ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Μύλος με την… Οργάνωση Δημοσιογράφων της ΔΗΜΑΡ - «Χτύπησαν» ξανά Μανδραβέλης, Κανέλλης, Κουβέλης, και σία…


Kαι επιστολή - καταπέλτης προς τον Φώτη Κουβέλη από την εκπρόσωπο των συντακτών στην ΕΡΑ, Βασιλεία Ζερβού

Είχε δεν είχε ο Πάσχος Μανδραβέλης και η παρέα του και τα κατάφεραν να δημιουργήσουν ειδήσεις! Σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα εσωκομματικά προβλήματα της Δημοκρατικής Αριστεράς, καταμεσίς στον Αύγουστο ο δημοσιογράφος των Αλαφούζων και η Οργάνωση Δημοσιογράφων της ΔΗΜΑΡ (τι είναι ετούτο πάλι;) συνεδρίασαν και έβγαλαν ανακοίνωση που καταδικάζει την απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.
Μάλιστα στην ανακοίνωση της Οργάνωσης(;) τονίζεται ότι η απόφαση του Πειθαρχικού «αποτελεί όνειδος για την ελευθερία του τύπου»…Θυμίζουμε ότι ο Μανδραβέλης είχε τιμωρηθεί με τρίμηνη διαγραφή από τα μητρώα της Ενωσης για  άρθρο του στην Καθημερινή στο οποίο αναφερόταν υποτιμητικά και απαξιωτικά για την ΕΡΤ, τους εργαζόμενους της και τις κινητοποιήσεις τους.
Η… Οργάνωση (Κανέλλης και σία δηλαδή) στην ανακοίνωση, κάνει λόγο κι αυτή για λογοκρισία (μετά το άρθρο στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ) ενώ εκθειάζει υπερασπιζόμενη με πάθος τον Μανδραβέλη καθώς θεωρεί ότι..
«έχει υποστηρίξει με συνέπεια και σταθερότητα τις ιδέες του και την ανεξαρτησία του λόγου και δίνει καθημερινά τη μάχη της ενημέρωσης» (διαβάστε εδώ για τις «μάχες» Μανδραβέλη).
Την ίδια ώρα η… Οργάνωση υποδεικνύει στην εκπρόσωπο των δημοσιογράφων της ΕΡΑ Βασιλεία Ζερβού να ζητήσει δημόσια συγνώμη από τον Μανδραβέλη ενώ ο κυρ Φώτης (ο Κουβέλης) εμφανίζεται να αγνοεί τα πάντα...  Από την πλευρά της η Ζερβού (αν και μέλος και υποψήφια της ΔΗΜΑΡ) με επιστολή της διαμαρτύρεται εντόνως για την ανακοίνωση της... Οργάνωσης και ξεμπροστιάζει τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Κύριε Κουβέλη, πρόεδρε της ΔΗΜΑΡ,
Με έκπληξη μου διάβασα την ανακοίνωση που έβγαλε το δημοσιογραφικό όργανο της ΔΗΜΑΡ, του οποίου την ύπαρξη ομολογώ ότι αγνοούσα μέχρι σήμερα και στο οποίο βέβαια δεν κλήθηκα ποτέ να συμμετέχω, ως δημοσιογράφος και ως υποψήφια του κόμματος.
Έκπληξη επίσης μεγάλη μου προκλήθηκε, όταν σε τηλεφωνική μας επικοινωνία , σήμερα, μου είπατε ότι δεν γνωρίζατε ότι συνεδρίασε το συγκεκριμένο όργανο, ούτε και την ανακοίνωση σχετικά με απόφαση του πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ, για τρίμηνη διαγραφή του Πάσχου Μανδραβέλη από το συνδικαλιστικό μας όργανο.
Και ενώ δεν εκλήθην για ενημέρωση ως μέλος του κόμματος αλλά και ως εκπρόσωπος, μέλος των δημοσιογράφων του συγκεκριμένου οργάνου του κόμματος μας, μου υπέδειξαν να ζητήσω δημόσια συγνώμη από τον κ. Μανδραβέλη» (διαβάστε εδώ ολόκληρο το κείμενο της επιστολής της Ζερβού προς τον Κουβέλη)