ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Σκάι - Καθημερινή κουνάνε το δάχτυλο... και αποφεύγουν να πληρώσουν δημοτικά τέλη


Περί τα 175.000 ευρώ δημοτικά τέλη για το ακίνητο του Σκάι και της "Καθημερινής" στο Ν. Φάληρο, κατέβαλε στον Δήμο Πειραιά η οικογένεια Αλαφούζου, μετά τη δημοσιότητα που πήρε η αποκάλυψη της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Σοφίας Σακοράφα ότι το κτήριο του Σκάι δεν καταβάλλει Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ).
Ήταν τον Σεπτέμβριο, όταν όλη η κοινωνία ενώ πλήρωνε τον ΤΑΠ, συζητούσε πώς θα καταφέρει να πληρώσει επιπλέον τα χαράτσια της ΔΕΗ, και είχε έρθει στο φως η εξοργιστική ρύθμιση Βενιζέλου για έκπτωση 30%-60% στο χαράτσι στα ακίνητα άνω των 1.000 τ.μ.
Όπως προκύπτει από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, σύμφωνα με τα όσα ενημέρωσε ο Β. Μιχαλολιάκος, ένα πρώτο ποσό, περί τις 35.000 είχε καταβληθεί πέρυσι τον Δεκέμβριο, όταν χρειάστηκε να μεταβιβαστεί μέρος του κτηρίου, οπότε και δηλώθηκε εμβαδό 1.080 τ.μ. Όμως..
όπως έχει αποκαλύψει το ενημερωτικό site thepressproject με σειρά ντοκουμέντων, στους λογαριασμούς της ΔΕΗ του κτιρίου για το ΤΑΠ, αναγράφονταν 0 (μηδέν) τετραγωνικά μέτρα. Οπότε, μηδέν από μηδέν, μηδέν το έδοδο για τον Δήμο, επί σειρά ετών. Θέμα προς διερεύνηση εάν το κτίριο στο Φάληρο είναι πράγματι 1.084 τ.μ. ή μετράται... μόνο ο ένας όροφος.
Το ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, ενημερώθηκε επίσης ότι 15 μέρες μετά την αποκάλυψη Σακοράφα, καταβλήθηκαν άλλα 140.000 ευρώ για το ίδιο κτήριο. Ο δήμαρχος μίλησε για επιφάνεια 1.084 τ.μ., ενώ για το "χαράτσι" παρέπεμψε στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
Τα ερωτήματα πολλά και αναπάντητα, όπως επισημαίνει στην "Αυγή" ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Συμμαχία στον Πειραιά Γιάννης Καρδαράς: επί πόσα χρόνια το κτίριο Σκάι - "Καθημερινής" δεν καταβάλλει Τέλος Ακίνητης Περιουσίας στον Δήμο Πειραιά, οπότε και υπέπεσε το χρέος στην πενταετή παραγραφή; Για πόσα χρόνια και πόσα τ.μ. πλήρωσε ο Σκάι; Πόσο είναι το πραγματικό εμβαδόν του κτιρίου; Μηδέν; 1.048; 4.398; ή 6.000 τ.μ.; Ποιοι ευθύνονται από την περίοδο δημαρχίας Αγραπίδη και Φασούλα για τη μη είσπραξη τελών υπέρ του Δήμου Πειραιά;
A. Νταρζάνου / Αυγή