ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Public Enemy για τις εφημερίδες



«Τα τέσσερα περιοδικά που κάνουν τη διαφορά» διαφημίζει το Εθνος της Κυριακής. Ανάμεσά τους το ΕΙΚΟΝΕΣ και το Homme το οποίο πήρε πίσω το συγκρότημα Μπόμπολα από τους Αναστασιάδη – Καραμήτσο μετά και τη μεταβίβαση του 70% του Θέματος στους δύο δημοσιογράφους. Το Homme θα δίνεται μαζί με το Εθνος κάθε 4η Κυριακή.
Από την άλλη πλευρά το Πρώτο Θέμα κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το πρώτο μέρος της εκπληκτικής ταινίας Public Enemy με τον Βενσάν Κασέλ στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας όπου προβάλεται το άρθρο του αδελφού του πρωθυπουργού, Νίκου Παπανδρέου στην «Οικονομική Επιθεώρηση» με το οποίο επιτίθεται κατά του υπουργού Οικονομικών.
Η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία με τη σειρά της προσφέρει συλλογή cd με live εμφανίσεις της Ελευθερίας Αρβανιτάκη.
Το Βήμα συνεχίζει Χωρίς Προορισμό...

Τους είπαν από λάθος ότι πέφτει τ' αεροπλάνο τους!..

Τρόμος για 275 επιβάτες της British Airways πάνω από τη Βόρεια Θάλασσα.
Σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία οι επιβάτες της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας που πετούσαν από το Λονδίνο στο Χονγκ Κονγκ το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, άκουσαν έντρομοι από τα μεγάφωνα ότι το αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν ήταν έτοιμο να συντριβεί!
Την ίδια ώρα το πλήρωμα αναζητούσε το πώς μπήκε σε λειτουργία το αυτοποιημένο μήνυμα περί συντριβής σπεύδοντας ταυτόχρονα να καθησυχάσει τους τρομοκρατημένους επιβάτες.
"Όλοι νομίζαμε πως θα πεθάνουμε", είπε μια νεαρή επιβάτης μετά την προσγείωση ενώ...

Τα μυστικά μπάνια του Καραμανλή


Μυστικά ραντεβού Κώστα Καραμανλή στο πολιτικό του γραφείο στην πλατεία Μαβίλη ανακάλυψε ο Τάκης Χατζής στην σαββατιάτικη εφημερίδα «Αποκαλύψεις».
Ο δημοσιογράφος γράφει για κύκλο επαφών του τέως πρωθυπουργού με βουλευτές και στελέχη της ΝΔ. Οι τελευταίοι τον πιέζουν, λέει, να παρέμβει δημόσια και να τοποθετηθεί για τις πολιτκές εξελίξεις.
Τώρα πώς ο Καραμανλής βρήκε το χρόνο ανάμεσα στις βόλτες με τα κότερα φίλων του εφοπλιστών σε Πούλιθρα και Ρόδο και τα παϊδάκια σε Λεωνίδιο και Κοσμά, να έχει επαφές και ζυμώσεις με στελέχη της ΝΔ στη Μαβίλη μόνο ο ίδιος και ο Χατζής το γνωρίζουν…
Οι Αποκαλύψεις βέβαια, έχουν το αποκλειστικό φωτορεπορτάζ για τις βουτιές του Καραμανλή στη Ρόδο και τις βόλτες με κότερο μαζί με τη σύζυγό του Νατάσα και το ζεύγος Βαληνάκη. Εντυπωσιάζει η φωτογραφία Βαληνάκη - Καραμανλή να...

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Η LifO αγαπά τον (πολυβραβευμένο) Γιάννη Καρλόπουλο


Τριγμούς προκάλεσε στον δημοσιογραφικό κόσμο η αποχώρηση του κυρίου Χρηστού Ζαμπούνη από το πριγκιπάτο Λυμπέρη. Ήταν τόσο αδόκητο και σπαρακτικό το συμβάν που οι βιολετέρες του διαδικτύου το έριξαν στους βυζαντινισμούς. Αλλά η αιτία ήταν πεζή, πεζότατη: τα χρήματα

Ο κατασκευαστής κύριος Σαραντόπουλος δεν έχει, λέει, να πληρώσει τους εργαζόμενους της «Απογευματινής». Είναι πτωχός. Αξίζει τη λύπησή μας.

Μόλις 16 χιλιάδες πανελλαδικά επώλησε το «Veto» την περασμένη Κυριακή - αν και σχεδόν όλες οι αλλοτινές τίγρεις των ελληνικών media εκείτοντο γδαρμένες στους καναπέδες. Η συρρίκνωση είναι πρωτοφανής και καθρεφτίζει την απίσχνανση του δημοσιογραφικού περιεχομένου

Σάρωσε τα γραφιστικά γραφεία φέτος ο Γιάννης Καρλόπουλος. Δικαίως. Τα βιβλία που έχει σχεδιάσει για «Βήμα» και «Νέα» έχουν προσωπικότητα, στιβαρή γραμμή, και παιχνίδι σε σωστές δόσεις. Στη LifO τον αγαπάμε γιατί είναι αυτός που σχεδίασε και το λογότυπό μας

Επιστρέφει στη δημοσιογραφική σκηνή η κυρία...

Περί πιέσεων για επαναλειτουργία του troktiko


Μια περίεργη είδηση βόμβα για το θέμα του blog troktiko. To enimerosi24 κάνει λόγο για πιέσεις επιχειρηματία προς τον αδελφό του Σωκράτη Γκιόλια να ξαναλειτουργήσει το troktiko με την μορφή «gr» γιατί λέει υπάρχει κενό στο διαδίκτυο. Γράφει συγκεκριμενα το enimerosi24 :

Πιέσεις για την δημιουργία του νέου «Troktiko.gr»

Έντονες πιέσεις λέγεται ότι ασκούνται στον αδελφό του Σωκράτη Γκιόλια προκειμένου να δώσει το «πράσινο φως» για την δημιουργία του νέου Troktiko υπό την μορφή site. Λέγεται ότι ο αδελφός του αδικοχαμένου δημοσιογράφου διαθέτει τα δικαιώματα του ονόματος του οποίου μάλιστα είναι κατοχυρωμένα με την μορφή «gr», δηλαδή ιστοσελίδας και όχι blog. Ο επιχειρηματίας που πιέζει θεωρεί ότι...

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Μαλέλης, οι Σόμπολοι και οι μετατάξεις


Έξαλλος είναι ο Σταμάτης Μαλέλης με τις συμπεριφορές των συνδικαλιστών της ΕΣΗΕΑ που του ζητούν να απολογηθεί για την απόφαση του STAR να προχωρήσει σε εσωτερικές μετατάξεις των εργαζομένων. Τι εννοούμε όμως εσωτερικές μετατάξεις στις οποίες προχωρά το κανάλι της Κηφισιάς; Ότι για παράδειγμα ο αστυνομικός συντάκτης (βλ. μικρός Σόμπολος) θα μεταφερθεί στην εκπομπή της Χριστίνας Λαμπίρη προκειμένου να βγάζει αντίστοιχα θέματα. Και ως εδώ καλά, μιας και η φυσιογνωμία της εκπομπής το σηκώνει. Τι θα γίνει όμως με τον κοινοβουλευτικό συντάκτη που επίσης θα μετακινηθεί στην εκπομπή της Χριστίνας Λαμπίρη; Απάντηση: θα κάνει πολιτικές συνεντεύξεις οι οποίες θα προβάλλονται στην μεσημεριανή εκπομπή!..

Χάθηκε η Ευτυχία..






Στα μέσα του Σεπτεμβρίου αρχίζει το χοντρό ξύλο Κοντομηνά και Κουρή. Ο πρώτος στο Channel 9 από το οποίο απέλυσε την Ευτυχία Πενταράκη γιατί ετοιμάζει κεντρικό δελτίο ειδήσεων και αρκετές εκπομπές. Ο δεύτερος με το Kontra Channel το οποίο θα εκπέμψει...
στα μέσα Σεπτεμβρίου. Στο ξύλο που θα πέσει μέσα από τις τηλεοπτικές συχνότητες θα επιτρέπονται τα πάντα. Μπουνιές, κλωτσιές, ακόμα και χτυπήματα κάτω από τη μέση. Φιλική συμβουλή: Πάρτε θέση μπροστά στις τηλεοράσεις αλλά μην πάρετε το μέρος κανενός...

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Στην εποχή της Κύρας








Το γεγονός ότι η Κύρα Αδάμ ανέλαβε καθήκοντα διευθυντή στην Ελευθεροτυπία φάνηκε αμέσως και στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να παρατηρήσει τις αλλαγές:
Εξι θέματα με μεγάλα κείμενα το καθένα - ίσως λίγο μεγαλύτερα από το συνηθισμένο - που παραπέμπουν σε σοβαρή–στιβαρή εφημερίδα της δεκαετίας του ΄70.
Βέβαια με διευθύντρια την Κύρα δεν θα μπορούσε να λείψει από το πρωτοσέλιδο και θέμα του διπλωματικού ρεπορτάζ (συνάντηση Δρούτσα – Νταβούτογλου).
Από την άλλη πλευρά αυτό που εντυπωσιάζει στο πρωτοσέλιδο της Ελευθεροτυπίας είναι οι καλοί- έξυπνοι τίτλοι. Το «ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ» και το «Από της 6ης πρωϊνής σήμερον…» (για την απαγόρευση του καπνίσματος) υποδηλώνουν ότι...

Αντιδράσεις για τον Κώστα Τσόκλη και τα περι βιασμού

Στο στόχαστρο των γυναικείων οργανώσεων και κυρίως της πιο δυναμικής, όπως είναι η «Αδέσμευτη Κίνηση Γυναικών», έχει μπει ο ζωγράφος Κώστας Τσόκλης.
Αφορμή για τη θύελλα έδωσαν οι δηλώσεις του ζωγράφου, που φιλοξένησε, σε επανάληψη, η κρατική ΝΕΤ στις 15/8 και συνέπεσαν με τη σύλληψη του 38χρονου βιαστή στην Κέρκυρα, που σόκαρε και προκάλεσε την κοινή γνώμη. «Δεν καταλαβαίνω γιατί ο βιαστής είναι πιο κακός από την κοπέλα που προκαλεί. Τη βία τη ζητά η ίδια. Θέλει να τη βιάσουν. Γιατί να κλείνουν στη φυλακή τον βιαστή κι όχι την κοπέλα; Αφού η φύση τον σπρώχνει να "επιτεθεί". Δεν είναι ωραίο πράγμα η επίθεση;» είπε ο πατέρας της βουλευτίνας του ΠΑΣΟΚ, Μάγιας Τσόκλη.
Λίγες ημέρες αργότερα έγινε ο βιασμός και ο πνιγμός του ανήλικου κοριτσιού στην Τρίπολη, που επίσης συγκλόνισε το πανελλήνιο. Το βίντεο φιλοξενείται στο http://isfentona.blogspot.com με πολύ καυστικά σχόλια...

Portal γνωστού δημοσιογράφου υπό διάλυση...


Η διαδικτυακή πύλη του γνωστού δημοσιoγράφου ξεκίνησε με φιλοδοξία να πρωταγωνιστήσει. Παρά το γεγονός ότι οι υπογραφές που φιλοξενούσε ήταν σημαντικών ανθρώπων της δημοσιογραφίας, δεν τα κατάφερε.

Τελευταία ο δημοσιογράφος απομακρύνει συνεργάτες του και...

Aγωγή και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στην Απογευματινή




Σε αδιέξοδο εξακολουθούν να βρίσκονται δεκάδες εργαζόμενοι στην εφημερίδα Απογευματινή εξ αιτίας της εργοδοτικής αυθαιρεσίας που αρνείται να εξοφλήσει τα δεδουλευμένα δύο μηνών σε δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς υπαλλήλους. Μόνη λύση προς το παρόν για τη διασφάλιση των απαιτήσεων των εργαζομένων της Φειδίου είναι η αγωγή και η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η ΕΣΗΕΑ μαζί με τις άλλες ενώσεις.
Η εργοδοσία, παρά τις δύο 24ωρες απεργίες και τις υποσχέσεις της, εξακολουθεί να αρνείται την εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών που οφείλει και ο Κ. Ι. Σαραντόπουλος εξακολουθεί να προβάλει το επιχείρημα «δεν πληρώνω, σε όποιον δεν αρέσει ας μου αδειάσει τη γωνιά»!..
Στην εργοδοτική αυθαιρεσία και ασυδοσία το...

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Τέλος η Veto για τον Χρίστο Μουλίνο



Φουλάρει για τη νέα εφημερίδα ο Χρίστος Μουλίνος. Ο έως τώρα διευθυντής της εφημερίδας του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου επέστρεψε από την άδεια του στη Veto για να ενημερώσει τους εργαζόμενους και τα στελέχη της Κάτω Κηφισιάς ότι αποχωρεί προκειμένου να προχωρήσει στην έκδοση ενός νέου φύλλου. Από τη Veto θα αποχωρήσουν ακόμη οι Καψαμπέλης, Αναστασάκη, Βεβελάκη, Κουσουλός κ.α που θεωρούνται από τους στενούς συνεργάτες του Μουλίνου.
Όπως είναι γνωστό ο δημοσιογράφος έχει αναλάβει την έκδοση του νέου φύλλου που θέλει να κρεμάσει στα περίπτερα ο Γιάννης Φιλιππάκης. Η εφημερίδα θα είναι καθημερινή και θα κινείται στο χώρο της κεντροδεξιάς. Επίσης όπως έχει γίνει γνωστό θα έχει χαμηλό μπάτζετ ενώ ο Φιλιππάκης φιλοδοξεί η εφημερίδα να έχει (ημερήσια) κυκλοφορία γύρω 15.000 φύλλα.
Η στελέχωση του νέου φύλλου έχει ήδη...

Οι αναμνήσεις (του "Ελ. Τύπου") ξαναγυρίζουνε...

Με αφορμή μία ανάρτηση των zoornalistas, το kourdistoportocali γράφει για τις τελευταίες εξελίξεις στην εφημερίδα Αποκαλύψεις των Κοτρώτσου – Κατσώνη:

Διαβάζω στους zoornalistas, απόσπασμα απο το τελευταίο άρθρο του Άρη Δαβαράκη στις "Αποκαλύψεις" και υποκλίνομαι στην αφοσίωση με την οποία ο Άρης, αντιμετωπίζει τον "φίλο και gentleman" Σεραφείμ.

Ο τελευταίος, μετά απο 4 μήνες συνεργασίας, ζήτησε από τον πρώτο να πάψει να αρθρογραφεί στην εφημερίδα του.

Ήταν μόλις το περασμένο Μάιο που ο Κοτρώτσος, αναζήτησε τον Άρη Δαβαράκη, για τη σελ. 2, του "Πρώτου Θέματος του Σαββάτου..." που ετοίμαζε.

Έτσι αποκαλούσε ο πρώην διευθυντής του "Ελ. Τύπου", την υπό έκδοση εφημερίδα του, στα επαγγελματικά ραντεβού του στα γνωστά καφέ του Νέου Ψυχικού.
Εκείνες ήταν οι πιο δυνατές στιγμές του Σεραφείμ: Επικοινωνιακός, τηλεοπτικός, ορμητικός, δεν άφηνε αμφιβολίες στους συνομιλητές του, για τη σωστή συνταγή της εφημερίδας και την άψογη υλοποίησή της.

Άλλωστε ο ίδιος είχε να ξορκίσει το λουκέτο του "Ελ. Τύπου" και το όποιο μερίδιο ευθύνης του αναλογούσε.

Μόνο που αυτή τη φορά δεν υπήρχαν ένα...

Γλαρονήσια για πάντα!

Ράδιο "Ε" / με τον ΑΝΔΡΕΑ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ

ΦΙΔΕΜΠΟΡΟΙ στον Εμπορειό της Μήλου.
Μια ζωή ολόκληρη διαπραγματεύονταν το θαυματουργό (δώσ' μου να πιω το) δηλητήριο της προστατευόμενης πλέον οχιάς. Η οποία δάγκωσε, μου 'παν, τον Πέτρο... Αλλά, ευτυχώς, εκεί που τον μοιρολογούσα, αληθώς ανέστη. Μετατρέποντας τις πραγματικές ουτοπίες του άγριου θεριού της νιότης μας σε ουτοπική πραγματικότητα. Μπορείς να τη βιώσεις στο ηλιοβασίλεμα. Υστερα από μια ζεστή καρπουζόπιτα στον «Παλιό» στην Πλάκα· στο καλυτερότερο ζαχαροπλαστείο του κόσμου ετούτου!

ΕΙΠΑ: θεριού; Ετσι προσφωνούν κάποιοι τις οχιές στη Μήλο: θεριά! Στην Αγία Κυριακή γνώρισα έναν αληθινό θερίο που «κοιμάται στα κλαδιά». Εκτός όλων των άλλων, πάσχει κι από μιθριδατισμό. Τηνε πιάνει με τα χέρια· δεν φτουράει στις φλέβες του θερίου το δηλητήριο που χύνει η οχιά.

ΣΥΡΜΑ δεν βρίσκεις ν' αγοράσεις αλλά και να βρεις, έχει μπελά. Καλύτερα, σπηλιά! Διαπραγματεύομαι μία. Ελπίζω με τόση κρίση που 'χει πέσει να μου τηνε δώσουνε φθηνά οι αγιογδύτες. Εκεί θα καταλήξω οσονούπω. Οπως ο συνάδελφος Νταβέλης. Σε μια σπηλιά. Στη Μήλο ή αλλαχού. Προτιμότερη απ' τα...

Κάτι τρέχει με τη Ρίτσα

Περίεργα πράγματα με τη Ρίτσα Μπιζόγλη. Η γνωστή παρουσιάστρια αποχωρεί από την καθημερινή εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης «Πρωινή Ενημέρωση» για να μεταπηδήσει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ μόνο όμως το Σαββατοκύριακο.
Κάτι ανάλογο είχε συμβεί κατά την θητεία της στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, όταν εκφωνούσε καθημερινά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού και ξαφνικά βρέθηκε στριμωγμένη στη γωνία των ειδήσεων του Σαββατοκύριακου.

Σίγουρη θεωρείται και η αποχώρηση της Ρίτσας Μπιζόγλη από τον αέρα του ραδιοφωνικού σταθμού Θέμα 9,89 όπου παρουσίαζε το μεσημεριανό μαγκαζίνο μαζί με τον Μπάμπη Κούτρα.

Το ζητούμενο είναι αν η....

Ελευθεροτυπία: Αξιοπρέπεια και αξιοπιστία το ζητούμενο για την Κύρα Αδάμ

Η ανάθεση της διεύθυνσης της Ελευθεροτυπίας στην έμπειρη διπλωματική συντάκτρια Κύρα Αδάμ αιφνιδίασε τους περισσότερους όχι όμως και εκείνους που γνώριζαν την καλή σχέση της με τη Μάνια Τεγοπούλου. Όπως λέγεται η εκδότρια και πρόεδρος του ΔΣ της Ελευθεροτυπίας εδώ και καιρό συμβουλεύεται την έμπειρη δημοσιογράφο καθώς εμπιστεύεται την κρίση της.
Η Τεγοπούλου και η Αδάμ συνεργάστηκαν πιο στενά τότε που είχαν προκύψει τα προβλήματα συνεργασίας με, τον αποκαλούμενο και «ντοράκια», πρώην διευθυντή Γιάννη Βλαστάρη και τα παράπονα των συντακτών περί λογοκρισίας, «αυλής» κλπ.
Οι περισσότεροι είπαν ότι η Ελευθεροτυπία με την Κύρα ίσως ανακτήσει την χαμένη της αξιοπρέπεια και αξιοπιστία, κάποιοι όμως αντέτειναν ότι αυτά είναι υπερβολές…
Πολλοί βέβαια ήταν και εκείνοι στη Νέα Σμύρνη που προβληματίστηκαν με την επιλογή διερωτώμενοι: Αρίστη και αγία η Κύρα, μπορεί όμως να διοικήσει και να διευθύνει μια τόσο μεγάλη εφημερίδα και με τόσες πολλές ιδιαιτερότητες; Κάποιοι απάντησαν ότι αφού μπορούσαν ο Πολυμίλης, ο Βλαστάρης, ο Παναγόπουλος και οι άλλοι γιατί να μην μπορεί και η Αδάμ που είναι κι αυτή γέννημα θρέμμα της Ελευθεροτυπίας. Αρκετοί ήταν πάλι αυτοί που ισχυρίστηκαν πως ουσιαστικά διευθύντρια στη Μίνωος θα είναι η...

Τα μυστήρια του Αμαρουσίου και ο Αποχαιρετισμός στα Οπλα

Μυστήρια πράγματα φαίνεται να συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον Παράδεισο Αμαρουσίου και στην εφημερίδα των Κοτρώτσου – Κατσώνη.
Πρώτα μάθαμε για τη «λύση της συνεργασίας» με τον Αρη Δαβαράκη (έγραψε κι άρθρο για το εσπρεσάκι της απόλυσης) και τον Ανδρέα Ρουμελιώτη.
Ξεφυλλίζοντας το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας Αποκαλύψεις ανακαλύψαμε οτι χάθηκε μυστηριωδώς από την ταυτότητα και ο Βασίλης Μπόνιος.
Το όνομά του έμπειρου δημοσιογράφου δεν υπήρχε στο καρεδάκι με τους Αποκαλυπτικούς δημοσιογράφους.
Ψάχνοντας επισταμένα ανακαλύψαμε ότι δεν υπήρχε και το άρθρο του Μπόνιου (editorial) που έμπαινε επί 16 εβδομάδες στη δεύτερη σελίδα του ενθέτου Passarella. Αντ΄αυτού υπήρχε...

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Καταραμένο ινφοτέινμεντ!..



Υπονομεύουν τη δημοσιογραφία αλλά και τη δημοκρατία, τα δωρεάν media!
Το συμπέρασμα ανήκει σε ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης, που μελέτησαν τις δωρεάν εφημερίδες και την τζάμπα κουλτούρα του Ιντερνετ για να καταλήξουν στη διαπίστωση ότι το ρεπορτάζ των κοινωνικών θεμάτων αντικαταστάθηκε από ένα ανελέητο ινφοτέινμεντ. Αλλως πως από ζητήματα «ανθρωπίνου ενδιαφέροντος», που αφορούν σε διασήμους της μίας στιγμής ή έστω των δεκαπέντε λεπτών.
Τα δωρεάν ΜΜΕ, συνεχίζει η έρευνα, κατάφεραν να κλέψουν κόσμο από τις εφημερίδες, με αποτέλεσμα να χάσει τον προσανατολισμό του ο καταναλωτής της ειδησεογραφίας και να μην αναγνωρίζει πια την ποιοτική δημοσιογραφία. Και πώς αντέδρασαν τα υπόλοιπα media; Εσπευσαν κι αυτά με τη σειρά τους να συνταχθούν με τις μάζες και να ρίξουν το βάρος στο καταραμένο ινφοτέινμεντ και στις παραφυάδες του...

Ατυχο αυτό το παιδί....



ΚΟΥΙΖ

Ποιός δημοσιογράφος, πάλαι ποτέ στέλεχος της ναυαρχίδας του ΔΟΛ, έφυγε από τη Μιχαλακοπούλου με προορισμό το Blueland της Γιάννας για να βρεθεί στο Φάληρο (όταν τσακώθηκε με τους υποταχτικούς των Ισπανών) και τώρα συζητάει την...

Η καλή ύλη (πάντα) πουλάει

Του Χρήστου Ξανθάκη / Κ.Ε.

Οι εφημερίδες μπορεί να τραβάνε ζόρια, η ύλη των εφημερίδων όμως τραβάει την προσοχή. Καλύτερη απόδειξη περί αυτού; Η επιτυχία του «The Week», ενός εβδομαδιαίου περιοδικού από τη Βρετανία, που προσφέρει μια συμπυκνωμένη ματιά στα γεγονότα του επταημέρου μέσα από τις σελίδες των φύλλων.
Οπως ανακοινώθηκε πριν από μερικές ημέρες, η μέση κυκλοφορία του «The Week» έφτασε τα 176.680 αντίτυπα, καταγράφοντας αύξηση 6,7% σε σχέση με πέρυσι.
Το μεγαλύτερο μέρος του περιοδικού καλύπτεται από δημοσιεύματα σε αγγλόφωνες εφημερίδες της Βρετανίας, των ΗΠΑ και της Ωκεανίας. Δεν λείπουν, όμως, άρθρα από την Ιταλία, τη Ρωσία, το Ισραήλ, τη Γαλλία, την Κίνα, από σχεδόν όλες τις χώρες του κόσμου.
Πλήρης είναι επίσης η κάλυψη γεγονότων και συμβάντων ανά την υδρόγειο. Οπότε μοιάζει λογικό το σουξέ, αλλά και η διαρκής άνοδος, επί σειρά ετών, στην κυκλοφορία. Ιδίως από...

Δαβαράκης: Να πως με έδιωξε φίλος μου ο Σεραφείμ




«…Ο Σεραφείμ Κοτρώτσος με κάλεσε για εσπρεσάκι φρέντο και μου ζήτησε διαζύγιο κοινή συναινέσει και χωρίς πολλές περιπλοκές. Η σχέση μας έτσι κι αλλιώς, κρατάει χρόνια, άλλοτε συστεγαζόμαστε, άλλοτε ζούμε χωριστά, στην ουσία όμως τίποτα δεν αλλάζει. Όταν μεταξύ δύο ανθρώπων υπάρχει «αυτό το κάτι που μένει», δεν επηρεάζεται ούτε γι αστείο από συνεργασίες ή μη συνεργασίες και άλλα πρακτικά πράγματα. Του είπα να μου δώσει μια βδομάδα καιρό να μαζέψω τα πράγματά μου, να πω κι ένα αντίο, αλλά σαν γνήσιος gentleman, μου απάντησε: "και δύο μήνες φίλε Αρη, όχι μόνο μία εβδομάδα". Καταλήξαμε τελικά στο 15νθήμερο…»
Αυτά γράφει μεταξύ άλλων ο Αρης Δαβαράκης στο (τελευταίο) άρθρο του στη δεύτερη σελιδα των Αποκαλύψεων σε μια προσπάθεια να...

Ο Παύλος και το αστέρι

KOYIZ
Ποιος ή ποια είπε:
«Εγώ Παύλο μου και χωρίς χρήματα έρχομαι στην ΕΡΤ... Σε παρακαλώ μόνο μην μαθευτεί και γίνω ρόμπα. Διότι δεν μπορεί κάποιος με τηλεοπτική θητεία σαν την δική μου να δουλεύει για δύο και τρία ψωροχιλιάρικα. Είναι θέμα prestige!..»

To ταμπλό του Γ. Διακογιάννη και ο Δ. Χατζηγεωργίου


Πρεμιέρα ναυάγιο για την μακροβιότερη εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης. Οι έλληνες τηλεθεατές που παρακολουθούν επί δεκαετίες την Αθλητική Κυριακή έμειναν έμειναν έκπληκτοι βλέποντας την εκπομπή να βγαίνει από ένα υποτυπώδες στούντιο όπου πίσω από δύο μικρά γραφειάκια στα οποία βρίσκονταν οι παρουσιαστές υπήρχε ως ντεκόρ ένα πτυσσόμενο ταμπλό που ήταν γεμάτο τρύπες και χαρακιές (από μαχαίρι;) τις οποίες υποχρεωτικά βλέπαμε σε γκρο πλαν!
Μιλούσαν οι παρουσιαστές και βλέπαμε πίσω τους το σκηνικό να είναι έτοιμο προς κατάρρευση. Δεν αποκλείεται το συγκεκριμένο ταμπλό να ήταν αυτό με το οποίο έβγαινε η εκπομπή όταν την παρουσίαζε ο Γιάννης Διακογιάννης την δεκαετία του 1970...
Αλήθεια ο νέος διευθυντής αθλητικών προγραμμάτων Δημήτρης Χατζηγεωργίου τι έχει να πει για όλα αυτά;...

από enimerosi24

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Σε Kiss 92,9 και Θέμα 98,9 ο Τρακουσέλλης

Στον Kiss 92,9 μετακόμισε ο Τάκης Τρακουσέλλης, μετά από εννέα χρόνια πρωινού στον Galaxy92.
Μαζί του η Νανά Καραγιάννη και μία ομάδα δημοσιογράφων-παραγωγών, με τους οποίους θα προσπαθήσει να φέρει την πρωινή ζώνη του σταθμού (7:00 με 10:00) στην πρώτη θέση ακροαματικότητας.
Ο Kiss fm φιγουράρει στην πρώτη τετράδα ακροαματικότητας στους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αττικής, οχι όμως και η πρωινή του ζώνη. Τώρα μία νέα προσπάθεια ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς...
Ο Τρακουσέλλης παράλληλα θα παρουσιάζει ....

Ας είναι καλά τα παιδιά του 0,9


Πολύς λόγος έγινε τις τελευταίες για τα παιδιά που μπήκαν στην τριτοβάθμια εκπαιδευση με βαθμό πολύ χαμηλότερο από την (παλιά) βάση 10 και πολλές ανοησίες ακούστηκαν και γράφτηκαν για το 0,9 . Επρεπε να έρθει ο Δημήτρης Ψυχογιός με ένα απλό άρθρο του στο Βήμα για να θέσει το ζήτημα στη σωστή του διάσταση.

Διαβάστε τι γράφει ο καθηγητής:
Δυσπερίγραπτα συναισθήματα ένιωθα ακούγοντας από το ραδιόφωνο τα ειρωνικά και προσβλητικά σχόλια δημοσιογράφων-celebrities για τα παιδιά που πέτυχαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με βαθμό κάτω από το 10- και κυρίως για αυτά που πήραν το διαβόητο 0,9: οργή για το εξυπνακίστικο ύφος, ντροπή για το επίπεδο του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, απελπισία για την αμάθεια, θυμό για την κατεδάφιση της προσωπικότητας παιδιών που ενάντια σε χίλιες δυσκολίες αγωνίζονται για καλύτερο μέλλον.

Ανέκαθεν εισάγονταν στα....