ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Απολύσεις στον Ελεύθερο Τύπο, περικοπές μισθών στο Mega, αποχωρήσεις στο Εθνος


Μέχρι στιγμής, όλα έδειχναν ότι είναι ένα μαγαζί που έχει εργασιακή ειρήνη. Να όμως που και ο Ελεύθερος Τύπος άρχισε τις απολύσεις.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα απολύθηκαν οι Νίκος Σόμπολος (ύλη), Αγγελική Μπομπούλα (πολιτιστικό) και ένας από το λογιστήριο. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι έγινε η αρχή...

«ΨΑΛΙΔΙ» 15% ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ

Μεγάλες περικοπές επιβάλλονται στους υψηλόμισθους υπαλλήλους στο Mega.
Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι όσοι έχουν πάνω από 3.000 ευρώ ονομαστικό μισθό περικόπτεται το 15% ενώ σε όσους ο μισθός κυμαίνεται από 2.500 έως 3.000, το ψαλίδισμα θα φτάσει στο 7,5%.

ΜΠΑΛΗ ΚΑΙ ΤΕΡΖΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΗΚΑΝ ΚΙ ΕΦΥΓΑΝ...

Φαίνεται πως ο Φώτης Μπόμπολας είναι αποφασισμένος να το «καθαρίσει» το μαγαζί.
Από την Τετάρτη το πρωί, η Έλσα (επικεφαλής του λογιστηρίου για όσους δεν γνωρίζουν) άρχισε να καλεί τους συντάκτες οι οποίοι αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις.
Το μήνυμα ήταν σαφές: Δίνεις απάντηση εδώ και τώρα! Από τις προσκλήσεις (sic) δεν εξαιρέθηκαν ούτε και συνάδελφοι που..

Μικρά κανάλια για έναν μεγάλο δημοσιογράφο

Το KONTRA CHANNEL εύχεται στον Τέρενς Κουίκ, καλή σταδιοδρομία

Eίδε και αποείδε ο Τερενς Κουίκ μετά το άδειασμά του από τον Γιώργο Κουρή που τον πέταξε έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA (το κανάλι με τη σκληρή πολιτική γραμμή εναντίον όλων) και αποφάσισε να δεχτεί πρόταση από το ΕXTRA 3 και το Αποκαλυπτικό Δελτίο του Γιάννη Παπαγιάννη που τα λέει όλα με το όνομά τους. Eίχε προηγηθεί κι ένα 6μηνο πέρασμα από το σοβαρό και έγκυρο Blue Sky (στο πρόσφατο παρελθόν έπαιζε «τσόντες») όπου ο έμπειρος Κουίκ παρουσίαζε καθημερινά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Ο ιδιοκτήτης του καναλιού όμως επειδή ο Κουίκ του κόστιζε πολλά είχε προσπαθήσει με πολλούς τρόπους να τον αναγκάσει να σπάσει το συμβόλαιό του. Ενας από αυτούς ήταν κλε'ίνοντας τα κλιματιστικά του στούντιο την ώρα που ο παρουσιαστής εκφωνούσε τις ειδήσεις. Ο Κουίκ που κάτι είχε μυριστεί, κάθιδρος αλλά ατάραχος συνέχιζε κανονικά το δελτίο...
Μικρά κανάλια για έναν μεγάλο δημοσιογράφο θα πουν κάποιοι αλλά βλέπετε οι..

45 δημοσιογράφοι του Alter στήνουν δικό τους site!



Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στον τηλεοπτικό σταθμό Alter την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου με αποτέλεσμα, όπως είναι επόμενο, να αναβάλλεται η έναρξη του προγράμματος. Μετά τη διγλωσσία των υπευθύνων του καναλιού για το πότε θα εξοφληθούν τα δεδουλευμένα τους, πολλοί δημοσιογράφοι προχωράνε σε κινήσεις που έπρεπε να είχαν κάνει εδώ και καιρό σε σχέση με το επαγγελματικό τους μέλλον.
Ετσι όπως διέρρευσε στο διαδίκτυο (star.gr) 45 δημοσιογράφοι του Alter αποφάσισαν να στήσουν το δικό τους site όπου θα γίνεται αυτοδιαχείριση και σύμφωνα με το καταστατικό δεν θα υπάρχει ούτε διευθυντής, ούτε αρχισυντάκτης. Κάθε δημοσιογράφος έχει καταβάλει ως κεφάλαιο το ποσό των 280 ευρώ και στο site θα γράφει ο καθένας στον τομέα του και ανάλογα με το ρεπορτάζ που έκανε στο κανάλι ή την ειδίκευση που είχε (πολιτικό, ελεύθερο, οικονομικό, υπουργεία κλπ).

Θολά σημεία στη συμφωνία Alpha – Eurobank – Κατάρ

του Δημήτρη Παφίλα

«Το θέμα δεν είναι αν η συμφωνία είναι καλή ή κακή, το πρόβλημα είναι ότι, τα χρήματα στη νέα τράπεζα θα μπουν το α΄ εξάμηνο του 2012» (αύξηση κεφαλαίου και ομολογιακό του Qatar ) λέει χρηματιστής, εξηγώντας σε δυο γραμμές γιατί το deal Αlpha – Eurobank δεν εξακολουθεί να τυγχάνει το ίδιο θετικής αντιμετώπισης.
Με άλλα λόγια, το πρόβλημα δεν είναι ο τόκος του Qatar και το placement fee που θα λάβει, αλλά πως τα χρήματα θα μπουν το α΄ εξάμηνο του 2012.
Πάντως, δεν είναι τυχαίο ότι υψηλό στέλεχος της Goldman Sachs ισχυρίστηκε δημοσίως πως για τα 500 εκατ. ευρώ «θα φέρναμε καλύτερους όρους». Ειδικότερα, ένα από τα βασικά προβλήματα της συμφωνίας είναι το γεγονός ότι το Paramount θα καταβάλει 500 εκατ. ευρώ για μετατρέψιμους προνομιούχους τίτλους με ετήσια απόδοση 10% και διάρκειας 3 ετών.
Οι τίτλοι θα μετατραπούν με τιμή 1,70, δηλαδή έκπτωση έναντι των τιμών της 26ης Αυγούστου. Έτσι το Κατάρ θα αποκτήσει 294 εκατ. μετοχές (500/1,70 ευρώ).
Εκτός, όμως, από τον τόκο του 10% και την έκπτωση , ο εμίρης του Κατάρ σύμφωνα με πληροφορίες λαμβάνει placement fee 6% επί του ομολογιακού. Δηλαδή..

Το νέο project του e-tetradio για ραδιοφωνικούς παραγωγούς

Είσαι νέος ραδιοφωνικός παραγωγός;
Είσαι ήδη ραδιοφωνικός παραγωγός χωρίς εκπομπή;
Φτιάξε το προφίλ σου στο www.e-tetradio.gr και ανέβασε την εκπομπή σου!

Το e-tetRadio, το site για το ραδιόφωνο και την μουσική, δημιουργεί για πρώτη φορά έναν ξεχωριστό χώρο μέσα στην ύλη του για την υποδοχή των demo νέων αλλά και ήδη γνωστών και έμπειρων παραγωγών.
Το e-tetradio αγαπάει το ραδιόφωνο και πιστεύει στους ραδιοφωνικούς παραγωγούς. Περισσότερα από δύο χρόνια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης και με έρευνα, ρεπορτάζ, παρατήρηση και εποικοδομητικό σχολιασμό προσπαθεί να βοηθήσει να αναδειχθεί το καλό ζωντανό ραδιόφωνο.
Η νέα αυτή ενότητα που δημιουργεί τώρα έχει αυτόν ακριβώς το στόχο. Οι υπεύθυνοι του site προχωρούν στο στήσιμο μίας ραδιοφωνικής database, για ραδιοφωνικούς παραγωγούς, και παλιούς έμπειρους επαγγελματίες που πιθανότατα είναι εκτός ραδιοφώνου αυτήν την εποχή αλλά και..

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΟΛ: Προσδεθείτε, θα έχουμε αναταράξεις!..

«Προσδεθείτε. Θα έχουμε αναταράξεις!..» Με αυτά τα λόγια ο διευθυντής της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ Χρήστος Μεμής προετοίμασε τα στελέχη του 4ου ορόφου της Μιχαλακοπούλου για την θύελλα που έρχεται στον ΔΟΛ με ανατροπή εργασιακών σχέσεων, περικοπές μισθών και μαζικές απολύσεις.
Την ίδια ώρα που αρχίζουν (ξανά) τα δύσκολα στον ΔΟΛ, ο Σταύρος Ψυχάρης απομάκρυνε από τη διεύθυνση του Βήματος τον Παντελή Καψή τοποθετώντας στη θέση του τον Αντώνη Καρακούση. Ο Καψής ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος στη θέση του Ψυχάρη που ήταν και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ταυτόχρονα. Κάποιοι είπαν ότι ο Ψυχάρης με αυτό τον τρόπο οδηγεί προς την εξοδο της Μιχαλακοπούλου τον Καψή, κάποιοι άλλοι όμως αντέτειναν ότι ουσιαστικά τον αναβάθμισε! Οι πιο ψύχραιμοι «ερμηνευτές» αποφάνθηκαν ότι «ο Σταύρος οδηγεί προς την έξοδο τον Παντελή δια της αναβαθμίσεως του»…
Κι εδώ ακριβώς κρύβεται το μέγεθος του Ψυχάρη, το μεγαλείο της σκέψης και των κινήσεών του: ουδείς μπόρεσε ποτέ να καταλάβει σε τι ακριβώς στοχεύει όταν ανακατεύει κάθε τόσο την τράπουλα, ούτε καν ο ίδιος!..
Η αλήθεια βέβαια είναι ότι ποτέ ο Ψυχάρης δεν χώνεψε τον Καψή και άρα οι προθέσεις του για το..

Απεργία για τις νέες απολύσεις στο «Χρηματιστήριο»


Την κήρυξη 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στην εφημερίδα «ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ» από τις 6.00 π.μ. της Παρασκευής, 2 Σεπτεμβρίου 2011 έως τις 6.00 π.μ. του Σαββάτου, 3 Σεπτεμβρίου 2011 αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, ζητώντας την άμεση ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων Ελένης Μπότα, Έφης Ευθυμίου, Ελένης Κατσούρα, Γιώργου Κατοικά και Αγγελικής Κιλμτζόγλου.
Για μία ακόμη φορά, ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας Πέτρος Τριανταφύλλης χρησιμοποίησε τους εργαζόμενους ως εξιλαστήρια θύματα στο βωμό του κέρδους, δημιουργώντας, συγχρόνως, κλίμα ανασφάλειας και φόβου στους λίγους ακόμη εργαζόμενους, που απομένουν. Πλέον όμως αυτού με την συνεχή μείωση του προσωπικού υπονομεύεται η έννοια της ημερήσιας εφημερίδας, ενώ διασύρεται η έννοια της δημοσιογραφικής λειτουργίας και..

Από τις Βραδιές μπαλέτου και τα τόλουπ στο «μπάτσελορ σε ένα χρόνο»



Πρωταγωνιστής σε παραπλανητική και παράνομη διαφήμιση έγινε ο Αλέξης Κωστάλας. Τις τελευταίες ημέρες καθε τρεις και λίγο βλέπαμε στην τηλεόραση τον γνωστό αφηγητή σε κάτι που δεν μας είχε συνηθίσει: να διαφημίζει με την χαρακτηριστική φωνή του «το εκπαιδευτικό γεγονός της χρονιάς» και να υπόσχεται στους ενδιαφερόμενους «μπάτσελορ σε έναν χρόνο» από τα ΙΕΚ ΔΟΜΗ και Athenian College.
Δυστυχώς όμως για τον παρουσιαστή του κλασικού θεάτρου και του καλλιτεχνικού αθλητισμού (και εσχάτως διαφόρων μουσικοχορευτικών σόου) το υπουργείο Παιδείας χαρακτήρισε παραπλανητική και παράνομη τη διαφήμιση των ΙΕΚ ΔΟΜΗ που δίνει «μπάτσελορ σε έναν χρόνο».
Δύσκολοι καιροί για παρουσιαστές του καλλιτεχνικού πατινάζ…

Απολύσεις με χορηγό επικοινωνίας…



Την ώρα που στην DPG Digital Media του υιού Γιαννακόπουλου απολύουν δεκάδες εργαζόμενους, δύο από τα σάϊτ του Ομίλου θα έχουν λέει προνομιακή πρόσβαση στην πληροφόρηση καθώς είναι οι χορηγοί επικοινωνίας της 76ης Δ.Ε.Θ. Προφανώς είναι στρατηγική επιλογή των αφεντικών στην Κάτω Κηφισιά, τα χρήματα που εξοικονομούν από τη δραστική μείωση του προσωπικού να τα διαθέτουν για χορηγίες στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, εκεί όπου όλοι την έχουν «στημένη» στην κυβέρνηση του ΓΑΠ.
Φυσικά κανείς δεν ενοχλείται από τις απολύσεις στην DPG καθώς όπως λέει και το..

Αρβανίτικο κεφάλι

Πολλαπλά εμφράγματα (λόγω Μόσιαλου) στην ΕΡΤ

Την ώρα που ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, χθες το πρωί μιλούσε στο Mega και για τις αλλαγές που σκοπεύει να κάνει στην ΕΡΤ, στο κτίριο του Ραδιομεγάρου επικρατούσε άκρα του τάφου σιωπή - όσοι γνωρίζουν αντιλαμβάνονται πολύ καλά τι λέω. Και τότε, έπεσε η βόμβα!
«Βλέπω τον κ. Μόσιαλο στο Mega, τον είδα στον ΣΚΑΙ, γιατί δεν έρχεται και τη ΝΕΤ να μιλήσει για τις αλλαγές στην κρατική ραδιοτηλεόραση;», σχολίασε ο Κώστας Αρβανίτης. Αμέσως σήμανε συναγερμός και με ταχύτατες διαδικασίες αποφασίστηκε το σχόλιο να μετατραπεί σε...

Τα μυστικά κονδύλια και η χαμένη τιμή της δημοσιογραφίας

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης ζητάει το το Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) έπειτα από τις σοβαρότατες αιτιάσεις-δημόσιες καταγγελίες του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου, Ηλία Μόσιαλου, σύμφωνα με τις οποίες επί χρόνια ολόκληρα λειτουργούσε μηχανισμός που διαχειριζόταν «απόρρητες δαπάνες» των Γενικών Γραμματειών Επικοινωνίας-Ενημέρωσης και Μέσων Ενημέρωσης. Συγκεκριμένα το Δ.Σ της ΠΟΕΣΥ ζητάει:
1) Την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης, ώστε να διερευνηθεί σε βάθος αυτή η σκοτεινή υπόθεση, να αποκαλυφθούν οι θλιβεροί πρωταγωνιστές της και να μην συκοφαντείται συλλήβδην το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου. Άλλωστε, πρόκειται για χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων τα οποία, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα από διάφορες πλευρές, χρησιμοποιούνταν διαχρονικά για να..

Ποιοί είναι οι συνομιλητές των ΗΠΑ στις σχολές δημοσιογραφίας;



Ωμός είναι ο Αμερικανός πρεσβευτής Ρις στην "ευαίσθητη αλλά αδιαβάθμητη" έκθεση που απευθύνει προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις 13 Ιουλίου 2006, αναφερόμενος στις προσπάθειες της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα να αντιμετωπίσει τον αντιαμερικανισμό των ελληνικών μέσων ενημέρωσης και του ελληνικού λαού: "Διαθέτουμε περισσότερους πόρους στις δοσοληψίες μας με τις σχολές δημοσιογραφίας και τους φοιτητές, ελπίζοντας ότι η επόμενη γενιά (σ.σ. Ελλήνων) δημοσιογράφων μπορεί να είναι πιο ελεύθερη από τις προκαταλήψεις (σ.σ. εννοεί εναντίον της πολιτικής των ΗΠΑ) που χαρακτηρίζουν την παρούσα και προηγούμενες γενιές. Οι συνομιλητές μας στις σχολές δημοσιογραφίας μας λένε ότι όντως αυτή είναι η υπόθεση, αν και φοβούνται επίσης πως οι αλλαγές στη βιομηχανία των μέσων ενημέρωσης σημαίνουν ότι οι σπουδαστές τους δεν θα βρουν στην πραγματικότητα πολλές θέσεις εργασίας στη δημοσιογραφία όταν θα έχουν αποφοιτήσει" αναφέρει επί λέξει στο επίσημο έγγραφό του, το οποίο ήρθε στο φως της δημοσιότητας μαζί με δύο ακόμη τηλεγραφήματα του επόμενου πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα, του Σπέκχαρντ, από τον διάσημο πλέον σε όλον τον κόσμο ιστότοπο WikiLeaks.
Ο πρεσβευτής Ρις προσπαθεί να κλείσει την αναφορά του στους ανωτέρους του με μια νότα αισιοδοξίας και προοπτικής, βάζοντας παράλληλα με έμμεσο τρόπο τον σαφέστατο στόχο άνθρωποι των Aμερικανών να...

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΔΟΛ και Πήγασος συμπιέζουν κι άλλο το κόστος...

Η δραματική μείωση των εσόδων της εκδοτικής δραστηριότητας στον ΔΟΛ και στον Πήγασο «υποχρεώνει» και τους δύο ομίλους να προχωρήσουν σε συμπίεση και περικοπή του κόστους λειτουργίας, συγχώνευση τμημάτων και εταιρειών καθώς και πώληση ή διακοπή ζημιογόνων δραστηριοτήτων τους. Αυτά αναφέρονται σε χρηματιστηριακές ανακοινώσεις από τη Μιχαλακοπούλου και τη Μεταμόρφωση Χαλανδρίου.
«Η εταιρεία προκειμένου να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της δραματικής μείωσης των εσόδων της εκδοτικής δραστηριότητας, τόσο των διαφημιστικών όσο και των εσόδων κυκλοφορίας, αφενός έχει βάλει σε εφαρμογή ένα συνολικό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων του Ομίλου, μέσω της συγχώνευσης λειτουργικών τμημάτων και εταιρειών καθώς και της πώλησης ή διακοπής ζημιογόνων δραστηριοτήτων, αφετέρου δε λαμβάνει μέτρα για τη..

Να τιμωρηθούν αυτοί που σακάτεψαν τον Μ. Κυπραίο



Στη Βουλή το θέμα της επίθεσης ανδρών των ΜΑΤ κατά του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου που τραυματίστηκε βαρύτατα κατά τη διάρκεια των αστυνομικών βιαιοτήτων στην περιοχή του Συντάγματος στις 15 Ιουνίου. Με κοινή τους ερώτηση ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Αρματος Πολιτών, Γ. Δημαράς ζητούν από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να προχωρήσει στην τιμωρία των υπαίτιων για τον σοβαρότατο τραυματισμό του Κυπραίου.
Τσίπρας και Δημαράς στην ερώτησή τους κάνουν λόγο για «βάρβαρη, ανελέητη και αυθαίρετη αστυνομική βία, αποτέλεσμα της οποίας ήταν περιστατικά σοβαρών τραυματισμών, με αποκορύφωμα την ανεπανόρθωτη βλάβη που υπέστη, ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος κατά την ώρα εργασίας του» ενώ επισημαίνουν ότι από εκείνη την ημέρα «ο Μανώλης Κυπραίος και η οικογένειά του ζει το δικό της Γολγοθά, με συνεχείς ιατρικές εξετάσεις που έχουν ως οριστικό πόρισμα την ολική κώφωση και την αστάθεια κατά τη στάση και τη βάδιση του, ενώ..

«Το νερό στο στόχαστρο των πολυεθνικών»


Ανοιχτή εκδήλωση του περιοδικού Άρδην και της Εφημερίδας Ρήξη θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη με θέμα το πιο πολύτιμο αγαθό, το Νερό. Ετσι την Παρασκευή στις 19:30, στον εναλλακτικό χώρο πολιτικής και πολιτισμού του περιοδικού Άρδην στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίας «Ακόμα και η Βροχή» (2010), που περιγράφει τον αγώνα ιθαγενών μετά την πώληση αποθεμάτων νερού σε μια πολυεθνική εταιρία. Μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Το νερό στο στόχαστρο των πολυεθνικών, κινήσεις προστασίας του νερού στην Ελλάδα και τη Λατινική Αμερική». Θα μιλήσουν μέλη της πρωτοβουλίας 136. gr και του περιοδικού Άρδην.
-Εναλλακτικός χώρος πολιτικής και πολιτισμού του περιοδικού Άρδην και της εφημερίδας Ρήξη, Βαλαωρίτου 1& Δωδεκανήσου γωνία (έναντι ΟΑΕΔ).

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Κωδικός 0896

Tης Μαρίας Κατσουνάκη

Να, που υπάρχουν και φωτεινά παραδείγματα συνέχειας στις αποφάσεις της πολιτικής εξουσίας στη χώρα μας. Τα μυστικά κονδύλια της Γενικής Γραμματείας Τύπου έχουν ζωή 75 χρόνων! Μπορεί το ελληνικό κράτος και η κοινωνία από την εποχή του Μεταξά μέχρι σήμερα να έχουν περάσει του λιναριού τα πάθη μία όμως, τουλάχιστον, συνήθεια παρέμενε αδιατάρακτη στις δεκαετίες: οι απόρρητες δαπάνες για τη χειραγώγηση της Ενημέρωσης. Ή πώς η πολιτική εξουσία διασφαλίζει έναν σύμμαχο για την αναπαραγωγή της. Η συναλλαγή αυτή ούτε καινοφανής ούτε πρωτάκουστη είναι. Γι’ αυτό και η απόφαση του υπουργού Επικρατείας να καταργήσει τα μυστικά κονδύλια (με τον κωδικό 0896) των Γενικών Γραμματειών Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης και να μεταφέρει το ποσό στον κρατικό προϋπολογισμό έχει κυρίως συμβολική σημασία. Δεν είναι οι 200 ή 400 χιλιάδες ευρώ που..

Alexis, της γνωστής Δυναστείας

Για τους πολλούς Αμερικανούς το όνομα Alexis, έγινε διάσημο από τη «Δυναστεία», όπου, ως γνωστόν, η Τζόαν Κόλλινς ενσάρκωνε το ρόλο της αδίστακτης, που δεν δίσταζε μπροστά σε τίποτα προκειμένου να πετύχει τους σκοπούς της. Και συνήθως τα κατάφερνε!
Εκείνη την περίοδο ο Αλέξης Παπαχελάς, «παιδί του Κολλεγίου» και υποστηρικτής του ΚΚΕεσωτερικού αρθρογραφούσε στην εφημερίδα «Πρωϊνή» της Νέας Υόρκης.
Παράλληλα, ο Αλέξης ήταν και ανταποκριτής της «Αυγής».
Όταν ο Κοσκωτάς, σάρωνε τα πάντα στο πέρασμά του, ο Αλέξης ανέλαβε ανταποκριτής της «Γραμμής» στην Ουάσιγκτον!
Eντελώς τυχαία.
“Γραμμή» ήταν ο μιντιακός Ομιλος του Κοσκωτά.
Πήγε, στο κέντρο των αποφάσεων. Εγκατέλειψε και την «Αυγή».
Έγινε Alexis!
Όταν η φούσκα Κοσκωτά, έσκασε με πάταγο, ο Alexis, δεν χάθηκε! Είχε εν τω μεταξύ καλλιεργήσει τις σχέσεις του με το..

Αναδιάρθρωση του ΑΠΕ μεσα από διάλογο...


Eπιτροπές παντού φτιάχνει ο Ηλίας Μόσιαλος. Ετσι εντός των ημερών πρόκειται να ανακοινωθεί η σύνθεση των δύο επιτροπών που έχουν εξαγγελθεί για την αναδιάρθρωση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ) στα πρότυπα των διεθνών πρακτορείων. Οπως δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας η πρώτη επιτροπή θα είναι πενταμελής και θα έχει πρόεδρό της τον γενικό γραμματέα της Ενωσης Ευρωπαϊκών Πρακτορείων ενώ η δεύτερη θα συγκροτείται από πανεπιστημιακούς και ειδικούς σε θέματα οργάνωσης επιχειρήσεων, ενώ και στις δύο θα υπάρχουν εκπρόσωποι του ΑΠΕ.
Τα πορίσματα των δυο επιτροπών για την αναδιάρθρωση του ΑΠΕ θα κατατεθούν στη Βουλή και θα ακολουθήσει ανοιχτή διαδικασία διαλόγου με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων, των αρμοδίων φορέων καθώς και εκπροσώπων των εργαζομένων. Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα υπάρξουν συναντήσεις με εκπροσώπους των κομμάτων για να..

Νέο κύμα απολύσεων στον Flash




Κι άλλες απολύσεις στο Flash! Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση του σταθμού απέλυσε σήμερα, τους, Βίκυ Μαστοράκη, Δήμητρα Κακαουνάκη και Μιχάλη Πολυδώρου.
Η εκκαθάριση στο σταθμό δεν έχει τέλος καθώς μέσα σε 4μήνες έχουν χάσει τη δουλειά τους περισσότεροι από 40 εργαζόμενοι!
ΥΓ1: Προφανώς ο θεοσεβούμενος κ. Κυριακίδης περίμενε να περάσουν οι διακοπές και ο δεκαπενταύγουστος για να συνεχίσει το θεάρεστο έργο του.
ΥΓ2: Προφανώς η Αρετή Σιδηροκαστρίτου βρίσκεται σε διακοπές και (πάλι) δεν γνωρίζει τίποτα για το έγκλημα.

Αντίο Βασίλη...



-από το μπλογκ
freeapog

Οι εργαζόμενοι της Απογευματινής αποχαιρετούμε με ανείπωτη θλίψη τον συνάδελφο μας Βασίλη Νικολάου, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία μόλις 51 ετών από ανακοπή καρδιάς.
Ο Βασίλης εργάστηκε ως τεχνικός στην Απογευματινή επί 30 ολόκληρα χρόνια, ξεχωρίζοντας πάντα με την ευγένεια του, την καλοσύνη του, τους ήπιους τόνους. Υπήρξε για όλους μας ένας καλός συνεργάτης και φίλος. Από την πρώτη στιγμή της κρίσης με την προσχηματική και μεθοδευμένη αίτηση πτώχευσης της εφημερίδας, ήταν μπροστά σε όλες τις μάχες που δώσαμε. Η καρδιά του όμως δεν άντεξε τη στενοχώρια. Ο θάνατος του Βασίλη μας αφήνει όλους συντετριμμένους.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τρίτη 30 Αυγούστου στα Καλάβρυτα, και όπως εκείνος το επιθυμούσε, αντί στεφάνου θα γίνει δωρεά στο Γηροκομείο Καλαβρύτων.
Αντίο Βασίλη. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα και για σένα, για τη δικαίωση και την ανάπαυση της ψυχής σου.

Η (αποκαλυπτική) «τρέλα» του Χατζηνικολάου με το twitter

- ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ALTER
- ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
- ΥΠ΄ΑΤΜΟΝ Ο ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ


«Τρέλα» με το twitter φαίνεται πως έχει ο Νίκος Χατζηνικολάου καθώς συνομιλεί συνεχώς με τους διαδικτυακούς φίλους του απαντώντας στα ερωτήματα των περισσοτέρων, άν όχι σε όλων. Καθημερινή σχεδόν είναι, εκτός από κάποια διαλείμματα «για να δει το μωράκι του», η επαφή του με γνωστά και «λαμπερά» ονόματα (Ελεωνόρα Μελέτη) αλλά και... απλούς «θαυμαστές» του. Πολλές φορές αυτές τις συνομιλίες στο twitter είναι αποκαλυπτικές των προθέσεων του Χατζηνικολάου σχετικά με τα επαγγελματικά του σχέδια για τη νέα τηλεοπτική σεζόν.
Ο τηλεπαρουσιαστής φαίνεται πως είναι υπ΄ ατμόν καθώς όταν ρωτήθηκε στο twitter αν θα έχει και φέτος συγκεκριμένο σχολιαστή στο δελτίο του Alter, απάντησε: «Αν όλα πάνε καλά και είμαι στο δελτίο, ναι! Θα τον καλώ συχνά». Επόμενο ήταν όλοι να αρχίσουν να τον ρωτάνε αν θα μείνει στο δελτίο του Alter κι αν όχι που θα πάει για να τον «ακολουθήσουν». Η απάντηση του Χατζηνικολάου «θα δούμε... ελπίζω» όχι μόνο δεν..

Τα Γαλλικά του Παμπούκη και ο Χρήστος Λαμπράκης



(...)Πολλοί ειναι αυτοί που χαρακτηρίζουν ως υπερφίαλο τον Xάρη Παμπούκη και μάλιστα διηγούνται ένα επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον παραιτηθέντα αν. υπουργό Ανάπτυξης και τον αείμνηστο Χρήστο Λαμπράκη.
Κάποτε λέει ο Παμπούκης επισκέφτηκε ως απεσταλμένος του Γιώργου Παπανδρέου, τον Χρήστο Λαμπράκη. Ο αείμνηστος εκδότης τον δέχτηκε με τη γνωστή του ευγένεια στο γραφείο του και άρχισε η συζήτηση με γενικότητες. Κάποια στιγμή, ο Χάρης που ήξερε ότι ο Λαμπράκης μιλούσε τέλεια γαλλικά άρχισε να του μιλάει στη γλώσσα του Αστερίξ. Έκπληκτος ο Χρήστος Λαμπράκης προσπαθούσε να καταλάβει τι μύγα τσίμπησε τον Παμπούκη και του μιλούσε Γαλλικά. Κοιτούσε αμήχανα δεξιά και αριστερά για να δει αν είχε μπει τρίτος στο γραφείο του. Και με απορία τον ρώτησε: «Γιατί κ. Παμπούκη μου μιλάτε στα Γαλλικά;». «Για να μην μας καταλαβαίνουν οι κοριοί της ΕΥΠ, κ. Πρόεδρε». Περιττεύει να αναφέρουμε τι..

Τέλος τα προβλήματα για τους άνεργους δημοσιογράφους

Ανοιξη στον χώρο του Τύπου. Φαίνεται πως κανείς δημοσιογράφος δεν πρόκειται να μείνει άνεργος αν πιστέψεις διαρροές και φήμες που κάνουν λόγο για έκδοση νέων εντύπων σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς.
Πρώτος λοιπόν ο Γιώργος Τράγκας (γνωστός καλοπληρωτής και φερέγγυος εργοδότης) που όπως ακούγεται και γράφεται ετοιμάζει την έκδοση κεντροδεξιάς εφημερίδας που θα κυκλοφορεί σε τακτά χρονικά διαστήματα, κατά προτίμηση Σάββατο. Μάλιστα λένε ότι η εκδοτική απόπειρα Τράγκα θα έχει και τις ευλογίες Σαμαρά!..
Πολλοί επίσης είναι αυτοί που κάνουν λόγο για έκδοση ημερήσιου κεντροδεξιού φύλλου στη χρηματοδότηση του οποίου εμπλέκεται εφοπλιστής ερυθρόλευκων αισθημάτων.
Ακολουθεί ο παλαίμαχος εκδότης Μιχάλης Ανδρουλιδάκης που επανέκαμψε με την Εξέδρα την οποία αγόρασε(;) από τον Ψυχάρη. Ο Ανδρουλιδάκης που αντιμετωπίζει προβλήματα με τις πληρωμές τωνς εργαζομένων, σκέφτεται λέει να προχωρήσει στην έκδοση εβδομαδιαίου οικονομικού-πολιτικού φύλλου. Κάτι που θα μοιάζει στον..

Σε διαρκή άνοδο το ραδιόφωνο (τουλάχιστον στη Βρετανία)

Τόσα χρόνια ακούμε για τον βέβαιο θάνατο όλων των παραδοσιακών media και πώς θα μπορούσε να λείπει το ραδιόφωνο από τη χιονοστιβάδα αυτή των νεκρολογιών; Αν θυμάστε καλά, και πριν από 30 χρόνια ακόμη το γνωστό ποπ άσμα αποφαίνετο ότι: «Video Killed the Radio Star». Κι όμως το ταπεινό ραδιοφωνάκι όχι μόνο δεν μετακομίζει στα θυμαράκια, αλλά ενδυναμώνει κιόλας τη θέση του στο στερέωμα των ΜΜΕ. Το δείχνουν αυτό τα νεότερα στοιχεία από τη Βρετανία (η μέτρηση αφορά στο δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους), σύμφωνα με τα οποία το ραδιόφωνο πέτυχε διείσδυση 91,7% στις ηλικίες 15 ετών και άνω. Πρόκειται για νέο ρεκόρ όλων των εποχών και αντιστοιχεί σε 47.600.000 ακροατές, από 47.300.000 ακροατές που ήταν το προηγούμενο ρεκόρ. Πού οφείλεται η διαρκής άνοδος; Στο γεγονός ότι ο κόσμος ακούει ραδιόφωνο όχι μόνο μέσω της παραδοσιακής συσκευής, αλλά και μέσω Ιντερνετ, μέσω κινητού, μέσω τηλεόρασης, μέσω κάθε «έξυπνης» συσκευής τέλος πάντων. Κάτι που καταφέρνουν πλέον (με το πάσο τους ομολογουμένως...) και οι εφημερίδες.

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Ανωνυμία, ψευδωνυμία και συκοφαντική δυσφήμηση στο Ιντερνετ

Τρεις Ελληνες μπλόγκερ γράφουν στην «Ελευθεροτυπία» περί της διαδικτυακής ανωνυμίας. Και ένας εξειδικευμένος στην άρση του απορρήτου νομικός καταθέτει την άποψή του.

του ΚΩΣΤΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

«Θα μπορούσες ποτέ να ξεβιδώσεις ένα laptop με σκεπάρνι;» ρώτησε πριν από μέρες ένας φίλος, κρατώντας στα χέρια του την εφημερίδα στη σελίδα με το ρεπορτάζ για τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή που θα αντιμετωπίσει το θέμα των ανώνυμων μπλόγκερ. Είχε μάλιστα μέσα σε εισαγωγικά και με έμφαση τη φράση που χρησιμοποίησε ο υπουργός Δικαιοσύνης: «Θα πάψουν να κυκλοφορούν κουκουλοφόροι στο Διαδίκτυο...».
Αλήθεια, η υποχρεωτική επωνυμία στην μπλογκόσφαιρα, ως εργαλείο αντιμετώπισης της συκοφάντησης και της χυδαιότητας ορισμένων, μοιάζει από άλλη εποχή. Το σκεπάρνι, που λέγαμε...
Στις 5 Αυγούστου το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε τη σύσταση ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής «για τον εξορθολογισμό των διατάξεων που αφορούν το ηλεκτρονικό έγκλημα και την..

Οι επενδύσεις της Μάνιας




«Στη Μάνια το σπίτι του Γιωτόπουλου». Με αυτό το πρωτοσέλιδο κυκλοφόρησε το ΚΑΡΦΙ και πολλοί εξεπλάγησαν διαβάζοντας ότι η εκδότρια της Ελευθεροτυπίας Μανία Τεγοπούλου αγόρασε έναντι 170.000 ευρώ το περίφημο «κόκκινο σπίτι» του Αλ. Γιωτόπουλου στους Λειψούς. Κάποιοι άλλοι ωστόσο το θεώρησαν φυσικό αφού είναι γνωστή (αν και όχι σε πολλούς) η σχέση της Μάνιας με τη Μαρί Τερέζ Πεϊνό, σύντροφο του φυλακισμένου για τη 17Ν Γιωτόπουλου. Κατά καιρούς η Ελευθεροτυπία έχει φιλοξενήσει άρθρα του Γιωτόπουλου ενώ έχει αρθρογραφήσει στηλιτεύοντας την στάση των δικαστικών και σωφρονιστικών αρχών σχετικά με την απαγόρευση της χρήσης Η/Υ από τον κρατούμενο στο πλαίσιο προγράμματος σπουδών (Master από γαλλικό πανεπιστήμιο).
Αν και το σπίτι των Λειψών, όπου είχε συλληφθεί ο Γιωτόπουλος, έχει μεταβιβαστεί στην Μάνια ουσιαστικά εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από..