ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Τι συμβαίνει στην Καθημερινή; Γιατί ο Αλαφούζος απαγόρευσε να δημοσιεύεται η κυκλοφορία της εφημερίδας


Εδώ και δύο εβδομάδες, ξαφνικά και χωρίς καμιά εξήγηση, η διοίκηση της Καθημερινής απαγόρευσε στα πρακτορεία να ανακοινώνουν την κυκλοφορία της εφημερίδας. Αυτό φυσικά επιτρέπει στον καθένα να υποθέτει ότι υπάρχει υποχώρηση στις κυκλοφορίες.
Αυτή όμως δεν ήταν η μοναδική κίνηση του Αλαφούζου που προβλημάτισε τους υπόλοιπους εκδότες κι όχι μόνο. Για άγνωστο λόγο ανέθεσε την κυκλοφορία της «Καθημερινής» στη Θεσσαλονίκη, στο τοπικό πρακτορείο του Μηνά Σαμαρτζίδη που το αγόρασε από τη «Μακεδονία».
Το πρόβλημα είναι ότι ο όμιλος Αλαφούζου αποτελεί έναν από τους βασικούς μετόχους του πρακτορείου διανομής Τύπου, «Ευρώπη» και το γεγονός αυτό προκαλεί ερωτήματα στους άλλους εκδότες - μετόχους του πρακτορείου. Κι αυτό γιατί οι υπόλοιποι θεωρούν ότι η κίνηση Αλαφούζου είναι ευθέως ανταγωνιστική προς το πρακτορείο τους, το οποίο πλέον θα χάνει σημαντικά έσοδα... Δεν είναι επίσης καθόλου αμελητέα τα ζητήματα της απώλειας των χρημάτων που αναλογούν στα ασφαλιστικά ταμεία του Τύπου αλλά και του τρόπου με τον οποίο θα γίνεται η πιστοποίηση των πωλήσεων.
Οι κινήσεις αυτές του Θ. Αλαφούζου κάθε άλλο παρά τυχαίες είναι και προφανώς εντάσσονται σε κάποιους γενικότερους σχεδιασμούς. Ετσι δεν αποκλείεται να μεθοδεύει την αποχώρησή του από το πρακτορείο «Ευρώπη».
- από την εφημερίδα Το Παρόν /4-11-2012