ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

«Ντόρος να γίνεται»...


Πολλά τα αρνητικά σχόλια, εντός κι εκτός Ελλάδας, για το προκλητικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ με τον τίτλο «Σύρριζα στον γκρεμό!» που συνοδευόταν από το ανατριχιαστικό σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου με την ανθρώπινη φιγούρα που τινάζει τα μυαλά της σχηματίζοντας τον χάρτη της Ελλάδας.
Η λογική της διεύθυνσης της εφημερίδας βέβαια είναι ότι «ο θόρυβος που γίνεται συμφέρει την εφημερίδα και μάλιστα αν ασχολούνται μαζί μας και στο εξωτερικό ακόμη καλύτερα».
Για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν γράφει το enimerosi24:
Το χθεσινό εξώφυλλο έκανε αμέσως το γύρο των ελληνικών social media και κυρίως του Twitter, όπου τα πιο συχνά σχόλια που αναμεταδόθηκαν ήταν: «Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει μια εφημερίδα», «Εξόφθαλμα χυδαίο, αηδιαστικά δημαγωγικό και ακραία φασιστικό», «Μόνο εγώ το βρίσκω εξοργιστικό?», «Απαράδεκτο πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ: Μια εικόνα συνδέει αυτοκτονία(-ες) της Ελλάδας και καλά με το τι κάνει ο Σύριζα…» και «Δημοσιογραφία επιπέδου από την εφημερίδα του κυβερνητικού εκπροσώπου της κυβέρνησης Παπαδήμου».
Αίσθηση όμως προκάλεσε το δημοσίευμα και στο εξωτερικό. Τόσο το Reuters όσο και το Associated Press το περιγράφουν αναλυτικά στα ρεπορτάζ τους ως ενδεικτικό..
του απελπισμένου πολιτικού κλίματος στη χώρα, ενώ οι Irish Times τονίζουν ότι με το συγκεκριμένο σκίτσο «Τα Νέα της Δευτέρας, μία από τις εφημερίδες με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη χώρα, έφτασαν στο ακραίο σημείο να υποδηλώσουν ότι η στάση του κ. Τσίπρα είναι αυτοκτονική».
Αναλύοντας διεξοδικά όλη τη σημειολογία του πρωτοσέλιδου, ο σημερινός Independent προχωράει ένα βήμα παραπέρα. Σημειώνει ότι σε αυτό πολλοί Έλληνες βλέπουν την μονόπλευρη στάση των κυρίαρχων media. «Αποκρυσταλλώνει την αίσθηση στη πιο βασανισμένη χώρα του ευρώ ότι τα ίδια της τα ΜΜΕ δεν έχουν δώσει μια δίκαιη διάσταση της κρίσης».
Μένει να δούμε αν η επιλογή της ελληνικής εφημερίδας θα φέρει τα αποτελέσματα που η ίδια επιθυμούσε ή τα ακριβώς αντίθετα.