ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Προς απεργία για το κύμα απολύσεων τεχνικών στην «Καθημερινή»


Το πρόσφατο κύμα απολύσεων Τεχνικών Τύπου (πιεστές) από την ιδιοκτησία της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» καταδικάζουν η ΕΣΗΕΑ, η ΕΠΗΕΑ και η ΕΤΗΠΤΑ.
Η εργοδοσία της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» όχι μόνον αρνήθηκε να ανακαλέσει τις καταχρηστικές απολύσεις αλλά ακόμη και να συναντηθεί με τις τρεις Ενώσεις. Μετά από αυτό τα σωματεία προειδοποιούν ότι ο μόνος δρόμος, που πλέον απομένει, είναι η ενωμένη απεργιακή δράση.

Καταγγέλλουν τον Ηλ. Κανέλλη και ζητούν να διαγραφούν οι βουλευτές δημοσιογράφοι

Απόφαση γενικής συνέλευσης δημοσιογράφων ΕΡΤ

Μετά από απεργιακές κινητοποιήσεις 8 ημερών στα Δημόσια Μέσα Ενημέρωσης, με αίτημα να μην μετατραπούν οι δημοσιογράφοι σε κρατικούς υπαλλήλους, να αποσυρθεί το επίμαχο πολυνομοσχέδιο και να διατηρηθούν οι ΣΣΕ , συγκεντρωθήκαμε σήμερα Στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής .Αποτιμήσαμε τις δράσεις μας και αποφασίσαμε τις μελλοντικές μας κινήσεις:
Η μαζικότητα των Γενικών Συνελεύσεων, η συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες, τα εναλλακτικά απεργιακά δελτία και η μαζική τους αποδοχή τόσο από τους συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα όσο και από τους επισκέπτες στο διαδίκτυο, η ανταπόκριση άλλων κοινωνικών φορέων και εργαζομένων στο κάλεσμα μας, μας γεννά αισιοδοξία.
Μάθαμε να συζητάμε, να ακούμε, να συνθέτουμε, να συνεννοούμαστε, να βρίσκουμε αυτά που μας ενώνουν και..

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Στάση εργασίας στην ΕΡΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κηρύσσει, μετά από αίτημα των εργαζομένων, 3ωρη στάση εργασίας των δημοσιογράφων της ΕΡΤ Α.Ε. για αύριο Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011 από τις 13.00 έως τις 16.00, για την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης στο χώρο της ΕΡΤ με θέματα:
- την επιχειρούμενη κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των δημοσιογράφων της ΕΡΤ
- την επιβολή του καθεστώτος της εργασιακής εφεδρείας (απολύσεις) και του ενιαίου μισθολογίου
- τη συρρίκνωση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης
Καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν μαζικά στη Συνέλευση, προκειμένου να αποφασιστούν οι μελλοντικές ενέργειες απέναντι στις επιχειρούμενες αυτές μεταβολές.

Eκτός STAR ο Αιμίλιος Λιάτσος


Ελυσε, λέει, τη συνεργασία του με τον τηλεοπτικό σταθμό STAR ο κεντρικός παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων Αιμίλιος Λιάτσος. Το διαζύγιο, λέει, βγήκε κοινή συναινέσει μετά από 8 ολόκληρα χρόνια κοινής συμβίωσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες (protothema.gr), αιτία στάθηκε μία επαγγελματική διαφωνία με τη διοίκηση του σταθμού, χωρίς εντάσεις, που οδήγησε και τις δύο πλευρές, να λύσουν τη συνεργασία τους.
H αποχώρηση του Λιάτσου όμως από το κανάλι του Βαρδινογιάννη έχει παρασκήνιο καθώς δεν διακόπτεται τόσο απότομα και έτσι εύκολα μια πράγματι ανέφελη συνεργασία 8 χρόνων. Οπως ακούγεται η διακοπή της συνεργασίας συνδέεται με..

Με επιταγές πληρώνει ο Γιαννίκος – Νέα διεύθυνση στον Κόσμο του Επενδυτή


Περίπου 70 επιταγές μοίρασε σήμερα o Κώστας Γιαννίκος σε δημοσιογράφους, οι οποίοι ελπίζουν να μην είναι «πέτσινες», όπως γράφει το enimerosi24. Αύριο, Παρασκευή αναμένεται να πληρωθούν και οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι, περίπου 40 τον αριθμό.
Την ίδια ώρα εσωτερική λύση θα δοθεί στο πρόβλημα που προέκυψε μετά την παραίτηση Φελέκη στον «Κόσμο του Επενδυτή». Ετσι επικρατέστεροι για να αναλάβουν τη διεύθυνση της εφημερίδας, είναι ο Βασίλης Κουλούρης και ο Γιάννης Κιμπουρόπουλος (νυν διευθυντές σύνταξης).

Πέρασε το πολυνομοσχέδιο, διεγράφη η Κατσέλη

Ψηφίστηκε και επί των άρθρων το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, για το ενιαίο μισθολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία και το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ με την κυβέρνηση να μετράει μια απώλεια, καθώς η Λούκα Κατσέλη έκανε πράξη τα λεγόμενα της και καταψήφισε το άρθρο 37 για τις εργασιακές σχέσεις.
Στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη, πήραν μέρος 298 βουλευτές, με 154 να ψηφίζουν "ναι" και 144 "όχι".
To άρθρο 37 πέρασε με 153 ψήφους. Το "όχι" που είπε η Λούκα Κατσέλη -παρά το... ψηστήρι που δέχθηκε από τον υπουργό Οικονομικών μέχρι κυριολεκτικά στο παρά πέντε-, κόστισε τελικά τη θέση της στο ΠΑΣΟΚ. H ίδια νωρίτερα είχε εκφράσει την αντίθεση της στο συγκεκριμένο άρθρο με την ομιλία της στη Βουλή.
Ο πρόεδρος της Βουλής διάβασε επιστολή του πρωθυπουργού στην οποία αναφέρει πως "δεν είναι θέμα κομματικής πειθαρχίας, αλλά εθνικής ευθύνης για την διαπραγμάτευση που θα κάνουμε" και με την οποία ενημερώνει ότι η Λούκα Κατσέλη "πλέον δεν περιλαμβάνεται στην σύνθεση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ".

Προκαταρκτική για το θάνατο του οικοδόμου του ΠΑΜΕ διέταξε η Εισαγγελία


Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από την Εισαγγελία Αθηνών για τα αίτια θανάτου του 53χρονου γραμματέα του Παραρτήματος Οικοδόμων του Βύρωνα, Δημήτρη Κοτζαρίδη που άφησε την τελευταία του πνοή στον Ευαγγελισμό ύστερα από ανακοπή καρδιάς που υπέστη κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα. Όπως ανακοινώθηκε από το νοσοκομείο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χωρίς σφυγμούς και δεν έφερε κανένα τραύμα.
Ο γιατρός του Ευαγγελισμού Ηλίας Σιώρας κατήγγειλε ωστόσο ότι είναι πιθανόν δακρυγόνο που έσκασε κοντά στον οικοδόμο να του προκάλεσε αναπνευστική ανεπάρκεια και στη συνέχεια να προκλήθηκε η ανακοπή.
Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας αναφέρει: "Μηχανή του ΕΚΑΒ εκκλήθη στην Αίγλη του Ζαππείου, όπου υπήρχε πολίτης με συμπτώματα αδιαθεσίας. Μετά την επί τόπου εξέτασή του από τους διασώστες του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γ.Ν.Α. "Ευαγγελισμός". Στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε πως ο 53χρονος πολίτης ήταν απνοϊκός, χωρίς σφυγμούς, με μυδρίαση και δεν..

Ελεγχος των δημοσιογράφων

Toυ Γιάννη Παντελάκη

Σε προχθεσινή τηλεοπτική εκπομπή («Αλτερ»), ο Ευάγγ. Βενιζέλος επανέλαβε υπό τύπον απειλής πως θα δημοσιοποιήσει μέσω Διαδικτύου τα «πόθεν έσχες» των δημοσιογράφων. Ανάλογη αναφορά έκανε λίγες ημέρες πριν και ο άλλος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο Θ. Πάγκαλος.
Και οι δύο αναφέρθηκαν στο θέμα, όταν προκλήθηκαν από συνομιλητές τους δημοσιογράφους. Αυτό δείχνει πως οι απαντήσεις τους είχαν το χαρακτήρα προειδοποίησης. Κάτι σαν «μη λέτε πολλά για τους πολιτικούς, γιατί και οι δημοσιογράφοι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους». Είναι πολύ πιθανό να συμβαίνει το τελευταίο, αλλά φυσικά όχι ως γενίκευση. Αλλωστε και οι πολιτικοί δεν έβαλαν όλοι το δάχτυλο στο μέλι, κάποιοι το έκαναν.
Είναι γνωστό πως οι δημοσιογράφοι υποχρεούνται εδώ και χρόνια να κάνουν δηλώσεις «πόθεν έσχες». Αν αυτές οι δηλώσεις δημοσιοποιούνται και..

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Αποφάσεις για κλιμάκωση κινητοποιήσεων στον «Φίλαθλο»

ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΗ

Οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στην εφημερίδα «ΦΙΛΑΘΛΟΣ» εξακολουθούν να βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, γιατί η εργοδοσία τους οφείλει τις αποδοχές έως και δέκα μηνών. Ο εργοδότης κ. Γ. Κουρής συνεχίζει να αρνείται να συναντηθεί και να συζητήσει με την ΕΣΗΕΑ και τις άλλες Ενώσεις (ΕΠΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ) για την εξόφληση των οφειλομένων και απειλεί με δήθεν κλείσιμο της εφημερίδας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την απαράδεκτη και αντεργατική αυτή τακτική της ιδιοκτησίας της εφημερίδας και καλεί τους εργαζόμενους δημοσιογράφους στην εφημερίδα σε συνέλευση την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011, στη 1 το μεσημέρι στα..

Eκατοντάδες χιλιάδες βροντερά «όχι» στην κοινωνική εξαθλίωση


Η μεγαλύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των τελευταίων ετών πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, με εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες να απαντούν με τη συμμετοχή τους στο κάλεσμα συνδικαλιστικών οργανώσεων και κοινωνικών φορέων. Η πλατεία Συντάγματος, όλοι οι γύρω δρόμοι, ακόμα και τα πεζοδρόμια, ήταν πλημμυρισμένα με κόσμο από νωρίς το μεσημέρι. Οι διαδηλωτές παρέμειναν μέχρι αργά το απόγευμα στην πλατεία, ενώ η αστυνομία επιτίθετο συνεχώς στο συγκεντρωμένο πλήθος, το οποίο όμως οπισθοχωρούσε για λίγο και επανερχόταν. Εκτεταμένη ήταν και σε αυτή την κινητοποίηση η χρήση δακρυγόνων και κρότου-λάμψης από τους αστυνομικούς, με τους διαδηλωτές να βάζουν φωτιές σε σωρούς σκουπιδιών που βρίσκονταν στους κεντρικούς δρόμους, προκειμένου να αντέξουν στα χημικά. Οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές ανήλθαν σε εκατοντάδες χιλιάδες, έχοντας κατακλύσει σχεδόν ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας, η ΓΣΕΕ έκανε λόγο για 400-000 με 500.000, ενώ θυμηδία έχουν προκαλέσει οι εκτιμήσεις της αστυνομίας οι οποίες μιλούν για 75.000-80.000 συγκεντρωμένους...

Βαξεβάνης προς Βενιζέλο: Υποχρεούστε να μου απαντήσετε. Εκτός αν προτιμάτε να με απολύσετε

ANOΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

Από τις ελάχιστες φορές που το χάρηκα τόσο βλέποντας τηλεοπτική εκπομπή. Και χάρηκα το σφυροκόπημα που δέχτηκε, στην εκπομπή του Χατζηνικολάου στο Alter, ο Βαγγέλης Βενιζέλος (που παρενέβη τηλεφωνικά) από τον Κώστα Βαξεβάνη. O δημοσιογράφος δεν δίστασε μπροστά στον υπουργό και δεν μάσησε τα λόγια του. Το αντίθετο μάλιστα. Με απλά κατανοητά επιχειρήματα στρίμωξε τον Βενιζέλο και για το πόθεν έσχες των βουλευτών και για το θέμα Λαυρεντιάδη – Proton Bank. Μάλιστα δεν «μάσησε» απέναντι σε προτροπές και κεκαλυμμένες απειλές του στιλ «κ. Βαξεβάνη είσαι δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης και πληρώνεσαι από τον ελληνικό λαό...».
Ο Κ. Βαξεβάνης επανέρχεται με νέα ερωτήματα προς τον Βενιζέλο μέσω ανοιχτής επιστολής και αφού ξεκαθαρίζει ότι ως δημοσιογράφος πρέπει να ελέγχει την εξουσία -«αυτή είναι η υποχρέωσή μου, άσχετα αν αυτό δεν σας αρέσει» λέει χαρακτηριστικά - καταλήγει με το εξής: «Θα σας παρακαλούσα να σπαταλήσετε λίγη από την φημολογούμενη ευφυΐα και ρητορεία σας, να μου απαντήσετε. Γιατί αυτή είναι η δικιά σας υποχρέωση. Εκτός αν..

Στη γωνία περιμένει ο Κοντομηνάς τους Γερμανούς

«Τίποτε δεν είναι αλήθεια και όλα είναι ανοιχτά».
Πάνω-κάτω αυτά λέει σε φίλους και γνωστούς ο Δημήτρης Κοντομηνάς, όταν τον ρωτούν για την έντονη φημολογία περί επιστροφής του στον Alpha. Το οποίον σημαίνει, αν γνωρίζει κανείς την κοντομηνέικη γλώσσα, ότι περιμένει στη γωνία τους Γερμανούς του RTL να έρθουν να πέσουν στα πόδια του και να τον παρακαλέσουν να ξαναπάρει το κανάλι! Κάτι που επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι, τη εξαιρέσει της Μενεγάκη και του Λαζόπουλου, όλοι οι υπόλοιποι συντελεστές του προγράμματος στον Alpha έχουν υπογράψει συμβόλαια ώς τις 31 Δεκεμβρίου.
Επειδή βέβαια οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, το θέμα της τιμής δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε. Ηδη στην πιάτσα έχουν βγει τα κομπιουτεράκια και υπολογίζουν ότι..

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Nέα 48ωρη απεργία στα δημόσια ΜΜΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) ως άμεση αγωνιστική απάντηση στον εμπαιγμό των εργαζομένων δημοσιογράφων στα δημόσια Μέσα, με την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, που καταργεί και ακυρώνει τις Συλλογικές Συμβάσεις, κηρύσσει 48ωρη απεργία στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, το ελληνικό Δημόσιο και τους ΟΤΑ (από τις 6.00 πμ της Τετάρτης 19/10/2011 έως 6.00 πμ της Παρασκευής 21/10/2011).
Ο δημοσιογραφικός κόσμος, μαζί με ολόκληρο τον εργαζόμενο λαό, αξιώνει να αποσυρθεί το αντεργατικό πολυνομοσχέδιο, και διακηρύσσει τη μαχητική βούλησή του να κλιμακώσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις του, σε πανελλαδική κλίμακα και σε..

Επίκαιρος ο Καιρός της Ελευθεροτυπίας


ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ Γ.Α.Π.
ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
ΜΕ ΨΥΧΑΡΗ ΚΑΙ ΜΠΟΜΠΟΛΑ



ΕπίΚαιρος έγινε ο ΚΑΙΡΟΣ στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία που έχει την υπογραφή Δ. Παπ. και γράφει
Βήμα παχύ,
χρέος του Εθνους

με αφορμή βέβαια την χθεσινοβραδυνή συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου με δύο από τους μεγαλομετόχους του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel.
Θυμίζουμε ότι ο Γ. Παπανδρέου (που θα επιδιώξει συναντήσεις με ιδιοκτήτες κι άλλων ΜΜΕ) κάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Σταύρο Ψυχάρη (ΔΟΛ) και τον Γιώργο Μπόμπολα (Πήγασος), για να τους ενημερώσει σχετικά με..

Πάει ή δεν πάει στην ΕΡΤ ο Φελέκης;



Κι όμως στον Νίκο Φελέκη έγινε πρόταση να ανέβει στην ΕΡΤ (όπως έγραψε το fimotro) αν και ο ίδιος, που τελικά παραιτήθηκε από τον “Κόσμο του Επενδυτή”, δηλώνει ότι δεν ενδιαφέρεται. Οπως πρώτοι, είχαν γράψει προ μηνός οι zoornalistas ο Φελέκης ήθελε να παραιτηθεί εδώ και αρκετό καιρό καθώς τα οικονομικά προβλήματα στο φύλλο είναι τεράστια ενώ εξέλιπαν και τα κοινά σημεία συννενόησης με τον Κ. Γιαννίκο.

«Κρίμα που απολύθηκε ο συνταξιούχος… καιρός»

Σχόλιο στο διαδίκτυο για την «αποχώρηση» του διευθυντή έκδοσης της Ελευθεροτυπίας Γ. Παπαδόπουλου – Τετράδη από την εφημερίδα της Μίνωος: «Ναι, είναι κρίμα που απολύθηκε ο συνταξιούχος… καιρός. Και ειναι κρίμα γιατί εκανε απίστευτες προσπάθειες στις συνελεύσεις των απλήρωτων συντακτών της Ελευθεροτυπίας, να..

Ο γενικός διευθυντής Καμπύλης ζητάει «να ξαναδούμε το ζήτημα της ΕΣΗΕΑ»...

(…) Δεν αντιλαμβάνομαι τι κοινό έχει η ΕΡΤ και το ΑΠΕ με τον 9,84 . Εμείς εδώ βάλαμε μόνοι μας το μαχαίρι στο κόκαλο και μάλιστα το σύνθημά μας ήταν ακριβώς αυτό: “Δεν θα ξαναγίνουμε αυτό που ήμασταν: Η δημοτική (παλαιά) ΕΡΤ”. Μόνο οι κοντόφθαλμοι ή οι πάσης φύσεως φανατικοί δεν αντιλαμβάνονται ότι τα ψέματα τέλειωσαν. Ότι σήμερα δεν υπάρχει χώρος για εργασιακές καβάντζες. Ακόμη κι αν δικαιωθούν οι όποιες συνδικαλιστικές μπαταριές, το πρόβλημα δεν έχει λυθεί, ούτε καν αντιμετωπιστεί. Το μόνο κέρδος είναι η καταγραφή των συνομιλητών σε ένα παζάρι μεταξύ πολιτικών και συνδικαλιστών. Δηλαδή η ενίσχυση του διαμεσολαβητικού ρόλου τους χωρίς να υπάρχει πραγματική ατζέντα αντίστοιχη των προβλημάτων της εποχής μας.
Παρασκήνιο, ομαδούλες, και παραγοντίσκοι συνεχίζουν ένα παιχνίδι που μας έφερε μέχρις εδώ.
Κάνω χρήση του προφανούς δικαιώματός μου να ζητήσω από τους συναδέλφους μου να ξαναδούμε το..

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Oδηγίες για την απεργία


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους δημοσιογράφους, μέλη και μη μέλη της Ένωσης, οι οποίοι εργάζονται σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα Δημοτικά Ραδιόφωνα, τα ειδησεογραφικά sites , καθώς και σε κάθε μέσο ή φορέα ενημέρωσης, που απασχολεί δημοσιογράφους, να μετάσχουν αποφασιστικά στην απεργία, που έχει κηρύξει η Ένωση και η Διασωματειακή Επιτροπή των Ενώσεων του Τύπου και των ΜΜΕ, από τις 6 το πρωί της Τρίτης, 18/10/2011 έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης, 19/10/2011.
Κατά τη διάρκεια της απεργίας, από τις 6π.μ. της Τρίτης, 18 Οκτωβρίου 2011 έως τις 6π.μ. της Τετάρτης, 19 Οκτωβρίου 2011:
-Δεν θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων και καμία δημοσιογραφική και ενημερωτική εκπομπή από το εσωτερικό ή το εξωτερικό. Το ίδιο ισχύει και για τις ενημερωτικές-ψυχαγωγικές εκπομπές, που είναι εσωτερικές ή εξωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ και των ιδιωτικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, καθώς και για..

Στήλη άλατος ο Γ. Παπαδόπουλος – Τετράδης!


Στήλη άλατος, τέλος
Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης

Αυτά γράφει Ο ΚΑΙΡΟΣ της Ελευθεροτυπίας σήμερα στην τελευταία σελίδα και προφανώς είναι ο «αποχαιρετισμός» του διευθυντή έκδοσης της εφημερίδας. Ως γνωστόν το απόγευμα της Κυριακής ο Γ. Παπαδόπουλος-Τετράδης ανακοίνωσε στους συντάκτες τη λύση της σύμβασής του με την «Ελευθεροτυπία». Την απόφαση έλαβε η εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου και ο ίδιος την έμαθε την Παρασκευή από τον γενικός διευθυντή της Χ.Κ. Τεγόπουλος, Αντώνη Πολυκανδριώτη.
Πάντως το όνομα του Παπαδόπουλου υπήρχε και σήμερα (Δευτέρα 17/10/11) στην ταυτότητα της Ελευθεροτυπίας.
Ο Γ. Παπαδόπουλος δούλευε στην εφημερίδα από το 1983, διετέλεσε για χρόνια αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ, ενώ από το..