ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Όταν τα blogs επηρεάζουν και τους δημοσιογράφους


Μια πρόσφατη έρευνα στις ΗΠΑ έδειξε ότι τα blogs επηρεάζουν, και μάλιστα πολύ, όχι μόνο το κοινό, αλλά και τους δημοσιογράφους. Η έρευνα έγινε on line, σε τυχαία επιλεγμένους αμερικανούς δημοσιογράφους, ενώ ζητήθηκε η συμμετοχή 4.000 άλλων μέσω e-mail και κατέδειξε ότι οι δημοσιογράφοι επηρεάστηκαν πολύ από τα blogs και ότι τα συμβουλεύονται καθημερινά.
Τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων βρίσκει ότι τα blogs είναι πηγή έμπνευσης, συχνά τους δίνουν κάποια ιδέα για δικό τους άρθρο, άλλες φορές βοηθούν γιατί εστιάζουν σε διαφορετική οπτική γωνία από την οποία βλέπουν το όλο θέμα, αλλά κυρίως τους βοηθούν γιατί σχηματίζουν άποψη για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, γι' αυτό που με άλλα λόγια αποκαλούμε άποψη της κοινής γνώμης.
Το 70% των δημοσιογράφων δήλωσε ότι...

«ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»: Συντριπτικό «Όχι» των δημοσιογράφων στις επιχειρούμενες περικοπές μισθών

- ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΔΟΤΡΙΑ ΤΗΣ «Μ» ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΜΘ
- ΣΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ Ο ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Άμεσα και μέσα σε λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι των εφημερίδων “Μακεδονία” και “Θεσσαλονίκη” αντέδρασαν, πραγματοποιώντας εργασιακή συνέλευση, την οποία ακολούθησε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΜΘ, όπου ομόθυμη ήταν η στάση να αποκρούσουμε τα σχέδια της εκδότριας Βίκυς Σουλοπούλου, η οποία έσπευσε πρώτη απ’ όλα τα μμε πανελλαδικά να εφαρμόσει τον νέο νόμο 3846/11.5.2010 περί “Εγγυήσεων για την εργασιακή ασφάλεια” (!) και να προβεί σε μείωση των ετήσιων αποδοχών των εργαζομένων κατά 8% (2% στους εργαζόμενους των Σπορ και του πιεστηρίου). Ποσό μάλιστα που θα παρακρατηθεί αναδρομικά και προκαταβολικά τους τρείς επόμενους μήνες ( Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο) και ισοδυναμεί με το 40% του μισθού αυτούς τους μήνες.
Το πρωί στα γραφεία της ΕΣΗΕΜΘ και σε μια δίωρης...

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Νέο ροζ σκάνδαλο στο Πολεμικό Ναυτικό με το γιο «γαλάζιας» δικηγόρου της Πάτρας


«Νέο ροζ σκάνδαλο» στο Πολεμικό Ναυτικό ανακάλυψαν κάποιοι προκαλώντας νέο πονοκέφαλο στην ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, στον Αρχηγό ΓΕΝ και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς γράφτηκε (στο Εθνος) ότι πρωταγωνιστής του σκανδάλου είναι ναύτης που υπηρετεί στη Ναυτική Διοίκηση Ιονίου και ο πατέρας του είναι στέλεχος της ΝΔ. Ο ναύτης κατηγορείται ότι έβαλε παράνομα μια δεκαπεντάχρονη κοπέλα στο κτίριο της Ναυτικής Διοίκησης Ιονίου στην Πάτρα…
Πράγματι υπήρξε ένα περίεργο συμβάν πριν από τρεις ημέρες στο παλιό διώροφο της Πάτρας όπου στεγάζεται η Ναυτική Διοίκηση Ιονίου και συγκεκριμένα: Ο ναύτης που τέλειωνε σε 5 λεπτά την βάρδια προσκάλεσε την κοπέλα του που τον περίμενε απ έξω να μπει στο κτίριο για να φύγουν μαζί. Εκείνη τη στιγμή έτυχε να τους δει ο αξιωματικός φυλακής (ή ο ναύτης που θα τον «άλλαζε») και προκάλεσε επεισόδιο ρωτώντας την κοπέλα «πόσο χρονών είναι», «τι γυρεύει εκεί» ενώ μετά από λίγο ειδοποίησε και την αστυνομία…
Τώρα το οτι ο ναύτης είναι γιος στελέχους της ΝΔ αυτό διαψεύδεται, καθώς ο πατέρας του ήρωα του επεισοδίου είναι ...

Η Διαμαντάκου αντί της Κορομηλά στην παρουσίαση τάλεντ σόου


Θέλει πολύ δουλειά και αρκετή επαγγελματική διαστροφή για να εντρυφήσεις, να αναλύσεις και μετά να γράψεις για όλες τις παραμέτρους και τις αδυναμίες ενός (φτηνού) τάλεντ σόου. Πρέπει να ταυτιστείς με το σόου για να ασκήσεις την (εύστοχη) κριτική σου. Όλα αυτά φαίνεται να τα έχει η τηλεκριτικός της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ Πόπη Διαμαντάκου που ανέλυσε διεξοδικά το τι ήταν το «Greek Ιdol», ποιες ήταν οι αδυναμίες του και τι θα έπρεπε να γίνει για να είναι πετυχημένο. Η Διαμαντάκου βέβαια επικέντρωσε και πάλι την κριτική της κατά της Ρούλας Κορομηλά γράφοντας ότι «το σόου ήταν η ευκαιρία της Κοροµηλά να επανενταχθεί στην καινούργια εποχή της τηλεόρασης, η Ρούλα όμως δεν κατάφερε να ανταποκριθεί».

Η Διαμαντάκου μας έπεισε αποδεικνύοντας ότι γνωρίζει πολύ καλά την συνταγή για ένα πετυχημένο τηλεοπτικό σόου. Εμμέσως, πλην σαφέστατα, η τηλεκριτικός των ΝΕΩΝ αυτοπροτείνεται (και δικαίως) ως ο μοναδικός γνώστης – ειδήμων που θα μπορούσε να παρουσιάσει και να...

Οι διαφημιστές αυτοδιαφημίζονται

Μια πρωτότυπη διαφημιστική καμπάνια ξεκίνησε η Ενωση Εκδοτών Τύπου (εφημερίδες δηλαδή και περιοδικά) της Ιταλίας! «Ξέραμε ότι θα ήσουν εδώ», γράφουν οι καταχωρίσεις της «Federazione Italiana Editori Giornali», αναφερόμενες στους αναγνώστες.
Και συνεχίζουν, απευθυνόμενες στους διαφημιστές και στους διαφημιζόμενους: «Επένδυσε στον τύπο. Οποιοδήποτε κι αν είναι το target group σου, είναι πιο εύκολο να το πλησιάσεις».
Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι κάθε εφημερίδα και κάθε περιοδικό έχει τους «ολόδικούς του αναγνώστες». Πράγμα που «μπορεί να φαίνεται μπανάλ», αλλά όταν μιλάμε για επενδύσεις «η μπαναλιτέ μεταμορφώνεται σε προτέρημα, καθώς σημαίνει ασφάλεια». Οπως λοιπόν και να τους κατηγοριοποιήσει κανείς τους αναγνώστες, κατά ηλικία, κατά συνήθειες, κατά ενδιαφέροντα, κατά μόρφωση, κατά βιοτικό ή μορφωτικό επίπεδο, με τον τύπο «μπορείς να ξέρεις ποιος σε διαβάζει».
Το διά ταύτα; Στον τύπο θα βρεις το κοινό που σου ταιριάζει απόλυτα, σε αντίθεση με...

Δημοσιογραφικά βραβεία Lorenzo Natali 2010



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει τα καλύτερα ρεπορτάζ για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη Δημοκρατία στον αναπτυσσόμενο κόσμο με το Διεθνές Βραβείο Lorenzo Natali. Το βραβείο απευθύνεται σε δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο των οποίων η δουλειά έχει δημοσιοποιηθεί από την 1η Ιουλίου 2009 έως τις 30 Ιουνίου 2010, στον Τύπο ή στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.
Ο Lorenzo Natali (1922-1990) διετέλεσε Επίτροπος και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το 1976 έως το 1989, και ήταν αρμόδιος για τη συνεργασία και την ανάπτυξη από το 1985 έως το 1989.
Το βραβείο Lorenzo Natali απονέμεται απότο 1992 σε δημοσιογράφους της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου του γραπτού ή του ηλεκτρονικού Τύπου. To 2009, συμμετείχαν σ’ αυτό πάνω από 1000 δημοσιογράφοι από 130 χώρες.
Το βραβείο αυτό, αποτελεί εδώ και είκοσι χρόνια αναπόσπαστο μέρος της...

Η Ντόρα, ο Μαρινάκης και ο θρίαμβος της Γιάννας


Σταχυολογούμε από τη στήλη x-press της Lifo:

• ΣΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ εισέρχεται πλέον η εφημερίδα «metro», η οποία είναι ξεπουπουλιασμένη εσχάτως. Πιθανόν τώρα να αποκτήσει νέο σφρίγος και περισσότερα φύλλα. Αλλά ο πολιτικός επηρεασμός, αποδεδειγμένα, γίνεται από φύλλα που εκτός από μαζική κυκλοφορία έχουν και κύρος. Aπλή υπενθύμιση... Υπάρχει και μια αδέσποτη πληροφορία ότι ο κύριος Μαρινάκης προτίθεται να αγοράσει Flash και «Εspresso». Eιδικά με τη δεύτερη, η κυρία Μπακογιάννη θα οικοδομήσει το τελειότερο προφίλ.

• Πενήντα εκατομμύρια υπέρ των αστέγων εδώρισε στον κύριο Κακλαμάνη η Γιάννα Αγγελοπούλου και εκείνος τα παρέλαβε με μια χαριτωμένη χειρονομία (σε καλή μεριά). Φωτογραφηθήκαν κιόλας: χαμογελούσαν προφίλ με όλους τους κοπτήρες τους και κοίταζαν ο ένας τον άλλο στα μάτια, θαρρείς με ερωτοπάθεια. Χρησιμότερο θα ήταν η φιλόστοργος κυρία να μας ενημερώσει (τουλάχιστον αυτή) πόσο εντέλει κόστισε η...

Aιτωλοακαρνάνες στην Πoλιτική Επιτροπή της NΔ


Έντονο άρωμα Αιτωλοακαρνανίας έχει πλέον η νέα σύνθεση της Πολιτικής Επιτροπής (πρώην Κεντρική Επιτροπή) του κόμματος της ΝΔ, όπως αυτή προέκυψε μετά το 8ο τακτικό συνέδριο.
Πρωτιά στην κατηγορία της περιφέρειας ανδρών για το Θύμιο Δρόσο, με τους Γιάννη Τσιτσέλη και Λάμπρο Ζωγράφο να καταλαμβάνουν αντίστοιχα την 20η και την 33η θέση σε σύνολο 80 ατόμων(της εν λόγω κατηγορίας).
Ακόμη η πολιτεύτρια Έλενα Μάντζιου-Κοτρολού, από τις συνολικά 35 γυναίκες που εκλέχτηκαν για την περιφέρεια βρίσκεται στην 7η θέση.
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής αποτελεί και ο δημοτικός σύμβουλος Ναυπάκτου Άγγελος Σταυρόπουλος ως ένας εκ των...

Δύσκολες ώρες στην Απογευματινή - Απλήρωτοι δύο μήνες οι εργαζόμενοι



ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ / ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΛΕΞΟΥΝ ΝΕΟ


Δύσκολες ώρες για τους εργαζόμενους στην εφημερίδα Απογευματινή. Δεν φτάνει που έχουν να πληρωθούν δύο μήνες(!), βρίσκονται εδώ και αρκετές ημέρες και χωρίς εκπροσώπηση στο μικτό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.
Όπως ακούγεται η μέχρι τώρα εκπρόσωπος των δημοσιογράφων της Φειδίου, Χριστίνα Διβόλη υπέβαλε την παραίτησή της για προσωπικούς λόγους.
Η ΕΣΗΕΑ ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθεί ψηφοφορία για την εκλογή νέου εκπροσώπου στην Απογευματινή την Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2010, από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ. στο Μέγαρο της Ενωσης (Ακαδημίας 20, 3ος όροφος).
Υποψηφιότητες μπορούν να υποβληθούν στη Γραμματεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 5 ος όροφος) έως την Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2010, στη 1 μ.μ. ενώ τυχόν ενστάσεις κατά των υποψηφιοτήτων μπορούν να...

«Ο Βήμα fm δεν θα χρειαστεί άλλο τις υπηρεσίες σας»...


Εκτός σταθμού σχεδόν όλοι οι δημοσιογράφοι μέχρι τον Σεπτέμβριο (και βλέπουμε)


Στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm λένε πράγματι τα ΝΕΑ αλλιώς ή μάλλον δεν τα λένε καθόλου όταν σφίγγουν οι ζέστες…
Όπως μαθαίνουμε ειδοποιήθηκαν όλοι οι δημοσιογράφοι που συνεργάζονται με το ραδιόφωνο της Μιχαλακοπούλου και έχουν σχέση εξαρτημένης εργασίας (μπλοκάκια) ότι ο σταθμός δεν θα χρειαστεί τις υπηρεσίες τους από τις 15 Ιουλίου μέχρι και τις 30 Αυγούστου.
Πολλοί είπαν ότι έτσι η εργοδοσία θα γλιτώσει τη μισθοδοσία ενάμισι μήνα καθώς σχεδόν όλο το προσωπικό αμείβεται με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών…
Το πρόγραμμα για το διάστημα του καλοκαιριού θα βγαίνει μόνο από 3-4 ανθρώπους που είναι στο μισθολόγιο και οι οποίοι θα καλύπτουν(;) μόνο την πρωινή ειδησεογραφική ζώνη…
Θεωρούμε ότι αυτό το σχέδιο που προς το παρόν φαίνεται να εξυπηρετεί την εργοδοσία θα γυρίσει μπούμερανγκ κατά...

Πεσμένες οι κυκλοφορίες των κυριακάτικων - Στην πρώτη θέση το Θέμα




Πεσμένες ήταν και την Κυριακή που μας πέρασε οι κυκλοφορίες των εφημερίδων πανελλαδικά. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των πρακτορείων το Βήμα έχασε περισσότερα από 30.000 φύλλα και βρέθηκε στην δεύτερη θέση των κυκλοφοριών (με 125.050 φύλλα) πίσω από το Πρώτο Θέμα που πούλησε 139.170 φύλλα. Ακολουθούν: Καθημερινή με 112.860, Εθνος με 100.760, Ελευθεροτυπία με 92.500 και Real News με 91.770 (ανέβηκε 15.540 φύλλα). Για δεύτερη Κυριακή ο Ελ. Τύπος με 28.610 φύλλα πέρασε μπροστά από την Vetο που πούλησε 28.560 φύλλα (ανέβηκε 3.520 από την προηγούμενη Κυριακή)...

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Περί ΕΣΗΕΑ, Focus και Ελευθεροτυπίας


Eνδιαφέρουσες ειδήσεις από το typologies.gr:

Η θέση της ΕΣΗΕΑ για το ασφαλιστικό

Τη θέση της για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο αναμένεται να διατυπώσει και δημόσια η ΕΣΗΕΑ. Η ένωση συντακτών εκλήθη σήμερα να παραστεί στη Βουλή, δια του προέδρου της Π. Σόμπολου για να διατυπώσει τη θέση της, αλλά τελικά , μετά από τη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ, λίγο μετά το τέλος της πορείας, τα μέλη του αποφάσισαν να στείλουν υπόμνημα , το οποίο και θα δημοσιοποιήσουν.
Στην ΕΙΙΡΑ για τη μέτρηση
Το ζήτημα της μέτρησης ακροαματικότητας, αναμένεται να συζητηθεί στη σημερινή ετήσια γενική συνέλευσης της ΕΙΙΡΑ, μετά το θόρυβο και την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών για τη Focus. Υπάρχει ομάδα σταθμών που πιστεύει πως πρέπει να αλλάξει άμεσα η εταιρεία μέτρησης, καθώς η σχετική σύμβαση έχει ολοκληρωθεί , αλλά και άλλοι που υποστηρίζουν πως , πλέον όπως διεξάγεται η έρευνα έχουν μειωθεί κατά πολύ τα προβλήματα.

Γενική συνέλευση στη Χ. Κ. Τεγόπουλος
Σήμερα, στις 15.00, στην έδρα της εταιρείας στο Νέο Κόσμο ,πραγματοποιείται η ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της Χ. Κ. Τεγόπουλος, η πρώτη μετά την...

Γιατί έπεσε η Ρούλα και ποιοί πνέουν μένεα εναντίον της στην Κάντζα


Μένεα πνέουν κατά της Ρούλας Κορομηλά οι περισσότεροι παρουσιαστές, συντελεστές εκπομπών και εργαζόμενοι στον ΑΛΦΑ. Στο κανάλι της Κάντζας όλοι έχουν να καταλογίσουν κάτι στην Κορομηλά ίσως εξ αιτίας και του δύστροπου χαρακτήρα της. Οι αντιδράσεις κατά της Ρούλας έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό και πολλοί μέσα στο κανάλι καταλογίζουν στην Κορομηλά οτι χρησιμοποιεί αθέμιτες μεθόδους και παρεμβαίνει με «σπιουνιές» για να κόψει κάποιους συντελεστές εκπομπών και να επιβάλει άλλους της δικής της «αυλής».
Πολλοί είπαν οτι οι κακίες και οι παρεμβάσεις της Ρούλας οφείλονται στο ότι ζηλεύει κάποιους παρουσιαστές καθώς πρόκειται για νέα και φρέσκα πρόσωπα που έχουν να δώσουν πολλά στην τηλεόραση.
Ακούστηκε οτι η πτώση της Κορομηλά στο Greek Idol οφείλεται στο κακό μάτι του Καπετανίδη και στη γλωσσοφαγιά που επικρατεί στην Κάντζα για την ώριμη σοουγούμαν. Κάποιοι άλλοι είπαν οτι το γνωμικό που ακούστηκε από κάποιους κακοπροαίρετους...

Χοντρές μάσες...





Για να δίνουν συμβουλές η Σιδηροκαστρίτου με τον Στέφο σχετικά με το μέλλον των ΜΜΕ το αποκλείουμε κατηγορηματικά!... Ειδικά για την Αρετή που ήταν η πρώτη που εισηγήθηκε το λουκέτο στα μαγαζιά. Το Fimotro πάντως τους εντόπισε πριν από λίγο στο "Καστελόριζο" της Κηφισιάς. Έφαγαν, ήπιαν και αφού ντερλίκωσαν ψητές καραβίδες και γλώσσες τηγανητές αποχώρησαν... προβληματισμένοι. Λέτε να σκέφτονται τους... απολυμένους;...

Οι απολυμένοι συμβασιούχοι της ΕΡΤ απέκλεισαν το ραδιομεγάρο της Αγ. Παρασκευής


Αποκλεισμένο από τις 6.00 το πρωί είναι το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ την Αγία Παρασκευή. Στον αποκλεισμό του κτιρίου της ΕΡΤ προχώρησαν συμβασιούχοι τεχνικοί, δημοσιογράφοι και διοικητικοί των οποίων οι συμβάσεις έργου λήγουν σήμερα και η κυβέρνηση δεν τις ανανεώνει. Οι συμβασιούχοι έχουν αποκλείσει όλες τις εισόδους του μεγάρου της ΕΡΤ με κάδους σκουπιδιών, παρεμποδίζοντας την είσοδο των άλλων εργαζομένων στην ΕΡΤ. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η διοίκηση της ΕΡΤ τους έχει διαμηνύσει ότι ορισμένοι από αυτούς θα προσληφθούν κάποτε μέσω ΑΣΕΠ ή με άλλες διαδικασίες, πελατειακού χαρακτήρα.

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται συνάντηση στο αποκλεισμένο κτίριο επιτροπής των συμβασιούχων με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Α.Ε. Γ. Γαμπρίτσο , ο οποίος, όπως είναι γνωστό, δεν ξέρει τίποτα για το…

Με Ζantac και Simeco στους Βερύκιο - Δημητρομανωλάκη



Αφού πήρε ένα Ζantac για τις καούρες και στο καπάκι δύο Simeco για να χωνέψει τα παϊδάκια και το εξοχικό που έφαγε στα Βλάχικα, ο ανεξάρτητος βουλευτής Κώστας Κιλτίδης βρέθηκε πρωί πρωί στην εκπομπή του (αταίριαστου) δίδυμου του ρ/σ Θέμα 989. Ο Δήμος Βερύκιος και ο Γιώργος Δημητρομανωλάκης υπέμειναν επί μισή ώρα τους «συγκλονισμούς» του συγκλονισμένου βουλευτή που περιέγραφε συγκλονιστικά το πώς πάρθηκε η συγκλονιστική απόφαση περί μη παραπομπής του στην προανακριτική για το Βατοπέδι.
Ο Κιλτίδης είπε ότι ο Καρατζαφέρης τον στήριξε περισσότερο στη περιπέτεια της εμπλοκής του ονόματός του στο Βατοπέδι, άφησε όμως ορθάνοιχτη την...

Καθολική η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ




Παρέλυσε η χώρα χθες από την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποίησαν η ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ. Τα συνδικάτα εξέφρασαν τη αντίθεσή τους στις αλλαγές στο ασφαλιστικό και στο εργασιακό και περίπου 10 χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις.
Προβλήματα υπήρξαν και στο λιμάνι του Πειραιά καθώς μέλη του ΠΑΜΕ εμπόδισαν τον απόπλου των πλοίων. Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ των συνδικαλιστών και της αστυνομίας. Κανονικά διεξήχθησαν τα δρομολόγια από τις 9 το βράδυ.
Χθες η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως, ενώ το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε ξεχωριστή συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος.
Αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στη συνέχεια επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας με τα αιτήματά τους στη Βουλή.
Μικρής κλίμακας επεισόδια σημειώθηκαν...

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Η Ντόρα βάζει χέρι και στα free press




H Ντόρα Μπακογιάννη θέλει να μπει εμβόλιμα και στα free press. Ήδη ως ένα βαθμό το πέτυχε με την εξαγορά της Metro από τον επιχειρηματία Β. Μαρινάκη.
Το deal σύμφωνα με πληροφορίες του Fimotro, έκλεισε ο κουμπάρος της δημοσιογράφος και διευθυντής στην εφημερίδα Γιάννης Τασσιόπουλος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Ντόρα θέλει ν' ανοίξει μεγάλο πόλεμο με τον εχθρό της Γ. Κύρτσο. Ο τελευταίος την κοπανάει κάθε μέρα μέσα από τη δική του free press εφημερίδα και η Ντόρα βγάζει δηλητήριο γι αυτόν.
Με την εξαγορά της Metro, η Ντόρα θέλει να βοηθήσει στην αύξηση του τιράζ της και να απευθυνθεί σε...

Μεγάλη ξεφτίλα




Παρακολούθησα την χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλεια Βουλής για την υπόθεση Βατοπεδίου. Λυπήθηκα πραγματικά για την κατάντια. Ελάχιστοι βουλευτές στην αίθουσα. Οι ομιλητές προσπαθούσαν με επιχειρήματα να πείσουν για το δικό τους δίκιο. Ποιόν όμως; Τους πέντε έξη που ήταν στην αίθουσα;
Μετά στην ψηφοφορία έζησα και την τελευταία σκηνή του δράματος. Εμφανίστηκε κάποιος βουλευτής ονόματι Όθωνος από την Κρήτη ο οποίος δεν ήξερε πώς να ψηφίσει!!! Μάλιστα αναγκάστηκε ο πρόεδρος της βουλής να τον ορμηνέψει ώστε να βάλει σωστά τα ψηφοδέλτια στο φάκελο. Με τα δυο χεράκια πλάθω κουλουράκια…

Πέντε πρώην υπουργοί της ΝΔ παραπέμπονται για το Βατοπέδι



Πέντε πρώην υπουργοί της ΝΔ παραπέμπονται σε Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες τους στο σκάνδαλο των ανταλλαγών της Μονής Βατοπεδίου και της λίμνης Βισθωνίδας. Αυτό αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη σύσταση προανακριτικής για έξι πρώην υπουργούς της ΝΔ. Οι πέντε που παραπέμπονται είναι οι Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Ευάγγελος Μπασιάκος, Πέτρος Δούκας, Αλέκος Κοντός και Γιώργος Βουλγαράκης. Ο Κώστας Κιλτίδης απαλλάσσεται.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, η οποία ακολούθησε της συνεδρίασης της Oλομέλειας της Βουλής:...

Οταν οι άνθρωποι δουλεύουν για να ξεπληρώνουν χρέη γίνονται υπόδουλοι...




Ενα κράτος...

... χρεώνεται για δύο λόγους: είτε για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς τους πολίτες του είτε για να µεταβιβάσει τον πλούτο που αυτοί παράγουν στους δανειστές του. Στη δεύτερη περίπτωση, η εθνική κυβέρνηση γίνεται όργανο των τραπεζιτών και των δανειστών της, εξάρτηµα που κατευθύνει στις τσέπες τους τον εθνικό πλούτο, κατά προτεραιότητα από όλες τις άλλες εσωτερικές ή εξωτερικές υποχρεώσεις του κράτους. Και τότε πια µπορούµε να µιλάµε για µεταβίβαση του εθνικού πλούτου σε µια απολυταρχική ολιγαρχία, όπως στον καιρό της φεουδαρχίας.
Οταν οι άνθρωποι...
... εξαναγκάζονται να δουλεύουν για να ξεπληρώνουν χρέη γίνονται υπόδουλοι. Τέτοιο ήταν το φεουδαλικό σύστηµα, στο οποίο οι οφειλέτες µετατρέπονταν σε δούλους των δανειστών ώσπου να ξεπληρώσουν τα χρέη τους. Αυτό συνέβαινε µέχρι σχετικά πρόσφατα στην Αφρική, τη Νότια Αµερική και την Κίνα. Και συµβαίνει ακόµη στην Ινδία, όπου ο ΟΗΕ έχει µετρήσει 40 εκατοµµύρια υπόδουλους του χρέους. Η υποδούλωση στο χρέος ήταν χαρακτηριστικό των φεουδαλικών οικονοµιών, όπου ολόκληρες οικογένειες βαρύνονταν συνολικά µε τα χρέη των µελών τους και ακόµη και τα παιδιά τους εξαναγκάζονταν από τον ηγεµόνα να δουλεύουν για λογαριασµό του µέχρι να ξεπληρώσουν τα χρέη των γονιών τους. Τι έχει αλλάξει από τότε; Ακόµη και σε πολλές από τις πιο προηγµένες χώρες, οι εργαζόµενοι είναι σήµερα υποθηκευµένοι από τις κυβερνήσεις τους σε τράπεζες και µεγάλες επιχειρήσεις. Οι µισθοί τους και οι συντάξεις τους υπεξαιρούνται διαρκώς για χρέη που δεν τελειώνουν ποτέ. Ο φιλόσοφος Ζαν Μποντριγιάρ είχε πει: «Με την πίστωση έχουµε επιστρέψει σε µια φεουδαλική κατάσταση: ένα µέρος της εργασίας οφείλεται προκαταβολικά στον αφέντη. Πρόκειται για εργασία σε συνθήκες δουλείας»...

Greek Solutions από τον Γιώργο Βουλγαράκη

Τον έχασε η πολιτική, τον κέρδισε η αγορά

Μπορεί να μην κατέβηκε υποψήφιος, αλλά δεν περίμενε ούτε την εκλογή προέδρου στη Ν.Δ. για να αποφασίσει τι θα κάνει. Δύο ημέρες πριν από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, ο Γ. Βουλγαράκης συνέστησε τη δική του εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων. Επί της οδού Ναυαρίνου, όπου και η έδρα του, θα παρέχει υπηρεσίες διαμεσολάβησης για την κατάρτιση συμβάσεων, προτάσεις προβολής-διαφήμισης, εκθέσεις-σεμινάρια, αλλά και «επενδύσεις σε μετοχές και κάθε είδους τίτλους εισηγμένους σε οργανωμένη ή μη αγορά» εντός και εκτός της χώρας. Μέχρι τουριστικά, ξενοδοχειακά, real estate, «οικιστική ανάπτυξη γης» και «ανέγερση κτιρίων παντός είδους σε ακίνητα της εταιρείας με δικά της ή ξένα υλικά».
Πριν, όμως, καλά καλά τον μάθει η αγορά, μόλις προ μηνός, προχώρησε σε αλλαγή του διακριτικού τίτλου. Από «Factum Solutions» στον πιο εμπορικό (;)... «Greek Solutions 4U», με προσθήκη και συνεταίρου. Αλλαξε, επίσης, κάπως τους σκοπούς στο καταστατικό, αποσύροντας τα περί κτιρίων παντός είδους. Και έβαλε «παροχή πάσης φύσεως φοροτεχνικών και λογιστικών υπηρεσιών» και «υπόδειξη εξειδικευμένων συμβουλών» για «περαιτέρω εξειδικευμένων υπηρεσιών» για νομικά και φυσικά πρόσωπα. Κάτι που φαίνεται να γνωρίζει καλά, αλλά δεν σταματάει εκεί.
Πιθανόν να ρισκάρει και σε ρόλο εκδότη: να βγάζει περιοδικά και εφημερίδες στοχεύοντας...

H ΠΝΟ διαβάζει Καββαδία

του Κώστα Γιαννακίδη


Ο Γουίλι ο μαύρος θερμαστής από το Τζιμπουτί...

(Ο ναυτεργάτης στο μηχανοστάσιο, στο δυσκολότερο σημείο του πλοίου, είναι μαύρος. Προέρχεται από χώρα της Αφρικής, θύμα του σύγχρονου δουλεμπορίου, χωρίς καμία συνδικαλιστική εκπροσώπηση και με ανύπαρκτα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.)
...Οταν απ' τη βάρδια του τη βραδινή σχολούσε...
(Ο ναυτεργάτης τοποθετείται σε βραδινή βάρδια, υποχρεωμένος να απασχολείται με εξοντωτικό ωράριο στο απάνθρωπο περιβάλλον του μηχανοστασίου. Ισως δουλεύει μόνιμα σε νυχτερινή βάρδια, χωρίς τις προβλεπόμενες από το νόμο μισθολογικές προσαυξήσεις.)
...στην κάμαρά μου ερχόταν γελώντας να με βρει...
(Εμφανής η προσπάθεια παραποίησης των συνθηκών εργασίας. Ποιος εργαζόμενος κάνει νυχτερινή βάρδια σε μηχανοστάσιο και....

Tα «τρελά» γουικέντ του Γιώργου, o Παραπολιτικός και το παράπονο του Εθνους






«Δώστε και σε μας καμιά είδηση ρε παιδιά, κάποιο παρασκήνιο, κάτι για τα μπάνια του Γιώργου, οτιδήποτε…». Αυτό φαίνεται να λένε οι της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ προς τους κυβερνητικούς οι οποίοι προτιμούν να κάνουν διαρροές για τα γουϊκέντ του Γιώργου Παπανδρέου - κανό, βουτιές, ταβερνεία σε παραθαλάσσια θέρετρα και νησιά των Κυκλάδων (Κίμωλος κλπ) - μόνο προς την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ και συγκεκριμένα στον Παραπολιτικό.
Οι ΠαΣοΚοι του Γιώργου φαίνεται πως θεωρούν δεδομένους τους πολιτικούς συντάκτες του ΕΘΝΟΥΣ και προτιμούν με τις διαρροές τους να κρατούν ευχαριστημένους αυτούς των ΝΕΩΝ - ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται με τον Ψυχάρη...
Ετσι η αντίδραση με τα σημειώματα στη στήλη Γραφικότητες του Εθνους περί κάποιων συνεργατών που κάνουν κακό στον Παπανδρέου, μόνο προσχηματική έως αμήχανη μπορεί να χαρακτηριστεί… Γράφει συγκεκριμένα ο...

Μετακομίζει στη Λήμνο η οικογένεια Ζαγορίτη


Σε αδιέξοδο βρίσκεται ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης μετά τα ανδραγαθήματα του γιού του Μάκη με την πορνοστάρ Τζούλια Αλεξανδράτου στο Πολεμικό Μουσείο. Ο Λευτέρης λέγεται ότι είναι σκασμένος, κι όχι τόσο για το ρεζιλίκι και τον διασυρμό του ονόματος Ζαγορίτη, όσο από τη γκρίνια της συζύγου του Κωνσταντίνας που του καταλογίζει ότι «δεν έκανε τίποτε για να αποτρέψει την μετάθεση του Γερασιμάκη στη Λήμνο». Μάλιστα ακούστηκε ότι του ζητάει να πάρει άδεια άνευ αποδοχών από τη Ρηγίλλης και να μετακομίσουν στη Μύρινα «μέχρι να απολυθεί το παιδί» τον Σεπτέμβριο.
Θυμίζουμε ότι ο Γεράσιμος Ζαγορίτης τιμωρήθηκε με ποινή...

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Στα σκαριά η έκδοση δύο νέων εφημερίδων!..



Και όμως... Την ώρα που κάποιοι βάζουν λουκέτα και προχωρούν σε περικοπές και απολύσεις εργαζομένων στο χώρο των media κάποιοι άλλοι - και παρά τις δυσμενείς και αντίξοες οικονομικές συνθήκες – σκέφτονται να βγάλουν στα περίπτερα νέα έντυπα. Ετσι ακούγεται ότι βρίσκεται στα σκαριά η έκδοση δύο νέων εφημερίδων. Η μία θα είναι εβδομαδιαία και βγαίνει για να στηρίξει συγκεκριμένη πολιτική κίνηση και η άλλη θα είναι ημερήσια και η εκδοσή της θα εξυπηρετεί και αυτή συγκεκριμένους πολιτικούς σκοπούς. Οσο για τις πληροφορίες και τις διαρροές περί σύμπραξης Ευαγγελάτου Καλογρίτσα για έκδοση εφημερίδας που θα στηρίζει τη Ντόρα Μπακογιάννη μάλλον δεν ευσταθούν, καθώς η ανεξάρτητη βουλευτής δεν θέλει, όπως λέγεται, ούτε να τους βλέπει… Κι αυτό γιατί και οι δύο έχουν χάσει προ καιρού την έξωθεν καλή μαρτυρία, χώρια το γεγονός ότι ο Ευαγγελάτος έχει πλήρη άγνοια για...

Προς 24ωρη απεργία στην “Ελευθεροτυπία” για τις απολύσεις



Παρά την 4ωρη στάση εργασίας της Ενωσης Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, η Χ.Κ. Τεγόπουλος Α.Ε δεν ανακαλεί τις δύο πρώτες απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων και προχωρά στο σκληρό πρόγραμμα “περικοπών” (ήδη απολύονται χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι με “μπλοκάκια”), που κανείς δεν ξέρει που θα φτάσει, ύστερα και από την αναστολή των ενθέτων περιοδικών (Γεωτρόπιο, “9″, Bet, We κ.ά).
Aναμένεται να συνεδριάσει η Διασωματειακή Επιτροπή των Ενώσεων των εργαζομένων στον Τύπο και στα ΜΜΕ με πρόταση για 24ωρη απεργία όλων των κλάδων των εργαζομένων (δημοσιογράφοι, διοικητικοί και τεχνικοί) στην Ελευθεροτυπία, την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, στο enet.gr, στα ατελιέ, τη φωτοσύνθεση και στο πιεστήριο. Η απεργία προτείνεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30/6, ή την Πέμπτη 1/7...

Η Μάνια, ο επιχειρηματίας και οι εγγυήσεις



Με ποιoν ισχυρό επιχειρηματία
από το χώρο των πετρελαίων συναντήθηκε
η εκδότρια της Ελευθεροτυπίας
και τι ακριβώς συζήτησε μαζί του;
Τι υποσχέθηκε ο επιχειρηματίας
στη Μάνια Τεγοπούλου και με τι ανταλλάγματα;
Οι εγγυήσεις που είχαν δοθεί....

Οι Αποκαλύψεις του Κολωνακίου και τα μυστήρια των free press


Ακρως ενδιαφέρουσες (όπως πάντα) ειδήσεις από τα μέσα & media μας αποκαλύπτει ο Χρήστος Ξανθάκης στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Σταχυολογούμε μερικές από αυτές:

ΠΕΜΠΤΗ ΠΡΩΪ στην πλατεία Κολωνακίου (δεν πάω μόνο Εξάρχεια, κύριε υπουργέ μου!), χαριτόβρυτη δεσποινίς μοίραζε το φύλλο των «Αποκαλύψεων» του περασμένου Σαββάτου. Ανευ αντιτίμου εννοείται και άνευ των ενθέτων.

ΣΤΟΝ ΜΑΓΙΚΟ κόσμο των free press και ο Παναγιώτης Μαυρίκος (βλέπε μεταξύ άλλων «Ακρόπολις», «Επικαιρότητα», «24 Ωρες») με το εβδομαδιαίο «Εν Αθήναις». Το πιο ενδιαφέρον εκ των περιεχομένων του; Εκεί ακριβώς που γράφει ότι πρόκειται για «το μεγαλύτερο σε τιράζ free press της Αθήνας». Και της οικουμένης ολόκληρης, του ευχόμαστε!

ΕΠΙ ΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, μιας και γράφω για free press, μεταβιβάστηκε η δωρεάν ημερήσια εφημερίδα «Metro» από τη μαμά σουηδική εταιρεία στην «Voisins Limited» και αναρωτιούνται τώρα στο Καραϊσκάκη: Ποια κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια; Η κίνηση θεωρείται ότι δεν θα μείνει χωρίς πολιτική απάντηση και ήδη προς την κατεύθυνση αυτή ακούγεται ότι δραστηριοποιείται πρώην διευθυντής εφημερίδας που προσφάτως αποχώρησε από τη θέση του.

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στο χώρο του....

Τι γύρευε στη Λευκάδα ο Σόμπολος;





ΚΟΥΪΖ:
Τι γύρευε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ το Σαββατοκύριακο στη Λευκάδα;
Ποιό γεγονός υποχρέωσε τον κύριο Πάνο αλλά και ολόκληρη την οικογένεια Σόμπολου να μεταβεί στο νησί του Ιονίου;
Γιατί ο...

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Πρώτο (και πάλι) το Θέμα, έπεσε το Βήμα χωρίς τον Χάρι Πότερ

Κακή Κυριακή και αυτή για τις εφημερίδες. Οι ημέρες των παχιών (κυκλοφοριακών) αγελάδων με τα προ τριμήνου πανελλαδικά δελτία των 180.000 και 200.000 φύλλων μοιάζουν να έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Το Βήμα του Ψυχάρη δεν κατόρθωσε ούτε κατά διάνοια, ακόμη και με τον (πανάκριβο) Χάρι Πότερ, να πλησιάσει αυτές τις κυκλοφορίες. Αυτή την Κυριακή μάλιστα το Βήμα χωρίς το DVD του μικρού μάγου έπεσε στις 130.000 και βρέθηκε στη δεύτερη θέση.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των πρακτορείων, για τις κυκλοφορίες των κυριακάτικων εφημερίδων πανελλαδικά, το Πρώτο Θέμα βρέθηκε (και πάλι) στην πρώτη θέση με 138.000 φύλλα και ακολουθούν: το...

Σιγή ιχθύος για τα πιράνχας Κυριακίδη - Λαυρεντιάδη και το λουκέτο 11 περιοδικών!

Γίνεται να γνωστοποιείται ότι κλείνουν 11 περιοδικά και η είδηση να μην μεταδίδεται ούτε καν στα μισά ιντερνετικά μέσα, ούτε καν σε αυτά που εξειδικεύονται στα media, ούτε καν στα blog και site των δημοσιογραφικών παρατάξεων, ούτε καν των αριστερών; Γίνεται να μην εκδίδεται ούτε καν μια ανακοίνωση για το θέμα από την «καθ’ ύλη» αρμόδια Ένωση Συντακτών Περιοδικού Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) που τελευταία αυτοεγκωμιάζεται για την επαναδραστηριοποίησή της;
Όταν πρόκειται για το μεγαλοεπιχειρηματικό δίδυμο Πέτρου Κυριακίδη - Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και βέβαια γίνεται και ο λόγος είναι τόσο απλός, όσο και αισχρός. Έχοντας εξαγοράσει ότι έβρισκε στο πέρασμα του στο χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, αλλά και εισχωρώντας σε μεγάλους εκδοτικούς ομίλους με ανταγωνιστικά οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, οι δύο επιχειρηματίες μπορούν να μένουν αλώβητοι από οποιαδήποτε πυρά τούς δυσφημούν και, φυσικά, να κλείνουν μαγαζιά όποτε γουστάρουν μη λογοδοτώντας πουθενά.

Έτσι ακριβώς συνέβη και με την αναγγελία του λουκέτου στα περιοδικά της εκδοτικής εταιρείας ΝΕΠ του Πέτρου Κυριακίδη και του έτερου αφανή συνεταίρου του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και...

Ανακοίνωση της ΝΕΠ βαφτίζει «αναδιάρθρωση» το λουκέτο


Αναδημοσιεύουμε από το μπλογκ makiavelis:

Διαβάστε τι γράφουν οι απίθανοι:
«Ο Όμιλος ΝΕΠ, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο σύνολο των εργαζομένων του και προκειμένου να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης της χώρας, προβαίνει σε αναδιοργάνωση και αναδιάρθρωση των περιοδικών εντύπων που εκδίδει, εξετάζοντας τις δυνατότητες περαιτέρω βελτίωσής τους. Τυχόν δημοσιεύματα για δήθεν διακοπή εκδόσεως των εφημερίδων Εspresso, Εspresso Κυριακής, καθώς και δήθεν διακοπή λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού Flash και του τηλεοπτικού καναλιού 10, είναι παντελώς αβάσιμες και ανυπόστατες».
ΚΛΕΙΝΕΤΕ Ή ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΤΙΤΛΟΥΣ; "ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ" ΚΑΙ "ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΒΕΛΤΙΩΣΗ" ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΗ Η ΚΥΡΙΟΥΛΑ ΜΕΛΙΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ; ΠΟΙΟΝ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ;

zoornalistas:
Ωρύεται ο καημένος ο makiavelis για διαπλεκόμενα και πουλημένα blogs και sites που δεν γράφουν τίποτε για τα λουκέτα της ΝΕΠ του Κυριακίδη – Λαυρεντιάδη. Του ζητούμε να δείξει...

Tο πολιτικό φάουλ Λοβέρδου και η luxury θητεία του Κασιδόκωστα


Αποκλειστικά θέματα και αποκαλύψεις αυτή την Κυριακή στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα που φαίνεται να επιστρέφει στην γνωστή πετυχημένη συνταγή που την έχει φέρει στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των αναγνωστών των κυριακάτικων φύλλων..
Μετά τα δημοσιεύματα για το πάρτι - πρόκληση του ζεύγους Χρουσαλά – Πατίτσα και την αποκάλυψη για την άδεια του νεοσύλλεκτου Κασιδόκωστα στην… Καραϊβική, η εφημερίδα επιστρέφει. Αποκαλύπτει με ρεπορτάζ και φωτογραφίες την «θητεία 5 αστέρων» του Πάρι Κασιδόκωστα και τις σκανδαλώδεις διευκολύνσεις που του παρέχονται στο στρατόπεδο που υπηρετεί. Η εφημερίδα τον παρουσιάζει ως «ναύτη luxury» με δίκλινο δωμάτιο, εσπρεσσιέρα και θέση πάρκινγκ δίπλα σε αυτή του διοικητή του στρατοπέδου!..
H πιο σοβαρή αποκάλυψη όμως είναι αυτή που αφορά στο πρόσωπο του υπουργού που κατεδαφίζει τα εργασιακά δικαιώματα των Ελλήνων και καταργεί τα κεκτημένα δεκαετιών. Η εφημερίδα εμφανίζει τον...

Οδυσσέας τουρίστας


Του Χρήστου Ξανθάκη /Κυρ. Ελευθεροτυπία

Από αρνητικό σημαινόμενο άλλο τίποτε για τη σύγχρονη Ελλάδα. Οταν γυρίζει ωστόσο στο παρελθόν το ρολόι του χρόνου, αποκαθίσταται η υπόληψη της χώρας. Βλέπε την τελευταία καμπάνια της ιταλικής ακτοπλοϊκής εταιρείας «Caponte & Tourist» με πρωταγωνιστή τον... Οδυσσέα!
Μάλιστα τον Οδυσσέα, τον ήρωα των ομηρικών επών, που ποζάρει φάτσα κάρτα στο κατάστρωμα ενός εκ των σκαφών της εταιρείας. Η λεζάντα που τον συνοδεύει; «Αν ο Οδυσσέας είχε ανέβει στα δικά μας σκάφη, τότε ο Ομηρος θα έγραφε άλλου είδους ποίημα».

Ασφαλής επιλογή

Γιατί; Διότι στην «Οδύσσεια» συνέβησαν τα σημεία και τα τέρατα, ενώ στα πλοία της «Caponte & Tourist» δεν κινδυνεύει κανείς ούτε από Σκύλλα, ούτε από Χάρυβδη, ούτε από Κύκλωπες, ούτε καν από Σειρήνες. Η ασφάλειά τους είναι αξεπέραστη!

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η καταχώριση, προσθέτοντας ότι τη φαντασία του Ομήρου δεν...