ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Πικρές αλήθειες για την Ελευθεροτυπία από τον Νίκο Αργύρη


Πικρές αλήθειες από τον πιεστή Νίκο Αργύρη για τα τεκταινόμενα στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης και ειδικότερα για την τραγωδία της εφημερίδας Ελευθεροτυπία.
Ο Ν. Αργύρης με άρθρο – παρέμβαση στο μπλογκ της Ανασυγκρότησης επισημαίνει ορθότατα ότι στο νέο υπό διαμόρφωση σχέδιο της ΧΚ Τεγόπουλος, παρατηρείται ασάφεια στο τρόπο πληρωμών και αποπληρωμών και επικρατεί η λογική της απλήρωτης εργασίας. Χώρια που προκύπτει και ένα νέο δίλημμα στους εργαζόμενους αυτούς, διότι μόνο 300 έχουν θέση (από τους 600) στο νέο σχήμα. Ποιος θα διαλέξει αυτούς που θα μείνουν; Πρόκειται για ένα ασαφές σχέδιο που ακροβατεί στα όρια της ηθικής.
Κάποιοι αποθηκεύουν τις ελπίδες τους στην έκδοση μιας νέας εφημερίδας, άλλοι σε μια ηλεκτρονική έκδοση, άλλοι σε νέες δουλειές, άλλοι σε κλειδωμένα σεντούκια με χρήματα κάποιων..
επενδυτών (που δυστυχώς δεν φαίνονται) και άλλοι στην (ανέφικτη για πολλούς) επανακυκλοφορία της «Ε» παρέα με την εργοδότρια.
Η οικονομική εξαθλίωση, όπως αναφέρει ο Ν. Αργύρης, ίσως εξηγεί τη στάση των εργαζόμενων που παραμένουν αλληλέγγυοι της εργοδότριας στη πράξη, αφού είναι πρόθυμοι να συναινέσουν ακόμη και με αίτηση πτώχευσης (υπάρχουν λένε πολλές υπογραφές) στην καθυστέρηση της υλοποίησης των δικαστικών αποφάσεων που μας δικαιώνουν όλους. Ετσι όμως δεν θα καθυστερήσουν (αν δεν ματαιώσουν) και την επανακυκλοφορία της «Ε» που οραματίζονται; (οξύμωρες καταστάσεις/δρυμόκωλες λένε στο χωριό μου).
Κάποιοι δείχνουν ότι δεν τους ενδιαφέρει να πάρουμε άμεσα κάποια χρήματα (μέσω των πλειστηριασμών) σαν δικαίωση των αγώνων μας. Εύλογα, νομίζω, αναρωτιέμαι μήπως εισπράττουν ήδη από άλλες πηγές;

-Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο του Νίκου Αργύρη