ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Ελευθεροτυπία: «προσοχή στις εργοδοτικές φόλες»

«Προσοχή, μην τρώτε τις εργοδοτικές φόλες» είναι ο τίτλος ανταπόκρισης από τη συνέλευση των εργαζόμενων στη Χ. Κ. Τεγόπουλος την περασμένη Τετάρτη (28/9). Η «ανταπόκριση» παρουσιάζει ανάγλυφα την κατάσταση και το κλίμα των ημερών στην Ελευθεροτυπία και αναφέρει χαρακτηριστικά:
«(...) Οι 112 ψήφοι ενάντια στην απεργία, ή έστω στην απεργία τώρα, δεν ξενίζουν σε μια επιχείρηση που μόλις πριν λίγους μήνες είχε ψηφιστεί με συντριπτική πλειοψηφία το σπάσιμο της γενικής απεργίας των δημοσιογράφων, επειδή «εμείς δεν έχουμε πρόβλημα» (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΦΑΝ ΤΟΤΕ ΟΙ ΖΟΟRNALISTAS). Το πόσο απροβλημάτιστα προβληματικοί είμαστε φάνηκε τώρα, που είμαστε δυόμιση μήνες απλήρωτοι και όπως ρητά μας έχει ανακοινωθεί θα δουλεύουμε από εδώ και μπρος με έναντι και θα απολυόμαστε ομαδικά – συναινετικά. Παρ’ όλα αυτά έστω και απλήρωτοι οι εργαζόμενοι διστάζουν όχι μόνο να αντιδράσουν με το τελευταίο συνδικαλιστικό όπλο που ακόμα έχουν – την απεργία – αλλά ακόμα και να κάνουν χρήση των στοιχειωδών νομικών τους δικαιωμάτων: Μόλις 180 σε σύνολο 800 περίπου εργαζομένων κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Εστω κι αυτό το ανώδυνο μικρό βήμα, που στο..

Ο κυρ Αλέκος με δάκρυα στα μάτια απολύει και διαλύει τον Αγγελιοφόρο

Σε πλήρη αποσύνθεση η εφημερίδα μετά τις μαζικές απολύσεις - Έκτακτο διοικητικό συμβούλιο στην ΕΣΗΕΜ-Θ

Σε μαζικές απολύσεις προχώρησε η εργοδοσία στον Αγγελιοφόρο ανακοινώνοντας την απομάκρυνση συνολικά 15 ατόμων (αριθμός που ελέγχεται ως προς την τελική διαμόρφωση του), στην συντριπτική πλειοψηφία δημοσιογράφων. Ο εκδότης Αλ. Μπακατσέλος προφανώς θεώρησε σκόπιμο να αρχίσει την εκκαθάριση στο «μαγαζί» ξεκινώντας από τους δημοσιογράφους, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν δεκάδες εργαζόμενοι από τον χώρο των διοικητικών και των τεχνικών υπαλλήλων, με στόχο όπως κυκλοφορεί να απολυθούν συνολικά περίπου 50 άτομα, σχεδόν το 1/5 δηλαδή του εργατικού δυναμικού.
Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ Μ. Βοϊτσίδης, δέχτηκε το πρωί τηλεφώνημα προκειμένου να συναντήσει τον εκδότη, όπως και έγινε. Στην διάρκεια της συνάντησης , ο κ. Αλέκος, με πόνο ψυχής όπως ειπώθηκε και δακρύζοντας, έλεγε στον πρόεδρο της ΕΣΗΕΜ-Θ πως αποφάσισε να κρατήσει την εφημερίδα, παρά την..

Τσαμπουκάδες, απειλές και απολύσεις στον Πήγασο

«...γιατί το είδε το κακό με δρασκελιές να πλησιάζει!..» (3)

Δεν έχει τον Θεό του ο Φώτης Μπόμπολας. Μετά τους τσαμπουκάδες και τις απειλές ότι θα πληρώνει όποτε θέλει τους εργαζόμενους, απέλυσε την δημοσιογράφο Ελένη Γκίκα η οποία έκανε βιβλιοκριτική στο ΕΘΝΟΣ. Λέω ότι δεν έχει τον Θεό του, γιατί η απολυμένη (πλέον) ήταν από τους αγαπημένους δημοσιογράφους του κυρίου Γιώργου (Μπόμπολα) ο οποίος πολλές φορές συζητούσε μαζί της για βιβλία - μην ξεχνάμε ότι έχει και μια προϊστορία με τις εκδόσεις βιβλίων και εγκυκλοπαιδειών.
Ο Φώτης Μπόμπολας ανακοίνωσε επίσης ότι κλείνει και το ΤV ΕΘΝΟΣ ενώ έγινε γνωστό ότι «αποχώρησαν» ο Ηλίας Σαμαρίκας και η Σοφία Στυλιανού (καλλιτεχνικό).
Την ίδια στιγμή, έγινε γνωστό ότι ο υπεύθυνος του ατελιέ Σωτήρης Δεληγιάννης πήρε εντολή να δώσει λίστα με 7 ονόματα εργαζομένων προς απόλυση...

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι εκκαθαρίσεις στον ΔΟΛ - Με «μπλοκάκι» Καψής και Τσίμας!


«...γιατί το είδε το κακό με δρασκελιές να πλησιάζει!..» (2)

Από τα σύννεφα έπεσε ο Παύλος Τσίμας όταν έμαθε ότι η συνεργασία του από εδώ και στο εξής με τα ΝΕΑ θα είναι με «μπλοκάκι» ενώ ο Παντελής Καψής ταράχτηκε όταν, με εντολή Ψυχάρη, τον πήραν τηλέφωνο από το λογιστήριο για τα περαιτέρω...
Συναινετικά, λέει, αποχώρησαν από τα ΝΕΑ και οι βετεράνοι συνδικαλιστές Δημήτρης Τσαλαπάτης και Νανά Νταουντάκη.
Εκτός ΝΕΩΝ βρέθηκαν επίσης ο Μηνάς Βιντιάδης, η Ειρήνη Καρανασοπούλου, η Μαίρη Κατσανοπούλου, ο Δημήτρης Πολιτάκης, η Ρένα Δημητρίου και ο σκιτσογράφος Τάσος Αναστασίου που έστειλε και την επιστολή στην ΕΣΗΕΑ όπου κατηγορεί τον διευθυντή Μεμή για λογοκρισία.
Παρελθόν για το Βήμα είναι ο Παναγής Γκιόλμας και ο Σπύρος Φράγκος ενώ η θεατρολόγος Λουίζα Αρκουμανέα είναι πιθανό να συνεχίσει ως Στέλλα Λοϊζου με «μπλοκάκι» . Την έξοδο είδε και η..

«Από τότε που ανελαβε ο Μεμής άρχισε η λογοκρισία στα σκίτσα μου»

Επιστολή του απολυμένου από τα ΝΕΑ Τάσου Αναστασίου προς την ΕΣΗΕΑ

Αθήνα 30 Σεπτεμβρίου 2011
Αγαπητοί συνάδελφοι

Εργάζομαι από 10ετίας στα «Νέα» ως σκιτσογράφος-γελοιογράφος και κατά την περίοδο αυτή η διεύθυνση της εφημερίδας ενέκρινε τη δημοσίευση χιλιάδων πολιτικών γελοιογραφιών μου, χωρίς κάποια λογοκριτική διάθεση. Η κατάσταση αυτή άλλαξε άρδην μετά την ανάληψη της διεύθυνσης από τον κ. Μεμή, ο οποίος περιόρισε τη δημοσίευση των σκίτσων μου στο ελάχιστο, «κόβοντας» ό,τι δεν συναινούσε με την κυβερνητική πολιτική. Παράλληλα ειδοποιήθηκα μέσω τρίτων «να ρίξω νερό στο κρασί μου» – προφανώς για να εξασφαλίσω ένα ευνοϊκό για εμένα εργασιακό καθεστώς.
Το δημοσιογραφικά απαράδεκτο καθεστώς πολιτικής λογοκρισίας και φίμωσής μου επιδεινώθηκε εδώ και έξι μήνες περίπου, με τον πλήρη αποκλεισμό μου από κάθε δημοσίευση. Αυτό συνέβη όταν μου προτάθηκε ανεπισήμως να παραιτηθώ (με αποζημίωση) κι εγώ φυσικά αρνήθηκα. Έκτοτε, δεν έχει δημοσιευτεί ούτε μία από τις γελοιογραφίες που..

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Μετά τον Πήγασο έρχονται οι εκκαθαρίσεις και στον ΔΟΛ

«…γιατί το είδε το κακό με δρασκελιές να πλησιάζει!..»
Μετά τον Πήγασο και τις πέντε απολύσεις των προηγούμενων ημερών, κύμα μαζικών απολύσεων έρχεται και στον ΔΟΛ καθώς η διοίκηση του Οργανισμού και οι εξουσιοδοτημένοι διευθυντές γνωστοποίησαν ότι προχωρούν σε σχέδιο εκκαθάρισης του «πλεονάζοντος προσωπικού», σχέδιο το οποίο φιλοδοξούν να ολοκληρώσουν τις επόμενες ημέρες.
Ηδη στον ΔΟΛ, όπως αναφέρεται στο financialcrimesnews απολύθηκαν δύο διοικητικοί. Πρόκειται για τον Χρήστο Μαίδη, πρόεδρο της ΕΠΠΗΤ (Ενωση Προσωπικού Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπο) και τον Μιχάλη Πρωτολάτη, προϊστάμενο στις οικονομικές υπηρεσίες αλλά απο τα ελάχιστα (αν όχι ο μόνος) στελέχη που είχαν κρατήσει φιλεργατική στάση όλο το προηγούμενο διάστημα των εκκαθαρίσεων στη Μιχαλακοπούλου.
Την ίδια ώρα στον Πήγασο ο Φώτης Μπόμπολας με τη βοήθεια των υποτακτικών του έχει ετοιμάσει μαύρη λίστα με..

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Απλήρωτοι 90 ημέρες στο συγκρότημα της Μακεδονίας


«Δεν είμαστε στον πάτο αλλά στον απόπατο. Δεν πάει άλλο!» ήταν μία από τις χαρακτηριστικές φράσεις που ακούστηκαν στην χθεσινή συνέλευση (Τετάρτη) των συντακτών του συγκροτήματος της «Μακεδονίας». Τη συνέλευση συγκάλεσε το ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ). Θυμίζουμε οτι οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες Μακεδονία, Θεσσαλονίκη και Σπορ του Βορρά έχουν να δουν το χρώμα του χρήματος εδώ και τρεις μήνες.
Κατά την συνέλευση, όπως αναφέρει στο μπλογκ του ο Ασύνταχτος Τύπος, διαμορφώθηκαν δύο κύριες τάσεις που όμως διέρχονταν τον ίδιο άξονα: πως πρέπει να υπάρξει αντίδραση. Η μειοψηφική πρότεινε σε πρώτη φάση, οι εργαζόμενοινα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις αλλά στην πορεία να αποφύγουν την κατά μέτωπο κλιμάκωση και να επιλέξουν «εναλλακτικά» μοντέλα αντίδρασης, προκειμένου να απομακρυνθεί η όξυνση και..

Ο Γιαννίκος τους κοροϊδεύει όλους!


Μετά το πλήρες αδιέξοδο –με ευθύνη της εργοδοσίας– της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011, στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, με εκπροσώπους της Διοίκησης του Τ/Σ «ALTER», κατά την οποία ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας κ. Κώστας Γιαννίκος ουδεμία δέσμευση ή χρονοδιάγραμμα καταβολής αποδοχών έδωσε, η ΕΣΗΕΑ, η ΕΠΗΕΑ και η ΕΤΙΤΑ αποφάσισαν:
1.Το συντονισμό της δράσης τους με στόχο την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων και την αποτροπή κάθε προσπάθειας απαξίωσης του Σταθμού.
2.Την από κοινού κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.
3.Την εξάντληση κάθε νομικής δυνατότητας στις πιο πάνω κατευθύνσεις.
Tα Διοικητικά Συμβούλια των τριών Ενώσεων, αντιδρώντας στην παράνομη, αντισυμβατική και παρατεταμένη ασυνέπεια..

Στον κόσμο του ο τουρίστας υπουργός...

Γερουλάνος ταξιδεύων. Στον κόσμο του. Στο Ασουάν της μετά Μουμπάρακ Αιγύπτου βρέθηκε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού και, με την ευκαιρία εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, προσπάθησε με γλαφυρές παρομοιώσεις να πείσει το ακροατήριό του ότι οι «εμπειρίες» και όχι τα μέρη θα αποτελούν το «σκληρό νόμισμα» στον τουρισμό του 21ου αιώνα.
«Προ ημερών βρισκόμουν στο Λος Αντζελες (πού τον χάνεις, πού τον βρίσκεις, όλο σ' ένα αεροπλάνο είναι), στο συνέδριο της αμερικανικής Ενωσης Συνταξιούχων, που αριθμεί 40 εκατ. μέλη, και δίπλα μου καθόταν μια όμορφη γυναίκα που δεν έμοιαζε καθόλου συνταξιούχος. Μια όμορφη γυναίκα, γεμάτη ζωή και γεμάτη απτά (!) όνειρα», όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Αφού, λοιπόν, η όμορφη γυναίκα τού εκμυστηρεύτηκε ότι ταξίδεψε παντού, αλλά τώρα θέλει να πάει στην Ευρώπη για να τα «δει όλα», τι νομίζετε ότι παρατήρησε ο δαιμόνιος κ. Γερουλάνος; Οτι η περιπετειώδης συνταξιούχος κρατούσε ένα βιβλίο με τίτλο..

Βαρύ κλίμα στην Ελευθεροτυπία – στον αέρα η εξόφληση των δεδουλευμένων

ΠΡΟΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ AΠΟΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΣΤΟ 50%

Βαρύ κλίμα και έντονες αντιπαραθέσεις στη χθεσινή μαραθώνια (κράτησε 3 ώρες) συνέλευση των εργαζομένων στην Χ. Κ. Τεγόπουλος. Στη συνέλευση κατέβηκε πρόταση για απεργία με αίτημα την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων (έχουν να πληρωθούν από τις 15 Ιουλίου) αλλά απορρίφθηκε με ψήφους 112 έναντι 74.
Όπως αποφασίστηκε η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί και θα τεθεί ξανά το θέμα των κινητοποιήσεων, μετά την επίσημη και οριστική έγκριση του δανείου των 8 εκατ. ευρώ από την τράπεζα και τις οριστικές ανακοινώσεις της διοίκησης. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της διοίκησης τα 3 εκατ. θα δοθούν για τη μισθοδοσία και τα 5 εκατ. στις αποζημιώσεις όσων αποχωρήσουν συναινετικά ή απολυθούν! Το σίγουρο είναι ότι στα τέλη Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι θα παραμένουν απλήρωτοι για τουλάχιστον τρεις μήνες και ουσιαστικά το..

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Μπόμπολας συνεχίζει (ανενόχλητος) τις απολύσεις

«ΑΔΕΙΑΖΕΙ» Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ – ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Συνεχίζει τις απολύσεις συντακτών στο Εθνος και στο Εθνος της Κυριακής ο Φώτης Μπόμπολας, "αδειάζοντας" το κτίριο. Αλλά, το κυριότερο υποβαθμίζοντας στο μηδεν την ποιότητα των εφημερίδων του !
Κι ενώ, το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ έχει προγραμματίσει για , αύριο, στις 5 το απόγευμα γενική συνέλευση όλων των συντακτών του ομίλου "Πήγασος"- ΕΘΝΟΣ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ, GOAL NEWS- το μεγάλο αφεντικό, που θέλει να αδειάσει τις εφημερίδες απο συντάκτες άξιους μεν, αλλά μη υποτακτικούς δε, συνεχίζει να απολύει κόσμο.
Σήμερα απολύθηκε, ο επί 18 ολόκληρα χρόνια, αρχισυντάκτης, στο πολιτιστικό τμήμα του "TV-EΘΝΟΣ", ο Νίκος Βελετάκος , ένας εργατικότατος, πανάξιος και άψογος στην δουλειά του και στην..

Κανένας μόνος του στην κρίση - Ανάγκη συντονισμού της δράσης των σωματείων

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΤ ΚΑΙ ΑΠΕ

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων* στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, συνεδρίασε αμέσως μετά την εκλογή του νέου Προεδρείου του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, σε μια προσπάθεια ευρύτερου συντονισμού και άμεσης δράσης, απέναντι στις συνεχιζόμενες πολύμορφες κινήσεις των εργοδοτών –σε συνεργασία με την κυβέρνηση– να αποδομήσουν κάθε εργασιακό και ασφαλιστικό δικαίωμα. Η ΕΣΗΕΑ έχει ήδη αποφασίσει, σε συντονισμό με τις αδελφές Ομοσπονδίες και Ενώσεις, να προχωρήσει, κατ’ αρχήν στην ΕΡΤ και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σε 6ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011 από τις 5 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ και σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011 για την υπεράσπιση της εργασίας και της επιβίωσης των δημοσίων Μέσων Ενημέρωσης.
Μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας οι Ενώσεις αντιτάσσουν την οργανωμένη, μεθοδική και συνεχή τους αντίσταση.
Σε αυτή την κατεύθυνση αποφασίστηκαν:..

Αλήθειες και Ψέματα για την ΕΡΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

Είμαστε όλοι πειραματόζωα!

Το κράτος έχει αναλάβει να μετατρέψει την ΕΡΤ Α.Ε. σε ένα μεγάλο πειραματικό εργαστήριο και να μετρήσει αντοχές και αντιστάσεις των εργαζομένων. Η σταδιακή αλλά ραγδαία έκπτωση των εργασιακών δικαιωμάτων, οι περικοπές, η εντατικοποίηση, η χρόνια εμμονή στη μη υπογραφή συλλογικής σύμβασης, το καθεστώς ανασφάλειας και φόβου, οι επερχόμενες απολύσεις-εφεδρείες, ήταν και θα είναι η ζοφερή πραγματικότητα που επιφυλάσσει η τροϊκανική κυβέρνηση ΚΑΙ στον μη ιδιωτικό ευαίσθητο χώρο της ενημέρωσης. Για την κυβέρνηση, είμαστε όλοι πειραματόζωα! Δεν είναι τυχαία η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου όταν σε ερώτηση δημοσιογράφου (στο BHMAfm) για το “εάν η κοινωνία αντέξει τα νέα μέτρα της κυβέρνησης” απάντησε..

Ο αιώνιος Σκάι -το άσπρο-μαύρο κ.Τσαπανίδου- και όλα γίνονται για να κατηγορήσετε όσους απεργούν!


-από το peiratikoreportaz

Πολλές διαμαρτυρίες αναγνωστών δεχτήκαμε για όσα απαράδεκτα μας είπε η κ. Πόπη Τσαπανίδου, στον «Σκάι» για το τρενάκι, τους τουρίστες των κρουαζιεροπλοίων και τα λοιπά.
Καταρχήν, αγαπητή, το... τρενάκι που ειρωνεύεστε, έχει μπει πολύ καιρό και παρότι ούτε κι εμένα με ενθουσιάζει, οι ξένοι το προτιμούν και το ευχαριστιούνται.
Δεύτερον και κυριότερο.
Οι τουρίστες δεν πάνε με μετρό στην Αθήνα. Έχουν πούλμαν οι εταιρείες και τους επιβιβάζουν στο λιμάνι για ξενάγηση στην πρωτεύουσα.
Επομένως, η απεργία στο μετρό ουδόλως αφορά τους τουρίστες.Κι έπειτα, δεν κατάλαβα, αγαπητή, ποια είστε εσείς, που βγαίνετε ως..

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Απολύσεις χωρίς τέλος στον Πήγασο

Ο ΦΩΤΗΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΌ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΣΚΥΨΑΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ

Σε συνέλευση την ερχόμενη Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011 στις 17.00 στο χώρο δουλειάς τους καλεί το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στον Όμιλο «ΠΗΓΑΣΟΣ». Θέμα της συνέλευσης η ανάσχεση του κύματος απολύσεων που συνεχίζονται στη Μεταμόρφωση Χαλανδρίου, η ανάκληση των απολύσεων και η διεκδίκηση νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την ιδιοκτησία της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» για τις απολύσεις της Αργυρώς Λύτρα και της Ελένης Δουρούκη.
Ο Φώτης Μπόμπολας με τις απολύσεις εκδικείται όσους θέλησαν να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στην εργασία και δεν έσκυψαν το κεφάλι στην..

Νούμερα

-ΣΤΑΗ: ΠΑΤΩΣΕ ME 8,5% ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ NET WEEK
-ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: ΕΚΑΝΕ ΜΟΝΟ 20,8% ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ!...

Μέτρια η πρεμιέρα για τον Πρετεντέρη, πολύ χειρότερη της Έλλης Στάη στην εβδομαδιαία εκπομπή Net Week. Του κόσμου τα χρήματα δαπάνησαν για χλιδάτα στούντιο, επί μέρες μας είχαν ζαλίσει τα φιλικά προς αυτήν ΜΜΕ προβάλλοντάς την, κι όμως χθες δεν μπόρεσε να ξεπεράσει ούτε το 9%! Για την ακρίβεια ο μέσος όρος της εκπομπής ήταν 8,5%! Πέρσι που έβγαινε από το στούντιο του δελτίου, στην πρεμιέρα είχε διψήφιο μέσο όρο. Στα νεανικά κοινά. Σχεδόν κανένας δεν την παρακολούθησε. Μέσος όρος 3,9%. Και πολύ ήταν!...
To σημειώσαμε από χθες ότι ήταν πολυ τυχερός o Πρετεντέρης γιατί στην πρεμιέρα της Ανατροπής δεν είχε απέναντί του τον..

Ο δουλευταράς Αρης Δαβαράκης και ο πρώην «Τάκης» που έγινε «κύριος γενικός»

Αν μη τι άλλο ο Αρης Δαβαράκης όταν παίρνει πόδι από κάποια δουλειά φαίνεται να το ευχαριστιέται καθώς το σχολιάζει και το γνωστοποιεί στο ευρύ κοινό δημοσιοποιώντας ταυτόχρονα ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες.
Ο Δαβαράκης όπως ακριβώς είχε γράψει μισή σελίδα για το πως τον έδιωξε ο φίλος του ο Σεραφείμ από τις Αποκαλύψεις έτσι και τώρα έγραψε στο protagon περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο τον ξαπόστειλαν από τον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84.
Ο Δαβαράκης κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο μυστήριο της καλής σχέσης που έχει η Ντόρα Μπακογιάννη με το team του Καμίνη καθώς και στο τι του είπε ο πρώην «Τάκης» που τώρα έγινε ο «κύριος γενικός». Οπως αποκαλύπτει ο Δαβαράκης στις προθέσεις του «κυρίου γενικού» ήταν να τον λουφάρει αναθέτοντάς του (ηχογραφημένη) εκπομπή την Κυριακή. Ο ευσυνείδητος όμως Αρης ήθελε να είναι στον..

Λείπει και ο Πάσχος Μανδραβέλης από το ραδιόφωνο, βρε γαμώτο...

Γράφει ο Δημήτρης Κανελλόπουλος

Διαβάζοντας ένα ακόμα από τα αστεία -ιδεολογικώς- κείμενα του Πάσχου Μανδραβέλη στην Καθημερινή αναρωτήθηκα, προς στιγμήν είναι η αλήθεια και όχι για αρκετή ώρα, γιατί δεν τον αξιοποιούν στον Σκάι 100,3. Στην ίδια ιδεολογική κατεύθυνση βρίσκονται ραδιοσταθμός και δημοσιογράφος, γιατί να μη συνεργαστούν;
Φυσικά δεν θα προχωρούσα ποτέ σε δίκη προθέσεων.
Θυμήθηκα λοιπόν όταν παλιότερα έκανε εκπομπή ο Πάσχος Μανδραβέλης στον Σκάι 100,3. Στην ουσία ήταν μόνιμος καλεσμένος. Μαζί με τον Στάθη της Ελευθεροτυπίας. Οικοδεσπότης, ο Άρης Πορτοσάλτε. Καθημερινά, 10 με 11 το πρωί μεταδιδότανε η εκπομπή. Μία εκπομπή, η οποία, όντως, αποτελούσε έξυπνη ιδέα. Ό Άρης συντονιστής και οι δύο, αντίθετοι ιδεολογικά σχολιαστές, να διασταυρώνουν τα ξίφη τους. Υπήρχε πρόβλημα όμως: ο αγώνας έμοιαζε άνισος. Η ιδεολογική γύμνια του Πάσχου Μανδραβέλη και η ένδεια των επιχειρημάτων του γινότανε φανερή από το πρώτο -κιόλας- πεντάλεπτο. Διότι, είναι άλλο να μιλάει κάποιος μόνος του ή να..

Τι θα μου λείψει απ' την TV


ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΣΕΖΟΝ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ


του Χρ. Ξανθάκη / Μέσα & media / Κ.Ε.

Κάποια στιγμή, πού θα πάει, θα ξεκινήσει η καινούρια τηλεοπτική σεζόν.
Μόνο που θα λείπουν από τη μικρή οθόνη μερικά από τα αστέρια και αστεράκια των τελευταίων ετών. Χώρια οι απώλειες στα μπάτζετ και στο κύρος, με τις συνακόλουθες αλλαγές στη νοοτροπία, στις συμπεριφορές και στα σχόλια. Θα μου λείψουν λοιπόν κι εμένα μερικά πράγματα και πρόσωπα· ο κατάλογός τους ακολουθεί:

*Η υψηλή ευφυΐα της Ελενας Ακρίτα. Αλλά δεν θα μου λείψει η ξινίλα της.

*Το σχεδόν ειλικρινές χαμόγελο της Χριστίνας Λαμπίρη. Και το διόλου επιθετικό βλέμμα της.

*Ο τίτλος «βασίλισσα της πρωινής ζώνης». Η πρωινή ζώνη έχει..

Πάπαλα Σταύρο μου!..



Δεκαετίες τώρα ο Ψυχάρης βγάζει μια ξύλινη αισθητικά εφημερίδα με το περιτύλιγμα της σοβαροφάνειας. Σπάνια στη πρώτη σελίδα του Κυριακάτικου Βήματος θα υπάρχει φωτογραφία-έστω και πολιτικού, εκτός κι αν είναι η Ντόλυ.
Ο Ψυχάρης θεωρεί πως ο ίδιος, ο Βασίλης Χιώτης και ο Άρης Ραβανός, είναι εφάμιλλοι του Χεμινγουέη και ο αναγνώστης -που ξύνει τα αχαμνά του στη σκέψη και μόνο- θα σπεύσει να αγοράσει την ξύλινη εφημερίδα του για τις φοβερές υπογραφές της.
Πάπαλα Σταύρο μου.
Γελάει η πιάτσα με τον τρόπο που αποκεφαλίζεις τους διευθυντές σου. Ούτε η Μενεγάκη δεν..

Απολύθηκαν από το Εθνος γιατί δεν υπέγραψαν ατομική σύμβαση


Η αξιοπρέπεια συνεχίζει να έχει ονοματεπώνυμο στο" ΕΘΝΟΣ" του μεγαλοεργολάβου, μεγαλοεκδότη-καναλάρχη, ο οποίος εκδικείται. Απολύθηκαν γιατί αρνήθηκαν να υπογράψουν Ατομική Σύμβαση , οι δημοσιογράφοι Ελένη Δουρούκη και Αργυρώ Λύτρα.
Μέχρι τελευταία στιγμή αντιστάθηκαν σθεναρά!.
Δεν προσκύνησαν. Δεν λύγισαν. Δυο νέες δημοσιογραφίνες, γενναίες και λεβέντισσες.
Ο Μπόμπολας απέλυσε την Αργυρώ Λύτρα και την Ελένη Δουρούκη. Το πολύ άλλοι πέντε ή έξι δεν έχουν υπογράψει και αντιστέκονται ακόμα!
Στο "ΕΘΝΟΣ", ο μεγαλοεργολάβος, μεγαλοεκδότης, μεγαλοκανάρχης εκδικείται, απολύει και ξεκαθαρίζει τον ...τόπο.
Επιθυμεί να παραμείνουν όσοι και όσες υπογράφουν ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ, με μείωση μισθού και δεν αντιστέκονται πλέον.
Τα σχέδιά του γνωστά στον κλάδο. Όποιος "δολοφονεί" εργαζομένους απολύοντας τους, δεν..

Μπαμπινιώτης και Αποκαλύψεις


Λάβαμε επιστολή και τη δημοσιεύουμε με καθυστέρηση (είναι αλήθεια) από πρώην εργαζόμενους στην εφημερίδα Αποκαλύψεις του Σεραφείμ Κοτρώτσου που όπως ισχυρίζονται τους χρωστάει ακόμη δεδουλευμένα και αποζημιώσεις. Η επιστολή εστάλη με αφορμή τα όσα είχαμε γράψει για τον πρώην εργοδότη τους σε σχέση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή και χωρίς να υιοθετούμε απαραίτητα το (σχολιαστικό) περιεχόμενό της:
«Με ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε τις τελευταίες μέρες στο blog σας, το διάλογο με τον νυν δημοσιογράφο και τέως εκδότη Σερ. Κοτρώτσο, ο οποίος τον τελευταίο μήνα επανεμφανίστηκε στο προσκήνιο μέσα από το ραδιόφωνο του Ν. Χατζηνικολάου ωσάν υπερασπιστής των καταφρονεμένων και ωσάν αδέκαστος και ανοικτίρμων κριτής των απατεώνων.
Γράφει λοιπόν ο Κοτρώτσος κατακεραυνώνοντας τον όψιμο Προκρούστη της ελληνικής κοινωνίας, Βενιζέλο «κάποιοι είναι επιεικέστεροι, κάποιοι δεν έμαθαν ποτέ να ασκούν κριτική, κάποιοι είναι..λιγότερο θυμωμένοι. Απάτη, όμως, κατά το λεξικό του Γ. Μπαμπινιώτη είναι ''η παράνομη ενέργεια που αποσκοπεί στην παραπλάνηση κάποιου για να ωφεληθεί αυτός που τη διαπράττει ή κάποιος άλλος''».
Άραγε τι ορισμό δίνει ο Μπαμπινιώτης για κάποιον που τζιράρει για 7 μήνες τα..

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ραγδαίες εξελίξεις στην Ελευθεροτυπία


ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Για την Τετάρτη το μεσημέρι μετατίθεται η σημερινή γενική συνέλευση των εργαζόμενων με θέμα «πρόταση απεργιακής κινητοποίησης για τα δεδουλευμένα». Η συνέλευση θα γινόταν παρουσία των σωματείων των εργαζομένωνκαι του διασωματειακού.
Ο λόγος της αναβολής της συνέλευσης είναι το γεγονός ότι, όπως ειπώθηκε, υπάρχουν νέες σημαντικές εξελίξεις, σχετικά με τη δανειοδότηση της Χ. Κ. Τεγόπουλος. Για τις εξελίξεις ενημερώθηκαν σε πρώτη φάση από τον γενικό διευθυντή Αντώνη Πολυκανδριώτη οι εκπρόσωποι των εργαζομένων Πάνος Σώκος, Τάσος Μαμουνάς και Φώτης Παναγόπουλος.
Ο γενικός διευθυντής ζήτησε την αναβολή της συνέλευσης δεσμευόμενος ότι την Τετάρτη θα είναι σε θέση να κάνει επίσημα ανακοινώσεις στους εργαζόμενους σχετικά με το..

87 ημέρες απλήρωτοι στην εφημερίδα Μακεδονία και η εργοδοσία απειλεί με λουκέτο…

Το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής αιφνιδίως στον τρίτο όροφο του κτιρίου της Μοναστηρίου 85, εκεί που βρίσκεται η αίθουσα σύνταξης της εφημερίδας «Μακεδονία» εμφανίσθηκε κλιμάκιο της ΕΣΗΕΜΘ με επικεφαλής τον πρόεδρο της Μάκη Βοϊτσίδη προκειμένου να ενημερώσει τους συντάκτες για το αποτέλεσμα της έκτακτης συνάντησης που είχε με το «αφεντικό» της επιχείρησης, την εκπρόσωπο του μεγαλομετόχου, την «εκδότρια» Βίκυ Σουλοπούλου.
Ο Βοϊτσίδης έκανε γνωστό ότι η πληρωμή των δύο μισθών, δηλαδή του Ιουλίου και του Αυγούστου, δεν θα γίνει την Τρίτη 27/9 αλλά την Παρασκευή 30/9 και πως η πληρωμή του Σεπτεμβρίου θα γίνει κάποια στιγμή στο… μέλλον. Πως το περίφημο πρόγραμμα επιδότησης, στο όποιο εντάσσεται η επιχείρηση έχει «κλειδώσει» και οι υπογραφές από ελληνικής πλευράς (υπουργεία, υπηρεσίες κ.λ.π) έχουν «πέσει» και πως αναμένεται η τελική έγκριση του από την Ε.Ε. Το «πρόγραμμα» όπως ειπώθηκε, περιλαμβάνει ένα πακέτο 30 εκατομμυρίων ευρώ από το οποίο τα 12 περίπου εκατομμυρίων θα δοθούν από τα ταμεία της Ε.Ε και τα υπόλοιπα θα είναι η συμμετοχή του μεγαλομετόχου Γ. Ρήγα.
Και εδώ ξεκινά το «καλό»:..

Ολονύχτιο θρίλερ στην Αγία Παρασκευή με την κατάληψη του στούντιο της ΕΡΤ

Η ταραχή του Προκόπη Δούκα και η αποχώρηση των φοιτητών στις 1.30 τα ξημερώματα

Ολόνυχτιο θρίλερ στην Αγία Παρασκευή όταν ομάδα φοιτητών διέκοψε χθες το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ στις 21.00, ζητώντας να κάνει δηλώσεις για τα μέτρα της Διαμαντοπούλου σχετικά με τα ΑΕΙ, μέσω του δελτίου. Κάποιοι από την ομάδα ξεδίπλωσαν πανώ που έγραφε «Σπάμε τον τοίχο της σιωπής. H νίκη του αγώνα των φοιτητών, νίκη όλης της κοινωνίας». Δημιουργήθηκε αναστάτωση, το δελτίο διακόπηκε και αμέσως μετά είδαμε τη Μάγια Τσόκλη να απολαμβάνει το ποτό της δίπλα στην πισίνα στη βίλα του Πολατόφ στην Κέρκυρα και να βλέπει το ηλιοβασίλεμα από την ταράτσα του Καβαλιέρι.
Η ΕΡΤ Α.Ε που σέβεται, λέει, όλες τις απόψεις και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, των φοιτητών και των άλλων κοινωνικών ομάδων θα προέβαλε τις θέσεις τους αργότερα μέσα από το δελτίο ειδήσεων ενώ έξω από το Ραδιομέγαρο υπήρχε αστυνομική δύναμη…
Τελικά στις 1.30 τα ξημερώματα εμφανίστηκε εμφανώς ταραγμένος ο..

Όχι άλλο Νταλάρα, Πάριο κι Αλεξίου… (βάλτε και λίγο Τζιμάκο)

Όταν ο Γιάννης Π. απογειώνει τις κυκλοφορίες

Τελικά ο Γιάννης Πάριος ταιριάζει στις εφημερίδες. Όταν στις 18 Οκτωβρίου του 2009 η Real News είχε βάλει ως προσφορά cd με 14 καινούργια τραγούδια του γνωστού καλλιτέχνη είχε εκτιναχτεί κυκλοφοριακά από τις 77.000 φύλλα στις 200.000! Το ίδιο είχε συμβεί και με το Πρώτο Θέμα τον Ιανουάριο του 2010 που πουλούσε σταθερά περισσότερα από 200.000 φύλλα επί εξι εβδομάδες - όσα ήταν και τα cd του Γιάννη Πάριου («Οι επιτυχίες μιας ζωής») που προσέφερε τότε.
Ετσι και τώρα η προσφορά με τη δισκογραφία του Γιάννη Πάριου απέφερε αυτή την Κυριακή (Πάριος 1971) στη Real News κυκλοφοριακή άνοδο γύρω στις 50.000 φύλλα. Είχε προηγηθεί βέβαια και η πλύση εγκεφάλου από τα μέσα που ελέγχει ο Χατζηνικολάου (Real fm κλπ) η οποία (πλύση) αναμένεται να συνεχιστεί και τις ερχόμενες εβδομάδες.
Κατά τα άλλα στην πρώτη θέση του κυκλοφοριακού δελτίου και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των πρακτορείων κι αυτή την Κυριακή βρέθηκε..

Αισιόδοξος ο Τάκης Καμπύλης

Ξεκινάει το καινούριο πρόγραμμα του Αθήνα 9,84, με ζώνη τρέχουσας και καυτής επικαιρότητας (συν εκλαΐκευση οικονομικών θεμάτων) από τις 7 έως τις 12 το πρωί. Το επόμενο πεντάωρο θα αφιερώνεται σε μια δεύτερη ανάγνωση της ειδησεογραφίας, μαζί με αναλύσεις για τα εγχώρια και διεθνή γεγονότα κι από τις 5 το απόγευμα και μετά θα παίζει φουλ μουσική (κάτι ανάμεσα σε Εν Λευκώ και Kosmos), με πληροφορίες για νότες, ήχους και τραγούδια. Το διά ταύτα; Ρώτησα τον διευθυντή του ραδιοσταθμού Τάκη Καμπύλη και μου είπε: «Ξέρω ότι θα βγει ένα πολύ καλό προϊόν και ελπίζω ότι θα υπάρξει ο χρόνος για να δοκιμαστεί και να πετύχει».
Σημειώνω επίσης την πρωινή εκπομπή, από τις 11 ώς τις 12 κάθε Κυριακή, όπου διακεκριμένες προσωπικότητες του πνεύματος και της τέχνης θα διαμορφώνουν δικό τους πρόγραμμα με καλεσμένους, διάλογο, αντίλογο, σκέψη και σχόλιο. Αρχή με..

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Δουλειά στη βάση

-financialcrimesnews

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ έχει προεδρείο.
Αυτό, όμως, δεν φτάνει…
Μετά από τετράμηνη καθυστέρηση και πολύμορφη κωλυσιεργία – η οποία, ειδικά από ορισμένα άτομα και παρατάξεις, ήταν σκόπιμη και συντονισμένη με τις επιδιώξεις των εκδοτών και καναλαρχών – το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ απέκτησε προεδρείο. Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη, καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι και άνεργοι δημοσιογράφοι ζητούν στήριγμα απέναντι στη σφοδρή επίθεση εργοδοσίας και κυβέρνησης.
Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα. Το τοπίο είναι πολύ διαφορετικό σε σχέση με ό,τι πριν μερικούς μήνες, καθώς τα αφεντικά των ΜΜΕ έχουν επιβάλλει ντε φάκτο δυσμενείς ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και τις συλλογικές συμβάσεις. Παράλληλα, είναι γεγονός ότι οι εργαζόμενοι του κλάδου αντιμετωπίζουν, πλέον, με εμφανέστατη καχυποψία το..