ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Επιασε τόπο η παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ στο Star

Μετά την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ ανεστάλη η απόφαση της διοίκησης του Star να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών σε όλους τους εργαζόμενους. Σε συνάντηση που είχε το σωματείο των δημοσιογράφων με τη διοίκηση του καναλιού συμφωνήθηκε μέχρι την Τρίτη που έχει οριστεί η συνάντηση με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών των τηλεοπτικών σταθμών να παγώσει κάθε απόφαση για περικοπές. Oι τεχνικοί της τηλεόρασης (ΕΤΙΤΑ) πάντως έχουν πρκηρύξει νέα 48ωρη απεργία για τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς την Τρίτη και Τετάρτη διεκδικώντας τη συλλογική σύμβαση εργασίας.

-Ο Φώτης Μπόμπολας επιμένει σε μειώσεις
Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα και κυρίως χωρίς κάποια επίσημη πρόταση από την ΕΙΗΕΑ για τη σύμβαση, έμεινε η ΕΣΗΕΑ μετά τη συνάντηση της και με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Ιδιοκτητών Φώτη Μπόμπολα χθες το μεσημέρι. Κατά πληροφορίες με επίκληση της οικονομικής κατάστασης επιμένει σε..

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Είπαμε να αναλάβουν δράση οι διευθυντές αλλά στο ΣΚΑΪ το παράκαναν!..

ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ:
-ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ -ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΡΩΤΗΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ -ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΚΑΘΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Σκληρή απάντηση σε ανυπόγραφο κείμενο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΣΚΑΙ ( skai.gr ) ως "Ψήφισμα των εργαζομένων στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ", δίνουν οι εκπρόσωποι στην ΕΣΗΕΑ με επιστολή τους. Απαντώντας στους ισχυρισμούς ότι "εργαζόμενοι πήραν την απόφαση να μη δεχθούν να ξαναλάβουν μέρος σε απεργιακή κινητοποίηση...", οι εκπρόσωποι καταγγέλλουν πως έγινε πραξικοπηματική και διασπαστική κίνηση, χωρίς να γίνει γενική συνέλευση, χωρίς να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι.

Πριν την ανακοίνωση των εκπροσώπων, δυο μόνο παρατηρήσεις:
Στο Έθνος που έγινε αντίστοιχη κίνηση δημοσιογραφικών στελεχών δεν έστειλαν το κείμενο αφού είχε μόνο 14 υπογραφές.
Στα "Νέα" είναι βέβαιο ότι όλα κινήθηκαν με περισσότερη ευελιξία και το κείμενο σέβεται τους βασικούς συνδικαλιστικούς κανόνες.
Στο ΣΚΑΙ είναι φανερό πως εισήχθησαν νέες πρακτικές και φρασεολογία.
Το λόγο μάλλον τον έχει πλέον η ΕΣΗΕΑ, αν φυσικά θέλει να προστατέψει, όχι τους εργαζόμενους μέλη της αλλά τον ίδιο της τον εαυτό. Γιατί και σε άλλα μαγαζιά παλαιότερα, με κάτι..

Ψυχάρης και Μπόμπολας θα «σουβλίσουν» στο Σεν Μπαρθ

Σε καθεστώς επιτήρησης εισήλθαν οι μετοχές των 5 τεταπεινωμένων οίκων media της Ελλάδος. Μega, ΔΟΛ, Πήγασος, Τεγόπουλος και Τεχνικές Εκδόσεις θα πάψουν να διαπραγματεύονται στο ελληνικό Χρηματιστήριο - τι να διαπραγματευτούν, άλλωστε, το κοτέτσι ρήμαξε, οι κότες πήραν με πατερίτσες τα βουνά. Οι ακραίοι καιροί απαιτούν ακρότητες. Ο κύριοι Ψυχάρης και Μπόμπολας έχουν πολλά να σκεφτούν στη μαγευτική ακρογιαλιά του Σεν Μπαρθ όπου πιθανόν θα εορτάσουν τις άγιες μέρες του Πάσχα

Ανέβηκε ο Derti στις νέες ανθυπομετρήσεις της Focus κατά μία ολόκληρη μονάδα. Κατανοητόν. Η χώρα έχει νταλγκάδες

Ενθουσιασμένος από την (μυστική) αποδοχή της εφημερίδος «metro», ο νέος ιδιοκτήτης της κύριος Βαγγέλης Μαρινάκης, με το μεθυστικό μούσι, σκέπτεται να βγάλει ημερήσιο φύλλο για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Το φύλλο θα έχει εμβριθείς αναλύσεις με οφθαλμό 7 στιγμών, χωρίς φωτογραφίες και χωρίς ίχνος πνευματικής πορνογραφίας. Θα γίνει επιτυχία αυθωρεί

Διαστάσεις σταρ λαμβάνει πλέον ο δημιουργός του Debtocracy, κύριος Χατζηστεφάνου, μετά την εκκωφαντική επιτυχία του ντοκιμαντέρ του. Να φυλάγεται, ωστόσο, από τον

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: ο εμπνευσμένος επικήδειος, η «έλλειψη αιδούς» και ο «χάρη σας έκανα» εκδότης

ΤΙ ΚΑΤΑΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΤΡΩΤΣΟ
ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο ΤΕΩΣ ΕΚΔΟΤΗΣ

Το είχαμε προβλέψει. Δεν μπορεί να γράφεις τέτοια σημειώματα όπως το ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: IN MEMORIAM και να μην παίρνεις ανάλογες απαντήσεις. Και μάλιστα απαντήσεις από τους ίδιους τους εργαζόμενους που με εμφανή πικρία κάνουν λόγο για «εμπνευσμένο επικήδειο» και «χαριτωμένο κειμενάκι».
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν παράλληλα και μεθοδεύσεις για να αποφύγει ο Κοτρώτσος την Επιθεώρηση Εργασίας όπου είχαν προσφύγει 11 από αυτούς διεκδικώντας τα χρήματα που τους χρωστάει.
Με δηκτικό τρόπο σχολιάζουν το ΙΝ ΜΕΜΟRΙΑΜ του πρώην εκδότη λέγοντας ότι «ήταν πράγματι "συναρπαστικά περιπετειώδες" να προσπαθείς κάθε μήνα να πληρώσεις το νοίκι σου φεσώνοντας φίλους και συγγενείς και δουλεύοντας pro bono για τον αξιότιμο κ. Κοτρώτσο και τον "καληνύχτα και καλή τύχη" κ. Κατσώνη».

Από την πλευρά του ο Κοτρώτσος, που δεν αφήνει τίποτε να πέσει κάτω, δεν παρέλειψε να απαντήσει στους απλήρωτους εργαζόμενους μέσω του ιστολογίου του.
Στην απάντηση της απάντησης αμφισβητεί τους αμφισβητούντες και υποστηρίζει ότι «πίσω από την "πρωτοβουλία" βρίσκονται δύο συγκεκριμένα πρόσωπα». Δεν διαψεύδει όμως τα όσα του καταμαρτυρούν και απλώς κάνει λόγο για υπερβολές καθώς όπως λέει άλλοι κι άλλοι αφήνουν απλήρωτο τον κόσμο 9 μήνες κι αυτός καθυστερούσε μόνο τέσσερις μήνες!..
Ετσι ισχυρίζεται ότι «είναι άδικο και κακόβουλο να μιλούν κάποιοι, ισοπεδωτικά, για θέσεις απλήρωτης εργασίας όταν δεν έχουν καταβληθεί δεδουλευμένα τριών ή τεσσάρων μηνών». Όπως λέει «μέχρι τότε οι πληρωμές γίνονταν, για αρκετούς μήνες, κανονικά και μετά με καθυστέρηση. Θυμίζω ότι σε πολλές άλλες επιχειρήσεις media οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι μέχρι και 9 μήνες. Δεν το δικαιολογώ, φυσικά, αλλά οι υπερβολές δεν βοηθούν κανένα»
Σχετικά με τις απόψεις του όπως περιγράφονται στο σημείωμα που αναρτήθηκε στο προσωπικό του μπλογκ λέει χαρακτηριστικά: «δεν έχω να εξηγήσω τίποτε και σε κανέναν. Δικές μου απόψεις είναι, όποιος θέλει να..

Ο Σαραντόπουλος και η «στημένη» πτώχευση στην Απογευματινή

-Νέα στοιχεία στο δικαστήριο
-Τι αναφέρει ανακοίνωση των εργαζομένων


Με τρανταχτές αποδείξεις, γραπτά στοιχεία και μαρτυρικές καταθέσεις-καταπέλτες, οι εργαζόμενοι της «Απογευματινής», που εδώ και έξι μήνες δίνουμε σκληρή μάχη ενάντια στη μεθόδευση πτώχευσης της ιστορικής εφημερίδας, καταρρίψαμε στη σημερινή συζήτηση ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, όλα τα ψεύδη του εργολάβου και εκδότη, Κωνσταντίνου Σαραντόπουλου.
Στο δικαστήριο αποκαλύφθηκε ειδικότερα ότι ο γνωστός επιχειρηματίας Κ. Σαραντόπουλος ζητά να πτωχεύσει την «Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ» επικαλούμενος ψευδή στοιχεία και έχοντας φροντίσει η εφημερίδα να μην διαθέτει την παραμικρή πτωχευτική περιουσία. Μόνος στόχος: να ξεφορτωθεί τους εργαζόμενους χωρίς φράγκο, αλλά και να έχει ανοιχτό το ενδεχόμενο για «παιχνίδια» με τον τίτλο...
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αποδείχθηκε καταρχήν ότι η εταιρεία «Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ» δεν διαθέτει κανένα περιουσιακό στοιχείο (πέραν μερικών απαρχαιωμένων υπολογιστών και παμπάλαιων γραφείων μηδενικής αξίας). Αλλά και ότι τα διαφημιστικά έσοδα που υποτίθεται ότι οφείλονται στην «Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ» από διαφημιστικές εταιρείες έχουν εκχωρηθεί σε θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας ήδη από το Μάρτιο του 2010 (κατά «διαβολική σύμπτωση» από τη στιγμή που η «Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ» σταμάτησε να πληρώνει τους εργαζόμενους).
Δηλαδή όλο αυτό το διάστημα που ο κ.Σαραντόπουλος επικαλούνταν ότι η επιχείρηση δεν λάμβανε λεφτά από διαφημίσεις για αυτό και δεν μας πλήρωνε, διαφημιστικά έσοδα υπήρχαν αλλά δεν..

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

«Να μην γίνει αποδεκτή η παραίτηση Βουλέλη στο ΑΠΕ»





Nα μην αποδεχθεί την παραίτηση του Νικόλα Βουλέλη ζητεί η Ενωση Συντακτών από τη διοίκηση του ΑΠΕ. Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την απόπειρα απαξίωσης του ρόλου και της λειτουργίας του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, όπως εκφράστηκε και με τις τοποθετήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή κατά τη σχετική συζήτηση στη Βουλή.
Επίσης καταγγέλλει, ως τμήμα της ανεξήγητης απόπειρας υποβάθμισης του ΑΠΕ, τις «διαρροές» -ανακριβών στοιχείων και με επιλεκτικό τρόπο- σχετικά με τη μισθοδοσία στο ΑΠΕ, ενώ καλεί το σύνολο των εργαζομένων στο Πρακτορείο να παραμείνουν ψύχραιμοι, ενωμένοι και συσπειρωμένοι στα Σωματεία, ώστε να αποκρουστεί και η όποια επιβουλή κατά..

Παραίτηση Βουλέλη από το ΑΠΕ

Με μια επιστολή καταπέλτη κατά της σημερινής διοίκησης του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, παραιτήθηκε ο διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του ΑΠΕ _ΜΠΕ, Νικόλας Βουλέλης. Στην επιστολή του με την οποία διαμαρτύρεται για την πλήρη απαξίωση και περιθωριοποίηση του Πρακτορείου ο Βουλέλης αναφέρει:
«Προς τοΔΣ του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, 13 Απριλίου 2011
Εκφράζοντας την κατηγορηματική αντίθεσή μου στην πλήρη απαξίωση και περιθωριοποίηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, καθώς και στη συρρίκνωση του κύρους και της αξιοπιστίας του,
Διαπιστώνοντας ότι αυτή η διαδικασία ενισχύεται από την ευεξήγητη παράλειψη αποκήρυξης από τον έχοντα την αντίστοιχη υποχρέωση, κάθε προσπάθειας κατασυκοφάντησης, εκφοβισμού και εκβιασμού του συνόλου των εργαζομένων από ανωνυμογράφους, και
Εκφράζοντας την οργή και αγανάκτησή μου για τους αήθεις και απαράδεκτους ισχυρισμούς ότι δήθεν..

Οι έμποροι του Πειραιά ευχαριστούν τον Σόμπολο για την απεργία!





Δελτίο τύπου σχετικά με την τετραήμερη απεργία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά όπου ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτηρίζει τις κινητοποιήσεις ως ανάσα για τον εμπορικό κόσμο ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά: (…)Τους ευχαριστούμε (τους δημοσιογράφους), που για τρεις μέρες, η αγορά αποφορτίστηκε, το καταναλωτικό κοινό αντέδρασε θετικά και «μύρισαν» Άνοιξη τα «εξαντλημένα» ταμεία μας(..)
Επί του θέματος παραθέτουμε μια ολόφρεσκη άποψη, αυτή της Λουκρητίας της Αμαρτωλής:

Exω και διάθεση, πάμε για ψώνια;
Ο Σαρτρ είχε πει πως Κόλαση είναι οι άλλοι. Καλό, σωστό, πετυχημένο. Το πετάς ανάμεσα στην παρέα σε άσχετη στιγμή και κάνεις το κομμάτι σου. Δυστυχώς όμως μας άφησε το πιασάρικο τσιτάτο μισό, μα είμαι σχεδόν βεβαία πως αν ζούσε σήμερα και ήταν μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, θα είχε την ευκαιρία να το..

Η απεργία, ο Στάθης και οι ανώνυμοι «μπλογκίστες» του Ψυχάρη


Γράφει σήμερα ο Στάθης στο Ναυτίλο:

Μιαν αποτίμηση της τετραήμερης απεργίας των εργαζομένων στον Τύπο επιχειρούν «ΤΑ ΝΕΑ» με ένα εκτενές ανυπόγραφο -πολύ ανυπόγραφο- κείμενο. Το συμπέρασμα είναι (περίπου) ότι η απεργία κάνει κακό στην υγεία (κουφαίνει), ότι οι απεργοί βγάζουν σπυράκια και ότι η δημοσιογραφία, αν δεν είναι κατευθυνόμενη, είναι ένα πολύ κακό κορίτσι στου κακού τη στράτα νυχτωμένο...
Ούτε ο κ. Ψυχάρης να το 'χε γράψει ένα τέτοιο κείμενο, με την... παρρησία κι αυτός ενός «ανώνυμου» μπλογκίστα! από εκείνους στους οποίους οι καθώς πρέπει δημοσιογράφοι του κ. Σταύρου Ψυχάρη κάνουν αγωγές, μπας και τους συμμορφώσουν!
ώστε να πηγαίνουν όλοι μαζί εκκλησιασμό τις Κυριακές...

Κοτρώτσος: Δεν είμαι Μπόμπολας ή Αλαφούζος...

Στο «ανατρεπτικό» του μπλογκ ο Σεραφείμ Κοτρώτσος σε σημείωμά του και σε σχέση με το λουκέτο στις ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ κάνει αναφορά στους zoornalistas αποδίδοντάς μας δηκτικά και κακεντρεχή σχόλια. Θα μπορούσαμε να απαντήσουμε και να πούμε πάρα πολλά, αλλά (προς το παρόν) δεν θα μπούμε σε αυτή τη διαδικασία. Αλλωστε μιλάνε μόνα τους τα σημειώματα του τέως εκδότη και νυν μπλόγκερ. Επίσης θα πρέπει πρώτα να λάβουμε το mail με την απάντηση που λέει ότι μας έστειλε για να μπορέσουμε να την αναρτήσουμε.
Παραθέτουμε το σημείωμα του Σ. Κοτρώτσου:

«ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
του Σεραφείμ Κοτρώτσου

Χαίρομαι που κάποια blogs αναπαράγουν σημειώματα της anatropi2020. Είναι σαν ένας αέρινος διάλογος και ένας άλλος κώδικας επικοινωνίας. Οφείλω, όμως, να επισημάνω πως ορισμένοι -ελάχιστοι είναι αλήθεια- επιχειρούν να....

Ολα τα ονόματα για την ΕΡΤ3 – Οριστικοποιούνται οι αλλαγές στη Ραδιοφωνία

ΠΟΙΟΙ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Άρχισαν οι “ακροάσεις” των ατόμων που υπέβαλλαν τα χαρτιά τους για τις διάφορες εναπομείνασες κενές θέσεις της Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ3 στα διευθυντικά πόστα. Έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν τα ονόματα και τη Μεγάλη Δευτέρα αναμένεται να γίνει και η πρώτη επίσημη παρουσίαση των νέων προσώπων.
Ειδικότερα για το Ραδιόφωνο οι “κενές” θέσεις είναι:

1
. του Διευθυντή Ειδήσεων (που κατείχε ο Δημήτρης Καραμαούνας).

2
. του Διευθυντή Ραδιοφωνίας (που κατείχε ο Ξάνθος Χύτας και για τον οποίο “ακούγεται” ότι ετοιμάζουν τη μετακίνησή του στη διεύθυνση ειδήσεων!) Διαβάστε και αυτό:. Για την κάλυψη της θέσης του διευθυντή Ραδιοφωνίας “ακούγεται” το όνομα..

Οι απλήρωτοι μπλόγκερ μηνύουν την Αριάνα

Της ζητούν μερίδιο από τα λεφτά της πώλησης του Huffington Post

Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια.
Η Αριάνα Χάφινγκτον αντιμετωπίζει πλέον στα δικαστήρια τους μπλόγκερς του περιώνυμου σάιτ της, το οποίο και πώλησε προ ημερών στην ΑΟL έναντι του εξωφρενικού ποσού των 315 εκατομμυρίων δολαρίων. Της ζητούν περίπου το 1/3 εξ όσων ενθυλάκωσε -για την ακρίβεια 105 εκατομμύρια.
Την κίνηση οργάνωσε ένας από τους πολυγραφότερους συνεργάτες της, ο μπλόγκερ Τζόναθαν Τασίνι, ο οποίος έχει δημοσιεύσει άνω των 250 ποστ στο Ηuffington Post, χωρίς φυσικά ποτέ να πληρωθεί, μια και πίστευε ότι συμμετέχει σε ένα πείραμα ελεύθερης δημοσιογραφίας των πολιτών.
Στην μήνυση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι οι μπλόγκερ της Αριάνας αντιμετωπίζονταν ως σύγχρονοι σκλάβοι και ότι όσοι παράγουν περιεχόμενο πρέπει να ανταμείβονται, με το καλό ή το κακό.
Οι δικηγόροι υπολογίζουν ότι στο σάιτ της Χάφινγκτον συμμετείχαν περί τους 9.000 μπλογκερ -πράγμα που θα δημιουργήσει...

Οι Έλληνες «yes men» καλύτεροι συνεργάτες των Αμερικανών!

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ AΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟ WIKILEAKS

από: opinionpost.gr

Κανένα εμπόδιο από τις ελληνικές αρχές για την κατά βούληση χρήση της Σούδας από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τηλεγράφημα που φέρνει στο φως το Wikileaks.
Ως οι «καλύτεροι συνεργάτες» των Αμερικανών αντιμετωπίζονται οι Έλληνες σε απόρρητα έγγραφα που διέρρευσαν μέσω του Wikileaks αναφορικά με την εμπλοκή της Σούδας σε αμερικανικές επιχειρήσεις από το 2001 και μετά. Όπως προκύπτει από τα έγγραφα αυτά, Αμερικανοί αξιωματούχοι θεωρούν τη Σούδα σημαντικό κόμβο, ενώ τους Έλληνες πρόθυμους να παρέχουν κάθε βοήθεια και να δέχονται σχεδόν τα πάντα.
Όπως αναφέρει τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, το οποίο διέρρευσε από τη γνωστή ιστοσελίδα του Τζούλιαν Ασάνζ, μοναδικό «αγκάθι» των Αμερικανών δεν είναι οι κυβερνήσεις, αλλά ο αρνητισμός των πολιτών και οι διάφορες μορφές διαδηλώσεων, που θεωρούνται....

Oι ιδιοκτήτες είναι έτοιμοι να υπογράψουν σύμβαση; Γιατί άραγε;


TI ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΨΥΧΑΡΗ - ΣΕ ΤΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΒΗΜΑ


Γιατί οι ιδιοκτήτες εμφανίζονται τώρα διατεθειμένοι να υπογράψουν συμβάσεις; Το ερώτημα κυριαρχεί τις τελευταίες ώρες στα γραφεία των ΜΜΕ, μόλις έγινε γνωστό πως χθες το βράδυ ο Σταύρος Ψυχάρης κάλεσε τους προέδρους ΕΣΗΕΑ-ΕΠΗΕΑ σε συνάντηση στα γραφεία της Ένωσης Ιδιοκτητών. Μια πρώτη εκτίμηση μπορεί να γίνει με βάση τις εξελίξεις στο χρηματιστήριο ή τη μεταξύ τους "μάχη" για την επικράτηση του ισχυρότερου.
Και ενώ σε όλες τις εφημερίδες άναψε η συζήτηση για την επόμενη μέρα της μεγάλης απεργιακής κινητοποίησης και το ποιά πρέπει να είναι τα βήματα, οι μορφές κινητοποιήσεων, οι μέθοδοι, τα αιτήματα, το πλαίσιο, κ.λ.π. στη συνέλευση του "Βήματος" την έκπληξη την έκανε πάλι ο Ψυχάρης: Μετέφερε πρόταση -δια μέσου του διευθυντή Παντελή Καψή- ότι είναι έτοιμος να υπογράψει συλλογική σύμβαση εργασίας με μηδενικές αυξήσεις και όχι απολύσεις. Οι εργαζόμενοι μετά την γενική συνέλευση έβγαλαν ψήφισμα όπου...

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Ο Κοτρώτσος για το λουκέτο στις Αποκαλύψεις: Πληρώνουμε τα λάθη μας και το γεγονός ότι δεν είχαμε «κολλητούς»…

«ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ»

Mε ένα σημείωμα στο προσωπικό του μπλογκ, υπό τον τίτλο «ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: IN MEMORIAM», ο Σεραφείμ Κοτρώτσος δημοσιοποιεί και ανακοινώνει επίσημα το λουκέτο που έβαλε στην εφημερίδα Αποκαλύψεις. Ο Κοτρώτσος δεν παραλείπει να επισημάνει ότι αυτός κι ο συνέταιρος και φίλος του Λουκάς Κατσώνης κλείνοντας την εφημερίδα αφήνουν πίσω τους υποχρεώσεις τις οποίες θα προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο τρόπο. Ολα αυτά βέβαια χωρίς να δεσμευτεί για το πότε ακριβώς θα εξοφληθούν δεδουλευμένα τριών, πέντε και οκτώ μηνών!.. Οπως έγινε γνωστό ακόμη και την ώρα της ανακοίνωσης του λουκέτου ο Κοτρώτσος έκανε ζύμωση με εκείνους που θα ήθελε να τον συνδράμουν στο portal που διατηρούσε παράλληλα με την εφημερίδα, αλλά και να τον στηρίξουν γράφοντας στο... χειροποίητο «ανατρεπτικό» blog που άνοιξε διεκδικώντας το δικαίωμα στη διαφορετικότητα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Κοτρώτσου:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: IN MEMORIAM
του Σεραφείμ Π. Κοτρώτσου

Επειδή η είδηση για την αναστολή της έκδοσης των ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ κάνει τον γύρο του Διαδικτύου (αλλού με συμπάθεια και κατανόηση κι αλλού με κακεντρέχεια και...ανακούφιση), οφείλω να επισημάνω μερικά πράγματα. Προς εξήγηση και in memoriam:

Μαζί με τον συνεταίρο και φίλο Λουκά Κατσώνη καταβάλαμε, όλες τις προηγούμενες ημέρες και εβδομάδες κάθε δυνατή προσπάθεια να κρατηθούμε ζωντανοί, σε μία αγορά που πνέει τα....

Έφθασε η ώρα της κρίσης για την «Απογευματινή» και τον Κ. Ι. Σαραντόπουλο



Στο κτίριο 6 της πρώην Σχολής Ευελπίδων κρίνεται την Τετάρτη (13/04) το πρωί το μέλλον της εφημερίδας "Απογευματινή", των αποζημιώσεων των εργαζομένων, καθώς και των οφειλούμενων από τον Ιούλιο του 2010 δεδουλευμένων.
Το δικαστήριο θα εξετάσει την αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε η εταιρεία "Εκδόσεις Απογευματινή Α.Ε.", καθώς και τις θέσεις των εργαζομένων.
Υπενθυμίζεται ότι προ μηνός οι εργαζόμενοι καταθέσαμε στο δικαστήριο φάκελο με στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν - το προφανές - πως ο Κώστας Σαραντόπουλος ήταν και είναι ο μοναδικός μέτοχος, ιδιοκτήτης και εκδότης της εφημερίδας "Απογευματινή".
Το ρόλο του Κ. Σαραντόπουλου επιβεβαίωσε ενώπιον του δικαστηρίου και ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος, ο οποίος στα ερωτήματα της έδρας "ποιόν γνωρίζει η ΕΣΗΕΑ ως ιδιοκτήτη της εφημερίδας" και "με ποιόν συνομιλούσε όλο αυτό το διάστημα της κρίσης", απάντησε ξεκάθαρα και με το κύρος του προέδρου της ΕΣΗΕΑ πως ο μόνος πραγματικός μέτοχος είναι ο Κωνσταντίνος Ι. Σαραντόπουλος.
Οι εργαζόμενοι δηλώνουμε ότι θα δώσουμε και αυτή τη μάχη Όρθιοι. Ας είναι πάντες βέβαιοι πως όλο αυτό το - πραγματικά επώδυνο, από την οικονομική και ψυχολογική σκοπιά, για εμάς - χρονικό διάστημα κανείς μας δεν καθόταν με..

Ελεγχος στο ΑΠΕ για τις προσλήψεις και τη ρεμούλα των προηγουμένων ετών

ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ

Εντολή να ξεκινήσει άμεσα έλεγχος από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για το «μεγάλο πάρτι που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια» στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έδωσε η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Σίμου Κεδίκογλου, ο Πεταλωτής υποστήριξε ότι το Πρακτορείο ζημιώθηκε με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τη διακυβέρνηση της ΝΔ.

«Παραλάβαμε ένα Πρακτορείο με 1,5 εκατομμύριο ευρώ έλλειμμα για το 2010 και χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία 1,8 εκατομμύρια ευρώ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε, την περίοδο 2004-2010, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ προσλήφθηκαν, με απόλυτα αδιαφανή τρόπο, 141 άτομα, επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό του Πρακτορείου με τουλάχιστον 400.000 ευρώ ανά μήνα, ποσό που αντιστοιχεί σε 5,6 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο και σε συνολικά 33 εκατομμύρια ευρώ κατά τη θητεία της προηγούμενης διοίκησης. Αντιθέτως, όπως πρόσθεσε, από τη νέα διοίκηση δεν έχει γίνει πρόσληψη ορισμένου ή αορίστου χρόνου...

Απολύσεις και απεργία στην «Πελοπόννησο»



Αναστάτωση στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» της Πάτρας μετά την άδικη, παράνομη και καταχρηστική απόλυση έξι εργαζομένων (συντάκτες, τεχνικοί Τύπου, διοικητικό προσωπικό κ.λπ.) μεταξύ των οποίων οι δημοσιογράφοι Τάσος Καλός και Ρούλα Κωστακοπούλου.
Εργαζόμενοι με μακρά και συνεπή προσφορά στον χώρο, με ήθος και ευσυνειδησία, καλούνται να πληρώσουν τα όποια βάρη της κρίσης καθώς μόνιμη τακτική της εργοδοσίας είναι η με κάθε τρόπο προάσπιση των κερδών της, κερδών συσσωρευμένων επί πολλά χρόνια, και η εξώθηση στην ανεργία συντακτών που με εργατικότητα και προσωπικό κόστος στήριξαν και στηρίζουν τις επιχειρήσεις Τύπου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων, ύστερα από Συνέλευση των εργαζομένων της εφημερίδας «Πελοπόννησος», και μετά από ανοικτή ψηφοφορία, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας στην εφημερίδα για σήμερα Τρίτη 12 Απριλίου 2011 ζητώντας:
- Την άμεση ανακοπή της διαδικασίας απόλυσης των έξι εργαζομένων που σήμερα βρίσκονται σε αναγκαστική άδεια και στους οποίους έχει....

Οχι στη βιομηχανία των αγωγών κατά δημοσιογράφων

Να τροποποιηθούν οι διατάξεις που επιτρέπουν τη φίμωση των δημοσιογράφων με τη μέθοδο της υποβολής εξοντωτικών αγωγών για δήθεν συκοφαντική δυσφήμιση


Για μια ακόμη φορά η ελευθερία του Τύπου βρίσκεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Την Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 δικάζεται στο Εφετείο Αθηνών, αγωγή του πρώην αρχιφύλακα των φυλακών Κορυδαλλού και σήμερα αρχιφύλακα των φυλακών νέων Αυλώνα Αντώνη Αραβαντινού, κατά του δημοσιογράφου Νίκου Βαφειάδη με την οποία ζητείται ως ηθική βλάβη το ποσό των 150.000 ευρώ. Ο συνάδελφος σε έρευνά του, που είχε δημοσιευθεί το 1997 στο περιοδικό «ΜΕΤΡΟ», έκανε αναφορά στα παράνομα κυκλώματα των φυλακών και στις σχέσεις του κρατικού μηχανισμού με αυτά, με αναφορά και παράθεση συγκεκριμένων στοιχείων και πραγματικών περιστατικών.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κατ’ επανάληψη έχει καταγγείλει τη «βιομηχανία» της υποβολής αγωγών και μηνύσεων κατά δημοσιογράφων με αίτημα την καταδίκη στην καταβολή υπέρογκων αποζημιώσεων για μη αρεστά –στους αιτούντες– δημοσιεύματα αλλά στην πραγματικότητα για να..

Ο Κοτρώτσος διεκδικεί το δικαίωμα στη διαφορετικότητα με χειροποίητο μπλογκ




Τελικά θα μας τρελάνει ο Σεραφείμ Κοτρώτσος. Από τη μία κλείνει τις Αποκαλύψεις και από την άλλη δραστηριοποιείται ποικιλοτρόπως και παντοιοτρόπως στο διαδίκτυο. Εκτός από το apokalypseis.gr, που ακόμη ενημερώνεται με ειδήσεις, υπάρχει πλέον και το προσωπικό του μπλογκ το οποίο περιγράφεται ως εξής: ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ Π. ΚΟΤΡΩΤΣΟΥ!
Ο ίδιος διεκδικεί το δικαίωμα στη διαφορετικότητα και στο σημείωμα για το καλωσόρισμα των αναγνωστών του μπλογκ αναφέρει:
«Το anatropi2020 είναι ένα νέο βήμα διαλόγου και προβολής θεμάτων και απόψεων στον (ελεύθερο) χώρο του Διαδικτύου. Κάποιοι θα αναρωτηθούν: ακόμα ένα blog; ΝΑΙ, ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ BLOG. Γιατί όχι. Καθένας μας, άλλωστε, έχει δικαίωμα στη διαφορετικότητα. Το anatropi2020, όμως, φιλοδοξεί να είναι ένα opinion blog και ταυτοχρόνως μία διαδικτυακή εφημερίδα με αποκαλυπτικά θέματα. Θέματα που δεν δημοσιεύονται στις εφημερίδες του θεσμικού κατεστημένου, είτε γιατί θίγουν συστήματα και υποσυστήματα εξουσίας, είτε γιατί εκφεύγουν από τη δημοσιογραφική πεπατημένη των κλισέ και της ευκολίας. Επαναλαμβάνω, ΦΙΛΟΔΟΞΕΙ. Εάν το κατορθώσει ή όχι θα το δείξει το μέλλον. Εμείς, ωστόσο, προκαλούμε τη δική σας συμμετοχή σ' αυτή την προσπάθεια. Με αποκαλύψεις, απόψεις και παρεμβάσεις. Και κριτική...»
Εδώ δίκαια θα αναρωτηθεί κάποιος: Ο Κοτρώτσος δεν είχε εφημερίδα για να δημοσιεύει θέματα όπως αυτά που αναφέρει παραπάνω; Ή μήπως θεωρεί ότι οι...

Τι είδα στο Debtocracy

του Κώστα Γιαννακίδη

Το Debtocracy θα ήταν επιτυχημένο ακόμα και αν αποτελείτο από ένα μακρύ μονότονο και σιωπηρό πλάνο. Γιατί η επιτυχία του, κατά τη γνώμη μου, δεν βρίσκεται στο περιεχόμενο του. Βρίσκεται στον τρόπο με τον οποίο υλοποιήθηκε και στις συζητήσεις που άνοιξε. Μετριέται με τις δεκάδες χιλιάδες οθόνες στις οποίες προβλήθηκε. Το Debtocracy δεν με ενθουσίασε, ούτε συμφωνώ με την επιχειρηματολογία του. Ομως δεν γυρίστηκε για να αρέσει. Γυρίστηκε για να υποστηρίξει μία συγκεκριμένη άποψη. Και πραγματοποιήθηκε με τον πιο έντιμο τρόπο που ξέρω. Οι παραγωγοί του, ο Αρης Χατζηστεφάνου (απολύθηκε πρόσφατα από τον ΣΚΑΙ) και η Κατερίνα Κιτίδη, απευθύνθηκαν, μέσω δικτύου, στους απλούς ανθρώπους, ζητώντας τα χρήματα για την κάλυψη του κόστους. Τα συγκέντρωσαν εύκολα και γρήγορα. Και άνοιξαν μια νέα σελίδα στο μουτζουρωμένο τετράδιο της δημοσιογραφίας. Με την ευκαιρία, αξίζει να ρίξετε μια ματιά, αν δεν το έχετε κάνει, στο The press project, εντός του οποίου εντάσσεται και το Debtocracy. Παραγωγές που χρηματοδοτούνται από τους πολίτες. Υπέροχο. Και υλοποιούνται για τους πολίτες. Τέλειο. Αρκεί να μη διηγούνται πάντα όσα θέλουν να ακούν οι πολίτες. Mε δύο λόγια το Debtocracy λέει πως είναι ανήθικο να πληρώνεις ένα ανήθικο χρέος. Και το ελληνικό χρέος είναι ανήθικο γιατί, σε μεγάλο βαθμό, δημιουργήθηκε από ανήθικους και επίορκους πολιτικούς. Θα πρέπει, λοιπόν, να δημιουργήσουμε μια..

Θέμα δεοντολογίας και ουσίας

ΣΤΑ «ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ» ΤΗΣ ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ

Ο Τύπος, λέει, πρέπει να ελέγχει την εξουσία. Εν προκειμένω, οι εφημερίδες και ειδικά οι οικονομικές, υποτίθεται ότι πρέπει να παρακολουθούν στενά τις αποφάσεις αρχών όπως είναι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία με τη σειρά της ελέγχει –υποτίθεται- το «σύστημα» για απάτες.
Μπορεί άραγε να γίνει ποτέ «κακή» με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μία εφημερίδα, όταν ο διευθυντής σύνταξης αυτής πληρώνεται εδώ και χρόνια από την εποπτική αρχή για να τις παρέχει υπηρεσίες Γραφείου Τύπου;
Εδώ έχουμε μία «σκαστή» περίπτωση όπου ένας δημοσιογράφος «τρέχει» γραφείο τύπου το οποίο μάλιστα συνδέεται άμεσα με το ρεπορτάζ τόσο του ίδιου, όσο και των υφισταμένων του…
Ο Αλέξανδρος Κασιμάτης, διευθυντής σύνταξης στην Ημερησία, παίρνει 15.000 ευρώ το χρόνο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.
Πρόκειται για την απόφαση 30/579/11.3.2011 του διοικητικού συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η οποία αναφέρει ότι το δ.σ...

Ανοιχτά και απροκάλυπτα πλέον οι εκβιασμοί των εργοδοτών στα ΜΜΕ

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΧΟΝΟΙΑ» ΚΑΙ ΤΟ «ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ»

Δυστυχώς! Ερχονται πολύ δύσκολες ώρες για τους εργαζόμενους στο χώρο των ΜΜΕ. Από δω και μπρος όλοι θα είναι έρμαια στις διαθέσεις των εκδοτών αφού οι τελευταίοι εκβιάζουν πλέον ανοιχτά και απροκάλυπτα: Ή δουλεύετε με μειωμένους μισθούς, χωρίς ωράρια και νόμιμες προσαυξήσεις, κάνοντας τη δουλειά δύο και τριών και τεσσάρων ατόμων χωρίς αργίες και ΑΠΕΡΓΙΕΣ ή εμείς το κλείνουμε το μαγαζί - εξ άλλου εμείς τη μπάζα μας την έχουμε κάνει προ πολλού. Το τελευταίο δεν το λένε αλλά το εννοούν!..
Τα παραμύθια του τύπου «μην απεργείτε εμείς είμαστε καλοί και θα προσπαθήσουμε να σας κόψουμε λίγο τον κ… και τους μισθούς» μπορεί να έχουν πολλούς δράκους, αλλά (δυστυχώς) γίνονται πιστευτά από όλο και περισσότερους εργαζόμενους .
Ο εκβιασμός του στιλ «προσοχή, αν απεργήσετε, υπονομεύετε την ίδια σας τη δουλειά και το μέλλον σας» φαίνεται πως πιάνει τόπο σε όλο και περισσότερα μαγαζιά δημιουργώντας διχόνοιες στους χώρους της δουλειάς. Ηδη στο ΔΟΛ, αν και οι εργαζόμενοι έχουν νιώσει στο πετσί τους το πογκρόμ απολύσεων, περικοπών και λουκέτων, άρχισαν τα παρατράγουδα και η συνήθης τακτική του διαίρει και βασίλευε. Στο μεν Βήμα οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να..

Η «υπέρβαρη τηλεκριτικός» και η «ώριμη τηλεπαρουσιάστρια»







Νέα επεισόδια στη διαμάχη Διαμαντάκου – Κορομηλά


Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι μόνο η Ρούλα Κορομηλά ενοχλούνταν από τα σχόλια και την κριτική της δημοσιογράφου Πόπης Διαμαντάκου. Ηρθε όμως και η σειρά της τηλεκριτικού των ΝΕΩΝ να ενοχληθεί καθώς όπως φαίνεται η Ρούλα άγγιξε κάποια ευαίσθητη χορδή της Διαμαντάκου. Αλλιώς δεν εξηγείται η έντονη αντίδραση μέσω του σχολίου της στα ΝΕΑ της περασμένης Τετάρτης και η απολογητική απάντησή της στην Κορομηλά όπου περιγράφεται το όλο σκηνικό της κόντρας των δύο «αιωνίων αντιπάλων»:

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Με τον Βest για τα παιδιά

Οι Bestistas (ακροατές – εθελοντές θετικής δράσης του ρ/φ σταθμού BEST 92.6), η Plan Toys και ο δήμος Φιλοθέης - Ψυχικού σας προσκαλούν στην πλατεία Ελευθερίας στο Νέο Ψυχικό την Κυριακή 17 Απριλίου.
Θέλουμε το χαμόγελό σας, την καλή σας διάθεση και φυσικά παιχνίδια και παιδικά βιβλία σε καλή κατάσταση για τα παιδιά που τα έχουν ανάγκη, με τη βοήθεια και τη συνδρομή της Toylife και της Οργάνωσης Γη.
Από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, όλη η πλατεία ένα party!
Μουσική από τους παραγωγούς του Best 92,6
Φέρτε παιχνίδια, δώστε χαρά !
Κυριακή 17 Απριλίου στην πλατεία Ελευθερίας στο Νέο Ψυχικό
Γιατί ένα παιχνίδι μπορεί να αλλάξει τον κόσμο...

Ο Καμίνης, ο Καμπύλης και οι χορεύτριες

Τυγχάνει να γνωρίζω προσωπικά και τον Γιώργο Καμίνη και τον Τάκη Καμπύλη, ο πρώτος δίδασκε στη Νομική την περίοδο που φοιτούσα εκεί, ο δεύτερος υπήρξε προϊστάμενος κι αργότερα απλώς συνάδελφος, όταν ήμουν στα «Νέα».
Ουδέποτε ήμαστε φίλοι και, καθώς οι διαδρομές μας άλλαζαν στη ζωή, χαθήκαμε εντελώς. Πρόκειται όμως για ανθρώπους τους οποίους και λίγο να γνωρίζεις καταλαβαίνεις τι καπνό φουμάρουν, «δείχνουν» αυτό που είναι - κάτι μάλλον παρήγορο σε ένα περιβάλλον όπου είναι λάθος να πεις ότι βασιλεύει η υποκρισία, γιατί δεν είναι πως ο εχθρός σου υποδύεται τον φίλο, αλλά ο φίλος για πότε γίνεται εχθρός, ούτε εσύ, μα ούτε κι εκείνος, το καταλαβαίνετε...
Χαμηλών τόνων ο Καμίνης, αλλά καθόλου ήπιος στις απόψεις του - μέχρι θανάτου (ακόμα και δικού του, από υπέρταση!) θα υπερασπιστεί αυτό που νομίζει ορθό. Πάντως, γεγονός είναι ότι πρόκειται και για αρτιότατο επιστήμονα, ενώ επί των ημερών του άνθησε ο θεσμός του Συνηγόρου του Πολίτη, δίχως δημοσιοσχετίστικα κόλπα και αυτοπροβολή του ιδίου. Εντελώς αντίθετα, «κόκκινο πανί» υπήρξε για πολλούς ο Καμπύλης, καθ’ όλη τη..

Ο «Εconomist» και η ανωνυμογραφία των μπλόγκερ




(…)Τα media άλλαξαν υπόστρωμα, αλλά τα βασικά παραμένουν ίδια- για τούτο δεν κατανοώ της ηθικές καταγγελίες περί «ανωνυμογραφίας των μπλόγκερ» όταν χωρίς κατοχύρωση της «ανωνυμίας των πηγών» δεν θα υπήρχε δημοσιογραφία, όταν όλες οι εφημερίδες έχουν ανώνυμες ή ψευδώνυμες στήλες, όταν κρίσιμα ρεπορτάζ δημοσιεύονται ανώνυμα για να προστατευθεί ο συντάκτης- όταν όλος ο «Εconomist» είναι ανώνυμος, ούτε καν το όνομα του διευθυντή του δεν αναφέρεται. Σημασία έχει ο τίτλος, αυτός εξασφαλίζει την εγκυρότητα- και η κουλτούρα των αναγνωστών, πόσο τους ενδιαφέρει η εγκυρότητα ή ο εντυπωσιασμός.(…)

Η αναρχοαριστερή Μουγκλαλίς και ο βασιλοκομμουνιστής (ή μήπως δεξιός;) Ζαμπούνης



«Βασιλοκομμουνιστής ή δεξιός» ο Χρήστος Ζαμπούνης; Το ίδιο αναρωτιέται κι ο ίδιος σε άρθρο του δείχνοντας ότι αν μη τι άλλο έχει χιούμορ, σε αντίθεση με τον άλλο χιουμορίστα Παοκτσή -και δεν εννοούμε βέβαια τον Κώστα Γιαννακίδη.
Φαίνεται πως με αφορμή την ανάρτησή μας υπό τον τίτλο «Ο βασιλοκομμουνιστής Χρήστος Ζαμπούνης», ο δημοσιογράφος και συγγραφέας εμπνεύστηκε το τελευταίο άρθρο του στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα.
Στο άρθρο ο συγγραφέας δείχνει προβληματισμένος από το γεγονός ότι η ελληνογαλλίδα ηθοποιός Αννα Μουγκλαλίς τον ρωτάει «αν είναι δεξιός». Εκεί ο Ζαμπούνης δείχνει να παθαίνει κρίση ταυτότητας και παραθέτει την ανάρτηση των zoornalistas για να εξισορροπήσει τα πράγματα. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Ζαμπούνη:...

«Ευτυχώς που υπάρχει κι ο Μαρινάκης!»



«Ευτυχώς που υπάρχει και ο Μαρινάκης!». Αυτό αναφώνησαν κάποιοι όταν άκουσαν ότι ο εφοπλιστής και πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης προχωρά στην έκδοση ημερήσιου αθλητικού φύλλου, ερυθρόλευκων (τι άλλο) αποχρώσεων.
«Θα βρεθεί δουλειά για πολλούς άνεργους» ήταν η επόμενη ατάκα που ακούστηκε...
«Μπα, μην το λες, συνέχεια οι ίδιοι και οι ίδιοι βολεύονται. Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να μπεις στην "αυλή" του Μαρινάκη; Αυτά τα κανονίζει όλα ο "ρετσίνας", ο Κρητικός...» είπε κάποιος άλλος, προφανώς με απωθημένα...
Επί της ουσίας o πρόεδρος του Ολυμπιακού έχει αποφασίσει να μετατρέψει την free press «stadio by metro» σε καθημερινή αθλητική εφημερίδα. Η σχετική προαναγγελία αναμένεται να..

Διαρροές για συρρίκνωση των ημερήσιων φύλλων και αναστολή εκδόσεων




Με αφορμή τις κινητοποιήσεις στο χώρο των ΜΜΕ έχουν αρχίσει να διαρρέουν και να γράφονται διάφορα στο διαδίκτυο περί δραστικών ανατροπών στο χώρο των εφημερίδων και περί συρρίκνωσης των ημερήσιων φύλλων.
Λέγεται ότι οι εκδότες έχουν αρχίσει να επεξεργάζονται διάφορα σχέδια ανατροπής των εργασιακών σχέσεων στις εφημερίδες, λες και μέχρι τώρα έκαναν κάτι άλλο… Εξετάζουν, λέει, σοβαρά το ενδεχόμενο της κατάργησης του φύλλου της Δευτέρας και της ενοποίησης των εκδόσεων του Σαββάτου και της Κυριακής με στόχο η εβδομάδα να περιοριστεί και οι εφημερίδες να κυκλοφορούν από την Τρίτη έως το Σάββατο.
Τίθεται όμως το ερώτημα πως είναι δυνατόν να αφήσουν κάποιοι εκδότες την προσοδοφόρα αγορά της Κυριακής συρρικνώνοντας τις εκδόσεις τους στο φύλλο του Σαββάτου. Αυτοί οι σχεδιασμοί προφανώς και δεν αφορούν τον Ψυχάρη καθώς (μετά και το κλείσιμο του ημερήσιου Βήματος) για την αγορά της Κυριακής έχει πλέον μόνο ΤΟ ΒΗΜΑ (μία έκδοση, ένα φύλλο) ενώ για την αγορά του Σαββάτου έχει ΤΑ ΝΕΑ και τα πάει μάλιστα πολύ καλά. Οσο για το κόστος έκδοσης του φύλλου των Νέων της Δευτέρας αυτό το έχει ήδη λύσει με δραστικές περικοπές στα κυριακάτικα (εκ περιτροπής εργασία με ρεπό, «κούρεμα» στις αμοιβές κλπ). Αρα όπως φαίνεται ο ΔΟΛ προς το παρόν θα πορευτεί με....

Οταν η ΝΕΤ κάνει θέμα τις αποδοκιμασίες κατά υπουργών


Εντύπωση προκάλεσε το ότι η κρατική ΝΕΤ «έπαιξε» το θέμα με τις αποδοκιμασίες κατά στελεχών της κυβέρνησης στο δελτίο των 12 με τον Αντώνη Αλαφογιώργο. Ετσι είδαμε τα γιούχα κατά Πάγκαλου στην Ελευσίνα και μάθαμε για τις αποδοκιμασίες σε βάρος της Διαμαντοπούλου από συνδικαλιστές στο Τιτάνια. Επίσης ενημερωθήκαμε και για τη «θερμή» υποδοχή που επεφύλαξαν οι κάτοικοι του Μεσολογγίου στον Καστανίδη με αφορμή το εφετείο στο Αγρίνιο.
Κάποιοι είπαν ότι κάτι παίζεται στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και έχει να κάνει με τις ισορροπίες και το μέτωπο που έχει δημιουργηθεί στην κρατική τηλεόραση απέναντι στις επιλογές της διοίκησης...
Εντύπωση προκάλεσε και ο τηλεοπτικός χρόνος που δόθηκε....

Στοπ σε εφημερίες και εισαγωγές ασθενών από «Αρεταίειο» και «Αιγινήτειο»

-Λύση υπόσχεται το υπουργείο Παιδείας
-Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στη Βασ. Σοφίας


Την αναστολή της συμμετοχής των πανεπιστημιακών νοσοκομείων «Αρεταίειο» και «Αιγινήτειο» στις εφημερίες και στην ενδονοσοκομειακή νοσηλεία αποφάσισαν την Παρασκευή 7 Απριλίου ο πρόεδρος της Ιατρικής σχολής και οι πρυτανικές αρχές, λόγω της μείωσης αλλά και της καθυστέρησης της επιχορήγησής τους.
Όπως τόνισαν οι υπεύθυνοι των δύο νοσοκομείων λόγω έλλειψης κονδυλίων παρουσιάζονται σοβαρές ελλείψεις σε φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις εφημερίες. Κατόπιν αυτού αποφασίστηκε ότι θα λειτουργούν μόνο ως τακτικά εξωτερικά ιατρεία.
Οι εργαζόμενοι στα δύο νοσοκομεία προχώρησαν και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βασιλίσσης Σοφίας, έξω από το "Αρεταίειο".
Εν τω μεταξύ, σήμερα, δηλαδή 3 ημέρες μετά την απόφαση, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι βρίσκεται προς δημοσίευση στο ΦΕΚ η έγκριση του προϋπολογισμού του 2011 για τα τα δύο πανεπιστημιακά νοσοκομεία. Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας, σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι "έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εκταμιευτούν οι πρώτες δόσεις του προϋπολογισμού για τα δύο πανεπιστημιακά νοσοκομεία, Αρεταίειο και Αιγινήτειο, και να μειωθούν τα λειτουργικά τους κόστη".

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Ο Κοτρώτσος ανακοινώνει το λουκέτο στις Αποκαλύψεις

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ
ΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ;


από fimotro

Ο Σεραφείμ Κοτρώτσος -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- αύριο ανακοινώνει την αναστολή της έκδοσης των Αποκαλύψεων. Όπως ο ίδιος θα πει σε εργαζόμενους και συνεργάτες του, δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει χρηματοδότες, ούτε φυσικά διαφήμιση σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τον Τύπο και αυτό ως φυσικό αποτέλεσμα έχει, την αναστολή έκδοσης της εφημερίδας. Ο Κοτρώτσος θα προσανατολιστεί στον χώρο του διαδικτύου.
Καλά όλα αυτά. Με τα δεδουλευμένα των εργαζομένων που δεν έχουν πληρωθεί τι θα γίνει;
Οπως γράφει το fimotro εκτός από τις Αποκαλύψεις υπάρχει μια ακόμα εφημερίδα που βάζει λουκέτο μέσα στην....

Η επόμενη μέρα στη Μιχαλακοπούλου...


Τι έγινε πατριώτες εκεί στη Μιχαλακοπούλου; Ξεχάστηκε η περιώνυμη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου; Mάλλον, διότι στις εκτιμήσεις και στους στόχους της διοίκησης της ΔΟΛ Α.Ε (η μετοχή της οποίας έχει περιέλθει από την Παρασκευή 8 Απριλίου 2011 σε καθεστώς επιτήρησης) δεν περιλαμβάνεται ούτε δράμι αναφοράς στην ανάγκη αποκατάστασης και ενίσχυσης της κεφαλαιακής επάρκειας μετά τον ορυμαγδό των ζημιών επί ζημιών…
Το σχετικό απόσπασμα από την Οικονομική Εκθεση που στάλθηκε στο Χρηματιστήριο:
[Εκτιμήσεις και στόχοι για το Α’ εξάμηνο του 2011
Κατά το α’ εξάμηνο της χρήσης 2011 εκτιμάται ότι θα εξακολουθήσουν οι πτωτικές τάσεις που επικρατούν στην εκδοτική αγορά.
Η συνολική αγορά της διαφήμισης εκτιμάται ότι θα κινηθεί επίσης με πτωτικούς ρυθμούς, το ίδιο και οι κυκλοφορίες των εντύπων.
Ο ανταγωνισμός προβλέπεται ότι θα παραμείνει οξύς μεταξύ των παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης και θα ενταθεί από την ενισχυμένη παρουσία και την αύξηση της δημοτικότητας των νέων μέσων ενημέρωσης, στα οποία περιλαμβάνονται το διαδίκτυο, η κινητή τηλεφωνία κ.α.
Αυτό ενδέχεται να πιέσει περαιτέρω τα περιθώρια λειτουργικών κερδών και την αποδοτικότητα των εκδοτικών εταιρειών με επιπτώσεις στη συνολική τους οικονομική κατάσταση. Μεταξύ των βασικών στόχων για την οικονομική χρήση 2011 που διανύουμε είναι....

Ξανά στα δικαστήρια οι πτωχεύσεις Σαραντόπουλου



Νέα μεγάλη μάχη των εργαζομένων της «Απογευματινής» κόντρα στις πτωχεύσεις του Κ. Ι. Σαραντόπουλου. Την Τετάρτη 13 Απριλίου στο δικαστήριο θα συνεδικαστούν η αίτηση πτώχευσης της «Απογευματινής» αλλά και η προσωπική αίτηση πτώχευσης του Σαραντόπουλου. Είναι μια μάχη για την καταβολή των αποζημιώσεων σε μια επιχείρηση που ξαφνικά κατέβασε ρολά. Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι επί εννέα ολόκληρους μήνες, χωρίς να είναι σε θέση να λάβουν ούτε καν επίδομα. Το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ δεν τους θεωρεί άνεργους, εκτός και αν παραιτηθούν από τις θέσεις τους και απεμπολήσουν το δικαίωμα να λάβουν αποζημιώσεις.