ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Ποιος είναι αυτός ο Γιώργος Μουρούτης βρε παιδιά;


- Εντονες αντιδράσεις για τα ειρωνικά κι απαξιωτικά σχόλια του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Σαμαρά
- Ποιοί καταγγέλλουν ότι το «παιχνιδάκι» του Μουρούτη στα social media κάνει κακό στη ΝΔ

Τι συμβαίνει με τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά; Εδώ και αρκετό καιρό ο Γιώργος Μουρούτης έχει γίνει γνωστός για τις προκλητικές και απαξιωτικές δηλώσεις του (μέσω των social media) εναντίον πολλών δημοσιογράφων αλλά και πολιτικών. Με ειρωνικά και συχνά υβριστικού περιεχομένου σχόλια, κάθε λίγο και λιγάκι σπεύδει να κριτικάρει οποιονδήποτε με τον οποίο διαφωνεί. Επιδίδεται, όπως τον κατηγορούν, σε αντι-επικοινωνιακές επιθέσεις, στα μέσα κοινωνικής διαδικτύωσης, με τρόπο άκομψο, ανεπιτήδευτο, ερασιτεχνικό και κατά παρέκκλιση του θεσμικού του ρόλου.
Ακόμη και στενοί του συνεργάτες έχουν αρχίσει να κουράζονται από το «παιχνιδάκι», όπως το αποκαλούν, του Γιώργου Μουρούτη καθώς θεωρούν ότι έτσι τίθενται σε αμφισβήτηση και η επικοινωνιακή πολιτική της ΝΔ αλλά και οι επικοινωνιακές ικανότητες του ιδίου. Ικανότητες για τις οποίες σημειωτέον δεν παραλείπει να καυχιέται συνεχώς παρά την ανυπαρξία «σοβαρού βιογραφικού» που του καταλογίζουν οι άσπονδοι φίλοι του.
Ο Γ. Μουρούτης, επονομαζόμενος και «Ν-Τιρίς» (λόγω σπουδών στο Deree), απολαμβάνει της απολύτου εμπιστοσύνης του Σαμαρά καθώς..
από το 1993 εντάχθηκε στην Πολιτική Ανοιξη και από τότε δεν τον εγκατέλειψε ποτέ. Εξ αιτίας αυτής της σχέσης δεν διστάζει να προσβάλει ακόμη και πρωτοκλασσάτα στελέχη της Συγγρού.
Κανείς δεν θα ξεχάσει τον άγριο καβγά του με τον νυν υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο στον 3ο όροφο της Συγγρού, στις αρχές Απριλίου, όπου αντηλλάγησαν βαριές κουβέντες μεταξύ των δύο ανδρών. Οπως λέγεται ο Λυκουρέντζος τότε ήταν έτοιμος να παραιτηθεί εξ αιτίας της ανοίκειας επίθεσης που δέχτηκε από τον Μουρούτη. Μάλιστα οι σχέσεις των δύο ανδρών από τότε παραμένουν από αδιάφορες εως κακές...
Τελευταίο κρούσμα της άκρως αμφιλεγόμενης επικοινωνιακής τακτικής του Γ. Μουρούτη ηταν η επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα αλλά κυρίως κατά των δημοσιογράφων της εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ. Ο Μουρούτης αμφισβήτησε την δημοσιογραφική επάρκεια και το ήθος τους, εξαπολύοντας μάλιστα και απειλές για το εργασιακό τους μέλλον στην κρατική τηλεόραση καθώς ο διευθυντής του Σαμαρά θεώρησε ότι ευνόησαν με τις ερωτήσεις τους τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Πρωινή Ενημέρωση και Κούλογλου, πρέπει να διδάσκονται στις σχολές δημοσιογραφίας για την διεισδυτικότητα των ερωτήσεών τους... » έγραψε μεταξύ άλλων ο Μουρούτης στο tweeter για να συνεχίσει λίγο μετά στο ίδιο μήκος κύματος: «Λυπούμαι την δημοσιογράφο της ΝΕΤ, που δεν της επιτρέπει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να του υποβάλει ερώτηση...Δέκα λεπτά αμίλητη είναι...»
Τα σχόλια Μουρούτη προκάλεσαν παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη, που απάντησε μέσω Twitter: «Όταν ο υπεύθυνος του γραφείου τυπου του πρωθυπουργού, κ. Μουρουτης, στιγματίζει και απειλεί δημοσιογράφους της δημόσιας τηλεόρασης, εκτελεί εντολές;».
Σχετική δήλωση έκανε κι ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δ. Τρίμης καταδικάζοντας τις παρεμβάσεις Μουρούτη.