ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Οι τελευταίες μέρες του Τζίμι Χέντριξ



ΠΡΙΝ ΑΠΟ 40 ΧΡΟΝΙΑ,
ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
ΣΤΑ 27 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ




Πριν από 40 χρόνια, την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 1970, ο κορυφαίος ροκ κιθαρίστας Jimi Hendrix έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 27 χρόνων. Ηταν ο δεύτερος που έμπαινε στο «κλαμπ 27», των μεγάλων ροκ μουσικών που έχαναν τη ζωή τους σ' αυτή την ηλικία.
Είχε προηγηθεί ο Brian Jones των Rolling Stones (3/7/1969), θα ακολουθούσε σε δύο βδομάδες η Janis Joplin, σε 8 μήνες ο Jim Morrison των Doors, και το 1994 ο Curt Cobain των Nirvana. Οι συνθήκες θανάτου του Hendrix καλύπτονται ακόμη από μυστήριο. Αυτοκτόνησε, δολοφονήθηκε ή έπαθε εισρόφηση, λόγω κατανάλωσης μεγάλης ποσότητας κόκκινου κρασιού και πολλών υπνωτικών χαπιών; ...

Οι υπερβολές της πρώην συμβούλου του Βούγια


«Θέλω να σταματήσει όλη αυτή η συζήτηση γύρω από το πρόσωπό μου» είπε η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ που νάτη που βγήκε πρωί πρωί στην τηλεοπτική εκπομπή των Καμπουράκη - Οικονομέα για να καταγγείλει όσους την «λιθοβολούν».
Οι δύο παρουσιαστές του Mega με τις «αφελείς» ερωτήσεις τους, δεν θέλησαν να στριμώξουν την πρώην σύμβουλο του υπουργού Βούγια. Μόνο ο Καμπουράκης σε κάποια στιγμή της είπε ότι «υπερβάλει θεωρώντας ότι το σύμπαν έχει συνωμοτήσει εναντίον της».
Είπαμε ότι η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ έχει δίκιο σε πολλά πράγματα αλλά το χάνει όταν εκτίθεται σε μια τηλεοπτική εκπομπή προσπαθώντας να εξηγήσει για άλλη μια φορά τα αυτονόητα. Εκτός όπως λένε κι αν...

Οι γκρίνιες του Ψυχάρη, η ερήμωση της Veto και οι δυσκολίες του Τσεκούρα


@ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ Τσεκούρας (που αντικατέστησε τον Χαρβαλιά στην διεύθυνση του ΕΘΝΟΥΣ) μετά απο ενα σχεδόν ήσυχο καλοκαίρι, άρχισε να νοιώθει όλο και πιο έντονα την καυτή ανάσα του Μπόμπολα! Απολύσεις-περικοπές-απολύσεις-περικοπές!

@ ΠΟΙΟΣ αρχισυντάκτης στο VETO εχει πέσει σε κατάθλιψη (και κάνει συνεχώς απρέπειες) με την έλευση του Δημήτρη Βάρου; Και γιατί - ακόμα και οι φίλοι του - θεωρούν οτι θα πάρει σύντομα την άγουσα για τα αποδυτήρια;

@ ΠΟΣΑ ατομα έφυγαν τελικά απο το VETO για την εφημερίδα που θα βγάλει ο Γιάννης Φιλιππάκης; Δέκα; Δεκαπέντε; Κανείς δεν ξέρει να απαντήσει. Παντως την Τετάρτη το μεσημέρι παραιτήθηκε και ο αρχισυντάκτης έκδοσης Ανδρέας Λιόσης. Για Βασιλέως Κωνσταντίνου κι αυτός;

@ ΠΟΛΥ γκρίνια στα ΝΕΑ για την πρώτη σελιδα επι ημερων Χρήστου Μεμή. Δεν θα ειχε κανένα ενδιαφέρον, αν στην συζήτηση δεν... εμπαινε συχνά και ο Ψυχάρης!

@ ΣΤΗΝ υπηρεσία της κυρα Τούλας (που τον προσέλαβε στον Flash) εχει θέσει πλέον την πέννα του ο Μπρίλης του Enimerosi24 (ετσι τον αποκαλεί το nonews) που γραφει και για τα media στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Κάποια στιγμή στα μαρμαράδικα θα πέσουν σφαλιάρες!...

Ο ΔΟΛ κήρυξε πόλεμο-εμείς τι απαντάμε;



Ανακοίνωση για τα τεκταινόμενα στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη έβγαλε η «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή» ( Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι αγωνιστές). Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:


Ο ΔΟΛ κήρυξε πόλεμο-εμείς τι απαντάμε;


Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη – το πάλαι ποτέ «καμάρι» των ΜΜΕ και η «κορωνίδα» του πολιτισμού – έχει κηρύξει ανοιχτά πόλεμο στους εργαζόμενους. Η απόφαση για λουκέτο στον ιστορικό εκδοτικό οίκο «Ελληνικά Γράμματα», οι εξαγγελθείσες μαζικές απολύσεις στο Βήμα και τα Νέα, καθώς και η απάνθρωπη εντατικοποίηση της δουλειάς στα υπόλοιπα μαγαζιά του ομίλου, συνθέτουν τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν εκατοντάδες μισθωτοί.

Παράλληλα, όμως, οι εξελίξεις στον ΔΟΛ αποτελούν «οδηγό» για τα όσα συμβαίνουν και θα συμβούν στον χώρο του Τύπου και των εκδόσεων, όπου ήδη η κατάσταση είναι ήδη δραματική. Η εποχή των παχιών αγελάδων (για τα αφεντικά) και των αυταπατών (για τους εργαζόμενους) έχει τελειώσει. Και φυσικά, όπως συμβαίνει παντού, το...

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Ήμουν και εγώ στο ΔΟΛ και στις ενημερώσεις του Καψή

του αυτόπτη μάρτυρα

Ήμουν κι εγώ σε μία από τις περίφημες ενημερώσεις από τον διευθυντή του Βήματος κ. Π. Καψή με τις ευλογίες Ψυχάρη. Το παραμυθάκι κύλησε ωραία. Από το πρωί της Κυριακής κυκλοφορούσε από στόμα σε στόμα μεταξύ των ανθρώπων της «πιάτσας»: «Αύριο θα γίνουν ανακοινώσεις».

Όλη η Δευτέρα κύλησε μέσα στην αγωνία. Τα πηγαδάκια στον 5ο όροφο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού, δίναν και παίρναν. Τελικά, τζίφος!

Την Τρίτη μια από τα ίδια. Σήμερα οι ανακοινώσεις! Κινητικότητα, ανησυχία, διαρροές για το περιεχόμενο. Μπααα, τίποτα πάλι.Άγχος και την Τετάρτη… ΄Ο,τι τσαμπουκά είχαμε μας τον έσπασε. Στο μεταξύ μάθαμε (με πολύ κόπο) τα όσα ανακοίνωσε ο εκδότης Στ. Ψυχάρης στα 4/11 του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και ήρθε και έδεσε το γλυκό. Έφτασε και η Πέμπτη. Οι μελλοθάνατοι να προσέλθουν… Κατά τμήματα: Πολιτικό και υλατζήδες, πολιτιστικό και αθλητικό, διόρθωση και ατελιέ. Κουραστήκαμε για σήμερα! Αύριο πάλι Πρέπει να ενημερωθούν άπαντες εκτός από τους κυρίως ενδιαφερομένους.

Παρασκευή και ώρα για το ελεύθερο, το ίντερνετ, το οικονομικό και το διεθνές. Επιτέλους μάθαμε! Ηρεμήστε, δεν πρόκειται για εσάς. Θα απολυθούν μόνο διοικητικοί. Ξεφυσήξαμε με ανακούφιση. Η υψηλή δημοσιογραφική κάστα δεν θα πειραχτεί στο παραμικρό.

Άκουγα τους αριθμούς να παρατίθενται σχεδόν απολογητικά από το διευθυντή μου και ένιωσα σχεδόν συνυπεύθυνος για το χάλι στο οποίο έχει περιέλθει ο Οργανισμός. «Ναι, πρέπει να απολυθούν οι διοικητικοί» σκέφτηκα και τα νούμερα ακούγονταν αμείλικτα: «15 εκατομμύρια ευρώ μέχρι σήμερα και άλλα 5 μέχρι το τέλος του χρόνου».

Μα για στάσου… Είμαι μέτοχος στο μαγαζί και δέχομαι αυτή την ενημέρωση; Μετά από....

Οι (καλές) προσφορές ανεβάζουν τις κυκλοφορίες



Ανεβάζουν στροφές και κυκλοφορίες τα κυριακάτικα φύλλα. Βοηθούντων και των προσφορών (Χατζιδάκις, Μελωδία κλπ) την Κυριακή που μας πέρασε οι εφημερίδες «τσίμπησαν» 90.000 φύλλα με την Καθημερινή να βρίσκεται στην πρώτη θέση καθώς την προτίμησαν 172.230 αναγνώστες.
Η Καθημερινή ανέβηκε 58.450(!) φύλλα σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή προφανώς λόγω του Χατζιδάκι και του Γαστρονόμου.
Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το Βήμα με 151.240 αντίτυπα (+20.490) ενώ ακολουθεί το Πρώτο Θέμα που πούλησε 135.130 φύλλα.
Η Ελευθεροτυπία βρέθηκε στην τέταρτη θέση με 115.120 φύλλα και ακολουθούν: Εθνος (92.790, Real News (90.010), Τύπος (28.710), Ριζοσπάστης (22.950), Veto (15.580), Εspresso (15.220), Παρόν (12.060).

*Κάντε κλικ για να δείτε το πανελλαδικό δελτίο κυκλοφορίας των κυριακάτικων εφημερίδων

Ο Μάτσικας και οι (αργόμισθοι) δεινόσαυροι του ΑΠΕ





Με δυσκολίες και προβλήματα πάσης φύσεως βρέθηκε αντιμέτωπος ο νέος γενικός διευθυντής του Αθηναϊκού
Πρακτορείου Ειδήσεων.
Ο Ηλίας Μάτσικας ακούγεται ότι προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα στο Πρακτορείο με το πλεονάζον προσωπικό και αυτούς που χρόνια τώρα πληρώνονται αλλά δεν γνωρίζουν καν που πέφτει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Κάποιοι λένε πως αν ο Μάτσικας ασχοληθεί λίγο με τους χρόνια αργόμισθους, τους διπλο-τριπλοθεσίτες και τους λοιπούς αργόσχολους θα την βρει τη λύση. Αρκεί να μην...

Στην Απογευματινή ο Ντινόπουλος - Παραμένουν απλήρωτοι για δυόμισι μήνες οι εργαζόμενοι





Στην «πρώτη γραμμή» της Απογευματινής βρέθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Αργύρης Ντινόπουλος με την αρθρογραφία του στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας. Ο Ντινόπουλος που πρόσφατα άφησε αιχμές κατά του Πάνου Παναγιωτόπουλου και αμφισβήτησε ευθέως την αποτελεσματικότητα της επικοινωνιακής πολιτικής της Ρηγίλλης φαίνεται πως αποφάσισε να συνδράμει την προσπάθεια του Κ. Ι. Σαραντόπουλου για την ανάκαμψη της Απογευματινής.
Την ίδια στιγμή φήμες φέρουν την διευθύντρια της εφημερίδας Γιώτα Αντωνοπούλου να είναι υπ΄ατμόν και τον παλαίμαχο δημοσιογράφο Φώτη Σιούμπουρα να βρίσκεται προ των πυλών της Φειδίου.
Οι εργαζόμενοι στο «μαγαζί» του πρώην εργολάβου εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δυόμισι μηνες και οι...

Ανετά στην κορυφή Σκάι και Nova Σπορ FM

Ο Σκάι και ο Nova Σπορ FM εξακολουθούν να έχουν τα πρωτεία στη ραδιοφωνική ενημέρωση των ακροατών. Σε μια δύσκολη αγορά όπου λειτουργούν στο σύνολο 10 ενημερωτικοί σταθμοί εκ των οποίων 2 αμιγώς αθλητικοί, ο ανταγωνισμός είναι έντονος και οι ζημιές παραμονεύουν. Από τους 8 σταθμούς, οι 4 (Σκάι, NovaΣπορ FM, ΕΡΑ ΣΠΟΡ, Real) είναι με ποσοστό άνω του 5% και οι υπόλοιποι 6 (ΑΝΤ1, Flash, Θέμα Radio, Sentra,ΝΕΤ, Βήμα) είναι κάτω του 4,2% .
Από τη σύγκριση των στοιχείων της ακροαματικότητας της Focus για λογαριασμό της ΑΕΜΑΡ, προκύπτει πως , μεταξύ των 10 ενημερωτικών σταθμών, ο Σκάι παραμένει με άνεση στην κορυφή με μέσο όρο μέτρησης 11-62% στο διάστημα μεταξύ των δύο Καλοκαιριών (11.5 – 2.8.2009/24.5-26.9.2010), έχοντας κερδίσει σχεδόν δύο μονάδες. Ο Nova Σπορ FM είναι δεύτερος με μέσο όρος ακροαματικότητας 7,7% και ακολουθεί η ΕΡΑ ΣΠΟΡ με 6,38% και ο Real με κέρδος μια ποσοστιαία μονάδα και με μέσο όρο 5,2%. Χαμηλότερη η πορεία του ΑΝΤ1 με μέσο όρο 4,2%, ενώ το Θέμα Radio με 3 τρίμηνα μέτρησης, έχει μέσο όρο 3,3%, έναντι 3,5% του σταθμού που διαδέχθηκε , του Alpha Στο 2,52% ο μέσος όρος του Sentra, και με 2,12% ο μέσος όρος της ΝΕΤ. Το «Βήμα» είναι περίπου στο 1,5%, ενώ ο City ο σταθμός που αγόρασε ο Β. Ρέστης και ο ΔΟΛ ήταν στο 2,5% (1 τρίμηνο)...

Η συμβολαιογράφος με τα παντελόνια...

Αργησε λίγο η συμβολαιογράφος Κατερίνα Πελέκη αλλά την έριξε την βόμβα της. Ολο αυτό τον καιρό υπέμενε τις λοιδωρίες, τις υβρεις και τις κατηγορίες που την ήθελαν να έχει θησαυρίσει («…οι ταξιτζήδες έλεγαν, πόσα έχει φάει η Πελέκη με τον άνδρα της…») από τις ιερές ανταλλαγές στην υπόθεση Βατοπεδίου.
Τελικά η σύζυγος του Γιώργου Βουλγαράκη εξερράγη και στην προανακριτική της Βουλής μίλησε «γι αυτούς που δεν φοράνε παντελόνια» κατονομάζοντας τον τέως πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, τον πρώην υπουργό Επικρατειας Θ. Ρουσόπουλο και τον πρώην διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Καραμανλή, Γιάννη Αγγέλου.
«Προφανώς υπήρξε κεντρική πολιτική απόφαση, που ελήφθη με ευθύνη του πρωθυπουργού και μεταφέρθηκε στους υπουργούς Μπασιάκο, Κιλτίδη, Κοντό και Δούκα από τους καθ' ύλην αρμόδιους Θεόδωρο Ρουσόπουλο και τον πρώην διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Κ. Καραμανλή, Γιάννη Αγγέλου» είπε χαρακτηριστικά η Πελέκη που ξέσπασε: «Εγώ ξέρω ότι οι άντρες φοράνε παντελόνια και αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, όπως τις αναλαμβάνω κι εγώ που δεν φοράω. Έπρεπε να βγει ο πρωθυπουργός και να παραδεχτεί ότι υπήρξε κυβερνητική απόφαση και να καλέσει πέντε οίκους να αξιολογήσουν αν κέρδισε ή έχασε το ελληνικό δημόσιο».
Μετά την κατάθεση της Πελέκη κάποιοι έκαναν λόγο για γουνάκια και...

Το εντυπωσιακό βιογραφικό της Αφροδίτης Αλ Σάλεχ και η επανάσταση του αυτονόητου



Εντυπωσιακό πράγματι το βιογραφικό της Αφροδίτης Αλ Σάλεχ όπως το παρουσιάζει η ίδια στο προσωπικό της blog νιώθοντας προφανώς την ανάγκη να απολογηθεί για την παρουσίαση εκπομπής στην ΕΡΤ, το ότι ήταν σύμβουλος υπουργού κλπ κλπ.
Πολλοί βέβαια - που ίσως τους πουν και λαϊκιστές - αντιτείνουν και λένε ότι με δέκα φορές πιο πλούσιο βιογραφικό κάποιοι νέοι δεν μπορούν να βρουν δουλειά ούτε στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου, πόσο μάλλον μια θέση συμβούλου δίπλα σε υπουργό. Κι ας ήταν ο μισθός στο υπουργείο όπως ισχυρίζεται η Αφροδίτη μόνο 942 ευρώ (της φαίνονται λίγα την ώρα που χιλιάδες ταλαντούχοι βρίσκονται στην ανεργία και στο απόλυτο μηδέν). Χώρια, λένε, που η Σάλεχ με την 11μηνη συμβολή της και τις συμβουλές της στο υπουργείο προσέθεσε ένα σημαντικότατο «μπούλετ » στο βιογραφικό της. Ένα «μπούλετ» που όπως όλοι γνωρίζουν εξαργυρώνεται πανάκριβα στην αγορά εργασίας…

Παραθέτουμε τα όσα (αυτονόητα) έγραψε στο προσωπικό της blog συμφωνώντας και...

Βουλγαράκης: Οι λογαριασμοί μου έχουν ανοιχτεί και ελεγχθεί τρεις φορές

ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ: ΘΑ ΣΤΕΙΛΩ
Ο,ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


«Δεν έχω τίποτα να κρύψω, είναι άδικο να γίνεται στοχοποίηση εκ του μη όντος. Οι λογαριασμοί μου έχουν ανοιχτεί και ελεγχθεί τρεις φορές. Μου είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να επανέρχομαι στα ίδια πράγματα». Αυτά ισχυρίστηκε μιλώντας στον real fm 97.8 ο Γιώργος Βουλγαράκης απαντώντας στην Κάτια Μακρή και τη Μαριάννα Πυργιώτη στα όσα του καταμαρτυρούσαν σχετικά με την άρνησή του για έλεγχο των λογαριασμών του. Ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για παρεξήγηση, δηλώνοντας πως ο ίδιος είχε απαντήσει στην επιστολή του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής για την Siemens, προκειμένου να εξουσιοδοτηθεί να ερευνήσει τους λογαριασμούς του.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης που με γραπτή του δήλωση διαψεύδει ότι αρνήθηκε να αποστείλει στοιχεία στην...

«Μου λέει πως είναι, και πάω να τρελαθώ, άνθρωπος του πνεύματος και όχι αφεντικό»




ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ»
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΟΛ


Συγκέντρωση έξω από τον ΔΟΛ πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης οι εργαζόμενοι στα «Ελληνικά Γράμματα» (εκδοτικός οίκος του ομίλου στον οποίο μπήκε λουκέτο, ενώ ετοιμάζονται μαζικές απολύσεις και σε άλλους τομείς του ομίλου).
Ακούστηκαν συνθήματα όπως «Μου λέει πως είναι, και πάω να τρελλαθώ, άνθρωπος του πνεύματος και όχι αφεντικό», «Στον κόσμο του βιβλίου, στον κόσμο της βιτρίνας, υπάρχουν απολύσεις και μισθοί της πείνας».
Μίλησαν εκπροσώποι της Ένωσης Προσωπικού Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου, της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου, από το ΔΣ της ΕΣΠΗΤ ο Χρήστος Πραμαντιώτης, από τον εκπρόσωπο των δημοσιογράφων στο Βήμα Τάσο Αναστασιάδη, από την εργασιακή επιτροπή του ΔΟΛ, από τη...

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Οι Παπανδρέου και το Πεντελικόν


Παρ' ότι οι Παπανδρέου δεν φημίζονταν ποτέ για «κατσικοπόδαροι» (αδιαμφισβήτητο προνόμιο του πατριάρχη της αντίπαλης οικογένειας Κ. Μητσοτάκη), ωστόσο οι δεσμοί τους με το «Πεντελικόν» δεν βγήκαν, ως φαίνεται, σε καλό του ιστορικού ξενοδοχείου.
Υπό το βάρος μεγάλων οικονομικών προβλημάτων και υποχρεώσεων, οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου, αδελφοί Βαρδή, υπέβαλαν αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του νέου Πτωχευτικού Κώδικα, προκειμένου να προστατευθούν από τους πιστωτές. Αγοράζουν χρόνο, δηλαδή, όπως λένε στην πιάτσα, μήπως και αποφύγουν το μοιραίο, όπως τόσες άλλες ξενοδοχειακές μονάδες και επιχειρήσεις. Ακριβώς την πτώχευση της Ελλάδας προσπαθούσε να αποφύγει και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, όταν τραπέζωνε τα υψηλόβαθμα στελέχη της Goldman Sachs τον περασμένο Δεκέμβριο στο «Πεντελικόν». Οι Αμερικανοί τραπεζίτες είχαν προτείνει τότε, όπως έγινε γνωστό, να αγοράσουν οι Κινέζοι ελληνικά ομόλογα. Το σχέδιο δεν ευοδώθηκε και ήρθε, αλίμονο, το ΔΝΤ. Είκοσι χρόνια νωρίτερα, πάλι στο «Πεντελικόν», σε μια θυελλώδη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε καταφέρει, με μια περίτεχνη πολιτική...

Βαρίδι για τον Παναγιωτόπουλο ο... Σαμαράς!


«Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς εμπιστεύεται απόλυτα τον στενό του συνεργάτη, εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο και τον στηρίζει στη δύσκολη αποστολή του.
Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και έχουν στόχο να δημιουργήσουν ζητήματα στη Νέα Δημοκρατία, εκεί που δεν υπάρχουν
».
Με αυτή την ανακοίνωση η Ρηγίλλης επιχείρησε να διαψεύσει ότι υπάρχει οποιοδήποτε θέμα με τον Παναγιωτόπουλο.
Μα καλά θα αναρωτηθεί κάποιος υπάρχει θέμα αντικατάστασης του Πάνου από τη θέση του εκπροσώπου της ΝΔ;
Θυμίζουμε ότι το ζήτημα το άνοιξε ο βουλευτής –συνάδελφος του Πάνου, Αργύρης Ντινόπουλος ο οποίος έριξε το καρφί του σε συνέντευξή του στον 9,84 υποστηρίζοντας ότι υπάρχει ζήτημα στην επικοινωνιακή παρουσία της ΝΔ και ότι η παρουσία της δεν μπορεί να εξαντλείται σε μια ολιγόλεπτη δήλωση στα δελτία των 8.
Επισημαίνεται ότι η δήλωση στήριξης του Πάνου έχει βγει από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ. στο οποίο επικεφαλής είναι ο Παναγιωτόπουλος. Άρα δυνητικά την ανακοίνωση θα μπορούσε να την έχει βγάλει από μόνος του ο Πάνος χωρίς να έχει ζητήσει καν την έγκριση του Σαμαρά! Προφανώς κανείς δεν υπονοεί ότι ο Παναγιωτόπουλος είναι ικανός να έχει ενορχηστρώσει κάτι τέτοιο…
Το πιο ωραίο στη δήλωση στήριξης Παναγιωτόπουλου είναι το «...όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και έχουν στόχο να δημιουργήσουν προβλήματα στη Νέα Δημοκρατία εκεί που δεν υπάρχουν». Άρα μπορεί κάποιος να συμπεράνει ότι όποιος γράφει ή έστω υπαινίσσεται ότι ο Πάνος δεν τα πάει καλά βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία. Και επίσης ότι οι καλοθελητές που θέλουν να δημιουργήσουν προβλήματα στοχεύουν σε...

Veto: Ο Μουλίνος έφυγε (κι όχι μόνος), ο Βάρος έρχεται (μόνος)


Ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Δημήτρης Βάρος θα αντικαταστήσει το Χρίστο Μουλίνο στην εφημερίδα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Ο Βάρος που έχει περάσει από επιτελικές θέσεις στο Εθνος και στον Ελευθερο Τύπο αναλαμβάνει διευθυντής στη Veto μέσα σε ένα περιβάλλον όχι και πολύ φιλικό γι΄αυτόν και σε μια στιγμή που η εφημερίδα της Κάτω Κηφισιάς έχει πάρει την κάτω βόλτα.
Από την άλλη πλευρά ο Μουλίνος ξεκίνησε ήδη τις προετοιμασίες για τα γραφεία και τις επαφές για τη στελέχωση της νέας εφημερίδας που θα βγάλει ο Γιάννης Φιλιππάκης.
Από τη Veto μαζί με το Μουλίνο αποχώρησαν και οι...

Το σκληρό παιχνίδι με τη δημοσιότητα και ο κανιβαλισμός του Star

Εχει καταντήσει προσβλητικό για το ίδιο το κοινό το άγριο κυνηγητό που έχουν εξαπολύσει οι κουτσοµπολίστικες κάµερες πίσω από την Ελένη Μενεγάκη.
Παρακολουθήσαµε ένα αναίτιο κυνηγητό από την κάµερα του Star όχι µόνο της πρωινατζούς, αλλά και του συνοδού και των παιδιών της, τα οποία υποχρεώθηκαν να αφήσουν τη διασκέδασή τους στο λούνα παρκ στη µέση και να φύγουν τρέχοντας.

Το γεγονός µάλιστα ότι ο συνοδός της Ελένης φώναξε στη ρεπόρτερ που κυνηγούσε να καταγράψει εικόνες (από τι άραγε;) προκαλώντας προφανώς αναστάτωση και στα παιδιά, ότι «αυτό δεν είναι δηµοσιογραφία» παρουσιάστηκε στο δελτίο του Star σαν «επιθετική συµπεριφορά». Η δε ρεπόρτερ διηγούνταν τη σκηνή σαν να ήταν πολεµική ανταποκρίτρια και είχε δεχτεί επίθεση από κοµάντο.

Είναι αλήθεια ότι η Ελένη Μενεγάκη έχει παίξει σκληρό παιχνίδι µε τη δηµοσιότητα, έχει προσφέρει τον εαυτό της στις κάµερες, έχει εκθέσει την ιδιωτική της ζωή µέχρι το µη περαιτέρω, έχει στηρίξει την καριέρα της σε αυτές, ωστόσο όλο αυτό δεν παύει να...

Οι ελεγκτές της τρόϊκας στην ΕΡΤ



Στο μικροσκόπιο τη τρόϊκας η κρατική ραδιοτηλεόραση. Oλα τα στοιχεία της λειτουργίας της ΕΡΤ δίδονται στους ελεγκτές της τρόϊκας (ΔΝΤ, Ε.Ε, ΕκΤ) με σκοπό να αξιολογηθούν και να προταθεί σχέδιο «εξυγίανσης» της εταιρείας.

Το αν και πόσο έχουν βάλει το χεράκι τους οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί, που διεκδικούν ολόκληρη την «πίτα» της αγοράς, δεν είναι ως τώρα σαφές.

Ο «διαγωνισμός» για τη πρόσληψη των...

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Στην εποχή της Κύρας (2)





Το γεγονός ότι η Κύρα Αδάμ έχει αναλάβει καθήκοντα διευθυντή στην Ελευθεροτυπία φάνηκε αμέσως και στα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας. Όπως είχαμε επισημάνει ξανά δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να παρατηρήσει τις αλλαγές στην πρώτη σελίδα που παραπέμπουν σε σοβαρή–στιβαρή εφημερίδα των δεκαετιών του ΄60 και του ΄70.
Με ελάχιστα θέματα και τεράστια κείμενα τα πρωτοσέλιδα της Ελευθεροτυπίας, αν εξαιρέσεις κάποιους – λιγοστούς έξυπνους τίτλους του Τετράδη, μας πάνε πίσω στην εποχή του Γουτεμβέργιου.
Κάποιοι θα πουν ότι σημασία έχει το περιεχόμενο και...

Μέτωπο Ντινόπουλου κατά Παναγιωτόπουλου





Την θέση του Πάνου Παναγιωτόπουλου φαίνεται πως εποφθαλμιά ο Αργύρης Ντινόπουλος. Kάποιοι μάλιστα διαρρέουν οτι βρίσκεται σε επαφές με τη νεαρή αναπληρωτή εκπρόσωπο της ΝΔ Βασιλική Τζότζολα για τη σύμπηξη μετώπου κατά του Παναγιωτόπουλου.
Η πρώτη δημόσια αμφισβήτηση έγινε με δηλώσεις του Ντινόπουλου στον ραδιοσταθμό 9.84. Στη χθεσινή εκπομπή των Χρ. Ράπτη και Γ. Κουρτάκη ο παλαίμαχος δημοσιογράφος-πολιτικός εξαπέλυσε βολές κατά του «κόκκινου» Πάνου επιρρίπτοντάς του ευθύνες για το «επικοινωνιακό έλλειμμα» που υπάρχει στη ΝΔ. Ο Ντινόπουλος είπε ότι ....

Δεν ισχύει ό,τι έχει αποφασιστεί στα (παράνομα) διοικητικά συμβούλια της ΕΡΤ







Επιστολή σχετικά με την λειτουργία της ΕΡΤ και την έγκριση εκπομπών στην κρατική ραδιοτηλεόραση μας έστειλε ανα-γνώστης που θέτει τα παρακάτω ζητήματα:

-Πώς, ενώ δεν έχει διοριστεί Προεδρος στην ΕΡΤ, ανακοινώθηκε ότι εγκρίθηκαν εκπομπές (και όλες σε ημέτερους);

-Με ποιές διαδικασίες προχώρησε η έγκριση;

-Γνωρίζετε πως ό,τι έχει αποφασιστεί στα ΠΑΡΑΝΟΜΑ διοικητικά Συμβούλια (από τότε που έφυγε ο Γαμπρίτσος) απλά δεν ισχύει;

-Ποιός συγκαλεί τα όργανα και με ποιες διαδικασίες;


Θα επανέλθουμε...

O Ανδροκλής και το λιοντάρι

«Εγραψε» πάλι ο Κώστας Γιαννακίδης με το ανατρεπτικό «Ο χριστιανός και το λιοντάρι». Το πρόβλημα όμως είναι ότι υπάρχει και το «Ο Ανδροκλής και το λιοντάρι» που παραπέμπει σε χάπι εντ κι όχι στα απαισιόδοξα που θέλει να μας ρίξει ο Θεσσαλονικιός…


Ο χριστιανός και το λιοντάρι

του Κώστα Γιαννακίδη / protagon.gr

Στις ταινίες που προβάλλονται τη Μεγάλη Εβδομάδα πάντα υπάρχει ένας χριστιανός, συνήθως μουσάτος, ο οποίος μπαίνει στην αρένα με την άνεση του ανθρώπου που έχει back up τον ίδιο τον Δημιουργό. Το κάγκελα σηκώνονται, το λιοντάρι κάνει τις πρώτες αναγνωριστικές βόλτες γύρω από τον ήρωα μας, αλλά εκείνος παραμένει ατάραχος μέσα στον ατσαλάκωτο χιτώνα του. Ακόμα και αν το μεγάλο γατάκι δείξει τα δόντια του, ο δικός μας δεν τα βλέπει επειδή έχει στρέψει το βλέμμα προς τον ουρανό. Στέλνει τη ματιά να καρφωθεί σε ένα σύννεφο και χαμογελάει γαλήνιος, ίσως και με νόημα. Αντιθέτως χιλιάδες άλλοι στις κερκίδες δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι συντελείται στους ουρανούς και ετοιμάζονται να δουν τον...

Οι «προέδροι» του Κουρή και η αβάσταχτη μελαγχολία του Kontra Channel


«Να βγουν οι προέδροι να μας πουν τι έκαναν για να σώσουν τον τόπο...» ακούσαμε να λέει ο Γιώργος Κουρής χθες στο πρώτο δελτίο ειδήσεων(;) του Kontra Channel που φιλοδοξεί να γίνει η φωνή του λαού... Ο Κουρής με τo γνωστό του ύφος αποκάλυψε ότι ταμίας μεγάλου κόμματος, του είπε ότι πήγε σε μεγαλοεπιχειρηματία και «ο κερατάς για να μας δώσει τη σακούλα με τα μαύρα μας είχε να περιμένουμε έξω από το γραφείο του δύο ώρες»…
Ο εκδότης της Αυριανής, που δεν απέφυγε τις υπερβολές, εμφανίστηκε λίγο υποτονικός και ανόρεχτος στην αρχή αφήνοντας τον δυναμικό Τέρενς Κουίκ, τον «σοφό» Τάσο Παπαδόπουλο και τον βερμπαλιστή Κώστα Τσαρούχα να κάνουν παιχνίδι.
Ο τέταρτος των σχολιαστών, ο δημοσιογράφος Γιάννης Μακρυγιάνης ανέκφραστος και μελαγχολικός (εξ αιτίας ίσως των περισπούδαστων αναλύσεων του πανελ) δεν άνοιξε το στόμα του για περισσότερο από δύο ώρες. Κάποιοι αναρωτήθηκαν αν ο Μακρυγιάννης παρευρισκόταν στο στούντιο ή απλώς είχαν βάλει τη φωτογραφία του στο...

Φαίη εναντίον Χριστίνας...






Επίθεση κατά του Θεόδωρου Πάγκαλου και της συζύγου του εξαπέλυσε η σύζυγος του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα. Η Φαίη Καραβίτη εκμεταλλευόμενη την ιδιότητά της ως δημοσιογράφου με άρθρο της στην Ημερησία κάνει λόγο για οικογενειοκρατία και βάλλει κατά της Χριστίνας Χριστοφάκη σχετικά με την υποψηφιότητά της στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Αποκαλυπτικό είναι το σχετικό ρεπορτάζ στα....

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Γλωσσική ανεπάρκεια ή πολιτική σύγχυση;



Η τρίλιζα του Γιώργου
με τον Νίκο Παπανδρέου


Tίποτα δεν πάει καλά και συνεχώς οι φάρσες επαναλαμβάνονται γράφοντας τη μικροϊστορία της χώρας μας. Οπως ο κ. Σημίτης είχε φέρει απ' το πουθενά τον κ. Τσουκάτο και τον κ. Πανταγιά για να κυβερνήσουν την Ελλάδα, έτσι τώρα και ο Γιωργάκης φέρνει απ' το πουθενά τον κ. Ραγκούση, τον κ. Παμπούκη κι άλλους ισοϋψείς.
Οπως ακούγαμε κενολογίες κι ευφημισμούς επί εκσυγχρονισμού, έτσι και τώρα ακούμε τα ίδια, φερ' ειπείν για «ενεργητική στήριξη της εργασίας» (με απολύσεις και περικοπή μισθών).
Οπως ακούγαμε τα ανυπόφορα σαρδάμ και τις παρλαπιπολογίες επί Σημίτη, έτσι ακούμε και τώρα τον Παπανδρέου τζούνιορ να λέει, χθες στη ΔΕΘ, για «τους εξής βασικούς βάσιμους λόγους» ή για τις αρμοδιότητες των υπουργοαναπληρωτοϋφυπουργών του ότι: «έχουν αρμοδιότητες, αν αλλάξουν όταν βγουν προεδρικά διατάγματα, μόλις αλλάξουν, που θα αλλάξουν τις αρμοδιότητές τους».
Δεν πρόκειται για γλωσσική ανεπάρκεια, αλλά για πολιτική σύγχυση, για αμηχανία μπροστά στο προφανές: ότι αντιλαμβάνεται το πολίτευμα ως μια παρτίδα....

Οι «βολεμένοι» του 9.84 και το φάουλ του Ταμπακόπουλου






Τους τρέλανε όλους ο Γιώργος Ταμπακόπουλος με τις δηλώσεις στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Ο δημοσιογράφος που ανέλαβε πρόεδρος της Επιτροπής Προγράμματος στον Αθήνα 98,4. (βολεύτηκε κι αυτός) κάνει λόγο για αυστηρή διαχείριση των πόρων του σταθμού και αναφέρεται στην ανεργία των δημοσιογράφων χωρίς όμως να μας λέει πόσους αργόμισθους, διπλο-τριπλοθεσίτες, κομματικούς εγκάθετους και άλλους κηφήνες πληρώνει ο υπερχρεωμένος σταθμός με χρήματα των δημοτών. Αν νοιάζεται για την ανεργία των δημοσιογράφων ας αντικαταστήσει όλους τους παραπάνω με άνεργους από τη λίστα της ΕΣΗΕΑ.
Επίσης ο τέως διευθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων κάνει λόγο για...

Ο Φιλιππάκης, η νέα εφημερίδα και τα μυστήρια με τους χρηματοδότες

Τα νέα για την καινούρια εφημερίδα που ετοιμάζει ο Γιάννης Φιλιππάκης δεν είναι ακόμη πολύ ξεκάθαρα. Εντάξει για «πολιτικό φύλλο με λαϊκές αποχρώσεις» θα πρόκειται (καμία σχέση με λογικές τύπου «Espresso»), δεξιά θα γέρνει (ο ίδιος ο δημιουργός της κάνει λόγο για «παραταξιακό φύλλο»), με φουλ χρώμα και σχήμα ταμπλόιντ και ημερομηνία κυκλοφορίας (άνευ απροόπτων...) εντός του προσεχούς Νοεμβρίου. Ωστόσο, ούτε η χρηματοδότησή της έχει διευκρινιστεί απολύτως (ο Γ. Φιλιππάκης λέει ότι θα βάλει δικά του λεφτά και αν χρειαστεί θα συμβάλουν και φίλοι του), ούτε οι ιδιαίτερες, προσωπικές προτιμήσεις σε μια πολιτική παράταξη που τραβάει των παθών της τον τάραχο. Υπενθυμίζω, πάντως, πως όταν ο Γ. Φιλιππάκης είχε τα κουμάντα στη «Δάφνη Επικοινωνίες» διατηρούσε στενούς φιλικούς δεσμούς με τον...

Ο ΔΟΛ επενδύει στο κουτσομπολιό!



Το κουτσομπολιό πολλοί εμίσησαν, τις κυκλοφορίες των κουτσομπολίστικων εντύπων πολλοί εζήλεψαν. Δεν θα έπρεπε λοιπόν να προκαλεί σοβαρές απορίες η πρόθεση του ΔΟΛ να επενδύσει δημιουργικά στο κουτσομπολιό, με ένα έντυπο που θα πληροί της προδιαγραφές του κλάδου (πρόσωπα, σκάνδαλα, σκανδαλάκια, ψίθυροι, εξομολογήσεις), δίχως να ρίχνει τα ποιοτικά στάνταρντ της Μιχαλακοπούλου. Η ιδέα είναι ήδη σε φάση επεξεργασίας και ενδέχεται να λάβει σχήμα και μορφή λίαν συντόμως. Αλλο τώρα αν θα λάβει και το τελικό ΟΚ από τα υψηλά κλιμάκια. Οσο για τη στελέχωση και τη βιτρίνα του περιοδικού, τι να πω εγώ τώρα όταν κυκλοφορεί ελεύθερος στην αγορά ένας τιτάνας του κοινωνικού ρεπορτάζ σαν τον...

Λίζα και Ελεάνα, οι καθηγήτριες!




Xιλιάδες αιτήσεις για εγγραφή σε γνωστή σχολή σεναρίου της Αθήνας. Ακούγεται οτι οι υπεύθυνοι της σχολής αναγκάζονται να διώχνουν πολλούς από τους υποψήφιους καθώς οι εγκαταστάσεις δεν επαρκούν για τόσο μεγάλο αριθμό σπουδαστών. Η άνευ προηγουμένου προσέλευση για εγγραφές προκλήθηκε αμέσως μόλις γνωστοποιήθηκε ότι η τηλεπαρουσιάστρια Λίζα Δουκακάρου συμφώνησε με τη σχολή να...

Εντονο παρασκήνιο με Channel Nine και Θέμα 9,89

Ο Κοντομηνάς αλλάζει «ομάδα»
και αναθέτει επιτελικό
ρόλο σε Ντάσκα και Μπότσαρη



Εντονο παρασκήνιο με το Channel Nine του Δημήτρη Κοντομηνά. Εκτός από τον Παναγιώτη – Bloomberg - Μπουσμπουρέλη που θα καλύπτει με το επιτελείο του την πρωινή ζώνη του καναλιού, θα συνεργαστεί όπως ακούγεται, με δημοσιογράφους της εφημερίδας Παρασκήνιο του Ν. Καραμανλή. Συγκεκριμένα ο Γιάννης Ντάσκας και ο Χάρης Μπότσαρης λέγεται ότι θα αναλάβουν την παρουσίαση του δελτίου ειδήσεων, διάρκειας δύο ή τριών ωρών, στα πρότυπα του Αποκαλυπτικού Δελτίου του Extra 3.
Μία διαρροή που προξενεί εντύπωση είναι αυτή που θέλει τον Κοντομηνά να αναθέτει σε Ντάσκα – Μπότσαρη επιτελικό ρόλο και στον...

Τα τελεσίγραφα της Μάνιας







Επικίνδυνα παιχνίδια στην Ελευθεροτυπία με την εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου να μην διστάζει να στέλνει μηνύματα και προειδοποιήσεις, μέσω των Πολιτικών Παρασκηνίων, προς κάποιους μέσα στην εφημερίδα. Αυτή τη φορά το «μπιλιετάκι» είναι ξεκάθαρο και δεν αφήνει περιθώρια για παρανοήσεις. Γράφει η Μάνια στην Κυριακάτικη:
«Επικίνδυνα παιχνίδια
Η κυβέρνηση διοχετεύει ειδήσεις μέσω MEGA Channel.

Ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ διοχετεύει ειδήσεις μέσω «Ελευθεροτυπίας»;
Για εσωτερική κατανάλωση.
Μ. Τ.»
Δίκαια ωστόσο μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί: Πως γίνεται...