ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Μάνος Χατζιδάκις, «Τα τραγούδια μου δίδαξαν ανυπακοή»


Μνήμη / Μουσικό αφιέρωμα / Εκδήλωση τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011 στον πολυχώρο Άρδην

Στις 15 Ιουνίου συμπληρώθηκαν 17 χρόνια από την ημέρα που ο Μάνος Χατζιδάκις «έφυγε» για το ταξίδι του στην «Οδό ονείρων».
Με αυτή την αφορμή, ο χώρος πολιτισμού του περιοδικού Άρδην και της εφημερίδας Ρήξη, διοργανώνει τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011 και ώρα 21:00 το βράδυ εκδήλωση-μικρό μουσικό αφιέρωμα μνήμης στον μεγάλο συνθέτη εμπνευσμένο από τη φράση του ίδιου, πως: «Τα τραγούδια μου δίδαξαν ανυπακοή»!
Ερμηνεύει ο Δημήτρης Κεχαγιάς και τον συνοδεύει στο πιάνο ο μαέστρος Σάκης Κοντονικόλας.
Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνονται τραγούδια από τα έργα «Ματωμένος γάμος», «Παραμύθι χωρίς όνομα», «Οδός ονείρων», «Ελλάς η χώρα των ονείρων», «Μυθολογία», «Της γης το χρυσάφι», «Αθανασία», «Για την Ελένη».
Ακόμα θα αναγνωσθούν αποσπάσματα από «Τα σχόλια του Τρίτου» και το βιβλίο του «Ο καθρέφτης και το μαχαίρι».
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στον χώρο πολιτισμού του περιοδικού Άρδην και της εφημερίδας Ρήξη στην Θεσσαλονίκη, Βαλαωρίτου 1 και Δωδεκανήσου (8ος όροφος),
τηλ.: 2310 543751.

Ζούλα σε μια βάρκα μπήκα

Η ΝΕΤ αγανακτεί!

Πάλι χθες μαστίγωναν την παλιοκατάσταση στην τηλεόραση ορισμένα άτομα που την έχουν πολλαπλώς απομυζήσει. Γόνοι, βασικοί ιμάντες της εξουσίας, βασικοί εκφραστές του πρηγούμενου στάτους, προνομιούχοι εσαεί. Σαν μόλις να αφίχθησαν εδώ από το μαγευτικό Πικέρμι, ζαλισμένοι από το πολύ οξυγόνο της αμόλυντης εξοχής τους.
Τι περί διαφθοράς! τι περί νοσούσης κοινωνίας! τι καλέσματα στα όπλα!
Ποιοι;
Οι ίδιοι πάντα. Αυτοί που είναι στην εμπροσθοφυλακή του φαίνεσθαι επί παντός καιρού. Αυτοί, που αν αύριο το πόπολο ψηφίσει στο Σύνταγμα την αναβίωση του Πολιτισμού των Ίνκας, θα εμφανισθούν με φτερά παπαγάλου και θα θυσιάζουν μωρά μπροστά στα Μακ Ντόναλντς.
Δεν είναι μόνο η απογοήτευση, ότι όλος αυτός ο υγιής αναβρασμός δεν ανέδειξε ούτε ένα νέο πρόσωπο -όχι κατ ανάγκην ηγετικό, αλλά που να είναι αρκετά αδιάφθορο και αμέτοχο στην παλιά κατάσταση και στα καθεστωτικά media), είναι που πάλι την..

Όταν ο (λιμπερτίνος) Πάγκαλος καταλογίζει στον Ν. Ξυδάκη έλλειψη παιδείας και αγραμματοσύνη!..

«Ελευθεριάζων και έκλυτος» ή «ανυπότακτος και αυτότροπος»;

Θύμωσε ο Θόδωρος Πάγκαλος με σχόλια του Νίκου Ξυδάκη στην Καθημερινή και όταν ο δεύτερος συνέκρινε «την απρεπή συμπεριφορά του αγανακτισμένου πλήθους με την απρεπή συμπεριφορά των πολιτικών ανδρών, εντός και εκτός Βουλής». Η αιτία όμως που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Πάγκαλου ήταν ο χαρακτηρισμός «συνήθης λιμπερτίνος» που του απέδωσε ο Ξυδάκης στο άρθρο του. Ο εκ των αντιπροέδρων της κυβέρνησης με επιστολή του προς την διεύθυνση της Καθημερινής προχωρά σε υποδείξεις (χωρίς να παραλείπει το «λιβανιστήρι» στον Παπαχελά) ενώ καταλογίζει στον συντάκτη «γλωσσική ανεπάρκεια» (σε ποιόν?, στον Ξυδάκη!) καθώς και «ολοκληρωτικό φρόνημα και παραταξιακή ιδιοτέλεια».
Διαβάστε εδώ την επιστολή Πάγκαλου και την πληρωμένη απάντηση του Ξυδάκη. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς τα όσα αναφέρονται είναι άκρως διαφωτιστικά σχετικά με τον τρόπο που σκέφτεται και..

Τρομοκρατούν τους εργαζόμενους απολύοντας συνδικαλιστές!


ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»


Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ καταγγέλλει την παράνομη απόλυση του συναδέλφου και εκλεγμένου μέλους στο ΔΣ της ΠΟΕΠΤΥΜ, Βαγγέλη Παπαχρήστου από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία.
Οι νέες διώξεις συνδικαλιστών και η ποινικοποίηση του αγώνα μας αποδεικνύει την τρομοκρατία που επιχειρούν να περάσουν στον χώρο μας σε συνδυασμό με απολύσεις, μαύρη εργασία και διόγκωση της ανεργίας οι εργοδότες.
Επισημαίνουμε την αδιαφορία της διοίκησης και της ιδιοκτησίας της Ελευθεροτυπίας, να σεβαστούν τους νόμους, τα δικαιώματά μας και τις συνταγματικές μας ελευθερίες και το γεγονός ότι η νέα απόλυση συνδικαλιστή έρχεται να προστεθεί στις προηγούμενες αντίστοιχες (Έθνος, Αντέννα, Ατικές εκδόσεις, Ιμάκο κλπ) και να δείξει, ότι δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στους εργοδότες. Μάλιστα, η διοίκηση της Ελευθεροτυπίας, την ίδια μέρα που στηλιτεύει τις απολύσεις συνδικαλιστών στο Έθνος και τις..

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Τώρα σε απολύουν αν τολμήσεις και ζητήσεις τα δεδουλευμένα σου!

Ανενόχλητοι αλωνίζουν οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ ελέω μνημονίου, αδράνειας των συνδικαλιστικών σωματείων και ελλείψει αποτελεσματικής αντίδρασης από την πλευρά των ίδιων των εργαζομένων.
Μετά τις τελευταίες παράνομες και εκδικητικές απολύσεις στο ΕΘΝΟΣ (Χριστοδουλίδου, Τομαράς, Βονάτσου) απελύθη από την εφημερίδα «Αλλαγή» της Πάτρας η δημοσιογράφος Ελένη Δελέγκου όταν τόλμησε και προσέφυγε στη Δικαιοσύνη γιατί η επιχείρηση της χρωστούσε 10(!) μηνιάτικα… Η Δελέγκου αφού πρώτα ζήτησε από την ιδιοκτησία τα δεδουλευμένα της, που με συνεχείς δικαιολογίες δεν της αποδίδονταν, στη συνέχεια προσέφυγε στα Δικαστήρια. Η απάντηση της εργοδοσίας ήταν να καταγγείλει τη σύμβαση εργασίας της δημοσιογράφου!
Μπορεί το ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων να καταγγέλλει την άδικη και καταχρηστική απόλυση της Δελέγκου αλλά πέραν τούτου ουδέν. Όπως ακριβώς πράττει εως σήμερα και η ΕΣΗΕΑ στην περίπτωση των απολύσεων στον «Πήγασο»…
Στην Μεταμόρφωση βέβαια στην απόλυση της Χριστοδουλίδου αντέδρασαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και..

«Νέος πρόεδρος με μεγάλο εγωισμό θα είναι κατηγορούμενος...»...


«Neos proedros me megalo egoismo avrio tha ine katigorumenos. An exis tyxi diabaine...»

Aυτό έγραψε στο Twitter ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ Γιάννης Αλαφούζος αναφερόμενος προφανώς στις συλλήψεις για τα στημένα παιχνίδια του ΟΠΑΠ όπου εμπλέκονται γνωστοί παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου και του μπάσκετ. Ανάμεσά τους και δύο πολύ μεγάλα ονόματα εν ενεργεία ποδοσφαιριστών.

Την ίδια ώρα προσήχθησαν στον εισαγγελέα οι δέκα που συνελήφθησαν με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Εντός της ημέρας αναμένεται με διάταξη της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Αθηνών να δοθούν στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία της ταυτότητας των συλληφθέντων. Οι συγκεκριμένοι μετά την απόδοση κατηγοριών και την άσκηση ποινικής δίωξης αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή.
Στο σκάνδαλο φέρεται να έχουν εμπλοκή ένας πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ, ένας πρώην πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, αλλά και ποδοσφαιρικός παράγοντας το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί και..

Τα ελληνικά media είχαν πάντα την εντύπωση ότι είναι πολύ σημαντικά. Αλλά δεν είναι...

Τα ελληνικά media είχαν πάντα την εντύπωση ότι είναι πολύ σημαντικά. Δικαίως. Διόριζαν κυβερνήσεις, έκαναν μπίζνες με το Κράτος, έκαναν υπουργούς τους αρχισυντάκτες τους. Λυσσομανούσε εσαεί μια άγρια κρυπτογαμία Κυβέρνησης και Μέσων, στην οποία συμμετείχαν όλοι, μένοντας πολύ ή ολίγον έγκυοι.
Έτσι πίστεψαν και ότι η δική τους κρίση είναι πιο σημαντική από τις κρίσεις των άλλων παραγωγικών κλάδων - διότι απειλείται η δημοκρατία, η ελευθερία του λόγου κ.λπ. Φαιδρότητες, βέβαια. Αυτό που απειλείται είναι οι επαύλεις τους και οι καταθέσεις τους στην Ελβετία.
Η δημοκρατία αλλού σφυρηλατείται πια, όσο για την ελευθερία του λόγου δεν υπήρξε ποτέ στα μεγάλα ελληνικά μέσα - το τελικό αποτέλεσμα (πλαισιωμένο από ορισμένα άλλοθι) ήταν αυτό που υπηρετούσε τα συμφέροντα του εκάστοτε εκδότη. Ακόμα και του πιο «φωτισμένου».
Έγραψε ποτέ κανείς εναντίον της ΜEDIATEL και των πορνογραφικών διαφημίσεών της στην «Ελευθεροτυπία»; Έκρινε ποτέ κανείς τα δημόσια έργα του Μπόμπολα στο « Έθνος»; Τις εξωφρενικές εκπαιδευτικές συμφωνίες του Λαμπράκη στο «Βήμα»; Τα μονοπύθμενα στην «Καθημερινή»; Τα εικονικά τιμολόγια στον Άλτερ; Τον Bαρδινογιάννη στο Mega; Γελάει κανείς και να το σκέφτεται.
Τα media ήταν ανέκαθεν μαγαζάκια διαπλοκής και μυωπικού ήθους, χωρίς βέβαια να κάνουν κράτει σε..

Πάγκαλος:«Δεν είχα πιεί καφέ και δεν είχα κέφι, αλλά θα μείνουμε φίλοι με τον Χατζηνικολάου»

Νέο κρούσμα απαράδεκτης συμπεριφοράς χθες από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο.
Αυτή τη φορά, απέναντί του βρέθηκε ο
Νίκος Χατζηνικολάου στον αέρα του Real FM, στον οποίο είπε, μετά από ερωτήσεις που δεν «άρεσαν» στον κ. Πάγκαλο ότι εκφράζει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας! «Εγώ θα εκφράζω τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ κι εσείς της Νέας Δημοκρατίας» είπε χαρακτηριστικά.
O Χατζηνικολάου αντέδρασε, απαντώντας του ότι κανένας, στη δημοσιογραφική καριέρα του εδώ και 30 χρόνια, δεν του έχει πει κάτι τέτοιο.
Κάπου εκεί, η συνομιλία πήρε τέλος, αφού ο Θ. Πάγκαλος έκλεισε αγενώς το τηλέφωνο, ισχυριζόμενος ότι ο οικοδεσπότης της εκπομπής «
ήταν εκνευρισμένος».
Το απόγευμα, μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου, ο Πάγκαλος συζητώντας με δημοσιογράφους για το επεισόδιο είπε με το γνωστό του ύφος: «
Κοιτάξτε να δείτε, ήταν..

Να ανακληθεί η απόλυση της Αφεντούλη - 24ωρη στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη»



Να ανακληθεί η απόλυση της δημοσιογράφου Μερσίνης Αφεντούλη ζητούν η ΕΣΗΕΜ-Θ, η EΠΗΕΘ και η ΕΤΕΡΜ-Θ που έχουν κηρύξει για σήμερα Πέμπτη 23 Ιουνίου, 24ωρη απεργία στο ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Οι ιδιοκτήτες Λ. Μαρόγλου και Στ. Διαμαντόπουλος καλούνται να πάρουν πίσω την απόλυση και να εφαρμόσουν τις ΣΣΕ. Η απόλυσή της Αφεντούλη προστέθηκε στη μακρά σειρά ενεργειών με τις οποίες οι ιδιοκτήτες, κύριοι Στ. Διαμαντόπουλος και Λ. Μαρόγλου, έχουν απαξιώσει τον χαρακτήρα του ενημερωτικού σταθμού.
Το Ράδιο Θεσσαλονίκη οφείλει την πρωτεύουσα θέση που κατέχει στο χώρο της ραδιοφωνίας της πόλης στην προσφορά των εργαζομένων, όλων των ειδικοτήτων. Τα ΔΣ των τριών Ενώσεων καλούν τους Διαμαντόπουλο και Μαρόγλου να..

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Οι τεχνικοί καταγγέλλουν τη διοίκηση του STAR και απεργούν

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΤΙΤΑ

1. Σε συνεδρίασή του το έκτακτο απεργοδικείο του STAR CHANNEL υπό την προεδρία του κ. Ισίδωρου Παπαμιχάλη Διευθυντή προσωπικού του σταθμού και την καθοδήγηση του κ. Κυριακόπουλου Πάνου Διευθύνοντα Σύμβουλο του σταθμού, προχώρησε στο εξής απίστευτο ανακοινωθέν:

------------From: Papamichalis Isidoros Sent: Tuesday, June 21, 2011 7:22 PM To: All Star Subject: Ανακοίνωση
Όπως είναι γνωστό, από τις αρχές του τρέχοντος έτους η ΕΤΙΤΑ και η ΠΟΣΠΕΡΤ έχουν αποδυθεί σε μια σειρά από αλλεπάλληλες απεργιακές κινητοποιήσεις που μεθοδεύονται με τρόπο αντίθετο στο νόμο. Συγκεκριμένα, από τις αρχές του 2011 η ΕΤΙΤΑ έχει κηρύξει περισσότερες από επτά (7) απεργίες / στάσεις εργασίας (δηλ. σχεδόν μία κάθε μήνα) για τις οποίες δεν τηρεί την..

Εκλεκτό χαρμάνι


Σερφάροντας στο διαδίκτυο σε γνωστές και άγνωστες διευθύνσεις πέσαμε στο site parapolitika.gr όπου και η ενυπόγραφη στήλη του Γιάννη Κουρτάκη «Πολιτικός καφές». Εκεί θαυμάσαμε τον τρόπο με τον οποίο ο γνωστός δημοσιογράφος συνδυάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη που «αν χρειαζόταν θα ψήφιζε το μεσοπρόθεσμο» με την Jessa Hinton και «το στήθος της που κόβει την ανάσα». Το ίδιο εύκολα συνδυάζει και τον Καραχάλιο που «πήρε το χρίσμα στον Πειραιά» με την Elle και «τις γυμνές πόζες της στον φακό που ξετρελαίνουν τους άνδρες!»

Το θέμα συζητήθηκε και κάποιοι είπαν πως ο Γ. Κουρτάκης δεν προσέχει ιδιαίτερα το χαρμάνι στον καφέ του ενώ μερικοί ισχυρίστηκαν ότι η..

Η ΕΣΗΕΑ έχει ιστορικό χρέος να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τους συντάκτες του «Έθνους»

Επιστολή της Πόπης Χριστοδουλίδου στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Πριν 12 μέρες απολύθηκα και μάλιστα με τρόπο προσβλητικό για την επαγγελματική μου αξιοπρέπεια και άκρως εκδικητικό για την σταθερή και άκαμπτη συνδικαλιστική μου δράση, μέσα και έξω από το «Έθνος», στα όργανα του σωματείου μας, επί σειρά ετών .
Και φυσικά ουδείς έχει δικαίωμα να ξεχνά ότι περίπου 20-25 μέρες, πριν την απόλυσή μου, ο κ. Μπόμπολας με εκβιασμούς προσπάθησε να επιβάλλει σε όλους μας την υπογραφή μιας κατάπτυστης ατομικής σύμβασης, με σκοπό να καταργήσει την ΣΣΕ και να μας αναγκάσει να αρνηθούμε για πάντα την ΕΣΗΕΑ και τις ΣΣΕ , που, μόνο αυτή δικαιούται να υπογράφει με την ΕΙΗΕΑ για λογαριασμό μας.
Από την μια πλευρά, εσκεμμένα επιχειρείται η υποβάθμιση και η διάλυση του σωματείου μας και από την άλλη, να μπούμε όλοι στο «τούνελ» των ατομικών συμβάσεων, δίχως εργασιακά δικαιώματα και..

Η Δημοκρατία επανήλθε το '74...

...αλλά ο χωροφύλακας δεν έφυγε...

Την ιστορία ο καθένας τη διαβάζει όπως θέλει. Το είδαμε και απόψε στη βουλή. Το '74 έπεσε η χούντα και ήρθε ο Καραμανλής. Η Δημοκρατία όμως εκείνη είχε διατηρήσει τους φακέλους στην Ασφάλεια , το φόβο του χωροφύλακα και έναν κόσμο ολόκληρο στο περιθώριο.
Όσοι δεν το χουν ζήσει δεν μπορούν να καταλάβουν ίσως τι σημαίνει αυτό . Τι σημαίνει να είσαι πολίτης Β' κατηγορίας.
Να έχεις προσόντα περισσότερα από κάποιον άλλον αλλά να μένεις μόνιμα απ' έξω. Επειδή ο πατέρας σου ήταν κομμουνιστής ή ακόμη κι αν, στις μαύρες μέρες της χούντας αλλά και εκείνες του αστυνομικού κράτους της ΕΡΕ (που πρωθυπουργός ήταν επίσης ο Καραμανλής), ο χωροφύλακας της γειτονίας τον είχε φακελώσει επειδή διάβαζε ΝΕΑ.
Στη Δημοκρατία του '74 που τόσο πολύ σηκώθηκε η τρίχα του Σαμαρά και του Τασούλα, γιατί τους την έθιξαν , δεν μπορούσες να διοριστείς ούτε κλητήρας σε ένα υπουργείο αν δεν είχες λευκό πιστοποιητικό κοινωνικών Φρονημάτων, αν δεν ήσουν..

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Σάλος στο ΕΘΝΟΣ για τις νέες εκδικητικές απολύσεις



Μακελειό στο ΕΘΝΟΣ με νέες κατάφωρα παράνομες και εκδικητικές απολύσεις από την πλευρά των εργοδοτών. Ο Γιώργος Μπόμπολας και ο αδίστακτος γιος του Φώτης συνεπικουρούμενοι από τους υποτακτικούς τους (διευθυντές, αρχισυντάκτες και λοιπούς) χωρίς να τηρήσουν πλέον ούτε τα προσχήματα έδιωξαν τη Βούλα Βονάτσου και τον Κώστα Τομαρά από το ΕΘΝΟΣ.
Και τους απέλυσαν γιατί είχαν βγει μπροστά και είχαν αντιδράσει στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας για περικοπές καθώς και στην πρόσφατη εκδικητική απόλυση της Πόπης Χριστοδουλίδου. Και ο Τομαράς και η Βονάτσου δεν έσκυψαν το κεφάλι στις επιταγές των Μπομπολαίων και απολύθηκαν ως «αντιπαραγωγικοί» όταν κατά γενική ομολογία (ακόμη και αυτών που βρίσκονται κοντά στην εργοδοσία) ήταν από τους πλέον ευσυνείδητους επαγγελματίες και από εκείνους που έκαναν σωστά τη δουλειά τους.
Για τις απολύσεις στο ΕΘΝΟΣ συνεδριάζει εκτάκτως το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:..

Κάτι τρέχει με τον Μόσιαλο


Οι περισσότεροι είχαν να γράψουν και να πουν κάτι καλό (εως πολύ καλό) για τον νέο υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Ηλία Μόσιαλο. Στις παραπολιτικές στήλες των εφημερίδων, στο διαδίκτυο κ.α. το μόνο που έβρισκες ήταν αναγνώσματα και σχόλια για το νέο (βρετανικό) στυλ ενημέρωσης και για τον «πολλά υποσχόμενο καθηγητή του LSE που εξέπληξε ευχάριστα τους πολιτικούς συντάκτες στο πρώτο μπρίφινγκ και που θα παράγει πολιτική και δεν θα είναι διεκπεραιωτικός σαν τον Πεταλωτή».
Αναδημοσιεύουμε αποσπάσματα από σχόλια εφημερίδων και επιφυλασσόμεθα:

Δυναμική πρεμιέρα
Πολλά υποσχόμενη ήταν η χθεσινή "πρεμιέρα" του Ηλία Μόσιαλου στο -ούτως ή άλλως απαιτητικό- πόστο του κυβερνητικού εκπροσώπου. Εξέπληξε ευχάριστα τους πολιτικούς συντάκτες, πολλοί από τους οποίους περίμεναν ότι θα..

Προοπτικές και προβλήματα από την απελευθέρωση της διαδικτυακής ονομασίας

ΑΠΕΙΡΕΣ ΟΙ ΝΕΕΣ ONLINE ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

«Οποιαδήποτε λέξη ή σύμπλεγμα γραμμάτων σε οποιαδήποτε γλώσσα θα μπορεί να αποτελεί διαδικτυακή κατάληξη. Οι προοπτικές είναι απεριόριστες και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πού θα μας οδηγήσει αυτή η πρωτοβουλία».
Aυτά είπε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Ιντερνετ (Icann) Ροντ Μπέκστρομ, ανακοινώνοντας μια ιστορική απόφαση, ύστερα από έξι χρόνια διαβουλεύσεων...
Με αυτή την απόφαση επιτρέπεται η υιοθέτηση άπειρων νέων καταλήξεων στις διευθύνσεις των ιστοσελίδων, συμπεριλαμβανομένων καταλήξεων σε γραφή πέραν της λατινικής, όπως η κινεζική ή η αραβική. Και σηματοδοτείται η πιο εντυπωσιακή, μέχρι σήμερα, αλλαγή του Συστήματος Ονομάτων Περιοχής, από τη δημιουργία του τη δεκαετία του '80 αλλά και μία από τις πλέον επαναστατικές αλλαγές για το Δίκτυο στο σύνολό του.
Μέχρι σήμερα υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες top-level domains: τα γενικά (22) όπως για παράδειγμα «.com», «.org», «.int» και τα εθνικά (290) που σχετίζονται με τη..

Παίρνουν μετάταξη οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ για άλλα ΜΜΕ;



Έκπληξη προκαλεί η δημοσίευση απόφασης του δημοτικού συμβουλίου του Αθήνα 9,84 (κάντε κλικ για μεγένθυση). 'Εκπληξη γιατί αφορά δημοσιογράφο της ΕΡΤ που αν καταλάβαμε σωστά, ζήτησε μετάταξη για "ανταγωνιστικό"(;) ραδιοφωνικό σταθμό ενώ πριν λίγο καιρό παρουσίαζε εκπομπή στην κρατική τηλεόραση.
Δηλαδή για να κάνει "οικονομία" ο 9,84 παίρνει δημοσιογράφους από την ΕΡΤ η οποία τους πληρώνει για να προσφέρουν έργο σε άλλα Μέσα;


ΝΙΚΗ στη Νεκρή Ζώνη - Ηρωες χωρίς παράσημα...



Στην Κυπριακή Εστία στην Πλάκα παρουσιάστηκε χθες το βιβλίο «"ΝΙΚΗ" στη Νεκρή Ζώνη», των δημοσιογράφων της ΕΡΤ Γιάννη Φασουλά και Γιάννη Σκάλκου, που συνοδεύεται από το ντοκιμαντέρ «Ήρωες χωρίς παράσημα..», με σπάνιο υλικό από την δράση της Α΄Μοίρας Καταδρομών στην Κύπρο το 1974.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Α΄ Σύμβουλος της Κυπριακής Πρεσβείας Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ παρεμβάσεις έγιναν από τους δημοσιογράφους Λουκά Δημάκα (ΤΑ ΝΕΑ-ΕΡΤ), Μάκη Πολλάτο (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ) και Στέλιο Μπερμπεράκη (ανταποκριτή της τουρκικής ΣΑΜΠΑΧ και BBC Turkise service). Τον συντονισμό της παρουσίασης και της εκδήλωσης είχε ο δημοσιογράφος της ΝΕΤ Φάνης Παπαθανασίου.

ΤΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
Το βιβλίο «"Νίκη" στη Νεκρή Ζώνη», που συνοδεύεται από το ντοκιμαντέρ «Ήρωες χωρίς παράσημα…» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Αγαθός Λόγος», επιχειρεί να ρίξει φως σε άγνωστους δρόμους και διαδρόμους, της νεότερης εθνικής καταστροφής που εξελίχθηκε στην Κύπρο, πριν από 38 χρόνια, μέσα από την έρευνα για την αποστολή της Α΄ Μοίρας Καταδρομών από την Κρήτη στην Κύπρο.
Εξετάζοντας τις μαρτυρίες και το ιστορικό της αποστολής αυτοκτονίας των «300» καταδρομέων από το Μάλεμε στη Λευκωσία, τον σκοτεινό Ιούλη του 1974, με..

Ποδήλατα 800 ευρώ το ένα για το Δήμο της Αθήνας!


KAI 48.000 ευρώ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ Ι.Χ.


ΠΟΔΗΛΑΤΑ των 800 ευρώ, αλλά και αυτοκίνητα άγνωστου κόστους ετοιμάζεται να αγοράσει ο Δήμος Αθηναίων! Για να μάθει το κόστος, θα πληρώσει 48.000 ευρώ μόνο για τη μελέτη! Την ίδια ώρα βαρύνεται ετησίως με λίζινγκ 12 εκατ. για οχήματα που προσφάτως απέκτησε, καθυστερεί πληρωμές εργαζομένων και ετοιμάζεται για νέες περικοπές.
O δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης επιβεβαιώνει τις παραπάνω δαπάνες, υποστηρίζει, όμως, ότι «δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση σπατάλης - αντιθέτως μάλιστα πρόκειται για μια καθαρή περίπτωση χρηστής και διαφανούς διαχείρισης». Ο Καμίνης αναφέρει ότι η βοήθεια του Τύπου στην προσπάθεια εξορθολογισμού και ελέγχου των δαπανών είναι "ευπρόσδεκτη" και κάνει λόγο για ξεκάθαρη θέση, ότι δεν θα γίνει δεκτή καμία περίπτωση κακοδιαχείρισης. "Αν επισημανθεί, πολύ ευχαρίστως να την ακούσω", προσθέτει.

-Περισσότερα στο ρεπορτάζ του Αρη Χατζηγεωργίου στο enet.gr

Ένα διαφορετικό briefing…


Τρακ και πολυκοσμία στην “πρώτη” του τεχνοκράτη Μόσιαλου


του Ανδρέα Μπελεγρή / protothema.gr/

Στην ώρα του και με το τρακ του πρωτάρη έφτασε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλίας Μόσιαλος στην γραμματεία της κυβέρνησης για την πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο κ. Μόσιαλος, μπαίνοντας στην αίθουσα όπου τον περίμεναν οι κυβερνητικοί συντάκτες, χαιρέτησε έναν προς έναν δια χειραψίας και ανέβηκε στο πόντιουμ.
Ίσως στην αίθουσα βρίσκονταν οι περισσότεροι δημοσιογράφοι που είχαν βρεθεί ποτέ στο χώρο! Με δυσκολία έβρισκε κανείς θέση. Περισσότεροι από είκοσι πολιτικοί συντάκτες από ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης έσπευσαν στο πρώτο briefing. Το γεγονός αυτό μπορεί να ήταν τιμητικό, αλλά..

«Βόμβα» Μπεγλίτη στη Βουλή, με υπονοούμενα για αντικυβερνητικό κίνημα στο στρατό!

-από το opinionpost.gr

«Φωτιά» στο ήδη «καυτό» πολιτικό σκηνικό βάζουν οι αναφορές, από το βήμα της Βουλής, του νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Μπεγλίτη. Ούτε λίγο ούτε πολύ, στην ομιλία του κατά τη συζήτηση επί της πρότασης για ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, ο κ. Μπεγλίτης ανέφερε ότι διαπιστώνει «κινητικότητα» το τελευταίο διάστημα από ενώσεις αποστράτων και απηύθυνε έκκληση στα κόμματα της αντιπολίτευσης να είναι πιο προσεκτικά σε αυτές τις κινήσεις.
«Είναι ανάγκη εθνικής συναίνεσης και συνεννόησης, καθώς το τελευταίο διάστημα παρατηρώ και διαπιστώνω ότι υπάρχει ανάμεσα στο σύνολο των ενώσεων των απόστρατων αξιωματικών μια κινητικότητα, στο όνομα υπεράσπισης κάποιων συντεχνιακών διεκδικήσεων. Μια από αυτές τις ενώσεις αποστράτων αγκαλιάζεται από μια μερίδα κομμάτων. Πρέπει να κοπεί κάθετα ο ομφάλιος λώρος που συνδέει κόμματα της αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αποστράτους» είπε χαρακτηριστικά ο κ Μπεγλίτης. Παράλληλα, προειδοποίησε ότι..

Dislike Facebook

του Κώστα Γιαννακίδη / protagon.gr

Ένας χρήστης του Facebook με έβαλε στην ομάδα «Καλομοίρα έλεος! Θέλουμε την παλιά μας Καλομοίρα πίσω!». Το έμαθα μέσω email και δεν ενθουσιάστηκα καθόλου. Πρώτον επειδή εγώ προσωπικά δεν θέλω καμία Καλομοίρα και δεύτερον επειδή δεν ρωτήθηκα σχετικά. Ασφαλώς ακολούθησα το σχετικό σύνδεσμο και επέλεξα τη διαγραφή μου από την ομάδα, στερώντας έναν υποστηρικτή από την παλιά Καλομοίρα,-η κοπέλα πρέπει να εμφανίζεται με όποιον εαυτό επιθυμεί. Από την άλλη, χάρισα δύο σελιδοπροβολές στο Facebook.

Συνήθως αδιαφορώ. Κινητοποιούμαι, βαριεστημένα είναι η αλήθεια, όταν διάφοροι ηλίθιοι με εγγράφουν σε ομάδες του τύπου «Να επιτραπεί τώρα το κυνήγι του μετανάστη» ή «Άσχημα περνάγαμε με τη δραχμούλα μας»; Και αυτό δεν το κάνω επειδή παίρνω τη βλακεία στα σοβαρά, αλλά επειδή στο Facebook μπορούν να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις. Ένας άνθρωπος που δεν σε γνωρίζει, μπορεί να υποθέσει διάφορα. Αλλά και το..

Είναι ο παπούς εκεί;..

Τα πάρτυ και τα βιολιά συνεχίζονται. Απόψε το δελτίο του ΣΚΑΪ είχε εκτενές ρεπορτάζ για τη χαμένη τιμή της «Μπεμπέ Λιλή», του «Χουζούρη» και των λοιπών δυνάμεων που κάνουν θραύση στα νήπια.
«20 επεισόδια, 5 εκ. ευρώ!», έλεγε το ρεπορτάζ για το «Πάρτυ της ζωής σου», το οποίο πάρτυ κατά το ίδιο πάντα ρεπορτάζ, «συνεχίστηκε με τις τράπεζες» στο ΑΛΤΕΡ.
Όσο για τη «Μπεμπέ Λιλή – Σαλαμάγιασαλαμά, έλα να πάμε στη χώρα του Αλί Μπαμπά», κόστιζε, σύμφωνα με τις πηγές του Ομίλου Αλαφούζου, περί τις 35.000 ευρώ το κλιπ.
Όπερ εστί μεθερμηνεύομενον, τσάμπα έψαχνε τον παππού της, η Λιλή. Ή μάλλον τον έψαχνε για να τον δανείσει.


Nτάσκας: εξαιρετική η δικαστική απόφαση!


Εξαιρετική θεωρεί ο Γιάννης Ντάσκας την απόφαση που δικαιώνει την αγωγή Ρουσόπουλου εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και εναντίον του, αλλά και κατά του Γιώργου Αυτιά και του Γιώργου Βλάχου!
Το ποσό που επιδικάστηκε στους τρεις δημοσιογράφους φαίνεται λίγο στον δημοσιογράφο του καναλιού “9″ και διευθυντή της εφημερίδας “Παρασκήνιο”, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπομπής του με τον Χάρη Μπότσαρη (παραπλεύρως εικονιζόμενο), αποκαλούσε τον Ρουσόπουλο “μεγαλύτερο δημοσιογράφο όλων των εποχών”.
Ο κ. Ντάσκας επιφυλάχθηκε για περισσότερο ρεπορτάζ μετά τις 11 το βράδυ. Τώρα ασχολείται με το εξώφυλλο του “Σπίνγκελ” (sic).
UPDATE: Πριν από λίγο, ο κ. Ντάσκας, μετέφερε διάλογο του με τον Γιώργο Αυτιά, ο οποίος λέει καλεί τον κ. Ρουσόπουλο να παραλάβει τα 15.000 ευρώ στο Σύνταγμα, ανάμεσα στα πλήθη των “Αγανακτισμένων”. Τι κρίμα που η ΕΤΙΤΑ θα απεργεί και αύριο από το ξημέρωμα έως τις 10 το πρωί. Θα χαθεί όλο το fun!

6ο Συνέδριο ΠΟΕΣΥ: Εκλέχτηκε το νέο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας των Δημοσιογραφικών Ενώσεων





Στις εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή 19 Ιουνίου 2011 κατά το 6ο Τακτικό Πανελλαδικό Συνέδριο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. για την ανάδειξη των οργάνων της Ομοσπονδίας, προέκυψαν τα εξής αποτελέσματα:
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. ψήφισαν εκατόν ογδόντα (180) σύνεδροι και βρέθηκαν εκατόν εβδομήντα εννέα (179) έγκυρα και ένα (1) άκυρο ψηφοδέλτιο. Ως εκ τούτου, το εκλογικό μέτρο είναι 16 ψήφοι. Το αποτέλεσμα έχει ως εξής:

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Στάση εργασίας των τεχνικών στην ιδιωτική τηλεόραση



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. κηρύσσει στάση εργασίας για σήμερα Τρίτη 21 Ιουνίου 2011 από ώρα 05.30π.μ. της Τρίτης μέχρι και ώρα 10.00π.μ. της ίδιας μέρας (Τρίτης 21 Ιουνίου 2011) για όλους τους τεχνικούς που απασχολούνται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους τεχνικούς να μετάσχουν δυναμικά.
Απαιτούμε:
• Την υπογραφή ΣΣΕ που θα αναπληρώνει το χαμένο εισόδημά μας και θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
• Να αποσυρθούν αμέσως όλες οι μηνύσεις και οι αγωγές κατά των τεχνικών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ή συνδικαλίζονται.
Η εργοδοσία συνεπικουρούμενη από τον εργασιακό Μεσαίωνα που προωθεί η Κυβέρνηση, επιχειρεί να εκθεμελιώσει κάθε..

Ο Μόσιαλος, η Στάη και οι συνεντεύξεις


Κάποιοι άρχισαν να κριτικάρουν ήδη και να την «πέφτουν» στον νέο υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Ηλία Μόσιαλο, για δικούς τους άγνωστους(;) λόγους. Γράφουν ότι δεν πήγε λέει στην ΕΡΤ να δώσει συνέντευξη και αποφεύγει να εμφανιστεί στην Στάη (που τον θέλει πολύ στο δελτίο) ενώ αντίθετα πήρε σβάρνα τα ιδιωτικά κανάλια από την Παρασκευή που ορκίστηκε υπουργός.
Μα είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνουν ότι αν είναι κάτι επιλήψιμο, παρεξηγήσιμο και εν τέλει σύνηθες, αυτό θα ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να μιλούσε πρώτα στην κρατική τηλεόραση; Και τότε ήταν που θα έπεφταν όλοι επάνω του να τον «φάνε» επειδή βγήκε στην κρατική τηλεόραση κι όχι σε κάποιο από τα ιδιωτικά κανάλια που θα τον «στρίμωχναν» δεόντως!..
Υ.Γ: Σχετικά με το ποιος θα έχει την ευθύνη και τις αρμοδιότητες για τα ΜΜΕ και την κρατική ραδιοτηλεόραση ο Ηλ. Μόσιαλος στον Βήμα FM δήλωσε:

Ο ξανθός Μπόρις, η Ελλάδα και οι 72 παρθένες


«Το μεγαλύτερο δώρο προς τους Έλληνες ίσως θα ήταν να τους αφήσουμε να προχωρήσουν μόνοι τους». Με αυτό τον τίτλο η Daily Telegraph φιλοξενεί άρθρο του αμφιλεγόμενου δήμαρχου Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον. Ο «χαρισματικός γελωτοποιός» του βρετανικού συντηρητισμού είναι γνωστός από την ξανθή, άναρχη κώμη του (κάποιοι λένε ότι δεν χτενίζεται ποτέ) αλλά και τις μνημειώδεις γκάφες του στην δημοσιογραφία και στην πολιτική. Γκάφες που τον έκαναν όμως δημοφιλή στην Βρετανία. Στο δημαρχιακό μέγαρο του Λονδίνου κάποιοι του έχουν δώσει και το προσωνύμιο «ο δεξιός κλόουν της πολιτικής».
Ο Τζόνσον στο άρθρο του στην Daily Telegraph τονίζει ότι «επί χρόνια οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις λένε ότι θα ήταν τρελό και αδιανόητο μια χώρα να εγκαταλείψει το ευρώ. Αλλά αυτή η επιλογή είναι πια σχεδόν αναπόφευκτη και όσο συντομότερα συμβεί τόσο καλύτερα».

Ποιός είναι ο Μπόρις Τζόνσον

Ο νυν δήμαρχος του Λονδίνου σπούδασε στα σχολεία των πλουσίων σε Βρυξέλλες και Οξφόρδη -όπως το European School και το Balliol College. Μετά την αποφοίτησή του ο Τζόνσον δοκίμασε την τύχη του στον κόσμο των επιχειρήσεων όπου διέπρεψε για...

«Ψηφίστε το μεσοπρόθεσμο και θα σας δώσουμε τα 12 δισ.»...

Εκκληση βαφτίζει η κρατική τηλεόραση τον εκβιασμό του Eurogroup που αποφάσισε να μας δώσει τα 12 δισ της 5ης δόσης στις αρχές Ιουλίου. Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν και για χορήγηση νέου δανείου στην Ελλάδα ύψους 90-120 δισ. χωρίς να ξεκαθαρίσουν προς το παρόν το πώς και μέχρι πού θα φτάσει η συμμετοχή των ιδιωτών, θέμα που απασχολεί διαίτερα τους Γερμανούς.
Οι «προϋπόθεσεις» και για την 5η δόση και για το νέο δάνειο είναι να περάσουν από την Βουλή τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Η συζήτηση στο Eurogroup επικεντρώθηκε μέχρι πού μπορεί να φτάσει η συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στο νέο πακέτο βοήθειας. Στο τραπέζι των υπουργών βρέθηκαν οι δύο προτάσεις που από καιρό έχουν χωρίσει τους «17» σε δύο διαφορετικές ομάδες:
1. Την αποκαλούμενη πρωτοβουλία της Βιέννης (διακράτηση των ελληνικών ομολόγων και επαναγορά μετά τη λήξη τους), την οποία υποστηρίζουν η ΕΚΤ και η Γαλλία, και..

Ελληνοφρένεια: Εδώ τα καλά ελικόπτερα!..

Τρελάθηκε ο Θύμιος Καλαμούκης όταν άκουσε να διαφημίζουν ελικόπτερα προς πώληση κατά την διάρκεια της Ελληνοφρένειας. «Ε, ρε έχουμε και διαφημίσεις με ελικόπτερα. Μπράβο παιδιά, χρειάζονται κι αυτά. Μάλλον με τέτοιες διαφημίσεις θα πάρει καλά λεφτά ο σταθμός, που τα χρειάζεται κιόλας» είπε μη μπορώντας να πιστέψει στα αυτιά του κι αυτός όπως και οι ακροατές του Real 97,8.
Οποιος δεν έχει ακούσει τη διαφήμιση για την αγορά ελικοπτέρων δεν μπορεί να καταλάβει για τι πράγμα μιλάμε. Είναι δυνατόν κάποιος να διαφημίζει σε ραδιοσταθμό ελικόπτερα προς πώληση; Ποιός θα τα αγοράσει; Real ελληνοφρένεια στην κυριολεξία!..
Κατά τα άλλα η Ελληνοφρένεια με τον Θύμιο Καλαμούκη και τον Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη θα..

Καράβια στον ΔΟΛ


Επανήλθε το σενάριο με τα καράβια στον ΔΟΛ και τη holding company που θα τα αγοράσει παρέα με ποσοστά στο Mega για να δέσει το γλυκό.
Το θέμα είναι φυσικά ότι σε αυτά τα πράγματα οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, και, για την ώρα, ο λογαριασμός παλαντζάρει ελαφρώς.
Ενδέχεται πάντως εντός των προσεχών ημερών να διευκρινιστούν τα μερίδια και οι προθέσεις και να ζεσταθεί το σχήμα...

Oι «Ρηγάδες» Σκουρλέτης - Μόσιαλος κι ο καθοδηγητής Βούτσης


Τι ενώνει τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο Η. Μόσιαλο, με τον εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΝ Π. Σκουρλέτη και το μέλος της πολιτικής γραμματείας του Συνασπισμού Ν. Βούτση;
Στα χρόνια της νιότης τους οι Π. Σκουρλέτης και Η. Μόσιαλος, μέλη τότε της σπουδάζουσας του «Ρήγα Φεραίου», της νεολαίας του ΚΚΕ Εσ. είχαν καθοδηγητή τον Ν. Βούτση.
Αργότερα οι δρόμοι τους χώρισαν, οι Ν. Βούτσης, Π. Σκουρλέτης έμειναν στο χώρο της αριστεράς, ενώ ο Η. Μόσιαλος επέλεξε την πανεπιστημιακή καριέρα, για να βρεθεί στην κυβέρνηση στη θέση του εκπροσώπου.
Θα έχουν ενδιαφέρον οι πρώτες τους «κόντρες» στα τηλεοπτικά παράθυρα, αφού οι πρώην σύντροφοί του τον θεωρούν «φιλελεύθερο»...


Επικήδειος για το ευρώ!





Mε τίτλο «Ξαφνικά και αναμενόμενα» και υπότιτλο «Επικήδειος για ένα κοινό νόμισμα» κυκλοφόρησε η εβδομαδιαία πολιτική επιθεώρηση Der Spiegel. Το εξώφυλλο εικονογραφείται με τη φωτογραφία του ευρώ σε κορνίζα που έχει μαύρη ταινία πένθους και είναι τοποθετημένη σε φέρετρο σκεπασμένο με την ελληνική σημαία!..
Το περιοδικό Der Spiegel -«Ο καθρέπτης» ελληνιστί- γράφει ότι «η Οικονομική και Νομισματική Ενωση εξελίσσεται στον μεγαλύτερο κίνδυνο για το μέλλον της Ευρώπης» υποστηρίζοντας ότι «το κοινό νόμισμα αλυσοδένει μεταξύ τους εθνικές οικονομίες που δεν ταιριάζουν». Το περιοδικό αναφέρεται και στους Αγανακτισμένους γράγοντας ότι..

Απεργούν οι τεχνικοί της τηλεόρασης

Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν σήμερα (Δευτέρα) οι τεχνικοί που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας. Η ΕΤΙΤΑ απεργεί απαιτώντας:
· Την υπογραφή ΣΣΕ που θα αναπληρώνει το χαμένο εισόδημά των εργαζομένων και θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
· Να αποσυρθούν αμέσως όλες οι μηνύσεις και οι αγωγές κατά των τεχνικών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ή συνδικαλίζονται.
Η ανακοίνωση της ΕΤΙΤΑ αναφέρει:
«Η εργοδοσία θέλει να ξεμπερδεύει με εργαζόμενους που αμείβονται με την Σ.Σ.Ε., που έχουν δικαιώματα, θέλει να τους αντικαταστήσει με φτηνούς εργαζόμενους.
Η Ε.Τ.Ι.Τ.Α. καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν αγωνιστική απάντηση στις επιδιώξεις της εργοδοσίας. Καλεί όλα τα σωματεία στα Μ.Μ.Ε. να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με όλους τους τρόπους και τις μορφές.
Δεν τρομοκρατούμαστε, η αλληλεγγύη των τεχνικών έχει δυναμώσει.
Αγωνιζόμαστε για να σώσουμε τις θέσεις εργασίας μας, την Σ.Σ.Ε. μας, τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και το μέλλον των παιδιών μας.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΗ
ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΣΚΑΪ
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 20/6, ΣΤΙΣ 10.00 ΤΟ ΠΡΩΙ
Κύριοι της εργοδοσίας,..

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Αναστασιάδης οριστικά στο Βήμα

Αναστασιάδης για εκπρόσωπος των εργαζομένων και πάλι στο Βήμα μετά και την επανακαμέτρηση.

Πραγματοποιήθηκε η επανακαταμέτρηση των σταυρών προτίμησης για την ανάδειξη εκπροσώπου στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» της εκλογικής διαδικασίας της 7ης και 8ης Ιουνίου 2011. Από την επανακαταμέτρηση, η οποία έγινε μετά από ένσταση υποψηφίου, δεν διαπιστώθηκε καμία διαφοροποίηση ως προς το αρχικό αποτέλεσμα, όπως αυτό προκύπτει στην από 9/6/11 ανακοίνωση της Εφορευτικής Επιτροπής. Ειδικότερα, το αποτέλεσμα έχει ως εξής:
ΤΟ ΒΗΜΑ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ)
ΡΑΒΑΝΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
Ψήφισαν: 79
Έγκυρα: 59
Λευκά-Άκυρα: 20
Έλαβαν: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ) 31
ΡΑΒΑΝΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ 28

ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ)

Στο iPad η εφημερίδα Πρώτο Θέμα

Tελικά εκεί στην Αποστόλου Παύλου το ΄παν και το ΄καναν! Το Πρώτο Θέμα είναι από τις 10.45 το βράδυ του Σαββάτου και στο iPad. Όλο το περιεχόμενο της εφημερίδας και των ενθέτων της είναι στη διάθεσή όλων όσοι διαθέτουν ταμπλέτα. Με βίντεο, πιο πολλές φωτογραφίες, εικόνες σε κινήσεις, σκρολαρίσματα στα άρθρα και, βεβαίως, την μοναδική εμπειρία της δυνατότητας διπλής ανάγνωσης σε κάθετη και οριζόντια θέση που προσφέρει η νέα τεχνολογία της ταμπλέτας.
Όπως αναφέρουν και στο site για όλα αυτά χρειάζονται τέσσερις απλές κινήσεις:
1. Να μπείτε στο App Store.
2. Να αναζητήσετε και να βρείτε το ProtoΤhema (μία ενιαία λέξη)
3. Να κατεβάσετε την εφαρμογή που θα εμφανιστεί.
4. Να περάσετε στο πεδίο “Αγορά” (Buy) για να αγοράσετε το περιεχόμενο με 1,59 ευρώ.

Σχετικά με τα λειτουργικά συστήματα και την αγορά του περιεχομένου με 1,59 ευρώ, από την πλευρά των υπευθύνων του Πρώτου Θέματος και μέσω απάντησης σε σχόλια αναγνωστών, διευκρινίζεται: