ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Ο Φ. Μπόμπολας, ο κολλητός του Βλάσης Τσάκας και το τριήμερο στο Λονδίνο

-Του Xρήστου Ξανθάκη / Μέσα & media / K.E.

Τη μισή μέρα συζητάνε για το κύμα απομακρύνσεων στον «Πήγασο» και την άλλη μισή για τον Βλάση Τσάκα! Ο Τσάκας προέκυψε ως μεγιστάνας, ως σανίδα σωτηρίας, ως φωτεινό μονοπάτι για το μέλλον του ομίλου (όπως θέλετε πείτε τον), αμέσως μετά τη συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra». Η σχετική φημολογία τον θέλει να συζητάει με τον Φώτη Μπόμπολα μια σειρά καυτών θεμάτων, από το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού ώς την προώθηση έργων στη Σαουδική Αραβία. Ειπώθηκε μάλιστα ότι ο ισχυρός ανήρ του «Πήγασου» τον ξεπροβόδισε κιόλας με το χαμόγελο στα χείλη. Δεν ήμουν μπροστά για να το ξέρω, αλλά γνωρίζω ότι ο Φ. Μπόμπολας ταξίδεψε για το τριήμερο στο Λονδίνο και, όλως τυχαίως, εκεί βρέθηκε και ο Σταύρος Ψυχάρης. «Μην του βάλει τίποτε ιδέες, τέτοιες ώρες...», σχολίαζαν στους..

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Νέα συνέλευση των εργαζόμενων στην Ελευθεροτυπία


Σε (νέα) γενική συνέλευση την ερχόμενη Τετάρτη 2 Νοεμβρίου καλούν τους εργαζόμενους στην Χ.Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ και στην ΦΩΤΟΕΚΔΟΤΙΚΗ οι εκπρόσωποι Πάνος Σώκος, Τάσος Μαμουνάς και Φώτης Παναγόπουλος. Οι εργαζόμενοι στην Ελευθεροτυπία παραμένουν απλήρωτοι ενώ έχει βγει και «λίστα αποδεδειγμένης ανάγκης» που σημαίνει ότι κάποιοι για να πληρωθούν τον προηγούμενο μήνα – με έναντι – προσκόμισαν χαρτί γιατρού…

Απεργία στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ»


Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ, έχοντας εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας απέναντι στην παρατεταμένη ασυνέπεια της εργοδοσίας της εφημερίδας «ΕΞΠΡΕΣ», καθώς και στην μη καταβολή των οφειλομένων στους συνάδελφους, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, που εργάζονται για την έκδοση της εφημερίδας «ΕΞΠΡΕΣ», από τις 6.00 το πρωί της Δευτέρας, 31 Οκτωβρίου έως τις 6.00 το πρωί της Τρίτης, 1 Νοεμβρίου 2011 ζητώντας την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων οφειλών στους εργαζόμενους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς τύπου και την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Προς απεργιακές κινητοποιήσεις από την Δευτέρα στην ΕΡΤ

Σε έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων στην ΕΡΤ, αποφασίστηκαν 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις από Δευτέρα και συνέλευση των δημοσιογράφων την ίδια μέρα στο studio E στις 13:00. Η απόφαση της συνέλευσης κοινοποιήθηκε στην ΕΣΗΕΑ όπου και θα συζητηθεί την Παρασκευή το πρωί.
Η Συνέλευση πραγματοποιήθηκε, ύστερα από ενημέρωση με την οποία έγινε γνωστό ότι οι εργαζόμενοι στα δημόσια ΜΜΕ υπάγονται στο ενιαίο μισθολόγιο από την 1η Νοεμβρίου του 2011. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν πως θα πρέπει να συζητήσουν και να δράσουν πριν πάρουν στα χέρια τους τις μισθοδοσίες και τον "αποχαρακτηρισμό" τους από εργαζόμενους στη δημόσια ενημέρωση σε κρατικούς υπαλλήλους.

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Οι εργαζόμενοι στην Απογευματινή συνεχίζουν τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση

Ένας χρόνος πέρασε από το λουκέτο που έβαλε στην ιστορική εφημερίδα ο αποτυχημένος εκδότης και πετυχημένος(;) εργολάβος Κ. Σαραντόπουλος...

Ενας χρόνος χωρίς την «Α»
Μετά από 58 χρόνια αδιάλειπτης κυκλοφορίας, στις 26 Οκτωβρίου του 2010 κρεμάστηκε στα περίπτερα το τελευταίο φύλλο της Απογευματινής. Λίγο προτού η διοίκηση της επιχείρησης σταματήσει το τυπογραφείο και καταθέσει την αίτηση πτώχευσης, και ενώ οι (ήδη τότε επί τρεις μήνες) απλήρωτοι εργαζόμενοι καταβάλαμε τιτάνιο αγώνα για τη διάσωση της ιστορικής εφημερίδας.
Ένα χρόνο μετά, και ενώ η Δικαιοσύνη απέρριψε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το αίτημα της “Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ”, ο αγώνας μας συνεχίζεται, μέχρι την τελική δικαίωση. Ένα χρόνο μετά, είμαστε ακόμη εδώ, εξακολουθώντας να δίνουμε τη μάχη για τα δικαιώματα μας, τα δεδουλευμένα μας και τις ζωές μας. Για την εφημερίδα που εμείς οι εργαζόμενοι της αγαπήσαμε πραγματικά, περισσότερο από το διευθύνοντα σύμβουλο της “Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ” κ. Κώστα Σαραντόπουλο, ο οποίος για να..

Θα καλέσουν ως μάρτυρα τον Παπανδρέου για τα δάνεια στο Alter;

Μετά την απορία του πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, για το «πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν τράπεζες που δίνουν δάνεια σε τηλεοπτικό σταθμό που χρωστά 500 εκατ. ευρώ και να μη δίνουν δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις;», εισαγγελέας ανέλαβε να διαλευκάνει το ζήτημα και γιατί όχι να ρίξει φως στους προβληματισμούς κ. Γ. Παπανδρέου!
Με κάτι 24ωρα καθυστέρηση ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης έκρινε ότι με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ο οποίος μιλούσε για τον τηλεοπτικό σταθμό Alter, θα πρέπει να ξεκινήσει μια εισαγγελική έρευνα για να ερευνηθεί το ενδεχόμενο στελέχη των τραπεζών που έδωσαν δάνεια στο σταθμό να έχουν διαπράξει το αδίκημα της απιστίας με ηθικούς αυτουργούς τους αρμοδίους του καναλιού.
Την έρευνα ανάλαβε να διενεργήσει η εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Ευγενία Κυβέλου και το εύλογο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν θα..

Και μια και δύο και τρεις Προβλέψεις


«Κατόπιν ανυπόστατων δημοσιευμάτων σχετικά με το «Εspresso Προβλέψεις Βet», ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας ότι το περιοδικό εξακολουθεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή να διατίθεται δωρεάν με την εφημερίδα Εspresso». Με αυτό το πρωτοσέλιδο σημείωμά της και με ολοσέλιδη διαφήμιση για το στοιχηματικό περιοδικό σε εσωτερική σελίδα, αντέδρασε η εφημερίδα του Κυριακίδη στη δημοσιοποίηση της είδησης ότι «την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου οι (original) ''Προβλέψεις'' δίνουν ραντεβού με τους παίχτες του Στοιχήματος στα περίπτερα».
Το δελτίο τύπου που εστάλη και στο δικό μας μπλογκ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η ομάδα των ''Προβλέψεων'' που αποχώρησε, οικειοθελώς την περασμένη Παρασκευή (21 Οκτωβρίου) από την εφημερίδα ''Espresso'' θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη στο γήπεδο του Στοιχήματος στο περίπτερο, χωρίς αλλαγές στην ενδεκάδα της».
Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε και το εξώφυλλο του περιοδικού «Προβλέψεις» (μας εστάλη με e-mail) που θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή αυτόνομο στα περίπτερα, όπου αναφέρονται και τα ονόματα αυτών που..

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Καμπάνες σε τρεις του «Κέρδους» για την αποδοχή «χορηγίας» της Τράπεζας Πειραιώς

Νέες «καμπάνες» του πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ για την αποδοχή της «χορηγίας» της Τράπεζας Πειραιώς για το Μουντιάλ 2010 στην Αφρική. Η πειθαρχική δίωξη είχε ασκηθεί αυτεπάγγελτα και σήμερα δημοσιοποιήθηκε απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών για το συγκεκριμένο θέμα.
Σύμφωνα με την απόφαση οι Δημήτρης Ευαγγελοδήμος (διευθυντής της εφημερίδας «Κέρδος»), Αναστασία Φραγκούλη και Κρινιώ Σπυροπούλου (δημοσιογράφοι στο «Κέρδος») κρίθηκαν ομόφωνα πειθαρχικά ελεγκτέοι, για αποδοχή «χορηγίας» της Τράπεζας Πειραιώς, κατά παράβαση της δεοντολογίας.
Υπάρχουν και πολλοί άλλοι δημοσιογράφοι οι οποίοι έχουν αποδεχτεί την «χορηγία» της Πειραιώς και μάλιστα κόμπαζαν και προκαλούσαν (μέσω υβριστικών σχολίων τους) για το συγκεκριμένο γεγονός με αποτέλεσμα να διαγραφούν από την ΕΣΗΕΑ.
Διαβάστε εδώ ολόκληρη την απόφαση του Π. Π. Σ. της ΕΣΗΕΑ για..

Oι Ενώσεις δημιουργούν μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση και την εργοδοσία

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο των Μ.Μ.Ε. στη χθεσινή συνεδρίασή της αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ενός ευρύτατου αποτελεσματικού μετώπου απέναντι στην κυβέρνηση και την εργοδοσία για το θέμα των ΣΣΕ με τη συμπόρευση όλων των Ενώσεων και των Ομοσπονδιών στην κοινή προσπάθεια ανατροπής της πολιτικής ισοπέδωσης των συλλογικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.
Πρόκειται για το κυρίαρχο θέμα του κλάδου, που ανέκυψε με ακόμα μεγαλύτερη σφοδρότητα πριν από λίγες μέρες και αφορά άμεσα όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, καθώς στην πραγματικότητα καταργούνται πλέον εντελώς οι κλαδικές συμβάσεις εργασίας. Η κυβέρνηση ξεπέρασε κάθε όριο πρόκλησης, ψηφίζοντας το νόμο του Υπουργείου Οικονομικών «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015».
Η Συντονιστική Επιτροπή συνεδριάζει πάλι την Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου για να καθορίσει την κοινή γραμμή αντίδρασης για..

Στάση πληρωμών στο ΠΑΣΟΚ – Με sms ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι!

«Σας ενημερώνουμε ότι οι αποδοχές μηνός Οκτωβρίου θα καταβληθούν έως τις 15 Νοεμβρίου 2011, λόγω καθυστέρησης χορήγησης της Γ' δόσης της κρατικής χρηματοδότησης. Ευχαριστούμε για την κατανόηση». Aυτό έγραφε το sms που εστάλη σήμερα το μεσημέρι στα κινητά των υπαλλήλων του ΠΑΣΟΚ (αυτών που εργάζονται στις διοικητικές υπηρεσίες του κόμματος και στα κεντρικά γραφεία της οδού Ιπποκράτους).Το γραπτό μήνυμα το υπέγραφε ο γενικός γραμματέας του ΠΑΣΟΚ (και διοικητής του ΙΚΑ) κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος…

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

26(!) απολύσεις εργαζομένων στον Πήγασο και περικοπή μισθών κατά 20%


Οταν ο εργοδότης απολύει, περικόπτει και προχωρά σε καταστρατήγηση κάθε εργασιακού δικαιώματος χωρίς κανείς να τον ενοχλεί τότε επόμενο είναι να αποθρασύνεται ολοένα και περισσότερο. Οταν μάλιστα προηγουμένως έχει φιμώσει (μέσω απολύσεων) κάθε φωνή εναντίον του, τότε το έργο του είναι πιο εύκολο. Ετσι κι ο Μπόμπολας...
Το αφεντικό του Πήγασου προχώρησε λίγο προτού βγει ο μήνας ούτε σε μία ούτε σε δύο αλλά σε 26 απολύσεις!.. Παράλληλα η εργοδοσία επέβαλε και μειώσεις μισθών της τάξης του 20%. Οπως γράφει το greektv-com, από το περιοδικό TV Ζάπινγκ, ιδιοκτησίας Πήγασου-ΔΟΛ, απολύθηκαν 4 εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου και 10 που αμείβονταν με μπλόκ παροχής υπηρεσιών. Σε όσους..

Αγνοια των ΜΜΕ δηλώνει ο manager του τζόγου - Κινητοποιήσεις στον ΔΟΛ

Μετά τις ομαδικές απολύσεις στον ΔΟΛ, συμπεριλαμβανομένης και της παράνομης απόλυσης του συνδικαλιστή προέδρου της ΕΠΠΗΤ, Χρήστου Μαϊδη, η διοίκηση της εταιρείας για άλλη μια φορά προέβη σε καθησυχαστικές “διαβεβαιώσεις” σε εκπροσώπους των σωματείων ότι δεν πρόκειται να προβεί σε άλλες απολύσεις προσωπικού. Ακόμα “διαβεβαίωσε” ότι άμεσα θα προέβαινε στην επαναπρόσληψη του συνδικαλιστή και μάλιστα όρισε σχετική συνάντηση με τον οικονομικό διευθυντή της εταιρείας, ο οποίος όμως στη συνέχεια δήλωσε ότι “...δεν έχει καμία εντολή για την επαναπρόσληψη του Προέδρου της ΕΠΠΗΤ”.
Κατόπιν αυτών των εξελίξεων και σε συνδυασμό με την πρόσληψη νέου manager του εμπορικού τομέα, ο οποίος -αφού δήλωσε “άγνοια του αντικειμένου”, δηλαδή των ΜΜΕ, καθώς ο ίδιος έχει δραστηριοποιηθεί στο χώρο των καζίνων- προέβη ωστόσο σε δηλώσεις και..

Μειώσεις 40% και άλλες 30 απολύσεις ζητά η διοίκηση της Μακεδονίας. Νέες μειώσεις θέλει να επιβάλλει και ο Αγγελιοφόρος

Ενημέρωση από την συνεδρίαση του Δ.Σ της ΕΣΗΕΜ-Θ της Δευτέρας 24-10-2011

Συγκρότημα εφημερίδας Μακεδονία
Η συνεδρίαση του Δ.Σ άρχισε με την ενημέρωση από το προεδρείο, όσον αφορά το περιεχόμενο της συνάντησης που είχε με την εκπρόσωπο του ιδιοκτήτη, Βίκυ Σουλοπούλου. Στην εταιρεία δήλωσαν πρόθυμοι να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, συνολικά 44 άτομα (μεταξύ αυτών 26-27 δημοσιογράφοι) , με την Β. Σουλοπούλου να λέει ότι θέλει να απολύσει άλλα περίπου 30 άτομα από το προσωπικό. Παράλληλα η εκπρόσωπος της εργοδοσίας, είπε ότι σκοπεύει να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών που θα φτάνουν το 40%!!! Στην παρατήρηση πως το ποσοστό αυτό είναι πολύ υψηλό, η ίδια είπε πως μπορεί να γίνει άντε… 39%. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, οι εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΜ-Θ είπαν πως δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος και επισήμαναν πως πλέον περιμένουν από την εργοδοσία τις όποιες πρωτοβουλίες θέλει να πάρει. Η Β. Σουλοπούλου, είπε ότι από την στιγμή που δεν έχει να μεταφέρει στον Γ. Ρήγα ολοκληρωμένη εικόνα για το πρόγραμμα που θέλει να εφαρμόσει, θα τον συναντήσει τελικά μετά από ένα δεκαήμερο. Παράλληλα, όσον αφορά το θέμα του ακόμη ενός μισθού, που είχε δεσμευτεί να καταβάλλει μέχρι τέλος της εβδομάδας, η Β. Σουλοπούλου είπε ότι ακόμη δεν έχει πάρει το Ο.Κ από τον ιδιοκτήτη για το αν έχουν σταλεί τα χρήματα, οπότε το θέμα της μισθοδοσίας θα εξεταστεί και πάλι από την επόμενη εβδομάδα. Το Δ.Σ αποφάσισε να προχωρήσει σε νέες κινητοποιήσεις με..

Επίθεση Χατζηνικολάου στον Γιαννίκο για τα περί Real tv και Kontra

Σφοδρή και απόλυτα δικαιολογημένη επίθεση του Χατζηνικολάου στον Γιαννίκο μέσα από την εκπομπή του (χθες) στον Real fm, με αφορμή αυτά που έγραψε το Σάββατο ο "Κόσμος του Επενδυτή". Τα βάζουμε όλα μέσα σε εισαγωγικά : "Δεν πληρώνει στο Alter. Και δεν φθάνει που δεν πληρώνει αλλά ο Γιαννίκος στην εφημερίδα του, τον "Κόσμο του Επενδυτή" γράφει και ανοησίες! Γράφει δηλαδή ότι ετοιμάζω το Real tv που θα γίνει στο Kontra. Και τα γράφει αυτά ανοήτως, όταν στο κανάλι που διευθύνει εργάζομαι δωρεάν λόγω των εργαζομένων και λόγω του συνεταίρου μου Ανδρέα Κουρή. Είναι κρίμα για το κανάλι γιατί δούλεψαν πάρα πολλοί άνθρωποι για να γίνει το Alter σημαντικό κανάλι στην ενημέρωση. Ο Γιαννίκος έριξε το κανάλι στα βράχια και κάνει εξυπνάδες. Πρόκειται για..

Αγωγές θα καταθέσει ο Κυρ. Θωμαΐδης για την απόλυσή του από τον FM-100

Μέχρι και το 1ο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου φτάνει η ετήσια επιχορήγηση της ΔΕΠΘΕ (Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας), μέσω της οποίας καλύπτονται και οι μισθοί (FM-100 κλπ). Η διοίκηση της ΔΕΠΘΕ πήρε απόφαση να ζητήσει επιπλέον επιχορήγηση από τον δήμο Θεσσαλονίκης και για το θέμα πλέον θα αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο σε μια από τις επόμενες συνεδριάσεις του. Σημειώστε ότι από τα χρήματα της επιχορήγησης, ένα μεγάλο ποσό δίνεται για τις αποζημιώσεις απόλυσης των εργαζόμενων που εκδίωξε η διοίκηση φέτος.
Την ίδια στιγμή, ο Κυριάκος Θωμαΐδης, προσήλθε στην συνεδρίαση του Δ.Σ της ΕΣΗΕΜΘ, λέγοντας ότι του ανακοινώθηκε η απόλυση από το ραδιοσταθμό FM-100. H διοίκηση της ΔΕΠΘΕ, είχε κατηγορήσει τον Κ. Θωμαΐδη ότι απασχολείται σε ανταγωνιστικό μέσο, εννοώντας την..

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ Ζητάει και τα ρέστα ο Σκόρδας - Και χρωστάει μισθούς έξι μηνών και απολύει

Το σύνολο των εργαζόμενων που απασχολούνται στα Αθλητικά Νέα βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας από την περασμένη εβδομάδα, καθώς ο εκδότης Λάμπρος Σκόρδας οφείλει μισθούς περίπου 6 μηνών. Το τραγικό είναι ότι την επομένη της επίσχεσης, ο εκδότης με εξώδικο χαρακτήριζε καταχρηστική την ενέργεια, θεωρώντας ότι οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι παραιτούνται από τις θέσεις εργασίας τους. Σε άλλους δημοσιογράφους, ανακοίνωσε προειδοποίηση απόλυσης, πράγμα που σημαίνει ότι σε λίγο καιρό δεν θα δώσει σχεδόν καθόλου αποζημιώσεις.
Η προκλητική και σαφώς παράνομη αυτή συμπεριφορά του κ. Σκόρδα, δεν σταμάτησε εδώ. Χρησιμοποιώντας απεργοσπαστικό μηχανισμό έβγαλε την εφημερίδα, δημοσιεύοντας κείμενα χωρίς υπογραφές φυσικά. Ο κατήφορος για το αθλητικό φύλλο είναι δεδομένος και το Δ.Σ της ΕΣΗΕΜΘ αποφάσισε να στηρίξει τους εργαζόμενους στις δικαστικές αίθουσες όπου θα προσφύγουν, ενώ θα εκδώσει ανακοίνωση καταγγέλλοντας τις απαράδεκτες ενέργειες του Λ. Σκόρδα, ο οποίος προσβάλλει όχι μόνο την νοημοσύνη των δημοσιογράφων, αλλά και των αναγνωστών, με το φύλο που επιχειρεί να βγάλει...

Οι (original) «Προβλέψεις» ελεύθερες στο περίπτερο - Βαράνε διάλυση στην Espresso;

Η Espresso χάνει το στοιχηματικό περιοδικό «Προβλέψεις» που ανέβαζε κατακόρυφα την κυκλοφορία της εφημερίδας. Φαίνεται πως στην εφημερίδα του Κυριακίδη έχουν τρελαθεί ή έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν... Το περιοδικό παλαιότερα κυκλοφορούσε μαζί με τον Ελ. Τύπο.
Οπως μας πληροφορεί σχετικό e-mail, oι «Προβλέψεις», απ’ εδώ και στο εξής θα κυκλοφορούν «ελεύθερα» στα περίπτερα, κάθε Τρίτη και Παρασκευή.
Η ομάδα των «Προβλέψεων» που αποχώρησε, οικειοθελώς την περασμένη Παρασκευή (21 Οκτωβρίου) από την εφημερίδα «Espresso» συνεχίζει να δίνει τη «μάχη» στο γήπεδο του Στοιχήματος, χωρίς αλλαγές στην..

Ο Σρόιτερ, ο Λυγερός και το ανομολόγητο κοινωνικό συμβόλαιο


O Σταύρος Λυγερός ήταν από τους καλεσμένους στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha (μαζί με τον Στέφανο Μάνο και τον καθηγητή Λιανό) στην έκτακτη εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ τα ξημερώματα της Δευτέρας που παρεμπιπτόντως ήταν καλή. Και ήταν καλή διότι δεν είχε καλεσμένους ούτε τον Παγκαλο, τον Κουβέλη και τον Μαρκόπουλο (Πρετεντέρης) ούτε τον Λοβέρδο (Παπαχελάς), ούτε την Κατσέλη (Στάη).
Ο Σρόιτερ είχε καλεσμένους ανθρώπους που δεν μίλαγαν ως πολιτικοί και (με την καθοδήγηση του παρουσιαστή) κατάφεραν να δώσουν στους τηλεθεατές να καταλάβουν τα περί κουρέματος και τις συνέπειές του.
Τέλος πάντων… Σε αυτό που θέλαμε να αναφερθούμε τελικά ήταν το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Σταύρου Λυγερού με τον τίτλο «Από την κλεπτοκρατία στη χρεοκοπία». Στο βιβλίο και στο «ανομολόγητο κοινωνικό συμβόλαιο ανάµεσα στην άρχουσα τάξη και στα µικροµεσαία στρώµατα» αναφέρθηκε πολλές φορές ο Λυγερός στην εκπομπή του Alpha αρπάζοντας την ευκαιρία να διαφημίσει το συγγραφικό του έργο. Οχι βέβαια ότι το έχει ιδιαίτερη ανάγκη.
Παραθέτουμε λίγα λόγια για το..

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Ο Βαξεβάνης, τα blogs και οι ρουφιάνοι με το μπλοκάκι

Aν μη τι άλλο ο Κώστας Βαξεβάνης έχει το θάρρος της γνώμης του και λέει τα πράγματα με το όνομά τους ενώ δεν διστάζει να ανοίξει «πόλεμο» με κάποιους στο διαδίκτυο. Ισως κάποια από αυτά, που αναφέρει στο κείμενο που ακολουθεί, να είναι κάπως υπερβολικά αλλά η ουσία δεν αλλάζει. Διαβάστε το:

Τα blogs και οι ρουφιάνοι με το μπλοκάκι
Τα blogs είναι μία από τις μεγαλύτερες ανακατατάξεις που έφερε το ίντερνετ στα επαγγέλματα της πληροφορίας. Μπορούν να εξασφαλίζουν άμεση ενημέρωση, να εμφανίζουν απόψεις οι οποίες δεν θα δημοσιεύονταν σε ένα παραδοσιακό μέσο ενημέρωσης και να φέρνουν την «δημοσιογραφία του πολίτη» στο προσκήνιο. Δεν μπαίνει θέμα λοιπόν αν κάποιος είναι ή όχι με τα blogs. Είναι μια μεγάλη επανάσταση. Αυτοί που προσάπτουν διάφορα στα blogs, καλά θα κάνουν να θυμηθούν τα «παραδοσιακά» εκείνα Μέσα Ενημέρωσης, που πρόσφατα μετέδωσαν ρεπορτάζ από την συνάντηση Καραμανλή-Ερντογάν που δεν έγινε ποτέ. Το δίλημμα λοιπόν δεν είναι blog ή όχι blog, αλλά τι είδους πληροφόρηση.
Για να το πω χοντρά, πληροφόρηση για..