ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Ποιος εκδότης άφησε υπουργό να περιμένει ώρες έξω από το γραφείο του;..

...και ποιος υπουργός ήταν αυτός;

του Βασίλη Νέδου

Ενα «κελαρυστό» κείμενο του Χρήστου Ξανθάκη που δημοσιεύθηκε προ ολίγων ημερών για τα περασμένα μεγαλεία του ΠΑΣΟΚ αποτελεί αφορμή για το σημερινό σημείωμα. Πράγματι, η συμπεριφορά πολλών μέσα και πέριξ του ΠΑΣΟΚ θυμίζει κακομαθημένο μωρό που του πήραν το παιχνίδι. Η κατάσταση στη δημοσιογραφική ομήγυρη του ΠΑΣΟΚ είναι ακόμη χειρότερη, αν όχι θλιβερή. Αυτή είναι μια πραγματικότητα ορατή σε όποιον ασχολείται με το πολιτικό ρεπορτάζ και θέλει να τη δει. Είναι επίσης ορατή σε όποιον διαθέτει μια εποπτεία του χώρου τα τελευταία 10-15 χρόνια, μια περίοδο που συμπίπτει με τη «Χρυσή Εποχή» της ψευτογκλαμουριάς.
Η αρρωστημένη σχέση μεταξύ στελεχών του πάλαι ποτέ κραταιού κόμματος και των «μεγαλοδημοσιογράφων» έχει και κάποιες άλλες πτυχές – λιγότερο ορατές, αλλά τόσο θλιβερές που σχεδόν προκαλούν την ευθυμία. Ανακαλώ ένα περιστατικό το οποίο εκτυλίχθηκε..
προ περίπου 12 ετών: Πρωταγωνιστής ήταν ένας από τους κορυφαίους υπουργούς των κυβερνήσεων Σημίτη, ένα από τα -εξαφανισμένα από το πρόσωπο της Γης-πουλέν του εκσυγχρονισμού. Ο παντοδύναμος υπουργός είχε ραντεβού με έναν από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στο χώρο των media τις τελευταίες δεκαετίες.
Ο υπουργός έφτασε στον προθάλαμο του γραφείου πομπώδης και ευθυτενής ως συνήθως. Κρατούσε ένα χαρτοφύλακα. Στην αρχή, ο υπουργός καθόταν στον προθάλαμο άνετος. Είχε φτάσει στο ραντεβού στην ώρα του. Η γραμματέας τον ειδοποίησε να περιμένει. Πέρασαν πέντε, δέκα, δεκαπέντε λεπτά. Ο πομπώδης υπουργός άρχισε με τη γλώσσα του σώματος να δείχνει την ενόχλησή του. Σφίχτηκε, έβαλε το χαρτοφύλακα πάνω στα γόνατά του, κοιτούσε την οροφή. Το σύνηθες χαμόγελό του εξαφανίστηκε.
Αφού συμπληρώθηκε μισή ώρα, η γραμματέας κάλεσε τον πομπώδη υπουργό να περάσει την πόρτα του γραφείου. Ο υπουργός μπήκε δίχως να βγάλει λέξη. Λίγοι είχαν το προνόμιο να περνούν αυτό το γραφείο χωρίς λίγο «προβλεπόμενο» στήσιμο. Αν τα παλιά στελέχη, οι «επαγγελματίες» υπουργοί του κόμματος, ταξιδέψουν νοερά στο παρελθόν, είναι βέβαιο ότι θα θυμηθούν παρόμοια περιστατικά. Και τότε θα αρχίσουν να αντιλαμβάνονται τι ακριβώς συνέβη στο κόμμα τους…

- Δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012 στην free press εφημερίδα Metropolis / propolitix.gr