ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Ο Αϊ Βασίλης των media και ο θησαυρός της Βάρης


Γιατί συνελήφθη ο Λαυρέντης  Λαυρεντιάδης - Τι εντόπισε η ανακρίτρια και τι βρήκαν οι εισαγγελικές αρχές στο σπίτι του

Συνελήφθη τελικά ο Αϊ Βασίλης των media - κι όχι μόνο- επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.
Και τι δεν είχε αγοράσει και σε ποιόν δεν είχε δώσει χρήματα και με ποιούς δεν είχε φωτογραφηθεί...
Ακριβώς όπως ο Αι Βασίλης φέρνει τα δώρα στα παιδιά. έτσι κι ο Λαυρέντης μέχρι πρότινος μοίραζε «δωράκια» και επένδυε σε όλα τα ΜΜΕ στην Ελλάδα.
Ησουνα καναλάρχης, εκδότης, μιντιάρχης και ήξερες τον Λαυρεντιάδη; Είχες σωθεί!
Ολοι μιλούσαν για εκείνον και όλοι προσέτρεχαν σε αυτόν (ή τους έβρισκε ο ίδιος)... Ηταν ο προστάτης άγιος τους. Μέχρις ότου άρχισε η αντίστροφη μέτρηση και για αυτον και για τα media που στήριξε...
Ο 40χρονος επιχειρηματίας, συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης στη Βουλιαγμένη έπειτα από..
ένταλμα της 2ης ειδικής ανακρίτριας Αθηνών για την υπόθεση της Proton Bank**. Λίγη ώρα μετά τη σύλληψή του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός λόγω προβλήματος υγείας.
 Η σύλληψη Λαυρεντιάδη είχε αποφασιστεί από ημέρες, αφού η ανακρίτρια είχε εντοπίσει μεγάλες του καταθέσεις στο εξωτερικό και επομένως είχε πειστεί ότι μπορούσε να προετοιμάσει τη φυγή του, παρότι είχε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Το Πρωτοδικείο είχε διατάξει τη συντηρητική κατάσχεση όλων των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων του. Υπό κατάσχεση τελούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται στην κατοχή όλων των κατηγορουμένων για την υπόθεση της Proton Bank, αλλά και όσα βρίσκονται «εις χείρας τρίτων», έως του συνολικού ποσού των 8,8 εκατ. ευρώ.
Την ίδια οι αστυνομικοί -συνοδεία εισαγγελέα - έβρισκαν στο σπίτι του Λαυρεντιάδη στη Βάρη, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μετρητά , κοσμήματα αμύθητης αξίας. Αυτό που προκαλεσε όμως το ιδιαίτερο ενδιαφερον των εισαγγελικών αρχών ήταν ότι στο αρχείο του επιχειρηματία βρέθηκαν λογαριασμοί από τράπεζες σε ολόκληρο τον κόσμο.
Οι αρχές θα βάλουν στο μικροσκόπιο τα παραστατικά λογαριασμών που, όπως λένε, δείχνουν όχι μόνο δικτύωση των επιχειρήσεων Λαυρεντιάδη με άλλους επιχειρηματικούς ομίλους αλλά και καταθέσεις εκατομμυρίων σε τράπεζες σε Ελβετία, Γερμανία, Σιγκαπούρη, Χόνγκ Κόνγκ κ.α. Η δικαιοσύνη θεωρεί πως από το άνοιγμα και την κίνηση των λογαριασμών του Λαυρεντιάδη θα εξαχθούν πολύτιμα συμπεράσματα  για τη δικτύωση του επιχειρηματία ακόμα και με αξιωματούχους του Δημοσίου.
** Ο Λαυρεντιάδης κατηγορείται για την υπόθεση των δανειοδοτήσεων της Proton Bank, ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ. Εναντίον του έχει ασκηθεί κακουργηματική ποινική δίωξη -μεταξύ άλλων- για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη σε βάρος του Δημοσίου, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, υπεξαίρεση σε συνδυασμό με τις διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. Εκτός απο τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, στην ίδια υπόθεση διώκονται ποινικά συνολικά 29 άτομα.

Στη φωτογραφία στιγμιότυπο από τις ημέρες φιλανθρωπικής δράσης του επιχειρηματία. Στην παρουσίαση της ΜΚΟ «Αποστολή» ο Λ. Λαυρεντιάδης με τον Γ. Παπανδρέου