ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

«Τα ντόμπερμαν της ενημέρωσης» και η απόλυση της Δήμητρας Σωτηριάδου

Η εκλεκτή συνάδελφος, κυρία Δήμητρα Σωτηριάδου, εργαζόμενη στο «Μega», συντάκτης Υγείας, άριστη, εγνωσμένου κύρους στο ρεπορτάζ.
* Δεν υπέγραψε το κείμενο του Μega εναντίον του «Ναυτίλου» για το δημοσίευμα της στήλης περί «Τα ντόμπερμαν της ενημέρωσης»...
* Δεν προσυπέγραψε τις κινήσεις του «Μega» εναντίον των μπλογκς...
* Δεν υπέγραψε ατομική σύμβαση εργασίας.
Και απολύθηκε!
Η κυρία Δήμητρα Σωτηριάδου εργαζόταν στο Mega από την πρώτη αρχή του καναλιού, από τα δοκιμαστικά!
Κι όμως απολύθηκε!
Παρότι άριστη όλα αυτά τα χρόνια στη δουλειά της απολύθηκε!
Δοξάστε τους!
Τους ιδιοκτήτες. Τους διευθυντοενημερωτάδες!
Αλλά και ημάς τους συναδέλφους της που τίποτε πλέον δεν μπορούμε να κάνουμε για να της συμπαρασταθούμε. Την πρώην ημιθανή και..

Με το Μ-πενάκι των γελοιογράφων στο αίθριο της οδού Πειραιώς

«Με το Μ…πενάκι των γελοιογράφων» είναι ο τίτλος της έκθεσης που συνδιοργανώνεται Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων και το Μουσείο Μπενάκη και παρουσιάζεται στο αίθριο του Κτηρίου της οδού Πειραιώς. Θα διαρκέσει από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2011 και τα έργα που παρουσιάζονται προέρχονται από την τελευταία σοδειά της παραγωγής των γελοιογράφων με αφετηρία και θέμα τους χαλεπούς καιρούς που διανύει η χώρα.
Συμμετέχουν οι: Βλάχος Κώστας, Γεωργοπάλης Δημήτρης (εφημ. Realnews), Γρηγοριάδης Κώστας (Ριζοσπάστης), Ζάχαρης Πάνος/ Πάνος (Το Ποντίκι), Ζερβός Πέτρος (Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία), Καλαϊτζής Γιάννης (Ελευθεροτυπία), Κουντούρης Μιχάλης (Ελεύθερος Τύπος), Κυριακόπουλος Γιάννης /ΚΥΡ (Το Βήμα), Μακρής Ηλίας (Η Καθημερινή), Μαραγκός Πάνος (Έθνος), Μητρόπουλος Βασίλης/ BAS, Μητρόπουλος Κώστας (Τα Νέα), Ξένου Εφη (Τα Νέα), Παπαγεωργίου Βασίλης (Ριζοσπάστης), Παυλίδης Βαγγέλης, Πετρουλάκης Ανδρέας (Η Καθημερινή), Σχοινά Κατερίνα, SOLOUP (Το ποντίκι), Σταυρόπουλος Στάθης/Στάθης (Ελευθεροτυπία), Ταμπακέας Ηλίας (Ελευθεροτυπία), Χαντζόπουλος Δημήτρης (Τα Νέα), Μήλας Παναγιώτης, Δερβενιώτης Σπύρος (free Sunday) και Τζαμπούρα Μαρία (Πρώτο Θέμα).
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα διατίθενται προς πώληση και πρόσφατες εκδόσεις άλμπουμ των γελοιογράφων που συμμετέχουν στην έκθεση, ενώ την..

Το διαρκές έγκλημα στον ΞΕΝΙΟ

Οι εργαζόμενοι στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Άνω Λιοσίων (Δ.Ε.Ρ.Α.Λ.) ΞΕΝΙΟΣ 94,3 FM, βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τα μέσα Ιουλίου του 2010. Τους οφείλονται μισθοί, κατά μέσο όρο 10 μηνών (8-13 μήνες), από τους οποίους οι 3 οφείλονται από τη νυν Δημοτική Αρχή του νέου καλλικράτειου Δήμους Φυλής του κ. Δημήτρη Μπουραίμη και οι υπόλοιποι από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή Άνω Λιοσίων, του κ. Χρήστου Παππού.
Η διοίκηση του κ. Παππού σύμφωνα με το πόρισμα των επιθεωρητών ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.) εκτός των μισθών των εργαζομένων δεν κατέβαλε ως όφειλε τις εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία με αποτέλεσμα το σύνολο των υποχρεώσεων να ξεπερνά τα 8 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των προμηθευτών.
Η νυν Δημοτική Αρχή του κ. Μπουραίμη 9 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, δεν έχει ορίσει ακόμη..

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΤΑΠ - ΜΜΕ: Ποιοί και πώς θα ελέγξουν κ. Καραβοκύρη;

Τρεις ολόκληρες ημέρες συνεδριάζει το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (Ταμείο Τύπου), για να αποφασίσει αν θα συμμετάσχει στο λεγόμενο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων.
Δηλαδή, αν θα ανταλλάξει τα κρατικά ομόλογα που κατέχει με άλλα ομόλογα εγγυημένα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (EFSF), που όμως θα υποστούν και αυτά κάποιες απώλειες λόγω «κουρέματος».
Ηρκεσε, όμως, ένα μόλις λεπτό στον αρμόδιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να απορρίψει αίτημα του ίδιου Ταμείου για την επιμόρφωση δύο υπαλλήλων του, αποφοίτων οικονομικών σχολών, που θα παρακολουθούσαν επί τέσσερις μήνες σεμινάριο ελεγκτικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.
Τόσο οι προαναφερόμενοι υπάλληλοι του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ όσο και άλλοι δύο του ΕΔΟΕΑΠ είχε σχεδιαστεί να αποτελέσουν τη «μαγιά» δύο συνεργείων που θα έκαναν εσωτερικούς ελέγχους σε διαφημιστικές και εκδοτικές επιχειρήσεις για την απόδοση ασφαλιστικών εισφορών και..

Το ξανασκέφτεται ο Ψυχάρης για τις προσφορές...

Την ώρα που ο Ψυχάρης μέσω άρθρων του στα έντυπα του ΔΟΛ ισχυρίζεται ότι θα κόψει τις προσφορές, την ίδια στιγμή το ξανασκέφτεται καθώς βλέπει ότι αυτές είναι (τελικά) που ανεβάζουν τις κυκλοφορίες των εφημερίδων.
Το δείχνουν εξ άλλου και τα επίσημα στοιχεία των πρακτορείων σύμφωνα με τα οποία οι εφημερίδες, σε μια Κυριακή με δελεαστικές προσφορές, πούλησαν πανελλαδικά 109.000 φύλλα περισσότερα από ότι την προηγούμενη εβδομάδα.
Ετσι το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» βρέθηκε στην πρώτη θέση με 156.270 φύλλα δίνοντας το «Κάποτε στην Αμερική» αλλά και 4 CD με μουσική από το πρόγραμμα του Villa Mercedes που έγιναν ανάρπαστα. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και την ερχόμενη Κυριακή καθώς το «Θέμα» δίνει το 2ο μέρος του Σέρτζιο Λεόνε και άλλα 4 CD (μια συλλογή από κλασσικά μουσικά κομμάτια ροκ, σόουλ, ντίσκο κλπ).
Σε υψηλά επίπεδα κυμάνθηκε και η κυκλοφορία της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» που με Γαστρονόμο πούλησε 142.040 φύλλα και βρέθηκε στη δεύτερη θέση.
Η «χρηστική» προσφορά του «ΒΗΜΑΤΟΣ», με το CD για τους μαθητές, δεν είχε τα αναμενόμενα κυκλοφοριακά αποτελέσματα αν και..

Σ. Κοτρώτσος: Να γιατί επιμένω να μιλώ για «πολιτική απάτη» του κ. Βενιζέλου

Μια απάντηση σε ένα σχόλιο των zoornalistas

-του Σεραφείμ Π. Κοτρώτσου

Όντως αποκάλεσα "πολιτική απάτη" την απόφαση του υπ. Οικονομικών να επιβάλλει νέο χαράτσι στην ακίνητη περιουσία. Και, ως εκ τούτου, υπεύθυνος για την "απάτη" αυτή είναι -δυστυχώς γιατί εκτιμώ το πολιτικό ειδικό του βάρος και την μοναδική ευρυμάθειά του- ο αντιπρόεδρος κ. Ευάγγελος Βενιζέλος...
Στις 23 Ιουνίου, λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του εν μέσω πολλών προσδοκιών, ο υπουργός είχε δηλώσει πως δεν πρόκειται να επιβληθεί νέος φόρος στα ακίνητα και, μάλιστα, δεσμεύθηκε ότι κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε, ούτως ή άλλως, να συμβεί μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, καθώς η ηλεκτρική ενέργεια αποτελεί μείζον κοινωνικό αγαθό.
Στις 11 Σεπτεμβρίου (από τη Θεσσαλονίκη), ο κ. Βενιζέλος έπραξε ακριβώς το αντίθετο.
Καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει όποια λέξη επιθυμεί. Κάποιοι είναι επιεικέστεροι, κάποιοι δεν έμαθαν ποτέ να ασκούν κριτική, κάποιοι είναι..

Ο Κανέλλης δεν θα συμμετάσχει «στις άγονες συνεδριάσεις για εκλογή νέου ΔΣ» στην ΕΣΗΕΑ


Η «Δημοσιογραφική Μεταρρύθμιση» υπό τον Ηλία Κανέλλη αποφάσισε «να μην συμμετάσχει πλέον στις άγονες συνεδριάσεις για εκλογή νέου ΔΣ» στην ΕΣΗΕΑ. Δημοσιεύουμε παρακάτω ολόκληρη την ανακοίνωση της παράταξης και αντί σχολίου παραπέμπουμε σε ανακοίνωση (εδώ) της 10ης Ιουνίου (με αφορμή 24ωρη απεργία της ΠΟΕΣΥ) όπου η ΔΗΜΕΤ λοιδωρεί και ειρωνεύεται διεκδικήσεις όπως: να υπογραφούν ΣΣΕ, να σταματήσουν οι περικοπές των αποδοχών, να διασφαλιστούν οι θεσμικές κατακτήσεις, να μη γίνουν απολύσεις κ.α. Η ΔΗΜΕΤ θεωρούσε -και προφανώς εξακολουθεί να θεωρεί- ότι όλα αυτά είναι προκλητικές συντεχνιακές διεκδικήσεις. Τότε είχαν υπάρξει αντιδράσεις από πολλούς και μέσα στην ίδια την παράταξη αλλά επικράτησε η..

«Η Ελευθεροτυπία είναι ιδέα!»


Eν όψει των σημερινών (καλών ή κακών) νέων από τις τράπεζες για τη δανειοδότηση της Ελευθεροτυπίας, ένα σχετικά εύκολο κουίζ:
Τι ομάδα είναι ο δημοσιογράφος που, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνέλευσης εργαζομένων στην Μίνωος, δήλωσε ότι "η Ελευθεροτυπία είναι ιδέα";

Σεραφείμ Κοτρώτσος: «Δεν προτίθεμαι να εκδώσω καμία εφημερίδα»



ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ


Με αφορμή σχόλιό μας, στο οποίο ο Σεραφείμ Κοτρώτσος εμφανίζεται έτοιμος να προχωρήσει σε έκδοση εφημερίδας μαζί με τον Γιώργο Τράγκα, ο γνωστός δημοσιογράφος με επιστολή που μας έστειλε, ξεκαθαρίζει:
«Θέλω να σας ενημερώσω πως δεν προτίθεμαι να εκδώσω καμία εφημερίδα, ή να συμμετάσχω σε νέα εκδοτική προσπάθεια κάποιου άλλου συναδέλφου- ακόμα και του Γιώργου Τράγκα, την εμπειρία και μακρά επαγγελματική διαδρομή του οποίου εκτιμώ και σέβομαι.
Η περιπέτεια με την έκδοση των "Αποκαλύψεων" υπήρξε για μένα, άλλωστε, οικονομικά και ψυχολογικά επώδυνη και δεν..

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Ηλία Ηλιού, όπως Μιχαλακοπούλου

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνάντηση για το μέλλον της Ελευθεροτυπίας μεταξύ της Μάνιας Τεγοπούλου και εκπροσώπων της Alpha Bank.
Λέγεται ότι οι δύο πλευρές έχουν βρει λύση για την χρηματοδότηση της εφημερίδας, στα πρότυπα του ΔΟΛ, δηλαδή το buck leasing. Η τράπεζα θα πάρει το κτίριο στο οποίο στεγάζεται η εφημερίδα στην Ηλία Ηλιού και θα της το ενοικιάσει, με ρήτρα εάν ποτέ η Ελευθεροτυπία βρει τα χρήματα να μπορεί να το επανακτήσει.
Στην περίπτωση που υπάρξει συμφωνία, η Μάνια θα αποκτήσει τη ρευστότητα που χρειάζεται όχι μόνον για να πληρώσει τους μισθούς αλλά για να προχωρήσει στο σχέδιο αναδιοργάνωσης. Με δυο λόγια, στην Ελευθεροτυπία θα τρέξει αίμα, καθώς- όπως υπολογίζεται, περίπου 400 εργαζόμενοι θα..

Σαν σήμερα πριν από 9 χρόνια

Ελευθεροτυπία 03/09/2002:
«Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε χθες το απόγευμα ο εκδότης και ιδιοκτήτης καναλιού Μιχάλης Ανδρουλιδάκης, κατηγορούμενος για μη καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του τηλεοπτικού του σταθμού, τους τελευταίους έξι μήνες. Ο εκδότης συνελήφθη στη 1 το μεσημέρι, όταν δύο επιθεωρητές της επιτροπής του υπουργείου Εργασίας επισκέφτηκαν -ύστερα από καταγγελία εργαζομένων- τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού Tempo, στη λεωφόρο Κατεχάκη και ζήτησαν τη συνδρομή της Αστυνομίας. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μόλις ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης αντιλήφθηκε την παρουσία τους, προσπάθησε να ξεφύγει. Παρ’ ότι διέφυγε όμως από την..

Ο εκδότης των νοτιοδυτικών προαστίων, η επανέκδοση και οι ισχυροί της Συγγρού



Η γαλάζια χειρ και ο εκδότης...

Με πληροφορούν πως ο... εκδότης των νοτιοδυτικών προαστίων ξανακτυπά. Επανεκδίδει εφημερίδα που είχε "διαπρέψει" στα τέλη της δεκαετίας του '80. Δεν γνωρίζω εάν ΚΑΙ αυτή τη φορά θα υπάρξει ...γαλάζια χειρ που θα συνδράμει το εγχείρημα. Η αλήθεια είναι πως ο πολυπράγμων εκδότης είχε... πείσει αρκετούς επί κυβερνήσεως Καραμανλή. Ακόμα και μεγαλοσχήμονες υπουργούς που παραμένουν ισχυροί, και σήμερα, στη λεωφόρο Συγγρού.

Το παραπάνω κείμενο αναρτήθηκε στο..

Κοτρώτσος εναντίον Βενιζέλου...


Εξαλλος ο Σεραφείμ Κοτρώτσος με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο. «Πολιτικό απατεώνα» τον ανέβαζε, «πρωταγωνιστή της μεγαλύτερης πολιτικής απάτης» τον κατέβαζε. Ολα αυτά (χθες και προχθές) στην καινούργια εκπομπή του στον Real fm με αφορμή το νέο χαράτσι στα ακίνητα.
Λαύρος και με άκρως καταγγελτικό ύφος ο Κοτρώτσος (θύμισε λίγο Τράγκα) έβαζε και ξαναέβαζε τις παλαιότερες δηλώσεις Βενιζέλου, σύμφωνα με τις οποίες ο υπερφίαλος συνταγματολόγος αποδοκίμαζε έντονα το ενδεχόμενο επιβάρυνσης των ακινήτων μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ και δεσμευόταν ότι δεν θα αξιοποιούσε τη ΔΕΗ ως εισπρακτικό μηχανισμό.
«Βάζω συνεχώς τις δηλώσεις που έκανε τον περασμένο Ιούνιο μήπως φιλοτιμηθεί ο Βενιζέλος και ζητήσει κάποια συγνώμη από τον ελληνικό λαό, τον οποίο αυτή η κυβέρνηση έχει βαλθεί να εξαφανίσει» έλεγε χαρακτηριστικά ο γνωστός δημοσιογράφος που συνομίλησε και με τον..

Αυτιάδες, χομπίστες και σπαγγάτα στον Flash





Ο εκδότης Μιχάλης Κυριακίδης - ο νεότερος, κάλεσε σύσκεψη τους εργαζόμενους του ραδιοσταθμού Flash, για να τους πει ότι σε αυτούς (δηλαδή σε όσους απέμειναν) βασίζεται, καθώς και ότι για κάθε απόλυση που έκανε (50 τον αριθμό) πονούσε η καρδιά του. Πάλι καλά που δεν έπαθε τίποτα ο άνθρωπος...
Και σαν να ήθελε ακριβώς να απαντήσει σε αυτή την διαπίστωση - ότι με τόσο πόνο καρδιάς πάλι καλά που δεν έπαθε τίποτα, τους έκανε και μια επίδειξη των αθλητικών του δυνατοτήτων, πραγματοποιώντας ένα μεγαλοπρεπές σπαγγάτο! Ναι, όπως το διαβάσατε, μπροστά στα μάτια όλων, σπαγγάτο στο πάτωμα!
Οι εργαζόμενοι, έμειναν άλαλοι. Αλλά εξίσου άλαλοι έμειναν όταν τον άκουσαν να λέει ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια χωρίς... λεφτά, ότι ο Αυτιάς θα πληρώνεται από τις διαφημίσεις και ότι η Αρετή Σιδηροκαστρίτου θα κάνει εκπομπές χωρίς λεφτά - προφανώς εννοούσε μόνο με τα λεφτά της... Γενικής Διευθύντριας.
Τα περαιτέρω σχόλια νομίζω περιττεύουν...
ΧΡΑΝ

Οπου ακούς πολλά ΙΕΚ κράτα κι έναν Χατζηνικολάου

Ακούμε, σχεδόν καθημερινώς, απο τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, το Νίκο Χατζηνικολάου να πανηγυρίζει, απο τη ραδιοφωνική συχνότητα του Real Fm για το πρόστιμο που επιβλήθηκε σε ΙΕΚ, το οποίο ψευδώς διαφήμιζε τη δυνατότητα μεταπτυχιακών σπουδών στην Ελλάδα, μετά απο σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας του. Για την ίδια περίπτωση μάλιστα αφαιρέθηκε και η άδεια λειτουργίας του εν λόγω ΙΕΚ.
Ακολούθως ο κ. Χατζηνικολάου άρχισε να ασχολείται και με άλλο ΙΕΚ το οποίο έχει φορολογικές εκκρεμότητες. Και τώρα εσείς θα αναρωτιέστε τι το επιλήψιμο υπάρχει σε όσα αναφέραμε. Πολύ απλά δεν θα υπήρχε κανένα θέμα αν ο κ. Χατζηνικολάου δεν χρησιμοποιούσε την δημοσιογραφική του ιδιότητα και τα ΜΜΕ που διαθέτει (Real fm + Real news) για να "αποκαλύψει" τις παρανομίες των συγκεκριμένων ΙΕΚ προς όφελος -προφανώς- ενός άλλου ΙΕΚ με το οποίο συνεργάζεται ο ίδιος εδώ και αρκετά χρόνια.
Επειδή λοιπόν η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια αλλά πρέπει και να το δείχνει ποιός μπορεί να μας διαβεβαιώσει -εμάς τους καχύποπτους- οτι τα ρεπορτάζ αυτά δεν αποτελούν..

Παλινωδίες και ερασιτεχνισμοί στην ΕΡΤ

Ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ για την εργασιακή εφεδρεία
Αγία Παρασκευη 13-9-2011
«Διαβάσαμε την εγκύκλιο της Ειδικής Γραμματείας ΔΕΚΟ του Υπουργείου Οικονομικών.
Σε αυτήν προσδιορίζονται οι ομαδες εργαζομένων που κατά την εγκύκλιο «πρέπει» να «πάρουν πόδι». Η αναζήτηση του πλεονάζοντος προσωπικού θα γίνει μεταξύ όσων έχουν ήδη θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, έχουν φτάσει σε συντάξιμη ηλικία και έχουν χαμηλά τυπικά προσόντα. Χωρίς καμία διαδικασία, χωρίς θεσμοθετημένα κριτήρια!
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι εμπνευστές και συντάκτες της εγκυκλίου «δεν ξέρουν που παν τα τέσσερα». Προφανώς δεν καταλαβαίνουν ότι με την ενέργειά τους αυτή ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου. Είναι μακρυά νυχτωμένοι από την πραγματικότητα που ισχύει τουλάχιστον στην ΕΡΤ, διότι ή δε γνωρίζουν ή κάνουν πως δε γνωρίζουν ότι:
Είναι παρανοϊκό να ζητάνε την εφεδρεία -ΑΠΟΛΥΣΗ 300 τουλάχιστον υπαλλήλων- ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ- την ώρα που ενοικιαζόμενα συνεργεία και υπηρεσίες στην ΕΡΤ κάνουν..

Η ενημέρωση δεν μπορεί να είναι «ΔΕΚΟ»

Ψήφισμα εργαζομένων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Οι εργαζόμενοι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ομόφωνα απορρίπτουμε την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών περί εργασιακής εφεδρείας, ως απαράδεκτη, εργασιακά επιζήμια και ανιστόρητη για το ρόλο του εθνικού πρακτορείου.
Αρνούμαστε να νομιμοποιήσουμε μια πολιτική που, μετά την ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και τη μείωση τουλάχιστον κατά 40% των μισθών μας, οδηγεί μέσω δεκάδων απολύσεων στην περαιτέρω συρρίκνωση και υποβάθμιση του εθνικού πρακτορείου ειδήσεων και του καθοριστικού ρόλου που επιτελεί, στην έγκυρη ενημέρωση της ελληνικής και διεθνούς κοινής γνώμης.
Στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό. Ουδείς εργαζόμενος περισσεύει. Η ενημέρωση δεν μπορεί να είναι «ΔΕΚΟ» και το ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει..

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Εθελουσία για Βιντιάδη και Καρανασοπούλου στα «Νέα»

Ξεκίνησαν οι περικοπές και οι «εθελουσίες» έξοδοι στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη και συγκεκριμένα στην εφημερίδα «Τα Νέα». Εκτός Μιχαλακοπούλου(όπως γράφει και το Παρόν) βρέθηκαν «οικειοθελώς» τέσσερις εργαζόμενοι, μεταξύ των οποίων και οι πολύ παλιοί Ειρήνη Καρανασοπούλου (έδινε αναταποκρίσεις από το εξωτερικό) και Μηνάς Βιντιάδης. Επεται συνέχεια...
Απολύσεις και περικοπές είχαμε πριν από δύο εβδομάδες και στον Ελεύθερο Τύπο από όπου οι Σκαναβής και Μπενέκος απέλυσαν τρεις εργαζόμενους (δύο δημοσιογράφους κι έναν από το λογιστήριο). Το άσχημο είναι θα συνεχιστούν οι περικοπές με..

Και καπετάνιο Χιώτη...



Πετάει ο ραδιοσταθμός Βήμα fm με τον Βασίλη Χιώτη στο τιμόνι. Στο νέο πρόγραμμα έχουν γίνει σωστές επιλογές, με αξιόλογους δημοσιογράφους και παραγωγούς ενώ σε κάποιες εκπομπές υπάρχει και η σωστή δόση «λαϊκισμού» για «να ξυπνάνε λίγο τα αίματα». Στο πλαίσιο αυτό και η επιστροφή της «κουτσομπόλας» Αφροδίτης Γραμμέλη που δεν μπορεί μακριά από τον Κοσμά Βίδο. Στα του νέου προγράμματος όμως υπάρχει μια ένσταση: ουδείς μπορεί να καταλάβει γιατί έμεινε εκτός ο καθ΄όλα ικανός Αιμίλιος Περδικάρης. Με προϋπηρεσία σε εφημερίδες, αλλά το κυριότερο με περγαμηνές στο ραδιόφωνο, πολλοί θεωρούσαν ότι θα είχε σίγουρα θέση στο νέο πρόγραμμα του Βήμα fm. Βέβαια το μαγκαζίνο που του είχε ανατεθεί δεν ήταν ο,τι καλύτερο στα ερτζιανά, αλλά κάποιοι ρίχνουν τις ευθύνες για το κακό αποτέλεσμα στον..

Ποιό υψηλό πρόσωπο έφαγε «πόρτα» από τον φύλακα στην Πανεπιστημιούπολη;

Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου. Ώρα 18.15. Ένα πολυτελές αυτοκίνητο με δύο συνοδευτικά και δύο μοτοσυκλετιστές περνά την κεντρική πύλη του Πανεπιστημίου Αθηνών στην οδό Ούλωφ Πάλμε.
Η συγκεκριμένη πύλη είναι ανοικτή όλο το 24ωρο και οι μοτοσυκλετιστές δεν απαντούν στο ερώτημα του φύλακα για το που κατευθύνονται.
Η αυτοκινητοπομπή διασχίζει την Πανεπιστημιούπολη προς την πύλη της Καισαριανής, με προφανή πορεία προς την Αττική οδό.
Εκείνο που δεν γνωρίζει η ασφάλεια του υψηλού προσώπου όμως, είναι ότι με εντολή των πρυτανικών αρχών η πύλη της Καισαριανής κλείνει από τις 16.00 προκειμένου να μην μετατραπεί η Πανεπιστημιούπολη σε κέντρο διερχομένων.
Οι μοτοσυκλετιστές ζητούν απ' τον φύλακα να ανοίξει την μπάρα, όμως ο υπάλληλος αρνείται. Οι άντρες της ασφάλειας επιμένουν, αλλά ο φύλακας δεν υποχωρεί. Τότε κατεβαίνει το παράθυρο του αυτοκινήτου και μια..

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Ψυχάρης αυτομαστιγώνεται και προχωράει σε περικοπές και απολύσεις

Tην ώρα που ο Σταύρος Ψυχάρης αυτομαστιγώνεται κάνοντας, λέει, την αυτοκριτική του για τα λάθη που οδήγησαν σε κρίση τα ΜΜΕ, έχει έτοιμες και τις απολύσεις στον ΔΟΛ. Ο «τρώσας και ιάσεται» όπως λέει χαρακτηριστικά ο κυρ Σταύρος. Αυτοί που τάκαναν μαντάρα, αυτοί θα προχωρήσουν και στις εκκαθαρίσεις εργαζομένων...
Ετσι μόνο για τον Σεπτέμβριο έχει αποφασιστεί ότι θα γίνουν 10 απολύσεις στα «Νέα» κι άλλες τόσες στο «Βήμα» μέχρι τέλος του μήνα. Κάποιες από αυτές θα «βαφτιστούν» αποχωρήσεις καθώς η διεύθυνση της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ έχει έρθει σε συννενόηση με κάποιους από τους εργαζόμενους ώστε να τους καταβληθούν οι αποζημιώσεις και να φύγουν. Κι αυτό γίνεται για να μην υπάρξουν πολλές αναταράξεις...
Ο Ψυχάρης στο άρθρο του στο Βήμα, σε μια προσπάθεια να καλοπιάσει όσους εργαζόμενους απομείνουν, ισχυρίζεται ότι η δύναμη του ΔΟΛ είναι οι συντάκτες και οι συνεργάτες του Οργανισμού που θα δώσουν τη μάχη. Και έχει δίκιο… Αυτοί οι λίγοι ήρωες που θα απομείνουν θα κάνουν τη δουλειά τριών και τεσσάρων συντακτών για να κερδίσουν τη μάχη της ενημέρωσης!
Ο Ψυχάρης επίσης ισχυρίζεται ότι «Το Βήμα της Κυριακής», «Τα Νέα» και τα περιοδικά του ΔΟΛ ολοκλήρωσαν τη μελέτη του προβλήματος του ελληνικού Τύπου και έχουν καταλήξει στις αποφάσεις τους, τις οποίες συντόμως θα..

Τα μέτωπα Μαρινάκη κι ο γρίφος με τη «Metro»



Δεν έχει ανοίξει μόνο με τον ΣΚΑΪ μέτωπο ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, αλλά και με την αθλητική εφημερίδα «Goal». Αφορμή, τα σχόλια συντακτών του φύλλου (συμφερόντων οικογένειας Μπόμπολα) για το σκάνδαλο των στημένων και τα συμπαρομαρτούντα αυτού. Η μία ωστόσο από τις δύο πλευρές της διαμάχης διαδίδει ότι έγινε απόπειρα προσέγγισης από τους απέναντι και μάλιστα με πολύ... θερμές προθέσεις! Να αναμένω εξελίξεις ή θα λυθεί πρώτα ο γρίφος της δωρεάν «Metro», που, ενώ δεν έχει ξυπνήσει απ' τη ραστώνη του καλοκαιρού, απολύει κόσμο σωρηδόν;
*Τις τελευταίες ημέρες έκανε την εμφάνισή του ένα ενδιαφέρον αυτοκόλλητο στους Αμπελόκηπους. Στο πάνω μέρος φιλοξενούντο τα λογότυπα των δύο εφημερίδων «Derby» και «Πράσινη» και από κάτω ακριβώς φιγουράριζε, εν είδει προειδοποιητικού σήματος στα τσιγάρα, η φράση..

Ανδρουλιδάκηδες και Ρατατάδες, σύνολο 170 εκατομμύρια...


Μιας και τα μυστικά κονδύλια τα κατάπιε το χρονοντούλαπο, ας ασχοληθώ με τις φανερές οφειλές. Ο σχετικός κατάλογος δημοσιεύθηκε προχθές στην «Ελευθεροτυπία» και από εκεί αλίευσα τα ποσά που οφείλουν η Κλέβερ Ελλάς ΕΠΕ (43.962.188 ευρώ), το Νέο Κανάλι Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε. (38.488.325 ευρώ), ο Ευρωπαϊκός Τύπος Α.Ε. (36.355.329 ευρώ) και η Τέταρτη Εξουσία Α.Ε. (17.555.222 ευρώ). Σύνολον πακέτου (και δεν βάζω άλλες μικρότερες εταιρείες) 136.361.064 ευρώ, με κοινή παρουσία σε όλες τους εκείνη του Μιχάλη Ανδρουλιδάκη. Ο τελευταίος συνεχίζει με την «Εξέδρα» εν μέσω δυσκολιών και εμποδίων, καθώς πήρε εικοσαήμερη παράταση για να ρυθμίσει τις υποθέσεις του με την Επιθεώρηση Εργασίας. Παρεμπιπτόντως, στους μεγαλοοφειλέτες περιλαμβάνεται και η αλήστου μνήμης «ΡΑ-ΤΑ-ΤΑ ΑΕΒΕ» (33.157.226 ευρώ) που εξέδιδε την «Καλημέρα»...

Καταγγελίες για τον Ημερήσιο Κήρυκα της Λάρισας και συνδικαλιστές

Eπτά εργαζόμενοι που τελούν σε επίσχεση εργασίας προς τον εργοδότη τους στην εφημερίδα Ημερήσιος Κήρυκας της Λάρισας, καταγγέλλουν με επιστολή τους προς την Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, περίεργες μεθοδεύσεις μπροστά στις οποίες βρέθηκαν προσπαθώντας να πάρουν κάποια ποσά από τις οφειλόμενες αποδοχές τους. Καταγγέλλουν ότι σημαντικές απαιτήσεις εκχωρούνται επιλεκτικά σε δύο μόνο εργαζόμενους που τυγχάνουν συνδικαλιστές - ο ένας πρόεδρος της εν λόγω Ενωσης και η άλλη επί χρόνια συνδικαλίστρια στην Ένωση Προσωπικού Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.
Oι εργαζόμενοι, όπως αναφέρουν, δεν αρνούνται το δικαίωμα των συνδικαλιστών να ικανοποιηθούν στις απαιτήσεις τους έναντι του εργοδότη, όμως αρνούνται (και καταγγέλλουν) την σύμπραξή τους σε τέτοιες μεθοδεύσεις που σκοπό έχουν να μην εισπράξουν τα δεδουλευμένα τους άλλοι εργαζόμενοι που..

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Οι «ανυπότακτοι» Λάκωνες και το κυνήγι του αγριογούρουνου...


Διαβάστε την παρακάτω είδηση και πείτε μας κι εσείς αν περιμένατε τίποτε καλύτερο από τους Δαβάκηδες, τα Δασαρχεία και τις Διευθύνσεις Δασών του Νομού Λακωνίας.
Δεν έχουν να ασχοληθούν με τίποτε άλλο παρά μόνο με τα αγριογούρουνα.
Συμπεριφέρονται κι ενεργούν λες και για όλα τα δεινά, τις καταστροφές και τη μείωση της αγροτικής παραγωγής ευθύνονται τα αγριογούρουνα.
Ζητάνε οι ψηφοθήρες πολιτικοί να μπορούν οι κυνηγοί όχι μόνο να σκοτώνουν περισσότερα ζωντανά αλλά και να επιμηκυνθεί ο χρόνος κυνηγιού κατά ένα μήνα γιατί έτσι λέει θα σωθούν οι καλλιέργειες της πατάτας!
Μάλιστα πρόκειται να φέρουν το θέμα στη Βουλή, λες και τώρα τηρούνται οι ισχύουσες ρυθμίσεις οι οποίες απαγορεύουν να θηρευθούν περισσότερα από τρία ζωντανά…
Λες και οι κυνηγοί δεν περιφέρουν συνεχώς ως τρόπαια δεκάδες νεκρά αγριογούρουνα στις καρότσες των αγροτικών τους, θέλοντας προφανώς με αυτό το..

«Να επιστραφεί αναδρομικά το ποσό που κόπηκε από τους μισθούς» ζητούν οι τεχνικοί μετά την απόφαση του ΣτΕ

Μια πολύ σημαντική απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας περί υποχρεωτικότητας των Συλλογικών Συμβάσεων (απορρίφτηκε σχετική έφεση του ΣΚΑΪ) γνωστοποιεί η Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής και ανοίγει το δρόμο για να καταπέσουν στα δικαστήρια οι παράνομες κι αυθαίρετες μειώσεις μισθών στα ΜΜΕ.
Βάσει της απόφασης ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί πιστά την Συλλογική Σύμβαση της ΕΤΙΤΑ (την οποία ούτως η άλλως προσυπογράφει κάθε φορά , άλλα την καταστρατηγεί), τόσο στο θεσμικό όσο και στο οικονομικό σκέλος της. Ο σταθμός υποχρεούται να επαναφέρει τους μισθούς των εργαζομένων του τεχνικών στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν την παράνομη και αυθαίρετη μείωσή τους (έστω και με την υπό εκφοβισμό «συναίνεση» των εργαζομένων) και ταυτόχρονα να επιστρέψει ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ την παράνομη παρακράτηση του 10% του μισθού τους από..

Ανοιχτή συνάντηση για το χαράτσι στα «μπλοκάκια», την Τετάρτη 14/9

Οι έκτακτες εισφορές του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος (ανάμεσά τους και το περίφημο «τέλος επιτηδεύματος», το χαράτσι στους εργαζόμενους με «μπλοκάκι») θα αρχίσουν να επιβάλλονται μέσα στον Σεπτέμβριο.
Ήρθε ο καιρός να περάσουμε κι εμείς στη δράση: να οργανώσουμε τις συλλογικές μας αντιστάσεις απέναντι στην εκστρατεία που έχει εξαπολυθεί εναντίον όλων μας με στόχο την υποβάθμιση της ζωής μας.
Στο πλαίσιο της ανοιχτής Πρωτοβουλίας Εργαζομένων με Μπλοκάκι που συστήθηκε το καλοκαίρι, ο Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών καλεί όλους τους συναδέλφους που εργάζονται με Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών (ανεξάρτητα από το τυπικό εργασιακό καθεστώς τους -ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, υπάλληλοι και την ειδικότητά τους εκπαιδευτικοί, μηχανικοί, δημοσιογράφοι, μεταφραστές-επιμελητές-διορθωτές, γραφίστες, ψυχολόγοι, κ.ά.), σε..

Πλήρωσαν εισιτήριο για να μπουν στη ΔΕΘ


Το μοντέλο του τζαμπατζή πολιτικού παράγοντα, που φρόντιζε να χαρεί τα προνόμια που του παραχωρήθηκαν από τα όσα εις βάρος του λαού διαπράχθηκαν, μάλλον φαίνεται να έφτασε στο τέλος του. Γιατί κανένας πολίτης πλέον δεν είναι διατεθειμένος να υπηρετήσει τις τάχα σπουδαίες ηγετικές ομάδες των κομμάτων. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και το γεγονός ότι κάποιοι νέοι άνθρωποι οι οποίοι αποφάσισαν να ασχοληθούν σοβαρά με την πολιτική δεν αναγνωρίζουν στον εαυτό τους το δικαίωμα της μονομερούς προσφοράς.
Αφορμή για το σχόλιο (στο newpost) είναι η χειρονομία του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου καθώς και του αναπληρωτή του Αγγελου Τόλκα οι οποίοι δεν δέχθηκαν να μπουν στην ΔΕΘ δωρεάν αλλά προτίμησαν να κόψουν εισιτήριο.
Y.Γ: To ότι άνδρες της ασφάλειας απαγόρευσαν στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και στον αναπληρωτή του την είσοδο στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, καθώς δεν..