο πλαίσιο της αίτησής της για υπαγωγή στο άρθρο 99. Το δικαστήριο ταυτόχρονα απέρριψε την αίτηση εξαίρεσης που είχαν καταθέσει οι εργαζόμενοι, προκειμένου να μπορέσουν να εκτελέσουν την απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών, το οποίο τους είχε επιδικάσει(ασφαλιστικά μέτρα) μισθούς δύο και τριών μηνών.
Κατά την συνέλευση της Τετάρτης οι εργαζόμενοι θα επαναξιολογήσουν την κατάσταση και θα συζητήσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Γενική επίθεση του Λυμπέρη κατά του προσωπικού του

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΤΟΥ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΑΛΕΡΑΣ

Επ' αφορμή του νέου έτους, ο Αντώνης Λυμπέρης ετοίμασε για τους εργαζόμενούς του ένα "δώρο", και μάλιστα τριπλό:
α) Γενικευμένες μειώσεις μισθών, μέχρι και 20%, που πρακτικά ρίχνουν την τεράστια πλειοψηφία των εργαζομένων στην περιοχή των 650-750 ευρώ. Αν συνυπολογιστούν η επιβάρυνση των περισσότερων από εμάς για βενζίνες (λόγω απόστασης και ωραρίων) και οι νέες φορολογικές επιβαρύνσεις από τον τρέχοντα μήνα, είναι ζήτημα αν στο τέλος του μήνα θα πηγαίνουμε στο σπίτι μας ένα 500άρικο.
β) Μαζικές απολύσεις. Η θυγατρική IT (PC World κτλ.) κλείνει, με τις ανάλογες απολύσεις, ενώ από τα περισσότερα τμήματα (photoshop, παραγωγή κτλ.) και τα περισσότερα περιοδικά ζητήθηκε να απολυθούν τουλάχιστον δύο άτομα - και σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν απολυθεί ήδη.
γ) Επειδή όμως δεν μπορούν να γίνουν μαζικές απολύσεις ενόσω ισχύει η εκ περιτροπής εργασία, από 1/1..

ΣΕΠΕ: Να επαναπροσληφθεί ο Απόλλωνας Λιακόπουλος στη Sportday

Να επαναπροσληφθεί ο δημοσιογράφος Απόλλωνας Λιακόπουλος, μέλος του συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ, ζήτησε και γραπτώς η Επιθεώρηση Εργασίας Καλλιθέας, από την εργοδοσία της εφημερίδας Sportday. Σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτό το αίτημα η Επιθεώρηση Εργασίας προτείνει στον Λιακόπουλο να προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια που θα κρίνουν την καταχρηστικότητα του διευθυντικού δικαιώματος να τον απολύσει. Από την πλευρά της η εργοδοτική πλευρά απάντησε με υπόμνημα, γεγονός που σχολιάστηκε αρνητικά και ως δείγμα κακής πρόθεσης και μη διάθεσης διαλόγου.
Θυμίζουμε ότι ο Απ. Λιακόπουλος απολύθηκε από τη Sportday επειδή αρνήθηκε να υπογράψει την προτεινόμενη από την εργοδοσία ατομική σύμβαση, που προέβλεπε, μεταξύ άλλων, μείωση 25% των αποδοχών του έναντι αυτών της ΣΣΕ. Η παράνομη απόλυσή του είχε προστεθεί σε εκείνες των έξι άλλων δημοσιογράφων (Α. Τσουκαλά, Κ. Σαλάπα, Α. Μαυρομμάτη, Κ. Κουτσογιάννη, Μ. Ιωάννου, Δ. Ελευθεράτου) της ίδιας εφημερίδας, οι οποίοι αρνήθηκαν την υπογραφή ατομικών συμβάσεων και τη μείωση των αποδοχών τους. Οι απολύσεις αυτές εκτός από παράνομες είναι και καταχρηστικές, επειδή χρησιμοποιούνται από την εργοδοσία ως μέσο πίεσης και εκβιασμού για τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τους οποίους η ιδιοκτησία εξαναγκάζει να εργάζονται με αμοιβές πείνας και κάτω από εργασιακό «στρες», λόγω της πιθανότητας απόλυσής τους...

Ο υπεροπτικός Γιάννης Αλαφούζος και ο πεισματάρης Γιώργος Αυτιάς

«Θα διεκδικήσω ακόμα και από τα δισέγγονά τους τα λεφτά που μου χρωστάνε. Ήταν χρήματα που δούλεψα. Ξυπνούσα στις 3.00 το πρωί και δούλευα ως τις 12.00 το βράδυ. Απλήρωτος! Δεν ζητάω τίποτα παραπάνω από τον κόπο μου».
Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του ο Γιώργος Αυτιάς για τα χρωστούμενα από το Alter συμπληρώνοντας: «Περίμενα μέχρι την τελευταία στιγμή το Alter. Από τη στιγμή που η ιδιοκτησία του καναλιού ανακοίνωσε και επίσημα ότι αποδεσμεύει τα κορυφαία ονόματα του σταθμού, πήρα το δρόμο μου. Ε, αυτό ήταν η “σταγόνα”. Επέλεξα την πρόταση του ΣΚΑΪ».
Ο Αυτιάς μπορεί να επέλεξε την πρόταση του ΣΚΑΪ αλλά προσπέρασε την ιταμή και απαξιωτική για το πρόσωπό του δήλωση του Γιάννη Αλαφούζου που στο twitter (κάντε κλικ), απαντώντας σε τηλεθεατή του ΣΚΑΙ, συμφώνησε πως ο Αυτιάς είναι χαμηλού επιπέδου, αλλά δικαιούται μια δεύτερη ευκαιρία αφού θα προσαρμοστεί στις απαιτήσεις των τηλεθεατών του σταθμού!..
Όπως είπαν κάποιοι αν ήταν άλλος στη θέση του Γιώργου Αυτιά θα είχε ήδη παραιτηθεί προτού καν ξεκινήσει στον ΣΚΑΪ… Κάποιοι άλλοι όμως..

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στο Ωνάσειο

Στάση εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο Ωνάσειο από τις 07:00 έως τις 11:00 οπότε και θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασιστεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους.
Τις τρεις προηγούμενες εβδομάδες οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων είχαν συμβολικό χαρακτήρα, για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στη λειτουργία του Κέντρου, λόγω και των ελλείψεων προσωπικού, από τις άδειες των εορτών.
Το Σωματείο Εργαζομένων του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου καταγγέλλει τους διοικούντες, που απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως θα κρατήσουν τις καρέκλες τους, απαξιώνοντας το Κέντρο και υλοποιώντας έτσι τις «εντολές» που έχουν λάβει από τους …«πατερούληδες τους».
Οι διοικούντες το Ωνάσειο με εντελώς ξεδιάντροπο τρόπο επιχειρούν, παραπλανώντας μερίδα του τύπου, να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα, παρουσιάζοντας ψεύτικα στοιχεία για τους μισθούς των εργαζομένων με ένα και μόνο σκοπό: να αποπροσανατολίσουν και να μη μιλήσουν για την ουσία του προβλήματος, που δεν είναι άλλη από την υποβάθμιση του ΩΚΚ, προκειμένου να αναπτυχθούν άλλα Κέντρα Μεταμοσχεύσεων στη χώρα! Έτσι προχώρησαν:

Ο Ψυχάρης, η βίλα στις γαλλικές Αλπεις και οι παρατρεχάμενοι επιστάτες...

ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ ΥΨΗΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΠΗΡΕ Ο ΚΑΨΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ - ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΣΑΛΑΠΑΤΗ

Οι μεθοδεύσεις Ψυχάρη καλά κρατούν αλλά και οι καταγγελίες των (εξ)αλλων συντακτών του ΒΗΜΑΤΟΣ, εν όψει της σημερινής γενικής συνέλευσης στην εφημερίδα, είναι εντυπωσιακές.
Πρώτα από όλα καταγγέλεται ο ίδιος ο Σταύρος Ψυχάρης ο οποίος επέστρεψε από τις χειμερινές του διακοπές, από τη βίλα του στις γαλλικές Αλπεις, αποφασισμένος να κλέψει από κάθε εργαζόμενο δύο-τρία κατοστάρικα...
Επίσης καταγγέλλονται οι παρατρεχάμενοι επιστάτες και τα υπέρογκα επιμίσθια των ντε φάκτο αποτυχημένων στελεχών. Μάλιστα γίνεται λόγος για τις εξωφρενικά υψηλές αποζημιώσεις «συναδέλφων» όπως ο Παντελής Καψής, που πήρε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να γίνει από διευθυντής υπουργός, ο Παύλος Τσίμας, που εξακολουθεί να παίρνει δέκα χιλιάρικα το μήνα στο MEGA και ο «υπερασπιστής των θεσμών», πολυθεσίτης συνδικαλιστής Δημήτρης Τσαλαπάτης, που χρόνια τώρα υπηρετεί πιστά την εργοδοτική γραμμή από την καρδιά της ΕΣΗΕΑ...

Απεργία στον ΔΟΛ εάν κληθεί έστω κι ένας να υπογράψει ατομική σύμβαση

-ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

- Η «ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΧΙΣΥΝΤΑΚΤΩΝ» ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ


Συνέλευση πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (διοικητικοί, τεχνικοί, δημοσιογράφοι) μετά την μονομερή και αυθαίρετη απόφαση της Διοίκησης του Οργανισμού να μειώσει τις αμοιβές τους κατά 20%. Οι εργαζόμενοι με ψήφισμά τους εξουσιοδότησαν τα Σωματεία στον Τύπο να προκηρύξουν άμεσα απεργιακές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που κληθεί έστω και ένας συνάδελφός τους να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας.
Επίσης αποφάσισαν να δώσουν προθεσμία στη Διοίκηση έως τις 15 Ιανουαρίου ώστε να αποκαταστήσει τις αμοιβές τους.
Θυμίζουμε ότι στο τέλος Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ είδαν τους μισθούς τους μειωμένους κατά 20%, ενώ μετά από προσφυγή της ΕΣΗΕΑ κλιμάκιο του ΣΕΠΕ επισκέφτηκε τον ΔΟΛ για να ελέγξει τις καταγγελίες, με τη διοίκηση του ΔΟΛ να παραδέχεται ότι διέπραξε παρανομία με την αυθαίρετη μείωση μισθών.
Την ίδια ώρα στο ΒΗΜΑ κυκλοφόρησε ένα χαρτί με το οποίο προτεινόταν στους εργαζόμενους να δεχτούν τις οριζόντιες μειώσεις με..

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Τα «καυτά» email Ψυχάρη - Ρέστη

-από το fimotro

ΟΛΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΩΝ ΠΙΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΟΛ, ΣΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ

Καλά αν νομίζετε ότι το επεισόδιο Σταύρακα -Παπανδρέου για το δάνειο της Εθνικής ήταν η κορύφωση του δράματος ΔΟΛ, που εδώ και ένα χρόνο τώρα ψάχνει και δεν βρίσκει ούτε σεντς δανεικό, κάνετε μέγα λάθος. Η κόντρα που ξεκίνησε με τον Ρέστη μόλις λίγες μόνο μέρες προ των άγιων ημερών δεν θα έχει τέλος. Και φυσικά η δαγκωνιά που πήγε να κάνει ο Σταύρος στον έως τώρα βολικό Βίκτωρα δεν μοιάζει με καμιά.
Οι απόπειρες που έκαναν οι έγκριτοι από τα Νέα και το Βήμα σε Εθνική, Μυτιληναίο, Λαυρεντιάδη (και όποιον έχει λόγο να δώσει κάτι), ωχριούν μπροστά στην δαγκωνιά... αλα Ρέστη του πατρός του συμβούλου επί εξωτερικής πολιτικής του ασυμβίβαστου Αντώνη Σαμαρά.
Είναι γνωστό ότι ο Ρέστης μετέχει στον ΔΟΛ και συζητά πολύ καιρό την μεγαλύτερη συμμετοχή του στο πάλαι ποτέ πανίσχυρο συγκρότημα που τώρα ουσιαστικά παραπαίει. Το Βήμα το 2011 βγηκε τρίτο σε κυκλοφορία, το..

Ο ευγενής κύριος Φώτης Μπόμπολας και το μαρτύριο της σταγόνας

Στο γραφείο Φώτη Μπόμπολα έγινε η συνάντηση του εκδότη με εκπροσώπους των εργαζόμενων κι όχι με το σύνολο τους στο «πριβέ» του 2ου ορόφου όπως του είχε ζητηθεί. Για το ραντεβού αυτό γράφουν οι «Περίεργοι» εργαζόμενοι του Πήγασου:

Σε ευγενικό κλίμα έγινε η συνάντηση εργαζομένων του Πήγασου με τον μεγαλομέτοχο του ομίλου Φώτη Μπόμπολα. Ακριβώς, δηλαδή, ό,τι ισχύει στις περιπτώσεις που οι... πολιορκητές παραδίδουν ένα τελεσίγραφο στους απεγνωσμένους πολιορκημένους, ζητώντας τους (ευγενικά) να παραδοθούν άνευ όρων.
Αρχικά, ο κ. Μπόμπολας απέρριψε κατηγορηματικά (αλλά ευγενικά) όλα τα αιτήματα των συνομιλητών του, οι οποίοι του ζήτησαν να αναβάλει τις αποφάσεις του μέχρι να υπάρξει κατάληξη στη νέα διαπραγμάτευση με την τρόικα, που αφορά άμεσα τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα. Στη συνέχεια, διατύπωσε το τελεσίγραφο (πάντα ευγενικά): Ή συναινείτε στις επιπλέον μειώσεις ως τις 15 Γενάρη ή θα προχωρήσω σε μαζικές απολύσεις για να βρω να πληρώσω όσους μείνουν.
Φυσικά, ακόμη και στην περίπτωση που υπογραφούν οι νέες ατομικές συμβάσεις, ξεκαθάρισε ότι απολύσεις θα υπάρξουν, με την προσπάθεια να είναι συναινετικές (πάνω από όλα η ευγένεια). Ούτως ή άλλως δε, προανήγγειλε πως θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση το φθινόπωρο, οπότε δεν αποκλείεται στο τέλος του έτους ή και νωρίτερα, να ζητηθούν νέες μειώσεις.
Πρακτικά, από τους εργαζόμενους του Πήγασου ζητούνται (ευγενικά και πολύ απλά) τα εξής πράγματα:

Νέες 48ωρες απεργίες σε «Ελευθεροτυπία» και «Επενδυτή»


Νέες 48ωρες απεργίες (Τρίτη και Τετάρτη) στις εφημερίδες ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ κήρυξαν οι Ενώσεις* στο χώρο των ΜΜΕ για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους, τους συντάκτες περιοδικού τύπου, τους φωτορεπόρτερ που εργάζονται για την έκδοση των εν λόγω εντύπων.
Στη μεν «Ελευθεροτυπία» στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας «enet.gr», οι συνεχόμενες κινητοποιησεις πραγματοποιούνται εξαιτίας της παρατεταμένης ασυνέπειας, που επιδεικνύει η εργοδοσία της εφημερίδας από τα μέσα του καλοκαιριού ως προς την εξόφληση των δεδουλευμένων οφειλών των μηνών Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου καθώς και της εξόφλησης του Δώρου Χριστουγέννων.
Στον «Κόσμο του Επενδυτή» οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων για όλους όσοι απασχολoύνται στην εφημερίδα και σε όλες τις περιοδικές εκδόσεις που εκδίδει η ίδια εταιρεία(«TIVO», «ΔΙΦΩΝΟ», «INFORMER»).

Τον Παπαγιαννίδη αντί του Παντελή Καψή ήθελε ο Παπαδήμος!

Τον δημοσιογράφο Αντώνη Παπαγιαννίδη είχε ζητήσει ο Λουκάς Παπαδήμος για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, αποδεικνύοντας πώς είχε στο μυαλό του το κυβερνητικό σχήμα. Δηλαδή ένα μόρφωμα ηλικιωμένων μπον βιβέρ με μια δόση από ελληνική ταινία με τον Κωνσταντάρα… που θα περιφέρονταν στα ευρωπαϊκά σαλόνια και θα έλεγε αστεία όσο οι ευρωπαίοι θα μας «κούρευαν» το χρέος!
Θυμηθείτε ότι το πρώτο πράγμα που έκανε ο Αντώνης Παπαγιαννίδης ως διευθυντής του «Ελεύθερου Τύπου» επί κυριαρχίας Γιάννας, ήταν να μαζέψει τους συντάκτες του πολιτιστικού γύρω από τη πισίνα του για να απολαύσουν παγωμένη σαμπάνια, τρώγοντας φράουλες και συζητώντας για βιβλία!
Επικράτησε η άποψη Γιαννίτση και τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου ανέλαβε τελικά ο Παντελής Καψής που επίσης προέρχεται από τον ΔΟΛ, διότι αυτό ήταν η προϋπόθεση!

Ονειρεύομαι πάλι εφημερίδες

Ονειρεύομαι εφημερίδες...
...που θα τις γράφουν αριστοκράτες της γραφής και του ΡΕΠΟΡΤΑΖ, της Ερευνας και όχι "αριστοκράτες" της οικονομίας και της πολιτικής καμαρίλας.
...που θα είναι κολλεκτίβες ελεύθερων δημοσιογράφων, ελεύθερων δημιουργών περιεχομένου, ελεύθερων σχεδιαστών, ελεύθερων καλλιτεχνών...
...που θα προσπαθούν να μετατρέψουν το εφήμερο της είδησης σε ένα μικρό έργο τέχνης...
...που θα παρακολουθούν τις καινοτομίες στον Τύπο, στα Νέα Μέσα, στις τέχνες και στα γράμματα, στις τεχνολογίες... και θα είναι στην αιχμή τους!
...και θα απευθύνονται σε ελεύθερους ανθρώπους!

- διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο

Αγωγή του Αρη Χατζηστεφάνου κατά του Αλαφούζου


Εκδικάζεται αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου, στις 9 το πρωί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, η αγωγή του δημοσιογράφου Άρη Χατζηστεφάνου κατά του Ομίλου ΣΚΑΪ, συμφερόντων Αλαφούζου.
Η απόλυση Χατζηστεφάνου αποτελεί μία από τις πολλές περιπτώσεις εκδικητικής απόλυσης στο χώρο των ΜΜΕ και γι αυτό έχει μεγάλη σημασία η έκβαση της υπόθεσης.
Αφορμή για την απόλυση του δημοσιογράφου τον περασμένο Απρίλιο, στάθηκε η άρνησή του να υπογράψει την παράνομη και αυθαίρετη ατομική σύμβαση την οποία παρανόμως επέβαλε η διεύθυνση του ΣΚΑΪ στους εργαζομένους (ισχυρισμός που ενισχύεται από την σχετική απόφαση του ΣτΕ).
Η συνέχεια για τον παραγωγό του ανεξάρτητου ντοκιμαντέρ για την κρίση «Debtocracy», όπως άλλωστε και για κάθε εργαζόμενο που αντιστέκεται στις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας, είναι γνωστή.
Δείτε εδώ τι ανέφερε τον Απρίλιο σε ανοιχτή επιστολή του ο Αρης Χατζηστεφάνου για την απόλυσή του από το Ρ/Σ ΣΚΑΪ 100.3

Προς απεργιακές κινητοποιήσεις στα ΜΜΕ



Με την παρουσία των συνεργαζόμενων Ενώσεων του Τύπου και ΜΜΕ σήμερα πρόκειται να πραγματοποιηθούν συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς τους, όλων των εργαζομένων στον ΔΟΛ και στον ΠΗΓΑΣΟ, με θέμα την άμεση αντίδραση των σωματείων στην εκβιαστική εργοδοτική πολιτική επιβολής των ατομικών συμβάσεων εργασίας με μείωση (-20%) στους μισθούς.
Στο μεταξύ αύριο στις εγκαταστάσεις του ALTER στο Μπουρνάζι πρόκειται να συνεδριάσουν, στις 12 το μεσημέρι, τα μέλη του Μεικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ από κοινού με τα μέλη των διοικήσεων των Συνεργαζόμενων Ενώσεων του Τύπου και ΜΜΕ. Σχετική πρόσκληση του προέδρου της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρη Τρίμη έχει ανακοινωθεί ήδη από την περασμένη Τετάρτη. Θέμα της συνεδρίασης: οι απεργιακές κινητοποιήσεις.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ Οι πρώτες απολύσεις του 2012

Τη δόξα του αφεντικού που έκανε ποδαρικό
στις απολύσεις το 2012 διεκδικεί ο κυρ Αλέκος…


Τη δόξα του πρώτου εκδότη που προβαίνει σε απολύσεις το νέο έτος ήθελε φαίνεται να κερδίσει ο Αλ. Μπακατσέλος ο οποίος απέλυσε ήδη 5 δημοσιογράφους του Αγγελιοφόρου. Οι πέντε εργαζόμενοι έλαβαν στο σπίτι τους την καταγγελία της σύμβασής τους με κλητήρα, ο οποίος θα επιδόσει αύριο και άλλες επτά απολύσεις.
Οι απολύσεις γίνονται με προειδοποίηση, δηλαδή οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι θα απολυθούν οριστικά στις 9 Μαΐου με το ήμισυ της αποζημίωσης που δικαιούνται. Και φυσικά στο τετράμηνο που θα παραμείνουν στην επιχείρηση, θα πρέπει να πάρουν και το σύνολο της κανονικής τους αδείας, μαζί με πιθανά υπόλοιπα του 2011.
Να σημειώσουμε ότι εκκρεμούσε αυτές τις ημέρες μία ακόμη συνάντηση της εργοδοσίας με αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΜΘ στα πλαίσια του διαλόγου. Αλλά ο εργοδότης προχώρησε προφανώς σε μία κίνηση… μονολόγου ξεκινώντας τις απολύσεις.
Αν σκεφτεί κανείς ότι αυτό που ζητούσε η Ένωση ήταν η εγγύηση της διατήρησης των θέσεων εργασίας και η επαναπρόσληψη των 12 απολυθέντων την προηγούμενη φορά, η απάντηση της εργοδοσίας στο αίτημα αυτό είναι προφανής...