ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Ατομικές συμβάσεις στο ΕΘΝΟΣ και στον ΑΝΤ1




Νέα συντονισμένη επιχείρηση εκφοβισμού και απειλών από τους εργοδότες στον Πήγασο και στον ΑΝΤ1. Μετά τις πρόσφατες απολύσεις- απομακρύνσεις των «ενοχλητικών» σε Εθνος και Ημερησία ο Μπόμπολας καλεί τους εργαζόμενους να βάλουν τέλος στην «εκκρεμότητα» που είχαν με την επιχείρηση και να υπογράψουν μειώσεις μισθών και ατομικές συμβάσεις. Το ίδιο συμβαίνει και στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 όπου οι εργαζόμενοι καλούνται ανά τμήματα για να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις στις οποίες προβλέπεται μείωση μισθού 16% σε όσους παίρνουν από 1.600 ευρώ (μικτά) και πάνω.
Η απολυμένη από τον Μπόμπολα, Πόπη Χριστοδουλίδου που επισημαίνει ότι η εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους έχει παραιτηθεί, γράφει..

Η συγκλονιστική μαρτυρία του Μανώλη Κυπραίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ TI ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΑΚΟΗ ΤΟΥ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΩΜΗΣ ΒΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΤ

-από το
exandasdocumentaries

Ανάπηρος έμεινε ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος, από την ωμή βία που ασκήθηκε εναντίον του από τις κρατικές δυνάμεις καταστολής, ενώ κάλυπτε την απεργιακή κινητοποίηση στις 15 Ιουνίου. Συγκεκριμένα, άνδρας των ΜΑΤ πέταξε στοχευμένα μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης σε απόσταση αναπνοής από το κεφάλι του, αφού μάλιστα ο συνάδελφος είχε δηλώσει τη δημοσιογραφική του ιδιότητα, με αποτέλεσμα να χάσει την ακοή του και στα δύο αυτιά! Τη βάναυση συμπεριφορά των ΜΑΤ καταδίκασε απερίφραστα το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ενώ η υπόθεση βρίσκεται ήδη στον Εισαγγελέα.
Ο Μανώλης Κυπραίος λοιπόν γίνεται στοιχειοθετημένα ο πρώτος συνάνθρωπός μας που κατά τη διάρκεια των πρόσφατων διαδηλώσεων έχασε εξολοκλήρου μία απ' τις 5 αισθήσεις του και έμεινε ανάπηρος, ως αποτέλεσμα της αστυνομικής βίας. Δηλώνοντας την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας, παραθέτουμε τη συγκλονιστική μαρτυρία που μας έστειλε:..

Ως δύο κατοικίδια στα διαμερίσματα, μέχρι 5 χρόνια φυλάκιση για κακοποίηση

-ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΖΩΟΦΙΛΟΥΣ
- ΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ;

Οι ζωόφιλοι μπορούν πλέον να διατηρούν έως δύο κατοικίδια στα διαμερίσματά τους, ακόμη κι αν το απαγορεύει ο κανονισμός της πολυκατοικίας. Το προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Ποινές φυλάκισης έως 5 χρόνια και πρόστιμα ώς 30.000 ευρώ προβλέπονται για όποιον κακοποιεί ή σκοτώνει ζώο και πρόστιμο ώς 600 ευρώ για όποιον δεν μαζεύει τις ακαθαρσίες του ζώου του. Υπηρεσίες καθαριότητας των οδικών δικτύων οφείλουν ν' απομακρύνουν νεκρά ζώα από δρόμους και πεζοδρόμια. Το ερώτημα παραμένει: ποιος θα φροντίζει να εφαρμοστεί ο νόμος;

To iphone ψήνει καφέ και ανοίγει μπύρες!

ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΑΧΡΗΣΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ - ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΚΙ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΑΝΟΙΧΤΗΡΙΑ...

Αντιγράφουμε από το enet.gr την είδηση ότι κάποιοι Αυστραλοί βρήκαν μια νέα (άχρηστη) «εφαρμογή» για το iphone: θα μπορούν να ανοίγουν τις μπύρες τους με το έξυπνο κινητό τους χάρη στο ενσωματωμένο ανοιχτήρι στη θήκη του κινητού τους τηλεφώνου... Ιδού και το ρεπορτάζ:

Πολλά είναι τα πράγματα που μπορεί να κάνεις κανείς με το iphone του. Από το να κάνει κλήσεις και να «σερφάρει» στο ίντερνετ μέχρι να πλοηγηθεί στους δρόμους και να παίξει παιχνίδια χάρη στις χιλιάδες διαθέσιμες εφαρμογές στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple. Σύντομα, οι κάτοχοι του iphone θα μπορούν να ανοίγουν ακόμη και μπουκάλια μπύρας με το «έξυπνο» κινητό τους, χάρη σε δύο Αυστραλούς επιχειρηματίες αυτή τη φορά.
Ο λόγος για το «Opena», μια πλαστική θήκη για iphone, με ενσωματωμένο συρόμενο ανοικτήρι. «Οι Αυστραλοί είναι γερά..

Κάποιοι βγάζουν λεφτά χάρη στο Μνημόνιο – Η αληθινή ιστορία

του Νίκου Κοτζιά / opinionpost.gr

Η κυβέρνηση και τα μέσα «ενημέρωσης» που προπαγανδίζουν τα συμφέροντα των διεθνών και ελληνικών τραπεζών ως μονόδρομο, συσκοτίζει με όλους τους τρόπους το πραγματικό πρόβλημα και το ουσιαστικό περιεχόμενο των υποτιθέμενων λύσεων.Τι κάνει η κυβέρνηση; Στηρίζει όλη την επιχειρηματολογία της σε ένα πραγματικό πρόβλημα προκειμένου να επιβάλει μαζί με την τρόικα μια πολιτική που αφορά ένα άλλο πρόβλημα. Εμφανίζει την πολιτική της ως σωτηρία για τη χώρα, ενώ στην πραγματικότητα είναι σωτήρια για ορισμένους τραπεζίτες και ειδικής κατηγορίας κεφαλαιούχους, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εσωτερικό. Δηλαδή, συστηματικά αναφέρεται σε υπαρκτά προβλήματα, και κατόπιν παρουσιάζει τις επιλογές της ως δήθεν ανταποκρινόμενες στις απαιτήσεις λύσης αυτών των προβλημάτων και μάλιστα ως τις μοναδικές. Τέλος, από τα προβλήματα που έχει η χώρα, επιλέγει να προβάλλει μόνο εκείνα που είναι στη λογική του συμπλέγματος ξένων και..

Με λογαριασμό Τwitter και ο Χατζηνικολάου



Λίγο πριν εκδικαστεί η αίτηση πτώχευσης του Αlter, έγινε γνωστό ότι αίτηση πτώχευσης κατέθεσε και ο Lakis Gavalas. Η μοίρα ενώνει το σημαίνον και το σημαινόμενο

Τα παράδοξα της δημοφιλίας στα χρόνια του playlist: xωρίς παραγωγούς και χωρίς Οδυσσέα Ιωάννου, ο Μελωδία ανεβαίνει και καλπάζει

• Είκοσι πέντε δημοσιογράφους μονοκοπανιά απέλυσε ο κύριος Κυριακίδης από τον Flash, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως ενημερωτικός σταθμός. Εφεξής θα ενημερώνεται από το άστρο της αυγής, την πούλια και τον αυγερινό. Τα έκτακτα γεγονότα θα του τα λέει η βροντή. Το κύμα θα του λέει τραγούδια. Ο κοκωβιός τις εξωτερικές ειδήσεις

• Ο κύριος Χατζηνικολάου ήρθε πρώτος στις ειδήσεις τον Ιούνιο. Και πήρε στη «Real» τον κύριο Κοτρώτσο. Και έφτιαξε λογαριασμό Τwitter. Στην αναμπουμπούλα χαίρεται

• Τρώγονται οι εφημερίδες με τους εφημεριδοπώλες για λόγους κάπως μάταιους - δεδομένου ότι τα φύλλα που πωλούνται σύντομα θα..

«Καταργούν 1.200 εφημεριδοπώλες, 300 υπαλλήλους του πρακτορείου και 5.000 περίπτερα-ψιλικατζίδικα»

από τον Γ. Θεοχάρη / Ενημέρωση και Επικοινωνία Εφημεριδοπωλών Αθηνών

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΕΣ ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΟΥΝ
ΝΑΙ! ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΕΣ ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΟΥΝ!
Στα 90 χρόνια παρουσίας στη διανομή τύπου, τους καταλογίζεται μία μόνο ημέρα απεργίας και αυτή κατόπιν της πρώτης επίθεσης στο μεροκάματό τους (11/2/2009) από τους μεγαλοεκδότες, οι οποίοι διαφεντεύουν τον τύπο όλης σχεδόν της Ελλάδας και μαζί και την τύχη κάθε πολίτη αυτού του τόπου.
Μετά από τρίχρονο δικαστικό αγώνα οι εφημεριδοπώλες δικαιώθηκαν σε δύο δίκες, οι οποίες υποχρέωναν τα πρακτορεία -τα οποία απαρτίζονται από τους μεγαλοεκδότες- σε συμμόρφωση των αποφάσεών τους.
Μέχρι σήμερα αδιαφορούν για τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και επανέρχονται με νέα επίθεση αυτή την φορά στο όνομα του ανοίγματος του επαγγέλματος του εφημεριδοπώλη στοχοποίησαν ολόκληρο το μεροκάματο και του εφημεριδοπώλη και του περιπτερά-ψιλικατζή!
Μας καταργούν! Ναι! Μας καταργούν και εμάς και..

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Σε δίκη τέσσερις εφημεριδοπώλες

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τέσσερις εφημεριδοπώλες (το δικαστήριο όρισε ρητή δικάσιμο) που παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο με την κατηγορία της παρεμπόδισης διανομής του Τύπου. Οι τέσσερις συνελήφθησαν προχθές έπειτα από μήνυση των πρακτορείων διανομής Τύπου «Ευρώπη» και «Αργος». Σήμερα επρόκειτο να οδηγηθούν στην Εισαγγελία και οι εφημεριδοπώλες που συνελήφθησαν χθες.
Οι εισαγγελείς τήρησαν την αυτόφωρη διαδικασία για όσες περιπτώσεις κατατέθηκαν μηνύσεις σε βάρος εφημεριδοπωλών οι οποίοι βρίσκονται σε διένεξη με τα πρακτορεία, τα οποία κατηγορούν για παράβαση του νόμου περι ελεύθερου ανταγωνισμού.
Σε τέσσερις περιπτώσεις στην Αττική οι εφημεριδοπώλες, κινούμενοι και χθες με βάση την ίδια τακτική που ακολούθησαν την πρώτη μέρα της εφαρμογής του νόμου για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, υπέβαλαν μηνύσεις σε βάρος οδηγών φορτηγών των πρακτορείων Διανομής για παραβίαση του ελεύθερου ανταγωνισμού. Επειδή όμως αυτό το αδίκημα δεν θεωρείται αυτόφωρο οι μηνυόμενοι οδηγοί αφήνονταν ελεύθεροι, ενώ αντίθετα σε βάρος των εφημεριδοπωλών σχηματίστηκαν δικογραφίες.

Περισσότερες από 65 απολύσεις στον όμιλο του Δ. Γιαννακόπουλου!..



Η καταγγελία είναι πολύ σοβαρή και αφορά τον όμιλο DPG Group of Companies του Δημήτρη Γιαννακόπουλου που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον χώρο του διαδικτύου. Ο Γιαννακόπουλος που ονειρευόταν τη δημιουργία του ταχύτερα αναπτυσσόμενου Ιντερνετικού Δημοσιογραφικού-Τεχνολογικού Ομίλου διαψεύστηκε γρήγορα καθώς όπως αποκαλύπτεται, από δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, στον όμιλό του έχουν απολυθεί περισσότεροι από 65 εργαζόμενοι ενώ ακούγεται ότι θα υπάρχει και συνέχεια. Το χειρότερο είναι ότι παρά τις μαζικές απολύσεις δεν άνοιξε ρουθούνι ούτε υπήρξε κάποια διαμαρτυρία έστω και για την τιμή των όπλων...
Για το πογκρόμ απολύσεων στον όμιλο DPG Group of Companies και στην εταιρεία DPG Digital Media γράφει το enimerosi24:
Την ώρα που ΕΣΗΕΑ και τα υπόλοιπα συνδικαλιστικά όργανα των δημοσιογράφων βρίσκονται σε μια αέναη και ατέρμονη συζήτηση, τα αφεντικά των ΜΜΕ, κυνικά και απροκάλυπτα παίρνουν κεφάλια. Παράλληλα με τις εξελίξεις στον Πήγασο, ένα άνευ προηγουμένου προγκρόμ απολύσεων εξελίσσεται στον όμιλο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου (DPG).
Πάνω από 65 άτομα έχασαν τη δουλειά τους στο μεγαλύτερο σφαγείο που έγινε ποτέ στον δημοσιογραφικό χώρο! Μόνο στο αθλητικό site, Onsports.gr έχασαν τη δουλειά 30 εργαζόμενοι. Κανείς όμως δεν μιλά, κανείς δεν αντιδρά, αφήνοντας έναν ολόκληρο κλάδο στην τύχη του!

Ο ενημερωμένος Μόσιαλος και ο ζηλόφθονος Χατζηδάκης

Τελικά το Ελληνικό πρόβλημα μπορεί να είναι η λύση για την Ευρωζώνη; Σε αυτό το ερώτημα κλήθηκαν να απαντήσουν στην εκπομπή EuroNET, ο Ηλίας Μόσιαλος υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο Κωστής Χατζηδάκης, Βουλευτής Ν.Δ.-πρώην υπουργός και ο Γιώργος Παγουλάτος, καθηγητής Ευρωπαϊκής πολιτικής.
Παρατηρήσαμε λοιπόν με προσοχή και ενδιαφέρον την εμφάνιση και τις τοποθετήσεις του νέου κυβερνητικού εκπροσώπου στην εκπομπή του Γιώργου Καπόπουλου. Το ίδιο έκανε και ο πρώην υπουργός Κ. Χατζηδάκης που είχε μείνει με ανοιχτό στόμα παρακολουθώντας σχεδόν με φθόνο τα όσα έλεγε (και με την άνεση που τα έλεγε) ο Ηλίας Μόσιαλος. Ο υπουργός Επικρατείας απέδειξε και χθες ότι δικαίως τοποθετήθηκε σε αυτή τη θέση και κάποιοι μοιραία έκαναν τη σύγκριση με τον προκάτοχό του. Ο Μόσιαλος απέδειξε επίσης ότι υπάρχουν κυβερνητικά στελέχη με ευρύτητα γνώσεων που γνωρίζουν πολύ καλά το αντικείμενό τους (κι όχι μόνο) και μπορούν να πείσουν ότι είναι ικανοί να κάνουν σοβαρή δουλειά. Δηλαδή καμιά σχέση με οποιοδήποτε άλλο μέλος της κυβέρνησης Παπανδρέου. Κάποιοι μάλιστα, οι πιο καχύποπτοι, έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται αν η..

Περιζήτητοι οι μπλόγκερς σε εφημερίδες, περιοδικά και ραδιόφωνα


Τελικά θα συνεργαστεί ο πρώην διευθυντής (της Γιάννας), πρώην εκδότης (των Αποκαλύψεων) και νυν μπλόγκερ, Σεραφείμ Κοτρώτσος με τον Oμιλο της Real Group; Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται και μάλιστα αγωνιούν για το που θα πάει (ραδιόφωνο, εφημερίδα) και το τι ακριβώς θα αναλάβει. Ενας απλός μισθωτός λοιπόν κι ο Κοτρώτσος; Ή μήπως πρόκειται να αναλάβει επιτελική θέση δίπλα στον Νίκο Χατζηνικολάου;
Κάποιοι είναι σίγουροι πως ακόμη κι αν δεν του ανατεθεί από την αρχή επιτελικός ρόλος σίγουρα έχει και τις δυνατότητες αλλά και τον τρόπο για να το καταφέρει αργότερα.
Μερικοί είπαν ότι ο Κοτρώτσος με αφεντικό τον Χατζηνικολάου τουλάχιστον δεν θα αγωνιά για το αν θα πληρωθεί (πρώτα ο Θεός) στο τέλος του μηνός, όπως αγωνιούσαν κάποιοι άλλοι εργαζόμενοι πριν από λίγο καιρό και οι οποίοι περιμένουν ακόμη να τους καταβληθούν αποζημιώσεις και δεδουλευμένα πολλών μηνών.

Υ.Γ:
Τελικά αποδεικνύεται πως οι μπλόγκερς είναι περιζήτητοι από τους ιδιοκτήτες εφημερίδων, περιοδικών και λοιπών MME. Θυμίζουμε οτι και ο..

Β' προβολή...

...με Μπρεχτ και Προυστ και τη Στάη να λαγοκοιμάται...

Το έργο σε επανάληψη, στη ΝΕΤ (ώρα προβολής 21:50) . Χαμηλών τόνων, αλλά δηλητηριώδης ο Μίχος, στρίμωξε τον Ήσυχο-που δεν ήταν καθόλου ήσυχος-του ΣΥΝ, αλλά η Στάη δεν το πήρε χαμπάρι (εκτός αν το 'κανε επίτηδες) .
Την ώρα που ο μουστακαλής Λάμπρος (φτυστός ο Μίμης Ανδρουλάκης) έκανε, μεταξύ Μπρεχτ και Προυστ, το καίριο ερώτημα στο συνομιλητή του για το αν καταδικάζει την πολιτική βία κι αν τη θεωρεί φασιστική γιατί η αριστερή και η δεξιά πολιτική βία το ίδιο αποτέλεσμα παράγουν, μπήκε αδέξια στη μέση η Στάη με μια χοντροκομμένη παρατήρηση: δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι και από το ΠΑΣΟΚ και από το ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζουν τους τόνους και κάποιοι άλλοι-όπως οι παρόντες-είναι πιο χαλαροί.
Έτσι χάσαμε την ευκαιρία να ακούσουμε την απάντηση-που υποθέτουμε ότι θα 'ταν ενδιαφέρουσα-του Ήσυχου.
Γενικά, η Στάη ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Περιέργως, σαν να μην ήξερε την υπόθεση...

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Ανοιχτή επιστολή-απάντηση του Γιάννη Κωστάκη στον Αντώνη Λιάρο



Ο Αντώνης Λιάρος του Mega έγραψε ένα κείμενο, στο σάιτ του διευθυντή του, με τίτλο «Οι δημοσιογράφοι είμαστε άξιοι της μοίρας μας» το οποίο μπορείτε να διαβάσετε πιο κάτω. Αντί κάποιου δικού μας σχολίου προτιμούμε την αναδημοσίευση από το syspeirosi.wordpress.com της ανοιχτής επιστολής - απάντησης του μέλους της Εφορευτικής Επιτροπής της ΕΣΗΕΑ Γιάννη Κωστάκη:

Ανοιχτή επιστολή – απάντηση στον Αντώνη Λιάρο

Αντώνη Λιάρε μερακλή είσαι άξιος της μοίρας σου

Διάβασα Αντώνη Λιάρε σε ένα site κείμενο σου όπου αναφέρεσαι στην κατά την γνώμη σου κατάντια του κλάδου μας και δεν ήξερα αν πρέπει να θυμώσω ή να γελάσω. Κατ’ αρχήν Αντώνη Λιάρε καλό είναι να μιλάς σε πρώτο ενικό και όχι πρώτο πληθυντικό. Απ’ όσο ξέρω δεν εκπροσωπείς κανένας εκτός από τον εαυτό σου. Να λες λοιπόν «Εγώ ο Αντώνης Λιάρος είμαι άξιος της μοίρας μου» και..

Καταγγελίες και διαμαρτυρίες (για μια ακόμη φορά) της ΕΣΗΕΑ για τον Πήγασο…


Η ΕΝΩΣΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ


Μήπως πέρα από τις καταγγελίες και τις διαμαρτυρίες η Ενωση Συντακτών θα έπρεπε να προχωρήσει και σε συγκεκριμένες πράξεις;
Η ΕΣΗΕΑ για μια ακόμη φορά (το αναφέρει η ίδια), σε μια ανακοίνωση «καρμπόν» όπου αλλάζει μόνο ή προσθέτει ονόματα απολυμένων, διαμαρτύρεται και καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη από μέρους της ιδιοκτησίας του Ομίλου ΠΗΓΑΣΟΣ καταχρηστική και παραβατική συμπεριφορά: Μετά τις απολύσεις των συναδέλφων συνδικαλιστών Πόπης Χριστοδουλίδου, Παρασκευής Βονάτσου και Κώστα Τομαρά από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, νέο δείγμα παράνομης και εκδικητικής συμπεριφοράς της εργοδοσίας αποτελεί η απειλή απόλυσης των συναδέλφων – επίσης συνδικαλιστών – Κώστα Σαρρή και Σόνιας Χαϊμαντά από την εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ.
Η ενέργεια αυτή της εργοδοσίας, όπως και εκείνες που έχουν προηγηθεί, είναι σαφώς παράνομες και καταχρηστικές και..

Τα ΜΑΤ σακάτεψαν τον δημοσιογράφο Μανώλη Κυπραίο

Εχασε παντελώς την ακοή του!

H ωμή κρατική βία άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια της στο δημοσιογράφο-μέλος της ΕΣΗΕΑ, Μανώλη Κυπραίο, ο οποίος είχε την ατυχία να “κάνει τη δουλειά του” κατά τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων πολιτών στις 15 Ιουνίου στο Σύνταγμα. Ο δημοσιογράφος κάλυπτε το ρεπορτάζ για τις διαδηλώσεις, όταν άντρες των ΜΑΤ έριξαν σε απόσταση αναπνοής από αυτόν χειροβομβίδα κρότου-λάμψης. Στην προσπάθειά του δε να φτάσει πεζός στο νοσοκομείο, ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από μέλη της ομάδας “ΔΕΛΤΑ”!
Το αποτέλεσμα της βάναυσης συμπεριφοράς των ανδρών των ΜΑΤ ήταν να απολέσει πλήρως την ακοή του και από τα δύο αυτιά!
Οι σκηνές αυτές παραπέμπουν σε αλλοτινές εποχές, όπου η καταλυμένη Δημοκρατία επέτρεπε τέτοιες συμπεριφορές και απέτρεπε την ελεύθερη άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος. Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει πως δε θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Θα σταθεί στο πλευρό του δημοσιογράφου, που κατέστη ανάπηρος και ανήμπορος να εργαστεί στον τόσο απαιτητικό κλάδο της ενημέρωσης, και..

Με διευθυντήριο και χωρίς άσυλο το νέο Πανεπιστήμιο






Τον επίλογο του μέχρι τώρα ελληνικού Πανεπιστημίου έγραψε, χθες, η υπουργός Παιδείας, γνωστοποιώντας το τελικό, επίσημο, σχέδιο νόμου για την ανώτατη εκπαίδευση, λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση των βασικών αλλαγών που πυροδότησαν τη μεγάλη αντίδραση της πανεπιστημιακής κοινότητας. Με ενδεικτικές αλλά λίγες υπαναχωρήσεις δεν μετατοπίζεται από το στόχο: τη μετάλλαξη του δημόσιου Πανεπιστημίου.
Βασικά στοιχεία της αλλαγής, η οποία θα ολοκληρωθεί με τις σαρωτικές συγχωνεύσεις από Σεπτέμβριο, είναι:
  • Κατάργηση ασύλου.
  • Σπουδές εξπρές δύο και τριών χρόνων.
  • Πτυχία κατακερματισμένα και ενταγμένα σ' ένα σύστημα «ακαδημαϊκών μονάδων» με τις οποίες θα..

Μετ΄εμποδίων και σήμερα η διακίνηση του Τύπου

Θ. ΡΟΥΜΠΑΝΗΣ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΑ ΙΣΧΥΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ ΤΥΠΟΥ

Mετ΄εμποδίων και σήμερα η διακίνηση και διανομή των εφημερίδων στην Αθήνα και στον Πειραιά εξ αιτίας της διαμάχης που έχει ξεσπάσει μεταξύ εφημεριδοπωλών και πρακτορείων διανομής Τύπου σε όλη τη χώρα, λόγω της απελευθέρωσης του επαγγέλματος του εφημεριδοπώλη. Τα προβλήματα που προέκυψαν χθες προκάλεσαν την παρέμβαση της Εισαγγελίας που κίνησε τη διαδικασία του Αυτόφωρου και ο σκληρός πυρήνας των εφημεριδοπωλών βρίσκεται αντιμέτωπος με βαριές ποινές που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία για όσους παρεμποδίζουν τη διακίνηση εφημερίδων. Θυμίζουμε ότι χθες υπήρξαν μπλόκα έξω από τα Πρακτορεία "Αργος" και "Ευρώπη" στο Κορωπί που εμπόδισαν αρχικά τα φορτηγά στη μεταφορά εφημερίδων - περιοδικών. Κατόπιν υπήρξαν και νέα μπλόκα που τελικά ματαίωσαν την παραλαβή των εφημερίδων από τα περίπτερα, τα καταστήματα ψιλικών ειδών και τα άλλα σημεία διακίνησης Τύπου.
Σχετικά με το άνοιγμα του επαγγέλματος των εφημεριδοπωλών, το παλαιό καθεστώς και τα μέχρι τώρα ισχύοντα στον κλάδο των διανομέων Τύπου Αθηνών-Πειραιώς, που «αποτελούν παγκόσμια πρωτοτυπία», γράφει ο Θοδωρής Ρουμπάνης στο Έθνος. Αναλυτικά:..

Μετά το Alter και η MASS προς ένταξη στο άρθρο 99

Εκδικάστηκε χθες ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η αίτηση υπαγωγής του Alter στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα. Όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, «η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται εντός του προσεχούς διαστήματος». Κατά την χθεσινή συζήτηση ο οικονομικός διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού Θεοφύλακτος Οικονομίδης διαβεβαίωσε ότι η εταιρεία δεν προτίθεται να απολύσει κανέναν εργαζόμενο. Η πρόεδρος του δικαστηρίου πάντως δεν ανανέωσε την προσωρινή διαταγή που «πάγωνε» την όποια μεταβολή περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, με αποτέλεσμα όποιος πιστωτής έχει στα χέρια του δικαστική απόφαση να μπορεί να προσφύγει κατά του Alter.
Σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή του καναλιού, τα χρέη προς τις τράπεζες ανέρχονται στα 220 εκατομμύρια ευρώ, προς το Δημόσιο στα 94 εκατομμύρια ευρώ και προς τους εργαζόμενους στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.
Την ίδια ώρα προς ένταξη στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα οδεύει η διαφημιστική εταιρεία του Ομίλου Marfin Mass Media, ενώ μέτοχοι φέρονται να..

Πηγαίνετε διακοπές και από Οκτώβριο βλέπουμε...

Μετά την θύελλα φαίνεται πως επήλθε σχετική ηρεμία στο Channel 9 συμφερόντων Δημήτρη Κοντομηνά. Ο επιχειρηματίας είχε θέσει αρχικά βέτο στον Παναγιώτη Μπουσμπουρέλη για τη συνέχιση του 8ωρου οικονομικού προγράμματος ζητώντας ταυτόχρονα την μείωση του κόστους. Οι αντιρρήσεις Μπουσμπουρέλη έφεραν εν μέρει αποτέλεσμα καθώς ο Κοντομηνάς δέχτηκε τη συνέχιση του προγράμματος με την προϋπόθεση όμως να φύγουν από την «ομάδα» όλοι οι συνεργάτες που δεν είναι στο μισθολόγιο. Πράγμα που έγινε δεκτό με ελάχιστες εξαιρέσεις και με τους περισσότερους να περιμένουν τηλεφώνημα από Οκτώβριο και βλέπουμε...
Πρόβλημα φαίνεται πως υπάρχει και με τον ραδιοσταθμό Radio 9 απ΄ όπου ακούγεται πως θα φύγουν με άδεια άνευ αποδοχών όλοι οι συνεργάτες για να..

Με 21,6% ο Ρέστης στον ΔΟΛ

Σχεδόν το 1/4 των μετοχών του Οργανισμού κατέχει η οικογένεια Ρέστη. Όπως προέκυψε από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΔΟΛ, η Benday Limited έχει το 19,222% και άλλες δύο εταιρείες συμφερόντων του από 1,2%. Στο σύνολο η οικογένεια Ρέστη έχει το 21,6% του Οργανισμού.
Ο Σταύρος Ψυχάρης έχει το 25,156%, το Ίδρυμα Λαμπράκη το 24,879%, ενώ στη μετοχική σύνθεση (στοιχεία 2009) με μικρότερα ποσοστά συμμετέχουν δύο τράπεζες αλλά και συγγενείς του Χρ. Λαμπράκη και του Στ. Ψυχάρη.
Οι διαπραγματεύσεις για το είδος της συμμετοχής της οικογένειας Ρέστη στον ΔΟΛ συνεχίζονται, ενώ το αποτέλεσμά τους είναι πολύ πιθανό να επηρεάσει και τη μετοχική σύνθεση του Mega, όπου η Benday έχει το 5,09% και ο ΔΟΛ το 22,11%, ενώ πλέον έχει μετοχική έκφραση και η Προμηθέας Gaz του Δ. Κοπελούζου.
Θυμίζουμε ότι στον κύκλο συμφερόντων του Β. Ρέστη ανήκουν ακόμη οι τηλεοπτικοί σταθμοί MTV Hellas και Nickelodeon, το 50% του Βήμα FM και ο ραδιοφωνικός σταθμός Music. Πρόεδρος στο Mega εξελέγη ο Σταύρος Ψυχάρης, δείχνοντας πως έχει στρατηγική και για το μεγάλο κανάλι αλλά και συνολικά για..

Aνοίγει το επάγγελμα του Ταξιτζή - Το σκέφτηκε καλά ο Ραγκούσης;




Αν και πολλές φορές διαφωνούμε με τα όσα γράφει το kourdistoportocali εν τούτοις θα συμφωνήσουμε πως ένας από τους λόγους που πρέπει να το επισκέπτεται κανείς είναι και οι φωτογραφίες που χρησιμοποιεί ο διαχειριστής του για να εικονογραφήσει τις αναρτήσεις του.
«Ο Γ. Ραγκούσης προχωρά στο "άμεσο" άνοιγμα του κλάδου των TAXI» έγραφε ο τίτλος και η φωτογραφία του «μοϊκανού» Ρόμπερτ ντε Νίρο στο ρόλο του Ταξιτζή μας έφτιαξε το κέφι. Οπως μας έφτιαξε το κέφι και το πρωτοσέλιδο τη «Σειρήνας»: Σταματίνα Τσιμτσιλή, η νέα Ζωή Λάσκαρη / Σοφός όπως Λυκουρέζος.
Πάμε γι' άλλα...

Η ΕΣΠΗΤ καταγγέλλει την αναλγησία της εργοδοσίας στο media2day

Η αναλγησία και εργοδοτική αυθαιρεσία δεν έχουν πλέον όρια και ηθικούς φραγμούς. H ΕΣΠΗΤ καταγγέλλει την απόλυση από το media2day εργαζομένου μέλους της πρόσφατα, που αρνήθηκε να συμπράξει και αντιστάθηκε στην επιχειρούμενη κατάργηση από την εργοδοσία της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την αποτροπή δημιουργίας απεργοσπαστικών μηχανισμών στα ειδησεογραφικά sites.
Σημειώνεται ότι ο απολυμένος εργαζόμενος είναι ΑΜΕΑ και ήθελε ένα χρόνο για να συνταξιοδοτηθεί.
Η ΕΣΠΗΤ στηρίζει τις διεκδικήσεις του για την απόδοση των δικαιωμάτων του και την επαναπρόσληψη στη θέση του. Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα μέλη δημοσιογραφικών Ενώσεων που κατέχουν διευθυντικές θέσεις (και δεν παραδίδουν την ταυτότητα) στήνουν..

Τι κρύβει η πρωτοφανής επίθεση του Mega κατά των εφημεριδοπωλών


Eντύπωση προκάλεσε σε κάποιους η σφοδρότητα της επίθεσης που εξαπέλυσε το Mega εναντίον των εφημεριδοπωλών. Το κανάλι των εκδοτών «έπαιξε» το θέμα με ιδιαίτερο πάθος ενώ το ρεπορτάζ είχε την τιμητική του στο χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων με την Τρέμη και τον Πρετεντέρη να τα δίνουν όλα υπερασπιζόμενοι «την ελεύθερη διακίνηση του Τύπου» ενώ παρουσίασαν τους εφημεριδοπώλες ως μια «κλίκα που θησαυρίζει εδώ και πολλά χρόνια εις βάρος όλων των υπολοίπων». Αυτό το γεγονός και μόνο (το μένος των παρουσιαστών) αρκούσε για να υποψιαστούν οι τηλεθεατές ότι κάτι «παίζει» με το θέμα της διανομής Τύπου.
Γεγονός πάντως είναι ότι οι εκδότες έπαθαν ζημιά με τη μη διανομή των εφημερίδων τους και των περιοδικών που δεν έφτασαν ποτέ στα περίπτερα του Πειραιά και της Αθήνας. Ζημιά έπαθαν όμως και στην επαρχία καθώς στα..

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Ο Μπόμπολας «ξεφορτώνεται» όσους έχουν δυνατή φωνή...

-Απολύθηκαν από την Ημερησία ο Κώστας Σαρρής και η Σόνια Χαϊμαντά
-Ανοικτή συνέλευση όλων των εργαζομένων στον Πήγασο αύριο το απόγευμα


Απολύσεων συνέχεια στον Πήγασο. Στις τελευταίες απολύσεις αυτών που ύψωσαν την φωνή τους και το ανάστημά τους απέναντι στα σχέδια της διοίκησης στην εφημερίδα Εθνος (Χριστοδουλίδου, Τομαράς, Βονάτσου) ήρθαν να προστεθούν αυτές του Κώστα Σαρρή (μέλους των Financial Crimes και υποψήφιου με την Πρωτοβουλια για την Ανατροπή στις πρόσφατες εκλογές της ΕΣΗΕΑ) και της Σόνιας Χαϊμαντά (υποψήφιας με την παράταξη "Συσπείρωση-Δούρειος Τύπος"). Και οι δύο εργάζονται στην Ημερησία και οι απολύσεις τους θεωρούνται παράνομες και εκδικητικές καθώς αμφότεροι είχαν αντιδράσει στις μεθοδεύσεις του Μπόμπολα για ατομικές συμβάσεις και μειώσεις μισθών ενώ συμμετείχαν αγωνιστικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΕΣΗΕΑ. Οι εργαζόμενοι στην Ημερησία προχώρησαν σε γενική συνέλευση κι έβγαλαν το..

SOS για τον «Παναγιώτη»


Το ομορφότερο ναυάγιο στην τέταρτη δημοφιλέστερη παραλία της Ευρώπης, πάλιωσε και θέλει επειγόντως αμμοβολή και λίφτινγκ


Εκκληση προς κάθε αρμόδιο για τη διάσωση του «Παναγιώτη», του γνωστού «τσιγαράδικου» που βρίσκεται από το 1982 στην περιοχή «Ναυάγιο» Ζακύνθου, κάνουν οι τοπικοί φορείς ζητώντας την άμεση υλοποίηση ενός σχεδίου διάσωσης του κουφαριού του πλοίου που αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς τουριστικούς προορισμούς στη χώρα μας.
Το «Ναυάγιο» δημιουργήθηκε το 1982, όταν το πλοίο «Παναγιώτης», το οποίο μετέφερε παράνομα τσιγάρα από την Τουρκία σε διεθνή ύδατα, όπου θα τα πουλούσε σε προσυμφωνημένο σημείο, ναυάγησε στο γνωστό κόλπο, στις δυτικές ακτές της Ζακύνθου, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν τότε στην περιοχή, αλλά και μηχανικής βλάβης.
Το πλοίο βρέθηκε γρήγορα εκτός ελέγχου και η θάλασσα το παρέσυρε στα βράχια και στην κοντινή ακτή, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα μοναδικό σκηνικό, δεδομένου ότι..

Αδειες ταξί...



Πωλούνται δύο άδειες ταξί έναντι 1.000 ευρώ εκάστη, λόγω ανάγκης.
Για πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 6508000 και στην διεύθυνση
Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Τ.Κ 101 91, Παπάγου (δίπλα στη στάση του μετρό "Εθνική Άμυνα"
Επίσης μπορείτε να στείλετε e-mail στο yme@yme.gov.gr όπως και να επικοινωνήσετε στη διεύθυνση http://www.yme.gov.gr

«Είμαστε υποχρεωμένοι με κάθε μέσον να κυκλοφορήσουμε τον Τύπο»

Τι αναφέρει ανακοίνωση του Πρακτορείου Αργος

Το Πρακτορείο εφημερίδων & περιοδικών ελληνικού τύπου Αργος, με ανακοίνωσή του που καταχωρήθηκε στις περισσότερες εφημερίδες σήμερα και σχετικά με τα προβλήματα στη διανομή, αναφέρει:
«Τα προβλήματα που είναι πιθανό να παρατηρηθούν προσωρινά στην κυκλοφορία του Τύπου στην Αθήνα και στον Πειραιά οφείλονται στην επίμονη άρνηση των εφημεριδοπωλών των περιοχών αυτών να εργαστούν σε απελευθερωμένη αγορά, χωρίς τους περιορισμούς και τα ειδικά προνόμια του κλειστού μέχρι πρότινος επαγγέλματός τους.
Οι εκδότες και το πρακτορείο δεν αρνήθηκαν σε εφημεριδοπώλη την εργασία, αλλά του ζήτησαν να εκδηλώσει το ενδιαφέρον μαζί με κάθε έναν που θέλει να..

Ξινόγαλο για τον Μάξιμο


Για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο ιδίως στην περιφέρεια, είναι σαφές ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια άτυπη εκστρατεία κατατρομοκράτησής τους. Αντιθέτως, αυτοί που ανήκουν στην αξιωματική αντιπολίτευση έχουν αρχίσει άτυπη προεκλογική εκστρατεία, αφού η εκτίμηση της Συγγρού είναι ότι οι κάλπες δεν είναι μακριά. Σε τέτοιες περιπτώσεις ξεκινάς σιγά σιγά να «χαρτογραφείς» με περιοδείες την περιφέρειά σου. Κάπως έτσι ο Μάξιμος Χαρακόπουλος δεν παρέλειψε χθες να πάει στο χωριό Βερδικούσια στην Ελασσόνα. Ο βουλευτής Λάρισας δεν μπορούσε να λείπει από τη συνάντηση των απανταχού Βερδικουσιωτών. Ούτε να παραλείψει να πιει τοπικό ξινόγαλο από φλασκί φτιαγμένο από δέρμα κατσίκας. Μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού, κάποιοι στη Ν.Δ. ράβουν στο μυαλό τους κυβερνητικά κοστούμια.

Προβλήματα με την διανομή Τύπου στην Αττική - «Μπλόκα» από τους εφημεριδοπώλες


Πρόβλημα από το πρωί με την διακίνηση και την πώληση εφημερίδων στο λεκανοπέδιο Αττικής. Τα περισσότερα περίπτερα έμειναν χωρίς εφημερίδες καθώς οι εφημεριδοπώλες μπλόκαραν τις εξόδους από τα πρακτορεία διανομής Τύπου στο Κορωπί και απέτρεψαν την διανομή τους. Με αυτό τον τρόπο αντέδρασαν στην πρόθεση των πρακτορείων να προβούν στην διανομή με δικά τους συνεργεία μετά και την απελευθέρωση του επαγγέλματος από το περασμένο Σάββατο. Οι εφημεριδοπώλες καταγγέλλουν ότι η ενέργεια αυτή των πρακτορείων είναι παράνομη και παραβιάζει το Ν.Δ.2943/1954 «περί τρόπου πωλήσεως εφημερίδων και περιοδικών».
Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν «μπλόκα» σε περίπτερα των Αθηνών για να μην φτάσουν οι εφημερίδες σε αυτά, ενώ εκλήθη και η αστυνομία που προχώρησε σε συλλήψεις τριών ατόμων, εκπροσώπων των πρακτορείων, για παρακώλυση του Τύπου.
Η μοναδική εφημερίδα που βγήκε στα περίπτερα είναι η «Ελευθεροτυπία», η οποία κατόπιν ενεργειών της εκδότριας Μάνιας Τεγοπούλου διανεμήθηκε και στα πρακτορεία και στους εφημεριδοπώλες. Αυτό κατέστη δυνατό καθώς οι εφημεριδοπώλες είχαν ανακοινώσει ότι..

Φόροι και εισφορές το 52,3% του μεικτού μισθού ενός μέσου εργαζόμενου


Πως η Εφορία έγινε συνέταιρος στην τσέπη μας μετά και τα 13 νέα χαράτσια που επιβλήθηκαν τελευταία

Του ΘΑΝΟΥ ΤΣΙΡΟΥ tsiros@enet.gr

Να σας γνωρίσουμε τον κ. Μιχάλη. Τίμιος φορολογούμενος, οικογενειάρχης με ένα παιδί. Μισθωτός στον ιδιωτικό τομέα με 20 χρόνια προϋπηρεσίας στην πλάτη του, κατόρθωσε να ανεβάσει το μισθό του στα 2.500 ευρώ μεικτά ή περίπου 1.770 ευρώ καθαρά, αν αφαιρεθεί φόρος εισοδήματος και ασφαλιστικές εισφορές. Είναι «προνομιούχος» για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς με αυτό το μισθό κατατάσσεται στους 626.000 πλουσιότερους (βάσει δηλωθέντος εισοδήματος) Ελληνες.

Η σύζυγος έχασε τη δουλειά της και ο κ. Μιχάλης συμπεριελήφθη σε μια ακόμη λίστα: αυτή με τις 828.000 οικογένειες που έχουν χτυπηθεί από την ανεργία. «Και μη χειρότερα» σκέφτεται. Γνωρίζει ότι ο εργοδότης του τον λοξοκοιτάζει από τότε που φούντωσε η κρίση. Ξέρει και το λόγο: Με τους φόρους και τις..

Το μεγάλο ευχαριστώ του Πάσχου Μανδραβέλη

-από το agitatoras

Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα όταν διάβασα το «μεγάλο ευχαριστώ» (κλικ για μεγέθυνση) του Πάσχου Μανδραβέλη, ήταν το πόσο θα μπορούσε να δείχνει το μηχάνημα αν έκανε αλκοτέστ την ώρα που έγραφε αυτές τις αρλούμπες.
Προφανώς δεν θα έδειχνε τίποτα, γιατί η συγκεκριμένη σούρα δείχνει να είναι μόνιμη. Κάτι σαν το χάρισμα του Οβελίξ δηλαδή, που έπεσε στη χύτρα με τον μαγικό ζωμό όταν ήταν μικρός.
Σε ποιό μαγικό υπόνομο έπεσε ο Μανδραβέλης, δεν το γνωρίζουμε. Γνωρίζουμε πάντως πως το χάρισμα του θα μπορούσε να τον φτάσει ακόμα και στο σημείο σε επόμενα άρθρα του να ζητάει από την πολιτεία να στολίσει την πλατεία Συντάγματος με τους ανδριάντες των 155 "σωτήρων" βουλευτών, ώστε ο λαός να μην τους ξεχάσει ποτέ για το μεγάλο καλό που του έκαναν.
Αγαπητέ Πάσχο, ο μεγάλος σου καημός για το αν θα περάσουν στη λήθη οι 155 ηρωοποιηθέντες βουλευτές είναι άκρως αδικαιολόγητος.
Κανείς δεν πρόκειται να τους ξεχάσει. Ούτε αυτούς που ψήφισαν το 2ο μνημόνιο, αλλά ούτε και εκείνους που ψήφισαν το πρώτο (με τη μεγάλη επιτυχία που είχε και για το οποίο, εσύ και όμοιοί σου, τότε, με την ίδια σιγουριά για την επιτυχία, επίσης γκαρίζατε να ψηφιστεί). Θα τους θυμούνται λοιπόν και..

Οταν ο Θεοδωράκης χαμογέλασε...



Θαυμαστές του Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσαν χθες στους «Πρωταγωνιστές» ο Κώστας Γιαννακίδης με τον Νίκο Ζαχαριάδη που βρέθηκαν στο στοιχείο τους σατιρίζοντας τις ιστορικές στιγμές ηγετών που απεδείχθησαν επιρρεπείς σε ερωτικές περιπέτειες και ατασθαλίες. Ετσι δεν έμειναν ασχολίαστα το νεύμα του Ανδρέα προς τη Δήμητρα στη σκάλα του αεροπλάνου, το τραγούδι της Μέριλιν στον JFK, το λεκιασμένο φόρεμα της Μόνικας, τα δώρα του Σίλβιο στις ερωμένες του, οι εγγυήσεις του Στρος Σκαν προς τις δικαστικές αρχές...
Και οι δύο δημοσιογράφοι φαίνεται ότι «δένουν» καθώς το «χύμα» και το ιδιαίτερα ανατρεπτικό χιούμορ του Γιαννακίδη συμπληρώνουν τα απρόσμενα και περίπλοκα σχόλια του Ελληνα Μπόρατ Νίκου Ζαχαριάδη. Πιστεύουμε ότι ως GOLDEN BOYS τα πήγαν -και θα τα πάνε- πάρα πολύ καλά. Σε αυτό μάλλον συμφωνεί και ο Σταύρος Θεοδωράκης που τους χάζευε χαμογελώντας όση ώρα μιλούσαν κι έλεγαν τα δικά τους...

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Ο Κωστόπουλος ζητά νέους, ωραίους και χαρούμενους μπλόγκερς-δημοσιογράφους


Στην ΙΜΑΚΟ ξέρουν από φενγκ σούι


Ευτυχώς που υπάρχει και το ζεύγος Κωστόπουλου για να δίνει ευκαιρίες και δουλειά σε νέους δημοσιογράφους. Παρά το ότι ο Ομιλος της ΙΜΑΚΟ έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα σε δεκάδες απολύσεις, εν τούτοις προχωρά στην αναπλήρωση των θέσεων εργασίας κλείνοντας τα στόματα όλων αυτών που τον κατηγορούσαν για αναλγησία και άλλα τέτοια. Μάλιστα ο Πέτρος Κωστόπουλος με μια αγγελία βάζει ψηλά τον πήχη: Ανάμεσα στα απαιτούμενα προσόντα όσων θα έχουν την τύχη να συνεργαστούν μαζί του περιλαμβάνονται από πτυχίο ΑΕΙ μέχρι… θετική διάθεση (ας όψεται το φενγκ σούι ) ενώ όπως αναφέρεται στην αγγελία τυχόν κατοχή blog θα εκτιμηθεί θετικά!..
Και όσοι βέβαια προσληφθούν θα πληρώνονται αδρά αν και όταν αποδείξουν ότι το αξίζουν - αυτό δεν το αναφέρει στην αγγελία αλλά εννοείται!..
Παραθέτουμε την άκρως ενδιαφέρουσα αγγελία της ΙΜΑΚΟ:..