ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Μαλβίνα...

Φανταζόμουνα ότι θα γεράσει και θα είναι το καταφύγιό μου, μερικές νύχτες που θα χρειαζόμουνα μια ψαρόσουπα και μια αληθινή φίλη να πούμε τις μπούρδες μας. Μου το χάλασε!

του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου

Η Μαλβίνα ήταν ένα από τα λίγα πράγματα που άξιζαν στη μικροπρεπή και άφιλη φάρα μας -ένα πρόσωπο μεγάλης περηφάνιας και γενναιοδωρίας. Δεν έμοιαζε σε κανέναν. Κανείς δεν θα την υποκαταστήσει ποτέ. Ηταν προϊόν μιας μοναδικής χημείας που είχε μέσα Ισραήλ, την υγρασία της Κεντρικής Ευρώπης, τον τρόπο που ερωτεύονται τα λαϊκά κορίτσια στο Μενίδι, τα φληναφήματα του Ζουλάφσκι, ένα σχεδόν εργαστηριακό βλέμμα πάνω στην ανθρώπινη βλακεία, μεγάλη τρυφερότητα και υπέροχα μάτια, που ακόμα κι όταν γέλαγε ήταν σαν δακρυσμένα (...)

Αν και στην ιδιοφυή τηλεοπτική περσόνα της, όσο και στο gestalt της ιδιωτικής της ζωής η Μαλβίνα προέβαλλε την εικόνα της υποτακτικής γυναίκας που σκύβει το κεφάλι στα αρσενικά και βρίσκει γαλήνη στην κουζίνα της, εγώ νομίζω ότι ήταν ένα ποιητικό, επιβιωτικό αλητάκι που διέσχισε τον....

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Πρωτοφανείς ζημιές για τον ΔΟΛ




Οσοι ξεφύλισαν την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ την Πέμπτη δεν μπορεί να μην πρόσεξαν τον ισολογισμό του ΔΟΛ (ήταν και έγχρωμος) και να μην τρόμαξαν βλέποντας την άσχημη οικονομική κατάσταση του Οργανισμού.
Σύμφωνα με τον ισολογισμό ο όμιλος ΔΟΛ το 2010 εμφανίζει τις υψηλότερες ζημιές στην ιστορία του και συγκεκριμένα έχει ενοποιημένες ζημιές ύψους 43.856.641 ευρώ ενώ η μητρική εταιρεία ζημιές 21.485.970 ευρώ!
Οπως φαίνεται από τα οικονομικά στοιχεία ο Οργανισμός μέσα στο 2010 δεν πλήρωσε στις τράπεζες κανένα από τα παλιά του δάνεια.
Το 2009 οι ζημιές του ομίλου ανήλθαν σε 16.266.546 ευρώ, ενώ οι ζημιές της εταιρείας σε 6.746.159 ευρώ. Ο κύκλος....

Κυλιόμενες 48ωρες απεργίες στις Αττικές Εκδόσεις



Κυλιόμενες 48ωρες απεργίες στις εταιρείες του Ομίλου των Αττικών Εκδόσεων του Θεοχάρη Φιλιππόπουλου (ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. και ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΕ) αποφάσισαν η Ενωση Συντακτών Περιοδικού Ηλεκτρονικού Τύπου και η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων. Οι δύο ενώσεις αποφάσισαν σε έκτακτες συνεδριάσεις τους και ύστερα από την ομόφωνη πρόταση των εργαζομένων στη συνέλευσή τους που πραγματοποιήθηκε χθες (Πέμπτη) στο χώρο της επιχείρησης, την πραγματοποίηση κυλιόμενων 24ωρων απεργιών ως εξής:
– Τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011 από ώρα 08:00 π.μ. μέχρι 08.00 π.μ. της Τρίτης 29 Μαρτίου 2011 και
- Την Τρίτη 29 Μαρτίου 2011 από ώρα 08: 00 π.μ. μέχρι 08.00 π.μ. της Τετάρτης 30 Μαρτίου 2011.
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις γίνονται με αίτημα να ανακληθούν άμεσα οι πρόσφατες εκδικητικές απολύσεις, μεταξύ αυτών και της συνδικαλιστικής εκπροσώπου στην ΕΣΠΗΤ, και να σταματήσει άμεσα κάθε....

Μην ξεχνάτε την Κυριακή μια ώρα μπροστά τα ρολόγια


Μια ώρα ύπνο θα χάσουμε την Κυριακή καθώς στις 3 τα ξημερώματα, οι δείκτες του ρολογιού θα πρέπει να μετακινηθούν μια ώρα μπροστά, καθώς λήγει η εφαρμογή της χειμερινής ώρας.
Στην Ελλάδα, στόχος της αλλαγής της ώρας είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, μιας και συνολικά κατά τους επτά μήνες της θερινής ώρας εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενοι το φυσικό φως. Το μέτρο εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της Ένωσης με κοινοτική οδηγία.

Ο Αρχοντας Πρωτονοτάριος και τα οφέλη του θρησκευτικού τουρισμού





Πάντα ο «εντιμολογιώτατος, διακεκριμένος άνθρωπος του πνεύματος, δημοσιογράφος υψηλού κύρους και εκδότης» Σταύρος Ψυχάρης είχε καλές σχέσεις με την Εκκλησία και πολλές φορές την υπηρέτησε από διάφορες (κοσμικές) θέσεις.
Κανείς δεν ξεχνά την θητεία του ως πολιτικός διοικητής του Αγίου Ορους ενώ στα τελευταία κατορθώματα του Ψυχάρη ήταν η χειροθέτησή του από τον Βαρθολομαίο, το καλοκαίρι του 2010, στις τάξεις των οφικιάλιων αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου με το αξίωμα του «Αρχοντος Πρωτονοταρίου».
Οι καλές σχέσεις του Ψυχάρη με την Εκκλησία είναι αδιάλειπτες και έτσι πριν από λίγες ημέρες η φιλανθρωπική εταιρεία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αποστολή (του Κ. Δήμτσα) υπέγραψε συνεργασία με τον ταξιδιωτικό οργανισμό Travel Plan (πάντα συμφερόντων ΔΟΛ).
Οι δύο πλευρές υπέγραψαν το μνημόνιο στο πλαίσιο, όπως είπαν, της συνεργασίας των δύο πλευρών για την ανάπτυξη των βυζαντινών περιηγήσεων σε θρησκευτικούς τόπους και την...

Η Τίνα με τα πόδια, η Στάη και ο Ταγματάρχης με τζιπ και συνοδεία!




Τρίτη μεσημέρι. Στο γνωστό στέκι «Κρίθαμος», στο Χαλάνδρι, καταφτάνει η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη. Απλή, με τζιν παντελόνι, χωρίς συνοδεία, ούτε αυτοκίνητα με σειρήνες και τα τοιαύτα, να κάνουν τη γνωστή φασαρία, που γίνεται όπου πάει κάποιος υπουργός. Μπορεί να έχει άλλα κουσούρια η Τίνα, αλλά σε αυτά είναι απλή, δεν διακατέχεται από καμία επιδειξιoμανία αυτού του είδους.
Οι συνδαιτυμόνες της όμως δεν έχουν τις ίδια συνήθειες: πρόκειται για τον επικεφαλής της ΕΡΤ Λάμπη Ταγματάρχη και την παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων – των απελπιστικά μονοψήφιων νούμερων τηλεθέασης – Έλλη Στάη. Και οι δύο φτάνουν με τζιπ, οδηγό και με συνοδεία! Προφανώς είναι tres banale να οδηγούν στην πόλη, όταν μία ολόκληρη κρατική τηλεόραση είναι στα πόδια τους! Η είσοδός τους στο ρεστοράντ εντυπωσιακή, όπως αρμόζει σε πρίγκιπες. Πρίγκιπες του σταρ σύστεμ…



Ποιοι σηκώνουν πραγματικά στις πλάτες τα ΜΜΕ;



Παραθέτουμε απόσπασμα από κείμενο της Πόπης Χριστοδουλίδου το οποίο αναρτήθηκε στο ιστολόγιο e-aman.blogspot.com που δημιούργησε η εκπρόσωπος των συντακτών του ΕΘΝΟΥΣ στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ.
Στο κείμενο αποτυπώνεται η αγωνία των δημοσιογράφων (όχι μόνο του ΕΘΝΟΥΣ αλλά όλων όσοι εργάζονται στον κλάδο των ΜΜΕ) για τη διατήρηση της αξιοπρέπειάς τους και το μέλλον της δημοσιογραφίας:

(...)Το "ΕΘΝΟΣ" είναι και το υποστηρίζω αυτό με την ψυχή μου, μια πολύ αξιόλογη εφημερίδα, γιατί έχει την τύχη να υπηρετείται πιστά από ένα πάρα πολύ δυνατό συντακτικό προσωπικό.
Από την διόρθωση, το ατελιέ, την ύλη, μέχρι και τον τελευταίο συντάκτη ή συντάκτρια μέχρι και τον κλητήρα μας....
Όμως, όλοι εμείς θέλουμε και να ζήσουμε...
Υπάρχουν οικογένειες, παιδιά, υποχρεώσεις....
Πόσα να περικόψεις;;;
Και από ποιους;;;
Από τους μισθούς....πείνας των περισσοτέρων;;;
Και πως, έχεις η έχουν κάποιοι την απαίτηση σε εφημερίδες, κανάλια, ραδιόφωνα, portal να μην αγωνιστούμε για την αξιοπρεπή επιβίωσή μας ;
Όταν κάποιοι ,μας κόβουν με μιας και το λιγοστό οξυγόνο, που μας κρατά, ακόμα όρθιους στη δημοσιογραφία, που την καμαρώνουμε , όταν ασκείται μαχητικά από έντιμους και δυνατούς ρεπόρτερ,
τι μας προτείνετε, να κάνουμε ;;;
Τι σας λέει, ο καθρέπτη σας ;;;;
Έχουμε, ευτυχώς, ακόμα την ελπίδα, πως, τα ΜΜΕ θα επιβιώσουν,
γιατί εμείς δεν θα επιτρέψουμε να....τελειώσουν,
να μαραζώσουν,
να απαξιωθούν...
Γιατί, τα χρειάζεται η χώρα και πρέπει να δώσουμε πολλές μάχες ακόμα,
για να καταφέρουμε να εκφράζεται μέσα απο αυτά, με αλήθειες και όχι κατασκευασμένες ειδήσεις, ο πολίτης!!!
Γιατί να μοιραστούμε τις ζημιές;;;
Μοιραστήκαμε, μήπως, ποτέ τα κέρδη;;;
Και ποιος σας είπε, πως, οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι δεν έχουν περηφάνια;;;
Πάντα, θα βάζουμε πλάτη...Εμείς...
Για την δημοσιογραφία, που μάθαμε στο δρόμο, κοντά στον λαό και στην υπηρεσία του λαού...
Αλλά, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν
να μας λαβώσει την αξιοπρέπεια μας!!!(...)

-Ολόκληρο το κείμενο της Πόπης Χριστοδουλίδου στο http://e-aman.blogspot.com/2011/03/blog-post_7611.html

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

«Ο Τσεκούρας θα όφειλε να έχει καταθέσει την ταυτότητα του μέλους της ΕΣΗΕΑ…»

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στον Πήγασο και την 24ωρη απεργία (κηρύχθηκε παράνομη και καταχρηστική) στις εφημερίδες του συγκροτήματος Μπόμπολα, ο διευθυντής του "Εθνους", Θανάσης Τσεκούρας υπέβαλε την παραίτηση του από μέλος της ΕΣΗΕΑ. Πολλοί στη Μεταμόρφωση είπαν ότι θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί και από διευθυντής μετά από όλες αυτές τις περικοπές, τις απολύσεις και τις αντεργατικές μεθοδεύσεις της εργοδοσίας όπως είχε πράξει προ καιρού και ο προκάτοχός του Γιώργος Χαρβαλιάς. Επίσης όπως πολύ σωστά επισημαίνουν οι εκπρόσωποι των συντακτών του Εθνους Ιωάννα Ηλιάδη και της Ημερησίας Γιώργος Παυλόπουλος, ο Τσεκούρας «θα όφειλε να έχει καταθέσει την ταυτότητα του μέλους της ΕΣΗΕΑ από την στιγμή που ανέλαβε τη διεύθυνση του Έθνους και έχει προχωρήσει ήδη σε απολύσεις – αν μη τι άλλο, για λόγους ηθικής τάξης...»
Ακολουθούν η επιστολή του Τσεκούρα προς την ΕΣΗΕΑ και η απάντηση των εκπροσώπων των συντακτών του Εθνους και του Εθνους της Κυριακής, Ιωάννας Ηλιάδη και της Ημερησίας Γιώργου Παυλόπουλου

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΣΕΚΟΥΡΑ:
«ΠΡΟΣ ΕΣΗΕΑ
Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011
Αγαπητοί «συνάδελφοι», μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.
Καταρχήν, η λέξη συνάδελφοι μπαίνει σε εισαγωγικά γιατί μας χωρίζει ένα δυσθεώρητο χάσμα: εγώ αγωνίζομαι για την επιβίωση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στη χώρα μας, σε μια δύσκολη συγκυρία που όλοι πλην υμών την κατανοούν, ενώ εσείς για...

«Οι δημοσιογράφοι έχουν πλήρη επίγνωση των πολλών αφεντικών που έχουν...»

του Γιάννη Παντελάκη / Eλευθεροτυπία (23-3-2011)

WikiLeaks και δημοσιογράφοι
Δεν γνωρίζω αν όλες οι Αμερικανικές αναφορές για την χώρα μας -που αποκαλύπτονται μέσω WikiLeaks- είναι βάσιμες. Δεν έχω κανένα λόγο ωστόσο ν’ αμφιβάλλω, πως όλα όσα περιγράφονται σε αυτές για τα μέσα ενημέρωσης και κυρίως τον ρόλο πολλών δημοσιογράφων, είναι πραγματικά. Τα συζητάμε όλοι άλλωστε μεταξύ μας, απλά για κάποιο περίεργο λόγο αρνούμαστε να τα δημοσιοποιούμε με τον τρόπο που οφείλουμε.
Στα τηλεγραφήματά του ο πρώην Αμερικανός πρέσβυς στην Αθήνα Τσαρλς Ρις, αναφέρει πως «η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 ήταν γνωστό ότι πλήρωνε δημοσιογράφους προκειμένου να γράφουν ευνοϊκά ρεπορτάζ». Δεν το υποπτευόμαστε όλοι την εποχή εκείνη; Δεν βλέπαμε δεκάδες δημοσιογράφους να αμείβονται φανερά ή κρυφά για να προπαγανδίζουν το εθνικό αυτό “όραμα”; Δεν αποτελούσαν μικρές εξαιρέσεις όσοι είχαν αντίθετη άποψη για την διένεργεια των Ολυμπιακών;
Σε άλλο σημείο, ο πρέσβυς περιγράφει και μια άλλη πραγματικότητα για τον δημοσιογραφικό χώρο στην Ελλάδα. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν είναι ασυνήθιστο ένας δημοσιογράφος να εργάζεται σε γραφείο Τύπου υπουργείου, παρότι καλύπτει το....

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Δεν πέρασαν τα σχέδια της εργοδοσίας στην Αυριανή

Η ΕΣΗΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Η εργοδοσία της ΑΥΡΙΑΝΗΣ για μια ακόμα φορά έδειξε το αντεργατικό και αυταρχικό πρόσωπό της. Διευθυντικά στελέχη και «σεκιουριτάδες», όργανα της εργοδοσίας προσπάθησαν να εμποδίσουν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ και τους εργαζόμενους να ασκήσουν το Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους της απεργίας και να αποτρέψουν την έκδοση απεργοσπαστικού φύλλου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του μέλους του Δ.Σ. Χρήστου Κυρίτση.
Η νίκη των απεργών ήταν καθολική και παρά τις προσπάθειες των οργάνων της εργοδοσίας κανένα απεργοσπαστικό φύλλο δεν κυκλοφόρησε.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την εργοδοσία της ΑΥΡΙΑΝΗΣ για τα επεισόδια που δημιούργησαν τα όργανά της και ειδικά τον φερόμενο ως διευθυντή της εφημερίδας διαγραφέντα ως απεργοσπάστη από τα μέλη της ΕΣΗΕΑ κ. Γ. Τσιρογιάννη, ο οποίος πρωτοστάτησε στην έκδοση του απεργοσπαστικού φύλλου και ευθύνεται για τα επεισόδια. Ζητεί δε την άμεση απομάκρυνση των «σεκιουριτάδων» από τους χώρους εργασίας και....

Επεισοδιακή συνέλευση στον Πήγασο - Απεργία αύριο σε Εθνος, Ημερησία και Goal News

Ακρως επεισοδιακή ήταν η γενική συνέλευση των εργαζομένων στις εφημερίδες του Πήγασου (ΕΘΝΟΣ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ» και GOAL NEWS) όπου ενεκρίθη η απόφαση για 24ωρη απεργία που κήρυξε για αύριο η ΕΣΗΕΑ. Στη συνέλευση παρενέβη ο διευθυντής του Εθνους Θανάσης Τσεκούρας που ζήτησε από τους εργαζόμενους να μην συναινέσουν στην απεργία με «αντάλλαγμα» οτι δεν θα γίνει καμία απόλυση και ότι θα διορθωθούν όλα τα «λάθη» περικοπών σε μισθούς όπως αυξήσεις βάσει ωριμάνσεων, επιδόματα, κ.λ.π. Οταν όμως ρωτήθηκε ποιος παίρνει την ευθύνη για αυτές τις ανακοινώσεις, είπε ότι «δεσμεύεται ο ίδιος ως διευθυντής».
Η παρέμβαση Τσεκούρα δείχνει το πόσο πολύ πείραξε την εργοδοσία η απεργία μόνο στις εφημερίδες του Πήγασου και πόσο αποτελεσματικές μπορεί να είναι οι κινητοποιήσεις αν γίνονται επιλεκτικά στα μαγαζιά όπου υπάρχουν οι αιτίες και δίνονται οι αφορμές.
Την ίδια ώρα βέβαια η εταιρεία του Πήγασου χαρακτήριζε με ανακοίνωση της «παράνομη» την απεργία, προεξοφλώντας πιθανή δικαστική απόφαση, αν προσφύγει εναντίον της απόφασης της ΕΣΗΕΑ με ασφαλιστικά μέτρα αύριο.
Οι δημοσιογράφοι από την πλευρά τους επιβεβαίωσαν με μεγάλη πλειοψηφία την απόφαση τους για απεργία λέγοντας πως μόνο μία περίπτωση υπάρχει να....

Aυτόγραφο παρακαλώ!


Η Ελλάδα συμμετέχει "φιλικά" στον βομβαρδισμό της Λιβύης, αφού έχει δηλώσει πως θέτει στη διάθεση του ΝΑΤΟ τη βάση της Σούδας, τα αεροδρόμια Ακτίου και Ανδραβίδας, και μια φρεγάτα που ήδη βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Λιβύης. Εδώ υπάρχει κάτι αξιοπερίεργο:
Ο Γιώργος Παπανδρέου επισκέφτηκε τον περασμένο Ιούνιο στην Τρίπολη τον Μουαμάρ Καντάφι και -μεταξύ άλλων- του ζήτησε ένα αυτόγραφο (το στιγμιότυπο στη φωτογραφία).
Αυτόγραφο ζητάς από κάποιον που θαυμάζεις - από κάποιον που εκτιμάς. Σε κάθε περίπτωση, δεν ζητάς αυτόγραφο από κάποιον που θα βομβαρδίσεις ή θα βοηθήσεις να βομβαρδιστεί.
Ο Γιώργος Παπανδρέου το έκανε και αυτό...


Alter: κερατάδες και δαρμένοι με τις ευλογίες του Δικηγορικού Συλλόγου!

Η κατάσταση που επικρατεί στο Alter, είναι γνωστή, ακόμη και στους πλέον αδιάφορους πολίτες. Η διαβεβαίωση της διοίκησης του κ. Κώστα Γιαννίκου -που εδώ και δύο μήνες έχει δεσμευτεί ότι θα πληρώσει όσα οφείλει στους εργαζόμενους στις 24 Μαρτίου- αποτελεί θέμα σε διάφορα ενημερωτικά sites και εφημερίδες.
Η τραγική καθημερινότητα εκατοντάδων επαγγελματιών που ενώ δουλεύουν κανονικά στον σταθμό παραμένουν απλήρωτοι από τον Δεκέμβριο του 2010, είναι μία πραγματικότητα που την γνωρίζουν πλέον όλοι, κυρίως μέσα από τις επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Κι όμως! Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών χθες, εν μέσω απεργίας των δικηγόρων, έκρινε ότι όφειλε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κ. Γιαννίκου και να δώσει ειδική άδεια προκειμένου να εκδικαστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στο Πρωτοδικείο το αίτημα του Alter να κυρηχθεί παράνομη η απεργία των τεχνικών.
Προκαλεί αλγεινή εντύπωση το ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Ιωάννης Αδαμόπουλος, ενώ ο ίδιος απεργεί υπερασπιζόμενος τα....

Αναστολή της απεργίας των τεχνικών στο Alter



Ανεστάλη η απεργία των τεχνικών στον τηλεοπτικό σταθμό Alter μετά την απόφαση του δικαστηρίου το οποίο έκρινε παράνομες τις επταήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις που προκήρυξε η ΕΤΙΤΑ. Η Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Λαμβάνοντας υπ’ όψη την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών σας ενημερώνουμε ότι αναστέλλουμε την 7ήμερη απεργιακή κινητοποίηση που είχε κηρύξει η Ένωσή μας ξεκινώντας από σήμερα Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011 και ώρα 05.00π.μ. μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011 και ώρα 05.00 για όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER».

«Πάρτε τον "χουντικό" νόμο πίσω»

Κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος για τη δημοσιοποίηση στο zougla.gr και στην «Veto» των διαλόγων του Χριστοφοράκου με τους δικηγόρους του για την Siemens



-αναδημοσίευση από το
zougla.gr

Πάρτε τον «χουντικό» νόμο πίσω
Δύο μέτρα και δύο σταθμά από την ελληνική Δικαιοσύνη, που φέρεται άκρως υποκριτικά, χωρίς να μπορεί να αποσαφηνίσει το δίκαιο και το ορθό από το άδικο και το εγκληματικό.
Την ώρα που το πανελλήνιο βοά για την ανυποληψία σύσσωμου του πολιτικού συστήματος, που έχει φέρει τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και τους πολίτες -στη συντριπτική πλειονότητά τους- στο έσχατο σημείο οικονομικής και ηθικής εξαθλίωσης, η «Δικαιοσύνη» στέλνει τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο κατηγορούμενο σε βαθμό κακουργήματος για τη δημοσιοποίηση στη zougla.gr και στην εφημερίδα «Veto» των διαλόγων του Μιχάλη Χριστοφοράκου με τους δικηγόρους του για την υπόθεση της Siemens.
Διάλογοι που ήταν άκρως αποκαλυπτικοί για τα έργα και τις ημέρες των πολιτικών προσώπων, των πολιτικών κομμάτων και των....

Τρόικα: Η Ελλάδα δεν αντέχει στρατό 200.000 στελεχών


Πολύ ενδιαφέρον έχει το ρεπορτάζ του Γιάννη Αντύπα στο Εθνος σχετικά με τις πιέσεις - προθέσεις της τρόικας να μειωθεί ο στρατός και να απομακρυνθούν Επαγγελματίες Οπλίτες (Επ.Οπ).
Οι εκπρόσωποι των δανειστών ενόψει της επικείμενης έλευσής τους για τον νέο έλεγχο, έχουν καταστήσει σαφές στο Μαξίμου και στο υπουργείο Οικονομικών ότι «η Ελλάδα δεν αντέχει στρατό 200.000 στελεχών»! Οι ελεγκτές υποστηρίζουν ότι η χώρα δεν μπορεί να συντηρεί δύο δημόσιες διοικήσεις, καθώς το μέγεθος του στρατού συγκρίνεται με εκείνο του στενού δημόσιου τομέα.
Αυτή τη στιγμή, αναφέρει το ρεπορτάζ, οι ένστολοι είναι πάνω από 160.000, ενώ ο συνολικός αριθμός των μισθοδοτούμενων από το Πεντάγωνο ξεπερνά τις 200.000, με την προσθήκη όσων ανήκουν στο λεγόμενο πολιτικό προσωπικό. Η τρόικα ζητεί haircut της τάξης του 30% στο «βαθύ κράτος». Δεδομένου ότι η πλειοψηφία είναι μόνιμοι, ο «κλήρος» πέφτει στους οπλίτες πενταετούς υποχρεώσεως, των οποίων η εργασιακή σχέση δεν έχει ακόμη μετατραπεί σε αορίστου χρόνου.
Οπως αναφέρει ο Γιάννης Αντύπας στο ρεπορτάζ του, όσοι δεν ανήκουν σε μάχιμες μονάδες ή ειδικότητες υψηλής εξειδίκευσης ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι με το φάσμα της απόλυσης, παρά τη σθεναρή αντίσταση που....

Εσείς αγοράζετε βιολογικά προϊόντα;


Πως ο Σκανδαλίδης «άδειασε» Κύρτσο, Σταματόπουλο και Χριστοδουλάκη

Flash 96, πρωινό Τρίτης. Γιώργος Κύρτσος και Γιώργος Σταματόπουλος συζητούν με τον Ανδρέα Χριστοδουλάκη για την οικονομία. Κάποια στιγμή, σχεδόν στο άσχετο, ο -συνεπώνυμος πρώην υπουργού-ρεπόρτερ του οικονομικού ρεπορτάζ αναφέρεται στις διατροφικές συνήθειες των Γερμανών που προτιμούν τα βιολογικά προϊόντα -αρκεί να είναι πράγματι βιολογικά, όπως συμπληρώνει.
Λίγο νωρίτερα είχε μεταδοθεί από τον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό μια διαφήμιση του σούπερ μάρκετ Κυριακίδης στον Άλιμο, το οποίο διαθέτει αποκλειστικά βιολογικά προϊόντα.
Μετά το δελτίο των 9, οι Κύρτσος - Σταματόπουλος παίρνουν συνέντευξη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη. Ερωτήματα ενδιαφέροντα, απαντήσεις καλές, μέχρι που η κουβέντα πάει στον αγροτικό τομέα.
«Δεν νομίζετε ότι οι αγρότες πρέπει να στραφούν στην καλλιέργεια βιολογικών προϊόντων;» ρωτά ο....

Η ζωή μου εκ περιτροπής...


Αναδημοσιεύουμε έστω και καθυστερημένα την επιστολή της Νικολέττας Μπούκα, δημοσιογράφου της εφημερίδας «Μακεδονία» που εξαναγκάστηκε, όπως και άλλοι, σε εκ περιτροπής εργασία που αποτελεί ίσως τη χειρότερη μορφή απασχόλησης - εξαθλίωσης του εργαζόμενου.
Μισά χρήματα, μισά ένσημα, μισή περίθαλψη, μισές ειδήσεις, μισή...ζωή, όπως λέει χαρακτηριστικά και η δημοσιογράφος στο κείμενό της . Διαβάστε το και θα....

Οι υπάλληλοι της Ο.Α. Καρχιμάκης και Τζότζολα - Ποιός αρνήθηκε να μεταταγεί



«Μεταφέρουμε στον ΟΑΣΑ ΑΕ την πρώην υπάλληλο των Ολυμπιακών Αερογραμμών ΑΕ, και Pantheon Airways, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, Βασιλική Τζότζολα σε κενή θέση, Ειδικότητας Δικηγόρων», ανέφερε το κείμενο της κοινής υπουργικής απόφασης, κατ' εφαρμογήν του νόμου για τους υπαλλήλους της πρώην Ολυμπιακής. Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ όμως αρνήθηκε την μετάταξή της λέγοντας οτι ως πολιτικό πρόσωπο, για λόγους αρχής δεν θα ασκήσει το εν λόγω δικαίωμα και ότι αρνείται τη θέση.
Ανάλογη απόφαση έχει ληφθεί και για τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ, Μιxάλη Καρχιμάκη, ο οποίος διορίστηκε στο υπουργείο Υποδομών και δεν αρνήθηκε τη μετάταξή του. Ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ μεταφέρθηκε σε «συνιστώμενη προσωποπαγή θέση, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, εκπαιδευτικής βαθμίδας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και ειδικότητας Διοικητικού − Οικονομικού». Ο κ. Καρχιμάκης «οφείλει να παρουσιασθεί για ανάληψη υπηρεσίας με τη....

Βέλγικα F-16 σηκώθηκαν από τον Άραξο για Λιβύη



του Μάκη Πολλάτου / protothema.gr

Οπλισμένα με πυραύλους αέρος - αέρος απογειώθηκαν περίπου στις 16.30 το μεσημέρι από το αεροδρόμιο του Αράξου τέσσερα βελγικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τα βελγικά μαχητικά κατευθύνονται προς την Λιβύη, γεγονός που δικαιολογεί την διαμόρφωση οπλισμού αναχαίτισης.
Τα τέσσερα F-16 του Βελγίου είναι μέρος δύναμης οκτώ μαχητικών αεροσκαφών που μετασταθμεύουν στο αεροδρόμιο του Αράξου.
Με δεδομένο ότι στα τέσσερα βελγικά μαχητικά δεν φορτώθηκαν βόμβες, προκύπτει το συμπέρασμα ότι τα F-16 που απογειώθηκαν από ελληνικό έδαφος δεν έχουν αποστολή τον βομβαρδισμό επιλεγμένων στόχων σε λιβυκό έδαφος.
Έπειτα από συνεννοήσεις με τις χώρες που διευθύνουν τους εξελισσόμενους βομβαρδισμούς στην Τρίπολη και άλλες περιοχές της Λιβύης, τα βελγικά μαχητικά μάλλον πρόκειται να αναλάβουν καθήκοντα επιτήρησης και....

Ο Σόμπολος συμμερίζεται τις ανησυχίες Κακλαμάνη;





Επιστολή έστειλε, λέει, ο τέως δημαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης στον πρόεδρο των δημοσιογράφων Πάνο Σόμπολο για τα τεκταινόμενα στον 9,84. Εστειλε δηλαδή ο άνθρωπος που έριξε στα βράχια τον δημοτικό ραδιοσταθμό επιστολή στον άνθρωπο που οδήγησε στην πλήρη απαξίωση το σωματείο των δημοσιογράφων. Ο Κακλαμάνης με προφανή, λέει, ανησυχία παρακολουθεί τις διώξεις(!) στον 9,84 και ζητάει από τον Σόμπολο να ξεκαθαρίσει τη στάση της ΕΣΗΕΑ απέναντι στις απολύσεις εργαζομένων και τη διαρροή προσωπικών δεδομένων τους στο διαδίκτυο... Αραγε ο Σόμπολος συμμερίζεται την ανησυχία του Κακλαμάνη;
Κοροϊδία, υποκρισία όπως θέλετε το λέτε... Ή μήπως όπως είπε κάποιος «όμοιος ομοίω και η κοπριά στα λάχανα!..». Διαβάστε την...

Μαζί με τo νέο τεύχος η LiFO θα έχει και το νέο της σάϊτ



Τεχνικά προβλήματα πήγαν πίσω το καινούργιο σάϊτ της LiFO που είχε προαναγγελθεί οτι θα ανέβαινε τη Δευτέρα. Γράφει χαρακτηριστικά ο Αρης Δημοκίδης: Στον μικρόκοσμό του μυαλού μου (κυρίως λόγω της άπειρης δουλειάς που έχουμε ρίξει εδώ και μήνες) το νέο σάιτ έχει πάρει μυθικές διαστάσεις – όχι και σαν το γεφύρι της Άρτας, αλλά περίπου.
Το πιο αστείο της υπόθεσης είναι ο στόμφος με τον οποίο τιτλοφόρησα το προηγούμενο ποστ μου («ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΟΥ ΠΟΣΤ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΪΤ»). Και να που τώρα γράφω ένα ακόμα...
Τεχνικοί είναι οι λόγοι που το σάιτ δεν είναι ακόμα έτοιμο – και θα πρέπει να περιμένουμε δυο μέρες ακόμα. Όχι ότι με το που θα ανέβει θα είναι όλα πανέτοιμα, βελτιώσεις θα γίνονται συνέχεια.
Όταν όμως θα βγει το νέο τεύχος της, η Lifo θα έχει και το νέο σάιτ της. Και η συντριπτική του πλειοψηφία θα αποτελείται από πράγματα που φτιάχτηκαν ειδικά....

Εμπλοκή (λόγω Μάνιας) για τo πότε θα κυκλοφορήσουν τα κυριακάτικα


Η ΕΚΔΟΤΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΚΙ ΟΧΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ


Η Μάνια πήρε ξανά το όπλο της. Και αυτή τη φορά πάει κόντρα στους άλλους εκδότες και στα σωματεία θέλοντας να βγάλει την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία κανονικά την Κυριακή κι όχι μια μέρα πριν όπως είχε συμφωνηθεί, λόγω της αργίας της 25ης Μαρτίου. Την πρόθεσή της αυτή η εκδότρια της Ελευθεροτυπίας την γνωστοποίησε στα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ και προκάλεσε εμπλοκή.
Το πιθανότερο βέβαια είναι να κυκλοφορήσουν όλες οι κυριακάτικες εφημερίδες το Σάββατο πλην βέβαια της Κυριακάτικης. Κι αυτό γιατί οι εκδότες θα γλιτώσουν την έξτρα πληρωμή για την αργία της Παρασκευής 25 Μαρτίου και ταυτόχρονα θα αφήσουν τις ακριβές εκδόσεις τους δύο ημέρες στα περίπτερα.
Βέβαια η κίνηση της Μάνιας ανάγκασε τις Ενώσεις να ζητήσουν διευκρινίσεις από τους εκδότες και να ρίξουν σε αυτούς το μπαλάκι, βγάζοντας την....

Επεκτείνεται η κατάργηση αμοιβής της Κυριακής και στο «Έθνος»

Ήταν προσχεδιασμένο με μαθηματική ακρίβεια. Δεν πέρασε ένας μήνας από την εκβιαστική επιβολή της κατάργησης υπερωριακής αμοιβής για την εργασία της Κυριακής στο ενοποιημένο(;) αθλητικό του συκροτήματος Μπόμπολα και τη Δευτέρα ανακοινώθηκε η ντιρεκτίβα. Οι δημοσιογράφοι του «Εθνους» θα δουλεύουν τις Κυριακές και θα αμείβονται με το 75% του ημερομισθίου αντί του 175% που προβλέπεται από τις ΣΣΕ. Θα παίρνουν, λέει, σε αντάλλαγμα ένα ρεπό την εβδομάδα! Φυσικά δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι δεν θα γίνουν απολύσεις, αν και οι σημερινές ανακοινώσεις έγιναν με αυτό ακριβώς το εκβιαστικό δίλημμα «η δέχεστε μείωση του μισθού σας ή θα γίνουν απολύσεις».
Στο "Έθνος" επικρατεί αναβρασμός, αναστάτωση και απελπισία.
Οι ανακοινώσεις έγιναν, όπως μαθαίνουμε ανά τμήμα και από διαφορετικά στελέχη και φυσικά υπήρξε μεγάλη αντίδραση. Γιατί όλοι γνωρίζουν ότι ήδη στο συγκρότημα έγιναν περισσότερες από 200 απολύσεις, έχουν....

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Απλήρωτος τρεις μήνες ο Χατζηνικολάου - Θέλει να μετατρέψει το Alter σε Real tv






«Είμαι και εγώ τρεις μήνες απλήρωτος στο Alter. Αν δεν βρεθεί σύντομα λύση το κανάλι θα απαξιωθεί πλήρως. Πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί λύση!».
Αυτά είπε στην εκπομπή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real fm ο Νίκος Χατζηνικολάου που άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο της δημιουργίας της Real tv με την ένταξη του Alter στο Real Group, σε περίπτωση που όπως είπε δεν λυθεί σύντομα το πρόβλημα του καναλιού.
«Γνωρίζω ότι υπάρχουν διεργασίες αυτή την στιγμή. Μακάρι να πάνε καλά. Έχουν γίνει μεγάλα λάθη και υπερβολές στο Alter. Εμείς εδώ στο Real Group, θα ψάξουμε λύση για να ακούγεται η φωνή μας και τηλεοπτικά εάν και....

Καταγράφουν τη δεύτερη δουλειά σε ΑΠΕ και ΕΡΤ




Ξεκίνησε από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων -και θα επεκταθεί στην ΕΡΤ και στα άλλα Μέσα του Δημοσίου- η επιχείρηση καταγραφής της δεύτερης απασχόλησης στα ΜΜΕ.
Οι εργαζόμενοι στο ΑΠΕ πρέπει να δηλώσουν κάθε άλλη απασχόλησή τους σε ειδικό έντυπο που τους απέστειλε το Υπουργείο Πολιτισμού ως τις 22 Μαρτίου. Πληροφορίες αναφέρουν πως η ενέργεια αυτή σχετίζεται άμεσα με τις αλλαγές που προωθούνται στο νόμο των ΜΜΕ. Tην ίδια ώρα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρήκε τους επίμαχους ηλεκτρονικούς υπολογιστές από όπου εστάλη το email με τους μισθούς των δημοσιογράφων στο ΑΠΕ, μετά τη μήνυση που κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων. Ο ένας υπολογιστής πάντως βρίσκεται στο....

Γιατί άλλαξε η αρχική απόφαση και η Ελλάδα δεν μετέχει ενεργά στην επέμβαση στη Λιβύη


Με μία θεαματική διπλωματική στροφή, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε τελικά να μην μετέχει ενεργά στη στρατιωτική επέμβαση των δυτικών στη Λιβύη. Παρότι αρχικά – με απόφαση της περασμένης Παρασκευής – η Ελλάδα είχε επιλέξει να στείλει τέσσερα πολεμικά αεροσκάφη για να ενταχθούν στις δυνάμεις, που βομβαρδίζουν τη Λιβύη, στη συνέχεια υπήρξε πιο ψύχραιμη στάση.
Όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής το υπουργείο Εθνικής Άμυνας «στην παρούσα φάση η Ελλάδα δεν μετέχει σε στρατιωτικού χαρακτήρα επιχειρήσεις οι οποίες δεν διεξάγονται στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Σε διμερές επίπεδο η Ελλάδα ανταποκρίνεται σε αιτήματα φίλων και συμμάχων χωρών για την παροχή διευκολύνσεων υποστηρικτικού χαρακτήρα». Τρεις ήταν οι κύριες αιτίες, που η ελληνική κυβέρνηση άλλαξε στάση:
Πρώτον η έντονη διαφωνία, που εξέφρασαν από την Παρασκευή κιόλας τα στρατιωτικά επιτελεία της χώρας και με τα οποία συμφώνησε ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος. Στην πρώτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ δεν πέρασε η....

Η κυκλοφορία των κυριακάτικων φύλλων, η Ναταλία Ρασούλη και η απρέπεια με τον Νταλάρα

Καθημερινή με Θεοδωράκη, Βήμα με Ρασούλη (Εκδίκηση της γυφτιάς) και Θέμα με Ρασούλη (Πότε Βούδας πότε Κούδας) διαγκωνίζονται για την πρώτη θέση στις κυκλοφορίες των κυριακάτικων εφημερίδων αυτή την εβδομάδα.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των πρακτορείων και οι τρεις εφημερίδες πούλησαν γύρω στα 138.000 με 142.000 φύλλα, χωρίς να έχει γίνει πλήρης καταμέτρηση των πωλήσεων στην επαρχία.
Ακολουθεί το Εθνος με κυκλοφορία γύρω στα 100.000 φύλλα και η Real News με 95.000. Χαμηλές πτήσεις για την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία που (χωρίς προσφορές) πούλησε γύρω στα 80.000 φύλλα. Η εφημερίδα της Μάνιας το συνηθίζει τις τελευταίες Κυριακές να έχει κυκλοφορίες αρκετά κάτω από τις 100.000.
Ο Ελ. Τύπος είναι σταθερός εδώ και αρκετές εβδομάδες με κυκλοφορία ανάμεσα στα 35.000 και 40.000 φύλλα, ενώ οι Αποκαλύψεις φαίνεται πως πούλησαν και πάλι γύρω στα 16.000 φύλλα
Σχετικά με τις προσφορές των εφημερίδων αυτής της Κυριακής υπήρξε διαμαρτυρία της κόρης του Ρασούλη που αναφέρει: «Τα δύο CD “Η Εκδίκηση της Γυφτιάς” και το....

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Aναπόφευκτη η μετάβαση από το χαρτί στην οθόνη...

TO ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΗΝ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

Πώς μπορεί μια εφημερίδα να βγάλει λεφτά στην εποχή του Ιντερνετ; Την απάντηση δίνει η «Wall Street Journal», που κατάφερε να ξεπεράσει τους 200.000 συνδρομητές (150.000 εξ αυτών τους τελευταίους 12 μήνες) της ειδησεογραφίας της στις κάθε είδους ταμπλέτες. Στο iPad δηλαδή, στο Kindle, στο Nook, σε ό,τι τέλος πάντων κυκλοφορεί στην αγορά, με τιμή συνδρομής 3,99 δολάρια την εβδομάδα. Αυτό μας κάνει πάνω κάτω 800.000 δολάρια την εβδομάδα συνολική είσπραξη, άκοπα, αβασάνιστα και χωρίς να μπλέκεις με τυπογραφεία και διανομές. Σημειώστε ότι η «Wall Street Journal» αναμένει ακόμη περισσότερα έσοδα, όταν σφηνώσει μπόλικες διαφημίσεις ανάμεσα στην αρθρογραφία, ενώ ο επικεφαλής της ιδιοκτήτριας εταιρείας «Dow Jones» (θυγατρική της «News Corporation» του Μέρντοχ) Λες Χίντον δήλωσε ότι είναι αναπόφευκτη η μετάβαση από το χαρτί στην οθόνη...