ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Οι «χορτάτοι» συνδικαλιστές της ΕΤΙΤΑ και το καμαράκι του Κουρή στο Μπουρνάζι


Ολο το παρασκήνιο για το παραμάγαζο που στήθηκε στο ALTER - Η απεργιακή ομάδα, το «καρφί» και οι υπόγειες διασυνδέσεις με τον «καναλάρχη»

Μέσα στο σταθμό του Μπουρναζίου που ήταν υπό «κατάληψη», στήθηκε το παραμάγαζο του ALTER με τη λογική του Κουρή, δηλαδή ψου-ψου, χαμηλόφωνες συζητήσεις και «έλα στο καμαράκι να υπογράψεις, για να μην σε δει κανένα κακό μάτι».
Ωρα αποκάλυψης ήταν για το παρασκήνιο στο ALTER η συνέλευση των δημοσιογράφων στην ΕΣΗΕΑ. Ο Βασίλης Τζήμτσος, εκπρόσωπος δημοσιογράφων, κρατούσε αποστάσεις σε επίμονες ερωτήσεις σχετικά με το ποιοι υπέγραψαν στη «λίστα Κουρή», ποιος τη διακινούσε, ποιος τη μετέφερε και πού την πήγε.
Το μόνο που κοιτούσε και έλεγε πριν, κατά τη διάρκεια της συνέλευσης και μετά το τέλος, ήταν «εγώ και ο Φιλιππάκης δεν πουλήσαμε κανέναν»...
Ομως, ο Γιώργος Φιλιππάκης, πρώην εκπρόσωπος των εργαζομένων και νυν μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός...
«Εδώ και έξι μήνες», είπε ο Φιλιππάκης, «είχαμε υποψίες ότι ανάμεσα στους έξι της απεργιακής ομάδας, κάποιος είχε διασυνδέσεις με τον Κουρή. Μπορεί προσωπικές μπορεί μέσω άλλων ανθρώπων του, δεν μπορέσαμε όμως τότε να το αποδείξουμε». Και πρόσθεσε: «Πριν από λίγο καιρό καταλήξαμε ότι αυτός ο άνθρωπος που ψάχναμε, ήταν ο εκπρόσωπος των τεχνικών του ALTER Θοδωρής Χορτάτος».

Πριν από 6 μήνες ξεκίνησε η ιστορία με τη «λίστα Κουρή»
 Ο Γ. Φιλιππάκης είπε και άλλα... Οτι όλη η ιστορία που οδήγησε στη «λίστα Κουρή» είχε ξεκινήσει πριν από 6 μήνες.
Ηταν η εποχή που ο πρόεδρος και η ταμίας της ΕΤΙΤΑ Νίκος Σπυρέας και Ακριβή Κυρίκου και οι λοιποί καλούσαν πάλι σε άλλο καμαράκι τους εργαζόμενους να υπογράψουν σε ένα χαρτί πόσα θέλουν, για να γυρίσουν στη δουλειά τους.
Τότε, βέβαια, κάποιοι από αυτούς που ο όχλος θεωρούσε «εργοδοτικούς», γιατί εξέφραζαν διαφορετική άποψη, ζήτησαν επίμονα από Φιλιππάκη και Τζήμτσο να σταματήσουν τη διαδικασία συλλογής υπογραφών και αυτοί απάντησαν: «Δεν μπορούμε»!
Τώρα που η κατάσταση έφτασε στο δια ταύτα, ο Φιλιππάκης συνέχισε τις αποκαλύψεις του στη συνέλευση των εργαζομένων του ALTER.
Πριν από 15 ημέρες, είπε, στον α΄ όροφο του καναλιού στο Μπουρνάζι μαζεύτηκαν οι τεχνικοί και καμιά 10αριά δημοσιογράφοι. Ο ίδιος δεν ήξερε γιατί γινόταν αυτή η σύναξη, αλλά ούτε και ποιος είχε συγκαλέσει αυτή τη συγκέντρωση.
Η κατάσταση αγρίεψε, όπως είπε, λίγη ώρα αργότερα και από ό,τι κατάλαβε συζητούσαν... εσωτερικά τους θέματα. Ετσι, έφυγε χωρίς να δώσει περαιτέρω σημασία.
Μέχρι που το Σαββατοκύριακο έγινε το... μπαμ!
Ο Τζήμτσος είχε πει ότι η απόφαση για τη λίστα είχε ξεκινήσει από την Παρασκευή και αυτός το έμαθε τυχαία την Κυριακή!
Ο Φιλιππάκης έμεινε στα του Σαββατοκύριακου.
Και οι δύο, όμως, είπαν ότι παρότι τους πρότειναν να υπογράψουν τη... δήλωση, αρνήθηκαν.
Δεν έδωσαν, όμως, (ειδικά ο Τζήμτσος) λεπτομέρειες ποιος τους φώναξε, τι τους είπε και του απάντησαν.
Μέχρι που λύση στο μυστήριο έδωσε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δ. Τρίμης και η νομική σύμβουλος της Ενωσης Χρύσα Σαλαβράκου, λέγοντας ότι ο Σπυρέας και η Κυρίκου κινούσαν τα νήματα.
Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ είπε πως μίλησε τόσο με τον πρόεδρο της ΕΤΙΤΑ (Σπυρέα) όσο και με την ταμία της Ενωσης (Κυρίκου), στον οποίο είπαν ότι βρίσκονταν στη διαδικασία ως... εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού και όχι ως εκπρόσωποι του Σωματείου τους.
Δηλαδή, κλασική περίπτωση δόκτωρ Τζέκιλ και μίστερ Χάιντ.
Ο Δ. Τρίμης πρόσθεσε ότι κάλεσε τον Σπυρέα ως πρόεδρο της ΕΤΙΤΑ στο Διασωματειακό αλλά ούτε τη Δευτέρα ούτε και την Τρίτη έδωσε σημεία ζωής, λέγοντας -όπως μάθαμε- ότι έχει δουλειές!
Το καλό, όμως, το φύλαγε για το τέλος, η Χρύσα Σαλαβράκου: Ρε παιδιά, είπε, από τις πληροφορίες που έχουμε, δεν πήγε ο Κουρής στους τεχνικούς, αυτοί πήγαν στον Κουρή!
Ωπα η επανάσταση, που έλεγε και ο Τζιμάκος!

Διαβάστε επίσης στο crisitime:
-ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η «ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΡΣΗ ΕΠΙΣΧΕΣEΩΝ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ALTER